Sisään

Astrokalenteri

Astrokauppa

Astro Akatemia

Tutki karttoja
Kirjaudu sisään

Uusi käyttäjä? Rekisteröidy tästä.

Astrologinen tietopaketti

Planeetat ja niiden symboliikka: Merkurius

Merkuriuksen astrologinen merkki

MerkuriusSielu, henki ja materia harmoniassa keskenään. Jo esimerkiksi kreikkalaisessa mytologiassa Merkurius (Hermes) kuvataan ainoaksi jumalaksi, jolla on oikeus kulkea kaikkialla Taivaan ja Haadeksen välillä.

Hermes kutsuttiin apuun kun tapahtumat ylittivät ymmärryksen ja oli pakko hakea vastausta Styksin virran (kuoleman joen) toiselta puolelta. Ainoana persoonallisena planeettana, jossa esiintyvät kaikki kolme alkuperustetta kuvaa Merkurius ihmisen kykyä elää ja toimia sopusoinnussa alitajuntansa ja kosmoksen kanssa.

Se edustaa kykyämme sopeutua yllättäviin elämäntilanteisiin, joita ei voi ennakoida eikä aina muutenkaan ymmärtää mahdollisiksi. Hermes tunnettiin nopeudestaan ja nokkeluudestaan hengenvaarallisissakin tilanteissa. Hän ei valmistautunut retkilleen ennakolta vaan luotti kykyynsä löytää ratkaisun sieltä minne oli menossa. Näin hän voitti monet taistelut tarkkaavaisuutensa ansiosta. Samalla tavoin mekin ottaessamme vaikeudet vastaan henkilökohtaisina haasteina saamme niistä avaimen ongelman ratkaisuun. Liikkeellään Merkurius kuvaa näiden haasteiden ilmaantumista ja antaa meille mahdollisuuden ottaa ongelma vastaan pelkkänä oppimistapahtumana.

Jokainen ongelma, jonka sivuutamme muita syyttämällä, vaikeuttaa huomattavasti ratkaisun löytämistä. Merkurius liikkuu eläinradalla suhteellisen nopeasti, ja niinpä se aina toimii jonkun hitaamman planeetan alaisuudessa. Merkuriuksen liikettä ja ohituksia tulee siis aina seurata osana hitaiden planeettojen (Jupiterin, Saturnuksen, Uranuksen, Neptunuksen ja Pluton) edustamaa haastetta tai palkkiota. Merkuriuksen transiitit akseleille edustavat päivittäistä kommunikaatiota ympäristömme kanssa, ja siksi niiden tulkinta on yleisluontoisesti lähes mahdotonta. Käyn nämä transiitit läpi hyvin lyhyesti ja kevyesti.

Seuratessasi Merkuriuksen liikettä omalla kartallasi löydät varmasti osuvimmat kuvaukset suoraan omasta elämästäsi.