Riimut

Astrologian ja Tarot-korttien tapaan myös riimuihin liittyy yhteys korkeampiin voimiin, jotka ovat ensin antaneet tietyille kuvioille merkityksen. Yksikään riimu ei asetu eteesi sattumalta tai vahingossa, vaan sillä on aina tärkeä sanoma kerrottavana. Riimujen viisautta tulee kunnioittaa käyttämällä niitä vain todelliseen tarpeeseen. Silloin myös riimujen sanomaa säätelevä kosminen viisaus suhtautuu pyyntöösi kunnioittavasti, ja ymmärrät saamasi opastuksen helposti.

Riimujen mytologiaa

Riimut - Astro.fiMytologiassa Yggdrasil oli viisaudenpuu (vrt Raamatun hyvän ja pahan tiedon puu), joka yhdisti Yhdeksän erilaista henkien maailmaa.

Odin oli viisauden ja kuoleman jumala, jolla oli sammumaton tiedon ja vallan jano. Viisautensa ansiosta Odin ymmärsi, että vain vilpittömästi jaettu viisaus kertaantuu välittäjälleen, ja niinpä hän päätti lahjoittaa nämä viisauden lahjat seuraajilleen.

Viisautta etsiessään Odin yhdisti itsensä tämän ihmeellisen puun energioihin kuoleman kautta keihästämällä itsensä ylösalaisin puun runkoon yhdeksäksi päiväksi. Näiden päivien aikana hän oppi 18 pyhää laulua, joista muodostui 18 riimun maaginen opas ensin hallitsijoille ja myöhemmin kaikille viisautta etsiville ihmisille.

Aikojen kuluessa riimujen määrä on lisääntynyt siten, että nykyisestä riimupussista löytyy 25 riimua, joista yksi on tyhjä riimu.

Katso tämän päivän riimusi

{{rune.name}}

”{{rune.text}}”

Odota hetki ...

Internet-yhteys ei toimi. Kokeile hetken kuluttua uudestaan.

Riimujen historia

Riimujen historia - Astro.fiRiimukirjoitusta käytettiin germaanisella kielialueella. Näiden merkkien lukutaito ei ollut kaikkien hallussa. Riimun alkusana Runa merkitsee salaisuutta tai kuiskausta, ja niinpä niitä ennemmin tulkittiin kuin luettiin. Merkeistä löytyy germaanisiin jumaliin viittaavaa symboliikkaa. Jotkut kielentutkijat väittävät, että riimukirjoitus on kehittyneempää kuin egyptiläiset hieroglyfit (kuvakirjoitus).

Riimut ovat kirjainten tapaisia symbolimerkkejä, ja riimukirjoituksen arvellaan muotoutuneen Välimeren alueelta saatuja esikuvia vapaasti jäljitellen. Merkkien aakkosjärjestyksestä poikkeava järjestys osoittaa, että riimujen kehitys on ollut muista kirjaimistoista riippumatonta.

Alun alkaen riimukirjoitus kehitettiin puuta varten, minkä vuoksi riimumerkit ovat pystysuoria tai vinoja, eivät koskaan vaakasuoria. Puuhun leikattaessa kohtisuoraan tai vinosti puun syitä vasten saa parhaan tuloksen. Riimukirjoitus on kehittyneempää kuin kuvakirjoitus kuten esimerkiksi egyptiläisten hieroglyfit.

Freijan jumalallisen vihkimyksen riimut: Ansuz-kosmisuus, Fehu-rikkaudet, Gebo-yhteistyö, Kenaz-valaistuminen, Raidho-muutos, Thurisaz-järjestys, Uruz-voima ja Wunjo-tasapaino.

Heimdallin tekojen ja kamppailun riimut: Algiz-suojelu, Eihwaz-puolustus, Hagalaz-levottomuus, Isa-pysähdys, Jera-valmistuminen, Naudhiz-tarve, Perthro-aloitus ja Sowilo-elämänvoima.

Torin yhteistyön ja yhteisyyden riimut: Berkano-kasvu, Dagaz-päivänvalo, Ehwaz-liike, Ingwaz-hedelmällisyys, Laguz-kierto, Mannaz-inhimillisyys, Othala-koti ja Tiwaz-soturi. Wyrd-tyhjyys, tyhjä riimu, muodostaa oman luokkansa.

Tutustu riimuihin

Vie osoitin merkin päälle, niin näet riimun nimen ja merkityksen.