Sisään

Astrokalenteri

Astrokauppa

Astro Akatemia

Tutki karttoja
Kirjaudu sisään

Uusi käyttäjä? Rekisteröidy tästä.

Astrologinen tietopaketti

Planeetat ja niiden symboliikka: Mars

Marsin astrologinen merkki

MarsMateria painaa henkeä, mutta toisaalta materia tarvitsee hengen työntämään itsensä liikkeelle. Kreikkalaisessa mytologiassa Marsia vastaa sodan jumala Ares, joka sodan syttyessä riensi taistelukentille aiheuttaakseen mahdollisimman paljon sekasortoa ja verenvuodatusta molemmille osapuolille. Tarunhohtoinen kuva menestyvästä sotasankarista saa mytologian kautta iskun vasten kasvoja.

Tarina haluaa selvästi osoittaa, miten sota tai taistelu niin valtioiden kuin yksittäisten ihmistenkin välillä aina aiheuttaa turhaa verenvuodatusta ja tuskaa kaikille osallisille. Samalla tavoin haluaa hermeettinen filosofia osoittaa Marsin symbolilla, ettei minkään tekemisen motiivi (liikkeelle paneva voima) voi olla materiaalisen edun tavoittelu ja siitä taisteleminen. Kuitenkin juuri Mars edustaa konkreettista toimintaa, kykyä aloittaa asioita omassa elämässään ja puolustaa itseään. Miten tämä on mahdollista, ellei saa taistella oikeuksiensa puolesta? Mitähän tuo henki mahtaakaan tarkoittaa tässä Marsin symbolissa?

Me olemme osa suurempaa kokonaisuutta ja toimiessamme luonnonlakien mukaisesti tekemisemme ei voi kohdata taistelua edellyttävää vastarintaa. Jos sen sijaan pidämme järkkymättömästi kiinni jostain materiaalisesta tavoitteesta, olkoon se vaikka kirkon rakentaminen, niin olemme pakotetut sotajalalle. Luottamus kosmiseen maailmanjärjestykseen tarkoittaa sitä, että kohdatessamme vastarintaa emme suoralta kädeltä tuomitse kanssaihmistämme, vaikka hän varastaisi rahapussimme. Ehkä hän tuolla teollaan toimii vain sanansaattajana (kuten Merkurius) osoittaakseen, että nyt olemme väärällä asialla rahojemme kanssa. Olitpa tekemässä mitä tahansa tässä elämässä miljoonabisneksen ja nälänhätäalueen vapaaehtoistyön välillä, voi työsi olla oikeutettua tai itsekästä eduntavoittelua. Kun siis kohtaat vastoinkäymisiä, tulee sinun aina ensin kääntyä sisäänpäin ja kohdata omat motiivisi. Etsiessäsi tarkoitusta tapahtuneelle tulet sen myös aina löytämään. Sikäli kun pystyt tässä vaiheessa hyväksymään vastoinkäymisen ohjauksena ja ehkä luopumaan konkreettisesta tavoitteestasi, tulee myös este poistumaan, ja saat aikaan paljon enemmän kuin olisit ikinä osannut asettaa tavoitteeksi.

Liikkeessään Mars on selvästi Merkuriusta ja Venusta hitaampi ja niinpä sen transiitit (ohitukset) akseleille ovat myös voimakkaampia. Mars osoittaa aina ajankohtaa, jolloin hitaampien planeettojen edustamat energiat ovat konkreettisesti tekemisen kohteena. Vastustaessasi hitaiden planeettojen rytmiä ja niiden edustamaa uudistumista elämässäsi ryntää Mars oitis mukaan taisteluun ja seuraukset ovat aina sinulle tappiolliset. Kukaan meistä, täysin tekemästään työstä riippumatta, ei ole tässä suhteessa erikoisasemassa. Suurten rahallisten miljoonabisnesten pyörittäminen ja liikevaihdon kasvattaminen on kosmisen kehityksen kannalta aivan yhtä arvokasta kuin täysin korvauksetta suoritettava auttamistyökin.

Jokaisella meillä on oma kosminen tehtävämme maapallolla. Marsin liikkeen kuvaamien ajanjaksojen ja tapahtumien kautta voimme sitten päätellä, olemmeko tehtäviemme tasalla vai aivan eksyksissä.