Kirjaudu sisään

Uusi käyttäjä? Rekisteröidy tästä.

Kiinalainen vuosihoroskooppi

Tervetuloa eläimelliseen meininkiin uuden kiinalaisen astrologisen vuoden käynnistyessä helmikuun alussa! 4. helmikuuta siirrymme taas uusilta tuntuviin energioihin ja poksautamme kiinalaiset tuontiraketit komeasti taivaalle sen kunniaksi. Perinteisesti kiinalaista uuttavuotta juhlitaan lohikäärmetansseilla ja -kulkueilla, ja punaiset aktivointivärit vaatteissa ja viireissä sekä silkkaa sileää seteliä sisältävät punaiset kirjekuoret otetaan käyttöön, jotta uusi vuosi saa parhaan mahdollisen energialatauksen mukaansa.

Maa-sian vuosi 2018 (5.2.2019 - 24.1.2020)

Maa-sian vuosiOnnea, terveyttä, rahaa ja rakkautta, sitähän ihminen tarvitsee. Nyt on taas mainio hetki napata niistä oikein kunnolla kiinni! Helmikuu on Kiinassa jo alkavan kevään aikaa, ja tuoreella orastavan vihervoiman energialla on hyvä pistää omat toiveet kasvamaan satoa syksyksi. Olemme jo saaneet esimakua taivaan valosta, ja nyt voimme kiinalaisen uudenvuoden myötä sytyttää nuo valot kokonaan päälle. Valaistaan siis vähän tarkemmin, millainen vuosi meille oikein on tulossa. Kuulenko jo jotain röhkintää?

Millainen eläin sika oikein on?

Vuoden 2019 eläin on Maa-Sika. Kyseessä on huoleton kaveri, jonka luonnollinen ja pingottamaton olemus saa ympärillä olevat ihmiset rentoutumaan. Huumoria ja reilua meininkiä tuova Sika ei välitä murehtia menneitä, vaan elää täysillä tässä hetkessä. Juhlia rakastava Sika ottaa tilanteen tänä vuonna haltuunsa, eikä jätä iloisia hetkiä väliin. Kiirettä voi siis pitää, kun rientää kutsuista ja kekkereiltä toisiin saparo suorana!

Tulevaisuudenuskoinen Sika on antelias, rehellinen ja tahtoo kaikille hyvää. Sen hyväntahtoisuutta ja lapsenmielistä vilpittömyyttä voidaan joskus käyttää hyväksi, kun Sika on valmis antamaan vaikka takin päältään. Onneksi Sika pääsee kyllä taloudellisestakin ahdingosta aina jaloilleen, sillä se on velho tekemään rahaa.

Sika tekee aina sinnikkäästi töitä oman hyvinvointinsa eteen, oli se sitten opiskelua, itsensä kehittämistä henkisin tai fyysisin harjoittein, tai sitten silkkaa työtehtäviin panostamista vapaa-aikoja vilkuilematta. Vaikka Sika tekisi paljon töitä – ja tekeekin – se nauttii silti työnteosta eikä ota siitä liikaa stressiä. Sika onkin varsinainen tasapainottelija ja mindfullnessin taitaja! Se joustaa ja joustaa, mutta ei koskaan napsahda. Vielä tiukoissakin paikoissa Sian huulilla karehtii elämänmyönteinen hymy.

Sika on verkostoitumisen mestari ihan vain sen takia, että se ihmisrakkaana tutustuu helposti aina uusiin ystäviin ja viettää näiden kanssa aikaa. Sen sisäsyntyinen kupliva innostus vetää muita mukavia ihmisiä puoleensa ja niinpä Sian osoitekirja on pian helposti pullollaan. Sika on juuri se, jolta kannattaa kysyä, tunteeko se jotain sopivaa tyyppiä tehtävään – yleensä tuntee.

Sika pääsee ihan oman asenteensa ansiosta elämässä kyllä eteenpäin, sillä se ei jää odottamaan, että muut tarjoavat sille omput ja muut muonat suoraan hopeakaukalosta. Se ansaitsee ne itse, ja jakaa mielellään työnsä tulokset hyvässä seurassa, yhdessä nautiskellen. Sialta voimme siis oppia myönteisen asenteen ja yhdessä tekemisen pitkälle kantavaa voimaa.

Maa-sian erikoispiirteitä

Maa-Sika on hillitympi ja järkevämpi versio tästä siististä perusröhkijästä. Se on luonteeltaan lempeä ja luotettava, eikä lähde ihan niihin kaikkein hillittömimpiin ideoihin mukaan. Maa-Sialla on sorkat tukevasti maan kamaralla ja maalaisjärkeä mukana kaikissa puuhissaan, ja se osaa taitavasti käsitellä omaa talouttaan ja järjestellä lukuisia töitään.

Maa-Sika on realisti, joka ei kaipaa extreme-elämyksiä, vaan luottaa arjen vakauteen, ja siihen, että arki kantaa myös huomiseen. Maa-Sika ei odotakaan, että elämä olisi aina helppoa ja hilpeää, vaan se pystyy sietämään myös vaikeampia kausia, joita epäilemättä kaikille aina välillä eteen tulee. Maa-Sian vuosi voikin olla merkittävä edistysaskel kohti korkeampia energioita, mutta se ei vielä lupaa viedä sinua suoraan taivaisiin. Ensin täytyy kiivetä kohti tavoitteita, ja selättää tielle osuvat esteet. Maa-Sian kärsivällisyydellä se kyllä lopulta eittämättä onnistuu, kunhan muistat, että ei se kaikki kehitys yhdessä päivässä tapahdu. Pientä puurtamista se vaatii, joten siihen täytyy varautua.

Vapaa-ajallaan Maa-Sika rakastaa sekä kotona hyggeilyä että seuranpitoa kylillä ja kaupungeilla. Se viettää monipuolista elämää, ja kaipaa kokonaisvaltaista harmoniaa niin ympärillään kuin itsessään. Tähän mekin tulemme Maa-Sian vuonna pyrkimään: sisäiseen tasapainoon. Ensin hieman tasapainotellaan, kunnes alamme saada homman paremmin hallintaan. Tasapaino löytyy ääripäät tiedostamalla ja sitten asettumalla juuri siihen keskipisteeseen, jossa elämän eri osatekijät asettuvat kauniisti vaakaan ja keskenään balanssiin. Maa-Sika auttaa meitä tässä näyttämällä itse esimerkkiä.

Vuoden elementit: Yin Maa ja Yin Vesi

Maa-Sian vuosi tuo tullessaan maaelementin ja Sikaan kiinteästi liitettävän vesielementin yhteiset energiat. Yin Maa on muhevaa multaa, hedelmällistä peltomaata ja uutta kasvua synnyttävä pehmeä, äidillinen alusta. Sian luonnollinen elementti Yin Vesi edustaa tihkuvaa kosteutta, staattisempaa vettä, joka kastelee hitaasti mutta varmasti. Kun laitetaan nämä kaksi energialaatua yhteen, saadaankin mutavelliä. Vuoden varoitus siis on: kaiva kurahousut esille!

Taaksejäänyt Maa-Koiran vuosi 2018 oli karu tapaus useimmille meistä, sillä Yang Maan kaksoisvaikutus oli painostavaa, raskasta, kuormittavaa energiaa. Maa-Koiran asettama taakka hartioilla tuntui varmasti jo niska-hartialinjassa kivistävästi. Emme vieläkään pääse kokonaan Maan jähmeästä ja rajoittavasta energiasta irti, mutta kova, maskuliininen ja tinkimätön Yang Maa on nyt muuttunut pehmeäksi, feminiiniseksi ja hedelmälliseksi Yin Maaksi, joka antaa periksi. Sen kanssa on periaatteessa helpompi tehdä kompromisseja, sillä se mukautuu ja muovautuu, sitä voi muokata mieleisekseen. Kalliota ei voi kuin räjäyttää, mutta perunamaata voi kääntää lapiolla. Tässä onkin Yang Maan ja Yin Maan olennainen ero.

Sian luontainen elementti Vesi tekee hyvää kasvumaalle, sillä ilman vettä meillä kaikki paikat kuivuu. Elämän edellytykset on nopeasti käyty läpi, jos veden tarpeellinen eliksiiri puuttuu. Kurittavan Maa-Koiraisän jälkeen hellämielisempi Maa-Sikaäiti tuntuukin siis virkistävältä kuin kevyet sadepisarat kasvoilla. Mutta tiedämme kyllä, miltä rankkasade tuntuu – se ei enää virkistäkään, vaan sitä vastaan täytyy suojautua sadetakein ja sontikoin, ja niiden puuttuessa veden tulvintaa täytyy lähteä pakoon lähimmän katoksen alle.

Alkuvuodesta, jahka saamme Maa-Sian vuoden kunnolla käyntiin, energia on kevyempää, sillä Vettä ei ole liikaa ja kevään kasvu kuluttaa sitä omiin tarpeisiinsa. Kesällä, kun tulinen vuodenaika kuumentaa tunteita, Vettä varsinkin tarvitaan viilentäjäksi ja raikastajaksi. Alkuvuosi voikin siis tuntua paljon lempeämmältä ja uutta aloittavammalta kuin mennyt vuoden 2018 syksy.

Sitten täytyy sanoa se kuuluisa MUTTA. Loppuvuodesta, kun saapuu syksyn myötä talvikausi ja vesielementin määrä lisääntyy, alkaa Vettä olla jo liikaakin. Auringon lämpö ei sitä enää haihduta, eikä keväinen viherkasvu sitä kuluta. Vettä alkaa kertyä, taivaaltakin sitä sataa, ja sitten saamme etenevän syksyn myötä hypellä vesilammikoiden yli. Kun viemärit eivät enää riittävästi vedä kaupungeissa, ja kun maaperä saa tarpeekseen veden imeyttämisestä, voi iskeä väsymys veden määrään. Se saattaa jopa tulvia yli äyräiden. Vesielementti liittyy paitsi talveen, niin myös alaspäin pyrkivään energiaan. Se vaikuttaa mielialaan, joka sekin lähtee kaamoksen aikaan laskemaan.

Kun Vesi on kirkasta, ajatus kulkee ja intuitio pelaa. Olemme elämän puhtaassa virrassa mukana, kehomme ja mielemme on tukkeista vapaa. Kun Veteen sekoitetaan pehmeää Maata, savea tai multaa, kuten Maa-Sian vuonna tapahtuu, Vedestä tulee likaista, se alkaa sumentua, ja niin voi käydä ajatuksillemmekin. Varsinainen mutavelli onkin siis luvassa Maa-Sian vuoden loppua kohti kulkiessa. Hommaa siis kunnon sadekamppeet, sillä meno voi olla yllättävän kosteaa vuotta 2020 kohti mentäessä.

Hyvänä uutisena on kuitenkin se, että luonnostaan iloinen ja reipas Sika pitää hyvää mieltä yllä ja tartuttaa sitä ympärilleen. Sen nautiskelijan luonne ei anna meidän vaipua kokonaan synkkyyteen, vaan voihan siellä mutalammikossa myös piehtaroida sydämensä kyllyydestä ja ottaa ilon irti siitäkin kokemuksesta. Rapataan niin että roiskuu!

Sika on ikuinen optimisti ja haluaa ihmisille pelkästään hyvää, ja sitä ilosanomaa me nimenomaan tarvitsemme maailman epävarmuuden keskellä. Sillä loppujen lopuksi on sinusta itsestäsi kiinni, että otatko elvyttävän mutanaamion kasvoillesi ja heleytät olemustasi sitä kautta, vai ajatteletko vain, että nytpä on saviset paikat ja juutut jaloistasi savimaan imuun. Älä ainakaan ihan heti menetä toivoasi!

Maa-Sian vuodella 2019 on meille nimittäin paljon tarjottavaa. Maailma ei ole koskaan samanlainen kuin se oli vuotta aiemmin. Maa-Sian vuoden kattaus on monipuolinen. Se kutsuu meitä nautintojen pariin, sillä tarvitsemme kyllä kevyempää, välillä jopa kevytmielistä asennetta Maa-Koiran kurimuksen jälkeen. Maa-Sialla on onneksi myös älliä ja kokemuksen rintaääntä mukana kaikessa mitä se tekee, eli ihan holtittomaksi meno ei silti ylly. Meillä on siis lupa nauttia, kunhan hieman katsomme toisia huomioiden, ettemme jätä sikolättiä jälkeemme. Sikailun jälkeen pitäisi siis pistää paikat siistiksi, ja se onkin eräs vuoden teemoista. Ihminen on porsastellut niin kauan luonnonvarojen kustannuksella, että siihen on nyt tultava joku roti.

Vuoden teemat

Yleiset Maa-Sian vuoden 2019 teemat liittyvät luonnollisesti Veteen ja Maahan. Vesi edustaa paitsi itseään eli H2O:ta, niin myös viestintää, kuljetusvälineitä ja logistiikkaa, sekä rahaa, ideoita, ajatuksia ja tunteita, eli kaikkea mikä kulkee ihmisten välillä. Maa liittyy staattisempiin asioihin ja aloihin, maanviljelykseen, maaperään, kiinteistöihin, ruoantuotantoon. Mahdolliset konkreettiset kriisinpaikat luonnossa liittyvät siis Veteen, kuten rankkasateisiin ja niistä seuraaviin tulviin, sekä juomaveteen, esimerkiksi puhtaan juomaveden puutteeseen. Maa voi myös järistä ja liikkua, kuten viime aikojen tulivuorenpurkauksissa on jo nähty.

Mielen tasolla Vesi edustaa pelkoa, salaisuuksia, piilottelua ja epäluottamusta, mikä voi heijastua maailman talouteen ja poliittiseen liikehdintään. Ihmiset eivät enää tunne luottamusta talouteensa tai poliitikkojen kykyyn ratkaista ongelmia yleisen edun nimissä. Epäluottamus voi alkaa pulpahdella pintaan ja barrikaadeille noustaan maailmanlaajuisesti vaatimaan muutoksia, kun kollektiivinen tunnekuohu oikein iskee ja jotain tartteis tehdä. Ranskalaiset nyt ainakin osaavat mieltänsä osoittaa, saa nähdä missä muualla seurataan perässä. Muutos ja uudistamisen halu syntyy harvoin tyynissä, vakaissa, tyytyväisissä oloissa, vaan aina tarvitaan epäkohtia, joihin tartutaan ja joita pyritään ratkaisemaan. Kriisin paikka voi siis näennäisen toivottomuuden kautta johtaa todella hyviin lopputuloksiin, kunhan sinnittelee ensin pahimman muutospaineen yli. Tällaista muutospainetta alkaa pikkuhiljaa tänä vuonna pinnan alla muodostua, sitä enemmän, mitä pidemmälle vuosi etenee.

Hedelmällinen ja feminiininen Yin Maa edustaa naisia, joten vuonna 2019 naiset ovat pitkästä aikaa ratkaisevassa asemassa. Tällä kertaa voikin olla, että nimenomaan naiset maailmanlaajuisesti saavat kerta kaikkiaan tarpeekseen ja nousevat vaatimaan muutosta kokemiinsa epäkohtiin, erityisesti siellä missä eniten mättää ja sapettaa perinteinen miesvalta. Politiikassa ja etenkin Suomen kevään eduskuntavaaleissa naisehdokkaat voivat viedä äänivyöryn ja ottaa tukevan otteen vallankahvasta ja koputella lasikattoa entistä kovemmin. Samaa suuntausta saamme sitten todistaa eri puolilta maailmaa uutisten välityksellä. Luvassa lienee yllätys jos toinenkin. Jospa sille Trumpillekin saisi joku nainen kunnolla luun kurkkuun ja muurinrakennussetin piilotettua.

Yhdessä vuoden energiat Yin Maa ja Yin Vesi saattavat pistää muutokset tuulemaan, etenkin ennen kuin loppuvuoden jähmeämpi energia astuu puikkoihin. Veteen liittyvät innovaatiot, uudet teknologiat ja keksinnöt, salaisuudet ja viestintäskandaalit voivat kuplia pinnan alla ennen kuin pulpahtavat pintajännitteen läpi ja aiheuttavat suuren aallon, joka pyyhkäisee kaikkien yli. Yin Maa ohjaa vesienergiaa kuitenkin oikeaan suuntaan, jolloin potentiaali suuriin kehitysaskeliin on mahdollinen esimerkiksi avaruusteknologian parissa ja viestintäteknologian alalla. Mikä someilmiö meidät vielä villitsee, sitä voimme kansan parissa nyt vasta arvailla, mutta jotain uutta meidän päämme menoksi jo parhaillaan keksitään. Se voikin olla sitten se seuraava iso juttu, kuten Facebook tai Instagram aikoinaan. Avaruuteen pyritään taas uudella innolla ja välineistöllä ja tuodaan uutta tietoa tuliaisina takaisin. Ihminen haluaa laajentaa reviiriään tähtipölyä päin ja tutkia avaruuden rajattomia salaisuuksia.

Veden pinnan alla voi myös muhia jotain ihan muuta, nimittäin syvää viisautta, henkistä kasvua ja sisäisen tiedon jalostumista kirkkaaksi timantiksi. Uskonnollisten kuppikuntien tiukat ja suvaitsemattomat rajatkin saattavat alkaa pikkuhiljaa sulaa, jolloin ihmisille syntyy syvä uskonnollisuuden ja henkisyyden sisäinen tarve, jossa ei enää erotella mihin uskontoon toinen kuuluu ja millaista pientä pränttiä kukin on tottunut tavaamaan, ja minkänäköisestä kirjasta. Tämä koko maailmaa auttava henkinen kehitys vaatii tietenkin aikansa, mutta se alkaa nyt Maa-Sian vuonna, meidän kaikkien onneksi.

Lisäksi Sika on kova eläin opiskelemaan ja sen myötä me saamme kaikki pienen innostusspurtin omaan henkiseen ja tiedolliseen kehitykseen. Nyt on mahdollisuus laajentaa oman mielen kapasiteettia opiskelun, lukemisen ja tiedon hankkimisen kautta. Jotkut laajentavat mieltään kyllä myös vettä vahvemman alkoholin ja muiden tajuntaa muuntavien aineiden kautta. Aikaa luonnehtii pyrkimys päästä arjen tavalliselta tasolta hieman ylemmäs, tavalla tai toisella. Toiset tekevät sen hengen, tiedon ja korkeamman värähtelyn kautta, toiset ottavat siihen hieman toisenlaista lääkettä, nappia tai huikkaa.

Tietoisuuden saa monella tavalla laajenemaan. Kiinnostus astrologiaan tulee jatkuvasti kasvamaan, joten olemme ajan airuita. Tietoisuuden kasvamisen lisäksi laajentuminen voi tapahtua myös fyysisellä tasolla mättöruokien ja nautintoaineiden kertyessä suoraan lantiolle ja Sian omaan ihrakerrokseen. Maa-Sian vuonna meillä on siis taipumus laajentua joka suuntaan, jolloin vaatteet voivat yllättäen alkaa kiristää ja vyöstä loppuvat reiät (taas). Teet siis itsellesi palveluksen, jos muistat välillä tarkkailla suupalojasi ja etsiä nautintoa myös liikunnan ja terveellisten elintapojen kautta. Juhlimista ei tarvitse kenenkään vältellä, mutta sen mahdolliset seuraukset kannattaa aina muistaa. Jos omaa pääparkaa aina vain seuraavana päivänä kivistää ja alkoholin kyytipojakseen vaatima rasvaruoka kerryttää peräti rasvamaksan, olet sikaillut Maa-Sian vuonna aivan liikaa! Silloin ei peiliin katsominen ole herkkua, kun joutuu toteamaan omaa laajennutta kankkua.

Sikamaisen hyvää Maa-Sian vuotta toivottaen,

Virpi Karjalainen

Rotta

Maakoiran vuosi 2019 Rotta

Rotalta kaivataan nyt aktiivista asennetta. Verkot on heitettävä veteen ja alettava ihan kunnolla kiskoa. Muuten ei ole tulossa saalista eikä varmaan sitä saapastakaan. Siitäkään ei ole mitään iloa, jos Rotta kertoo mitä aikoo tehdä. Aikominen on ihan eri asia kuin että oikeasti myös tekisi jotain. Maa-Sian vuonna 2019 Rotta ei siis voi laiskotella, kyllä nyt on laitettava kovat piippuun ja tähdättävä tavoitteita kohti ihan konkreettisesti ja oikeilla ammuksilla.

Luulitko, että tämä tarkoittaa, että on tulossa kehnomman puoleinen vuosi? Ei suinkaan! Rotta on yksi eläinradan kunkuista Maa-Sian vuonna ja nyt sataa kultaa laariin. Tarvitaan vain se laari käsiin, jotta saat kaikki vuoden tarjoamat kultakimpaleet kiinni.

Rotalle on luvassa ihanaa laajentumisen aikaa etenkin työelämässä. Nyt voi pomo ehdottaa parempia työtehtäviä ja lisää liksaa, tai saat työtarjouksen eri firmasta, jos siis itse olet ensin haku päällä ja osoitat, että täältä kyllä pesee, kunhan hinnasta sovitaan. Rotta onkin oivallisissa neuvotteluasemissa ja sen kannattaa osoittaa oma erinomaisuutensa ja pätevyytensä omalla alallaan joka käänteessä. Messut, markkinat, myyntitapahtumat ja markkinointikampanjat – kaikissa niissä sen kannattaisi olla mukana ja esillä, esittelemässä omaa työpanostaan. Muista myös näyttää vetävältä, sillä katseet kohdistuvat sinuun!

Jos Rotta sen sijaan haaveilee oman yritystoiminnan aloittamisesta, niin mikään hetki ei olisi sille otollisempi. Tee se tänä vuonna, niin pääset mukavasti alkuun. Kevätpuolisko on siihen vieläkin parempi ajanjakso, kun energiat ovat kasvussa kesää kohti. Keväällä siis kylvetään ja syksyllä niitetään, näin se vaan perinteen mukaan menee.

Rotta saa oman annoksensa hyvää terveyttä, isompaa tilin täytettä ja romanssin kukkanenkin on Rotalla korvan takana. Voit siis liimata leveän hymyn jo kasvoillesi, sillä tästä se alkaa, ihana seikkailu nimeltä elämä! Ethän epäröi, jos sinun puoleesi käännytään ja sinua tavoitellaan. Olet kerta kaikkiaan tavoittelemisen arvoinen. Oikeastaan voit valita mitä lähdet nyt tekemään suurella pieteetillä: onko aika opiskella, lähteä reppureissaamaan pitkin maailmaa, sytyttää sydämeen uusi liekki tai kohentaa olemassa olevaa rakkauden tulta taas kunnon roihuun? Se, mihin keskityt, kantaa nyt ei pelkästään hedelmää, vaan ihan buffet-pöytää. Sieltä voit poimia parhaat herkut päältä, ja jättää muille jämät.

Sillä välin, kun Rotta herkuttelee ja nautiskelee elämän maistuvuudesta kovan työnteon ohessa, sen kannattaa kuitenkin vähän katsoa, ettei vallan sammu sokerihumalasta. Keho ja pää täytyy pitää kasassa ja hoksottimet terävänä, jotta jaksaa koko vuoden pyörittää tätä sirkusta. Terveystavoitteet voi siis hyvin kirjata sinne TO DO -listalle muiden joukkoon. Kun voit hyvin, näytät myös hyvältä, ja tämä hyvänolon kierre ulottuu jokaiselle elämän osa-alueelle.

Vuonna 2020 on tulossa Rotan vuosi, joten tämä kaikki on nyt esimakua ja kiihdytyskaistaa ensi vuoden koitoksia kohti. Tukka putkella tässä saa mennä, niin paljon alkaa yhtäkkiä olla tekemistä, menemistä ja tavoittelemista.

Maa-Sian vuonna 2019 Rotan elämä ei ainakaan ole pysähtynyttä ja ummehtuneen kellarin hajuista. Kyllä Rotta on nyt paremmissa piireissä ja suoraan näköalapaikoilla. Ja siellä tuulee ihanasti, ja tuoksuu menestykseltä. Anna mennä!

Jos haluat saada selville tarkemmin millainen Rotta itse oikein olet, ja mitä muita eläimiä kiinalaisen astrologian mukaiselta kartaltasi löytyy, niin tutustu tarjoamaani BaZi-tulkintaan, eli kiinalaiseen Neljän Pilarin eläinhoroskooppiin. Saat tietää, oletko kenties Vesi-Rotta, Tuli-Rotta vai jotain siltä väliltä, ja miten luonteesi taipuu eri elementtien mukaan.

Rotta kannattelee karttasi vuosipilaria syntymävuotesi mukaan, mutta mitä muuta sieltä löytyy, kun mennään syvemmälle syntymäaikaan? Otetaan siitä selvää ja pistetään eläimet riviin ja ruotuun, eli neljään pilariin.

Takaisin alkuun

Kiinalainen astrologia

Neljä Pilaria BaZi -tulkinta

Tutustu Neljä Pilaria BaZi -tulkintaan

Härkä

Maakoiran vuosi 2018 Härkä - Astro.fi

Härän oppivuodet ovat käynnissä, ja sen täytyy sisäistää lisää tietoa ja elämän oppiläksyjä. Tätä ei kuitenkaan tarvitse tehdä otsa kurtussa, vaan sellaisella iloisen rennolla ilmeellä. Härkä on tottunut kovaan työntekoon, niska limassa on sinun eineksesi ansaitseman -tyylisesti. Ehkäpä nyt olisi aika päivittää työelämän kriteerit, mitä haluaa tehdä, missä, miten ja kenen kanssa. Aina meille avataan uusi ovi, jos lähdemme tarpeeksi sinnikkäästi kolkuttamaan. Koulutus voi olla se tarvittava avain useampaankin oveen.

Samalla kun jalkautuu kotiympyröistä ja tutuilta kulmilta vähän kauemmas leivän ja tilaisuuksien hakuun, voi tavata hyvinkin jännää ja erilaista porukkaa. Uusiin ihmisiin tutustuminen on sellaista elämän suolaa, että sitä voi lautaselleen hyvällä omallatunnolla lisätä. Härällä on tänä vuonna sellainen fifty-sixty-mahdollisuus tuntea itsensä vähän syrjäänvetäytyväksi ja yksinäiseksi, joten nämä sosiaaliset kanssakäymiset kannattaisi kyllä hyödyntää. Ja kaikkihan tiedämme mitä tapahtuu, kun yksin kotona märehtii ja murehtii ja käy jääkaappia moikkaamassa turhan usein. Niin, ei siitä mitään hyvää kyllä seuraa. Elämännälkä – ja rakkauden nälkä – menee paremmin ohi, kun käy katsomassa ulko-oven toisella puolella mitä siellä on meneillään.

Härän pitää muutenkin nyt kiinnittää huomiota omaan terveyteen ja stressitasoihin. Sillä usein käy niin, että kun keskittyy oikein kunnolla yhteen asiaan ja elämänalueeseen, jokin toinen asia kärsii vastaavasti huomion puutteesta. Jos Härkä ottaa opiskelusta Maa-Sian vuonna kunnon sarviotteen, kuten suositellaan, niin muista käydä haukkaamassa happea, ja ojentaa jäseniä, jotta aivot jaksavat raksuttaa. Toisin sanoen, terveysasiat ja uuden oppiminen ovat Härän tärkeimmät huomion kohteet Maa-Sian vuonna. Nyt niihin satsaaminen kannattaa.

Parisuhdetta etsivät Härät voivat hyvinkin löytää kiinnostavaa seuraa tanssitunneilta, kuntosalilta, kirjaston käytäviltä tai kurssikokonaisuuksien kautta. Vakiintuneet voivat puolestaan aloittaa uuden harrastuksen yhdessä ja siten viettää enemmän aikaa kahdestaan, toisiaan kannustaen ja petraten.

Asia, jota Härän täytyy pitää silmällä, on kulujen karkaaminen käsistä. Paljonko opiskelu ja kurssit maksavat, kuinka paljon harrastuksiin saa uppoamaan rahaa? Nyt voisi lähteä vaatimattomammallakin varustuksella liikenteelle, eikä heti satsata suuria summia ympäriinsä. Ajan mittaan käy kyllä selville, mihin kannattaa panokset laittaa, ja mistä supistaa kuluja. Säästäminen ja rahojen pistäminen poikimaan kannattaa aina!

Kun Härkä aikansa tätä sarkaa kyntää, on Maa-Sian vuosi pian jo valmis antamaan maittavaa satoa. Ei muuta kuin menoksi uutta kohti.

Jos haluat saada selville tarkemmin millainen Härkä itse oikein olet, ja mitä muita eläimiä kiinalaisen astrologian mukaiselta kartaltasi löytyy, niin tutustu tarjoamaani BaZi-tulkintaan, eli kiinalaiseen Neljän Pilarin eläinhoroskooppiin. Saat tietää, oletko kenties Vesi-Härkä, Tuli-Härkä vai jotain siltä väliltä, ja miten luonteesi taipuu eri elementtien mukaan.

Härkä kannattelee karttasi vuosipilaria syntymävuotesi mukaan, mutta mitä muuta sieltä löytyy, kun mennään syvemmälle syntymäaikaan? Otetaan siitä selvää ja pistetään eläimet riviin ja ruotuun, eli neljään pilariin.

Takaisin alkuun

Kiinalainen astrologia

Neljä Pilaria BaZi -tulkinta

Tutustu Neljä Pilaria BaZi -tulkintaan

Tiikeri

Maakoiran vuosi 2019 Tiikeri - Astro.fi

Tiikeri ja Sika ovat hyviä kavereita, elleivät peräti ylimpiä ystäviä. Aina niillä on kivaa yhdessä. Tiikerin ei kuitenkaan kannata heittää ihan lekkeriksi Sian viereen pahnoille, sillä nyt olisi tartuttava toimeen ja velvollisuuksiin kiinni, sillä aika on rahaa ja sitä lompakon pehmustetta Tiikeri nimenomaan tarvitsee vähän laihempien vuosien jälkeen.

Tiikerin pitää muistaa, että mitään ei tapahdu, jos ei itse ole ensin aktiivinen ja pistä projekteja tulelle. Tassua siis toisen eteen! Vuodesta on tulossa erittäin lupaava, jos Tiikeri heittää itsensä epäilemisen mäkeen ja lunastaa kaikki ne suuret odotukset, joita muilla on Tiikerin suhteen. Tiikeri on itse asiassa suuren läpimurron kynnyksellä, mutta ei vielä itse ihan usko mahdollisuuksiinsa niin paljon kuin pitäisi. Tiikerin itsetunto kyllä kasvaa ja ego alkaa pikkuhiljaa pullistella, kun päästään Maa-Sian vuodessa eteenpäin ja se näkee mitä kaikkea onkaan mahdollista saavuttaa. Ei tarvitse olla kuin oma itsensä ja yrittää!

Menestys on ihan näppien ulottuvilla ja Tiikerin elämä voi olla täynnä vauhdikkaita tilanteita, joista se ei olisi arvannut itseään ikikuuna päivänä löytävän. Näitä potentiaalisia tilanteita ei löydy pelkästään työrintamalta, missä Tiikeri näyttää terävät ja lakatut kyntensä, vaan se saa peräänsä myös liudan ihailijoita, joista osa on ihan tosissaan Tiikeriä mukaansa viemässä. Tiikerillä onkin siis kissapedon päivät tiedossa rakkaudessa, romantiikassa ja punkan päällä!

Ainoana todellisena miinuspuolena on finanssit ja niiden puute. Tiikerin kannattaa olla tarkkana tänä vuonna, ettei Sian luonteeseen kuuluva nautinnonhaluisuus ja tuhlailevaisuus mene vähän yli budjetin, se kun on muutenkin jo miinuksella ja vekselit vetämässä. Menestyksen kassakone laulaa aina vähän jälkijunassa, joten ei sitä massia vielä ole taskussa tarjolla.

Ruokakaupassa Tiikerin kannattaa suunnata salaattihyllylle ja miettiä, että onko se sekunti suussa sittenkään niin hyvä vaihtokauppa, jos raitapukuun alkaa kertyä ylimääräistä painoa eikä vetskari tahdo mennä enää kiinni. Silloin Tiikerin täytteet valuvat pihalle, eikä se ole kaunis näky.

Maa-Sian vuonna 2019 Tiikerin terveys on keskinkertainen ja sitä kannattaa vaalia huolella. Sairastaminen kun vasta kalliiksi tuleekin. Tiikerille tekee hyvää panostaa yhteistyöhön ja parisuhteeseen, kaikenlaiseen kivaan yhteiseen puuhasteluun, joka tuo hyvää mieltä ja alentaa stressi- ja kortisolitasoja.

Jos haluat saada selville tarkemmin millainen Tiikeri itse oikein olet, ja mitä muita eläimiä kiinalaisen astrologian mukaiselta kartaltasi löytyy, niin tutustu tarjoamaani BaZi-tulkintaan, eli kiinalaiseen Neljän Pilarin eläinhoroskooppiin. Saat tietää, oletko kenties Vesi-Tiikeri, Tuli-Tiikeri vai jotain siltä väliltä, ja miten luonteesi taipuu eri elementtien mukaan.

Tiikeri kannattelee karttasi vuosipilaria syntymävuotesi mukaan, mutta mitä muuta sieltä löytyy, kun mennään syvemmälle syntymäaikaan? Otetaan siitä selvää ja pistetään eläimet riviin ja ruotuun, eli neljään pilariin.

Takaisin alkuun

Kiinalainen astrologia

Neljä Pilaria BaZi -tulkinta

Tutustu Neljä Pilaria BaZi -tulkintaan

Jänis

Maakoiran vuosi 2019 Jänis - Astro.fi

Jänis tulee mainiosti toimeen Sian kanssa ja yhdessä ne keksivät kivoja ajanvietteitä. Jänis onkin Maa-Sian vuonna onnettaren suosikkeja, taas. Niin se oli Maa-Koiran vuonnakin. Hyvä haipakka meno siis jatkuu, ja annetaanpa sen vaan jatkua suosiolla taas yksi vuosi eteenpäin. Hyvin menee, mutta menköön vaan!

Jänikselle on siis otollista toteuttaa mielessä pyörineitä haaveita, liittyivät ne sitten rakkauteen, uusiin harrastuksiin, työelämän ponnistuksiin tai peräti ponnistuksiin synnytyssalissa. Tuntuu kuin Jänikselle kaikki olisi mahdollista! Sen pitää vain päättää mitä se tänä vuonna oikein haluaa. Uusi vuosi merkitsee uutta puhdasta pöytää Jäniksen tärkeitä aloituksia varten. Erityisesti se voi saavuttaa korkeampaa statusta töissä ja kerryttää omaa kassaa. Kuuletko jo kassakoneen kiehtovan kilinän? Siellä on iso pötkö kolikoita tulossa juuri sinun suuntaasi, Jänöseni! Nyt ei tarvitse kuin olla tarkkana kuin porkkana töissä ja ojentaa käpälä oikein pitkälle.

Jänistä kehotetaankin suunnitelmallisuuteen ja pitkäjänteisyyteen, ottamaan kunnolla otetta omista unelmistaan ja käymään niitä raivelista kiinni. Nyt ei auta pomppia sinne tänne ja toivoa, että jokin loikka kantaa kauas ihan itsestään, vaan niitä lonkkalihaksia on huollettava ja pidettävä nestetankkauksesta kiinni. Lepoa kannattaa myös kirjata päiväohjelmaan riittävästi, jotta puhtia riittää koko vuodeksi. Terveys ennen kaikkea, jotta ei paikat repsahda kesken kovimman koitoksen. Jänis voi kovan ponnistelun kesken hyvin varata aikaa lomailuun veden äärellä, jossa se saa viilennystä kuumalle ja hektiselle menolleen. Syvä henkäys ja kunnon pysähdys silloin tällöin on tarpeen, sillä kiirettä pitää.

Jäniksen kannattaa Maa-Sian vuonna tarkistaa, että on oikeaan ilmansuuntaan ponnistamassa, ettei tule otettua kahta loikkaa eteen ja paria taakse. Siinähän on lopputulos ihan yhtä tyhjän kanssa, mutta onneksi Jänis on kyllä fiksu eläin ja tietää, että eteenpäinhän tässä mennään, ei enää takavasemmalle. Suunta on uutta ja upeampaa kohti! Nyt ei kannata arkailla yhtään, eikä työntää pupunhäntää pöksyyn piiloon.

Tänä vuonna Jäniksen työt ja bisnekset sujuvat siis kuin rasvattu, ja uutta yritystoimintaakin voi pistää pystyyn suosiollisten tähtikuvioiden alla. Nyt on siitä harvinainen aika, että Jänis löytää rahoitusta, bisnesenkeleitä ja muita apuaan tarjoavia neuvojia aina kun tarvitsee. Mutta ei Jäniksen elämä pelkkää työtä ole, sillä myös rakkauselämässä tapahtuu. Uutuuttaan hohkaavat romanssit voivat saada kanin aivan sekaisin, ja hieman vakiintuneemmat suhteet voivat kantaa alttarille asti. Liekö ihme, jos kaikki tämä onnekas kahdenkeskinen pyöritys saa Jäniksen ihan onnesta pökerryksiin. Jos kerta näin hyvin on pullat uunissa ja porkkanat kasvamassa, niin Jänikselle on luvassa runsauden ja hyvinvoinnin saralla rikas ja erittäin mieleenpainuva vuosi.

Jos haluat saada selville tarkemmin millainen Jänis itse oikein olet, ja mitä muita eläimiä kiinalaisen astrologian mukaiselta kartaltasi löytyy, niin tutustu tarjoamaani BaZi-tulkintaan, eli kiinalaiseen Neljän Pilarin eläinhoroskooppiin. Saat tietää, oletko kenties Puu-Jänis, Maa-Jänis vai jotain siltä väliltä, ja miten luonteesi taipuu eri elementtien mukaan.

Jänis kannattelee karttasi vuosipilaria syntymävuotesi mukaan, mutta mitä muuta sieltä löytyy, kun mennään syvemmälle syntymäaikaan? Otetaan siitä selvää ja pistetään eläimet riviin ja ruotuun, eli neljään pilariin.

Takaisin alkuun

Kiinalainen astrologia

Neljä Pilaria BaZi -tulkinta

Tutustu Neljä Pilaria BaZi -tulkintaan

Lohikäärme

Maakoiran vuosi 2019 Lohikäärme - Astro.fi

Maa-Sian vuonna 2019 Lohikäärmeellä on hyvät lähtökohdat rakkaudelle. Sinkku-Lohikset löytävät varmasti uutta kiehuvan kuumaa seuraa ja vanhoihin suhteisiinkin saadaan kovempia kierroksia aikaan. Lohikäärmeen ei siis kannata jäädä yksin kotiin makoilemaan, sillä sen voit mieluummin tehdä jonkun toisen kanssa! Lomaromanssi kesken matkanteon ei todellakaan ole poissa laskuista, joten alahan jo pakata. Samalla voi tasata energiaa viime vuodesta, jolloin Lohikäärmeen energiakäyrät tipahtivat melkein miinuksen puolelle, elleivät vieläkin alemmas.

Lohikäärmeen aiemmat ongelmat niin töissä kuin parisuhteen saralla alkavat siis vihdoin hellittää ja nyt onkin aika pistää ratkaisut jengoilleen. Lohikäärme voi todella huokaista helpotuksesta, sillä yhteenottovuosi Koiran kanssa oli tiukkaa vääntöä ja Lohikäärmeen tuli uhkasi välillä jo sammua kokonaan. Sian vuonna siihen saadaan sytkärillä taas lisää ytyä! Ensin mennään pienemmällä liekillä, kunnes Lohikäärme alkaa lopulta palaa taas täysillä. Kyllä se elämä sieltä vielä nousee.

Lohikäärmeen täytyy kuitenkin ottaa ripaus kyynisyyttä käyttöön ja suhtautua liian hyvältä kuulostaviin ehdotuksiin varauksella. Ilmaisia lounaita harvoin on tarjolla, joten Lohikäärmettä voidaan olla puijaamassa johonkin sellaiseen suuntaan, minne se ei halua olla menossa. Sopimukset kirjallisena, kiitos, ja auervaarat saavat todistaa tunteensa teoilla, pelkkiin sanoihin ei nyt ole varaa luottaa. Ne eivät paljon petiä lämmitä.

Kärsivällisyys ja kymmeneen laskeminen on niin Lohikäärmeen luonteelle vierasta, mutta tänä vuonna kannattaisi katsoa ennen kuin joutuu katumaan. Ihan kaikkia ideoita, ajatuksia ja salaisuuksia ei kannattaisi laukoa suoraan ihmisten ilmoille, vaan rauhoittua ensin, tuumata mikä on järkevää ja kommentoida vasta sitten. Pätee niin romantiikkaan kuin työn raskaan raatajaan. Työelämän saralla Lohikäärmeellä muuten on oivat mahdollisuudet astua paria numeroa isompiin korkkareihin, sillä nyt alkaa olla otollinen aika näyttää, että Lohikäärme on eläinradan tarunhohtoisin eläin. Tavoitteet voisi saman tien asettaa tavanomaista korkeammalle, sillä sinne Lohikäärme yltää, kun vähän itseään vielä venyttää. Ja saavutusten myötä Lohikäärmeelle satelee niin mainetta kuin kolikko- ja setelisadetta.

Tänä vuonna Lohikäärmeen kannattaa ihan vaan tuijotella omaan suomujen peittämään napaansa ja kysyä itseltään mikä tuntuisi nyt hyvältä, ja sitten keskittyä itsekkäästi juuri siihen. Iloisiin asioihin paneutuminen vie stressin mennessään, eikä Lohikäärme ehdi huolehtia niin paljon siitä, mikä kaikki voisi mennä mönkään Maa-Sian vuonna. Kenties ei yhtään mikään. Turha sitä ainakaan etukäteen on murehtia.

Jos haluat saada selville tarkemmin millainen Lohikäärme itse oikein olet, ja mitä muita eläimiä kiinalaisen astrologian mukaiselta kartaltasi löytyy, niin tutustu tarjoamaani BaZi-tulkintaan, eli kiinalaiseen Neljän Pilarin eläinhoroskooppiin. Saat tietää, oletko kenties Vesi-Lohikäärme, Tuli-Lohikäärme vai jotain siltä väliltä, ja miten luonteesi taipuu eri elementtien mukaan.

Lohikäärme kannattelee karttasi vuosipilaria syntymävuotesi mukaan, mutta mitä muuta sieltä löytyy, kun mennään syvemmälle syntymäaikaan? Otetaan siitä selvää ja pistetään eläimet riviin ja ruotuun, eli neljään pilariin.

Takaisin alkuun

Kiinalainen astrologia

Neljä Pilaria BaZi -tulkinta

Tutustu Neljä Pilaria BaZi -tulkintaan

Käärme

Maakoiran vuosi 2019 Käärme - Astro.fi

Käärmeellä on kana kynittävänä tänä vuonna Sian kanssa, sillä nämä kaksi eivät yhteisymmärrystä näe, vaan ryhtyvät tukkanuottasille, tai mistä nyt saavatkin toisistaan taistelun tuoksinassa kiinni. Käärme on Sian vastakkainen merkki, eli nämä kaksi eläintä ovat aina ja ikuisesti törmäyskurssilla keskenään. Sehän meinaa Maa-Sian vuonna sitä, että Käärmeen täytyy nyt olla hyvin varuillaan, ettei se itse tule nyljetyksi käärmeennahkojaan myöten. Mitä vaan voi sattua vastakkaisen eläimen vuonna, kun näiden kahden riitasointuiset energiat törmäävät. Käärmeen pitää muistaa, että ketään ei kannata ainakaan tahallaan ärsyttää. Vuoden kunkkua, eli Sikaa, varsinkaan. Nyt on vaan pakko olla nöyrää poikaa ja kilttiä tyttöä, ja vielä niiata tai kumartaa päälle.

Suuret muutokset, siis aiemmin itse aloitetut, kannattaa hoitaa huolella loppuun asti, ja välttää kaikenlaisia riskejä, niin taloudellisia kuin työpaikkaan liittyviä. Rakkaudessakin saattaa olla ryppy edessä, ellei Käärme kiinnitä puolisoonsa tarpeeksi huomiota. Uudet partnerit täytyy tarkastaa kunnolla, että ovat sitä mitä väittävät olevansa. Terveys, niin fyysinen kuin mielenterveys, kannattaa ottaa vakavasti ja päästää pääkopan stressihöyryt hallitusti ulos ja välttää reväyttämästä paikkoja liian kunnianhimoisilla urheilusuorituksilla. Extreme-urheilu vaarallisine tilanteineen on Käärmeeltä suorastaan kielletty. Tämän lisäksi Käärmeen täytyy olla erityisen huolellinen omaisuutensa kanssa. Kun pää on vähän sekaisin, voi kallis, uusi kännykkä tai läppäri unohtua väärään paikkaan, tai tulee pistettyä nimi sellaiseen sopimuspaperiin, josta ei ihan heti pääsekään eroon. Tarkkaavaisuutta siis kaivataan tavallista enemmän vuoden 2019 aikana.

Käärmettä kehotetaan ottamaan kaikki vähän kevyemmin ja pysyttelemään suosiolla sivummalla. Nyt ei ole aika aloittaa mitään uutta ja suureellista, mihin sidotaan paljon pääomaa ja vimmaista energiaa. Jos Käärme päättää pistää uuden bisneksen pystyyn juuri Sian vuonna, ei sille kovin kummoista onnea ja lähtölaukausta voi ennustaa, jos ihan rehellisiä ollaan. Tärkeää on tajuta, että kun tällainen epävakaa muutoskausi on meneillään, on vaan hypättävä sen kelkkaan ja katsottava minne itse päätyy vuoden mittaan. Vastahankaan oleminen ja muutoksen vastustaminen ihan väen vängällä on nyt kerta kaikkiaan väärä strategia. Ota vaan iisisti, Käärme – varaudu yllätyksiin, surffaa muutoksen harjalla ja katso mitä tapahtuu. Jos kovin alkaa ahdistaa, ota äkkilähtö rantalomalle ja chillaa koko rahan edestä. Olet sen kyllä ansainnut.

Jos Käärme voisi vain vetäytyä kokonaan rullalle, ja odottaa, että Sika häipyy näkyvistä, sepä olisi soma ratkaisu! Mutta koska joka päivä täytyy vääntäytyä sorvin ääreen ja tehdä käärmemäisiä taikatemppuja aina uudelleen pillin perässä korista kohoten, niin riittää kun pitää mielen korkealla ja yrittää parhaansa, mutta ei liikaa, vaan sopivasti. Enempään ei kukaan pysty, ei edes taipuisa Käärme.

Jos haluat saada selville tarkemmin millainen Käärme itse oikein olet, ja mitä muita eläimiä kiinalaisen astrologian mukaiselta kartaltasi löytyy, niin tutustu tarjoamaani BaZi-tulkintaan, eli kiinalaiseen Neljän Pilarin eläinhoroskooppiin. Saat tietää, oletko kenties Vesi-Käärme, Tuli-Käärme vai jotain siltä väliltä, ja miten luonteesi taipuu eri elementtien mukaan.

Käärme kannattelee karttasi vuosipilaria syntymävuotesi mukaan, mutta mitä muuta sieltä löytyy, kun mennään syvemmälle syntymäaikaan? Otetaan siitä selvää ja pistetään eläimet riviin ja ruotuun, eli neljään pilariin.

Takaisin alkuun

Kiinalainen astrologia

Neljä Pilaria BaZi -tulkinta

Tutustu Neljä Pilaria BaZi -tulkintaan

Hevonen

Maakoiran vuosi 2019 Hevonen - Astro.fi

Hepalle luvataan aikamoista onnenpotkua takalistoon Maa-Sian vuonna. Samalla kun se saa työntövoimaa eteenpäin, sitä potkitaan myös kipeästi kankkuun. Välillä tulee piiskaa, välillä taas porkkanaa! Hämmentyneen Hevosen täytyy pitää pää kylmänä, jotta se selviää tästä tunteiden ja tuoksujen vuoristoradasta. Nyt on sellainen vuosi, että tapahtumia vaan vyöryy päälle, ja osaa niistä täytyy väistellä, kun taas toisia voi tervehtiä iloisesti. Varaudu siis ihan kaikkeen, mitä kosmiset taikavoimat voivat varallesi keksiä.

Hevosella on onnenkantamoisia talousasioissa ja urakehityksessä. Näitä kohti voisi alkaa jo laukata villisti heti alkuvuodesta, että ehtii perille vuoden loppuun mennessä. Pelkkä niityllä laiduntaminen tai makoilu pitkin pituuttaan pilttuussa ei ole Hevoselle parasta ajanvietettä, koska nythän on pistettävä satula selkään, föönattava hevosenharja pystyyn ja tartuttava tilaisuuksista kiinni. Nyt, tai ei koskaan, on näytettävä hyvältä ja siltä, että tietää mitä tekee!

Hevosella on mainio mahdollisuus saada paljon hyviä neuvoja Maa-Sian vuonna, sillä mentorit suorastaan jonottavat sen juttusille, muutama vinkki jo valmiina takataskussa. Korvan taakse kannattaa näitä neuvoja ottaa, osa niistä toteuttaa heti ja loput jättää hautumaan. Aina kannattaa ensin suunnitella, ennen kuin lähtee isoin elein toteuttamaan. Etenkin sijoitusasioissa, millä saralla Hevonen on nyt onnekas, täytyy tehdä pohjatyöt hyvin, jotta omat osingot eivät vahingossa vieri toisten juomakaukaloon. Jälkiviisaus ei silloin paljon auta, kun janoisena katsoo, kun muut juovat.

Viisautta tarvitaan myös viestinnässä, sillä tänä vuonna Hevonen voi puhua turpansa ohi ja tehdä ikäviä kommentteja, joita täytyy sitten jälkikäteen selvitellä. Jos sukset menevät ristiin työpaikalla tai tärkeiden vaikuttajien kanssa, niin siinäpä on ohramallas illalla tuopissa. Kotonakin voi tulla sanomista, joten ole tarkkana, ettet hörähtele aivan mitä sattuu. Aina joku voi loukkaantua verisesti, vaikka sinä vain vitsailetkin. Ihmisten väliset suhteet voivat Maa-Sian vuonna olla sellainen suo, että Hevonen ei pääse eteen eikä taakse, vaan polkee paikallaan ja uhkaa upota. Älä huoli, Hevonen, et ole yksin. Mukana suossa on monta muutakin Hevosta!

Hevoselle tekisi hyvää kiinnittää erityisen paljon huomiota omaan napaan, jos sellainen löytyy, ja muuhun kehoon myös. Kun pysyy terveenä ja kaikissa hengen ja ruumiin voimissa, on ainakin yksi huoli vähemmän! Päätä kannattaa myös tyhjentää meditoinnilla ja hiljentymisellä luonnon helmassa. Yksinkertaiset keinot ovat parhaita ja tehokkaimpia. Stressitasoa voisi laskea myös se, että pitää itse lupauksensa ja pyytää muilta samaa. Kun saadaan suulliset sopimukset siirrettyä paperille, on kaikilla osapuolilla parempi olla ja selkeämmät odotukset. Jos taas mitään ei oikein huvita luvata, niin äläpä lupaa! Ei ole pakko revetä joka suuntaan. Yleensä silloin ei pääse etenemään minnekään. Pidä tähtäin yhdessä kohteessa, ja keskity siihen. Heti muuten helpottaa.

Koska Hevosen kyyti voi olla ihan hurjaa tänä vuonna, ei rakkaudesta kyllä parane sanoa mitään. Sitä joko on tai ei ole, ja kaikkea siltä väliltä. Pääasia on juoda paljon vettä, hengitellä ja muistaa pitää kunnolla hauskaa ystävien kanssa. Naura itsesi onnelliseksi, Hevonen.

Jos haluat saada selville tarkemmin millainen Hevonen itse oikein olet, ja mitä muita eläimiä kiinalaisen astrologian mukaiselta kartaltasi löytyy, niin tutustu tarjoamaani BaZi-tulkintaan, eli kiinalaiseen Neljän Pilarin eläinhoroskooppiin. Saat tietää, oletko kenties Puu-Hevonen, Metalli-Hevonen vai jotain siltä väliltä, ja miten luonteesi taipuu eri elementtien mukaan.

Hevonen kannattelee karttasi vuosipilaria syntymävuotesi mukaan, mutta mitä muuta sieltä löytyy, kun mennään syvemmälle syntymäaikaan? Otetaan siitä selvää ja pistetään eläimet riviin ja ruotuun, eli neljään pilariin.

Takaisin alkuun

Kiinalainen astrologia

Neljä Pilaria BaZi -tulkinta

Tutustu Neljä Pilaria BaZi -tulkintaan

Lammas / Vuohi / Pukki

Maakoiran vuosi 2019 Lammas / Vuohi / Pukki - Astro.fi

Lampaalla on hymy herkässä Maa-Sian vuonna 2019. Ei se yleensä muutenkaan pingota, mutta nyt leveään hymyyn on vielä enemmän aihetta, sillä Lammas on ahkeroinut koko Koiran vuoden, ja saa nyt vihdoin alkaa kantaa hedelmää työnsä tuloksista. Nyt se voi ihan itse päättää, ottaako mangoa, päärynää vai omenaa, sillä hedelmäpuu on pulleanaan satoa. Yhdet Lampaat maistavat mieluummin kotimaista, kun taas toisilla Lampailla on mielessä etelän hedelmät. Enkä puhu siis vielä lomaromansseista!

Kun Lammas herkuttelee koko Sian vuoden, saattaa vyötärönympärys alkaa leventyä eivätkä omat villat tahdo enää riittää peittämään sen ruhoa. Tästä voi tehdä vain yhden johtopäätöksen: osan omenoista voisi säilöä, eikä syödä kaikkea ihan heti! Koska Lampaalla on niin paljon puuhaa työrintamalla, se helposti laiminlyö omaa hyvinvointiaan ja liikuntarutiinejaan. Tämä on sama kuin polttelisi sikaria molemmista päistä – lopulta ei enää ole mitään kohtaa mistä pitää kiinni. Kun terveys ottaa ikävän perstuntuman maahan, niin Lampaalta lähtee loputkin työhalut ja -kyvyt, muista haluista ja kyvyistä puhumattakaan. Muista, kiliseni, että pelkkä keritseminen ei ennen pitkää onnistu – välillä pitää antaa myös aikaa palautumiselle, että villat kasvavat takaisin, ja sitten pääsee taas yrittämään uudelleen. Työnteon, harrastusten, terveellisten elintapojen ja perhe-elämän yhdistäminen on sellainen kuvio, joka Lampaan on otettava haltuun. Kyllä, tänäkin vuonna. Tämän olet tainnut kuulla ennenkin! Ota siis jo opiksesi.

Lammasta kuitenkin kehotetaan olemaan menemättä suoraan uima-altaan syvään laitaan, siis kuvaannollisesti tietenkin. Kun aloittaa uuden liikuntaharrastuksen, tai minkä tahansa uuden asian, sitä helposti himoitsee kerralla koko kakkua, eikä tajua, että yksi viipale kerrallaan se on syötävä – tai ei tässä siis kakunsyöntikilpailusta ollut kyse, vaan pikemminkin kaikkien niiden kalorien sulattelusta. Maltti siis mukaan, ennen kuin lähdet reuhtomaan sisäpelikentille ja reväyttämään paikkojasi. Muutenkin Lammas voisi ottaa varman päälle kaikessa mitä tekee.

Kun Lammas on tuulettanut itseään, huoltanut kehoaan ja mieltään, se voikin tuntea luovuuden puuskan taas nousevan selkäpiitään pitkin ihan uudella tavalla. Ota luovuudesta kiinni, ja pyydystä se paperille tekstinä, piirroksena tai musiikkina. Mikään ei piristä niin kuin huomata kuinka uudet taidot karttuvat ja vanhat hioutuvat.

Kaiken kaikkiaan mukavaa ja menestyksellistä menoa luvassa Lampaalle Maa-Sian vuonna. Jatka samaan malliin kuin tähänkin asti ja vältä isoja riskejä, niin hyvin menee.

Jos haluat saada selville tarkemmin millainen Lammas itse oikein olet, ja mitä muita eläimiä kiinalaisen astrologian mukaiselta kartaltasi löytyy, niin tutustu tarjoamaani BaZi-tulkintaan, eli kiinalaiseen Neljän Pilarin eläinhoroskooppiin. Saat tietää, oletko kenties Maa-Lammas, Puu-Lammas vai jotain siltä väliltä, ja miten luonteesi taipuu eri elementtien mukaan.

Lammas kannattelee karttasi vuosipilaria syntymävuotesi mukaan, mutta mitä muuta sieltä löytyy, kun mennään syvemmälle syntymäaikaan? Otetaan siitä selvää ja pistetään eläimet riviin ja ruotuun, eli neljään pilariin.

Takaisin alkuun

Kiinalainen astrologia

Neljä Pilaria BaZi -tulkinta

Tutustu Neljä Pilaria BaZi -tulkintaan

Apina

Maakoiran vuosi 2019 Apina - Astro.fi

Maa-Sian vuonna Apinalle paistaa päivä puolikirkkaalta taivaalta ja saattaa olla korkea aika päivittää aurinkolasit uusiin, joissa on häikäisynestosuoja ja kovapinnoite. Nyt nimittäin menee lujaa. Etenkin työelämässä Apina tuntee oikeat ihmiset ja saa apua juuri silloin kun sitä tarvitseekin. Muista vaan avata suusi ja mainita, mistä nyt kenkä puristaa, ja pian sinulla onkin jo uusi entistä ehompi kenkäpari vanhojen tilalla! Taitaa olla oikein italialaista käsityötä ja nappanahkaa.

Apina on kuitenkin aika huoleton rahankäyttäjä, ja tänä vuonna se kostautuu aiempaa nopeammin. Kun luottokorttilaskut kertyvät keittiöön, Apinaa ei enää naurata. Usko siis jo pienemmillä puheilla, että tänä vuonna on laitettava talousasiat kuntoon. Mikä tarkoittaa tarkan euron politiikkaa, säästökuuria ja silmälappujen laittamista silmille kauppareissuilla, jotta ylimääräisiä houkutuksia ei tartu mukaan. Jos tili tulee ja menee, tietää Apina itsekin, että sen on ryhdistäydyttävä.

Maa-Sian vuonna Apinan kannattaa panostaa verkostoitumiseen sekä sosiaalisiin suhteisiin, sillä lämpimien ihmiskontaktien kautta se saa uusia ideoita ja pääsee kiinni onnellisuuden hetkiin. Kyllä ystävät ja rakas lähipiiri vaan piristää kummasti silloin, kun mieli uhkaa madaltua kynnystäkin alemmaksi. Sellaisiakin hetkiä voi matkan varrelle mahtua. Onneksi plussapuolella on Apinan sisäsyntyinen optimismi ja ehtymätön kekseliäisyys. Aina se keksii jonkun keinon piristää itseään ja päästä taas tilanteen herraksi tai rouvaksi. Nyt Apinan luovuuskin voi alkaa pulputa ja siihenhän on heti tartuttava kiinni, ennen kuin luova suoni tyrehtyy. Kynää ja paperia viereen, sillä seuraava neronleimaus voi tulla hetkellä millä hyvänsä!

Muuten Apinan täytyy kyllä Maa-Sian vuonna hieman hillitä omaa ylitsepursuavaa turpavärkkiään ja taipumustaan lyödä lekkeriksi tai suorastaan läskiksi. Kaikki eivät aina Apinan huumoria jaksa ymmärtää, ja nyt näitä nyrpeitä naamoja voi näkyä ympärillä yllättävän usein. Mikä lie tosikkolauma Apinan vanavedessä parveileekaan, mutta onhan siinä kyllä oma huumori vähän koetuksella, jos Apinan hyväntahtoinen hölmöily ei mene kuulijoille perille, hyvällä eikä etenkään pahalla.

Jotta tämä vuosi kantaisi banaanit, shekit ja muut onnenkantamoiset suoraan Apinan kotipesään, sen täytyy yrittää vähän skarpata ja olla kiltisti ja tottelevaisesti. Tiedän, vaikeaa Apinalle, joka yleensä vaan pistää menemään apinanraivolla ja -innolla. Nyt kannattaa kuitenkin olla kuulolla. Terveys, talous ja tapaturmat – siinä kova kolmikko, jota Apinan täytyy nyt Maa-Sian vuonna tarkkailla. Mopo voi karata käsistä niin pahasti, että tulee ikävää jälkeä. Ja tämä siis ihan kirjaimellisesti. Mopo voi karata käsistä myös ihmisten välisissä suhteissa tai työpaikan erimielisyyksissä. Apinalla ei ole varaa riskeerata tai uhitella kenellekään, vaan sen pitää mieluummin laittaa banaani tulpaksi omaan suuhun ja pysyä hiljaa, jos joku tulee sille suutaan aukomaan. Kunhan Apina pitää kaikki langat huolella omissa käsissään ja käyttää aina harkintaa, se pääsee vielä käsiksi noihin uutuuttaan hohtaviin nappanahkaisiin laatukenkiin. Eivätkä ole muuten siannahkasta tehdyt!

Jos haluat saada selville tarkemmin millainen Apina itse oikein olet, ja mitä muita eläimiä kiinalaisen astrologian mukaiselta kartaltasi löytyy, niin tutustu tarjoamaani BaZi-tulkintaan, eli kiinalaiseen Neljän Pilarin eläinhoroskooppiin. Saat tietää, oletko kenties Metalli-Apina, Tuli-Apina vai jotain siltä väliltä, ja miten luonteesi taipuu eri elementtien mukaan.

Apina kannattelee karttasi vuosipilaria syntymävuotesi mukaan, mutta mitä muuta sieltä löytyy, kun mennään syvemmälle syntymäaikaan? Otetaan siitä selvää ja pistetään eläimet riviin ja ruotuun, eli neljään pilariin.

Takaisin alkuun

Kiinalainen astrologia

Neljä Pilaria BaZi -tulkinta

Tutustu Neljä Pilaria BaZi -tulkintaan

Kukko

Maakoiran vuosi 2019 Kukko - Astro.fi

Kukko koulunpenkille voisi olla Maa-Sian viesti tänä vuonna. Nyt on hoksottimet ja kynät penaalissa niin terävinä, että tätä tilaisuutta ei kannata jättää käyttämättä. Kukko palaakin halusta tarttua kirjoihin ja tabletteihin, ja alkaa kunnolla päntätä päähänsä uutta informaatiota. Koska laajentuminen on Maa-Sian vuoden suuri teema, Kukollakin alkaa pääkoppa ja erityisesti sen sisältö laajeta. Se näkee kirkkaammin ja korkeammalle kuin pitkiin aikoihin. On oikeastaan sama mitä Kukko oikein opiskelee – tärkeintä on palava halu täydentää juuri kyseistä aihealuetta. Se minne innostus Kukon johdattaa, on aina paras suunta.

Kukon kannattaa kuitenkin hieman hillitä päänsä sisäistä trafiikkia, sillä analysoinnissakin voidaan mennä yli ja komeasti. Jonkinlainen realismi ja pintakosketus maankamaraan tekisi hyvää, jottei Kukko vallan unohdu aivojensa lokeroihin ja teorioiden pyörteisiin, ikään kuin vähän irralleen todellisuudesta.

Kukon heikoilla kantimilla ollut terveys alkaa tänä vuonna kohentua, ja se tulee kyllä varsinaisena helpotuksen huokauksena Kukolle. Kyllähän tässä olikin jo kaikenlaista vaivaa ja kolotusta, joita ilman sitä mieluummin eläisi. Nyt siihen on onneksi mahdollisuus. Kun terveys alkaa olla paremmalla tolalla, Kukon energiatasot nousevat. Mieli alkaa askarrella iloisempien asioiden parissa, ja kaikella tällä on kerrannaisvaikutus Kukon talouteen. Kerrankin alkaa spiraali kiertyä sinne parempaan suuntaan, eli ylöspäin. Hyvinvoinnilla, niin henkisellä kuin fyysiselläkin, on niin suuri merkitys siihen, mitä sitä oikein jaksaa töissä tehdä, vai jaksaako juuri mitään. Kukko on hyvinkin voinut olla pitkillä sairaslomilla, jotka nyt alkavat olla taaksejäänyttä elämää.

Kun tilanne kohenee, Kukko alkaa havaita eteen tulevat mahdollisuudet. Näihinhän pitää tarttua! Juuripa siksi Kukon pitää nyt painaa täysillä, kun on suotuisa aika ja otollinen tilaisuus. Keskittämällä energiaansa selkeisiin tavoitteisiin ja olemalla enemmän esillä, niin sanotusti jopa tyrkyllä työelämässä, Kukko selättää vaikeudet leikiten. Tilinauhaan voi tulla lisää numeroita, jos Kukko hoitaa pestinsä kunnialla. Parempi alkaa siis hommiin!

Kukko tulee muistamaan Maa-Sian vuoden 2019 vielä pitkään rajapyykinomaisena vuotena, jolloin kaikki nytkähti vihdoin eteenpäin. Muutos näkyy elämässä monella alueella: sairauden kääntymisessä pikkuhiljaa terveydeksi, piristysruiskeena parisuhteessa ja rakkaudessa sekä asumisjärjestelyissäkin. Pitkään kestänyt remontti saadaan vihdoin valmiiksi, tai muutetaan aivan uutuuttaan hohtelevaan kotiin. Taskussa on tuore diplomi tai kurssitodistus ja vierellä kenties ihan uusi ihminen. Niin se elämä vaan heittelee. Älä jää heittopussiksi, Kukko, vaan ota onni omiin käsiin!

Jos haluat saada selville tarkemmin millainen Kukko itse oikein olet, ja mitä muita eläimiä kiinalaisen astrologian mukaiselta kartaltasi löytyy, niin tutustu tarjoamaani BaZi-tulkintaan, eli kiinalaiseen Neljän Pilarin eläinhoroskooppiin. Saat tietää, oletko kenties Metalli-Kukko, Vesi-Kukko vai jotain siltä väliltä, ja miten luonteesi taipuu eri elementtien mukaan.

Kukko kannattelee karttasi vuosipilaria syntymävuotesi mukaan, mutta mitä muuta sieltä löytyy, kun mennään syvemmälle syntymäaikaan? Otetaan siitä selvää ja pistetään eläimet riviin ja ruotuun, eli neljään pilariin.

Takaisin alkuun

Kiinalainen astrologia

Neljä Pilaria BaZi -tulkinta

Tutustu Neljä Pilaria BaZi -tulkintaan

Koira

Maakoiran vuosi 2019 Koira - Astro.fi

Koiran vahtivuoro on nyt ohi, ja kylläpä ottikin koville! Koko ajan sai olla kaikkia haukkumassa ja pistämässä luita rattaisiin. Koira sai monien vihat niskoilleen, eikä kukaan nyt oikein halua siitä kuullakaan. Mokomakin pahanilmanrakki!

Maa-Sian astuessa kehään ja ottaessa Koiralta vahtivuoron, Koira itse pääsee vähän huilaamaan. Nyt olisi sitten vihdoin aikaa tehdä muutakin kuin räksytellä pitkin kyliä ja kuseksia toisten nilkoille. Jos sitä vaikka ottaisi kunnon koiranunet kotona ja viettäisi aikaa oman perheen kanssa. Ovat tainneet jäädä hieman vähemmälle huomiolle viime aikoina, kun Koira paistatteli Vuoden Eläimenä, vaikka ei se mikään kevyt ja kiitollinen pesti ollutkaan. Päästiin kuitenkin maaliin asti, vaikkakin vähän naarmuilla.

Pikkuhiljaa se päivä ja kevätaurinko alkaa paistaa Koirankin koppiin, ja se voi alkaa miettiä, että mitä sitä tällä elämällään nyt sitten oikein tekisi tänä vuonna. Ainakin pitäisi kaivaa hampaankolosta vanhoja kalavelkoja pois, sillä jotenkin Koirasta tuntuu, että nyt tarvitaan uutta alkua, uutta energiaa ja uutta asennetta. Mitä niitä vanhoja enää muistelemaan, tulivat ja menivät.

Koiralla olisi nyt otollinen aika panostaa töihin ja parisuhteeseen. Molemmilla saroilla käy lempeä muutosten tuuli, joka tuo mukanaan menestyksen vienoa tuoksua. Sitä Koira mielellään lähtee vainullaan seuraamaan ja etsimään kätkettyä aarretta. Minkä puun juurelta sen voi kaivaa esiin? Töissä sitä kysytään vähän joka lähtöön, ja jonkin sortin romanssikin on näköpiirissä, jos sille vaan löytyy aikaa tiukkaan buukatusta kalenterista. Ajankäytön ja rahan käytön kanssa Koira voi joutua tuskailemaan. Molemmista tahtoo olla ajoittain pulaa.

Koiran kiusaksi sen ympäriltä löytyy Maa-Sian esiinmarssin myötä ihmeporukkaa, joka haluaisi heittää lokaa Koiran päälle. Tilanne alkaa jossain vaiheessa kunnolla kiristää Koiran hermoja ja sen tekee mieli alkaa nostella suupieliään ja näyttää teräviä kulmahampaitaan. Koiran ei auta muuta kuin ratkaista tilanne kärsivällisesti, mutta päättäväisesti. Jos väärinkäsityksiä on muodostunut, ne täytyy oikaista. Jos joku haluaa oikeasti saada sen vaikeaan välikäteen, niin nyt Koiran on otettava sopiva luu käteensä ja tungettava se kiusantekijän kurkkuun. Siitäs saat, meneekö viesti kerralla perille vai täytyykö tunkea vähän syvempään?

Tällainen uhittelu saa Koiran vatsan sekaisin ja otsasuonen tykyttämään. Sen stressikierrokset voivatkin olla kovilla, ja nyt on viimeistään hölkättävä töiden jälkeen ulkona ja hengiteltävä raitista ilmaa keuhkojen täydeltä. Erityisesti työpaikalla esiintyvän kärhämöinnin vastapainoksi Koiran kannattaakin vapaa-ajalla panostaa harmonisiin, läheisiin ja pitkäaikaisiin ihmissuhteisiin, jotka eivät kuluta sen omia voimia, vaan pikemminkin tankkaavat Koiran energiatasoja.

Koiraa muistutetaan vielä, että anteeksiannon voima on suuri helpotus. Jos emme voi jollekin tilanteelle tai ihmisille mitään, voimme ainakin vetäytyä tilanteesta itse pois ja yrittää antaa eri osapuolille anteeksi. Se on omalle mielenrauhalle paras ratkaisu. Koiran kannattaa pitää mielessä, että Maa-Sian vuonna kaikki tuplaantuu tai triplaantuu. Mielipaha tuplaantuu, jos sitä ruokkii, mutta onnellisuus puolestaan triplaantuu. Kumman oikein valitset, hulivilihurtta?

Maa-Sian vuonna Koiran elämässä siis sattuu ja tapahtuu. Välillä ärsyttää niin maan perhanasti, ja välillä taas häntä heiluu innokkaasti ja ruusunpunaiset silmälasit löytyvät pystykorvien päältä. Tätä tällaista kutsutaan Elämäksi isolla eellä.

Jos haluat saada selville tarkemmin millainen Koira itse oikein olet, ja mitä muita eläimiä kiinalaisen astrologian mukaiselta kartaltasi löytyy, niin tutustu tarjoamaani BaZi-tulkintaan, eli kiinalaiseen Neljän Pilarin eläinhoroskooppiin. Saat tietää, oletko kenties Metalli-Koira, Tuli-Koira vai jotain siltä väliltä, ja miten luonteesi taipuu eri elementtien mukaan.

Koira kannattelee karttasi vuosipilaria syntymävuotesi mukaan, mutta mitä muuta sieltä löytyy, kun mennään syvemmälle syntymäaikaan? Otetaan siitä selvää ja pistetään eläimet riviin ja ruotuun, eli neljään pilariin.

Takaisin alkuun

Kiinalainen astrologia

Neljä Pilaria BaZi -tulkinta

Tutustu Neljä Pilaria BaZi -tulkintaan

Sika

Maakoiran vuosi 2019 Sika - Astro.fi

Sioilla menee lujaa, jo toista vuotta putkeen. Nyt jos koskaan on niitettävä sitä mitä viime vuonna kylvettiin pitkin peltoja ja kaupunkien viljelylaatikoita. Siat ovat valokeilassa ja nauttivat siitä täysin siemauksin. Luvassa on vähintään ne 15 minuuttia julkisuudessa, todennäköisesti enemmänkin. Pistetään siis filmi pyörimään!

Fiksut Siat ottavat tilanteesta vaarin ja vielä muorinkin, eli kaiken mahdollisen irti. Nyt kannattaa osallistua konferensseihin ja kaikenlaisiin verkostoitumistilaisuuksiin. Koskaan ei tiedä kehen törmää ja mitä siitä voikaan seurata. Sian elämä ei olekaan enää pelkkää pahnoilla pyörimistä, vaan nyt täytyy oikeasti päättää minkälaisen muutoksen kelkkaan sitä lähtisi. Ihan itsestähän se on kiinni, että haluaako mennä nasta laudassa, kaikkiin tilaisuuksiin tarttuen, vai vähän hitaammin ja valikoivammin.

Maa-Sian vuonna Sioilla riittää kysyntää ja kalenteri täyttyy ihan huomaamatta monista menoista ja kissanristiäisistä, joihin Sika mielellään osallistuu. Sosiaalinen elämä on vilkasta eikä Sika ehdi juuri kotona pyörähtää kuin vaihtamassa työ- ja bilevaatteet toisiin. Vaikka onkin ihanaa, kun elämässä tapahtuu paljon, niin Sian täytyy muistaa, että kun on sen oma vuosi, meno voi yltyä liiankin kovaksi. Siis lepoa nassuun, muista hengittää röhkimisen lisäksi ja vetäydy välillä meditaation pariin sorkat kohti taivasta. Terveenä, levänneenä ja akut ladanneena jaksaa taas paremmin. Oman eläimen vuosi voi välillä kuluttaa sitä omaa energiaa, enemmän kuin arvaisikaan.

Menojalka voi vipattaa myös työelämässä, jossa uusia mahdollisuuksia satelee laariin, tai sitten Sika päättää, että voisi sen asunnonkin itse asiassa vaihtaa, nyt kun kerta menee taloudellisesti paremmin kuin aikoihin. Ihan joka killinkiä ei kannata bailaamiseen ja leveään elämään käyttää, ja finanssiasioissahan Sika onkin näppärä kuin pieni possu. Asunnonvaihto isompaan saattaa olla ajankohtainen ihan jo senkin takia, että Sika muuttaa yhteen uuden ihastuksensa kanssa, tai odottaa jälkikasvua ja kaipaa sen myötä lisää kaappitilaa ja neliöitä. Sian on kuitenkin syytä pitää kukkaronnyörit kireällä, sillä se saattaa optimismin huumassaan ottaa tuloihinsa nähden liikaa lainaa tai tarjota ystäville vähän liian monta kierrosta kuppiloissa. Rahaa voisikin laittaa säästöön sen sijaan, että sitä pistää koko ajan palamaan.

Sellainen varoituksen sana kuitenkin vielä, että Maa-Sian vuonna Sika saattaa olla niin täynnä ihanaa itseään, että sen kaverit alkavat saada tarpeekseen. Varo siis hehkuttamasta onnekkuuttasi liikaa, ettet kerjää vaikeuksia ja eripuraa tuttavien kesken. Kyllähän kaikki sinulle hyvää ja kaunista haluavat, mutta jos niillä itsellä menee vähän heikommin tänä vuonna, voi kademieli jossain kohtaa iskeä, ja tulee sanomista. Ole siis myötätuntoinen ja tiedostava, jos jotain kahnauksia kommunikoinnissa esiintyy.

2019 on Sioille nautinnon, ilon, menestyksen ja laajentumisen vuosi. Siis ihan sikamaisen hyvä vuosi tulossa, kunhan vähän muistaa hillitä itseään, ettei ihan vatsanahka repeä innostuksesta. Niin käy, jos Sika alkaa tosissaan elää leveää elämää ja sikailla ruokapöydässä. Joka tapauksessa muutosta suuntaan tai toiseen on luvassa, eikä Sika ole enää samanlaisessa tilanteessa tämän vuoden jälkeen.

Jos haluat saada selville tarkemmin millainen Sika itse oikein olet, ja mitä muita eläimiä kiinalaisen astrologian mukaiselta kartaltasi löytyy, niin tutustu tarjoamaani BaZi-tulkintaan, eli kiinalaiseen Neljän Pilarin eläinhoroskooppiin. Saat tietää, oletko kenties Vesi-Sika, Tuli-Sika vai jotain siltä väliltä, ja miten luonteesi taipuu eri elementtien mukaan.

Sika kannattelee karttasi vuosipilaria syntymävuotesi mukaan, mutta mitä muuta sieltä löytyy, kun mennään syvemmälle syntymäaikaan? Otetaan siitä selvää ja pistetään eläimet riviin ja ruotuun, eli neljään pilariin.

Takaisin alkuun

Kiinalainen astrologia

Neljä Pilaria BaZi -tulkinta

Tutustu Neljä Pilaria BaZi -tulkintaan