Sisään

Astrokalenteri

Astrokauppa

Astro Akatemia

Tutki karttoja
Kirjaudu sisään

Uusi käyttäjä? Rekisteröidy tästä.

Astrologinen tietopaketti

Planeetat ja niiden symboliikka: Venus

Venuksen astrologinen merkki

VenusHenki hallitsee ainetta. Ristin yläpuolella oleva ympyrä kuvaa hengen ilmentymistä materiaalisella tasolla. Tuttu lienee sanonta, että joku on "jumalaisen kaunis".

Joku tarkoitus on varmaan myös palatsien, moskeijojen ja temppeleiden uskomattomalla loistolla. Ovathan ne niin vanhan kuin nykyisenkin uskomuksen mukaan jumalten tai Jumalan asuinsijoja. Ihmisen elämässä tällainen kauneus on harmoniaa oman itsensä ja sitä kautta kaiken ympäristönsä kanssa. Se, että Venuksesta on tehty rakkauden planeetta, juontaa juurensa lopulta hyvin nurinkurisesta lähtökohdasta. Kenelle sinä ensimmäisenä ja eniten hermostut, kun asiat eivät ota sujuakseen. Kumma kyllä rakastettu puolisomme tai kumppanimme saa sen tuntea nahoissaan. Kun oma sisäinen tasapainomme ja harmoniamme horjuu, toimii läheisin ihminen peilinämme. Stressaantuneena hermostut hänessä asioihin, joita et normaalisti edes huomaa.

Syy on jälleen siis sinussa eikä hänessä. Rakkaimpamme on siis lopulta se, johon kohdistamme suurimman osan aggressioistamme ja vihastamme. Kyllä siinä tietysti rakkautta kysytään, että tilanteesta selviää kuiville vielä vuosienkin kuluttua, mutta Venukselle joka tapauksessa tulee tässä vaiheessa eri merkitys kuin astrologian romanttisista kuvauksista on monille jäänyt päällimmäiseksi. Liikkeellään eläinradalla se kuvaa kykyämme elää tasapainossa itsemme kanssa ja nauttia niistä asioista, joista todella pidämme. Niin kauan kun kysymme rakastetultamme luvan omille mieltymyksillemme, jäämme vaille monia rakastamiamme asioita ja ihmissuhteita. Kyvyttömyytesi nauttia elämästäsi purkautuu sitten syytöksinä ja katkeruutena rakastettuasi kohtaan, vaikka hän on täysin syytön surkeuteesi. Nopeana planeettana myös Venus kuvaa mieltymyksiä ja kauneutta, jotka ovat seurausta jonkun hitaamman planeetan edustamasta haasteesta tai palkkiosta. Siksi tuleekin aina ensin selvittää, mitä ohituksia niillä on menossa ja yhdistää sitten Venuksen transiitit niihin.