Astrologinen tietopaketti

Astrologian peruskäsitteitä

Astrologian vastainen ajattelu kasvaa samassa tahdissa astrologian harrastuksen leviämisen kanssa. Siksi haluan hiukan selvittää, mistä länsimaisessa astrologiassa on kysymys.

Astrologian peruskäsitteitäYleisin väärinkäsitys liittyy kiintotähdistöön, jolla on samankaltainen eläinrata kuin astrologiassa. Tästä ovat monet astronomit saaneet vauhtia astrologian romuttaviin kirjoituksiin ja artikkeleihin.

Astronomiahan on taivaankappaleiden ja tähtien tutkimista kun taas astrologia tutkii elämää ja sen rytmejä suhteessa planeettojen liikkeeseen. Länsimaisen astrologian eläinrata ei rakennu kiintotähdistä tai niiden sijainnista, vaan Auringon ja Maan keskinäisestä kiertoliikkeestä, joka on jaettu 12 osaan.

Horoskooppimerkkien nimet ja niihin liitettävä mytologia rakentuu kyllä taivaallakin välkkyvien tähdistöjen mukaan, mutta muuta astronomista yhteyttä näiden kahden eri eläinradan väliltä saa hakea n. 26000 vuoden syklistä, jonka kuluessa kiintotähdistö saavuttaa kerran saman sijainnin kuin astrologien käyttämä eläinrata. Planeettojen liikettä ei siis länsimaisessa astrologiassa tutkita suhteessa taivaankannen tähdistöihin, vaan kuvitteelliseen eläinrataan, joka muodostuu vuodenaikojen mukaan. Planeettojen liikettä tutkitaan siis suhteessa aikaan, ei paikkaan.

Vuosi rakentuu maapallolla neljästä vaiheesta

1) Kevätpäiväntasaus on ajankohta, jolloin yö ja päivä ovat yhtä pitkät, ja jonka jälkeen päivä alkaa pidentyä suhteessa yöhön. Tätä aikaa vastaa Oinaan merkki. Oinaan aika on kasvun ja syntymisen aikaa luonnossa.

2) Kesäpäivänseisaus on hetki, jolloin päivä on pisimmillään ja alkaa taas lyhetä. Luonnossa se on kukoistuksen, kukkien, hedelmöitymisen ja energian huipentuma, jonka jälkeen alkaa hedelmien ja viljan valmistuminen Ravun aika.

3) Syyspäiväntasaus on aika, jolloin yö ja päivä ovat jälleen yhtä pitkät, mutta nyt alkavatkin yöt pidentyä suhteessa päivään. Vaa'an merkki hallitsee tätä sadonkorjuun päättymisen ja talveen valmistumisen aikaa.

4) Viimeinen jakso tässä rytmissä alkaa talvipäivänseisauksesta, jolloin yö on pisimmillään, ja jonka jälkeen valo alkaa lisääntyä. Eletään Kauriin aikaa ja meillä valon juhlaa Jeesuksen syntymän muodossa. Kun väittely tähtitieteilijöiden kanssa on näin käynyt tarpeettomaksi, voimme siirtyä vapautuneemmin omille teillemme tutkimaan aikaa ja sen rytmejä eli astrologiaa.

Näin laadit astrologisen karttasi

Kartan piirtämiseen tarvitset:

  • Efemeridi-taulukot 1900-2000 (kirjaa myyvät esoteeriset kirjakaupat ja akateeminen kirjakauppa)
  • Ruutupaperia
  • Kynän, viivoittimen ja karttapohjan
  • Taskulaskimen tarkkaa laskentaa varten.

Ensin sinun tulee tuntea astrologiset symbolit. Eläinrata eli astrologisen kartan raamit muodostuu 12:sta horoskooppimerkistä, jotka ovat aina samassa järjestyksessä Oinaasta Kaloihin ympyrää vastapäivään kierrettäessä. Jokainen merkki muodostaa yhden 30 asteen sektorin karttaympyrälle.

Koska sinulla on käytettävissä tietokonekartta, voit unohtaa kaikki yllä mainitut tarvikkeet ja tulostaa karttasi www.astro.fi -sivulta.

Kun tunnet eläinradan symbolit, olet valmis laskemaan oman nousevan merkkisi ja keskitaivaasi sijainnin, joita tarvitaan ensimmäiseksi karttaa piirrettäessä.

Voit käyttää avuksesi nousumerkkikiekkoa tai laskea nousumerkkisi käsin. Ensin kannattaa käyttää nousumerkkikiekkoa, jotta pääset nopeammin eteenpäin.

Tällä kurssilla käytämme pohjana tietokoneella laadittua karttaa, jolloin voit sen avulla aloittaa kartan piirtämisen sijoittamalla yllä olevan karttaympyrän Oinaan kohdalle oman Nousumerkkisi symbolin ja sitten kullekin sarakkeelle aina sitä seuraavan horoskooppimerkin symboli.