Sisään

Astrokalenteri

Astrokauppa

Astro Akatemia

Tutki karttoja
Kirjaudu sisään

Uusi käyttäjä? Rekisteröidy tästä.

PUU-LOHIKÄÄRMEEN VUOSI 2024

Kiinalainen horoskooppi - Lohikäärmeen vuosi 2024

Tervetuloa Puu-Lohikäärmeen vuoteen!

On perinteisen kiinalaisen vuosikatsauksen aika. Lauantaina 10. helmikuuta 2024 käännämme eläinkunnan historiassa taas uuden sivun esiin kuukalenterin mukaan. Nyt silmillemme puhaltaa tulta, kipinöitä, päreitä ja puun lastuja itse Puu-Lohikäärme, joka uudistaa elämäämme arvaamattomilla tavoilla. Pian pääsemme kaikki tanssimaan lohikäärmekulkueen tahtiin uudessa uljaassa energiassa, mutta kerrataan sitä ennen vielä tutut kiinalaiset perusjutut.

Kiinalainen astrologia ja fengshui ovat vuosituhansia vanhaa perimätietoa, jotka kulkevat energeettisesti käsi kädessä. Jokainen vuosi tuo tullessaan uudenlaisen energiakattauksen, jota pääsemme puhtaalta pöydältä maistelemaan. Tänä vuonna meihin vaikuttavat vuoden eläin (Lohikäärme), vuoden pääelementti (Yang Puu) sekä fengshuin vuosinumero (3). Nämä kaikki yhdessä vaikuttavat olennaisesti vuoden pohjavireeseen ja värittävät niin vuoden teemoja kuin tunnelmiakin. Vuodet eivät ole veljeksiä keskenään, sillä uhkarohkea ja kekseliäs Lohikäärme on hyvin erilainen eläin kuin viime vuoden ujo puputtaja Jänis. Tulemme kyllä huomaamaan eron ennen pitkää oman turkkimme sisällä.

Kiinalaisessa Neljän Pilarin astrologiassa (toiselta nimeltään Bazi) meillä on vuoronperään vieraanamme jokin 60 eri eläimestä. Kun otetaan kiinalaiselta tähtitaivaalta 12 eläintä ja yhdistetään ne luonnon peruselementteihin (Vesi, Puu, Tuli, Maa ja Metalli), saadaan 60 eri yhdistelmää. Oma syntymäkarttamme koostuu neljästä eläimestä eli neljästä vierekkäisestä pilarista, jotka muodostavat luonteemme ja onnekkuutemme perustan. Meitä kiinnostaa tietenkin miten nämä eri eläimet ja elementit oikein toimivat yhdessä, niin kartan sisällä keskenään kuin jokaisen vuosienergian kanssa kimpassa.

Vuosieläimestä on aina hyvä aloittaa, sillä se on kartan näkyvin kohta. Muista silti, että pelkällä kiinalaisen horoskoopin vuosieläimellä ei vielä pitkälle pötkitä, vaan sinussa on monta muutakin puolta, kun mukaan otetaan syntymäkuukausi, -päivä ja -tunti. Tällä tavalla erotut muista samana vuonna syntyneistä ja kiinalainen luonteesi alkaa kunnolla paljastua. Vaikka olisitkin pinnalta katsoen kiltti kotieläin, sisälläsi saattaa kyteä varsinainen villipeto! Lue siis tästä vuosikatsauksesta kaikki neljä eläinmerkkiäsi. Jos et tunne vielä omaa kiinalaista karttaasi, voit selvittää omat eläimesi tutustumalla laatimaani kiinalaisen astrologian perustulkintaan.

Puu-Lohikäärmeen vuosi vaikuttaa jo etukäteen erittäin käänteentekevältä vuodelta. Lohikäärme ei ainakaan ujostele, kuten edellisen vuoden Jänis, vaan tekee todella näyttävän sisääntulon: Pois alta jäniksen papanat, minä olen nyt saapunut! Lohikäärme ei jää enää hetkeksikään lehterille odottelemaan omaa vuoroaan elämän näyttämöllä, vaan suorastaan polttaa tulihenkäyksellään koko esiripun pois! Onkin aika ajatella vähän isommin ja ottaa tila kunnolla haltuun kuin Lohikäärme!

Terveisin fengshui-konsultti, kiinalaisen astrologian tulkki ja vuosi-Lohikäärme
Virpi Karjalainen

PUU-LOHIKÄÄRMEEN VUOSI 2024

10.2.2024-28.1.2025.

Kiinalainen uusivuosi kolkuttaa jo ovella ja kysymys kuuluukin: millainen eläin sieltä tällä kertaa säntää sisään? Nyt toivotamme areenalle esiintymään fanfaarien kera Puu-Lohikäärmeen, joka näyttää meille tempun jos toisenkin!

Olemme tottuneet viime vuosina vetiseen meininkiin, sillä meitä on viihdyttänyt sirkuksen vesialtaassa niin Vesi-Tiikeri (2022) kuin Vesi-Jäniskin (2023). Puu-Lohikäärme on hieman kuivempi kaveri puuelementin energiallaan. Se edustaa Yang Puuta ja Yang Maata. Luvassa on aktiivisempi, dynaamisempi ja myös ärhäkämpi vuosi kuin edellinen. Lohikäärme kun ei ole mikään hissuttelija, vaan pelottava tulenlieskoja suustaan syöksevä otus täynnä väkevää voimaa. Lastut ja päreet vain lentelevät kun Puu-Lohikäärme saapuu paikalle. Aikamoinen ero pieneen pupujussiin verrattuna, jolla oli kainalot koko ajan pelosta märkänä!

Lohikäärme on vahva ja voimakas auktoriteettihahmo ja myös Kiinan suurvaltaa symboloiva voimaeläin. Se on myös ainoa kaikista kiinalaisen astrotaivaan eläintähdistä, joka on täyttä tarua ja kovaa legendaa. Ei siis ihme, että Lohikäärmeen vuonna voi tapahtua mitä vaan!

Lohikäärmettä pidetään onnentuojana ja onnekkaana eläimenä itsekin, se kun on lähestulkoon voittamaton. Se pitää vauhdista ja vaaran tunteesta eikä pelkää mitään. Mikä oikeastaan voisi olla hurjempi näky kuin Lohikäärme itse? Huhtikuun eläimenä Lohikäärme muistuttaa hieman Oinasta ja taroteista tuttua Emperor-korttia, eli Hallitsijaa. Se seisoo periaatteidensa takana hievahtamatta, mutta on silti itse täysi arvoitus. Moni luulee tuntevansa Lohikäärmeen, mutta aina se osaa yllättää. Yllätyksellisyys onkin Lohikäärmeen valttikortti.

Se, mitä Lohikäärmeen vuosi sitten tuo tullessaan, on aikamoinen mysteeri kaikille. Aina, kun Lohikäärmeen vuosi mainitaan, tuleekin esille sana 'arvaamaton'. Tilanne voi kääntyä mihin suuntaan vaan. Dramatiikkaa, jännittäviä käänteitä ja tulisia tunteita ainakin on luvassa, sillä Lohikäärme on showmies tai -nainen. Se haluaa tulla huomatuksi. Tämän vuoden puuelementti tasoittaa Lohikäärmeen luonnetta kyllä jonkin verran, mutta silti Lohikäärme janoaa muutosta, magiaa ja silmänkääntötemppuja.

Muutos onkin vuoden sana. Tarkemmin ottaen äkillinen muutos. Olenkin jo kuullut useamman tarinan, jossa asukasta odottaa tänä vuonna äkillinen muutto muualle, kun koko vuokrakerrostalo menee yllättäen saneeraukseen tai asunnon omistaja on päättänytkin laittaa asunnon myyntiin ja vuokralaisen täytyy hipsiä muualle muuttokuormineen. Jos tästä voidaan mitään päätellä, niin Lohikäärmeen vuoden muutos voikin itse asiassa olla MUUTTO.

Vuoden elementti Puu kertoo kasvusta, kehityksestä ja uusista aluista horisontissa. Katselemme vuoden mittaan itään ja kaakkoon päin, sillä Puu on idän ilmansuuntaan liittyvä elementti ja Lohikäärme taas lentää luoksemme kaakosta. Jotain hurjaa siellä idän suunnassa onkin meneillään ja aikamoinen arvaamaton peto se siellä parhaillaan mesoaa… Hartaissa toiveissamme tietenkin on, että Lohikäärmeen arvovallalla ja uudistusmielisyydellä laitetaan kaikki maailman ristiriitatilanteet tänä vuonna halki, poikki ja pinoon aivan ennätysajassa. Mutta, mutta… Lohikäärme aloittaa kyllä hanakasti asioita. Niiden onnistuneesta loppuunsaattamisesta vaan ei ole mitään takeita.

Lohikäärmeen vuosi opettaa meille siis ainakin aloitteentekokykyä, riskinottokykyä sekä rohkeutta ratkaista ongelmia kenties aivan eri tavalla kuin ennen. Emme todellakaan tiedä mitä edessä on, paitsi kiikkeriä siltoja henkisten rotkojen yli, odottamattomia materiaalisia maanvyöryjä, tuhoisia tunnetulvia ja toivottomia pimeyden ja paniikin hetkiä. Niitä voi nykymaailmassa luvata melkeinpä jokainen ennustaja. Mutta me selviämme siitä seikkailusta vielä, sillä Puu-Lohikäärme tarjoaa meille onneksi myös tukevan puunoksan, johon tukeutua ja josta ottaa hädän hetkellä kiinni.

Puuelementti edustaa orastavaa toivoa, optimismia ja luonnon uusiutumiskykyä - myös ihmisluonnon. Jokainen vuosi on meille uusi alku, kuin pieni puun silmu, josta kasvaa vielä komea tammi. Itsekin Lohikäärmeenä tahdon uskoa, että tämä vuosi se uusien alkujen vuosi vasta onkin.

Varaudutaan siis kaikkeen yllättävään ja pidetään Lohikäärmeen hönkäisemä hengen soihtu palamassa. Rohkeiden ratkaisujen vuosi odottaa sinua jo. Nyt ei nöyristellä tai epäröidä - nyt mennään!

VUODEN ELEMENTTI: YANG PUU

Lohikäärme istuu tällä kertaa korkean, täysikasvuisen ja hyvinvoivan puun oksalla tai juurella. Yang Puu on kuin korkea mänty, jonka juuret ulottuvat laajalle ja joka kohoaa oksistollaan aina vain ylemmäs, suorastaan huipulle asti. Puuelementti uskoo kasvun voimaan ja vakaisiin vuosirenkaisiin. Aina on mahdollista kasvaa, joko leveyssuuntaan tai pituussuuntaan, eli sinne missä on tilaa. Yang Puu edustaakin opportunismia ja muutoshakuisuutta, eli puhdasta yrittäjähenkeä. Puuelementti ei jää paikoilleen junnaamaan, vaan uskoo laajenemisen mahdollisuuteen tilanteessa kuin tilanteessa. Se menee vaikka asvaltin läpi, jos niikseen tulee. Yang Puu on kilpailuhenkinen ja tahtoo näyttää kykynsä. Se tietää, että ensimmäisenä matkaan lähtenyt todennäköisesti saapuu myös ensimmäisenä perille. Yang Puu edustaakin pioneeria, alansa uranuurtajaa, jota muut lähtevät myöhemmin seuraamaan, auttamatta jo myöhässä. Vain yksi voi olla ensimmäinen - eikä välttämättä se, joka sai ensimmäisenä idean, vaan se, joka ensimmäisenä lähti toteuttamaan sitä.

Psykologisesti Yang Puu, vuoden elementti, on meitä sisäiseen ja henkiseen kasvuun rohkaiseva. Varavuosirenkaita ei ole pakko vyötärölle kasvattaa eikä tänä vuonna oikein ehdikään, kun on niin kovasti kaikkea tehtävää ja tavoiteltavaa! Meidän on aika kasvaa mukavuusalueemme ulkopuolelle, koska kaikki uusi ja innostava löytyy sieltä, jyrkän oppimiskäyrän takaa.

Puuelementti liittyykin vahvasti oppimiseen ja opettamiseen, uusiin taitoihin ja niiden hyödyntämiseen. Voimme kaikki opettaa toisiamme ja onhan meillä nykymaailmassa aina jotain uutta opeteltavaa - emme voi jäädä laakereillemme lepäilemään kovin pitkäksi aikaa, muuten muut menevät jo ohi. Tekoälyn suhteen olemme ainakin kaikki uuden edessä, toiset innostuneina, toiset kauhistuneina. Puuelementin ihminen näkee ensin mahdollisuudet ja lähtee niitä kohti.

Puu on kaunis ja elävä materiaali, jota voi muokata mieleisekseen, sillä se taipuu ihmisen osaavissa käsissä uskomattomiin muotoihin: taiteeksi, huonekaluiksi, rakennustavaraksi ja taloiksi. Ehkäpä rakennusala alkaa tästä vuodesta alkaen taas hiljalleen elpyä? Toisaalta puuelementti liitetään myös perheeseen ja perheenjäseniin. Kenties joidenkin kohdalla tuo kasvu toteutuukin perheenlisäyksen kautta?

Palaessaan Puu luovuttaa meille lämpöä ja sen avulla voimme tehdä ruokaa ja lämmittää kotia, mutta puu saattaa paukkua liekeissä, etenkin jos puuaines on vielä liian kosteaa (etenkin näiden vetisten vuosien jälkeen). Vesielementtiin liittyi suru, pelko ja masennus sekä asioiden pitkällinen prosessointi, kun taas puuelementtiin liittyykin tunteista kiukku ja viha, jotka voivat kyteä meissä sisällä. Suru on nyt saattanut parin vuoden aikana muuttaa muotoaan ja tiivistyä vihaksi. Tällaiset negatiiviset tunteet, kuten äkkiä räjähtävä raivo ja nopeasti kipunoiva kiukku, pitääkin saada kehosta ulos - tai muuten todella paukkuu ja rytisee! Kehomme saattaakin kaivata tänä vuonna paljon enemmän liikettä ja liikuntaa, jotta tunteemme pääsevät kunnolla tuulettumaan. Kaikenlainen turhautuminen ja tuskastuminen kannattaa ohjata johonkin tuottavaan toimintaan, eli lähteä vaan liikkeelle asioita selvittelemään. Puu ei voi jäädä paikoilleen, se kaipaa liikettä ja kasvua. Samaa tarvitsee myös ihminen. Emme voi jämähtää enää pystyyn kuolleisiin tilanteisiin, vaan lähdemme muutosta ja kasvua kohti. Samalla perkaamme tunteitamme kuin puusavotassa, isoa puunkantoa ja halkoja koko ajan pienemmäksi pilkkoen. Aiempien vuosien tunnetyöskentely siis jatkuu, mutta nyt saamme jotain jo aikaan! Iso sisällämme ollut möhkäle saadaan vihdoin pilkottua pois: olemme jatkossa toimintakykyisempiä ja katsomme tulevaisuutta kohti toiveikkaammin. Vesielementin lohduton syvyys väistyy ja katseemme kohoa puun latvaa kohti. Taivas ja sen kirkkaus alkaa näkyä.

Uusi aamunkoitto nousee aina idästä, Puun omasta ilmansuunnasta. Monella tapaa elämämme on nyt uudessa alkupisteessä ja saamme luonnolta lisää virtaa suunnitelmiemme toteuttamiseen. Ei missään nimessä tarvitse jäädä enää pidemmäksi aikaa pohtimaan syntyjä syviä, kuten edeltävien vuosien vesielementti on tahtonut tehdä, sillä Yang Puulla on jo kiire ja kova tohina päällä. Sehän suorastaan kohisee runkonsa sisällä kasvun mahlaa ja liikkeellepanon ihmettä. Paljon on lehtiä kasvatettavana, kun kevät on tulossa - ihmiskunnan kevät.

On vahvan eteenpäinmenon aika. Lohikäärmeen kanssa kimpassa Yang Puu on lähes pelottavan muutosvoimainen agentti!

LOHIKÄÄRMEEN PERUSLUONNE

Yhdistämme Lohikäärmeeseen usein tulielementin, koska Lohikäärmeen suusta tuoksahtaa tulinen aromi, mutta Lohikäärme on oikeasti maaelementin eläin. Kenties Lohikäärmeen tiukka tahto ja arvovalta liittyykin juuri maaelementin jykevyyteen. Lohikäärme on kahdella jalallaan ja valtavalla ruhollaan tukevasti maan pinnalla ja muistuttaa legendaarisia esihistoriallisia kumppaneitaan dinosauruksia. Ei niitäkään heti ensimmäiseksi tekisi mieli ruveta haastamaan, ettei vaan tule tallotuksi.

Lohikäärmeellä on lennokas, värikäs ja positiivinen persoonallisuus sekä vankkumaton usko itseensä ja mielikuvituksellisiin ideoihinsa, joita riittää joka lähtöön. Lohikäärme onkin määrätietoinen edelläkävijä, joka osaa unelmoida ja visioida isosti. Lohikäärmettä ihaillaan korean ulkomuotonsa ja palavan aatteellisuutensa takia. Kun se puhaltaa innostuksen tulta kidastaan ja vaahtoaa asiastaan silmät päässä pyörien, Lohikäärme herättää pelonsekaista kunnioitusta ympärillään. Lohikäärme voi olla välillä hieman itsekäs ja omahyväinen ja uskoo olevansa aina oikeassa (ja usein tietysti onkin, jos tältä Lohikäärmeeltä kysytään).

Lohikäärme on valmis taistelemaan periaatteistaan ja pitämään huolta saavutetuista eduistaan, kuten vaikkapa Taru sormusten herrasta -saagan Smaug. Sehän oli kovasti kullan ja kaiken kiiltävän perään eikä suostunut luopumaan aarteistaan, vaan puolusti niitä henkeen ja vereen. Kiinalainen Lohikäärme kerää myös helyjä ja kultakoruja ja koristautuu niillä arkenakin. Elämä on liian lyhyt siihen, että jäisi odottamaan kutsua muiden juhliin! Lohikäärme itse tuo juhlat mukanaan ja järjestää upean kulkueen ja tanssishown. Omasta arjesta on siis Lohikäärmeen vuonna tehtävä juhlavan näköistä.

Lohikäärme on itsekin varsin näyttävä ja kimalteleva otus ja ylpeilee mielellään ulkomuodollaan ja vaatekaappinsa sisällöllä. Lohikäärme on varsinainen trendsetteri ja veikkaanpa, että tulemme näkemään mielikuvituksellisia muotiluomuksia vuoden 2024 kuluessa. Mitäänsanomaton beige virastotyyli väistyköön, sillä nyt liehuu kultaoranssi liekinvarsi! Siinä missä edeltävän vuoden Jänis tunnetaan arkuudestaan, epäröinnistään ja turvallisuushakuisuudestaan, Lohikäärme sen sijaan ei epäile tai arkaile. Sehän osaa sentään lentää! Se voi siis omin siivin päättää, mihin on menossa. Lohikäärme seisookin vankasti aatteidensa ja näkemystensä takana. Se seisoo myös muiden mielestä joskus hieman kyseenalaisten tyylivalintojensa takana. Koko maailma on kuitenkin Lohikäärmeen catwalk. Sen elämä ei ole tylsää eikä se etenkään näytä tylsältä!

Lohikäärme on paitsi järkähtämätön maaelementin eläin, myös dynaaminen yang-eläin. Siinä siis riittää maskuliinista voimaa piripintaan, kaikkia suomuja myöten. Lohikäärme on tavoitteellinen ja haluaa edetä hankkeissaan. Se myös sanoo asiat suoraan niin kuin ne ovat, turhia kaunistelematta tai sokerilla kuorruttamatta. Kuulijoiden korvat saattavat hetken punoittaa, mutta lopulta ne joutuvat myöntämään, että Lohikäärme oli oikeassa ja sanoi asian naulan kantaan niin kuin se on. Lohikäärme ei oikein osaa teeskennellä eikä sillä ole aikaa kierrellä ja kaarrella. Sellainen vain kuluttaa turhaan Lohikäärmeen voimavaroja ja hermoja. Jos siis haluat kuulla totuuden ja vain totuuden, kysy Lohikäärmeeltä. Se kertoo sen mielellään - suoraan.

Mekin saamme nyt tujauksen tätä aloitteellisuutta, tahdonvoimaa ja suorapuheisuutta Puu-Lohikäärmeen vuoden myötä. Haluamme aloittaa asioita ja pistää jo vihdoin kunnolla tuulemaan. Jos jotain projektia on tullut lykättyä liian pitkään, Puu-Lohikäärme saa meidät aloittamaan sen vauhdilla. Yang-voiman avulla tulemme jyräämään eteenpäin kuin katupora, mutta emme ole kovinkaan sovinnollisia tai halukkaita neuvottelupöytään, etenkään jos siellä vain jaaritellaan eikä mennä suoraan asiaan. Ratkaisukeskeinen ja idearikas Lohikäärme onkin vahvasti oman tien kulkija ja sooloilija. Kyllä se osaa nähdä muiden näkökannat ja kuunnella toisten mielipiteet läpi (kynnellään jo pöytää naputtaen), mutta mieluiten se toteuttaa omat projektinsa kokonaan itse, omalla tyylillään ja omassa aikataulussaan. Lohikäärme on muutenkin hieman kärsimättömän eläimen maineessa. Sen sijaan, että selittäisi oman visionsa muille, se mieluummin näyttää sen valmiina. Tässä, tällainen siitä tuli.

Tämä ”minä itse” -toimintatapa saattaa siis tulla tutuksi vuoden mittaan, kun kyllästymme toisten jahkailuun ja päätämme tehdä homman sillä välin itse. Lohikäärme ei jaksa yhtään kuhnailla, koska sillä on jatkuvasti inspiraation tuli perän alla! Mutta tietenkin vain niissä asioissa, jotka sitä itseään kiinnostavat. Yritäpä tönäistä vastentahtoista Lohikäärmettä liikkeelle ja huomaat, ettei se nytkähdä senttiäkään (muista Lohikäärmeen vuorenkaltainen maaelementin olemus). Sinun täytyy ensin motivoida se lähtemään liikkeelle itse. Sillä tavalla tuo tonnien painoinen otus alkaakin ottaa kevyitä tanssiaskelia ihan omasta innostuksestaan. Kunhan se on kerännyt kaiken voimansa kasaan, se nousee jo siivilleen ja lähtee lentoon. Keppi ja uhkailu tuskin auttaa Lohikäärmeen motivoinnissa, mutta psykologisen porkkanan perään se saattaa lähteäkin. Ja on muuten parasta olla erityisen hyvä porkkana - ja kukapa yhdellä porkkanalla vielä mitään tekee! Puolivillaisuus ei Lohikäärmettä kiinnosta, sillä se on kaikki-tai-ei-mitään-tyylinen eläin. Joko asia tehdään hyvin tai sitä ei tehdä ollenkaan, voisikin olla Lohikäärmeen elämänohje. Tällainen ehdottomuus saattaa vetää muut hiljaiseksi.

Lohikäärme ei siis missään nimessä ole kiinalaisen tähtikaartin nöyrin, vaatimattomin tai joustavin kilpakumppani, mutta voimme oppia siltä hieman toisenlaisia läksyjä. Voimme oppia siltä tervettä itsekunnioitusta, rohkeaa seikkailumieltä ja nopeaa heittäytymistä uusiin aloituksiin. Se, millainen lopputulos sitten on tulossa, sitä ei tiedä kukaan - ei edes Lohikäärme itse. Sitä kiinnostaa tutkia, mitä syntyy, kun alkaa vaan säveltämään! Siitähän voi tulla vaikka upea sinfonia - tai sitten erittäin outojen makujen myllerrys.

Lapsenuskoinen ja joskus vähän naiivi Lohikäärme uskoo ihmeisiin ja satuihin, sillä taruolentona se tietää niiden olevan totta. Se pääsee Narnian mielikuvitusportista helposti läpi ja voi todistaa huikeita retkiä tavanomaisuuden tuolla puolen. Tavallisuus ylipäätään on Lohikäärmeestä sietämättömän tylsää. Se haluaa jotain erikoista ja yllättävää, nyt, heti!

Lohikäärme tuokin meille kyvyn uskoa uudenlaiseen tulevaisuuteen ja nähdä eri ulottuvuuksiin, kuten Vesimiehen aikaan kuuluukin. Lohikäärme ei hyväksy jo valmiiksi tallattuja polkuja, vaan tarvittaessa lentää itse rotkojen yli. Lohikäärmeessä on ehdottomasti sankariainesta ja meidän täytyykin ymmärtää, että edessä on nyt seikkailu, suuri seikkailu. Eikä hurjaa seikkailua voi kokea kotisohvalta käsin, tutussa ja turvallisessa ympäristössä, vaan sitä varten on otettava ensin rohkaiseva annos Obelixin taikajuomaa ja sitten lähdettävä vaaroja päin kuten Bilbo Reppuli Hobitissa.

Saatamme aluksi vastustella tätä vaarallista reissua ja kaivautua kotikoloon ruokapatojen äärelle, haluttomina avata ovea kaikenmaailman kääpiöille ja Gandalfeille, jotka kutsuvat meitä elämämme seikkailuun, mutta Lohikäärmeen vuoden päätteeksi, kohdattuamme jopa pelottavan Smaugin, osaamme varmasti arvostaa sitä huikeaa kehitystä ja kasvua, jonka olemme kokeneet lukuisia vaaranpaikkoja ylitettyämme. Ennen kaikkea olemme ylittäneet itsemme, kerta toisensa jälkeen.

Puu-Lohikäärmeen rohkeudella, sinnikkyydellä ja toiveikkuudella pystymme mihin vaan. Jopa edessä olevaan muutokseen, oli se tänä vuonna sitten sisäistä tai ulkoista muutosta.

FENGSHUI-ENERGIAT VUONNA 2024

Vuoden 2024 keskustähti: Puutähti 3

Fengshui-energioissa vuoden keskusnumeroksi siirtyy puutähti 3, jota kutsutaan myös Jade-tähdeksi. Sen väri on turkoosin vihreä ja se edustaa idän ilmansuuntaa. Fengshuissa itäsektori ja puuelementti liitetään perheeseen, uusiin alkuihin, kasvuun ja kunnianhimoon. Kiinalaisessa lääketieteessä Puu liittyy kehonosista jalkaterään ja jalkoihin, ja sisäelimistä maksaan ja sappeen. Tunnereaktioissa idän puuelementti liitetään nopeasti nousevaan vihaan, kiukkuun, turhautumiseen ja ärsytykseen. Mitä tästä kaikesta voimme siis päätellä?

Kun puutähti 3 on fengshuissa vuoden valtiaana, se värittää vuoden tunnelmat joka kodissa ja niemen notkossa. Tänä vuonna riskinä ovat vihanpurkaukset ja muutenkin hallitsemattomat tunteenilmaukset. Älä siis ihmettele, jos rattiraivo iskee liikenteessä tai tulee tavallista enemmän sanomista perhepiirissä! Nyt tuuletellaan tunteita ja sylki lentää.

Myös jalkoihin liittyvät loukkaantumiset ovat tänä vuonna suurempana riskinä, joten katso tarkkaan mihin astut kaikenlaisissa maastoissa. Eteläisessä Suomessa liukastumiset ovat aina inha riski talviaikaan ja saattavat tyssäyttää menon pitkäksi aikaa, jos jalka tai akillesjänne napsahtaa poikki. Hanki siis nastakengät tai liukustopit talvikenkiin - se on halpa keino välttää kaatumiset. Ole myös tarkkana aina kun kiipeät tikkaille tai kuljet portaissa. Nilkka voi nyrjähtää ja jalka lipsahtaa askelmalta, vaikket ikäihminen olisikaan. Humalaisen tuuriinkaan ei kannata luottaa!

Nykymaailma on jo muutenkin aika ärhäkkä paikka emmekä kaipaa vihapuhetta enää yhtään enempää. Puutähti 3 saa meidät kuitenkin helposti suivaantumaan ja sanomaan kenties jotain, mitä myöhemmin tosissaan kadumme. Tänä vuonna onkin aika tehdä tutkimusta omiin pimeämpiin puoliin ja siihen, mikä siellä omissa sisuksissa oikein mättää. Mikä saa sapen nousemaan suuhun ja kirosanat kaikumaan? Tällaisissa tilanteissa mielenhallintaa on syytä harjoittaa. Ennen kuin syytät muita ongelmistasi ja pistät sapekkaat sanat saatiksi, laske ainakin kymmeneen tai odota mieluummin seuraavaan päivään. On toki hyvä tuuletella tunteita ja kerrankin sanoa, mitä todella tarkoittaa eikä vältellä ja väistellä ongelmia ikuisuuksiin (maton aluset voivat olla jo täynnä nieltyjä sanoja ja alas painettuja harmin aiheita), mutta riskinä on sanomisillaan loukata muita ja katkoa välejä tärkeisiin ihmisiin. Kaikkia riitoja ei voi sovitella, jos välit menevät kertalaakista poikki.

Tiedosta siis tämän vuoden pirunmoinen turhautumisenergia, joka kuplii jossain sydämesi sopukassa ja yritä ottaa se huomioon kaikessa kanssakäymisessä niin töissä kuin vapaalla. Se, että kolmostähti tulee hallitsemaan elämäämme vuoden ajaksi ei ole kuitenkaan lupalappu sanoa kaikkea, mitä sylki suuhun tuo. Itsehillintää tulemme tarvitsemaan useamman kerran. Sano, jos on sanottavaa, mutta mieti millä sävyllä sanomasi lähetät matkaan. Joskus on parempi sadatella hetki itsekseen, puida nyrkkiä ilmaan ja purkaa turhautumista ilman mitään varsinaista kohdetta. Kaikkea ei ole pakko murista muille. 'Opettele vihanhallintaa' on tämän vuoden fengshui-viesti, kenties se tärkein!

Jos kovastikin alkaa ärsyttää vuoden mittaan ja huomaat, että olet liian usein raivokohtauksen partaalla, kokeile tätä fengshui-niksiä: määritä kotisi keskusalue silmämääräisesti tai pohjapiirustusta käyttämällä ja sijoita sinne punaista väriä jossain muodossa. Yksikin selkeästi punainen esine riittää, kuten taulu tai villahuopa. Toinen vaihtoehto on polttaa keskustan alueella kynttilöitä tai lisätä sinne kirkkaita valoja (ja pitää niitä valoja usein päällä). Tarkoitus on polttaa tulielementin avulla liikaa puuenergiaa pois.

Tämä fengshuin kikkakolmonen perustuu tietenkin kiinalaiseen viiden elementin teoriaan, jossa Tuli polttaa ja kuluttaa Puuta. Jos puuenergiaa on liikaa, käsittelemme sen elementtitulen avulla pois, eli hillitsemme sen vaikutusta. Tarkoitus ei tietenkään ole tuikata omaa kotia tuleen (eikä roihuta tulisten tunteiden taistelukentällä), vaan lisätä fengshuin tulielementtiä sopivassa määrin asunnon keskustaan, minne kolmostähti tulee oleskelemaan vuoden ajaksi. Kokeilla aina kannattaa, etenkin jos tunnistat itsessäsi tänä vuonna tavallista vahvemman kiukkuenergian. Sehän on vain vuoden keskusnumero eli puutähti kolmonen, joka pistää päreet kunnolla palamaan! Yhdistettynä Puu-Lohikäärmeen impulsiiviseen ja äkkipikaiseen luonteeseen sanainen kirves voi tosiaan tehdä hallaa ja aiheuttaa suukopua.

Muita fengshui-tärppejä tarjotaan kodin kaakkois- ja länsisektoreille. Näille alueille puolestaan ei saa missään nimessä lisätä tulielementtiä, vaan se tulisi pikemminkin karsia kokonaan pois. Vuonna 2024 sairaustähti 2 majailee kaakossa ja katastrofitähti 5 sijoittuu länteen. Usko pois, et halua aktivoida näitä tähtiä kotonasi!

Ota siis kotisi pohjapiirros esille, määritä kompassilla missä suunnassa kaakko ja länsi oikein sijaitsevat ja poista kaikki punainen väri näiltä alueilta. Vältä myös kynttilöiden polttamista ja erityisesti kirkkaita pistemäisiä valoja lännen ja kaakon alueilla. Tämä on halpa konsti varmistaa oma selusta fengshuin oppien mukaan. Käytännössä se ei edes maksa mitään!

FENGSHUI-AIKAKAUSI VAIHTUU: PERIODI 9 ALKAA!

Vuosi 2024 on itse asiassa erittäin käänteentekevä vuosi, sillä nyt vaihtuu kokonainen aikakausi. Siirrymme 8. periodista seuraavaan, eli 9. periodiin. Kyseessä on paljon suurempaan kokonaisuuteen liittyvä 20 vuoden sykli, joka nyt siis vaihtuu. Tämä on suuri puheenaihe kiinalaisen metafysiikan kentällä, sillä fengshuissa kotien energia muuttuu etenkin uusien asuntojen osalta. Myös ajassa oleva yleisenergia ja ilmapiiri muuttuu olennaisesti.

Olemme eläneet viimeiset 20 vuotta maaelementin aikaa. Numero 8 liitetään fengshuissa koillisen ilmansuuntaan, vuori-trigrammiin, koulutukseen sekä tietynlaiseen erakkouteen, yksinäiseen ja sisäänpäin kääntyneeseen oman kehityksemme huipulle kiipeämiseen. 8. aikakausi on edustanut myös materiaalisia arvoja ja konkreettista maata. Käytännössä olemme nousseet kukin omalle huipullemme ja pitäneet omista asioistamme huolta. Koronan aikaan jopa erakoiduimme ja eristäydyimme kokonaan, kukin omien seiniemme sisään. Olemme olleet tietynlaisella sisäisellä erakkomatkalla, henkisen ja materiaalisen kehityksen hiljaisessa retriitissä.

Periodi 8 on ollut myös maakiistojen aikaa sekä kuppikuntaisuuden ja nationalismin nousun aikaa. Maat ja kansakunnat ovat pitäneet rajoistaan tiukasti kiinni. Rajakiistathan ovat perinteisesti johtaneet taisteluihin ja sotiin, kuten parhaillaankin voimme todeta. Vuorienergia on jähmeää, se ei juuri neuvottele. Se on epäluuloinen vieraita kohtaan. Se, mikä EU:n myötä aiemmin aukesi, on alkanut nyt voimakkaasti sulkeutua. Emme olekaan enää tunteneet yhteenkuuluvuutta Eurooppaan, olemme halunneet olla vahvemmin osa omaa kansaa. Britit ottivat jo exitin EU:sta, eli halusivat pitää paremmin kiinni omista rajoista ja arvokkaista perinteistä. Maaelementti edustaakin juuri turvaa, perinteitä ja fyysistä maata jalkojen alla - jotain pysyvää, josta voimme vielä pitää kiinni, kun kaikki muu muuttuu.

Voitkin pohtia omaa elämääsi ja sitä, miten olet viimeisen 20 vuoden aikana, eli vuodesta 2004 alkaen tähän päivään asti, käpertynyt enemmän itseesi, kenties opiskellut ja tutkinut itseäsi eri metodien avulla, vakauttanut elämääsi, hankkinut materiaa tai muuten ollut maaelementin teemojen kanssa tekemisissä. Annan esimerkin omista tutkimustuloksistani: itse hankin omistusasunnon täsmälleen samaan aikaan, kun periodi 8 alkoi kevättalvella 2004. Hankin oman palan materiaalista vakautta ja muutin kaiken lisäksi pienen vuoren huipulle, päättyvän tien päähän. ”Erakoiduin”, opiskelin ja käännyin omaa kehitystä kohti. Toteutin siis erittäin konkreettisesti 8. aikakauden sanomaa!

Kun nyt helmikuussa 2024 siirrymme uuteen 20 vuoden aikakauteen, pääsemmekin lämmittelemään yhteiselle leirinuotiolle. Numero 9 edustaa fengshuissa tulielementtiä, sydäntä, verenkiertoa, silmiä ja etelän ilmansuuntaa. Ennen kaikkea 9 on sosiaalisuuden numero: avautumisen ja avoimuuden, kukoistuksen ja kulminaation, maineen ja menestyksen merkki. Numero 9 tuplaa kaiken, mihin koskee. Se liitetään myös juhlintaan ja ystäviin, yhdessä tekemiseen sekä esilläoloon ja julkisuuteen.

Mitä voimme päätellä tästä uudesta aikakaudesta tämän tiedon valossa? Ainakin sen verran, että yhteisöllisyys kasvaa emmekä enää vedä niin tiukkoja raja-aitoja ympärillemme. Tulemme esiin poteroistamme ja laskeudumme vuoren huipulta muiden ihmisten pariin. Tietynlainen materiaalinen jähmeys ja kuppikuntaisuus alkaa sulaa ja meitä kiinnostaa avautua toisillemme enemmän. Kenties lakkaamme käymästä sotia maatilkuista ja maiden rajoista ja kokoonnumme kaikki yhteisen kokon ääreen ja tuikkaamme tuleen kaikki erimielisyytemme. Ainahan voi toivoa, eikö niin?

Koska numero 9 liitetään myös maineeseen ja julkisuuteen, niin somemaailma on tietenkin tullut jäädäkseen. Influensserit, nettisisällöntuottajat ja somemarkkinoijat nousevat edelleen vaikutusvallassa ja jokaisen täytyy olla somekanavilla esillä ollakseen ”joku”. Andy Warholin lanseeraama käsite ”15 minuuttia julkisuudessa” venyy ja venyy eikä tunnu loppuvan koskaan! Sosiaalisen median vaikutus kasvaa entisestään ja tarvitseeko edes mainita tekoälyä? Elämämme on vieläkin enemmän netissä näkyvillä ja netistä riippuvaista.

Tämä kaikki saattaa aiheuttaa myös voimakkaan vastareaktion: sosiaalisen median hyökyaalto alkaa ahdistaa ja etsimme järkeviä tapoja tulla toimeen sen kanssa niin, ettei se olisi isäntä, vaan pelkkä renki. Kännykän kasvaminen kiinni käteen on jo tosiasia, mutta 9. aikakauden sosiaalinen aspekti voi saattaa meidät myös livekontakteihin toistemme kanssa uudella tavalla - tai sillä vanhanaikaisella tavalla. Ettäkö ihan oikeasti näkisimme taas ihmisiä naamakkain eikä vain kännykän tai tietokoneen ruudulla? Jää nähtäväksi millä tavalla Vesimiehen ajan etäily ja pelkkä netissä eläminen saadaan sovitettua 9. aikakauden sosiaalisuuden ja sydämen lämpimään väreilyyn.

9. aikakausi nostaa esille myös feminiinisen vastavoiman. 8. periodi oli maskuliinista nuorten miesten aikaa. 9 on fengshuissa naisten luku ja he nousevat nyt vastaavasti valta-asemiin. Naisilla on jatkossa siis ovet paremmin auki yhteiskunnan huipulle ja johtajien tuoleille. 20 vuodessa voikin tapahtua hurja loikkaus tasa-arvoisuutta kohti. Nuoret sekä nuorekkaat keski-ikäiset naiset rynnistävät esiin.

Tulielementti liitetään myös onneen, iloon ja talouskasvuun. Punainen väri on Kiinan oma onnenväri, jolla on suora yhteys rahaan. Ehkä emme ihan heti 9. periodin alkaessa hyppää hurjaan talouskasvuun, mutta kunhan pääsemme Tuli-Hevosen kyytiin vuonna 2026, voi sitä rahallistakin onnea ja menestystä olla jo näkyvissä. Tuli-Hepan kyyti ainakin on kuuma ja notkea!

Kaikki kulkee siis sykleissä ja tämä uusi 20 vuoden pituinen kiinalaisen ajanlaskun sykli ehtii kyllä vielä paljastaa monet eri kasvonsa. Tässä vaiheessa tiedämme vain, että lämpöä ja tulta on tulossa, ja toivottavasti muussakin muodossa kuin ilmaston lämpenemisessä. Lämmittäköön 9. aikakausi meidän kaikkien kädet ja sydämet, jotta ne ojentuvat auttavasti muita kansoja ja ihmisiä kohti!

PUU-LOHIKÄÄRMEEN VUOSI 2024:
ENNUSTEET KAIKILLE KIINALAISILLE ELÄIMILLE

Nopea yleiskatsaus:

Lohikäärmeelle vastakkainen eläin: KOIRA.

Lohikäärmeen salainen ystävä: KUKKO.

Lohikäärmeen liittolaiset: APINA ja ROTTA.

Voi olla haasteellinen vuosi KOIRALLE (törmäysvuosi) ja LOHIKÄÄRMEELLE (oma vuosi). JÄNIS on todella väsynyt viime vuodesta. KUKOLLA ja HÄRÄLLÄ menee erittäin lujaa.

Vuosiennusteet eri eläimille

Lue oman vuosieläimesi osuus, ja jos tiedät myös Neljän Pilarin astrologian mukaiset kuukausi-, päivä- ja tuntieläimesi, tutki lisäksi mitä niille kuuluu. Huomaa, että eläinten sijainti eri pilareissa vaikuttaa myös sinun vuosiennusteeseesi.

Vuosipilarissa olevan eläimen kohdalla muutokset kohdistuvat esimerkiksi ystäväpiiriin tai työyhteisöön, ja sinä olet muutoksissa ikään kuin kärpäsenä katossa. Muutokset alkavat sinun ulkopuoleltasi etkä välttämättä voi vaikuttaa niihin itse lainkaan - olet vain muutoksen imussa mukana. Muutos koskeekin isompia joukkoja, koko ikäryhmää, ei siis vain sinua. Ulkoinen muutos voi liittyä myös ulkonäköösi, asumisjärjestelyihisi tai maineeseesi.

Kuukausipilarissa eläimelläsi on muutosta ilmassa työpaikalla tai elämäntehtävään liittyen. Jos kuukausipilarin eläimelle luvataan hyvää vuotta, on sinun aikasi loistaa työelämässä ja laittaa asiat rullaamaan eteenpäin. Jos tällä eläimellä menee ennusteen mukaan kehnommin, sinullakin voi olla haasteita työasioihin liittyen.

Päiväpilarissa ollaan aina tekemisissä parisuhdeasioiden ja omien tunteiden kanssa, myös sisäisen tasapainon kanssa. Jos tähän osuu sinulla onnekas eläin, on parisuhteessasi mukavaa menoa tai uusi romanssi tiedossa. Olet myös paremmin itsesi kanssa sinut. Jos päiväpilarin eläimelle luvataan ankeampia aikoja, sinun on panostettava omaan kumppanuussuhteeseesi paljon tavallista enemmän, jotta tunteet eivät väljähdy ja viilene. Myös omanarvontunnon ja sisäisen eheytymisprosessin kanssa voi olla enemmän tekemistä.

Tuntipilarin eläin kokee vuoden energiat unelmien ja ideoiden toteuttamisen, luovan visioinnin ja mahdollisten omien lasten kautta. Se antaa myös viitteitä terveydestä ja oman talouden vakaudesta, eli resursseistasi, joilla pärjäät elämässä. Tuntipilarin eläintä sanotaan myös nousevaksi merkiksi, eli se ei todellakaan ole pahnan pohjimmainen. Tutki mitä tälle karttasi eläimelle kerrotaan, erityisesti jos olet jo ylittänyt 40-ikävuoden rajapyykin, jolloin tuntieläin alkaa vaikuttaa meissä voimallisemmin.

Kuten voit huomata, ei ole siis vain yhtä vastausta kaikille eläimille eikä kannata tuudittautua vain oman vuosieläimen seuraan. Se ei anna kohtalostasi koko kuvaa.

Jos haluat saada selville mitä kaikkia eläimiä sinun kiinalaisen astrologian mukaiselta kartaltasi löytyy, niin tutustu kiinalaiseen Neljän Pilarin perustulkintaan. Meissä kaikissa asuu neljä eri eläintä syntymävuoden, -kuukauden, -päivän ja -kellonajan mukaan. Tulkinnassa kerrotaan myös mikä viidestä elementistä on sinulle läheisin, eli ns. itse-elementti. Se määritetään syntymäpäiväsi mukaan.

Kiinalainen astrologia

Neljä Pilaria BaZi -tulkinta

Tutustu Neljä Pilaria BaZi -tulkintaan

Lohikäärme

 Lohikäärme

Lohikäärmeelle on tulossa jännittävä ja dramaattinen vuosi, sillä mitäpä muutakaan voisi Lohikäärmeen omana vuonna odottaa. Olet kaiken huomion keskipisteessä – niin hyvässä kuin pahassa. Olet Tai Sui, Grand Duke, vuoden valtias. Mieti siis vähän mitä teet, koska aikeesi näkyvät nyt kaikkialle jo pelkästä naaman asennosta. Sinusta aivan varmasti puhutaan, joten yritä itse ohjailla, mihin suuntaan tuo julkisuus johdattaa. Jos et halua pestä ihan kaikkea likapyykkiäsi muiden nähden, niin hoida se akuutein nyrkkipyykki jo kotona, piilossa toisten katseilta. Sitten voit rauhassa astua parrasvaloihin säteilemään ja näyttämään taitosi.

Oman eläimen vuonna on aina tärkeää ottaa johtoasema kaikkein kirkkaimpana tähtenä kiinalaisen astrologian taivaalla - et voi vetäytyä piiloon ja kulkea varjoissa. Kosmiset valonheittimet osoittavat juuri sinun suuntaasi, Lohikäärme, joten toivottavasti olet harjoitellut oman esiintymisnumerosi hyvin. Nyt on nimittäin SHOWTIME! Onneksi Lohikäärme on luonnostaan tottunut esillä olemiseen ja osaa ottaa yleisönsä - onhan se kulkueissakin aina ensimmäisenä tulta hönkimässä ja villisti peräänsä heiluttamassa. Nyt sitä yleisöä vaan on paljon enemmän kuin mihin Lohikäärme on viime vuosina tottunut. Suuri läpimurto on lähellä - hetkinen, sehän tapahtuu juuri näillä näppäimillä!

Muutamat viime vuodet Lohikäärme on joutunut elämään muiden varjossa, omaa vuoroaan odottaen, mutta nyt se todellakin huomataan. Suosionosoituksia, yhteistyötarjouksia ja fanikirjeitä tulee säkkikaupalla. Valikoi parhaat päältä, sillä ihan kaikkeen et ehdi mukaan. Kausikortti bussiin tai junaan on myös syytä hankkia, sillä Lohikäärme matkustaa uusien työtilaisuuksien vuoksi aiempaa enemmän.

Vuoden johtoasema tulee kuitenkin myös vastuun kera. Lohikäärmeen onkin nyt osoitettava enemmän kykyä kantaa vastuuta, ottaa velvollisuuksia vastaan ja olla lupaustensa mittainen. Hoida leiviskäsi hyvin, niin maineesi kasvaa ja huhut uroteoistasi kiertävät naapurikyliin asti.

Tietyllä tapaa Lohikäärme on nyt elämänsä käännekohdassa. 12 vuotta on kulunut edellisestä Lohikäärmeen vuodesta. Mitä kaikkea sen jälkeen on tapahtunut? Kuinka olet kehittynyt? On aika tehdä inventaariota ja aloittaa uusi kierros. Mikä sinulle on nyt tärkeintä? Entä mistä olet valmis jo kokonaan luopumaan? Lohikäärmeen vuosi liittyykin pitkälti irtipäästöön ja itsensä päivittämiseen. Tästä vuodesta käynnistyy nyt ihan kaikki. Kohtalon sormi on jo valmiina starttinappulalla.

Eräs tärkeimmistä asioista, joka kannattaa kirjoittaa omalle mentaaliselle muistilistalle on se, ettet lupaudu hoitamaan liian montaa hommaa kerralla. Fokusoi tarkkaan ja hoida jotain ensin kokonaan loppuun asti ennen kuin sitoudut taas uusiin projekteihin ja taas uusiin työtehtäviin. Sinulla on iso kita, Lohikäärme, ja saatat nyt helposti hotkaista enemmän kuin edes jaksat noilla suurilla leuoillasi pureskella. Ota siis pieniä makupaloja, jotka pystyt kokonaan nielaisemaan ja annostele sitten vasta seuraava satsi suuhun. Vaakalaudalla on sekä maineesi luotettavana tekijänä että omat stressitasosi. Ethän polta itseäsi molemmista päistä, vaikka tulinen kaveri oletkin.

Näiden erilaisten tehtävien vuoksi Lohikäärmeellä saattaa olla kiireinen vuosi edessään. Sitä pyydetään vähän joka paikkaan polkaisemaan projekteja käyntiin, leikkaamaan juhlanauhoja ja avaamaan shampanjapulloja avajaisissa ja kertomaan kokemuksen syvällä rintaäänellä omia mielipiteitään. Mieti, mihin haluat oikeasti sitoutua ja aikaasi käyttää. Kymmenen huonosti hoidettua hommaa ei tee hyvää kenenkään maineelle, joten ota vastaan vain ne tehtävät, jotka sinua oikeasti innostavat ja joita jaksat hoitaa eteenpäin myös sen alkuinnostuksen sammahdettua. Opettele siis sanomaan jämäkästi Kyllä ja Ei silloin kun kysytään. Puolivillainen Ehkä ei nyt käy.

Jos mahdollista, käytä johtoasemaasi myös delegoimiseen. Päätähden lisäksi tarvitaan aina myös niitä työmuurahaisia, jotka hoitavat tarpeellisia, mutta vähemmän hohdokkaita hommia. Lohikäärme soveltuu itse oikein hyvin sirkusjulisteen isoimmaksi vetonaulaksi - muut keittäkööt sillä välin kahvia ja pyöritelkööt byrokratiapapereita. Pääasia, että Lohikäärme tietää tarkalleen, mihin on sitoutunut ja kenen kanssa tekee yhteistyötä, jottei mitään väärinkäytöksiä jouduta selvittelemään jälkikäteen käräjillä. Tunne tiimisi ja sen vastuualueet läpikotaisin. Silloin syntyy win-win-tilanne, joka edistää kaikkia.

Kiireisenä jokapaikanhöylänä Lohikäärme joutuu kiinnittämään huomiota myös omaan jaksamiseen (etenkin jos se tehtävien delegoiminen ei onnistu ja Lohikäärme yrittää itse selvitä kaikesta, mitä tielle tippuu hoidettavaksi). Tiedossa on, että omana vuonna meno on sen verran haipakkaa, ettei koko kroppa tahdo pysyä mukana. Vilkaise siis välillä myös lohikäärmekulkueen peräpäähän, että ovatko ne omat häntäpään suomut ja selkänikamat vielä ojennuksessa. Suunnittele ja lepää viisaasti äläkä pelkästään hötkyä höyryisesti. Silloin kun on showtime, vedetään villisti, mutta kun ollaan bäkkärillä, niin silloin huilataan. Elämä ei voi olla pelkkää 24/7 h ikuista tanssia valospottien alla. Aplodien ja encoreiden jälkeen täytyy myös muistaa verrytellä lihaksia ja huolehtia nesteytyksestä sekä käydä tarvittaessa urheiluhierojalla panemassa rankaa ruotuun.

Lohikäärme on tänä vuonna taipuvainen satuttamaan koipensa liian liukkaasti edetessään, joten hidasta välillä tahtia, ettei tule turhia työtapaturmia. Koipi paketissa ei mikään edisty ja mielialakin romahtaa kuin pörssikurssit. Tämän omasta terveydestä ja jaksamisesta huolehtimisen kun Lohikäärme muistaa, niin työelämä eteneekin vuoden mittaan erittäin sutjakkaasti. Kaikki se, mitä Lohikäärme on jo kauan treenannut ja hionut kulissien takana, pääsee viimein toteutusasteelle. H-hetki on koittanut. Pärisytä ylpeästi omaa rumpuasi ja soita torveasi somessa, jotta muutkin kuulevat, mutta älä vedä överiksi, jottei mene kakofonian puolelle. Muista tyylikkyys.

Tämä kaikki positiivinen huomio tuo Lohikäärmeelle epäilemättä paljon sisäistä mielihyvää. Vihdoinkin voin näyttää mitä osaan! Tätä sisäistä tyytyväisyyttä ja itseluottamusta Lohikäärmeen kannattaa vaalia koko vuoden ajan kuin arvokasta timanttia, sillä eihän mikään vuosi mene täsmälleen sillä tavalla kuin olisi itse pilkuntarkasti etukäteen suunnitellut. Tällaisena dramatiikan ja tulisten tunteiden vuoristoratavuonna Lohikäärme joutuu luottamaan ennen kaikkea itseensä, ettei lähtisi mukaan muiden turhiin taisteluihin. Pidä ennen kaikkea omaa puoltasi ja vaali mielenrauhaa mahdollisten myrskyjen keskellä. Aivan varmasti jokin myrsky Lohikäärmeen elämästä ohi pyyhkäisee, mutta yritä pysyä tyynenä sen keskellä äläkä jää emotionaalisten taifuunituulten riepoteltavaksi. Nyt vaaditaan mielenlujuutta, eleganttia asennetta ja rautaisia hermoja. Muista pitkän linjan tavoite, älä jää kiinni epäolennaisuuksiin tai muiden mielipiteisiin sinusta. Kaikki kun eivät kestä sitä, että saat paistatella päivää julkisuudessa.

Lohikäärmeellä on tänä vuonna erinomaiset kortit myös vauraudessa, oli se sitten taloudellista etenemistä ja isompaa tiliä tai sisäistä rikkautta ja henkistä hyvinvointia, joka tietysti on kaikkein kallisarvoisinta. Ainoa asia, mihin Lohikäärme voi tosissaan kompastua, on omiin jalkoihinsa. Tällä kertaa en tarkoita ihan konkreettista kompastumista, vaan sitä niin sanottua ”omaan jalkaan ampumista” eli itsesabotaasia ja suoranaista diivailua. Joskus äkkipikainen ja impulsiivinen Lohikäärme on oman itsensä pahin vihollinen ja näin oman eläimen vuonna se erityisesti korostuu. Yritä siis olla varovainen siinä, ettet möläytä mitään pahimmalla julkisella hetkellä tai suututa tärkeitä ihmisiä elämässäsi olemalla liian ylimielinen. Saatat tosiaan sahata omaa oksaa, jolla istut, ja romahtaa komeasti alas. Mikä voisi olla esimerkki tällaisesta itsensä nolaamisesta? Jos muistat Jari Sillanpään suosion romahtamisen huumepaljastusten takia, Andy McCoyn räyhäämisen Maria Veitolan ohjelmassa tai juontaja Axl Smithin julkisen uran kohukaatumisen seksiskandaalin vuoksi, niin pääset kärryille siitä, mitä oman oksan sahaaminen voi oikein ollakaan. Älä lähde mukaan tällaiseen skandaalinkäryiseen itsensä sabotoimiseen, vaan hoida asiasi fiksusti. Mieti mitä sanot ja teet ja säätele suusi vetoketjua. Jos sinulla sattuisi olemaan jotain salattavaa, jota et halua kaikkien tietävän, niin älä ainakaan itse tuo sitä televisiossa tai muussa mediassa julki! Rajansa se on rehellisyydelläkin. Se, että olet Vuoden Julkinen Eläin ja isosti esillä, ei tarkoita, että KAIKEN yksityiselämästäsi täytyy tulla ilmi.

Entä mitä on luvassa Lohikäärmeen lemmenleikkeihin? Onko niille edes aikaa, kun kalenteri on buukattu täyteen omia esiintymisiä? Sehän on tietenkin selvää, että Lohikäärme herättää huomiota omana vuonnaan ja houkuttelee ihailevia katsojia ympärilleen. Osa heistä on sinusta aidosti kiinnostunut, osa taas haluaa hetken hyötyä sinun siivelläsi. Lohikäärmeellä on tänä vuonna mahkuja romanttiseen rakkauteen, totta kai, mutta älä myy itseäsi liian halvalla heti ensimmäiselle tarjokkaalle. Katsele sellaista kumppania, joka oikeasti on sinun arvoisesi. Kissankultaa on aina tarjolla, mutta haluatko tyytyä siihen enää? Et. Ole siis valikoiva ja mieti jo etukäteen, tuleeko potentiaalisesta uudesta suhteesta ikävästi takkiin vai tuleeko siitä pikemminkin pysyvä, tasa-arvoinen kumppanuus. Vuoden hohdokkaimpana eläimenä sinulla on oikeus vaatia vastapuolelta jotain vähintään yhtä upeaa kuin itsekin olet. Miksi tyytyä harmaavarpusiin, kun itse loistat kuin kruununjalokivet?

Sinkku-Lohikäärme saattaa myös olla niin keskittynyt itseensä, ettei se edes ehdi treffeille. Ongelmana on lisäksi se, ettei Lohikäärmeelle tunnu nyt kelpaavan kukaan. Deittitarjokkaat tuntuvat jotenkin latteilta ja vaisuilta, kun Lohikäärme itse on niin selkeästi oman elämänsä kunkku tai kuningatar. Vain todella erikoiset, ryhdikkäät ja päätä kääntävät wow-tyypit pääsevät Lohikäärmeen seulasta tänä vuonna läpi. Huonoihin vaihtoehtoihin ei ole yksinkertaisesti aikaa.

Jos taas olet jo vakiintunut ja sinulla on Lohikäärme nimenomaan puolisopalatsissa, eli syntymäpäivän mukaisessa päiväpilarissa, niin suhde saattaa kärsiä pienestä pomottelusta ja kränäilystä. Älä anna sen mennä takin alle. Lohikäärmeen vuosi nostaa intensiivisiä tunteita esiin ja ne tunteet voivat olla myös vaikeita sulattaa. Ratko mahdolliset esiin nousevat ristiriidat kumppanin kanssa viisaasti ja toista kuunnellen. Anna puolison pomottaa tänä vuonna hieman enemmän, koska silloin kumppanista itsestään huokuu Lohikäärmeen omaa johtajan energiaa. Tämä kuuluu siis asiaan, jos Lohikäärme on kartallasi päiväpilarissa ja edustaa puolisoa!

Lohikäärme osaa ajatella etenkin itseään, mutta puolison tarpeet saattavat siinä hötäkässä unohtua kokonaan, siksi sitä kuittia kumppanilta saattaa nyt joutua kuuntelemaan. Muista, sinä olet tänä vuonna vastuussa, myös parisuhteesi tilasta ja onnistumisesta. Hoida, helli ja hoivaa elämäsi tärkeintä ihmistä - kyllä itseäsi, totta kai, mutta myös sitä, joka kotonasi asuu ja vieressäsi nukkuu. Romantiikan liekkiin on aika ajoin myös itse puhallettava, jos se alkaa osoittaa hiipumisen merkkejä Lohikäärmeen keskittyessä tänä vuonna niin täysillä uraansa.

Tuntipilarin Lohikäärme keskittyy sekin omaan kasvuun, kehitykseen ja oppimiseen. Koska tuntipilari liittyy myös lapsiin, niin omat lapset saattavat saada koulussa julkisuutta, stipendejä ja muutenkin loistaa kaikessa tekemisessään. Isänä tai äitinä voit olla ylpeä jälkikasvustasi. Enää ei tarvitse pyyhkiä räkää poskelta tai lokaa lahkeista, sillä kasvava lapsi osaa tehdä sen jo ihan itse. Samalla voit huomata, että Lohikäärme-lapsen päätä on yhä vaikeampi kääntää - sillä on oma vahva tahto ja tulinen mieli.

Villiä menoa ja jännittäviä juonenkäänteitä on siis koko vuosi täynnä. Lohikäärmeen elämä laajenee joka suuntaan kuin pullataikina, joten leivo pullat heti uuniin, koska uuni on nyt parahilleen kuumana!

LOHIKÄÄRMEEN MOTTO VUONNA 2024:
MINÄ olen vastuussa muutoksesta ja toimin tyylikkäänä ja fiksuna esimerkkinä muille.

Jos vuosieläimesi on Lohikäärme ja haluat saada selville mitä kaikkia eläimiä sinun kiinalaisen astrologian mukaiselta kartaltasi löytyy, niin tutustu kiinalaiseen Neljän Pilarin perustulkintaan. Meissä kaikissa asuu neljä eri eläintä syntymävuoden, -kuukauden, -päivän ja -kellonajan mukaan. Tulkinnassa kerrotaan myös mikä viidestä elementistä on sinulle läheisin, eli ns. itse-elementti.

Takaisin alkuun

Kiinalainen astrologia

Neljä Pilaria BaZi -tulkinta

Tutustu Neljä Pilaria BaZi -tulkintaan

Käärme

 Käärme

Käärmeelle luvataan tänä vuonna jännittäviä aikoja ja totta tosiaan, tässähän alkaa olla omatkin valmistelut jo pian käsillä. Heti kun Lohikäärme saadaan pois punaiselta matolta poseeraamasta, on Käärmeen vuoro astua framille ja salamavalojen säihkeeseen. Jo vuoden päästä alkaa Puu-Käärmeen vuosi 2025 ja nyt on jo kova pöhinä laittaa omat suunnitelmat rullaamaan. Ota siis tiukka tähtäin vuoden päähän ja mieti mitkä ovat tärkeimmät tavoitteesi nyt. Mikä asia on tällä hetkellä mahdollisesti rempallaan ja haluat saada sen kuntoon ennen kuin sinusta kruunataan Mr tai Miss Vuoden Eläin? Voi olla, että tänä vuonna joudut vaihtamaan liian ahtaaksi käyvät nahkat ja olosuhteet, jotta ensi vuonna pääset kasvattamaan päällesi uusimman muodin mukaiset käärmeennahkapöksyt, joiden kiiltävästä pinnasta voit peilata omaa päivitettyä ja päivettynyttä kuvaasi.

Käärmeellä onkin siis syytä sisäiseen hymyyn ja tyytyväisyyteen, sillä tulevaisuus vaikuttaa lupaavalta. Kun nyt hoidat leiviskäsi hyvin ja keräät positiivisia karmapisteitä, eli ikään kuin plussasaldoa tilille, sädekehäsi kirkastuu mitä lähemmäksi vuosi 2025 tulee. Muista kuitenkin keskittyä asioihin, jotka oikeasti merkitsevät sinulle ja ympäristöllesi jotain. Nyt on aika tarkistaa omat tavoitteet ja miettiä, haluatko enää sitä, mitä jokunen vuosi sitten oikeinkin kovasti halusit. Oletko vuosien mittaan kasvanut ja kehittynyt eri suuntaan eikä vanha suunta enää napostele? Suunnan tarkistus ja omien sisäisten koordinaattien kuunteleminen on Käärmeelle olennaista. Voi olla, että elämä olisi jo valmis yllättämään sinut jollain uudella käänteellä, mutta se ei pääse tapahtumaan, koska olet niin tiukasti takertunut johonkin vanhaan kuvioon, joka ei enää kanna tätä vuotta pidemmälle. Lue siis universumin merkkejä - mitä ne juuri sinulle kertovat?

Jos päätät lähteä kokonaan uuteen suuntaan tallaamaan, niin opiskelut sujuvat tänä vuonna erityisen hyvin. Käärmeen ällihän leikkaa aina kuin timanttiterä, joten ota nyt haltuun erityistaitoja, joita tarvitset ensi vuonna, kun tulet itse isosti esiin. Mieti sitä itsesi uudelleenbrändäyksenä tai tuotteen lanseerauksena. Huonoa tuotetta ei kannata tuoda markkinoille!

Kun sen sijaan käytät nyt ajan hyödyksesi ja päivität CV:täsi uusilla taidoilla, niin sinulla on ensi vuonna jotain, millä briljeerata etkä jää vain aukomaan suutasi kuin kala kuivalla maalla, kun sinua haastatellaan siellä punaisella matolla oman leffasi ensi-illassa. Valmistaudu siis viileällä viisaudella ja lujalla logiikalla, joka loksauttaa muiden leuat sentin alemmas! Yllätä kilpailijat olemalla itse se ykkösbrändi. Itseluottamuksesi tulee kohisemaan tässä projektissa, mitä pidemmälle etenet. Alat lopulta itsekin uskoa, että olet paras mahdollinen vaihtoehto. Sillä asenteella maailma on osterisi ja nielaiset sen hyvillä mielin huiviisi ja kulautat vielä shampanjaa päälle, kuten suuret filmitähdet ikään. Käärmeelle muuten luvataan vuoden mittaan tällaisia hulppeita kemuja ja notkuvia herkkupöytiä, joten käy ihmeessä käsiksi, kun kerran tarjotaan ja piikki on auki! Tähtitaivas ja talo tarjoaa!

Rakkaudessa Käärme on tänä vuonna erityisen onnekas. Se itsensä uudelleenbrändäys nimittäin kantaa hedelmää myös ihmissuhteissa ja Käärmettä katsotaankin ihailevin silmin. Käärmeen kasvanut karisma, energia, vetovoima ja äly vetävät muita puoleensa. Se itsensä kiillottaminen säihkyvämmäksi pokaaliksi tuo todellakin tilaisuuksia seurustella ja tutustua uusiin yhtä hohdokkaisiin ihmisiin. Sinulla on lupa hurmata!

Myös oma kumppanisi saattaa katsella sinua uusin silmin ja haluaa viettää kanssasi enemmän aikaa, olethan nyt kysyttyä seuraa ja jotenkin sellaisessa ihan uudessa vireessä. Olitpa sitten sinkku-Käärme tai jo kumppanin viereesi rengastanut, niin tämä vuosi vaikuttaa sosiaaliselta ja sydäntä lämmittävältä iloisten kohtaamisten vuodelta. Joillekin myös perheenlisäys voi tulla eteen, koska Käärmeen magneettinen vetovoima johtaa tietenkin viettämään enemmän aikaa vällyjen välissä. Käärme saattaa myös vihdoin ottaa sen kaikkein isoimman askeleen, eli astua kirkon ovesta sisään ja luikerrella alttarille asti. Olipa siviilisäätysi mikä vaan, on aika juhlia rakkautta ja maistaa ihania rakkauden hedelmiä!

Varoituksen sana kuitenkin: jos et ole tehnyt itsesi eteen mitään kehitystyötä ja edelleen kuljeskelet vain kotona sohvan ja jääkaapin väliä vanhoissa pieruverkkareissa, niin en voi taata rakkauselämääsi tätä maagista vetovoimaa ja kirkon kellojen kilinää. Elämässä kun operoi vetovoiman laki ja vastavuoroisuuden laki. Kun sinä autat itseäsi ja pyrit parhaimpaasi - aina luonnetta, käytöstapoja ja ulkomuotoa myöten - niin jotain yhtä hyvää astelee eteesi (no, ainakin ennemmin tai myöhemmin). Jos et panosta mihinkään itsessäsi, niin kukaan ei nosta katsettaan, kun kuljet ohi. Sellainen nyt sattuu olemaan elämän perussääntö.

Joten ihan vinkki vitosena kaikille Käärmeille: tämä ei ole itsesäälin ja marttyyriuden vuosi, jolloin voit käpertyä itseesi ja syyttää muuta maailmaa ongelmistasi, kuten kumppanin tai lemmenleikkikaverien puutteesta. Tämä on ongelmanratkaisun vuosi, etenkin, kun keskityt suurimpaan ongelmanratkaisijaan, eli itseesi. Aina voit tehdä jotain parantaaksesi olennaisesti elämäsi laatua. Katso siis rehellisesti peiliin ja myönnä lähtötilanne. Jos se on matala, et voi päästä kuin ylöspäin! Voit kyllä katkaista katkeruuden kierteen, jos sellaiseen oravanpyörään olet vuosien saatossa vahingossa joutunut jumiin. Aina on huominen, muista se!

Jos Käärme löytyy vuosipilaristasi, omien päämäärien kirkastaminen on sinun päätehtäväsi tänä vuonna. Katso mitä muut tekevät ympärilläsi ja katso sitten mitä itse teet. Löydätkö menestyksen pelikentillä enemmän yhtäläisyyksiä vai eroja? Vedä viisaat johtopäätökset ja upgreidaa itseäsi, tekemistäsi ja unelmiasi, jotta pääset hyvältä tuntuvaan elämäntilanteeseen. Mainosta itseäsi somessa, ole enemmän esillä ja ota uusia taitoja haltuun sosiaalisen median leikkikentillä. Samalla kun tavoittelet unelmiasi, saatat myös törmätä unelmiesi kumppaniin, mentoriin tai guruun, joka auttaa ja opastaa sinua eteenpäin. Älä siis turhaan lannistu vertailusta muihin, äläkä jää liikaa miettimään miten hienosti muilla menee. Sinullakin voi vielä mennä ihan yhtä hienosti - tai paremminkin! Vuosi-Käärmeille tämä on lisäksi juhlimisen vuosi, joten kutsuja häihin, kissanristiäisiin ja muihin seurapiiritapauksiin voi tulla paljonkin. Osallistu ihmeessä ja juhli itsekin tätä ihanalta maistuvaa elämää. Lisää kakkua? No totta kai!

Kuukausipilarin Käärmeen pitää ryhdistäytyä työasioissa. Ota tukevampi haara-asento, luota itseesi enemmän ja ala johtaa muutosta haluamaasi suuntaan. Tarjoa myös apuasi muille ja luo positiivista ryhmähenkeä. Syvällä sisimmässäsi tiedät kyllä, mitä tehdä. Sitten tee se. Mitä tulee ammatilliseen edistymiseesi ja työnkuvaasi, sinun täytyy antaa itsellesi ylennys ja ottaa vastuuasema ja johtajan rooli. Jos työnkuvasi ei tällä hetkellä näytä nätiltä, väritä kokeeksi viivojen ulkopuolelta. Muista, että se itsesi uudelleen brändääminen tapahtuu pitkäjänteisesti jokaisen työpäivän aikana. Hokkuspokkussilmänkääntötemput onnistuvat vain taikureilta. Työelämässä temppujen pitää toimia myös päivänvalossa päivästä toiseen. Varo kuitenkin, ettet samalla paljasta kaikkia hienoja temppujasi kilpailijoille: tänä vuonna fiksut ideasi saattavat olla haluttua kauppatavaraa ja joku saattaa jopa omia ne omiin nimiinsä ihan vaan muina miehinä. Varo plagiaattoreita. Älä siis tule huijatuksi tai jyrätyksi työelämässä! Ole valpas ja valmis ajamaan omaa asiaasi. Siten tänä vuonna työelämän tähdet tuikkivat sinulle kauniisti.

Päiväpilarin Käärmeillä on pullat ihanasti uunissa ja tuoksu leviää jo koko kotiin. Hemmottele itseäsi ja läheisiäsi ja muista mikä elämässä on tärkeintä: nauttiminen ja juhliminen. Päiväpilarin Käärmeiden ei tarvitse niin kovasti puskea uutta päin, vaan ne voivat hetkeksi pysähtyä arvostamaan nykyhetkeä ja arvokkaimpia ihmissuhteitaan. Tämä onkin hieno hetki polvistua ja kosia tai laittaa perheenlisäystä alulle. Sinkku-Käärmeet ovat suosittua seuraa, joten lähde seuraintalolle useammin näyttäytymään ja tekemään tosielämän aloitteita.

Tuntipilarin Käärmeitä motivoi uuden opiskeleminen. Se voi liittyä oman ammatin edistämiseen, talousasioihin tai sitten uusiin harrastuksiin. Tuntipilarin Käärme tuntee palavaa halua ottaa asioita haltuun ja näyttää taitonsa. Sitä ei tarvitse juuri kehottaa kursseille, sillä se on jo ilmoittautunut useammalle. Myös sivubisnekset saattavat poltella Käärmeen suunnitelmissa, joten anna palaa!

Olitpa minkä pilarin Käärme tahansa, niin kiinnitä kuitenkin huomiota stressitasoihisi äläkä puske sietokykysi rajojen yli - silloin ainakin repeät nahoistasi. Myös pieni painonnousu on mahdollista, jos Käärme juhlii ja herkuttelee koko vuoden, eli niin sanotusti jää putki päälle. Panosta niin henkiseen kuin fyysiseen hyvinvointiisi, eli löysäile ja liiku sopivassa suhteessa, jotta jaksat koko vuoden loppuun asti. Ensi vuodelle tarvitaan taas roimasti energiaa, koska se on Sinun Oma Vuotesi.

Käärmeen ei siis kannata olla liian vaatimaton tänä vuonna. Omaksu rohkeampi ja reteämpi asenne ja vaadi elämältä enemmän. Käärmekuvioisena ovimattona ei ole kenenkään tarkoitus täällä elää, joten näytä mitä osaat, kirjoita iskulauseesi uusiksi ja anna palaa. Salli itsellesi myös pieniä arjen mukavuuksia. Satsaa hyvään ruokaan, osta itsellesi jotain kivaa. Osallistu juhliin tai järjestä niitä itse. Kyllähän Käärmeen elämässä aina juhlimisen aihetta on. Pidä positiivista mielialaa ja pöhinää yllä ja keskity hyvään, niin se kasvaa ja kohoaa kuin pörssisähkön käyrät pakkasilla.

KÄÄRMEEN MOTTO VUONNA 2024:
En pidä kynttilääni vakan alla, vaan sytytän maailman liekkeihin omalla erinomaisuudellani.

Jos vuosieläimesi on Käärme ja haluat saada selville mitä kaikkia eläimiä sinun kiinalaisen astrologian mukaiselta kartaltasi löytyy, niin tutustu kiinalaiseen Neljän Pilarin perustulkintaan. Meissä kaikissa asuu neljä eri eläintä syntymävuoden, -kuukauden, -päivän ja -kellonajan mukaan. Tulkinnassa kerrotaan myös mikä viidestä elementistä on sinulle läheisin, eli ns. itse-elementti.

Takaisin alkuun

Kiinalainen astrologia

Neljä Pilaria BaZi -tulkinta

Tutustu Neljä Pilaria BaZi -tulkintaan

Hevonen

 Hevonen

Hevosella pyyhkii suht mallikkaasti vuonna 2024. Hevonen on yleensä tottunut olemaan onnettaren kirjoissa ihan ensimmäisten joukossa. Häntäpään lähtöruutuja Hevosen ei ole tarvinnut vähään aikaan katsella ja sama meininki jatkuu vieläkin. Mutta… Aivan, kaikki ei silti ole kultaa, mikä kiiltää Hevosen rinnuksilla. Mukana saattaa olla myös pieniä hikikarpaloita, jotka pukkaavat ravurin pintaan!

Hevosella on ennen kaikkea kiirettä monen pienen tulipalon sammuttelemisessa. Juuri kun yksi ämpärillinen vettä on heitetty liekeille, syttyy jo uusi kipinä jossain muualla, mikä vaatii nopeaa toimintaa. Vaikuttaa vähän siltä, että Hevosen aika menee vastuuta kantaessa lähinnä muista ihmisistä. Sen elämässä olevat tyypit kuluttavat Hevosen aikaa siinä määrin, että omiin asioihin ei tunnu olevan kunnolla aikaa. Joku saattaa esimerkiksi joutua huolehtimaan tänä vuonna aiempaa enemmän iäkkäistä sukulaisista ja perheenjäsenistä, jotka kaipaavat apua arkeensa - tai toisessa ääripäässä jopa vastasyntyneistä vaippahousuista. Siinäpä se Hevosen oma aika sitten kuluu toisten asioita hoidellessa ja pyllyjä pyyhkiessä. Se ihana vapaa laukka, johon Hevonen on viime vuosina tottunut, saattaakin vähän tyssätä kaikkien näiden tylsien velvollisuuksien keskellä. Samalla oma mieliala voi vuoden mittaan vaihdella rajustikin. Hevonen on tietynlaisessa emotionaalisessa vuoristoradassa, jossa välillä ollaan huipulla ja välillä taas tullaan vauhdilla alas ja kiljutaan kauhusta.

Tänä vuonna Hevonen kohtaa monta visaista pikkupulmaa, jotka ovat vaivanneet sitä jo pitkään. Jokohan Hevosen hermosoluja olisi viritelty niin äärimmilleen, että pitkään piinanneet ongelmatkin ratkeavat kuin itsestään napsahtaen? Monta pussillista pulmia onkin nyt mahdollista säkittää yhteen rehukuormaan ja hoitaa koko homma pois päiväjärjestyksestä. Tärkeintä onkin katsoa mahdollisia ongelman poikasia suoraan ja rehellisesti silmiin ja olla kääntämättä katsettaan pois. Ei enää lappuja silmille! Nyt ratkaistaan tämä asia pois päiväjärjestyksestä.

Jos se on terveys, joka painaa mieltä, Hevosella on nyt kelpo hetki keskittää huomionsa oman terveytensä kohentamiseen. Tarvitsetko leikkausta, hammaslääkäriä, uusia lääkkeitä, lisää liikuntaa? Ole varovainen pikkuhaavereiden varalta, ota kaikki tropit ja vitamiinit sekä pidä tapaturmavakuutukset voimassa. Hevosen terveys voi aaltoilla vuoden mittaan, joten muista käydä kääntymässä terveystarkastuksessa, jotta olo ja mieli on kevyempi jatkossakin. Oman terveyden lisäksi myös läheisten terveys voi tänä vuonna mietityttää.

Krooniset ongelmat saattavat vaivata Hevosta muuallakin kuin sen komeassa ja ylväässä kehossa. Oletko kroonisesti kypsynyt työhösi, työilmapiiriisi tai johonkin muuhun arkea kuormittavaan seikkaan, joka vain toistuu vuodesta toiseen? Tee kartoitus kaikista sellaisista asioista, jotka ottavat kunnolla pattiin ja mieti sitten, voisiko tuon patin saada jotenkin leikattua pois - ennen kuin se kasvaa jättimäisiin mittoihin ja alkaa todella painaa hermoa. Jonkinlainen oman elämän hevoskuuri on paikallaan ja vain itse tiedät koskeeko se akuutisti työelämää, ihmissuhteita, terveyttä, taloustilannetta vaiko henkistä tasapainoa. Jonkinlaista vinkkiä saat siitä, missä kohtaa kiinalaista karttaasi Hevonen itse asiassa sijaitsee.

Jos sinulla on Hevonen vuosieläimenä, saatat tarvita kokonaisvaltaista muutosta elinympäristöösi. Onko aika nostaa kytkintä ja muuttaa uusiin maisemiin? Asutko liian isossa tai liian pienessä asunnossa omiin tarpeisiisi nähden? Jos kaipaat muuttoa, niin voit aloittaa prosessin pikkuhiljaa tekemällä muuttosiivousta jo etukäteen. Tai jos asunto on oikea, mutta kaipaa perusteellista remonttia (vuotaako katto? uhkaako lämpökattila paukahtaa? kuplivatko tapetit vanhuuttaan? tarvitaanko kotiin uutta energiaratkaisua säästöjen takia?), niin kääri hihat ja aloita muutostyöt. Paras hetki on nyt. Ja jos itse et osaa rempata, niin rakennusalalla on kyllä juuri nyt työvoimaa vapaana… Työhevoseksi on turha itse ruveta, jos vasara ei millään pysy kaviossa.

Vuosiheppoja kehotetaan myös pysymään valppaana ja diplomaattisena kaikissa tilanteissa. Älä siis lähde soittamaan suutasi ja vaahtoamaan netin keskustelupalstoilla, vaan pidä mieluummin matalaa, mutta tasokasta profiilia. Vaali mainettasi, sillä sinua kyllä seurataan somessa, olethan korkean profiilin eläin.

Kuukausipilarissa Hevonen viittaa työelämään, työelämän rutiineihin ja etenkin henkiseen työmotivaatioon. Lohikäärmeen vuonna Hevosen työpaikalla voi olla paljon kommunikointiongelmia ja suoranaista selkäänpuukottamista. Hevosta kehotetaankin olemaan neutraali ja toimimaan rauhanvälittäjänä. Älä lähde mesoamaan ja ottamaan voimakkaasti kantaa, vaan mieti, kenen joukoissa seisot. Mieluummin vaikkapa rauhanturvajoukoissa! Kun suurin pöly on laskeutunut, Hevosen diplomaattista ja sovittelevaa asennetta osataan kyllä arvostaa. Ainakaan se ei ole lähtenyt työpaikan loanheittoon itse. Ole siis työpaikkasi Martti Ahtisaari kaikkien konfliktien keskellä. Kun Hevonen näyttää, mihin se kykenee, työpaikan ylennykset ja uudet vastuualueet saattavat aueta sen kavioiden ulottuville.

Hevosen on myös aika miettiä mitä se oikeasti haluaisi työksensä tehdä. Entä käytätkö kenties liikaa aikaa turhiin pikkuhommiin ja rutiineihin, etkä edes pääse käsiksi niihin oikeasti tärkeisiin työtehtäviin? Mieti, voisitko järjestää työasiasi niin, että saisit keskityttyä siihen, mikä on olennaisinta työsi kannalta. Tietynlainen ”organisaatiomuutos” omassa työnkuvassasi voisi olla paikallaan, jos työhommat eivät pelitä parhaalla mahdollisella tavalla. Ja jos et osaa jotain hommaa kunnolla, yritä ulkoistaa se ammattilaisille sen sijaan, että repisit pelihousuja itse. Sillä jos pelihousuista jää lopulta jäljelle enää pelkät tangat, niin eihän niissä kehtaa töihin mennä! Ei ole mitään järkeä opetella tekemään kaikkea alusta asti itse, voisi olla yksi tämän vuoden teemoista Hevosen kohdalla. Delegoi, järkeistä, osta palveluja muualta. Luovu mieltäsi rassaavista ikuisuusprojekteista, joita et kuitenkaan saa vietyä loppuun. Säästät hermojen lisäksi todennäköisesti myös aikaa ja rahaa.

Entä miten saisit elämäsi laukkaamaan intohimoisemmin? Tätä voit kysyä parisuhteessa, jos Hevonen on päiväpilarissasi. Jos vakiintuneessa suhteessa tai perheen kesken on jotain jatkuvaa kränää, ota asiaksesi korjata välinne ja kiistakapulanne. Intiimien keskinäisten asioiden ääneen sanominen voi nolostuttaa, se voi hermostuttaa tai pelottaa, mutta ainakin sitten se on sanottu. Kenties toinenkin osapuoli haluaa ratkaista kanssasi ihan saman ongelman. Jos taas ongelmanne suhteessa ovat kasautuneet läpipääsemättömäksi möykyksi rintaan, jota kukaan ei enää jaksa purkaa palasiksi, voi olla aika rehellisesti myöntää suhteen umpikuja. Kuten sanottua, tämä on pitkään vaivanneiden pulmien ratkomisen vuosi, jolloin täytyy olla rehellinen itselleen, vaikka totuus kirpaisisikin. Jos rakkaus on rauennut, voi olla aika myöntää se molemmin puolin. Muussa tapauksessa suhdetta pitää ihan oikeasti hoitaa ja huoltaa ja vaihtaa öljyt säännöllisesti, kuten autossa. Silloin ne hevosvoimat saattavat alkaa taas surista ja laukata makuuhuoneessakin.

Single-Hepoille luvataan sen sijaan extrakuumaa ja tulista kavioiden korsketta yhteen. Lemmen leiskunta saattaa mennä jopa överiksi, joten yritähän pysyä kärryillä siitä, missä oikein mennään, jottet aivan putoaisi heti allikosta ojaan. Rakkauden nälkäsi on yltynyt kovaksi ja saatat rakastua heti ensi silmäyksellä tai hairahtua vaarallisiin romansseihin. Järki juoksee samalla ovenavauksella jorpakkoon. Toivottavasti et joudu sinne itsekin, alushousut nilkoissa. Käytä siis kondomia äläkä lähde varattujen matkaan. Pidä varasi, jos tunteet ja lanteet ylikuumenevat. Pieni takapakki voi olla paikallaan, jotta orastava suhde kestää alkurytinät ja seestyy tasaisempaan tahtiin. Muuten voit polttaa näppisi ja mainekin voi siinä sivussa kärsiä. Nauti toki kuumasta äksönistä, jos takana on pitkä kuiva kausi, mutta yritä olla myös fiksu.

Ne Hevoset, joita pariutuminen ei yhtään kiinnosta, keskittyvät enemmänkin omaan spirituaaliseen kehitykseensä ja henkiseen kasvuunsa. Nunnaluostarin ovet ovat aina auki, jos et jaksa maallista menoa. Ja jos kukaan ei kosi, niin Jeesuksen morsiameksi aina pääsee. Ehkä nykyaikana pääsee myös Jeesuksen sulhaseksi!

Tuntipilarissa Hevonen symboloi omia lapsia - jos niitä on siunaantunut - sekä raha-asioita ja omia unelmia. Nyt kannattaa ainakin olla varuillaan finansseissa, ettei tulisi kovin pahasti takkiin. Omat lapset taas voivat kärsiä kiusaamisesta koulussa, joten tarkkaile lastesi vointia ja käyttäytymista ja puutu siihen parhaaksi katsomallasi tavalla. Muista, että sinun roolisi on diplomaattisena välittäjänä ja ongelmienratkojana. Joissain tapauksissa lasten koulunkäynti sujuukin niin hyvin, että stipendiä ja kunniakirjaa pukkaa - Hevosten vuosi kun sisältää sekä ylämäkeä että alamäkeä.

Nyt jos heppaa alkoi jo ahdistaa tämä kaikenlainen fiksaaminen ja pulmien ratkominen edestä ja takaa, niin muista, että myös viihde ja rentoutuminen on täysin sallittua. Kukaan ei jaksa määräänsä enempää fiksailla ja liimailla, vaan välillä on saatava vetää täyttä vapaajuoksua ilman mitään tiukkaa harjoitusohjelmaa. Muista siis rentoutua, pitää hauskaa ja käydä välillä kylillä näyttäytymässä. Nyt on sentään rohkea ja lennokas Lohikäärmeen vuosi!

Hevonen saa aina runsaasti huomiota näyttävyytensä ja karismaattisen luonteensa takia. Tänäkin vuonna se huomataan laajalti, etenkin jos satut olemaan jonkinlainen somepersoona tai influensseri tai olet pyrkimässä sellaiseksi. Etenkin julkisuuden ammateissa operoivilla heppatytöillä ja -pojilla on nyt kysyntää. Treenaa jo kiitospuheita, lentosuukkoja sekä punaisella matolla poseeraamista. Saatat päätyä sinne ennemmin kuin huomaatkaan, sillä maineesi kiirii edelläsi.

Lohikäärmeen vuonna Hevonen onkin vahvasti oman elämänsä ohjaksissa ja selvittää kaikki pulmat parhain päin. Liekö se mitään jockeyta selkäänsä tarvitseekaan, meneehän Hevosella lujaa ihan ilmankin!

HEVOSEN MOTTO VUONNA 2024:
Tulostavoite: hoidan monta pientä ongelmaa pois päiväjärjestyksestä.

Jos vuosieläimesi on Hevonen ja haluat saada selville mitä kaikkia eläimiä sinun kiinalaisen astrologian mukaiselta kartaltasi löytyy, niin tutustu kiinalaiseen Neljän Pilarin perustulkintaan. Meissä kaikissa asuu neljä eri eläintä syntymävuoden, -kuukauden, -päivän ja -kellonajan mukaan. Tulkinnassa kerrotaan myös mikä viidestä elementistä on sinulle läheisin, eli ns. itse-elementti.

Takaisin alkuun

Kiinalainen astrologia

Neljä Pilaria BaZi -tulkinta

Tutustu Neljä Pilaria BaZi -tulkintaan

Vuohi (= Lammas / Pukki)

 Lammas / Vuohi / Pukki

Vuohi osuu Lohikäärmeen vuonna eläintaivaan keskikastiin. Vuosi ei ole maultaan kolmen michelin-tähden veroinen muttei myöskään missään nimessä pilaantunut, vaan sellaista tasaisen tuoretta Kallen mätitahnaa suoraan tuubista. Voit annostella sitä oman makusi mukaan jokapäiväiselle leivällesi ja tehdä elämästä oman näköisesi. Taivaan tähtihippulat eivät erityisemmin estä eivätkä edistä sinun etenemistäsi - sinä teet sen nyt ihan itse.

Lohikäärmeen vuoden kyydissä Vuohi voikin kääntää rattia ihan mihin suuntaan haluaa, joko kiihdyttäen tai hidastaen omaa kulkuaan. Muutama nimismiehenkihara saattaa tiellesi osua, joten älä ihmettele, jos välillä penkit ja iskunvaimentimet hytkyvät ylös alas kuin ralliautossa. Se kuuluu asiaan. Lohikäärme ei tarjoa tasaista tahtia kenellekään, sen verran kovan menon eläin on nyt kyseessä. Et ole kuitenkaan suoraan siinä Lohikäärmeen vieressä pelkääjän paikalla, vaan tulet omalla autollasi turvallisemmin perässä takakaarteessa.

Vuohta kehotetaankin seuraamaan mitä edellä päin näkökentässä tapahtuu ja tekemään omat ratkaisut sen mukaan. Kuulostele mistä päin tuuli puhaltaa ja suuntaa sitten itse myötätuuleen. Älä ota turhia riskejä. Jos vedät rallissa kuitenkin liian lujaa kaarteesta ulos, niin tartu auttavaan hinausköyteen. Sellainen on aina käden ulottuvilla. Vuohi saattaa kaivata välillä vetoapua hankkeisiinsa, jos oma meno tuntuu tyssähtävän kesken kaiken ja kaipaat kuopasta ylös. Auttava käsi voi tulla esimerkiksi jonkun vaikutusvaltaisen mentorin, ohjaajan, opettajan tai personal (bisnes)trainerin kautta. Jonkun, joka tietää tällä hetkellä sinua paremmin, kuinka asialliset hommat hoidetaan. Ole siis silmät, korvat ja mieli avoinna erilaisille yhteistyökuvioille ja opettaja-oppilas-suhteille. Saatat löytää oman gurusi. Nämä merkittävät vaikuttajat voivat edesauttaa Vuohta etenkin ura-asioissa. Kaikki eivät tällaista tsäänssiä kuitenkaan automaattisesti saa (tai tarvitse), joten riippuu omasta asenteestasi ja tilanteestasi onko tällaista ammatillista vetoapua tarjolla.

Vuohi on kiinalaisen zodiakkitaivaan kenties uraauurtavin eläin, joka osaa verkostoitua ja tutustua uusiin ihmisiin ihan hyötymielessä. Joku sopiva henkilö voikin hiukan avata ovia sinulle ja esitellä sinut juuri oikeille ihmisille, joiden avulla urasi urkenee tai joista tulee muuten merkityksellisiä kontakteja lähivuosina. Joskus kyseessä on henkinen tsemppari, jonka avulla saat itsestäsi irti enemmän, kun joku todella uskoo sinuun ja tekemiseesi ja kannustaa sinua jatkamaan. Sellainen tsemppari olisi meille kaikille tarpeen, joka pönkittää meitä pystyyn silloin, kun meinaamme kaatua omaan uskonpuutteeseemme.

Se oikea ihminen voi tulla eteen myös romanttisessa mielessä. Lohikäärmeen vuosi on itse asiassa Vuohelle varsinaista ihmissuhteiden kulta-aikaa. Vakituiset suhteet lujittuvat ja kiintymys kasvaa, kun taas sinkkujen kohdalla uudet toiveikkaat suhteet alkavat. Nauti siis rakkauden hohteesta, jos sitä suunnataan sinun suuntaasi. Tänä vuonna se lämmittää niin mieltä, sydäntä kuin koko kehoakin.

Myös taloustuuri voi siivittää Vuohen vuotta. Jos teet minkään sortin bisnestä, niin sehän on kauppa, joka kannattaa. Jos taas olet tavisduunari etkä mikään pörssikeinottelija, niin yritä silti löytää keino, jolla saat omat rahasi poikimaan. Tämä on viisaiden talousvetojen vuosi, mutta voi vaatia hieman viitseliäisyyttä ja perehtymistä. Mutta Vesimiehen aikahan tarkoittaa ajattelua peruslaatikon ulkopuolelta, joten tarvitset kirkkaan idean, jolla taloustilanteesi kohenee, ja sen jälkeen tuon idean järjestelmällistä toteutusta. Helppoa lottovoittoa en siis voi luvata, mutta aikaansa edellä olevat ideamaakarit saattavat nyt päästä kultajyvien jäljille. Oletko sinä Vuohiseni yksi heistä?

Kaikki tavoittelemisen arvoinen rikkaus ei kuitenkaan tule ulkopuoleltamme. Voi olla, että Vuohta kiinnostaa enemmän sisäisen rikkauden kehittäminen. Siihen Lohikäärmeen vuosi onkin otollinen. Vuohen kolmatta silmää voi alkaa kuumottaa ja piuhat universumin uuninpankolle hohkaavat kuumina, kun uutta korkeampaa näkemystä ladataan suoraan Vuohen aivokoppaan. Henkisten asioiden tutkiminen voikin nousta vuoden tärkeimmäksi teemaksi. Mene sitä kohti, mikä eniten innostaa ja nostaa omaa elämänlaatuasi.

Jos olet syntynyt Vuohen vuonna, eli Vuohi on vuosipilarissasi, kuuntele nöyrästi itseäsi viisaampia ja ota opiksesi. Joku muu on tänä vuonna sinua viisaampi ja voi edistää sinunkin polkuasi. Ota siis oppipoika-asenne ja kohtele muita kuin mestareita. Myöhemmin on sinun vuorosi olla se mestari, mutta malta vielä mielesi. Et ole välttämättä vielä itse sillä korkeimmalla puhujakorokkeella. Sulattele tietoa, jota otat vastaan, ja muodosta rauhassa omia näkemyksiäsi Kaiken Teoriasta. Mutta ennen kaikkea käy kiinnostavilla kursseilla tai konferensseissa kuuntelemassa alan oppineita. Ole myös aktiivinen somessa ja keksi kiinnostavaa sisältöä, vaikka tikusta asiaa. Seuraa muita ja osallistu keskusteluihin. Sinun on oltava mukana nykymenossa ja laajennettava pikkuhiljaa omaa yleisöäsi.

Kuukausipilarin Vuohilla on kasvua erityisesti työelämässä ja mahdollisuus ottaa isompia askeleita ammatissaan ja suurempaa vastuuta työpaikan projekteissa. Välillä voi olla myös napit vastakkain muiden kanssa, mutta parempi antaa asioiden riidellä, ei ihmisten. Katso siis mihin kädenvääntöön kannattaa lähteä ja mihin ei. Tiimityöskentely kannattaa, joten ole joustava ja rakenna positiivista yhteishenkeä työpaikalla. Nyt ei ole sooloilun aika oma takki auki, vaan tarvitset muiden tukea. Mieti myös, oletko mitenkään muutosvastahankainen ja vanhoihin kaavoihin kangistunut. Tänä vuonna Lohikäärme saattaa haastaa sinua muuttumaan ja uudistumaan työtavoissasi. Älä kuitenkaan heitä lasta pesuveden mukana ikkunasta ulos, vaan keskity fiksuun kehitykseen. Eivät kaikki vanhat ideat ja käytännöt suinkaan ole huonoja. Ole järjen ääni muutoksen ja mullistuksen keskellä.

Kääntöpuolella voi olla kiireen ja stressin tuntua, kun työasiat pyörivät mielessä. Vuohen kannattaakin kuulostella terveydessä ilmaantuvia uusia pieniä oireita ja puuttua niihin heti. Jos nautit työterveyshuollon palveluista, käytä niitä hyväksesi ja tutkituta kaikki päästä varpaisiin. Älä paahda työelämän pelikentillä niin täysillä, että uuvut kesken kaiken. Säännöstele voimiasi, jotta jaksat ja jotta motivaatiosi pysyy yllä.

Päiväpilarin Vuohi on tänä vuonna kiinnostunut uudelleen kouluttautumisesta ja itsensä kehittämisestä. Vaihtoehtoisesti se tutkiskelee feminiinistä ja spirituaalista puoltaan ja keskittyy kotiasioihin ja perheeseen. Silloin fokus ei olekaan työelämässä, vaan omassa hyvinvoinnissa ja perhepiirissä. Kun osaat vielä jättää stressin työpaikalle etkä tuo sitä salkussa kotiin, niin rakkaus kukoistaa kotona ja elämän motivaatio kumpuaa sisältäsi. Silloin kosmoksen - sekä oman rakkaan - kuiskaukset tuntuvat kaikkein tärkeimmiltä. Muun maailman möly tekee mieli vaientaa, jotta kuulee olennaisimman, eli oman sydämensä äänen.

Vuohia kehotetaan myös selvittämään vanhat vielä mieltä vaivaavat ihmissuhdeasiat. Kannatko vielä jotakin hampaankolossa kumppaniasi kohtaan? Onko välillänne väärinymmärryksiä? Vieläkö ex kummittelee suhteessanne? Tuleeko kotitöiden jakamisesta aina sanomista? Tee kevätsiivous parisuhteessa ja puhu mahdolliset vanhat pulmat poikki. Keskusteluyhteyden avaaminen voi avata myös tunnelukkoja sekä tuoda lopulta lisää luottamusta, hellyyttä ja kiintymystä suhteeseen. Puhtaalta pöydältä on helpompi jatkaa yhdessä eteenpäin.

Lohikäärmeen vuosi ei ole mitenkään superonnekas sinkku-Vuohille, joten nyt saattaa olla hiljaiseloa treffimarkkinoilla. Älä väännä väkisin, vaan anna sattuman hoitaa ja elämän järjestää.

Tuntipilarin Vuohi liittyy sekä finansseihin että omiin lapsiin, jos niitä on. Oma huomio voi olla siis joko lasten asioissa tai oman talouden kuntokuurissa. Kenties nämä jopa yhdistyvät, jolloin pelataan yhdessä Monopolia, noudatetaan Marttojen kotitalousvinkkejä sekä tutkitaan hauskaa Pirkka-niksinurkkaa! Tuhat tapaa hyödyntää jääkaapin ruokajämiä ja käyttää uudestaan sukkahousuja! Lasten kanssa voi hyvin opetella talouden perusasioita, kuten vanhan kunnon säästöpossun ottamista käyttöön ja laskujen maksamista juuri eräpäivänä - ei yhtään ennen eikä ainakaan yhtään jälkeen. Joskus vanhat hyvät konstit tuntuvatkin taas tuoreilta. Lastenkin on hyvä jossain vaiheessa oppia, etteivät Nintendot ja Playstationit kasva puissa. Tämän opetuksellisen osuuden voi hyvin verhota nykymuodikkaaseen rescue food -kulttuuriin ja vastuulliseen kuluttamiseen hiilijalanjälkineen. Tutki siis taloutesi porsaanreikiä ja yritä tukkia turhat vuodot. Tämä muuten ohjeeksi kaikille muillekin Vuohille.

Lohikäärmeen vuosi voikin olla Vuohelle ratkaiseva. Vuohen itse pitää kuitenkin olla ratkaisukeskeinen ja miettiä vastauksia omiin pulmiinsa. Jonkinlainen ratkaisu löytyy aina, etenkin jos avaat suusi ja pallottelet omia ideoitasi muiden kanssa. Voi olla, että tarvitaan useampaa yritystä ja erehdystä, mutta lopussa kiitos seisoo Vuohenkin elämässä.

VUOHEN MOTTO VUONNA 2024:
Peruselämä maistuu hyvältä ja voin itse päättää tahtini ja touhuni.

Jos vuosieläimesi on Vuohi ja haluat saada selville mitä kaikkia eläimiä sinun kiinalaisen astrologian mukaiselta kartaltasi löytyy, niin tutustu kiinalaiseen Neljän Pilarin perustulkintaan. Meissä kaikissa asuu neljä eri eläintä syntymävuoden, -kuukauden, -päivän ja -kellonajan mukaan. Tulkinnassa kerrotaan myös mikä viidestä elementistä on sinulle läheisin, eli ns. itse-elementti.

Takaisin alkuun

Kiinalainen astrologia

Neljä Pilaria BaZi -tulkinta

Tutustu Neljä Pilaria BaZi -tulkintaan

Apina

 Apina

Apina on keskikastin hiihtäjiä, kun laitetaan eläimiä onnekkuusjonoon Lohikäärmeen mittatikulla. Viime vuodet ovat tosissaan koetelleet Apinan hermoja ja sietokykyä ja se jupisee itsekseen vieläkin. Apina tuntuu vuoden alussa olevan epäluuloinen vähän kaiken suhteen ja selvästikin pyrkii suojelemaan itseään pahalta ulkomaailmalta ja siellä vallitsevalta epämiellyttävältä todellisuudelta. Samalla Apina kuitenkin antaa helposti pessimismin pesiä sisuksiinsa ja turvautuu kyynisyyden suojapeittoon, mikä on sen normaalille iloluonteelle vierasta.

Apinan suurin haaste Lohikäärmeen vuonna ei olekaan mikään ulkoinen uhka tai maailman tapahtuma, vaan itse asiassa sen oma asenne. Apinan kannattaakin nyt tarkkailla, että mihin suuntaan naama tahtoo luonnostaan kääntyä, ylös- vai alaspäin. Jos oman turpavärkin ilme on koko ajan alaspäin kuin mielensäpahoittajalla ilman escorttia, niin Apinan täytyy ottaa jonkinlainen sisäinen detox-kuuri - siis henkinen detox-kuuri, jotta omat ajatusmyrkyt saataisiin sulateltua ja huuhdottua mielestä pois. Sillä tämä vuosihan ei ole yhtään sen hassumpi kuin muutkaan vuodet, kunhan Apina sen ensin itse oivaltaa. Maailmalla todennäköisesti myllertää entiseen tapaan eikä iltauutisten katsominen paljoa auta asiaa, mutta Apina päättää itse, millaista elämää ja arkea itselleen rakentaa. Oman ajatushautomon automaattiasetuksia voi aina säätää, jos mihinkään muuhun ei pysty vaikuttamaan. Sitä Apina harjoittelee nyt vuoden päivät - kyynisyydestä keveyteen ja epäluuloisuudesta eheyteen. Siinäpä helppo homma!

Jos olet syntynyt Apinan vuonna ja Apina löytyy siis vuosipilaristasi, saatat huomata tätä negatiivisuutta myös ympärilläsi. Kaikki muutkin tuntuvat jurnuttavan mieli matalana ja sehän vasta tarttuukin kuin tauti. Hakeudu siis tietoisesti piristävämpään seuraan, jos oma seurapiiri on ankeuttajia täynnä. Saatat huomata, kuinka ympärilläsi olevien ihmisten ”upgreidaus” eli päivittäminen uudelle tasolle nostaa myös omaa energiatasoasi. Apinan läheissuhteissa saattaa siis olla eräänlaiset tuuletus- ja vaihtopäivät, kun Apina itse ei enää jaksa näitä jokapäivän mököttäjiä - tai ne muut eivät jaksa enää sinua. Silloin on parempi olla vaikka yksin omassa rauhassa ja jättää ne muutkin eriävine mielipiteineen rauhaan.

Vuosiapinaa kehotetaan harjoittelemaan hissipuheita ja pitchaamistaitojaan. Pistä henkilökohtainen markkinointikampanjasi käyntiin, päivitä someprofiilisi uusilla vinkeillä kuvilla ja käytä aikaa julkisena eläimenä olemiseen. Tarkoitus on näkyä ja kerätä nimiä omalle kannattajalistallesi. Jos saat tilaisuuden vaikka esiintyä podcastissa tai julkaista artikkelin lehdessä, tartu siihen. Asiat alkavat yleensä rullata, kun ryhtyy vaan tekemään ja kerää samanhenkisiä tekijöitä ympärilleen.

Jos Apina on kuukausipilarissasi, töissä on mahdollisuuksia edetä isompiin saappaisiin, mutta samalla Apina voi kohdata vastustusta kollegoiden tai alaisten taholta sekä paineita ylempää. Jollain tavalla pitäisi osata jongleerata niin, että tiimityö sujuu kuin tanssi, mutta itse saa kuitenkin pitää päänsä kaikkein tärkeimmissä vastuukysymyksissä. Monta palloa on siis ilmassa yhtä aikaa. Onneksi Apina on jo harjoitellut puissa kiipeilyä, oksalta toiselle hyppimistä ja banaanien kuorimista yhdellä kädellä! Viidakon lakia voidaan soveltaa siis työpaikallekin.

Voi myös olla, että Apinalle ei voi myydä sikaa säkissä, koska se haluaa tarkistaa kaikki sopimuksen yksityiskohdat. Se onkin viisasta, sillä tänä vuonna Apinaa varoitellaan lakiasioista ja -pykälistä. Ota asioista selvää pieneen pränttiin asti ennen kuin allekirjoitat mitään. Muista myös maksaa kaikki laskut ajallaan, ettei tule maksurästejä tai huomautuksia, perintäkirjeistä ja voudeista puhumattakaan. Saatat olla veroviraston syynissä, perintöoikeuskiemuroiden syvässä päädyssä tai aikasi vaan muuten kuluu byrokraattisia papereita pöydältä toiselle pyörittäen ja klemmareita yhteen liittäen. Ilmankos naama on peruslukemilla, kun hauskempaakin tekemistä luulisi eläimellä olevan. Lakimiehen kanssa on kuitenkin parempi seurustella ennakoivasti ja pohtia fiksuja vaihtoehtoja etukäteen kuin vasta sitten, kun firma on jo menossa alta. Tuki siis kaikki mahdolliset sopimusten porsaanreiät isolla, paksulla ja karvaisella sormellasi, jottet humpsahda niistä Liisa Laki- ja Veroasioiden Ihmemaassa -tarinaan. Ja tämähän pätee sekä töissä että yksityiselämässä.

Päiväpilarin Apinat tekevät eniten töitä itsensä ja kumppaninsa kanssa. Sosiaaliset riennot kiinnostavat nyt molempia enemmän kuin kotona istuskelu ja vaarana saattaakin olla mustasukkaisuuskohtaukset ja epäilyt. Apina saattaa alkaa kytätä alta kulmain omaa kumppaniaan ja epäillä tätä ties mistä, ja todennäköisesti vailla mitään perusteita. Jos kumppani esimerkiksi vaikuttaa liiankin tyytyväiseltä illanvietosta palattuaan, Apina miettii jo pahinta: ”Entä jos sillä on joku toinen!” Älä anna näiden harhaluulojen kasvaa korkoa omassa aivojen tallelokerossasi, vaan selvitä asiat heti halki kaverisi kanssa. Muuten asiat saattavat mutkistua uskomattomille suhdekiemuroille kuin Dallasissa tai Dynastiassa muinoin. Kumppanin kyttääminen ja stalkkaaminen ei siis ole suositeltavien puuhien listalla. Keskity mieluummin tutkimaan sitä, oletko itse todella onnellinen. Kumppanihan on meille peili ja jos itse olet huonossa jamassa, se toki säteilee parisuhteeseenkin. Jos siis kaipaat kumppaniltasi enemmän huomiota, enemmän yhteistä aikaa, enemmän romantiikkaa, niin järjestä sitä itse. Organisoi treffi-iltoja ulkona ja hemmottele rakkaasi pyörryksiin.

Sinkku-Apinat juoksevat myös iltariennoissa mielellään ja pitävät säpinää ja virettä yllä. Osallistu kavereiden järjestämiin illanistujaisiin ja tsiigaa, löytyykö sieltä uusia kiinnostavia naamoja. Jos joku mukiinmenevä kumppaniehdokas tulee näköpiiriin, ota lunkisti: anna toisen ensin näyttää tunteensa ja aikeensa sinua kohtaan ennen kuin teet päätöksiä suuntaan tai toiseen. Pääasia, että liikut ihmisten ilmoilla, näyttäydyt ja olet löydettävissä.

Päiväpilarin Apinaa varoitetaan ajamasta ylinopeutta, vaikka kuinka olisi kuumat treffit tiedossa, koska todennäköisyys ajaa suoraan peltipoliisin kameraan on suuri. Sakkojen maksaminen oman tyhmyyden takia on ehkä tympeintä mitä voi olla, joten yritä keventää kaasujalkaa jo alkuvuodesta. Pidä myös omasta paperishowsta huolta, jotta kaikki on kunnossa ja laput ja liput löytyvät kriittisellä hetkellä. Ennakointi kannattaa näissä asioissa.

Tuntipilarin Apinoilla mahdolliset kiistat ja linjanvedot käydään oman jälkikasvun kanssa. Onko teinisi erityisen haasteellisella tuulella? Ehkä kaikkiin kaunakisoihin ei kannata lähteä mukaan. Anna teinin osoittaa mieltään ja uhmaikäisen uhmata - käyttäydy sinä sentään vähän kypsemmin. Jos ovet kotona paukkuvat, niin pitkämielisyyttä tarvitaan. Ovien paukkomiseen tai huutomätsiin en suosittele lähtemään mukaan - toki huomattavasti helpommin sanottu kuin tehty. Käytä ennemmin käänteistä psykologiaa ja tue ja kehu lapsiasi enemmän. Ole kiinnostunut heidän harrastuksistaan ja kannusta parempiin suorituksiin. Niitähän saattaa sitten alkaa tullakin!

Olipa kartallasi Apina missä kohti tahansa, niin jos hermot tuntuvat kiristyvän tänä vuonna tavallista herkemmin, yritä kanavoida tämä sisällä kupliva kiukkuenergia joko luovaan taiteellisuuteen, urheiluun tai työelämässä etenemiseen. Jos fokusoit energiasi vahvasti yhteen asiaan, jolle annat kaikkesi, niin aivan varmasti saat myös tyytyväisyyden aiheita vuoden mittaan. Aina kun sapettaa, käy juoksemassa tai salilla. Tee työsi ”apinan raivolla” ja katso kuinka muut ihmettelevät aikaansaavaa draiviasi.

Voit myös viettää aikaa jonkin rentouttavan harrastuksen parissa, joka saa sinut unohtamaan kaiken muun. Savi- ja keramiikkatyöt ovat nykyään suurinta huutoa. Kun dreijaat kieli keskellä suuta ja keskität kaiken tarmosi savimöhkäleeseen, olet perusasioiden äärellä. Kanavoit voimasi käsien kautta ja luot jotain uutta - etkä ehdi miettiä mitään muuta, koska olet niin herkeämättä läsnä. Jos keramiikkakurssit ovat jo täynnä, ehkä keksit jotain muuta vastaavaa, josta innostut tosissaan. Innostuminen kun on erinomainen vastalääke negatiivisuudelle!

Apina voi myös kääntyä sisäänpäin omaa mielenrauhaa, henkisyyttä ja meditaatiomatkoja kohti. Kun sisäinen tasapaino lopulta löytyy, kärsivällisen harjoituksen myötä, mikään Apinan ulkopuolella ei voi sitä enää horjuttaa - ainakaan pitkäksi aikaa. Apinaa kehotetaankin nousemaan mahdollisten haasteiden yläpuolelle ja ottamaan aikuinen, kypsä asenne tilanteessa kuin tilanteessa. Tämä sisäinen kehitys huomataan kyllä ja Apinalle avautuu mahdollisuuksia päivittää omaa todellisuuttaan korkeammalle tasolle. Upgreidaus eli päivitys parempaan on siis tulossa, kun Apina itse lähtee sitä tietoisesti tavoittelemaan. Keskity hyvään ja hyvää alkaa löytyä.

APINAN MOTTO VUONNA 2024:
Etsi elämästäsi ilon aiheita ja ole sellainen muillekin.

Jos vuosieläimesi on Apina ja haluat saada selville mitä kaikkia eläimiä sinun kiinalaisen astrologian mukaiselta kartaltasi löytyy, niin tutustu kiinalaiseen Neljän Pilarin perustulkintaan. Meissä kaikissa asuu neljä eri eläintä syntymävuoden, -kuukauden, -päivän ja -kellonajan mukaan. Tulkinnassa kerrotaan myös mikä viidestä elementistä on sinulle läheisin, eli ns. itse-elementti.

Takaisin alkuun

Kiinalainen astrologia

Neljä Pilaria BaZi -tulkinta

Tutustu Neljä Pilaria BaZi -tulkintaan

Kukko

 Kukko

Nyt näyttää pahasti siltä, että… Kukko on Lohikäärmeen vuoden onnekkain eläin! Viime vuonna Kukko oli tulilinjalla ja törmäyskurssilla Jäniksen kanssa, mutta nyt tämä paine pääsee vihdoin purkautumaan ja Kukon elämä kevenee huomattavasti. Kukolla onkin isosti aihetta juhlaan, juhuu!

Kukolla on erityisen läheinen suhde Lohikäärmeen kanssa, sillä nämä kaksi ovat kiinalaisessa astrologiassa salaisia ystäviä. Oli teillä kahdella sitten salasuhde meneillään tai ei, niin Lohikäärmeen vuonna Kukko pääsee osaksi Suuresta Menestyksestä. Lohikäärmeen hönkimä taikatuli antaa Kukollekin tulta pöksyyn ja se pääsee aimo annoksen elämässään eteenpäin - tietenkin, jos satsaa täysillä ja antaa kaikkensa. Voi olla, että onnenhippusia ja tähtituloksia sataa kuin uudenvuoden raketteja taivaalta, mutta niihin täytyy osata myös tarttua. Jos jäät kotiin makoilemaan ja käännät vain kylkeä, kun uuden elämän raketit jo ulkona taivaalla paukkuvat, niin tuloksena on ehkä korkeintaan vatsahaava tai ummetus. Nyt siis mankka täysille, karvanopat heilumaan ja menoksi!

Jos tunnet oikeita Lohikäärmeitä, hiero heidän kanssaan lähempää tuttavuutta tänä vuonna. Teillä saattaa olla yhteisiä intressejä, jotka edesauttavat molempia osapuolia. Kyseeseen voi toki tulla myös romanssi, mutta etenkin työprojekteissa Lohikäärme ja Kukko tulevat hyvin toimeen ja näkevät kirkkaasti toistensa ideat. Kukolle onkin tärkeää tänä vuonna tehdä yhteistyötä ja hyödyntää sitä synergiaa, joka hyvässä tiimissä saadaan aikaan. Pelkkä yksin puuhastelu ei välttämättä vie Kukkoa ihan niin pitkälle kuin mihin sillä oikeasti olisi ainesta. Joten mieti, kuka voisi kenties sinua auttaa ja ketä sinä puolestaan voisit tuupata eteenpäin yhteisymmärryksen ja avunannon hengessä. Soittele omaa rumpua ahkerasti vuoden mittaan ja kiekaise kaikuvasti perään, jotta ihmiset ylipäätään tietävät, että sinä olet olemassa. Mutta muista olla sanojesi ja lupaustesi mittainen tänä vuonna, jotta edellä kauas kiirivä maineesi on imartelevaa eikä varoittavaa. Lööppeihin ei kannata joutua vääristä syistä.

Talousasioissa Kukolla pyyhkii tänä vuonna hyvin. Jos olet laittamassa rahojasi likoon, ota kuitenkin kunnolla selvää mitä niillä saa ja mihin ne oikeasti uppoavat. Talousonnessa tarvitaan myös aimo annos järkeä ja suunnitelmallisuutta. Tämä voisi olla hyvä vuosi ostaa tai myydä kiinteistöjä asuntomarkkinoilla ja tehdä voittoa.

Lohikäärmeen vuodessa on Kukoille muutakin kuin taloustaikaa ja kolikoiden kilinää. Kukon karisma ja magnetismi nousee huippuunsa siinä määrin, että älä ihmettele, jos saat paljon ihailijoita ja huomiota kaikkialla missä kuljet. Sinut kerta kaikkiaan huomataan aivan kuin olisit strobo-valo, joka välkkyy pimeässä salissa. Eihän sellaista säihkettä voi olla huomaamatta! Sinkku-Kukoille etenkin on tulossa lupaava ihmissuhdepöhinävuosi. Nyt kannattaa kierrellä maakuntatapahtumissa, laittaa heltta kohdilleen ja pitää molemmat silmät auki - paitsi silloin, kun isket kuumalle kanalle silmää. Outoa olisi, jos kukaan ei sinusta kiinnostuisi. Se, että kestääkö molemminpuolinen kiinnostus kauankin, on sitten kokonaan eri juttu. On silti hyvä tiedostaa, että Lohikäärmeen vuodessa on Kukoille täysi potentiaali roihuvaan rakkauteen ja lempileikkeihin. Kyseessä on ehkä enemmänkin intohimon leiskunta kuin vakaa vakiintuminen. Seura- ja piirileikit kutsuvat Kukkoa niin yksityiselämässä kuin työelämässäkin ja kyseeseen tulevat sekä romanttiset että asialliset suhteet. Kiirettä siinä pitää, kun potentiaalisiin kumppaneihin pitää tutustua tarkemmin 24/7 ja katsella kaikkien höyhenten alle!

Rahaa Kukolla saattaa palaa normaalia enemmän tämän vuoden aikana. Kyllä, rahassa ja rakkaudessa on onni myötä, mutta myös kulut kasvavat samassa suhteessa. Jos teet jonkun isomman investoinnin (mille on nyt suotuisat hetket), niin kyllähän siinä rahaa kuluu, kun olet sijoittamassa tulevaisuuteesi. Se, mihin nyt keskityt, kasvaa. Älä siis ihmettele, jos kaikki nousee, kuluja myöten - niin panokset kuin tuloksetkin. Olet ikään kuin päivittämässä elämääsi uuteen versioon, joka toimii paremmin, ja joudut maksamaan kehitystyöstä. Ethän halua karvalakkimallia, vaan luksusversion!

Miten tämä kaikki kehitystyö sitten näkyy omalla kiinalaisella kartallasi? Jos Kukko sijaitsee vuosipilarissasi, tutustut moniin uusiin ihmisiin ja olet itsekin esillä, etenkin jos ammattisi on millään tavalla julkinen. Muistat varmaan Nokian kuuluisan sloganin, Connecting people? No, sellaista Lohikäärmeen vuosi tulee Kukolla olemaan, aktiivista ihmisten kanssa toimimista. Sitä varten onkin tosiaan lähdettävä tuonne oikeaan ulkomaailmaan vähän minglailemaan muiden kanssa kasvotusten, vaikka nykyaikana voikin kyllä tehdä uskomattomia asioita ihan oman kodin seinien sisäpuolelta (ainahan sitä voi vaikka Wolt-lähettiin törmätä omalla kotiovella…) Mutta muista, ettet jää kokonaan yksin kotiisi nysväilemään. Silloin vuoden sosiaalinen teema ei pääse kohdallasi toimimaan eikä elämäsi aukea uuteen suuntaan, eli eteisestä eteenpäin kohti ulko-ovea. Ja etenkin jos olet jollain tavalla esiintyvässä asemassa katseiden kohteena, sinun on nyt tungettava CV:täsi joka tuuttiin ja kolkutettava kaikille mahdollisille oville, jotka voivat aueta helpollakin. Voit päästä isoihin parrasvaloihin esiintymään tai saada runsaasti palstatilaa alan arvovaltaisissa julkaisuissa. Avaa siis suusi ja harjoittele hissikeskusteluita - eihän sitä koskaan tiedä kehen törmää! Viritä myös someimagosi huippuunsa asti. Luo itsestäsi upea brändi.

Työelämän muutoksiin ja uusiin yhteistyökuvioihin voit varautua, jos Kukko löytyy kuukausipilaristasi. Monet työasiat etenevät nyt nopeasti ja tuuli vain viuhuu korvissa. Työstä siis ideoitasi nextille levelille, esittele niitä palavereissa eteenpäin ja huomaat, että projektit saattavat lähteä huikeaan nousukiitoon. Ei yksin, vaan yhdessä. Kuulostaa muuten ihan startup-meiningiltä. Tätä samaa motivaatiota voit tietenkin käyttää myös silloin, jos vasta mietit oman elämäsi strategiaa ja uutta suuntaa. Jos olet juuri jalka kahden uran ja ammatin välissä, käytä tämä aika hyödyksi tutustumalla ihmisiin, jotka tekevät jo töitä sillä alalla, jonne sinäkin haluat. Tämä on eteenpäinmenon vuosi, olipa nykytilanteesi sitten mikä tahansa. Alkuvuodesta toimeton tai viraton Kukko on erinomaisessa asemassa olla loppuvuodesta jo työ- tai virkasuhteessa. Verkostoituminen ja esillä oleminen on vuoden tärkeä teema. Kotiovelta sinut tosiaan löytää vain se Wolt-kuski, joten laajenna reviiriäsi vähän kauemmas.

Niille, joiden Kukko kailottaa päiväpilarista käsin, on eniten romantiikkaa ja sutinaa tarjolla. Saatat olla vuoden mittaan monenkin tyypin märän päiväunen kohteena ja kokea ihania ihastumisia ja jännittäviä kohtaamisia. Myös itsevarmuutesi kasvaa ja kohisee sen myötä. Tunnet olevasi viehättävä ja vetovoimainen ja sehän näkyy muillekin. Vakiintuneissa suhteissa voi olla nostetta ja mukavaa intohimon päivittämistä uudelle tasolle, jos se oli ehtinyt tässä välissä vähän lässähtää. Selvitä vanhat välillenne kalkkiutuneet kaunat ja aloita suhteen uusi renessanssi. Saatat sen myötä tutustua partneriisi syvemmin, pitää enemmän hauskaa yhdessä ja vaikka matkustella. Kotiin on kiva tulla työpäivän jälkeen, kun muistat taas miten ihanan ihmisen kanssa saat vapaa-aikaasi viettää. Aina se ei ole tuntunut niin selvältä kuin tänä vuonna. Sanoisinkin, että Kukot tykkäävät tästä vuodesta yksityissektorillaan kuin hullu puurosta, oli oma parisuhdestatus mikä tahansa. Joillakin Kukoilla silmä saattaa harittaa myös vieraiden kanojen perään, joten mieti, kannattaako seksiseikkailuun lähteä vai pysyä kiltisti omassa aitauksessa.

Tuntipilarin Kukot todennäköisesti pitävät paljon hauskaa, eli aloittavat uusia harrastuksia, panostavat terveyteensä jollain iloisen kevyellä tavalla (kuten vaikkapa lähtemällä lanteitaan irrottelemaan kuumalle salsatunnille) ja muutenkin viettävät eloisaa vapaa-aikaa ystävien kesken. Koska tuntipilari tunnetaan myös lapsipilarina, omien lasten kanssa vietetty aika voi kasvaa tai olla muuten vain entistä antoisampaa. Itse asiassa, nyt jos koskaan olisi aika myös tehdä niitä lapsia! Hyvä uutinen niille, jotka lasta toivovat, mutta varoituksen sana niille, jotka haluavat pysyä lapsettomina: pidä huolta ehkäisystä ja katso kenen kanssa olet ”lapsia tekemässä”. Ohimenevä baarituttavuus ei ehkä ole se paras isä- tai äitiehdokas, johon haluat sitoutua koko loppuelämäksesi vahinkovanhemmuuden myötä. Mutta jos lapsi on hartain toiveesi, tänä vuonna voi vihdoin tärpätä. Projekti kantaa hedelmää ja sinä kannat lasta. Onnea yritykselle! Joillakin tuntipilarin Kukoilla tämä perheenlisäys voi myös näkyä uuden lemmikin hankkimisena.

Tuntipilarin Kukoilla on eniten talousonnea isoissa hankinnoissa ja sijoituksissa, kuten ensiasunnon ostamisessa tai yrityskaupoissa. Kukkoa saattaa kiinnostaa myös rakkaan harrastuksen virittäminen sivubisnekseksi ja siihen on nyt otollinen aika.

Yksi varoituksen sana täytyy silti sanoa kaikille Kukoille: koska vuosi on niin äksönpainotteinen, Kukko saattaa välillä vähän väsähtää ja kaivata luovaa palautumistaukoa. Ota toki aikaa myös pelkästään itsellesi ja palauta henkinen ja fyysinen tasapainosi, jos se uhkaa kaiken menon keskellä järkkyä. Terveysasioissa Kukko on altis etenkin onnettomuuksille kodin ulkopuolella, joten pidä huolta askeleistasi missä kuljetkin äläkä ota riskejä liikenteessä tai isojen vaarallisten koneiden kanssa. Voi tulla pipi.

Kaiken kaikkiaan tästä on tulossa erittäin sosiaalinen vuosi Kukoille. Kuulostaa itse asiassa ihan siltä kuin Lohikäärmeen vuosi olisi Kukoille sitä elämän parasta aikaa! Laita siis kukonharjasi ja CV:si ojennukseen ja lähde kierroksille. Muista kiekaista lähtiessäsi kuuluvasti, niin muut osaavat olla jo hereillä, kun sinä saavut paikalle käynnistämään nämä bileet!

KUKON MOTTO VUONNA 2024:
Onnekkaasti ja reippaasti tulevaisuuden kumppanuuksia kohti.

Jos vuosieläimesi on Kukko ja haluat saada selville mitä kaikkia eläimiä sinun kiinalaisen astrologian mukaiselta kartaltasi löytyy, niin tutustu kiinalaiseen Neljän Pilarin perustulkintaan. Meissä kaikissa asuu neljä eri eläintä syntymävuoden, -kuukauden, -päivän ja -kellonajan mukaan. Tulkinnassa kerrotaan myös mikä viidestä elementistä on sinulle läheisin, eli ns. itse-elementti.

Takaisin alkuun

Kiinalainen astrologia

Neljä Pilaria BaZi -tulkinta

Tutustu Neljä Pilaria BaZi -tulkintaan

Koira

 Koira

Koira on altavastaajan asemassa mitä Lohikäärmeeseen tulee, sillä kuten hyvin muistamme, Koira ja Lohikäärme tulevat vastakkaisista ilmansuunnista - Lohikäärme kaakosta ja Koira luoteesta. Niiden näkemykset ja toimintatavat edustavat kahta eri äärilaitaa eikä yhteisymmärrys aina irtoa helpolla. Ne ovat siis törmäyskurssilla keskenään. Silloin kun Lohikäärme pääsee esille, Koira joutuu antamaan tilaa, ja kun Koira päästetään irti, on Lohikäärmeen väistettävä, muuten syntyy törmäys ja karvat pöllyävät ja suomut irtoilevat. Niin on tänäkin vuonna. Koira on ns. Year Breaker, eli Vuoden Murtaja. Sekin on vastuullinen asema, sillä Jäänmurtaja-Koiran ohi ei pääse kukaan!

Elementaalisesti molemmat eläimet edustavat Yang-maata, eli kovaa periksiantamatonta kalliota tai vuorta. Nyt ei ole kyse pehmeästä kukkamullasta kummankaan kohdalla, joten voit ymmärtää, että kahden kalliovuoren törmätessä toisiinsa kyse on pikemminkin mannerlaattojen törmäyksestä ja isoista maanvyöryistä. Väkisinkin rytisee! Toisaalta taas, ilman tätä törmäystä Koiraa ei saa mitenkään liikkeelle. Se jarruttaa tassuillaan ja kieltäytyy hievahtamasta inahdustakaan. Kohtaaminen Lohikäärmeen kanssa sen sijaan tuo sen elämään kaivattua liikettä ja muutosta. Asiat ikään kuin nytkähtävät taas käyntiin ja se alkaakin tepastella reippaammin tavoitteitaan ja omaa potentiaaliaan kohti.

Tärkeintä onkin, että Koira ei tahallaan ärsytä vuoden kingiä, Lohikäärmettä. On siis turha haukkua vuoden eläintä, sillä oma vuorosi tulee ajallaan, kuten kaikille muillekin. Koiran kannattaa olla tarkkana kuin porkkana tällaisena yhteenottovuotena, mutta mihinkään tappiomielialaan ei kuitenkaan nyt lähdetä. Koiralla on paljon positiivista odotettavaa nurkan takana ja sen kannattaakin keskittyä eniten omiin asioihinsa ja laittaa ne ensin kuntoon. Näennäisten haasteiden takana on isoja mahdollisuuksia, kunhan Koira ei lannistu jo heti kättelyssä. Nythän kaikki jännä vasta alkaa!

Koira saattaa kohdata Lohikäärmeeseen törmätessään yllättäviä tilanteita, joihin se ei ole osannut etukäteen varautua. Vaikka kuinka eläisimme suu leivänkannikkaa myöten, aina joskus tulee niin yllättävä jymypaukku eteen, että meinaa mennä leivänmuru kokonaan väärään kurkkuun. Elämä on, ja aina välillä se järjestää yllätyksiä. Ole siis astetta joustavampi tänä vuonna ja ymmärrä, että hermojasi ja sietokykyäsi saatetaan välillä vähän testata. Se kuuluu asiaan. Voi olla, että kannattaa laskea ensin kymmeneen ja palata asiaan vasta sitten, kun kirosanat eivät enää kaiu takaisin.

Koiran kohdalla muutos voi ensin vähän kirpaista, etenkin jos se ei ole sellaista yhtään etukäteen suunnitellut. Toisaalta taas Koira saattaa jo syvällä sisimmässään tietää, että asiat ovat jämähtäneet pahasti paikoilleen ja jottain tartteis tehrä. Joskus tarvitsemme ulkoapäin tulevaa muutosta, jotta pääsemme elämässä vihdoin eteenpäin ja uusille urille. Lohikäärmeen vuosi voi hyvinkin olla sellainen Suuren Muutoksen vuosi Koirille. Jotain uutta alkaa, ja se on jo ihan mutkan takana.

Ohjeena tällaiseen muutosvuoteen onkin yleensä se, että ole valmis aloittamaan muutos itse, jolloin voit ohjata sitä paremmin. Mene siis muutosta kohti, aloita valmistelut ja lopputulos voikin olla miellyttävä. Jos pidät saavutetuista eduista ja olosuhteista kynsin ja hampain kiinni, muutos voi tuntua pahalta. Kyse onkin lienee siitä, kuinka staattista elämää vietät ja kuinka muutosvastahankainen olet. Joustaville Koirille, jotka ovat osanneet uudistaa elämäänsä jo aiemmin matkan varrella, tämä voi olla helpompi vuosi. Tupajumittaville piskeille, jotka eivät millään halua lenkille omaa tonttia kauemmas, voidaan sen sijaan ennustaa hieman haasteellisempia kohtalon hetkiä. Seikkailut vaativat omien raja-aitojen kaatamista. Koirankoppi käy silloin liian ahtaaksi. Lähde siis mukavuusalueeltasi kauemmas kulkemaan ja uusia maisemia kohti viiksikarvat ja terävät vaistot valmiina. Nosta omaa häntää iloisesti pystyyn niin tietävät muutkin, millä asenteella heitä lähestyt.

Se, millä elämänalueella nämä mahdolliset muutokset sitten ottavat paikkansa, riippuu tietysti siitä, missä kohtaa kiinalaista Neljän Pilarin karttaasi sinulla on Koira haudattuna. Vuosipilarissa kyseeseen voi tulla jokin arkielämää järisyttävä ulkoinen muutos, kuten asunnon vaihto tai muutto kokonaan toiselle paikkakunnalle. Koira saattaa myös haluta pitää ansaitun välivuoden ja lähtee ulkomaan retriitille tai komennukselle pidemmäksikin aikaa. Tämä vaatii tietysti varoja, millä tämän kaiken voi toteuttaa. Uusi asunto maksaa, muuttofirma maksaa, ulkomaanmatkat ja -elämykset maksavat. Jopa omien ongelmien purkaminen terapiassa maksaa, mutta tuottaa tulosta pidemmän päälle. Lohikäärmeen vuosi kuluttaakin Koiran säästöjä ja tekee isoa lovea lompakkoon, mutta jos käytät rahasi viisaasti, kyse on investoinnista tulevaisuuteesi. Panostat siis rahallisesti omaan kasvuusi, kehitykseesi ja hyvinvointiisi. Sehän on paras tapa käyttää kahisevaa!

Vuosipilarin Koira kertoo Lohikäärmeeseen törmätessään jostain tällaisesta isosta elämänmuutoksesta, joka näkyy ja tuntuu ihan jokapäiväisessä arjessa. Sinun onkin aika päättää, oletko väen väkisin jarruttamassa muutosta vai osaatko surffailla muutoksen harjalla taidokkaasti suolaveden pärskeistä nauttien.

Mitä useampi Koira kiinalaiselta kartaltasi muuten löytyy, sitä enemmän elämä menee uusiksi. Tai jos kartallasi on sekä Koiraa että Lohikäärmettä, niin sitä voimakkaampi vaikutus tällä vuodella on juuri sinuun. On siis hyvä tietää jo ihan lähtökohtaisesti, onko syntymäkartallasi jatkuvaa törmäilyä Koiran ja Lohikäärmeen välillä vai onko kyseessä vain ohimenevä, kertaluonteinen otsaluiden kalahtaminen yhteen, joka yhden vuoden jälkeen jo hiipuu ja tasoittuu.

Vuosipilarin Koiria kehotetaan myös miettimään kenen kanssa ne viettävät suurimman osan aikaansa. Tarvitsetko elämääsi uusia näkökulmia, uusia mielenmaisemia? Ehkä olisikin tervetullutta viettää aikaa ihan uudenkarheiden kaverien kanssa, jotka avartavat aivojasi ja inspiroivat ajatteluasi. Laajenna siis reviiriä naapurikylään asti ja kysy kuulumisia!

Kuukausipilarissa Koira viittaa muutoksiin työpaikalla ja omassa ammatillisessa toimenkuvassa. Mitä voisin tehdä urallani toisin? Onko aika lähteä uuteen työympäristöön ja uusia haasteita kohti? Koiran ei kannata missään nimessä haudata päätään hiekkaan tai piilottaa mehevimpiä luitaan kauimmaiseen kahvihuoneen kaappiin, sillä Lohikäärmeen vuosi tarjoaa Koiralle mahdollisuuden edistää omaa asemaansa ja rooliaan työpaikalla. Tässäkin on kyseessä muutosjohtajuus - jos firmassasi tai omalla alalla on muutosta ilmassa, hyväksy se ja ala toimia sen mukaan. Työpaikoilla arvostetaan ihmisiä, jotka näkevät mahdollisuuksia hankaluuksien sijaan ja jotka osaavat puhaltaa yhteen hiileen. Tiimityön ja yhteishengen kehittäminen voivatkin olla Koiralle hyviä avainsanoja. Työpaikan kiistakapulaksi ei ainakaan kannata ruveta, sillä se saattaa purra omaan nilkkaan, etenkin jos alalla on juuri nyt huonot työllisyysnäkymät.

Jos taas olet itse esimiesasemassa ja työpaikallanne tehdään kipeitä leikkauksia, voi olla, että juuri Koira joutuu kertomaan ikävät uutiset alaisilleen, jotka joutuvat kilometritehtaalle. Riippuu siis siitä, millaisessa välikädessä ja asemassa oikein ammatillisesti olet. Lohikäärmeen vuonna Koira saattaa joutua kiilaksi tiukkoihin paikkoihin eikä silloin voi välttää pientä kädenvääntöä samasta luusta. Jos Koiralle käy köpelösti ja se joutuu etsimään uusia töitä, Lohikäärmeen vuosi voi olla hyvä hetki päivittää omaa osaamista ja lisätä CV:hen uusi uljas rivi. Muista, Koiraseni, että työelämän muutosta on joka tapauksessa ilmassa. Voit joko jäädä odottelemaan yrityssaneerauksen juustohöylää tai sitten ennakoida ja pohtia millaista muutosta kaipaisit ammatillisella polullasi ja lähteä innokkaasti toteuttamaan sitä itse.

Päiväpilarin Koiraa kehotetaan myös ottamaan vakavasti vastuuta omasta elämästä. Älä jää odottelemaan, mitä muut ovat mieltä tai mistä tuuli tänä vuonna puhaltaa. Parasta on olla itse päättäjän paikalla. Tämähän on sinun elämäsi! Nyt ne auktoriteettihousut jo jalkaan ja kaapin paikkaa määrittämään (kunhan et yritä isotella Lohikäärmeelle). Älä silti anna elämän käydä liian vakavahenkiseksi: aivan yhtä tärkeää on etsiä elämään uutta sisältöä ja suoranaista huvitusta. Onni on Koiran omissa tassuissa. Lähde neljin jaloin vaikka reissuun, jos kotinurkat on jo niin nähty ja nuuskittu. Kaipaat suunnan vaihdosta.

Entäs sitten ihmissuhteet? Niistäkin kertoo tarkemmin päiväpilariin osuva Koira. Lohikäärmeen vuonna Koira saattaa kokea räjähtävää uutta rakkautta, koska tässähän on kyse puun takaa tulevista ylläreistä, eikö niin? Sinkkukoirien flaksi voikin olla erinomainen, koska tilanteet muuttuvat ja tunteet elävät. Joku kaiken mullistava Musti, hurmaava Hurtta tai terhakka Tepi voikin yhtäkkiä tepsutella eteesi ja saa sinut antautumaan ja kierimään tunteidesi lätäkössä kaikki ketarat ojossa. Anna lemmen johdattaa sinua, koska vastaan pyristelyhän on turhaa tänä vuonna. Sydämesi sanoi jo Kyllä.

Vakiintuneessa suhteessa kannattaa sen sijaan olla ärsyttämättä kumppaniaan turhaan ja olla provosoitumatta itse arjen kiireiden keskellä. Kaivattu perheloma saattaisi löysätä hermoja ja hitsata yhteisymmärrystä taas kohdilleen. Joidenkin parien kohdalla käydään kuitenkin jo tiukkoja keskusteluja suhteen tulevaisuudesta. Tämä on mahdollisuus nostaa kissa viimeinkin pöydälle ja katsoa, miten se sopii koiratalouteen. Ja kyllä, jokunen pariskunta saattaa erotakin, jos yhteistä säveltä ei löydy neuvotteluista huolimatta. Sellainen riski on aina olemassa, kun on oman eläimen yhteenottovuodesta eli törmäyskurssista kyse. Kiistojenkin keskellä tärkeintä on kuitenkin pyrkiä sellaiseen lopputulokseen, jossa molemmilla on lopulta helpompi olla. Älä siis lähde mukaan vuosikausien kaunaan ja käräjöintiin, vaan hoida myös mahdollinen eroprosessi tyylikkäästi. Joskus oma hyvinvointi vaatii sen ehdottoman eron, joskus taas pelkkä eron tuoksahdus ilmassa hitsaa parin entistä tiukemmin yhteen. Silloin oman suhteen arvostus vain kasvaa, kun tajuaa, mitä voisikaan oikein menettää.

Muista myös, että muutos parisuhteessa voi tietenkin olla erittäin positiivinenkin, kuten muuttaminen yhteen, uuden asunnon ostaminen, kihlaus, lapsen saaminen tai naimisiinmeno. Kaikki nämä parisuhteen piristeet ovat sitä muutosta ja edistystä aiempaan tilanteeseen verrattuna. Kaikki yhteenotot eivät pelkästään ota, vaan myös antavat!

Tuntipilarissa on yleensä kyse omasta terveydestä tai lasten asioista, joissa muutoksen puhurit puhaltavat. Terveysasioissa Koiran kannattaa olla proaktiivinen, eli tehdä jotain edistysaskeleita oman terveytensä eteen. Hoida itsesi vihdoin leikkausjonoon, aloita lenkkeily, pidä paastoa tai muuten mieti oman kehosi ja mielesi tasapainoa. Parempi suunnitella jotain kuntokuuria etukäteen kuin antaa asioiden mennä ihan retuperälle. Tämä pätee myös mielenterveyteen. Tee jotain henkisen hyvinvointisi eteen. Muista, että muutos on aina helpompi, kun aloitat sen itse, etkä jää kohtalon pelinappulaksi. Jos jokin vuosi on Koiralle parempien elämäntapojen starttausvuosi, niin sehän on juuri tämä vuosi, kun Lohikäärme hönkii jo tulisesti kintuille ja patistaa liikkeelle.

Lasten kohdalla Koira saattaa joutua myöntämään, että nämä ovat jo kasvaneet kurahousuista teinien muotifarkkuihin. Oma suhtautuminen ja se, miten puhut lapselle, saattaa kaivata päivitystä. Lässytys ei enää mene läpi. Entinen äidin vauva haluaa enemmän omaa päätäntävaltaa eivätkä äidin esiliinan nyörit enää niin kiinnosta. Teinin harrastukset saattavat myös maksaa maltaita aiempiin leikkikaluihin ja legoihin verrattuna, joten Koira-vanhemman kasvaneet kulut voivat johtua myös lapsen kalliista harrastuksista. Kerran se vain kirpaisee - tai ehkä vielä muutaman vuoden…

Myös raha-asioita tutkitaan usein juuri tuntipilarin kautta. Talousasioissa Koira voisi olla fiksu ja ennakoiva ja laittaa aina muutaman kolikon jemmaan, jos mahdollista. Lohikäärmeen vuonna Koiran olisi hyvä kasvattaa vähän etukäteispuskuria ja varautua myös äkillisiin globaaleihin talouskriiseihin tai ainakin sähkön pörssihinnan nousupiikkeihin, jotka tulevat eteen kuin puun takaa. Tee tänä vuonna siis jonkinlainen hätäsuunnitelma tai plan B oman kotitaloutesi yllättäviä kuluja varten. Ota excelit ja talousneuvojat avuksi - tai säästöpossut ja sukanvarret esiin!

Koiralle vuosi 2024 onkin iso harppaus eteenpäin jollain elämän saralla. Katsele omaa kalenteriasi ja mieti mille sivulle tuo iso elämänmuutos oikein mahtuisi.

KOIRAN MOTTO VUODELLE 2024:
Olen muutoksen edessä niin joustava, että saan oman häntänikin kiinni.

Jos vuosieläimesi on Koira ja haluat saada selville mitä kaikkia eläimiä sinun kiinalaisen astrologian mukaiselta kartaltasi löytyy, niin tutustu kiinalaiseen Neljän Pilarin perustulkintaan. Meissä kaikissa asuu neljä eri eläintä syntymävuoden, -kuukauden, -päivän ja -kellonajan mukaan. Tulkinnassa kerrotaan myös mikä viidestä elementistä on sinulle läheisin, eli ns. itse-elementti.

Takaisin alkuun

Kiinalainen astrologia

Neljä Pilaria BaZi -tulkinta

Tutustu Neljä Pilaria BaZi -tulkintaan

Sika

 Sika

Nyt on varsinaiset Sian Hullut päivät! Karismaattisen rento Sika viihtyy Lohikäärmeen kyljessä oivallisesti, koska tulossa on taas yksi onnekas vuosi Sialle. Hyvin pyyhkii Sian elämässä, ja miksi ei pyyhkisi!

Sialle Lohikäärmeen vuosi on yksi merkittävimmistä, suorastaan käänteentekevä läpimurtovuosi, joten se kannattaa hyödyntää hyvin heti kun Lohikäärmeen kulkue lähtee liikkeelle. Sialla on nyt enemmän auktoriteettia, enemmän vaikutusvaltaa, enemmän näkyvyyttä. Sitä kutsutaan jo johtajan pallille tekemään päätöksiä. Kyseessä ei siis ole mikään pelkkä lomailun ja chillailun täyteinen rento vuosi, vaan nyt on pistettävä kaikki paukut pöytään, jos meinaa jotain saavuttaa.

Sika on jo useamman vuoden ajan tehnyt pitkäjänteistä työtä tulevaisuutensa eteen, joten nyt nähdään mihin se kaikki johtaa. Ennen kaikkea Sikaa kutsutaan ratkomaan ongelmia ja auttamaan muita ihmisiä. Olemalla muiden tukena Sika itse asiassa edistääkin omaa asiaansa. Se kerää positiivista karmaa ja saa siitä kyllä palkintonsa. Jos ihmiset siis hakeutuvat seuraasi aiempaa enemmän ja avaavat sydäntään, kuuntele ihmeessä ja myötäelä mukana. Se saattaa olla toiselle hyvinkin tärkeä hetki, tulla nähdyksi ja ymmärretyksi. Sian empatiakyky, ihmis- ja eläinrakkaus sekä kyky olla läsnä tässä ja nyt ovat nykypäivän kalseassa maailmassa kovaa valuuttaa. Käytä sitä valuuttaa siis hyvin. Ja muista kuunnella itsekin muiden neuvoja ja ohjeita. Kasvata luottamuksellisia suhteita ja ole itsekin luottamuksen arvoinen. Näin keräät hyvää mainetta, jota aina tarvitaan.

Kasvata tänä vuonna myös omaa heimoasi tai tiimiäsi. Yksin ei ole tarkoitus kaikkea hoitaa, sillä Sika on muutenkin ihmisläheinen ja seurallinen tyyppi, joka nauttii saadessaan ideoida ja toteuttaa kaikkea kivaa yhdessä. Johtamistaitoihin kuuluu myös yhtä fiksujen (tai vielä itseä fiksumpien) kavereiden kerääminen ympärille, jotta hommat ja projektit varmasti sujuvat. Tee niin tänä vuonna äläkä lykkää mitään tärkeää toteutusta ensi vuoteen. Vuonna 2025 Sika nimittäin ottaa Käärmeen kanssa yhteen, joten ala jo varautua siihen, että kapuloita voi tulla rattaisiin. Ennakointi on vuoden fiksuimpia tekoja, mitä Sika voi nyt tehdä, sillä ensi vuonna oma tuoli voi vähän alkaa tutista. Silloin on hyvä, että apua ja tukea on saatavilla eikä tarvitse pärjätä yksin. Vielä parempi, jos nyt tutustut ihmisiin, joilla on saavutuksia ja vaikutusvaltaa omalla alallasi. He saattavat olla air-bagisi ensi vuonna.

Jos taas olet sellainen Sika, ettet oikein vielä edes tiedä, mitä elämässäsi seuraavaksi tekisit, niin nyt sinulla on vuosi aikaa ottaa siitä selvää. Luo itsellesi jokin tavoite, määränpää, minne haluaisit kulkea, ja ala ottaa pieniä sorkan askeleita sitä kohti. Tänä vuonna pienikin askel kantaa pitkälle, pääasia, että aloitat ponnekkaasti ja päättäväisesti kuin Veli Ponteva. Erityisesti jos haluat opiskella ja kehittää taitojasi, se saa hienon alkusysäyksen tänä vuonna. Olipa kyseessä kokonainen ammattitutkinto tai jokin pienempi taito (kuten tekoälyn hyödyntäminen omassa ammatissasi), nyt kannattaa satsata siihen. Myöhemmin juuri sitä taitoa saatetaan kipeästi kaivata ja silloin Sika voi astua esille henkseleitään paukutellen: Minä osaan! Mutta jos Sika päättääkin vetää lonkkaa koko vuoden, väistellä velvollisuuksia ja keskittyä pelkkään iisiin laiffiin, niin silloin ei kunnian kukko eikä kanakaan kyllä laula. Hyvät uutiset ja uunikuumat mahdollisuudet menevätkin silloin sivu suun, jollekulle muulle, joka on jaksanut panostaa tekemiseensä. Enkä tarkoita tietenkään sitä, että Sian pitäisi puurtaa henkihieverissä yötäpäivää ja uhrata terveytensä työn alttarille - sitä ei kenenkään pidä tehdä. Mutta laita peliin edes jotain panoksia tällä kierroksella, jos haluat saavuttaa myös niitä tuloksia. Tämän vuoden onnekas pöhinä on paras laittaa poikimaan, jotta uusia pieniä potentiaaliporsaita pääsee syntymään.

Jos olet syntynyt Sian vuonna, eli Sika on sinun vuosipilarissasi, sinun odotetaan tekevän fiksuja ratkaisuja muidenkin puolesta. Muut katsovat Sian suuntaan ja odottavat ohjeita, mitä tehdä seuraavaksi. Sinun esimerkilläsi, asemallasi ja mielipiteilläsi on merkitystä. Saatat huomata, että moni kääntyy sinun puoleesi huoliensa tai pulmiensa kanssa, koska luottaa Sian kykyyn ratkoa visaisiakin ongelmia parhain päin. Tämä on sitä sinun duuniasi, jolla kiillotat kultaista sädekehääsi. Hoida ja säädä, neuvo ja ohjaa, fiksaa ja korjaa. Erikoistaidoillesi on kysyntää, olivatpa ne sitten teknisiä, taloudellisia tai sielunhoidollisia. Luo itsellesi oma markkinarako olemalla niin erinomainen, että maineesi kiirii edelläsi.

Olet itse asiassa kysyttyä seuraa muutenkin, sillä Sika huomataan myös ihmissuhdemarkkinoilla. Rakkaudessa Sika on tänä vuonna onnekkaimpien joukossa, ellei peräti se kaikkein himotuin possumunkki, joka saa seuraajien suun jo kostumaan. Hyödynnä siis houkutteleva asemasi ja minglaile muiden joukossa minkä ehdit. Romanssit odottavat Sikaa, jos se rohkenee rakkauden pelikentille astella. Työelämässä taas bisnekset sujuvat liukkaammin, kun ihmissuhderataksia on öljytty kunnolla. Öljyä sinä minun ratastani, niin minä öljyän sinun.

Kuukausipilarin Siat puolestaan loistavat töissä ja ansaitsevat lisää kunnioitusta työpaikallaan. Erinomainen vuosi hakea parempaa työpaikkaa joko saman firman sisällä tai hypätä kilpailijan kyytiin. Sinun työpanoksesi ja vankka kokemuksesi vakuuttaa rekrytoijat - etenkin jos olet tunnollisen tiimityöntekijän maineessa, joka pelaa pitkää yhteispeliä eikä yritä kampittaa muita omalla egollaan. Joten laita työelämän pyörät pyörimään ja katso miten pitkälle ehdit Lohikäärmeen vuonna rullata! Baana on niin sanotusti auki parempaan asemaan kilpailukykyisellä palkalla tai mielekkäämpiin työtehtäviin houkuttelevilla työsuhde-eduilla. Miksi et tarttuisi kaikkiin näihin kiinnostaviin työmahdollisuuksiin, jotka jo odottavat ottajaansa? Sika saattaa myös tuntea houkutusta lähteä freelanceriksi. Mikäli sillä on laaja suhdeverkosto kunnossa ja oma erityisosaaminen hanskassa, niin mikä ettei. Ehkä on kuitenkin taloudellisesti turvallisempaa aloitella pikkuhiljaa päivätöiden ohella kuin irtisanoutua ja lähteä niin sanotusti tyhjän päälle. Varsinkin yksin yrittäminen on hikistä hommaa! Sialle onkin ehkä kaikkein tärkeintä viihtyä töissä ja tehdä asioita, jotka tuottavat sille sisäistä mielihyvää. Liian raju raataminen on muita varten.

Niille, joilla Sika on puolestaan kiinalaisen kartan päiväpilarissa, on kuumottavaa meininkiä luvassa - tosin monessakin eri mielessä. Jotkut Siat ovat nyt siinä pisteessä, että kihlat on hankittu ja seuraavaksi hääkellot soivat ja kukkia asetellaan alttarille. On aika ottaa se iso askel ja sanoa papille aamen ja kumppanillesi tahdon. Voit siis alkaa valmistella kaikkea, mitä naimisiinmeno tuo tullessaan. Lahjalistaa ja häämatkaa on ainakin kiva suunnitella! Tai itse kosintaa, jos sekin on vielä tekemättä.

Pitkään jo yhdessä olleet Siat saattavat sen sijaan huomata, että oma kumppani pomottaa ja käskyttää kuin vierasta Sikaa. Ohjeena onkin ottaa lähimmissä ihmissuhteissa mahdollisimman rennosti ja olla hermostumatta mahdollisesta esiin nousevasta sanaharkasta. Jos puolisolla on hermot kireällä vuoden mittaan, yritä rauhoitella tilannetta ja kaiva esiin huumorintajuinen puolesi, jolla hänet alunperinkin hurmasit. Hupsutelkaa yhdessä, jotta meno vähän rentoutuu ja otsarypyt laskeutuvat alemmas. Häämatka numero kaksi voisi tehdä terää ja luoda uusia muistoja yhteiseen päiväkirjaan.

Pienet kränät parisuhteessa eivät venettä kaada, kunhan et itse lähde äyskäröimään vettä veneen sisäpuolelle. Jos taas parisuhteen sisäiset kiistakapulat lähtevät keulimaan eikä sopua tunnu löytyvän, Sian elämässä voi olla houkutusta katsella vieraisiin karsinoihin. Kuten sanottua, tämä on Sialle käänteentekevä vuosi, myös parisuhteessa. Joko hitsaudutte tiiviimmin yhteen - tai sitten Lohikäärmeen käyttämä hitsausliekki sulattaa teidät toisistanne irti ja eri suuntiin. Mutta vanhatkin suhteet on mahdollista vielä lämmittää mikrossa (tai modernimmin air fryerissa) ja löytää niihin uutta makua. Parasta ennen -päiväys on usein vain viitteellinen!

Upouusien ihmissuhteiden kanssa tämä on puolestaan vauhdikkaan eteenpäinmenon vuosi. Sinkkupossut ovat hyvässä asemassa löytää elämäänsä uutta seuraa. Sian vuorovaikutustaidot ovat omaa luokkaansa ja sen läsnäolo huomataan positiivisesti pitkin pitäjiä. Tätä keveän seurustelun ja small talkin jaloa taitoa kannattaa hyödyntää jos sinkku-Sika kaipaa kumppania elämäänsä. Joku saattaa hyvinkin liimautua viereesi kuin pikaliima eikä lähdekään enää millään pois - eli kestää siis mukana menossa pidempäänkin!

Jos taas olet yksin ja haluatkin olla, kiitos vaan, niin tämä on hieno vuosi panostaa omaan itseesi ja kehitykseesi. Mieti mihin suuntaan haluat kasvaa, millainen ihminen haluat tulevaisuudessa olla. Hemmottele itseäsi hyvillä mielin ja puhu itsellesi kauniimmin. Haasta itseäsi kasvamaan oman karsinan ulkopuolelle ja ota sisäinen tyytyväisyys ja mielenrauha suurimmaksi tavoitteeksi. Siihen et tarvitse ketään muuta tai kenenkään muun lupaa!

Tuntipilarin Sioille taas ennustetaan erinomaista taloustuuria ja leveämpää leipää. Vuorossa saattaa olla sellainen lihavampi vuosi eikä vyötä tarvitse kiristää enää äärimmilleen laihojen vuosien tapaan. Laita nyt raha poikimaan jollain fiksulla tavalla ja katso kuinka nollat sijoitustililläsi tuplaantuvat - mutta älä kuitenkaan ota turhia riskejä rahojesi kanssa.

Tuntipilarin Sika on myös erinomaisessa asemassa hyödyntää kaikkia kartuttamiaan tietoja ja taitoja ja tehdä niillä tiliä. Mieti siis mitä sinä osaat tai tiedät paremmin kuin muut, tee siitä houkutteleva tuote tai kurssi ja ala laskuttaa käyttäjiä. Taivaan tähdet ovat sinulle ja hankkeillesi suosiolliset. Jos taas et ole vielä ihan tuossa vaiheessa, niin käytä tämä aika hyödyksi ja kehitä taitojasi. Opiskele lisää ja ota opiksesi, jotta kasvat täyteen potentiaaliisi. Ota reiluja askelia unelmiasi kohti.

Jos sinulla on tuntipilarin possuna omia lapsia, nämä saattavat kunnostautua koulussa ja näyttää kehittyvät taitonsa ja orastavan kunnianhimonsa. Huomaat, miten suloiset geenisi kantavat jo hedelmää ja pikkuporsaista näyttää kasvavan oikein fiksuja kunnon kansalaisia. Voit tietenkin kehaista ja kannustaa heitä oikeaan suuntaan ja olla apuna opintiellä. Sian koti näyttääkin olevan kovin viisasta ja oppivaista porukkaa täynnä, kaikilla kärsä kirjassa tai oppimateriaalissa.

Kaiken kaikkiaan vuosi 2024 on Sialle erinomainen. Suurimmat paukut ovat uralla etenemisessä ja henkilökohtaisessa talouskasvussa. Terveyden kanssa ei pitäisi olla suurempaa ongelmaa, kunhan Sika muistaa välillä syödä terveellisemmin, käydä kävelyllä ja rajoittaa överiä herkuttelua. Ihmissuhteissa sen sijaan saa herkutella, koska jotain uutta namia on pian tulossa näköpiiriin!

SIAN MOTTO VUONNA 2024:
Sikamaisen hyvää tuuria kautta linjan - niin töissä, tienesteissä kuin hellissä tunteissakin.

Jos vuosieläimesi on Sika ja haluat saada selville mitä kaikkia eläimiä sinun kiinalaisen astrologian mukaiselta kartaltasi löytyy, niin tutustu kiinalaiseen Neljän Pilarin perustulkintaan. Meissä kaikissa asuu neljä eri eläintä syntymävuoden, -kuukauden, -päivän ja -kellonajan mukaan. Tulkinnassa kerrotaan myös mikä viidestä elementistä on sinulle läheisin, eli ns. itse-elementti.

Takaisin alkuun

Rotta

 Rotta

Rotalle luvataan näkyvyyttä ja vaikutusvaltaa vuonna 2024, sillä se kuuluu Lohikäärmeen hyviin ystäviin. Saattaakin olla aika prässätä liituraitahousut, höyrysilittää pikkutakki ja rullata uudenkarhea kravatti esiin, sillä seminaarit, puhujan boksit ja oman alasi palkintogaalat odottavat. On aika näyttää, mitä olet oppinut ja ottaa tila haltuun. Rottaa kutsutaankin astumaan esiin ja johtamaan, joten se saattaa löytää itsensä pomoputkesta, joka vie sitä hissillä korkeimpaan kerrokseen. Johtajuus - niin itsensä kuin muiden - onkin Rotalle yksi vuoden tärkeistä teemoista.

Rotan pitää siis olla valpas ja ottaa kaikki tilaisuudet haltuun. Kyllä, tee ovela suunnitelma, jolla päihität kaikki muut ja selviät voittajana maaliin. Olet sen verran luihu kaveri muutenkin, että osaat kulkea lähes näkymättömänä hiiren hiljaa eivätkä muut tiedä olemassaolostasi mitään. Nyt voit kääntää tämän eduksesi niin, etteivät muut edes aavista mitä juonit. Rotan kunnianhimo saattaa siis keulia tänä vuonna, kun se laittaa Lohikäärmeelle kampoihin — menestyksellisesti. Rotan ei kuitenkaan kannata yrittää tätä temppua aivan yksin. Onkin aiheellista kerätä ympärilleen voittotiimi ja luottaa yhteistyön voimaan. Sillä tavalla Rotta pääsee vieläkin pidemmälle tavoitteissaan. Etsi siis yhteistyökuvioita, joiden avulla kaikki onnistuu.

Jos Rotalla taas ei ole minkään sortin tavoitetta tai plääniä elämässään, niin eihän siinä kovin hyvin käy. Silloin minkäänlaista pomoputkea tai portaalia onnen oikotielle ei mystisesti ilmaannu näköpiiriin. Jokin visio ja valo tunnelin päässä olisi omassa päänupissa oltava, jotta Rotta pääsee Lohikäärmeen siivellä oikeasti eteenpäin. Tämä ihan vaan selvennyksen vuoksi. Kiinalainen astrologia ei lupaa tähdenlentoja ilman omaa eforttia.

Aina ei kuitenkaan tarvitse olla dollarinkuvat silmissä, vaan Rotan oma henkilökohtainen tavoite voi olla myös astetta henkisempi ja spirituaalisempi tai se voi liittyä jonkin uuden taidon opiskeluun. Oletko jo pitkään halunnut perehtyä paremmin astrologiaan, tarotteihin, fengshuihin tai johonkin muuhun mystiseen hengen tietoon? Tai kiehtooko Rottaa energiahoitaminen, akupunktio, vyöhyketerapia, life coachaaminen? Jos otat sen visioksesi ja päämääräksesi, olet tietoa keräämällä ja kursseja käymällä vuoden lopussa jo paljon viisaampi.

Hyvä olisikin, että Rotta kanavoi johonkin hyödylliseen kaiken ylimääräisen energiansa, jota sillä tänä vuonna tuntuu olevan koko turkkinsa täydeltä. Muussa tapauksessa se voi tulla ulos kiukkuna ja ärtymyksenä, jolloin pelihousut repeilevät lakkaamatta ja housun paikkalappuja saa olla ompelemassa alvariinsa. Jos tätä aggressiivista extraenergiaa ei osaa kohdistaa tai kanavoida oikein, se voi aiheuttaa Rotalle loukkaantumisia. Pidä siis itsesi kasassa ja suuntaa sekä henkinen että fyysinen energiasi fiksusti äläkä sähellä päättömästi ympäriinsä. Siitä tulee vaan sanomista - tai sairaalalasku.

Voi myös olla, että Rotan sisäiset voimat ja oma kohonnut tahtotila kyllä riittäisi ties mihin urotekoihin, mutta sen immuniteetti ja terveydentila ei ole vielä palannut normaaleille tasoille pandemiapöpön jälkeen. Hoida siis itseäsi ja terveyttäsi ensin ihan ajan kanssa, ennen kuin ryhdyt muihin maailmanluokan projekteihin. Ne tyssäävät pian, jos joudut jäämään toistuville sairaslomille - ja se Rottaa vasta ärsyttäisikin. Älä siis lähde kylmiltään revittelemään, ettei paikat revähdä. Et ole välttämättä vielä ihan maratonkunnossa. Ota siis iisisti kehosi kanssa ja kasvata kestävyyttä pikkuhiljaa. Saatat myös olla altis onnettomuuksille ja niitähän ei kaivata nyt yhtään. Astu siis varovasti ulos ulkomaailmaan, ettet liukastu jo oman kotisi kynnyksellä.

Valmistautuminen onkin Rotalle hyvä avainsana, etenkin työssä ja terveydessä. Valmistaudu huolella, niin asiat alkavat lopulta rullata. Tänä vuonna tieto on valuuttaa, joten Rotalle näytetään vihreää valoa kaikenlaiseen opiskeluun ja akateemiseen etenemiseen. Esimerkiksi tutkimussuunnitelmasi saattaa mennä kirkkaasti läpi ja saat sille uutta rahoitusta. Maineesi kasvaa taas pykälän verran ja saat tunnustusta alallasi. Nämä eivät ole kertarykäisyjä, vaan pitkäjänteistä työtä omien unelmien ja uratavoitteiden eteen.

Rotalla on kuitenkin tänä vuonna helposti liian impulsiiviset otteet, joten sitä kehotetaan miettimään mikä on järkevää ja mikä on pelkkää lyhytjänteistä ”mulle heti kaikki nyt!” -temperamenttia (epäilemättä Lohikäärmeeltä lainattua). Kaikkea, mitä Rotta keksii haluta, ei ole tarpeen saada välittömästi. Jos Rotta huomaa mielitekojensa keulivan kohtuuttomasti ja halujensa ailahtelevan laidasta laitaan, sen kannattaisi keskittyä yhteen asiaan kerrallaan ja hillitä haluluonnettaan. Kyllähän tuo vähän tylsältä kuulostaa, mutta Rotta ei ole enää lapsi, jonka pitää saada kaupasta kaikki, mihin sen katse sattuu osumaan. Eli Rotan pitää osata johtaa itseään ja ohimeneviä mielitekojaan, joita voi pompahdella eteen oikealta ja sitten taas vasemmalta (myös ihmissuhteissa).

Vuosipilarin Rotilla pitää kiirettä pysyä alan kilpailussa mukana, sillä kaikki muutkin fiksut Rotat hiovat nyt samaan aikaan suunnitelmiaan ja teroittavat kynsiään. Vuosi-Rotta saattaa siis tuntea, kuinka ilmapiiri kentällä kiristyy ja tunnelma tiivistyy kotikatsomossa. Kanssakilpailijoita saa tosissaan pitää silmällä, etteivät ne ”vahingossa” kampita Rottaa tai syötä sille kiellettyjä aineita. Palkinnot odottavat maalissa ottajaansa, joten joudut kiirehtimään ollaksesi ensimmäisten joukossa. Löysäilyyn ei oikein ole aikaa, jos haluat kultapokaalin parhaasta sijoituksesta. Tiimityö voi olla paras ratkaisu - entä jos tämä olisikin joukkuelaji? Etsi siis tiimiisi parhaat pelaajat ja lyökää viisaat päänne yhteen, muttei liian lujaa. Hanki itsellesi myös kunnon valmentaja, jos haluat parempia tuloksia. Kiertele pelikentillä ja katso, kenessä olisi potentiaalia treenaamaan ja valmentamaan sinusta voittajaa, haluamassasi lajissa.

Kuukausipilarin Rotat kohtaavat työpaikalla paljon ongelmia, joita olisi nyt lähdettävä ratkomaan. Lohikäärmeen vuonna katsotaan karsaasti niitä Rottia, jotka lähtevät pulmia pakoon häntä ojossa, ja palkitaan puolestaan niitä, jotka astuvat esille supersankarin viitta harteillaan ja sanovat tyynnyttävästi: ”Minä ratkaisen tämän ongelman”. Sinulla onkin siis mahdollisuus leikkiä supersankaria työelämässä: ottaa enemmän vastuuta, näyttää hienot taitosi ja osoittaa johtajuutta. Rummuta siis omaa rintakehääsi ja toitota erinomaisuuttasi pitkin viidakkoa kuin Tarzan! Tämä kaikki voi kyllä tuntua Rotalle aivan mukavuusalueen ulkopuoliselta touhulta, mutta Rottaa kehotetaan pistämään varpaitaan sellaisiinkin liejuihin, joista ei ihan tiedä, mitä ne pitävät sisällään. Ota selvää ja testaa omia rajojasi. Ja ehkäpä taas tiimityöllä saadaan ne kaikki työelämän ongelmat järjestykseen? Supersankarillakin on varmasti tausta- ja tukijoukot, jotka pesevät sen kalsarit, prässäävät sen viittaa, kuivaavat hikeä sen otsalta ja tuovat sille kupin kahvia. Ja jos ei ole, niin pitäisi ehdottomasti olla!

Päiväpilarin Rotat viettävät kenties sisäänpäinkääntyneempää aikaa, mutta niitäkin kehotetaan olemaan rohkeasti oma itsensä - tai etsimään rohkeammin itseään. Rotat saattavatkin kaivata henkisen kehityksen kursseille tai jonkinlaiselle hiljentymisretriitille etsimään omaa sisäistä temppeliään. Nyt on hyvä hetki omistautua elämän mysteereille ja yrittää ymmärtää niitä. Päiväpilarin Rotta harjoittaakin eniten sisäistä johtajuutta ja tutustuu itseensä paremmin. Se tietää, että itsetuntemus on ovi uudelle tajunnan ja tietoisuuden tasolle.

Ihmissuhteissa Rotalla sen sijaan on ihan lihallisetkin ilot mielessä, eli homma voi kääntyä tantran puolelle, mikä onkin oikeastaan luontainen kehitys henkisen kasvun polulla. Kun aistit avaruuteen asti heräävät, tarvitaan myös maadoittumista ihmiskehoon. Rotta kaipaa kehollista yhteyttä sielunkumppaniinsa, jolloin myös emotionaalisella yhteydellä on mahdollisuus syventyä. Jos oma elämänkumppani ei kohtaa Rottaa samalla tasolla eikä ymmärrä sen uusia henkisiä pyrkimyksiä ja voimistunutta kehollista kaipausta, Rotta saattaa tuntea houkutusta lähteä liitosta muiden mukaan. Uskottomuus on siis yksi vaaranpaikka. Silloin tunteet käyvät kuumina monessakin mielessä ja ärsytyskynnys voi parisuhteessa ylittyä aina ovien paukkomiseen asti.

Yllätyksiä mukanaan tuova Lohikäärmeen vuosi voi siis olla hieman haasteellinen Rotan yksityiselämälle. Neuvona onkin etsiä liennytystä ja yhteistä säveltä mahdollisimman pitkään ennen kuin lyödään ne lopulliset eropaperit pöytään. Mieti siis kaikessa rauhassa, kohtaavatko sinun ja kumppanisi tarpeet pitkässä juoksussa, ennen kuin teet päätöksiä suuntaan tai toiseen. Tilanne voi vielä tasoittua, kunhan Lohikäärmeen arvaamaton vuosienergia lakkaa vaikuttamasta. Rotta saattaa vuoden mittaan kohdata ristiriitatilanteita lähisuhteissaan, mutta jos se osaa olla fiksu ja vetäytyä näistä uuvuttavista valtataisteluista ja sanomisista (sekä vieraan pesän houkutuksista), se on moraalinen voittaja ja rauhanrakentaja.

Sinkku-Rotta sen sijaan saa etsiä kaipaamaansa tyydytystä mistä haluaa, oli se sitten sieluyhteyden etsintää tai pelkkää arkisempaa huomion hakemista ja tarpeiden tyydytystä. Ehkä tämän vuoden lopussa Rotta tietää jo paremmin, mitä se ihmissuhteiltaan eniten kaipaa, kuljettuaan oman etsikkoaikansa ensin itseään ja muita etsimässä. Aina ei tarvitse tietää kaikkia vastauksia heti. Niitä voi myös kypsytellä ajan kanssa.

Tuntipilarin Rottien intuitiivisuus on tänä vuonna voimakkaampaa ja niiden ajatukset virtaavat kirkkaina. Ideoita ja älynväläyksiä saattaa tulla mieleen, joten kirjoita ne ylös ja hyödynnä tätä puhdasta chakrojen läpi virtaavaa voimaa. Harjoita tai opiskele jotain henkisempää aihetta nyt, kun sinulla on tämä kanava auki ja oma ymmärrys herkistyneemmässä tilassa. Ota heurekoista ja nirvanoista kiinni ja ratsasta yksisarvisella sateenkaarisiltaa pitkin!

Tuntipilarin Rotta saattaa kuitenkin myös huomata, että omat lapset ovat ärtsyllä päällä ja kinastelevat helpommin keskenään. Silloin Rotan johtajan energia näkyykin omassa jälkikasvussa, joka yrittää pomottaa vanhempiaan. Lasten ylimääräistä energiaa kannattaa ohjata lyhytkestoisiin projekteihin, fyysisiin harrastuksiin ja koulutehtäviin sekä antaa lapsille ylipäätään enemmän vastuuta kotona. Harjoitelkoot sitten johtajuutta kotoa käsin, vanhempien valvonnassa, tietysti.

Rotalla on siis monella saralla paljon energiaa käytettävänään Lohikäärmeen vuonna. Työelämän johtajuuden ohella sen kannattaa harjoittaa zenmäistä itsehillintää. Kun keskität oman energiasi tiukasti tavoitteisiisi ja vältät liian mustavalkoista asennetta ihmissuhteissa, pärjäät mainiosti ja kunnialla vuoden loppuun asti. Olet yksi Lohikäärmeen vuoden voittajista, joten aloita voittoputkesi samantien!

ROTAN MOTTO VUONNA 2024:
Ota roolisi johtajana ja kanavoi energiasi viisaasti.

Jos vuosieläimesi on Rotta ja haluat saada selville mitä kaikkia eläimiä sinun kiinalaisen astrologian mukaiselta kartaltasi löytyy, niin tutustu kiinalaiseen Neljän Pilarin perustulkintaan. Meissä kaikissa asuu neljä eri eläintä syntymävuoden, -kuukauden, -päivän ja -kellonajan mukaan. Tulkinnassa kerrotaan myös mikä viidestä elementistä on sinulle läheisin, eli ns. itse-elementti.

Takaisin alkuun

Kiinalainen astrologia

Neljä Pilaria BaZi -tulkinta

Tutustu Neljä Pilaria BaZi -tulkintaan

Härkä

 Härkä

Härkä näyttää olevan yksi onnettaren suosikeista Lohikäärmeen vuonna 2024, erityisesti työssä ja taloudessa. Paljon on ovia avattavana ja hihoja käärittävänä. Tilinauhakin näyttää niin pitkältä, että se kiertää jo koko korttelin ympäri!

Finanssiasioissa Härällä onkin hyvä ja tasainen meininki. Kaikki tuntuu kasvavan korkoa korolle ja kehitys kehittyy. Varo kuitenkin, ettet kasvata varakkuutesi ohella myös vararengasta vyötärölle. Hyvin useinhan taloudellinen vauraus alkaa näkyä hyvinvoinnin lisääntymisenä ihan fyysisenäkin leveyskasvuna. Älä siis haksahda syömään itseäsi liian täyteen jatkuvasti notkuvissa buffetpöydissä tai vetämällä kaksin käsin vip-aition harvinaisia herkkuja. Lihota ennemmin pankkitiliä ja sijoituksiasi kuin itseäsi.

Lohikäärmeen vuonna Härän on syytä tietää mitä on tekemässä ja asettaa itselleen selkeitä tavoitteita. Tiukka työnteko ja fokuksen kirkastaminen takaa sen, että noihin tavoitteisiin on myös mahdollisuus päästä. Härälle kova työnteko on tuttua ennestään, joten sitä ei niska limassa painaminen pelota. Työsarkaa riittää, mutta niin riittää Härällä työmotivaatiotakin. Älä silti sählää ympäriinsä, vaan keskity olennaiseen. Nyt on tärkeää olla oikeassa paikassa, oikeaan aikaan, oikeiden ihmisten kanssa ja tekemässä juuri oikeita asioita. Kukaan ei pysty kaikkeen, joten delegoi tarvittaessa, organisoi fiksusti ja valitse itsellesi ne hommat, joissa loistat parhaiten. Poweria löytyy kyllä Härän koneesta, kunhan se tietää prikulleen mihin päin mennä. Laita navigaattoriin siis tarkat ohjeet.

Kasvu ja kehitys voi tietenkin olla Härälle myös sisäistä kasvua ja henkevämpää kehitystä. Päivän - ja koko vuoden - sana on kasvu, joten kehitä myös henkistä kapasiteettia ja mielenrauhaa, jolla selätät vaikeammat ajat.

Härkää saattaa tänä vuonna kuitenkin vaivata muiden ihmisten kateus, koska Härkähän on oikeastaan se todellinen Lohikäärmeen vuoden voittaja kaikella konkreettisella menestyksellään niin talousmaailmassa kuin ammatillisella urallaan. Tämäpä ei kaikkia miellytä, joten kateellisten kielet kalkattavat, kuten sanonta kuuluu. Toivottavasti ei sentään tarvitse raastupaan asti edetä, jos Härkä joutuu perättömien väitteiden ja panettelun kohteeksi. Osan myrkystä voi aina yrittää niellä, mutta jossain vaiheessa siihen toksisuuteen jo tukehtuu. Katkaise siis perättömiltä huhuilta siivet, mutta älä lähde sen enempää mukaan loanheittoon. Siinä on äkkiä omat polvet lannassa ja mieli ruskeaa tavaraa täynnä.

Ota siis nöyrä asenne, jos kohtaat asiallista tai kokonaan aiheetonta kritiikkiä, mutta älä nöyristele muiden edessä. Siihen ei ole mitään syytä. Katsele vaikka korkeammalle, kokonaan muiden päiden ylitse. Sillä jos Härkä erehtyy kuuntelemaan negatiivista pulputusta ympärillään, niin sitähän alkaa sapettaa ja kohta perään jo masentaa. Älä jää harmiesi ja huolenaiheidesi kanssa yksin. Puhu jollekulle, joka saa asiat taas paremmin perspektiiviin. Luottoystävä saattaa olla arvokas tuki osoittaessaan sinulle yhä uudestaan, että sinä olet oikeassa ja muut yrittävät vain kateellisina vetää sinua alaspäin, omalle matalammalle tasolleen.

Onneksi Härän ympärillä on myös niitä, jotka ymmärtävät sen kokemia haasteita ja auttavat sitä mielellään eteenpäin. Näiden ihmisten tukeen Härkä voi luottaa Lohikäärmeen vuonna. On tärkeää oppia näkemään ja erottamaan, keitä nämä arvokkaat tukijoukot oikein ovat.

Jos Härkä löytyy vuosipilaristasi, eli olet syntynyt Härän vuonna, on erityisen tärkeää tunnistaa luotettavat ihmiset epäluotettavista. Härkää kehotetaan skannaamaan kontaktejaan tarkkaan ja luomaan koko ajan myös uusia tuttavuuksia. Parempi onkin kuunnella mitä muut puhuvat ja pysyä itse hiljaisen tarkkailijan asemassa. Älä ainakaan paljasta omia valttikorttejasi muille, jotteivat nämä pääse hyödyntämään sinun keräämääsi tietoa ennen sinua itseäsi. Ole siis tarkkana siinä, kenen kanssa teet yhteistyötä ja kehen voit todella luottaa. Jos joku on jo ratkonut sellaisia ongelmia, joiden parissa itse nyt puuhastelet, ota selvää voisiko hän mentoroida ja ohjata sinuakin.

Kuukausipilarin Härkä huomaa vuoden mittaan, että monella työtoverilla on sormi samassa piirakassa, eli omalta alalta löytyy kovia kilpailijoita, jotka kaikki haluavat samaa lopputulosta, eli omia itselleen koko piirakan. Kyse on siis klassisesta kilpailuasetelmasta, jossa kaikki eivät vaan voi voittaa, kuten vaikkapa arkkitehtikilpailussa. Vain yksi ehdotus pääsee toteutusasteelle ja muut jäävät nuolemaan näppejään. Peli voi silloin käydä myös rumaksi ryntäilyksi ja terävien olkapäiden käyttämiseksi, joten pidä omat pelisäännöt kirkkaana äläkä lähde käyttämään kyseenalaisia konsteja vain voittaaksesi. Voiton pitää olla myös moraalisesti ja eettisesti kestävä. Mieti siis uusia, uraauurtavia tapoja päästä kilpailijoiden edelle. Myös nopeus on valttia. Ei ole varaa jäädä epäröimään, kun ehdotukset on lyötävä jo ylihuomenna tiskiin. Suunnitelman yksityiskohtia täytyykin säädellä sitten myöhemmin, pääasia, että olet mukana kilpailussa ehdotuksella, joka on jollain tapaa erikoinen ja muista erottuva. Muista, että nyt on Lohikäärmeen vuosi! Mikään tavanomainen ei kelpaa. Tähtää siis urallasi tähtiin ja saatat nähdä tähdenlennon, joka toteuttaa toiveesi. Ja se lopullinen tähti oletkin sinä itse!

Jos Härkä majailee päiväpilarissasi, sinun kannattaa kiinnittää enemmän huomiota omaan stressitasoon, lohtusyömiseen ja vararenkaan keräämiseen vyötärölle. Laatuaika puolison kanssa saattaa olla kortilla, kun Härällä on niin paljon muuta hommaa ja ajateltavaa. Puolisosi ei ehkä ymmärrä miksi märehdit ja murehdit vapaa-ajallasi, kun sinulla muuten menee niin hyvin. Saatat vaikuttaa vähän sulkeutuneelta ja ärsyynnyt helpommin. Ihmekös tuo, että silloin pienet harmittomat lausahdukset saattavat äityä isoiksikin kiistoiksi. Yritä ratkoa riidat ilman, että homma menee pitkälliseksi mököttämiseksi tai mykkäkouluksi. Olette kuitenkin saman katon alla ja samalla puolella, eikö niin? Keskity oman mielen mindfullnessiin ja kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin, jotta jaksat hoitaa myös parisuhdettasi. Kirjaa kalenteriin yhteistä aikaa ja järjestä säännöllisesti treffi-iltoja, muuten se jää taas tekemättä. Jos partnerisi tuntee jatkuvasti jäävänsä ulkopuolelle etkä edes avaudu hänelle asioistasi, tästä voi alkaa ikävä mielipahan kierre. Katkaise se alkuunsa. Kerro mistä kenkä puristaa ja osoita toiselle, että hänellä on paikka sinun elämässäsi, sydämessäsi ja vierelläsi. Muuten kyseinen henkilö voi tuntea, ettei hänellä ole elämässäsi enää muuta virkaa kuin kodinhoitajan virka. Älä päästä suhdettasi kokonaan näivettymään ja nahistumaan, vaikka mielesi askaroikin koko ajan kaikissa työpaikan tulipaloissa, jotka sinun pitäisi osata ennakoida tai ainakin sammuttaa.

Homma voi olla myös täysin toisinpäin. Silloin se onkin oma puoliso, joka on niin kiireinen töissään, ettei edes huomaa sinua. Tällöin puoliso edustaa Härkää ja vuoden teemoja. Tue silloin läheistäsi hänelle tärkeissä asioissa ja hyväksy se, että nyt mennään työelämä edellä. Rakkauselämänne toivottavasti kestää ja kantaa myös tämän kiireisemmän ajan yli.

Jos olet vielä vapaa agentti deittimarkkinoilla, niin sinkku-Härällekin vuosi vaikuttaa aika työorientoituneelta. Jos alkaisit nyt seurustella, olisiko sinulla varmasti aikaa huomioida uutta rakastettuasi? Elämä on valintoja täynnä ja voit miettiä, mikä on nyt tärkeintä: sydämen asiat vaiko työasiat? Pystyisitkö oikeasti hoitamaan molempia täysipainoisesti? Uudelle seurustelukumppanille kannattaa ehkä tehdä selväksi, ettet aina ole näin kiireinen töissä. Hän tosin saattaa hetken touhuasi seurattuaan siirtyä romanttisemmille apajille, jos jää liian kauaksi aikaa ilman huomiotasi. Kuten sanoin, nämä ovat valintoja.

Jos Härkä taas on pitkän linjan sinkku, sitä saattaa ahdistaa jatkuva yksinolo ja siksi se viettää niin pitkää päivää toimistolla. Kotona kun ei odota kukaan. Toisaalta, miten voit koskaan törmätä kehenkään uuteen ihmiseen, jos työ on elämäsi koko sisältö? Työuupumuksen partaalla hoipertelevaa työjuhtaa ei kovinkaan moni halua deittailla. Mieti siis kannattaisiko aloittaa vaikka jokin uusi harrastus, joka ensinnäkin tuo vaihtelua jokapäiväiseen puurtamiseen, vie ajatukset hetkeksi muualle ja jonka parissa voisit tavata uusia mielenkiintoisia ihmisiä. Taas niitä valintoja!

Tuntipilarin Härkä saattaa kokea sisäistä epävarmuutta omasta asemastaan ja kyvyistään. Onko minusta siihen? Selviänkö varmasti? Tämä päänsisäinen jatkuva kiistakapulointi ja pelolle antautuminen ei lupaa hyvää, joten tarvitset hermolepoa. Turvaudu johonkin fyysiseen keholliseen kokemukseen, joka vie huomion pois mielen mutinoista. Oikeasti kaikki on hyvin, sinä vain panikoit ja vatuloit, jos et luota itseesi tarpeeksi. Tapaa ihmisiä, jotka saavat ajatuksesi muualle - se on parasta lääkettä aivosolmuihin. Järjestä vaikka peli-iltoja porukalla äläkä ainakaan kilpaile voitosta. Keskity hyvänmielen yhdessäoloon ja hauskaan hoopoiluun. Elämä kevenee heti.

Jos taas tarvitset enemmänkin keskusteluapua ja elämän suunnan selvittämistä, niin ota selvää tahoista, jotka voisivat auttaa tarkentamaan tavoitteitasi ja kirkastamaan unelmiasi. Ehkäpä elämäntaitovalmentaja eli Life Coach voisi olla sinulle oikea osoite, jos perinteinen psykoterapeutti kuulostaa liian pelottavalta ja vakavalta. Kaikillehan tekisi hyvää jossain elämänsä vaiheessa käydä vähän juttelemassa ammattilaisen kanssa. Puhuminen kannattaa aina - kunhan et paljasta tänä vuonna liikesalaisuuksiasi!

Tuntipilarissa voi myös olla, että Härän omat lapset oireilevat ja kaipaavat kipeästi huomiota liikaa töitä tekeviltä vanhemmiltaan. Omistakaa perheelle yhteistä aikaa, vaikkapa niitä lautapeli-iltoja, ja jos tarpeen, ohjaa myös lapsi keskusteluavun piiriin. Ole myös itse aidosti kiinnostunut lapsen asioista ja kuulumisista. Joskus on tärkeää tosissaan miettiä, mikä elämässä on lopulta tärkeintä - läheisten hyvinvointi vai työelämän ikuiset haasteet. Parasta olisi, kun tämän kaiken saisi kauniiseen ja tasapainoiseen, elämänmakuiseen pakettiin.

Härkä on siis isojen, mutta kannustavien haasteiden äärellä vuonna 2024. Välillä hurja meno työelämässä voi hirvittää, mutta toisaalta Härkä saa sisäistä tyydytystä omasta laadukkaasta tekemisestään. Tämä onkin tekojen ja edistymisen vuosi. Pidä oman elämän ratista lujaa kiinni ja ohjaa välillä levikkeelle, jos kaipaat huilia. Määränpäänä on joka tapauksessa huikea menestys!

HÄRÄN MOTTO VUONNA 2024:
Uurastus palkitaan. Aika nostaa ammatillista tasoa ja katsoa, kuinka tilipussi kiittää.

Jos vuosieläimesi on Härkä ja haluat saada selville mitä kaikkia eläimiä sinun kiinalaisen astrologian mukaiselta kartaltasi löytyy, niin tutustu kiinalaiseen Neljän Pilarin perustulkintaan. Meissä kaikissa asuu neljä eri eläintä syntymävuoden, -kuukauden, -päivän ja -kellonajan mukaan. Tulkinnassa kerrotaan myös mikä viidestä elementistä on sinulle läheisin, eli ns. itse-elementti.

Takaisin alkuun

Kiinalainen astrologia

Neljä Pilaria BaZi -tulkinta

Tutustu Neljä Pilaria BaZi -tulkintaan

Tiikeri

 Tiikeri

Vuonna 2024 Tiikerillä on lupa unelmoida astetta uljaammin, koska taivaallinen myötätuuli puhaltaa. Lohikäärmeen kyljessä onni suosii myös rohkeaa Tiikeriä. Nyt ei ole aika ujostella, vaan ottaa onkeensa kaikista mahdollisuuksista, olivatpa ne työelämässä, rakkaudessa tai vapaa-ajalla omien harrasteiden ja intohimojen parissa.

Tiikerillä oli vähän aikaa sitten oma esilläolovuotensa, mutta Jäniksen vuonna 2023 se veti hetken aikaa henkeä ja lonkkaa ja ihmetteli sitten, kun mitään ei enää tapahdu. Missä bileet? Nyt nuo kissaeläimen lonkat on jälleen verrytelty ja paikoilleen vedetty ja Tiikeri on taas kisakunnossa. Nyt Tiikeri voikin ottaa sen seuraavan suuren loikan omaa onneaan kohti. Vaikuttaa siltä, että tällä kertaa Tiikerin loikka on peräti niin pitkä, että se kantaa ulkomaille asti! Tiikerille luvataankin matkoja lähelle ja etenkin kauas. Tiikerin tehtävä onkin kerätä matkakassaa kiireesti kasaan, jos se ei ole sitä jo tässä odotellessa tehnyt.

Homman nimi on oikeastaan sellainen, että Tiikeriä kehotetaan vakavissaan lähtemään merta kauemmas kalaan. Nappaat vuoden parhaasta energiasta kiinni, kun et kuhnaa turhanpäiten kotona - sillä muistathan mitä kodista sanotaan? Kotona tapahtuu kaikista eniten onnettomuuksia ja pikkuhaavereita. Tiikeri pystyykin nyt välttämään tuon huonon onnen ovelasti pakkaamalla kassit ja katsomalla välillä muitakin maisemia kuin niitä, joita keittiön ikkunasta parkkipaikalle avautuu. Elä siis rohkeasti ja tee tänä vuonna itsellesi matkamuistoja. Oletkin nysvännyt himassa jo aivan liian monta vuotta erilaisia pöpöjä paossa, joten lähtöjalkaasi aivan varmasti kutittaa jo. Tiikeri on sitä paitsi jo nettishoppaillut niin monta upeaa asukokonaisuutta, että olisi suorastaan synti olla näyttämättä niitä pitkin maailman metropoleja ja rantabulevardeja. Onneksi enää ei tarvitse odottaa lähtökäskyä ja lähtöselvitystä tämän pidempään. Rantatuoli tai kiertoajelu kutsuu jo!

Tee siis pikimmiten matkabudjetti, mieti lähdetkö yksin vai yhdessä ja ala laatia unelmiesi reissua. Muistathan uusia passin! Toiset ottavat äkkilähdön (todennäköisesti Tuli-Tiikerit ovat jo lentokentällä), kun taas toiset kissaeläimet tarvitsevat enemmän aikaa hioa yksityiskohtia mielessään vielä kerran (Vesi-Tiikerit, tunnen teidät kuin omat taskuni).

Silloin kun Tiikeri ei kruisaile pitkin Ranskan Rivieraa tai tutki maailmankuuluja museoita, kuten MOMAA tai Louvrea, se näyttää muille työelämässä närhen värkit ja todennäköisesti myös omansa. Tiikerillä on power-vuosi aluillaan ja se haluaa edetä ja näyttää mitä osaa. Tiikeri onkin säädellyt oman energiansa juuri oikein, sillä jos Jäniksen vuonna bisnekset ja hankkeet eivät oikein edenneet mihinkään suuntaan, niin tänä vuonna tilanne on jo toinen. Tiikerin omat energiatasot ovat kohdillaan ja myös taivaan tähtikanavat näyttävät sille vihreää valoa. Nyt on aika panostaa ja painaa kaasua. Himmailun aika on ohi. Tiikeri saa vihdoin tunnustusta tekemästään työstä ja sen on mahdollista nousta näkyvämpään tai isompaan rooliin omalla alallaan. Uusia työtilaisuuksia kannattaa siis kysellä ja laitella omaa tassua erinäisten ovien väliin. Nyt on todennäköistä, ettei tassu jääkään kipeästi oven väliin, vaan tuo mahdollisuuksien ovi ja potentiaalien portaali avataan Tiikerille kokonaan auki. Tästä ei kannata kieltäytyä, vaikka vähän pelottaakin.

Tiikerin kannattaa tarkalla vainullaan haistaa etenkin kaikenlaisia yhteistyömahdollisuuksia. Yksin on turha yrittää, jos yhdessä tulee parempaa jälkeä nopeammin, kevyemmin ja tuottoisammin. Tiikerin matkat ulkomaille saattavat avautua myös työn puolesta, joten pidä silmällä etenkin ulkomaisia kontakteja ja alasi tilaisuuksia, kuten messuja ja seminaareja. Kenties pääset ensimmäistä kertaa suureen kansainväliseen konferenssiin tapaamaan tähän mennessä vain netistä tuttuja kollegoita. Tai ehkä sinä itse olet seminaarin tähtipuhuja! Jos tällainen mahdollisuus tulee eteen, Tiikerin on yksinkertaisesti sanottava Kyllä ja lähdettävä matkaan. Kukaties matka jopa maksetaan sinun puolestasi ja saat vielä päivärahojakin!

Kuulostaapa kaiken kaikkiaan kivalta. Tiikerille povataan kuitenkin vuoden mittaan myös vakavampia hetkiä, jotka vetävät naaman messingistä peruslukemille. Tunteet saattavat ajoittain saada Tiikerin valtaansa, etenkin jos lähipiiriin osuu vakavia sairastumisia, eroja tai kuolemantapauksia. Ole yhteydessä kaukaisiin sukulaisiin tai ihmisiin, joita et ole nähnyt aikoihin, koska nyt saattaa olla se viimeinen hetki. Kyseeseen voi tulla myös oman lemmikin sairastuminen tai menehtyminen, joten kaikkien läheisten terveyttä kannattaa seurata ja puuttua uusiin ilmaantuviin vaivoihin nopeasti. Jos Tiikeri onnistuukin välttymään omilta menetyksiltä, niin se todennäköisesti myötäelää muiden suruja ja tarjoaa olkapäätä sekä nenäliinapakettia. Tämän vuoksi tunteet tuppaavat ailahtelemaan ja blues saattaa jäädä soimaan Tiikerin päähän vähän liiankin pitkäksi aikaa. Se tietenkin syö työtehoa ja motivaatiota.

Tämä on siis Tiikerille tunne-elämää syväluotaava vuosi - välillä ollaan omien onnistumisten kanssa emotionaalisen vuoren huipulla tuulettamassa, ja välillä käydään mielen matalikossa kääntymässä ja nenäliinaa kyyneleihin kastelemassa. Suru, menetys ja luopuminen kuuluu osana elämään. Toivottavasti Tiikerin kyyneleet ovat kuitenkin enimmäkseen onnenkyyneleitä. Kaikenlaiseen tunteiden tuulettamiseen Tiikeriä itse asiassa kehotetaankin, joten älä pullota mitään emootioita. Jos itkettää, anna tulla. Nyyhkyleffojen katsominen voi auttaa tunnepatojen purkamisessa. Myös kiitollisuus kaikesta koetusta voi saada Tiikerin katsomaan elämäänsä uudesta perspektiivistä käsin. Kaikesta on aina selvitty, vaikka tiukille ottikin!

Terveydestään ja hyvinvoinnistaan Tiikerin on tämän äksönrikkaan vuoden keskellä pidettävä erityisen hyvin huolta, oli kyseessä sitten mielenterveyden ailahdukset, uupuminen tai liian liukkaat liikkeet tanssilattialla ja sen myötä revähdykset tai kaatumiset. Tiikerillä on tänä vuonna kohonnut riski loukkaantua ihan arkipäiväisissä tilanteissa, joten pidä hoksottimet ja huomiokyky terävinä. Matkavakuutus ja tapaturmavakuutus Tiikerin tarvitsee ainakin muistaa pitää voimassa.

Näyttää myös siltä, että Tiikerin polla leikkaa kiitettävästi Lohikäärmeen vuonna. Kaikenlainen akateeminen opiskelu, tutkimusraportin kirjoittaminen tai muu luova, älynystyröitä jumppaava toiminta saa siivet alleen. Gradu tai väitöskirja viittä vaille valmis? Purista se kasaan tänä vuonna tai ainakin ota siihen koitokseen kunnon startti. Hyvällä lähtöjytkeellä ja riittävää vauhtia tasaisesti ylläpitäen saatat päästä ihan maaliin asti. Parasta tietenkin on, kun löydät kaikkeen touhuamiseen oikean mielenvireen. Silloin sinua ei tarvitse houkutella porkkanalla eikä uhkailla raipalla, vaan suollat tekstiä ihan omasta ilmaisun ilosta.

Jos Tiikeri löytyy vuosipilaristasi, eli olet syntynyt Tiikerin vuonna, pidä matkalaukku pakattuna. Matkustaminen on tänä vuonna sinun työtäsi ja huviasi. Saatat myös huomata, että lähipiirissäsi moni lähtee reissuun. Matkakuumetta ilmenee siis joka nurkan takana ja sehän tarttuu. Vuosipilarin Tiikerin kannattaa olla liikkeellä myös somessa ja luoda korkeampaa profiilia, joka huomataan. Käy tapahtumissa, ole esillä ja luo suhteita. Älä anna ihmisten unohtaa sinua. Tartu hanakasti kaikkiin tilaisuuksiin, joita näköpiiriisi tulee, äläkä jää liian kauaksi aikaa odottamaan, sillä vene voi seilata ohi. Parempi yksikin pyy pivossa kuin ei yhtään omalla langalla.

Kuukausipilarin Tiikereille on tärkeää tähdätä ja panostaa kasvuun. Nyt nappi lautaan ja työelämän tavoitteita kohti. Tunnustusta omasta työstä on mahdollista kerätä ja työmatkoja ja tapaamisia on tiedossa aiempaa enemmän. On aika ajatella isosti ja astua työroolissa isompiin saappaisiin, sillä oma kengännumerohan näyttääkin jo kasvaneen edellisestä vuodesta! Nyt pystyt täyttämään yhteistyökumppanien tai esihenkilöiden odotukset ja ottamaan vastaan uudet raikkaammat roolit. Muista silti, että isoin tilipussi saattaa odottaa vasta tulevaisuudessa, joten olet tekemässä pitkän linjan kehitystä, et pelkkiä lyhyitä sprinttejä. Vuosi 2025 näyttää talouden kannalta lupaavammalta, joten katso tätä vuotta kauemmas. Pelkkä yhden kvartaalin lukujen tuijottaminen on nyt liian lyhytnäköistä.

Entä miten käy päiväpilarin Tiikeriltä rokkenroll - tai kuinka leiskuu lempi? Syntymäpäivän mukaista Tiikeriä kehotetaan rakastamaan itseään eniten ja huolehtimaan ensin omasta hyvästä boogiesta. Etsi asioita, jotka kannattelevat sinua, jotka tuottavat iloa ja auttavat sinua jaksamaan. Pidä myös ystävyyssuhteista huolta, sillä ystävien näkeminen rentouttaa ja yhteiset hauskat jutut saavat hymyn huulille. Sen jälkeen jaksaa sitten paremmin olla kumppanillekin läsnä, kuunnella tämän huolia ja olla aidosti tukena. Jos suhteessa on minkäänlaisia ongelmia lakaistuna maton alle, niin ottakaa nyt matto tampattavaksi ja imuroikaa suhteenne kunnolla kaikista vanhoista pölyistä ja ongelmista. Sitten kasatkaa suhde taas uuteen uskoon, ilman menneisyyden painolastia. Saattaa olla myös aiheellista lähteä yhdessä matkalle ja ottaa uutta perspektiiviä asioihin, myös omaan parisuhteeseen. Ikuinen kotona möllöttäminen masentaa muutenkin Tiikeriä, joten ehkä suhteenne tiivistyy ja lähentyy entisestään matkan aikana ja näette toisenne taas tuorein, romanttisemmin silmin. Eli ihmissuhteisiinkin annetaan ohjeeksi laukun pakkaamista - mutta ei sentään eri suuntiin lähtöä. Nyt suuntana on kakkoshoneymoon ja morsiussviitti upeilla näköaloilla. Uulalaa!

Jos taas jostain käsittämättömästä syystä olet vielä sinkku, niin mikäpä siihen avuksi? No matka, tietysti! Sinkku-Tiikeri viihtyy mainiosti omassa seurassaan missä päin maailmaa vaan ja sinkkuna onkin kaikki mahdollista, myös uusiin ihmisiin tutustuminen. Kukaties matkamuistoihisi tulee eloa pienen lomaromanssin kautta? Nauti siis matkasta kaikin aistein ja nauti ohimenevästä hetkestäsi sinkkuna. Ensi vuonna tähän aikaan saatat olla jo vaihtamassa vaippoja!

Tunti-Tiikereille ehdotetaan - yllätys, yllätys - ulkomaan kontakteja. Rakenna somepresenssiä, paukuta omaa rumpuasi, lähde liikkeelle unelmiasi toteuttamaan niin, että kaikkialla maailmassa sinut kohta tunnetaan. Ja jos sinulla on lapsia, ehkäpä jokin pikku lomamatka lasten kanssa? Tuntipilarissa piilee kuitenkin varoitus: lapset saattavat olla letargisia eli energialtaan vähän väsyneitä. Saatat itsekin tuntea tarvetta nukkua ja levätä enemmän. Ehkä Jäniksen vuoden pomput tuntuvat vielä kehossa ja kaipaat lepoa, kehonhuoltoa sekä extra-annoksen päivittäistä C-vitamiinia. Kuuntele kehosi viestejä, sillä sehän ei kykene valehtelemaan.

Tunti-Tiikereille tulee myös vihoviimeinen talousvinkki: saattaa olla parempi jättää isot ostokset väliin (nyt puhutaan tyyliin autoista, omakotitaloista ja yritysostoista). Et ehkä ole kaikkein kirkkaimmillasi mentaalisesti ja saatat ostaa jonkinlaisen sian säkissä, josta kertyy harmia pitkäksi aikaa. Ensi vuonna on taas uudet tuulet ja uudet sijoitukset. Kaikkea ei ole pakko tehdä juuri tänä vuonna.

Eiköhän tämä tullut jo selväksi. Tiikerin passi kaipaa kipeästi uusia leimoja ja pääkoppa uusia tuulia. Lohikäärmeen vuosi 2024 näyttää todellakin avartavan Tiikerin näköaloja!

TIIKERIN MOTTO VUODELLE 2024:
Lupa lähteä liikkeelle! Maailma kutsuu, joten laajenna elämänpiiriäsi.

Jos vuosieläimesi on Tiikeri ja haluat saada selville mitä kaikkia eläimiä sinun kiinalaisen astrologian mukaiselta kartaltasi löytyy, niin tutustu kiinalaiseen Neljän Pilarin perustulkintaan. Meissä kaikissa asuu neljä eri eläintä syntymävuoden, -kuukauden, -päivän ja -kellonajan mukaan. Tulkinnassa kerrotaan myös mikä viidestä elementistä on sinulle läheisin, eli ns. itse-elementti.

Takaisin alkuun

Kiinalainen astrologia

Neljä Pilaria BaZi -tulkinta

Tutustu Neljä Pilaria BaZi -tulkintaan

Jänis

 Jänis

Jäniksen oma vuosi parrasvaloissa on tullut päätökseen ja onkin aika tehdä tiliä siitä, miten oikein meni niinku omasta mielestä tuo Jäniksen vuosi. Tuliko takkiin ja käpälään vai oliko onnen oikopolut kerrankin kunnolla aurattu esille? Menoa ja vilskettä riitti Jänisten pelikentillä ja pää voi olla vieläkin pyörällä kaikista tehdyistä kunnareista ja kotijuoksuista. Pelin pistesaldo ainakin näytti vahvaa kotikenttäetua Jänikselle itselleen.

Oman vuoden jälkeen pupujussin turkki saattaakin olla vinkeän värinen, kun se ei oikein tiedä onko nyt kesä vai talvi. Kunhan päästään pidemmälle Lohikäärmeen vuoden kyydissä, Jäniksen elämä alkaa taas tasaantua. Selvää kuitenkin on, että Jäniksen voimat ovat nyt vähissä. Vuoden Eläimenä olo ja se joka paikkaan tauotta pomppiminen tyhjensi kaikki energiavarastot. Tänä vuonna Jäniksen kannattaakin olla salamatkustajana Lohikäärmeen harjalla ja unohtaa omat sankaritemput. Päästä itsesi nyt vähemmällä ja kerää voimavaroja ihan luvan kanssa. Kun matkustat jäniksenä, pääset joka tapauksessa eteenpäin. Anna Lohikäärmeen puhkua ja puhista, sinun ei nyt enää tarvitse.

Jos Jänis ei kuitenkaan ota onkeensa eikä tajua jo höllätä ja irrottaa otteesta, se altistaa itsensä kaiken sortin taudeille, haavereille ja jopa työuupumukselle. Jos keho alkaa kinnata vastaan, myös mieliala alkaa äkkiä vetää vuoristorataa ja ärsytyskynnys ylittyy jo omalla etuovella. Jänis saa siis kyllä paahtaa täysillä menemään, mutta sen hurjan kaahaamisen kääntöpuolella on sitten terveyden tökkiminen. Tuskinpa se mitään kovin vakavaa on, mutta sairauspoissaoloja saattaa kertyä enemmän kuin viime vuonna. Kannattaa siis alkaa tosissaan jo chillailla ja jäähdytellä kaiken sen kovan menon jälkeen.

Jänis voi myös kärsiä petetyksi tulemisen tunteesta, nyt kun sen oma julkisuuden spottivalo on sammutettu ja se joutuu taas tulemaan toimeen omilla varavirtavaloillaan. Mitä, eikö minua enää huomata ja huomioida? Mihin kaikki kamerat ja fanit hävisivät? Punainen matto on rullattu varastoon tai mikä pahempaa, se on annettu Lohikäärmeen käyttöön. Jänistä siis sapettaa, jos se tuntee itsensä sivuutetuksi. Tämä ei tietenkään koske kaikkia Jäniksiä, sillä osa pupuhännistä pääsi omana vuonnaan niin pitkälle, ettei niiden asemaa mikään enää horjuta. Mutta epävarmemmat pupupöksyt ja viiksivallut saattavat kokea jonkinlaisia vieroitusoireita oltuaan vuoden verran kaiken huomion ja ihailun kohteena.

Jänistä kehotetaankin nyt keskittymään itseensä, totuttelemaan hitaampaan tahtiin ja etsimään mielihyvän aiheita omasta arjestaan. Eikö olekin ihanaa olla tuollainen pehmopupu, jota kaikki haluavat silittää? Ole siis edelleen ylpeästi oma itsesi ja jatka valitsemallasi polulla. Mieti miten pitkälle oikein pääsitkään viime vuonna! Ei ole mitään syytä piilotella puskissa, vaikka ruoho onkin nyt näennäisesti vihreämpää Lohikäärmeen pihalla. Ehkä se onkin vain auringonvalon luoma illuusio? Siihen ruoholle onkin muuten hyvä hetkeksi kellahtaa ja miettiä menneitä seikkailuja. Eikö se tuokin jo hymyn huulille, kun voi kaikessa rauhassa pureskella taas tuoretta ruohonkortta ja suunnitella tulevaisuuden suuntaviivoja? Ehkäpä ne näkyvät tuolla pilvissä? Tuo yksi pilvi ainakin näyttää ihan jänikseltä!

Mikäli Jäniksen hermot ovat kuitenkin aivan riekaleina eikä edes pilvien tiirailu tai unelmien uumoilu innosta, olisiko aika hakeutua psykoterapiaan tai käydä vaikka astrologilla avautumassa? Se ainakin auttaa, kun tiedostaa, että kyseessä on välivuosi. Älä vaadi itseltäsi ihmeitä. Jos et halua puhua terapeutille, avaudu ainakin kavereille. Jonkinlainen varaventtiili on hyvä omassa päässä aukaista ja päästää ylimääräiset höyryt ulos. Myös jokin kevyempi hoitomuoto, kuten äänimaljarentoutus, akupainanta tai hermokanavahieronta voisi auttaa Jäniksen kehon ja mielen lukkoja avautumaan. Ja luottavathan jotkut myös retail therapyyn, eli ostosterapiaan! Pääasia, että se kohentaa mieltäsi ja saa olosi tuntumaan hyvältä (eikä lasku vie sinua vararikkoon). Jos kyseessä on pikemminkin nivelrikko, eli jos Jäniksen jäseniä kolottaa, siihen suositellaan pilatesta, joogaa, tai chitä, qi gongia - eli mitä tahansa kevyttä liikuntamuotoa, joka hoitaa samalla mieltä, keskittymiskykyä ja edistää omaa energian virtausta. Harjoittele hengitystekniikoita ja meditaatiota. Mitä paremmin Jäniksen sisäinen energia virtaa, sen kevyemmältä työtehtävien ja arkiaskareiden hoitaminen tuntuu. Väkisin puskeminen on huono vaihtoehto.

Vuosipilarin Jäniksillä kiireet kuitenkin jatkuvat, etenkin jos ne sattuvat olemaan hoitoalalla. Muut jänöjussit voivat chillailla kaikessa rauhassa, laittaa sometilit jäihin ja unohtaa vaikka koko kännykän kotiin, mutta eri alojen parantajat, kuten kalevalaiset jäsenkorjaajat, kiropraktikot, akupunkturistit, energiahoitajat, lääkärit, sairaanhoitajat ja terapeutit huomaavat, että porukka kärsii kasvavista terveysongelmista ja suorastaan tulvii vastaanotoille. Erinomainen vuosi siis hoitaa muiden terveyttä oman ohella! Terveellinen ruokavalio on ainakin ihan must.

Jos Jänis löytyy kuukausipilaristasi, eli työelämän kohdalta, niin keskity tasaiseen työtahtiin ja hoida perusasiat kuntoon. Nyt voi olla sellainen hiljaisempi vaihe, jolloin voi keskittyä rauhassa perusrutiinien hoitamiseen ja systeemien päivittämiseen. Mitään suurta rutistusta ja kokonaisvaltaista työelämän uudistusta ei välttämättä tarvitse tai kannata aloittaa. Myöskään isoja investointeja ei ole järkevää tehdä juuri tänä vuonna, koska kannaltasi kirkkain h-hetki meni jo ohi. Mieti myös työn ja vapaa-ajan suhdetta, ovatko ne sinun kohdallasi balanssissa? Teetkö rutiininomaisesti ylitöitä, vaikka voisit jo keventää kuormaasi? Saatat myös huomata, että kollegat sairastelevat tänä vuonna tavallista enemmän. Älä vaan suostu ottamaan kaikkia sairauslomatuurauksia vastaan tai olet itse kohta samassa liemessä!

Kuukausipilari viittaa myös omiin vanhempiin. Mikä on vanhempiesi vointi tällä hetkellä? Kaikki me vanhenemme päivä päivältä ja omat vanhempammekin tarvitsevat jossain vaiheessa apua ja huolenpitoa. Kuukausi-Jäniksillä voi siis olla oma terveys aivan tiptop, mutta omien vanhempien ikääntyminen vaatii huomiota ja uusia käytännön järjestelyjä. Onneksi sinulla on siihen nyt hieman enemmän aikaa.

Päiväpilarin Jänikset saavat tänä vuonna keskittyä täysillä omaan hyvinvointiinsa, eli oman rentouden ja iloisuuden etsimiseen. Minne minä ne oikein laitoinkaan? Vältä mielensäpahoittajien seuraa äläkä ole sellainen itsekään. Jos kumppanin naama ärsyttää, vetäydy viisaasti konflikteista ja palaa asiaan vasta sitten, kun pystyt keskustelemaan rauhallisesti ja toista kuunnellen. Älä kuitenkaan jätä puolisoasi ihmettelemään, minne poteroon olet oikein kaivautunut - Jäniksillä kun on tapana pompata hirveällä vauhdilla äkkiä kauemmas niin, että häntätupsu vain vilahtaa ja viikset värähtää. Kerro, että tarvitset enemmän aikaa itsellesi. Fiksu kumppani ymmärtää sen kyllä ja tyhmien kanssa ei ehkä kannata olla ollenkaan.

Saatat myös huomata, että oma kumppani sairastelee enemmän. Vuosi ei siis ole erityisen romantiikkaa tihkuva - ellet itse päätä niin ja tee jotain asialle. Saattaa olla hyvä idea ottaa oma kulta mukaan tähän uuteen hyvinvointikampanjaan. Aloittakaa yhdessä uusi liikuntaharrastus, kuten jooga tai käykää tanssimassa. Aloittakaa meditointimatkat tai ottakaa detox-kuuri ja katsokaa miten se vaikuttaa omaan energiatasoon. Tällä tavalla kasvatte ja kehitytte samaan tahtiin ja oman energiatason nousu voi heijastua myös libidon kohoamiseen makuukammarissa.

Jos taas kohtaatte toisenne vain ohimennen aamupuurolla ja iltaisin hammaspesulla, niin voi olla, että puheenaiheet käyvät pikkuhiljaa vähiin ettekä lopulta enää ymmärrä toistenne ajatuksia ja salaisia haaveita. Mieti siis kuinka paljon tarvitset aikaa pelkästään itsellesi ja kuinka paljon kannattaa omistaa aikaa parisuhteen ylläpitämiseen. Olisiko se fifty-sixty?

Sinkku-Jänikset, no heistäpä ei sanota juuri mitään. Tämä ei ehkä ole se pariutumisen kannalta kiivain ja kiimaisin vuosi. Käyttäydy silti normaalisti äläkä pistä päätä lannistuneesti piiloon. Jos se on tarkoitettu tapahtuvaksi, että kohtaat Elämäsi Uroksen tai Naaraan tänä vuonna, niin sehän tapahtuu joka tapauksessa. Pidä lippu korkealla ja jatka elämänkumppanisi etsintää. Silloinhan se yleensä eteen tulee, kun ei yhtään osaa odottaa ja piipahtaa vain likaisissa verkkareissa ovesta ulos nopealle kauppareissulle. Löytyykö romanssi sitten maito- ja juustohyllyn välistä? Vain taivas tietää, mutta voithan aina käydä katsomassa ja laittaa vähän parempaa fleeceä päälle.

Tuntipilarin Jäniksillä saattaa olla motivaatio-ongelmia. Mikään ei oikein tunnu miltään tai maistu miltään. Ennen niin tuoreessa ruohossakin on nyt eltaantunut parasta ennen -jälkimaku. Mikä avuksi? Yritä herätellä omaa motivaatiotasi opiskelemalla jotain uutta ja ihmeellistä. Katsele maailmaa lapsen silmin. Sytytä sisäinen palava innostus edes jotain asiaa kohtaan. Se voi olla mitä vaan, vaikka kuinka pientä - pääasia, että työpäivän jälkeen et millään malta odottaa, että pääset uuden harrastuksesi tai opiskelumateriaalisi pariin. Voit vaikka ottaa urakaksi lukea viihderomaaneja niin paljon kuin sielu sietää. Ei sen tarvitse olla niin vakavaa. Pääasia, että nautit taas elämästä ja jaksat nousta aamuisin sängystä, kun sinulla on jotain kivaa, mitä odottaa.

Jäniksen elämässä on nyt kyse pienistä jutuista ja säädöistä. Ei ole pakko räjäyttää pankkia tai laittaa koko elämää uusiksi. Oikeastaan parempi olisikin, ettet räjäytä pankkia tai tuhlaa eläkesäästöjäsi. Tuntipilarin Jäniksillä on vähän tylsät hoksottimet tänä vuonna, joten talous- ja sijoitusasioissa voi tulla pahasti takkiin. Älä siis lähde nopeasti rikkauksiin -haihatuksiin mukaan. Voit tulla huijatuksi ja sekös vasta jänöä ketuttaa. Ole siis järkevä äläkä yritä pompata raha-asioissa liian korkealle. Sellainen kevyt verryttelyhyppy riittää. Pidä kulusi kurissa ja opeta järkevää taloudenpitoa myös lapsillesi. He saattavat vähän nurista, mutta laittamalla rahaa säästöpossuun nuo sinun pienet puputkin oppivat oikeanlaista suunnitelmallisuutta raha-asioissa. Kiinnitä huomiota myös lastesi terveyteen - pikkupuput saattavat kärsiä korvatulehduksista tai muista lastentaudeista, jolloin lääkärin vastaanottohuoneet ja terveyskeskusten odotussalit tulevat tutuiksi. Terveyteen satsaaminen on siis vuoden suurimpia teemoja kaikille Jäniksille kautta linjan, olipa Jänis missä kohtaa kiinalaista karttaasi tahansa.

Jäniksille on siis tulossa edellistä paljon rauhallisempi vuosi. Se voi sisältää paljon loikoilua sohvalla tai joogamatolla ja se on ihan sallittua. Panosta sisäiseen mielihyvään ja nappaa ne jokapäiväiset vitamiinit, jotta pysyt voimissasi. Kun nyt keräät itsesi ja motivaatiosi kasaan ja teet järkeviä valintoja talousasioissa, voit ensi vuonna tehdä taas uusia hattutemppuja ja pompata taikurin hatusta uudella innolla esiin. Tadaa! Minä täällä taas!

JÄNIKSEN MOTTO VUONNA 2024:
Lupa rentoutua päästä varpaisiin. Vähemmän hötkyilyä on nyt enemmän mielenrauhaa.

Jos vuosieläimesi on Jänis ja haluat saada selville mitä kaikkia eläimiä sinun kiinalaisen astrologian mukaiselta kartaltasi löytyy, niin tutustu kiinalaiseen Neljän Pilarin perustulkintaan. Meissä kaikissa asuu neljä eri eläintä syntymävuoden, -kuukauden, -päivän ja -kellonajan mukaan. Tulkinnassa kerrotaan myös mikä viidestä elementistä on sinulle läheisin, eli ns. itse-elementti.

Takaisin alkuun

Kiinalainen astrologia

Neljä Pilaria BaZi -tulkinta

Tutustu Neljä Pilaria BaZi -tulkintaan