Sisään

Astrokalenteri

Astrokauppa

Astro Akatemia

Tutki karttoja
Kirjaudu sisään

Uusi käyttäjä? Rekisteröidy tästä.

Astrologinen tietopaketti

Planeetat ja niiden symboliikka: Jupiter

Jupiterin astrologinen merkki

JupiterSielu hallitsee ainetta. Kreikan mytologiassa Jupiteria vastaa Zeus-jumala, joka Tyfonin taistelun voitettuaan jakoi muille jumalille heidän valtakuntansa ja voimansa.

Jokainen jumala sai hallintaansa kykyjään vastaavan osan valtakuntaa, ja Zeus kielsi heitä ylittämästä rajojaan.

Zeus (nimi merkitsee loistoa) oli taivaanjumala kaikissa taivaan muodoissa kirkkaasta valoisuudesta hurjimpaan myrskyyn. Hän jakoi oikeutta ja suojeli nimeensä vannottuja valoja. 400 luvulla eKr. rakennettiin Olympian temppeli, jossa sijaitsi valtaistuimellaan istuvaa jumalaa kuvaava kullasta ja norsunluusta tehty patsas. Tästä Feidiaan tekemästä patsaasta tuli yksi maailman seitsemästä ihmeestä. Ihmisen elämässä Jupiter kuvaa mytologiansa mukaisesti niitä mahdollisuuksia, joita meidän tulee hyödyntää enempää tavoittelematta. "Sielu hallitsee materiaa" sanonnalla tarkoitetaan sitä, että me aina saamme osaksemme juuri ne mahdollisuudet ja valmiudet, joihin sielulliselta kehitykseltämme olemme kypsiä. Jupiter opettaa meitä olemaan kiitollisia joka päivä siitä, mitä meillä sillä hetkellä on sen sijaan, että asettaisimme onnellisuuden ehdoksi jonkun tulossa olevan tapahtuman tai tavoitteen. Tavoitteita tietysti täytyy olla, mutta niiden toteutumista ei tule asettaa pysyväksi tai ajalliseksi päämääräksi. Näin siksi, että kaikki tulevaisuuden odotuksemme vastaavat tämänhetkistä henkistä kehitystasoamme, ja sitoutuessamme esimerkiksi talon rakentamiseen vuoden kuluttua sitoudumme samalla pysähtymään nykyiselle kehitystasolle, kunnes talo on rakennettu. Ja sitten vielä ihmettelemme, miksei olomme tunnukaan hyvältä, vaikka olemme juuri muuttaneet omaan taloon. Sisimmässämme oleva sielu kehittyy joka päivä, vaikka tavoitteen ottaessamme suljemme sen pois tietoisuudestamme.

Kun tavoite sitten on saavutettu ja vapautamme sielumme nauttimaan tuloksista, muuttuukin koko rakennelma pihoineen ja työhuoneineen täysin merkityksettömäksi. Sielumme on tuona aikana kehittynyt pitkälle ohi asettamamme tavoitteen, emmekä taaskaan voi olla tyytyväisiä siihen, mitä meillä nyt on. Zeuksen kullasta ja norsunluusta rakennettu valtava patsas kuvaa aarreaittaa sisällämme, jos vain avaamme sille silmämme. Silmien avaaminen tarkoittaa sitä, että meillä on mahdollisuus tehdä elämästämme onnellinen ja odotuksiamme vastaava tänään tai sitten ei ollenkaan. Sielua ja kehoa/materiaa ei voi erottaa toisistaan, jos haluaa niiden toimivan. Aikakin on materiaa, ja silloin kaikki tulevaisuuteen asetetut odotukset elämän muuttumisesta paremmaksi ovat materian erottamista sielusta ja näin ollen tuomitut epäonnistumaan. Eläinradalla Jupiter liikkuu huomattavasti aiempia planeettoja hitaammin ja transiittia tehdessään se määrittelee nopeampien, persoonallisten planeettojen toiminta-alueet oman energiansa mukaisiksi. Planeettaohituksia tehdessään Jupiter aina kuvaa juuri sillä hetkellä olevaa mahdollisuutta päästä elämässä eteenpäin. Se ei anna lupaa siirtää aloittamista tuonnemmaksi, koska silloin meillä tulisi olla käytettävissämme tämänpäiväisen aloituksen tulokset voidaksemme olla tyytyväisiä. Näin on tämäkin onnen ja menestyksen planeetta muuttanut hiukan muotoaan eläinradan joulupukista vaativan opettajan suuntaan.