Sisään

Astrokalenteri

Astrokauppa

Astro Akatemia

Tutki karttoja
Kirjaudu sisään

Uusi käyttäjä? Rekisteröidy tästä.

Astrologinen tietopaketti

Planeetat ja niiden symboliikka: Neptunus

Neptunuksen astrologinen merkki

NeptunusSielu ja materia pyrkivät ylöspäin kohti henkeä, joka kuitenkaan ei ole näkyvillä. Kreikkalaisessa mytologiassa Neptunusta vastaa Poseidon, meren, maanjäristysten ja hevosten jumala. Hän sai hallittavakseen meren vedettyään arpaa veljiensä Zeuksen ja Haadeksen kanssa. Poseidon kävi jatkuvasti taistelua maanpäällisten paikkojen vallasta. Poseidon hallitsi merta ja sen äärettömyyttä kolmikärjellään.

Symbolien yhteys on hätkähdyttävän selvä ja astrologisessa ajattelussa Neptunus hallitsee vesielementtiä, joka ihmisen elämässä liitetään tunteisiin. Suurimpana esteenä matkallamme kohti henkistä päämääräämme ja sisäistä harmoniaa ovat juuri tunne-elämämme alueet. Hermeettisen symboliikan mukaisesti materia puhkaisee tiensä sielua edustavan puoliympyrän läpi matkalla kohti henkistä tietoisuutta. Jokaiselle on varmaan tuttu tilanne, että tietää mitä jonkun asian tai ihmissuhteen kanssa pitäisi tehdä, mutta pelko sekä omista että toisen tunnereaktioista estää päätöksen toteuttamisen käytännössä. Mieluummin haluamme haudata koko ongelman ja täyttää syntyvän tunnetyhjiön haaveilla ja kuvitelmilla.

Eläinradalla kiertäessään Neptunus kuvaa juuri näiden illuusioiden ja harhojen paljastumista siten, että ihminen ajautuu tilanteeseen, jossa petos paljastuu. Materia eli konkreettinen elämä siis puhkaisee tunteiden suojaksi luomamme kuvitelman ja totuuden lopulta paljastuessa olemme pakotettuja tekemään asialle jotakin. Tämä ratkaisujen tekeminen itsepetosten paljastuttua palvelee henkistä kehitystämme, niin kurjalta kuin se toteutuessaan tuntuukin. Neptunus-energia toteuttaa itseään unien ja alitajunnan kautta, eikä meillä voi olla silloin käsitystä tekojemme tarkoituksesta. Koska nykyinen yhteiskunnallinen moraali vaatii selityksen ja syyn kaikelle tekemiselle, on tällaisen irrationaalisen itsen toteuttaminen hyvin vaikeaa ja joskus jopa mahdotonta. Niinpä moni meistäkin pakenee herkkyyttään alkoholin, huumeiden tai lääkkeiden usvaiseen maailmaan. Etenkin Neptunuksen tehdessä transiittia lisääntyy houkutus näille aineille moninkertaiseksi.

Neptunus-vaiheen aikana tulisi uskaltaa elää kuin usvassa. Silloin tuntuu siltä, ettei saa otetta yhtään mistään ja yrittäessäsi luoda jotain konkreettista tai toteuttaa aiempia tavoitteitasi saattavat ne kariutua aivan käsittämättömällä tavalla. Selityksiä on aivan turha tällaisena aikana hakea. Parhaiten selviät, kun uskallat hyväksyä tapahtumat pilvilinnojesi poksahteluna. Jotkut astrologiset teokset varoittavat joutumasta petoksen uhriksi, mutta unohtavat tähdentää, että kysymys on nimenomaan itsepetoksista, kuvitelmista, joilla ei ole pohjaa todellisuudessa. Saadessasi puolisosi kiinni uskottomuudesta ei kysymys ole siitä, että hän pettäisi sinua. Hänhän vain käyttäytyy ja toimii oman harkintansa ja tietonsa mukaisesti. Jos olet kuvitellut hänestä jotain muuta, niin ensisijaisesti se on sinun virheesi, ei hänen. Jokainen meistä elää oman ymmärryksensä mukaisesti ja tuottaa aina pettymyksen sellaisille, jotka ovat asettaneet meille omia mallejaan ja odotuksiaan.

Planeettaohitusta eli transiittia tehdessään Neptunus jälleen alistaa Uranusta lukuunottamatta aiemmin mainitut planeetat vaikutuspiiriinsä. Neptunus ja Uranus eivät kosmisina planeettoina koskaan edusta keskenään ristiriitaisia voimia. Tätä kirjoitettaessa (19921993) ne ovat samalla kohtaa eläinrataa ja voimistavat huomattavasti samoille asteille osuvien syntymäkartan planeettojen uudistumisprosesseja.