Sisään

Astrokalenteri

Astrokauppa

Astro Akatemia

Tutki karttoja
Kirjaudu sisään

Uusi käyttäjä? Rekisteröidy tästä.

VESI-JÄNIKSEN VUOSI 2023

Tervetuloa Vesi-Jäniksen vuoteen! - Kiinalainen vuosihoroskooppi

Johdattelen teidät tämän vuosikatsauksen siivin Vesi-Jäniksen vuoteen ja tuon puolivallattoman eläimen perusluonteeseen, jotta osaat paremmin arvioida, mitä vuosi 2023 voisi sinulle tuoda. Uusi kiinalainen vuosihan starttaa sunnuntaina 22. tammikuuta 2023, jolloin vedetään puput, jänöt ja kaniinit hatusta esiin kuin taikurin taikasauvan iskusta. Kerrataan kuitenkin vähän perusjuttuja ensin ennen kuin päästetään pupu vauhtiin.

Kiinalainen astrologia ja fengshui ovat vuosituhansia vanhaa perimätietoa, jolla selitetään aikaa ja energiaa sekä niiden yhteisvaikutuksia meihin. Jokainen vuosi on aina erilainen ja monen eri tekijän summa. Tänä vuonna meihin vaikuttaa vuoden eläin (Jänis), vuoden pääelementti (Yin Vesi) sekä fengshuin vaihtuva energeettinen vuosinumero (4). Tuo jälkimmäinen, eli fengshuin keskusnumero, vaikuttaa olennaisesti kunkin vuoden fiiliksiin ja tapahtumiin. Se ikään kuin värittää koko vuoden jollain tietyllä värillä ja pohjavireellä. Se myös vaikuttaa meihin kaikkiin omasta kiinalaisesta kartastamme huolimatta.

Kun otetaan kaikki 12 kiinalaisen tähtitaivaan eläintä ja viisi erilaista luonnon peruselementtiä (Vesi, Puu, Tuli, Maa ja Metalli), syntyy yhteensä 60 eri yhdistelmää. Se tarkoittaa, että kiinalaisessa astrologiassa on 60 erilaista eläintä. Neljän Pilarin astrologiassa syntymäkartallamme on aina neljä eläintä, eli neljä pilaria. Ne ovat luonteemme perusta. Siltä pohjalta me reagoimme kanssaeläimiimme ja vainuamme, ovatko ne ystäviä vai vihollisia. Toisten kanssa tullaan heti toimeen, kun taas toisten kanssa ollaan heti karvat pystyssä. Symbolisesti siis.

Vuosieläimestä on aina hyvä aloittaa. Voit ensin katsoa, mikä onkaan sinun kiinalainen vuosieläimesi, jos se ei ennestään ole sinulle tuttu. Mutta ajattele myös karsinan ulkopuolelta: et ole pelkkä kiinalaisen horoskoopin vuosieläin, vaan sinussa on monta muutakin puolta, syntymävuoden, -kuukauden, -päivän ja -tunnin mukaan. Tällä tavalla erotut muista samana vuonna syntyneistä, ja kiinalainen eläimellinen luonteesi alkaa paljastua. Onko sinussa Tiikeriä vai Rottaa, Koiraa vai Apinaa? Toiset meistä ovat tyytyväisiä kotieläimiä, toiset taas kaipaavat villiin luontoon vaeltamaan.

Jos sinä itse olet syntynyt Vesi-Jäniksen vuonna 1963, niin tämä herkkä jänöenergia on sinulle jo ennestään tuttua. On tosin kulunut jo 60 vuotta siitä, kun Vesi-Jänis viimeksi pomppi näille main etsimään vihreämpää ruohoa. Seuraavaa Vesi-Jäniksen vuotta suurin osa meistä ei enää tule todistamaan, sillä sehän tulee vasta 60 vuoden päästä. Tämä on siis ainutlaatuinen vuosi. Ja joka vuosi tuo kiinalainen energiacocktail maistuu vähän erilaiselta – ja nousee eri tavalla päähän!

Onnekkaan Jäniksen vuonna meillä on mahdollisuus ylittää itsemme ja loikata vaikka kuinka korkealle. Ota siis jäniksen korvista kiinni, laita käpälät ristiin ja kuuntele tarkkaan, mitä tulevaisuus tuo. On aika pompahtaa uuteen vuoteen valoisana ja vikkelänä kuin Jänis!

Tutkitaan seuraavaksi yhdessä millaista energiaa onkaan oikein luvassa sekä kollektiivisesti että itse kullekin eläinsäädylle.

Terveisin fengshui-konsultti, kirjailija ja kiinalaisen astrologian tulkki
Virpi Karjalainen

VESI-JÄNIKSEN VUOSI 2023

22.1.2023-9.2.2024.

22. tammikuuta 2023 uusi energia ottaa niskalenkin viime vuotta vallinneesta vauhkosta Vesi-Tiikeristä ja heittää sen takaisin häkkiin. Villiksi ja vaaralliseksi äitynyt Tiikerin vuosi saadaan vihdoin kesytettyä niin, ettei se enää meitä ahdistele. Mutta nyt tiedät, miltä tuntuu jäädä villipedon kynsiin! Onkohan meissä ketään, jota se ei olisi ehtinyt kipeästi purra tai raapia? Tetanus-piikki on varmasti paikoillaan, jotta Tiikerin tuhot ja jälkijäristykset saadaan laantumaan. Teräviä olivat nuo hampaat ja kynnet, joilla maailmankirjat raapaistiin rikki. Mutta se on päivänselvää, ettei täystuhoa tuonutta Tiikeriä ihan heti unohdeta! Se teki lähtemättömän vaikutuksen meihin kaikkiin. Ehkä se nyt sitten suostuu lopulta luikkimaan muihin maisemiin. Tervemenoa Tiikeri, äläkä tule 12 vuoteen takaisin!

Maskuliinisen Vesi-Tiikerin voimakas yang-vesimassaenergia pyyhkäisi meidät tolpiltamme suoraan polvilleen. Harva meistä niin rautaa oli, että olisi koko vuotta pystyssä pysynyt. Mutta kuten tiedämme energian kulusta jo, voimakkaita aaltoja seuraa lopulta aina sellainen rauhallisempi liplatus rantahiekkaan. Kun pääsemme nyt Vesi-Tiikerin tsunamista täysin kuiville tammikuun loppuun mennessä, niin voimmekin hetken huokaista siinä tiedossa, että mitään yhtä pahaa ei voi olla tulossa. Ei niin mitenkään. Koska jos kiinalaista astrologiaa ja fengshuin vuosienergioita on uskominen – ja minä ainakin uskon niihin kuin vankkaan tuhatvuotiseen kallioon – niin paremmat ajat ovat horisontin takaa jo nousemassa näköpiiriin.

Sieltä pompahtaa nimittäin vauhdilla näkyviin vuoden eläin, Vesi-Jänis. Tadaa! Eikä se ole ollenkaan niin pelottava ja piinkova vastustaja kuin Tiikeri. Jänis ylipäätään on pehmoinen kaikkien kaveri, joka ei halua kenellekään pahaa. Ja jos paha paikka tulee, se ennemmin lähtee karkuun kuin hyökkäykseen – päinvastoin kuin Tiikeri viime vuonna.

Tiikerin mutkikas mentaalisuus laittoikin jo aivot ihan solmulle. Jospa Jänis opettaisi meitä elämään enemmän kehomme kautta – sekä tunnekehon että fyysisen kehon – raviten sitä hellällä kosketuksella sekä laadukkaalla vihervoimaisella ravinnolla. Ja kyllähän Jänis aina välillä käy reippaalla happihyppelyllä! Sillä siis tuntuu olevan perusasiat kunnossa ja elämänhallinta handussa. Kasvissyöjänä se ei ainakaan saalista ketään, joten siltä puuttuu Tiikerin verenhimoisuus.

Siksi suhtaudun positiivisesti Jäniksen mukanaan tuomaan muutokseen. Voisin melkein laittaa hattuni likoon, että Jäniksen vuosi tulee kesyttämään nyt vielä maailmalla räyhäävät sodat ja konfliktit. Se, että Venäjän hyökkäyssota alkoi juuri Tiikerin vuonna, kertoo paljon Tiikerin salamyhkäisistä toimintatavoista. Toivottavasti Jäniksen rauhanomainen luonne värittää vuoden 2023 kokonaisvaltaisesti!

JÄNIKSEN PERUSLUONNE

Jänis on rauhan ja diplomatian eläin. Jänistä kiinnostaa jokin ihan muu kuin vastakkainasettelu ja ristiriidat. Jänis edustaa nimittäin pehmeitä arvoja, yhdessäoloa ja lähimmäisenrakkautta. Sitä pidetään erityisen onnekkaana eläimenä ja onnen tuojana niitä kuuluisia käpäliään myöten. Jänis liitetään myös pitkään ikään ja kasvuun, sillä se lisääntyy niin nopeasti ja edustaa kevättä, kasvun aikaa. Se mieluummin kutee kotikolossaan kuin kostaa kaduilla ja kujilla. Jänis puputtaa kaikessa rauhassa pihalla ruohoa ja mieluummin jatkaa sukua biologisen viettinsä viemänä kuin hautoo harmeja. Luvassa on siis ihanaa paluuta perustarpeiden ja perusviettien äärelle!

Jänis on perusluonteeltaan arka, varovainen ja aistikas eläin ja sen luonne on kaukana Tiikerin dramatiikasta. Jänis on valpas ja aina liikkeellä. Se pomppii kevyesti pitkin päivää ja piiloutuu uhan edessä nopeasti pois näköpiiristä. Sen korvat skannaavat koko ajan vaaraa, eli se on varuillaan. Se ottaa huomioon kaiken, myös muiden tunteet ja tunnelmat. Jänis onkin stressiherkkä kaveri, sillä se on koko ajan ”haavi auki”. Saatamme Jäniksen vuonna pitkän stressaavan ajanjakson jälkeen olla itsekin herkillä, kun vihdoin tuntuu siltä, että viime vuosien varrella keräämämme megastressi alkaa eri tavoin purkautua. Ehkä tekee jopa mieli käpertyä maailmalta piiloon, kuin jänöjussi pusikkoon, ja antaa maailman myllerrysten mennä ohi omalla painollaan.

Jänis saattaakin olla vähän turvallisuushakuinen ja päätään pensaaseen pistävä, eikä se haluaisi kohdata kaikkia ikäviä tosiasioita, ei ainakaan joka päivä. Se saattaa jäädä paikoilleen vain haaveilemaan – ja se voi tehdä meillekin hyvää. Haave päivässä on manifestoijan magiaa!

Kiinalaisessa kuukausikierrossa Jänis, maaliskuun eläin, vastaa suurinpiirtein länsimaisen astrologian myötätuntoisia, taiteellisia ja hellämielisiä Kaloja. Kalat elää pää pilvissä, kuten Jänis joskus pää puskassa. Siinä missä Kaloista saattaa näkyä vain pyrstö, kun se jo vaihtaa suuntaa, niin Jäniksestä näkyy pehmeä häntätupsu ja pitkien antennikorvien värinä. Se osaa myös vaihtaa turkkinsa väriä juuri oikeaan aikaan, vuodenaikojen vaihtuessa. Jänis onkin maastoutumisen mestari, kameleontti, ja se noudattaa luonnon siihen koodaamaa sisäistä ohjeistusta, joka kertoo sille, mitä milloinkin tehdä.

Viisas ja valpas Jänis onkin läsnäolon mestari. Miettiikö se paljon huomista tai murehtiiko se niin paljon sitä mennyttä? Ei, se keskittyy siihen, mitä on sen edessä tässä ja nyt. Ja se onkin meille arvokas taito tänä vuonna. Laskea hartiat alas ja huokaista, miettiä juuri tämän hetken mietteitä. Emme voi ratkaista koko maailman ongelmia kerralla, eikä maailma koskaan edes tule valmiiksi. Jänis tietää tämän eikä haukkaa liian isoa palaa kerralla. Se ei yritä mahdottomia, vaan pureskelee yhtä heinänkortta kerrallaan. Tärkeintä sille on perusturva ja ravinto, oma perhe ja pentue.

YANG VAIHTUU YINIIN

Jänis edustaa hienotunteista ja herkkää, vastaanottavaa ja vetäytyvää feminiinistä yin-energiaa. Pehmeää valkoista kania kun ajattelee, niin eipä se kovin maskuliiniselta näytäkään. Jäniksellä ei siis ole tarvetta pullistella ja näyttää väkivalloin voimaansa. Voima ja viisaus tulevat nimittäin sen sisältä, omaa herkkyyttä kuuntelemalla. Tiikerin maskuliinisen räyhäenergian, yangin, jälkeen me siirrymme siis feminiinisempiin vaikutteisiin, käännymme ikään kuin ulkoa sisällepäin. Vuosienergioissa sotaisa, huomiota vaativa ja nopeasti etenevä yang vaihtuu siis rauhanpiippua polttelevaan hitaampaan yiniin. Tämä on tervetullut helpotuksen huokaus – tai jäniksen onnenpotku meille kaikille rauhaa kaipaaville!

Me tarvitsemmekin juuri tällaista huolenpitoenergiaa ja perusturvan tunnetta äkkiväärän Tiikerin vuoden jälkeen, joka veti maton jalkojen alta. Tarvitsemme oikeastaan todella kipeästi hermolepoa ja lomaa kaikista huolista. Empaattisena yin-eläimenä Jänis antaa meidän hiljentää tahtia ja huoahtaa kriisiemme keskellä. Se, olemmeko turvassa, on tärkeintä.

JÄNIS EDUSTAA PUUELEMENTTIÄ

Jänis on kevään merkki ja kuuluu puuelementin eläimiin. Se edustaa yin-puuta ja on kuin hento vihreä korsi, joka ensimmäisenä nousee talven jälkeen maasta ja alkaa kiriä kohti aurinkoa. Jänis pitääkin sisällään aluillaan olevaa kevään kasvua.

Kun Tiikeri, myös puuelementin eläin, vaihtuu nyt Jänikseen, emme koe siis kovin suurta muutosta itse elementtitasolla. Tiikerin voimakas yang-puuenergia vaihtuu vain hennompaan ja hillitympään Jäniksen yin-puuenergiaan. Kasvua molemmat eläimet silti edustavat.

On siis aika pistää pienet siemenet itämään. Kyllä sieltä jotain alkaa kasvaa, kun antaa luonnolle sen vaatiman ajan. Jänis katsoo kyllä vierestä, milloin salaatinlehdet ovat valmiita nautittavaksi. Todennäköisesti loppuvuodesta, kun ne ovat ensin saaneet kesän mittaan lämpöä ja valoa.

VUODEN ELEMENTTI: YIN VESI

Vuoden eläin Jänis kylpee tänä vuonna Yin Vedessä, eli ikään kuin kevyen kesäsateen tai aamukasteen keskellä. Vesielementti kostuttaa Jäniksen turkkia kevyesti. Yin Vesi onkin kuin sumua, ilmankosteutta tai pieniä pisaroita auton konepellillä. Me tarvitsemme vettä elääksemme ja Yin Vesi pitää huolen siitä, että saamme riittävästi kosteutta kukoistaaksemme omassa kasvussamme.

Yin Veden lempeä ja hitaampi luonne saa veden imeytymään maaperään eikä se synnytä samalla lailla hallitsemattomia vesimassoja ja tulvia kuin kollegansa Yang Vesi, joka ei edes ehtinyt imeytyä maahan pyyhkäistessään vauhdilla viemäreiden yli. Ehkä luontokin nyt elpyy hiljalleen eikä niin suuria luonnonmullistuksia ole nähtävissä kuin edellisenä vuonna. Näin olisi ainakin normaalioloissa ikiaikaisen kiinalaisen perimätiedon mukaan – tiedä sitten miten käy tämän päivän ilmastonmuutoksen keskellä.

Psykologisesti Yin Vesi, vuoden elementti, on meitä ravitsevaa ja tyynnyttävää. Vedellähän on ylipäätään rauhoittava vaikutus silloin, kun ääriolosuhteista ei ole kyse. Meitä kaikkia myllättiin niin paljon Yang Veden tunnekuohuissa, että nyt on aika hiljalleen vähän rauhoittua ja tasaantua, kuten aalto, joka madaltuu peilityyneksi. Pinnan alta, sieltä syvältä psyyken eri kerroksista, nousi viime vuonna kaikenmoista moskaa pintaan pyöriteltäväksi. Nyt voimme jälkikäteen tehdä tiliä ja ihmetellä, miten eri tavalla asiamme ovatkaan tällä hetkellä. Yllätyksiä pulpahti piilosta esiin, emmekä voi niitä enää maton alle lakaista. Jos meillä oli vaikeita tunteita, ne varmasti tulivat esille ja jouduimme kohtaamaan ne, vaikka se kipeää tekikin. Teimme siis varjotyötä itse kukin, yksityisesti ja kollektiivisesti, vaikkemme olisi tuota termiä entuudestaan tunteneetkaan.

Kuten meteorologit tietävät, myrskyn jälkeen tulee aina jonkin sortin poutasää. Jos taivas ei aivan pilvetön ja kirkas vielä ole, niin ainakin pilvet ovat keventyneet ja vaihtaneet väriä. Tummat ja raskaat myrskypilvet (Yang Vettä sisällä muuten niissäkin) ovat nyt vaihtuneet kevyempiin pilviharsoihin, joista tiputtelee tihkua ja pieniä pisaroita, mutta ei enää niitä raivoavia rakeita. Tämä on siis hyvä uutinen. Ota se sellaisena, vaikkei vielä heti alkuvuodesta niin hyvältä tuntuisikaan. Tunnelma kevenee vielä vuoden mittaan – kuin Jäniksen loikka.

Kesäsade virkistää ja vilvoittaa. Meidänkin tunne-elämämme kokee elpymisen, kun olemme saaneet pahimpia patoutumia purettua. On kevyempi hengittää ukkosen jälkeen, kun raskas ilmamassa on väistynyt. Joidenkin kohdalla pahin on tapahtunut ja myrsky nostatti talosta katonkin ilmaan. Mutta siinäkin on tietynlainen katastrofin jälkeinen lohtu mukana: se pahin tosiaan tapahtui ja nyt on edessä jälleenrakennus. Päivä päivältä asiat alkavat asettua ja elämä löytää uudenlaisen uoman, jota seurata.

Jäniksen vuosi tuleekin näyttämään sinulle, mihin suuntaan kulkea, mistä löytyisi kevyempi askel, kevyempi suunta. Ehkä jossain vaiheessa huomaat, että osaatkin jo hyppiä ja otat loikan uuteen kriisien jälkeiseen elämääsi. Kevyempi olo hiipii sinuunkin kuin salaa. Se on sitä elämän salaisuutta. Muista juoda paljon vettä niin virtaat ja puhdistut itsekin paremmin.

Vesi-Jäniksen vuosi onkin kuin raikas tuulahdus kaikkien näiden kriisivuosien jälkeen. En tietenkään voi luvata, että kaikki ongelmat yhtäkkiä ratkeavat simsalabim, mutta tuskin kukaan sellaista enää edes odottaakaan. Moni odottaa ihan vain perusarkea ja perustyytyväisyyttä sekä ennen kaikkea perusturvaa.

Vesi-Jänis on kaikista Jäniksistä intuitiivisin ja herkin. Se vaistoaa myös yliluonnollisia asioita. Se on tunneälyn mestari, varsinainen emootioiden ja ympäristövaikutteiden superskannaaja. Vesi-Jänis kyllä vaistoaa, missä mennään. Voimme oppia siltä muista välittämistä, aitoa huolenpitoa, diplomaattisuutta ja harkintakykyä. Ehkä kannattaa myös tänä vuonna pelata varman päälle eikä ottaa turhia riskejä. Jänikset tietävät, miten huonosti siinä voi käydä, siksi ne mieluummin tekevät harkittuja siirtoja – tai säntäävät kokonaan karkuun.

Vesi-Jäniksen vuosi saa meidät ainakin rauhoittumaan oman itsemme äärelle. Tahti saattaa yin-energian vuonna vähän hidastua, sillä Jänis tarvitsee aikaa tutkia ympäristöään ja etsiä ruokaa ja suojaa. Mutta kun se on saanut perustarpeensa tyydytettyä – eli kaikki perheenjäsenet turvaan ja ruokittua – sillä kyllä riittää aikaa ja mielenkiintoa myös helliä pentujaan ja kumppaniaan. Läheisyys ja toisten huomioiminen nousee eheyttäväksi teemaksi. Kaipaamme turvallista hetkeä, jolloin voimme painaa kasvomme toisen turkkiin ja huokaista helpotuksesta. Koko katras on kasassa ja turvassa – tehdäänkö yhdessä jotain kivaa?

Se, mitä se kaikki kiva oikein onkaan, näkyy vaikkapa tuossa fengshuin vuosinumerossa. Siirrytään seuraavaksi siis tutkimaan sitä!

FENGSHUI-ENERGIAT VUONNA 2023

Vuoden 2023 keskustähti: Puutähti 4

Fengshui-oppien mukaan olimme kaikki kovilla viime vuonna, sillä katastrofitähti 5, toiselta nimeltään luiden murskaaja, oli meidän kaikkien ”ilona”. Joku arveli vuosi sitten – koska olimme ns. nollapisteessä, perustilanteessa, joka toistuu aina yhdeksän vuoden välein – että olisimme olleet ikään kuin tasapainotilanteessa, turvassa myrskyn silmässä. Mutta ei, emme olleet – olimme juurikin siellä myrskytuulissa mukana. Tuskinpa viitostähti jätti kenenkään tonttia kääntämättä ja mieltä myllertämättä. Tiikerin vuosi yhdistettynä viitosvuoteen oli itse asiassa todella iso paukku. Nyt tiedämme, millainen. Tällaista kokemusta on harvoin tarjolla ja onkin ihme, että selvisimme siitä kuiville. Eivätkä kaikki selvinneetkään.

Olen kuullut vesivahingoista, konkursseista, kuolemantapauksista, tulipaloista, onnettomuuksista ja todellakin, useammallakin tutullani luita murtui, kun tuo luiden murskaaja -tähti tuli käymään. Eikä varmaan tarvitse edes mainita sitä sotaa tai talouskriisiä. Kaikki oli vahvasti kytköksissä fengshuin katastrofitähteen, siihen vitoseen! (Joten ei syytetä Tiikeriä ihan kaikesta, jooko?)

Mutta nyt, hallelujaa, olemme pääsemässä viitostähdestä kokonaan eroon. Vuotuinen vallanvaihto fengshui-energioissa tapahtuu aina 4. helmikuuta, joten alat huomata eron kunnolla vasta sen jälkeen. Tammikuu on vielä erittäin energeettisesti räjähdysherkkää aikaa. Olenkin huomannut, että tammikuussa on tapahtunut jo oma osuutensa katastrofeja. Viitostähti ei lähde suosiolla, vaan vetää hihastaan vielä viimeiset tahdit!

NELOSTÄHTI TUO PILKETTÄ SILMÄKULMAAN

Nelostähti on vitoseen verrattuna kuin rauhanjulistus verisen mafiasodan jälkeen. Nelostähti lentää kotiemme keskustaan (kyllä, sinunkin kotiisi) ja tuo tullessaan keveyttä ja optimismia. Nyt keskitymme aivan erilaisiin asioihin, nimittäin kulttuuriin, kirjallisuuteen, taiteeseen ja kaikkeen muuhun kauniiseen. On hengen ravinnon aika – ja kyllä siinä kehokin saa osansa.

Nelostähti edustaa nimittäin keveitä ihmissuhteita, sekä toivottuja että ei-toivottuja romanttisia lähestymisiä. Sitä kutsutaan kaikkein romanttisimmaksi fengshui-tähdeksi, varsinaiseksi silmäpelin valtiaaksi. Sydämen kuvien ja pienen flirtin ohella se auttaa meitä keskittymään opiskeluun ja luoviin projekteihin, siis elämän sokeriin pelkän suolan sijaan.

Nelonen on toiselta nimeltään akateeminen tähti ja sillä on yhteys Merkuriukseen. Tuo ihana sanansaattaja, vuosinumero 4, tuo meille siis sekä romanttisia viestejä uusilta ihastuksilta että saa meidät suorastaan liekehtimään omissa kirjallisissa projekteissamme.

Jos sinun pitää opiskella, tämä on loistava vuosi siihen. Ällisi kasvaa eksponentiaalisesti ja saat tutkinnot vietyä maaliin asti. Jos taas haluat tehdä jotain luovaa, kuten kirjoittaa ja taas kirjoittaa, olet oikeassa paikassa. Nelostähti on kirjailijoiden suosikkimesenaatti, sillä polla tuntuu nyt leikkaavan ja kirjallisessa työssä on uudenlaista imua.

Jos taas haluat syttyä uuteen romanssiin, ota jo sytkäri esille. Nyt on romantiikan riemuvoitto luvassa kaikille niille, jotka ovat sille avoimia. Kunhan vain muistat, että romanssi ei välttämättä tarkoita samaa kuin uusi vakituinen suhde, joka johtaa papin aameneen. Mutta kyllä siinä jonkinlaisen voitelun voi silti saada…

Nelostähden muita hyviä puolia on matkustaminen. Se on nyt mahdollista ja monelle myös konkreettista vaihtelua kotona paikoillaan tönöttämiseen. Olivatpa matkat nyt lyhyitä tai pitkiä, saatamme olla paljon enemmän tien päällä. Jotain positiivista liikettä elämään ainakin tulee. Saatat siis joutua uusimaan passisi. Varaudu siihen, että muutkin ovat lennolle lähdössä. Lupaa siis hyviä aikoja matkailualalle.

Nelostähti edustaa ilmansuunta-trigrammeissa perheen vanhinta tytärtä ja kaakon ilmansuuntaa, jossa se luonnollisesti oleskelee, fengshuin hyvinvoinnin ja runsauden alueella. Tämä vuosi on siis naisille eduksi ja naiset pääsevät paremmin esille. Heistä puhutaan medioissa ja he pyörittävät maailmaa. Vanhin tytär ei tarkoita ihan teinejä, vaan nuoria aikuisia naisia. Heissä on nyt potkua.

Kun siis yhdistetään tänä vuonna lempeä ja lemmekäs vuoden eläin Jänis sekä tämä fengshuin romantiikan supertähti 4, niin voit jo arvata, että huomiomme kiinnittyy pitkälti ihmissuhteisiin. Kaipaamme kontaktia toisiin ja kaipaamme myös elämänkumppania. Jos 4-vuosi ei sellaista vielä tuo, niin ainakin se tuo säpinää elämään. Saatamme pomppia suhteesta toiseen kuin Jänis ja osaamme ylipäätään suhtautua elämään kevyemmin. Pörröinen pupu sinussa saa silityksiä ja paijausta. Eikö se kuulostakin aivan upealta uutiselta kaiken kokemamme jälkeen?

Nauti siis nelostähden tuomasta kevyemmästä tuulahduksesta ja anna harmittoman flirtin elävöittää elämääsi. Se keventää ainakin askeleitasi ja nostaa hymyn huulille.

VESI-JÄNIKSEN VUOSI 2023 -
ENNUSTEET KAIKILLE KIINALAISILLE ELÄIMILLE

Nopea yleiskatsaus:

Jänikselle vastakkainen eläin: KUKKO.

Jäniksen liittolaiset: VUOHI ja SIKA.

Jäniksen salainen ystävä: KOIRA.

Voi olla haasteellinen vuosi KUKOLLE (törmäysvuosi) ja JÄNIKSELLE (oma vuosi). HÄRKÄ on kuitenkin ehkä kovimmassa prässissä.
Jäniksen vuosi on kuitenkin yllättävän onnekas kaikille eläinroduille, sillä Jänistä pidetään onnea tuottavana eläimenä. Onhan sen käpäläkin perinteisesti ollut onnea tuova taikakalu.

Vuosiennusteet eri eläimille

Lue oman vuosieläimesi osuus, ja jos tiedät myös Neljän Pilarin astrologian mukaiset kuukausi-, päivä- ja tuntieläimesi, tutki lisäksi mitä niille kuuluu. Huomaa, että eläinten sijainti eri pilareissa vaikuttaa myös sinun vuosiennusteeseesi.

Vuosipilarissa olevan eläimen kohdalla muutokset kohdistuvat esimerkiksi ystäväpiiriin tai työyhteisöön, ja sinä olet muutoksissa ikään kuin kärpäsenä katossa. Muutokset alkavat sinun ulkopuoleltasi etkä välttämättä voi vaikuttaa niihin itse lainkaan – olet vain muutoksen imussa mukana. Muutos koskeekin isompia joukkoja, koko ikäryhmää, ei siis vain sinua.

Kuukausipilarissa eläimelläsi on muutosta ilmassa työpaikalla tai elämäntehtävään liittyen. Jos kuukausipilarin eläimelle luvataan hyvää vuotta, on sinun aikasi loistaa työelämässä ja laittaa asiat rullaamaan eteenpäin. Jos tällä eläimellä menee ennusteen mukaan kehnommin, sinullakin voi olla haasteita työasioihin liittyen.

Päiväpilarissa ollaan aina tekemisissä parisuhdeasioiden ja omien tunteiden kanssa, myös sisäisen tasapainon kanssa. Jos tähän osuu sinulla onnekas eläin, on parisuhteessasi mukavaa menoa tai uusi romanssi tiedossa. Olet myös paremmin itsesi kanssa sinut. Jos päiväpilarin eläimelle luvataan ankeampia aikoja, sinun on panostettava omaan kumppanuussuhteeseesi paljon tavallista enemmän, jotta tunteet eivät väljähdy ja viilene. Myös omanarvontunnon ja sisäisen eheytymisprosessin kanssa voi olla enemmän tekemistä.

Tuntipilarin eläin kokee vuoden energiat unelmien ja ideoiden toteuttamisen, luovan visioinnin ja mahdollisten omien lasten kautta. Se antaa myös viitteitä terveydestä ja oman talouden vakaudesta, eli resursseistasi, joilla pärjäät elämässä. Tuntipilarin eläintä sanotaan myös nousevaksi merkiksi, eli se ei todellakaan ole pahnan pohjimmainen. Tutki mitä tälle karttasi eläimelle kerrotaan, erityisesti jos olet jo ylittänyt 40-ikävuoden rajapyykin, jolloin tuntieläin alkaa vaikuttaa meissä voimallisemmin.

Kuten voit huomata, ei ole siis vain yhtä vastausta kaikille eläimille eikä kannata tuudittautua vain oman vuosieläimen seuraan. Se ei anna kohtalostasi koko kuvaa.

Jos haluat saada selville mitä kaikkia eläimiä sinun kiinalaisen astrologian mukaiselta kartaltasi löytyy, niin tutustu kiinalaiseen Neljän Pilarin perustulkintaan. Meissä kaikissa asuu neljä eri eläintä syntymävuoden, -kuukauden, -päivän ja -kellonajan mukaan. Tulkinnassa kerrotaan myös mikä viidestä elementistä on sinulle läheisin, eli ns. itse-elementti. Se määritetään syntymäpäiväsi mukaan.

Jos haluat saada selville mitä kaikkia eläimiä sinun kiinalaisen astrologian mukaiselta kartaltasi löytyy, niin tutustu kiinalaiseen Neljän Pilarin perustulkintaan. Meissä kaikissa asuu neljä eri eläintä syntymävuoden, -kuukauden, -päivän ja -kellonajan mukaan. Tulkinnassa kerrotaan myös mikä viidestä elementistä on sinulle läheisin, eli ns. itse-elementti. Se määritetään syntymäpäiväsi mukaan.

Kiinalainen astrologia

Neljä Pilaria BaZi -tulkinta

Tutustu Neljä Pilaria BaZi -tulkintaan

Jänis

 Jänis

Vihdoinkin Jäniksen vuosi, mikä mahtava ilosanoma kaikille pehmeille pupusille! Jänis saa kerrankin peruuttaa puskastaan kokonaan ihmisten ilmoille ja näyttää turkkinsa ja luonteensa kaikki hienoudet. Moni suorastaan jonottaa silittämään sitä.

Jäniksenä on hieno olla, sen tiedät jo itsekin. Moni arvostaa luonteesi lempeyttä ja sitä, millainen tiimipeluri oikein oletkaan. Nyt on sinun aikasi syrjäyttää dramaattiseksi heittäytynyt Tiikerin vuosi ja näyttää, että myös diplomatialla, myötätunnolla ja aidolla välittämisellä tätä maailmaa voidaan pyörittää. Me kaikki tarvitsemme Jänistä nousemaan esiin, edelläkävijäksi, sillä maailma tarvitsee nyt pehmeämpiä arvoja ja myötäelämistä. Jänis osoittaa, miten katseen voi nostaa omasta navasta ja kohdistaa sen lähimmäisen silmiin. On siis onnen, rauhan ja rakkauden aika. Jänis tuo sen meidän näköpiiriimme. Se on tärkein vuoden tavoite: elä ja anna elää.

Jäniksellä pitää siis aiempaa enemmän kiirettä, kun se on kerran kruunattu Vuoden Eläimeksi. Jos joka puskaan ja patiolle pitää ennättää pyörähtämään, niin tuleehan siinä hiki vuoden mittaan. Ota siis jo valmiiksi sellainen asenne, että kaikki asialliset hommat kyllä hoidetaan ja muiden suhteen käytetään sitten harkintaa. Jäniksellä on hyvät hoksottimet ja aimo annos tilannetajua, joten se osaa kyllä tehdä karsintaa tarvittaessa. Joka ikistä ruohonkortta ei kannata syödä, ainoastaan ne makeimmat. Kannattaa siis fokusoida ja tehdä suurimmat loikat juuri oikeaan aikaan ja oikeiden asioiden puolesta. Korkean profiilin juttuihin kannattaa kyllä lähteä mukaan. Mieti, mikä sinulle on tärkeintä: mikä saa viiksikarvasi värähtämään ja menojalan vipattamaan. Sinnepäin kannattaa viipymättä suunnata.

Tämä vuosi edistää Jänistä monella tapaa. Sen hoksottimet ovat niin terävät, että se suorittaa kaikki kurssit loistavin arvosanoin. Jos siis teet jotain tutkintoa, tänä vuonna pääset pitkälle. Energiaa tuntuu jotenkin olevan aiempaa enemmän ja siksi asiat edistyvät. Jäniksellä on myös enemmän arvovaltaa sekä kykyä johtaa, joten se saa siksikin hankkeensa läpi hyväksytysti. Erinomainen aika siis pistää molemmat käpälät töihin! Vuoden johtajana oleminen näkyy tietenkin myös töissä, jossa Jänis voi pompata isompiin rooleihin, paremmalla palkalla. Mieti, mikä olisi se seuraava askel urallasi, ja ota se.

Aina onnekkaan Jäniksen kannattaa omana vuonnaan olla rahan suhteen kuitenkin jonkin verran konservatiivinen ja laittaa pelimerkkinsä turvallisiin sijoituksiin ja välttää ylimääräisiä taloudellisia riskejä. Mutta etenkään sen ei kannata ottaa mitään terveyteen liittyviä riskejä. Jäniksellä on muuten pullat oikein hyvin uunissa, mutta terveyden kanssa tuppaa olemaan pientä ongelmaa, etenkin alaraajoissa. Kannattaa katsoa mihin loikkaa, millaisia jalkineita käyttää, ja hoitaa kaikki jalkakrempat heti kuntoon. Muu kroppa kyllä kestää, mutta kovassa menossa alaraajat ja niiden lihakset ja lihaskalvot ovat tiukilla. Tarkkaile siis vuoden mittaan, mitä vyötärön alapuolella tapahtuu ja pidä myös vatsahapoista huolta. Oikea tasapaino elämässä vaatii myös fyysistä tasapainoa ja sen ylläpitämistä. Jos Jänis ei ole tarkkana, se saattaa kaatua koipiinsa ikävästi rähmälleen tai saada vatsanpuruja liiasta touhuamisesta. Eikä se ole hyvä lähtökohta oman menestysvuoden alussa.

Jäniksellä on tapana sanoa Kyllä aina kun joku edes kysyy, joten sen pitää omana vuonnaan luvata muille vähemmän ja itselleen paljon enemmän. Edistä omia asioitasi ja kannusta muita hoitamaan itse omansa. Jäniksen hienotunteisuudella ja diplomatialla tuo viesti menee kyllä perille eikä kukaan pahastu. Eihän ole tarkoitus, että oma vuotesi menee vain toisten asioita hoitaessa! Sinä olet tärkein, pupuseni. Pidä itsestäsi oikein hyvää huolta, jotta turkkisi kiiltää ja silmäsi tuikkivat kirkkaana. Jäniksellä on hyvä huumorintaju ja sitä kannattaakin viljellä aina, kun tuntuu, että nyt alkaa kiristää jokin ruuvi päässä. Oman eläimen vuosi on haipakkaa menoa, joten rauhoittumiseen kannattaa varata myös aikaa, jotta syke ehtii tasaantua.

Jäniksen vuosi on Jäniksille itselleen vahvaa perheen ja läheisten kanssa vietettyä aikaa – etenkin jos Jänis on kartalla ns. parisuhdepilarissa, eli päiväpilarissa. Omassa kotikolossa on turvallista olla ja keskittyä tärkeimpiin ihmisiin. Toreilla ja tantereilla tanhuaminen vaatii siis vastapainonsa: lempeän lepäämisen. Ja lempeyttä ja lempeä Jänis itse symboloikin.

Parisuhteessa menee hyvin, etenkin jos yhteistä aikaa laitetaan jo valmiiksi kalenteriin. Yhteiset hetket ja harrastukset ruokkivat niin suhdetta kuin omaa hyvinvointia. Kaikenlainen pariutuminen onkin Jänikselle nyt ajankohtaista, oli se sitten töissä tai yksityiselämässä. Olisi outoa, jos sinkkukani ei nyt seuraa saisi. Ota kani käpälät silmiltä ja katso tarkemmin ketä ympärilläsi on! Ihmissuhteissakin voidaan siis päästä sille seuraavalle tasolle: alkaa seurustella, mennä naimisiin, muuttaa yhteen tai sitä rataa. Jotain muutosta sillä saralla varmasti tapahtuu.

Kumppanuuksia ja partnerisuhteita kannattaa vaalia myös työelämässä, sillä kyllä nekin ihmissuhteita ovat – ja jos työpaikan suhteet ovat hyvällä tolalla, myös yhteistyö eri projekteissa sujuu sutjakkaammin. Työasioihin kannattaa muutenkin panostaa tällaisena voimavuonna. Rauta käy niin sanotusti kuumana! Tietokoneen näppäimistökin voi olla tulessa. Jos laitat käpäläsi uuden työpaikan oven väliin, se ovi saattaa sinulle apposen avoimeksi aueta. Kaikenlainen itsesi intellektuaalinen kehittäminen kannattaa myös – korvien väliin kerätty tieto ja taito on nyt valtaa.

Myös ystävyyden merkitys ja jaetut kokemukset ovat tärkeitä – kerää tuttuja ja tuntemattomia ympärillesi ja katso mihin kaikkeen synergiaetu voi johtaa. Kuunteleminen ja kuulluksi tuleminen ovat molemmat tärkeitä elämän kolhujen liennyttäjiä, ja se pätee niin ystävien, kumppanien kuin kollegoiden kesken. Avaa ihmeessä suloinen suusi ja kerro, mitä mielesi päällä on. Mieltäsi vaivanneet tilanteet saattavat tänä vuonna saada nopean käänteen parempaan.

Vuoden keskiössä ollessaan Jäniksen tuskin tarvitsee jäädä yksin nurkkaan nyhjäämään. Tulet varmasti nauttimaan tämän vuoden antimista, sillä ne maistuvat tuoreilta naposteluporkkanoilta. Tekee hyvää myös hampaille! Kunhan muistat, ettei mitään kannata tehdä hampaat irvessä. Nauti siitä, että nyt sinut todellakin huomataan ja sinusta puhutaan, ja jaa rauhanomaista energiaasi koko maailmaan.

Olet muutoksen silmässä, paremman tulevaisuuden luojana. Älä siis yhtään jänistä, vaan astu spottivaloon.

JÄNIKSEN MOTTO VUONNA 2023:
Nyt on näytön paikka – voin hypätä niin korkealle kuin itse tahdon.

Jos vuosieläimesi on Jänis ja haluat saada selville mitä kaikkia eläimiä sinun kiinalaisen astrologian mukaiselta kartaltasi löytyy, niin tutustu kiinalaiseen Neljän Pilarin perustulkintaan. Meissä kaikissa asuu neljä eri eläintä syntymävuoden, -kuukauden, -päivän ja -kellonajan mukaan. Tulkinnassa kerrotaan myös mikä viidestä elementistä on sinulle läheisin, eli ns. itse-elementti.

Takaisin alkuun

Kiinalainen astrologia

Neljä Pilaria BaZi -tulkinta

Tutustu Neljä Pilaria BaZi -tulkintaan

Lohikäärme

 Lohikäärme

Lohikäärme on tulinen eläin, jonka on vaikea niellä tunteitaan ja mielipiteitään. Jos kiukku pääsee ilmoille, siinä yleensä joku lähettyvillä oleva kärähtää. Nyt Jäniksen vuonna, kun odottelet malttamattomasti omaa hohdokasta esilläolon vuottasi (sillä kyllä, 2024 on Lohikäärmeen oma vuosi), on tärkeää löytää omalle levottomalle energialle oikea kanava ja keino tulla ulos. Tietynlainen maltti on siis valttia, jos Lohikäärmeen piuhat uhkaavat ylikuumentua. Tämä on siis oman itsesi hallinnan ja hillinnän vuosi, kaikilla mahdollisilla tasoilla.

Lohikäärmeellä saattaa olla tätä pidäteltyä ylimääräistä energiaa jemmassa, koska se on joutunut odottamaan omaa vuoroaan jo 10 vuotta. Vielä pitäisi jaksaa yksi kokonainen vuosi ja sitten se pääsee töräyttämään esiin kaikki taitonsa ja levittämään komeat suomusiipensä kaikkien ihasteltavaksi. Lohikäärmeellä on nyt mahdollisuus kasvaa ja kukoistaa ja selättää itse omat ongelmavyyhtensä. Kaikki oikeastaan riippuu Lohikäärmeestä itsestään: se voi yltää millaisiin suorituksiin tahansa, jos se keskittyy olennaiseen ja hyödyntää omia voimavarojaan sekä mielenlujuuttaan. Mutta jos se herpaantuu hetkeksikään ja alkaa slarvailla, syytellä olosuhteita tai purkaa mielen mataluuttaan muihin, niin eihän siitä hyvää seuraa. Silloin ei myöskään seuraa saata vierelle löytyä, jos muut näkevät jo kaukaa, miten Lohikäärme vaan höyryää ja huuruaa hulluna.

Lohikäärmeellä saattaakin joko olla liikaa pidäteltyä energiaa, joka pitäisi saada kanavoitua johonkin – tai sitten sillä tuntuu olevan takki ihan tyhjä ja motivaatio hukassa. Lohikäärmettä suositellaankin hakemaan apua ongelmiinsa vaikkapa joltain ulkopuoliselta mentorilta, jotta se pääsisi taas eteenpäin – ja tietäisi missä suunnassa se on.

Lohikäärmeen tuleekin kiinnittää huomiota paitsi tähän stressin ja tunteiden hallintaan ja niiden kanavoimiseen luovaan, tuottavaan toimintaan, niin myös omaan fyysiseen terveyteen. Tänä vuonna saattaa maha taas muljahtaa ja askel horjahtaa, jos se ottaa hyvän terveydentilan ihan vaan annettuna. Terveys ei ole pelkästään onnekas sattuma tai taivaalta tipahtanut lahja, vaan sen eteen voi joka päivä tehdä jotain ylläpitoa.

Lohikäärme unohtaa usein kehonsa kutsut ja kuiskaukset, kun sillä on niin kiire kuunnella mielensä mietteitä. Jääkaappikin saattaa näyttää tyhjää ja kaapeissa pyöriä pelkkää vanhentunutta kuivatavaraa, kun ei Lohikäärmettä niin ole kiinnostanut omaa ruokaympyrää miettiä. Joko tänä vuonna siihen tulisi jotain tolkkua? Lohikäärme voisi nimittäin ottaa oppia Jäniksestä, joka tietää, että vihreitä ruohoja kannattaa syödä joka päivä ja piipahtaa pihalla vähän hyppimässä. Ota edes omena päivässä ja pidä lääkäri loitolla – ellet sitten ole iskenyt silmiäsi johonkin konitohtoriin ja kaipaat läheisempiä vapaa-ajan lääkärileikkejä. Leikkiminen onkin muuten tosi hyvä idea – rennompi ote elämään saa Lohikäärmeen nauramaan, rentoutumaan ja sen otsahermokin lakkaa tykyttämästä. Iloitse ja leiki siis enemmän!

Jos stressin purkuun suositeltu liikunta tuntuu Lohikäärmeestä tylsältä, yritä löytää siihenkin jotain leikkimieltä, jotta pääset paremmin endorfiinivirtaan kiinni. Myös aivoissa olevat ajatukset saattavat saada uuden muodon, kun kehoa vähän vääntelee eri asentoihin ja puskee hikeä pintaan. Rääkki uudistaa kehoa ja virkistää mieltä. Ennen kaikkea se saa ideat taas virtaamaan, jos ne ovat olleet vähän jumissa.

Sehän on tiedossa, että Lohikäärme on kumppanina erityisen kiehtova, mutta samalla vähän pelottava. Ihan kaikki eivät uskalla sen kanssa ryhtyä lemmenleikkeihin, jos pelkäävät karvojensa vielä kärähtävän. Lohikäärmeelle suositellaankin nyt Jäniksen vuonna (ja aina) sellaista kylmänviileän lunkia asennetta ihmissuhdemarkkinoilla: näytä korttisi ja pelimerkkisi ja katso sitten, kuka tarttuu niihin. Väkisin vääntämällä, ja perään puhkumalla, ei ennenkään ole homma toiminut. Siksi Lohikäärme saattaa olla vuoden alussa vielä parisuhteen puutteessa, mutta onneksi Jäniksen vuosi auttaa nimenomaan lemmen kaipuuseen. Jos ei juuri onnekkaan ja lemmekkään Jäniksen vuonna tärppää, niin milloin sitten? Lohikäärme voisikin keskittyä oman vetovoimansa sisäiseen tehostamiseen ja sillä tavalla magnetisoida kaipaamansa kumppanin luokseen ilman sen kummempia hokkuspokkustemppuja. Kyllähän tuollainen taianomainen taruolento kuin Lohikäärme osaa lumota ympäristönsä kaikki sinkut – ja joskus varatutkin! Ota siis selvää millä mielellä se toinen lisko on liikkeellä, ennen kuin retkahdat tulisia lanteitasi myöten.

Maltti on valttia ja muutenkin Lohikäärmettä neuvotaan olemaan varovainen siinä, ettei se kuuluttele kylillä keskeneräisiä suunnitelmiaan, jotka voivatkin vielä kosahtaa. Tee siis ennemmin projektisi kokonaan loppuun ja kerro siitä sitten vasta muille. Joku saattaa muuten vaikka varastaa patenttia vailla olevat nerokkaat ideasi! Sama pätee uusiin seurustelukumppaneihin: ei ehkä kannata heti hehkuttaa, että tässä se nyt on, jos tyyppi liukeneekin näköpiiristä jo seuraavalla viikolla. Koska se jos mikä saa Lohikäärmeen sapen kiehumaan ja mielen madaltumaan. Odota siis, että olet varma asiastasi ennen kuin julkistat mitään muille. Äläkä ainakaan lähde takaamaan kenenkään lainoja tai allekirjoittamaan sopimuksia lukematta pientä pränttiä! Olet altis huiputuksille.

Vakiintuneille Lohikäärmeille voi antaa neuvoksi sen, että pienetkin harmin ja riidan aiheet kannattaa purkaa varaosiin nopeasti jo heti alkuvaiheessa eikä päästää kärpäsistä kehittymään liian isoja härkäsiä. Ketutukset vaan halki, poikki ja pinoon, ja sitten taas eteenpäin sulassa sovussa. Lohikäärmeen kannattaa myös katsella sinne omaan peiliin ahkerasti ja miettiä, onko kaikki aina kumppanin syytä, vai voisiko omassa ilmaisussa olla ongelmaa. Pitäisikö kumppania välillä myös kuunnella ja tehdä kompromisseja? Lohikäärmeen päässä syttyvä nerokas idea ei aina välttämättä ole puolison mielestä se paras tapa toimia. Yhteistyö ja toisen parempi ymmärtäminen on siis tarpeen.

Työ- ja talousasioissa Lohikäärmeellä on monta suunnitelmaa meneillään ja osa niistä voi mennä ihan maaliinkin asti. Muista kuitenkin, että vasta tuloksia kannattaa esitellä, ei pelkkiä ideoita. Tässäkin on oikeastaan luotettava Jäniksen vuoden tuomaan onneen, mutta tehtävä myös oma osuutensa reippain mielin. Laita myös hyvä kiertämään ja auta muita jollain sopivalla tavalla niin työ- kuin yksityiselämässä. Jossain vaiheessa hyväntekijää aina muistetaan mukavalla ja maukkaalla onnenapilalla. Kerää kivaa karmaa säästöön, niin säästölippaasi onkin pian täynnä iloisia yllätyksiä.

Lohikäärmeen kannattaa keskittyä luomaan uusia suhteita ja etenkin etsiä apua, jos olet oman suuntasi suhteen vähän hukassa. Tänä vuonna löydät jonkun auttavan käden, jonkun, joka saa sinut taas näkemään metsän puilta. Vielä kun edistät itse asioitasi, säilytät positiivisen pohjavireen, ja olet avoin mahdollisuuksille, niin väylä vuoteen 2024 onkin levenemässä varsinaiseksi menestystarinaksi – sinun menestystarinaksesi, rakas Lohikäärme! Luo siis tänä vuonna kunnon pohja ensi vuoden säteilyllesi.

LOHIKÄÄRMEEN MOTTO VUONNA 2023:
Johda omaa menestystäsi ja kanavoi energiasi viisaasti.

Jos vuosieläimesi on Lohikäärme ja haluat saada selville mitä kaikkia eläimiä sinun kiinalaisen astrologian mukaiselta kartaltasi löytyy, niin tutustu kiinalaiseen Neljän Pilarin perustulkintaan. Meissä kaikissa asuu neljä eri eläintä syntymävuoden, -kuukauden, -päivän ja -kellonajan mukaan. Tulkinnassa kerrotaan myös mikä viidestä elementistä on sinulle läheisin, eli ns. itse-elementti.

Takaisin alkuun

Kiinalainen astrologia

Neljä Pilaria BaZi -tulkinta

Tutustu Neljä Pilaria BaZi -tulkintaan

Käärme

 Käärme

Tiikerin vuosi sai varmasti Käärmeen sihisemään ja luikertelemaan epätoivosta rullalle monta monituista kertaa, niin villiä ja valitettavaa menoa se oli. Tänä vuonna Käärme ymmärrettävästi kaipaa jo jotain ihan muuta kuin koko ajan puolustuskannalla oloa. Vielä ei ole kuitenkaan Käärmeen paras vuosi edessä, sillä ne sotkuun menneet asiat viime vuodelta odottavat osittain vielä setvimistä. Käärmeellä voikin olla vähän tankki tyhjä ja pinna kireällä. Tämä energian vähyys väkisinkin heijastuu kaikkeen tekemiseen ja kaikille elämän eri osa-alueille.

Erityisesti Käärme voi kokea, että nyt muuten katkesi kamelin selkä. Se ei enää jaksaisi maailman epäoikeudenmukaisuutta pätkääkään, oli kyse sitten vaikkapa oman työpaikan toimistopolitiikasta tai ihmisistä, jotka tallovat sen tunteita yksityiselämässä. Tai ehkä puseroon on tullut liian monta suru-uutista viime vuosien aikana ja se on joutunut kannattelemaan sekä itseään että läheisiään. Käärmeen onkin nyt valittava, mitkä taistelut ovat oikeasti taistelemisen arvoisia ja mille pitää kääntää vain selkänsä. Onneksi juuri itse voit tämän valinnan tehdä!

Koska hermokireyttä esiintyy, niin Käärmeelle suositellaan kaikkia mahdollisia rentoutumiskeinoja. Käy kylpylässä, makaa hetki hierojan käsiteltävänä, unohda oma elämä elokuvissa – jotain tätä rataa. Huokaise hetki, sillä todella tarvitset sitä. Myös matkat muihin maisemiin voisivat viihdyttää Käärmettä siinä määrin, että se unohtaa hetkeksi murheensa. Mitä kireämmällä oma käärmeennahka on, sen enemmän kiristää myös ihmissuhteissa. Voit siis aloittaa omasta olosta ja etsiä hyvinvointiasi kuumista lähteistä tai kuumakivihieronnasta – kenties jopa avannosta, jos niin viileäksi heittäydyt – ja palata sitten kotiin paljon parempana ja rennompana ihmisenä. Tämä on nyt ihan vakavasti otettava suositus. Olet venynyt niin moneen menoon, että joskus se venyminen on vaan lopetettava. Kevennä siis askelta ja vastuitasi, tavalla tai toisella.

Käärme kaipaa elämään myös henkisempää otetta ja tänä vuonna se saattaakin perehtyä johonkin henkiseen oppiin tai filosofiaan. Se saattaa ottaa energiahoitoja tai lähteä retriitille. Mikä vain oikealta tuntuu, on juurikin se sopiva suunta. Nyt se suunta voi tosiaan olla sisäänpäin, omaa valoa ja ymmärrystä kohti. Jos Käärme kuitenkin vetäytyy omiin oloihinsa, koska se on allapäin, masentunut ja vailla tulevaisuuden toivoa, niin silloin yksin jääminen ei pidemmän päälle ole se paras ratkaisu. Tutki siis tunnelmiasi – haluatko ja kaipaatko olla yksin omien ajatustesi ja tunteidesi kanssa vai olisiko kuitenkin parempi etsiä piristävää seuraa, joka vie ajatukset pois pahimmista aatoksista. Ehkä molemmat lääkkeet vuorotellen auttavat.

Jäniksen vuosi lupaa Käärmeelle kasvua jollain elämänalueella – millä, se riippuu tarkemmin karttasi kokonaisuudesta ja siitä, missä pilarissa Käärme oikein lymyää. Työelämässä Käärmeen rattaat tuntuisivat pyörivän parhaiten, ne kun on jo aiemmin pistetty kunnolla pyörimään. Jatka siis samaan malliin, etenkin jos Käärme on siellä kuukausipilarissa, eli uran ja elämäntehtävän alueella. Myös kaikenlainen koulutus ja matkustaminen ovat hyvässä vedossa. Ei ehkä kuitenkaan ole se paras vuosi tehdä suuria elämänmuutoksia tai ottaa isoja taloudellisia riskejä, koska ne tuovat mukanaan aina lisää stressiä ja sitähän on ollut tässä muutenkin jo riittämiin.

Käärmeen hyvinvointia voisikin edistää parhaiten perusarjen eläminen ja pienten askelien ottaminen. Ei ole pakko nielaista koko saalista kerralla! Ei ole myöskään pakko saavuttaa isoja asioita yhtäkkiä, tuosta noin vain. Aseta pieniä tavoitteita itsellesi, jos siltä tuntuu – tai ole asettamatta. Myös virran mukana virtailu voisi vaihteeksi tuntua hyvältä. Elämämme on jo niin huippuunsa viritettyä ja suorituskeskeistä, että löysäilyä pitää joskus oikein erikseen opetella. Jos et osaa vapaa-ajalla oikeaoppisesti laiskotella, niin kokeile sitten vaikka jotain uutta harrastusta, joka innostaa uuden oppimiseen. Käärme on niin mentaalinen eläin, että se kaipaakin aivoilleen aina jotain puuhastelua.

Pääasia on, että nautit siitä, mitä ikinä tänä vuonna teet. Ja ajattele asioitasi myös pitkällä tähtäimellä. Sillä tavoin näet ehkä selvemmin, mikä on oikeasti tärkeää tehdä nyt, mihin pitäisi erityisesti alkaa jo panostaa, ja minkä voi jättää toistaiseksi, tai kokonaankin, väliin. Suunnitelmallisuus onkin onneksi Käärmeen vahvuuksia! Ja kun tarpeeksi suunnittelee, suunnitelmat alkavat kuin itsestään toteutua.

Lohikäärmeen vuonna 2024 on taas astetta isommat rattaat käytössä ja Käärmeen onkin hyvä kerätä tänä vuonna resursseja sitä varten – niin henkisiä, mentaalisia, taloudellisia kuin terveydellisiäkin resursseja. Jäniksen vuosi saattaakin olla Käärmeille tietynlainen sisäänpäinkääntymisen vuosi, omien voimavarojen keräämisen ja omien tavoitteiden kirkastamisen vuosi. Kuuntele sisäisiä toiveitasi – ne saattavatkin kuiskailla ihan eri tavalla kuin aiemmin. Ehkäpä prioriteettisi ovat kuin salaa vaihtuneet eikä entinen enää innosta samalla tavalla. Joudutkin siksi tutkimaan sisintäsi tarkemmin. Tämä vuosi antaa siihen otolliset olosuhteet.

Ota tämä vuosi siis kevyin rantein ja uudista itseäsi niin sisäisesti kuin ulkoisesti. On tiedossa itseesi panostamisen vuosi. Kaikki mitä teet, tukekoon siis sinun hyvinvointiasi. Ja tiedät itse aina parhaiten, haluatko nyt kiihdyttää jollain elämän saralla vai hetken vain himmailla. Molemmat tavat ovat sallittuja.

KÄÄRMEEN MOTTO VUONNA 2023
Anna itsellesi aikaa ja kokoa itsesi entistä upeammaksi kokonaisuudeksi.

Jos vuosieläimesi on Käärme ja haluat saada selville mitä kaikkia eläimiä sinun kiinalaisen astrologian mukaiselta kartaltasi löytyy, niin tutustu kiinalaiseen Neljän Pilarin perustulkintaan. Meissä kaikissa asuu neljä eri eläintä syntymävuoden, -kuukauden, -päivän ja -kellonajan mukaan. Tulkinnassa kerrotaan myös mikä viidestä elementistä on sinulle läheisin, eli ns. itse-elementti.

Takaisin alkuun

Kiinalainen astrologia

Neljä Pilaria BaZi -tulkinta

Tutustu Neljä Pilaria BaZi -tulkintaan

Hevonen

 Hevonen

Tiikerin vuosi oli Hevoselle yhtä laukkaa. Hevosen ja Tiikerin sävelet soivat hyvin yhteen, joten Hevonen todennäköisesti piti kaikesta siitä hurjasti menosta, mitä Tiikeri toi tullessaan. Moni Hevonen vaihtoi laidunta ja asuinpaikkaa, ja jos ei ihan vielä päässyt muuttamaan, niin asia on koko ajan niin sanotusti tapetilla. Jäniksen vuosi voi hyvinkin viedä tämän muuton maaliinsa, jos se ei vielä edellisen vuoden puolella kokonaan onnistunut. Onhan tässä ollut ”ryppyjä rakkaudessa” – tai oikeammin kompastuskiviä asuntomarkkinoilla. Mutta nyt on luvassa rahaa ja rakkautta! Hevonen voikin jo alkaa treenata onnenhyppyjä, niin helposti se esteiden yli pompahtaa.

Hevoselle luvattiin hienoa vuotta 2022 ja sama jatkuu edelleen. Olet melkoisessa voittoputkessa, hummani! Sen lisäksi, että mietit uutta kaapin paikkaa, tapettia, auton parkkeerausruutua ja sen semmoisia kotiasioita, niin tottakai myös muilla elämän kilparadoilla on kiivas tahti. Työpaikalla täytyy laittaa kaikki kaviot töihin ja sama kiireen tuntu seuraa työpäivän jälkeen myös kotiin. Sielläkin riittää sitä puuhaamista. Mutta jotenkin Hevonen vaan jaksaa, koska sillä on niin kova tekemisen meininki. Kaikki eivät jaksa yhtä hyvin kuin Hevonen, mutta se onkin jo luonnostaan todella kestävä eläin, joka on tottunut kantamaan muita selässään. Joten kyllä se omat hommansakin saa hoidettua. Silti välillä kannattaa hengähtää, jottei vallan puhti lopu kesken.

Hevonen on itse asiassa yksi vuoden 2023 onnekkaimmista merkeistä. Kaikki, mitä se on pistänyt aiemmin kasvamaan, on joko valmista korjattavaksi tai ainakin jo hyvässä kasvuvaiheessa. Jatka samaan malliin, sillä nyt on voittoputki päällä. Tämä voi näkyä ihan taloudellisissa sijoituksissakin. Jotenkin se taloudellinen jumi, missä moni muu eläin nyt rypee, ei samalla tavalla näy Hevosen elämässä. Sen ympärillä on ikään kuin taikapölyä, joka eristää sitä arjen pahimmilta pettymyksiltä. Hevonen tuskin joutuu pettymään Jäniksen vuoden antiin. On siis erinomainen hetki takoa menemään ja treenata tosissaan kovimpiin laukkakilpailuihin. Laita kaikki peliin! Saatat oikeasti olla voittajana maalissa kaikissa hankkeissasi.

Jos Hevonen haluaa elämäänsä pitkän – tai lyhyenkin – tähtäimen ihmissuhdetta, niin tämä vuosi on todella otollinen aika etsiä ja myös löytää etsimänsä, sillä Jänis merkitsee Hevoselle persikankukkaa. Sitä kun kunnolla nuuhkaisee, niin johan on kosijoita ympärillä pörräämässä. Verkot siis veteen viipymättä niin katsotaan tuleeko sieltä kuhaa vai haukea. Sama heijastuu työpaikalle ja finanssibisneksiin: nyt on se kuuluisa rauta kuumana ja takomista vailla. Onnistut lähes varmasti, jos teet fiksuja siirtoja.

Hevosen ei itse asiassa tarvitse edes kovin paljon irvistellä kuolaimet suussa, sillä kaikki menee aika helpon oloisesti. Muista siis, että mitä hauskempi fiilis, sen lunkimmin voitto irtoaa. Tällaisella taustaenergialla mahtavien mahdollisuuksien portit ja pilttuut aukeavat, rahaa sataa laariin ja ihailijat pökertyvät eteesi. Kuulostaa jo liiankin hyvältä? No, ei voi muuta sanoa kuin että katso, miten Jänis edelläsi loikkii ja tee sama perässä. Onnistumisen mahdollisuudet ovat ainakin ainutlaatuiset, joten miksi et luottaisi onneesi tukevasti. Vuoden lopussa saatat yllättyä, miten moni haaveesi kävi toteen. Ja jos ei vielä käynyt, niin olet jo paljon pidemmällä kuin aiemmin.

Olet jollain tavalla linssin silmässä, joten yritä näyttää parhaalta versiolta itsestäsi aina kun kuljet kylillä ja kaupungilla. Ties kenen haaviin vielä joudut, ja tarkoitan tätä vain hyvässä mielessä. Uusi rakkaussuhde ei ole lainkaan mahdoton ajatus ja vakipareillakin on rakkauden tanssiaskeleet hyvin hallussa. Ehkä tosiaan se uusi yhteinen koti polttelee nyt kavioiden alla ja sen etsimiseen käytetään aikaa. Etenkin niille, joilla on Hevonen parisuhdepilarissa, eli päiväpilarissa, nämä suhdeasiat ottavat askelia eteenpäin. Juhlia tiedossa.

Mikä voisi oikeastaan uhata Hevosen menestystä tänä vuonna? No, ehkä se kova meno ja stressi. Koska niin moni asia kaipaa Hevosen huomiota ja se juoksee helma hulmuten afäärejään hoitamassa, niin sen voimavarat saattavat välillä käydä vähiin. Muista siis ottaa aikaa ihan vain itsellesi, vietä aikaa luonnon helmassa hitaasti hengitellen ja pidä kaikista terveysasioistasi tunnollisesti huolta. Sillä tavalla estät loppuunpalamisen, mikä aina vaanii, jos omalla paletilla on liikaa hoidettavaa. Muuten, oletko miettinyt, että voisit ulkoistaa osan omista hommistasi? Jos olet jo pitkään miettinyt, että apu olisi tarpeen, niin nyt voisi olla hyvä hetki kokeilla siivoojan palkkaamista tai muuten oman arjen helpottamista. Ruoat kotiin? Mökkitalkkari? Muista kotitalousvähennys!

Kuulostaa kertakaikkiaan elämisen arvoiselta vuodelta Hevosten kohdalla. Nyt on hyvä näyttää mihin kaikkeen oikein pystytkään. Hevonen varmasti jo odottaakin kaviot maata kuopien, että päästäisiin kunnolla lähtemään radalle. Se lähtölaukaus Jäniksen vuoteen kuuluukin NYT!

HEVOSEN MOTTO VUONNA 2023:
Nyt on aika laukata voittajana maaliin. Anna palaa!

Jos vuosieläimesi on Hevonen ja haluat saada selville mitä kaikkia eläimiä sinun kiinalaisen astrologian mukaiselta kartaltasi löytyy, niin tutustu kiinalaiseen Neljän Pilarin perustulkintaan. Meissä kaikissa asuu neljä eri eläintä syntymävuoden, -kuukauden, -päivän ja -kellonajan mukaan. Tulkinnassa kerrotaan myös mikä viidestä elementistä on sinulle läheisin, eli ns. itse-elementti.

Takaisin alkuun

Kiinalainen astrologia

Neljä Pilaria BaZi -tulkinta

Tutustu Neljä Pilaria BaZi -tulkintaan

Vuohi (= Lammas / Pukki)

 Lammas / Vuohi / Pukki

Nyt on selvästi Vuohen vuoro astua esiin! Jäniksen vuosi lupaa Vuohelle hyvää, sanotaan se heti alkuun. Raskaalta tuntuneen Tiikerin vuoden jälkeen Jäniksen pomppupulveri tuntuu tarttuvan Vuoheenkin ja sen askel alkaa keventyä kummasti. Edessä on soljuvamman virtaamisen vuosi, oikea mahdollisuuksien vuosi. Ota siis pässiä sarvista ja lammasta villoista ja kaivaudu esille katsomaan, kuinka voisit asemaasi oikein edistää Jäniksen selkään hypäten.

Vuohi voikin oikeastaan vihdoin itse päättää pelin hengen. Mieti, mitä haluat, ja lähde tavoittelemaan sitä. Voit saada haluamasi yllättävänkin helpolla, sillä sinulla on nyt vuosienergiat puolellasi. Haluatko laajentaa omaa yritystoimintaa? Vaihtaa työpaikkaa tai saada nykyisessä lisää liksaa? Onko tavoitteesi treenata puolimaratonille tai ottaa oma terveys ja kunnon kohennus muutoin vakavasti? Entä ihmissuhteet – oletko onnellisesti yksin, kaksin vai koko perheen kera? Haluatko kenties opiskella uuden tutkinnon tai oppia jonkin uuden taidon, jolle on myöhemmin paljon kysyntää? Kaikki, mikä saa silmäsi kiiltämään, on nyt oikeaa kultaa ja selvää pässinlihaa. Jäniksen peesissä pääset vielä pitkälle. Tietenkään kaikkea tuota edellä mainittua ei millään yhteen vuoteen saa mahtumaan, joten laske hartioita heti alaspäin, jos alkoi jo ahdistaa kaikki tämä suorituskeskeisyys!

Se, mihin Vuohen kannattaa eniten kiinnittää ennaltaehkäisevää huomiota, on erilaiset terveysprobleemit ja parisuhdekränät. Oletko laiminlyönyt omaa hyvinvointiasi? Entä miten parisuhde ihan aikuisten oikeasti voi? Vai oletko vieläkin yksin, muttet haluaisi enää olla? Ihan kaikkea ei voi elämässä nykyään enää ottaa itsestäänselvyytenä, joten tutki hieman, mikä on elämässäsi se heikoin lenkki, ja pyri vahvistamaan sitä pienin, hitain, mutta varmin askelin. Kun teet kokonaisvaltaisen kartoituksen elämästäsi, tuet myös omaa mielenrauhaasi. Se on vähän kuin vakuutus pahan päivän varalle – vaikkei sellaisia pahoja päiviä nyt erityisemmin olekaan Vuohelle luvassa.

Jäniksen vuosi lupaa Vuohelle erittäin ratkaisukeskeistä vuotta. Ei siis ole ollenkaan hullumpi idea tutkia omia ongelmiaan ja etsiä niihin nyt pitkäkestoisia ratkaisuja, sillä niitä ratkaisuja on tarjolla enemmän ja helpommin kuin ehkä etukäteen arvaatkaan. Ota siis Excelit esiin ja ala laskelmoida! Elämäsi palapelin pienet osaset saattavat saada kauniin lopullisen muodon, kun oikein alat niitä toisiinsa sovittelemaan. On siis turha lakaista tiedossa olevia ongelmia enää maton alle, vaan pikemminkin katsoa tarkkaan, olisiko niitä siellä enemmänkin odottamassa. Oivallinen ratkaisu mieltäsi vaivanneisiin pulmiin voi löytyä juuri tänä vuonna!

Kuulostaa siis siltä, että Vuohella pitää kiirettä, kun on niin paljon asioita elämän yhtälössä ratkottavana. Rakenna itseluottamustasi, taitojasi ja tietojasi, ja ennen kaikkea promoa omaa osaamistasi. Sinulla on nyt mahdollisuus muuttaa koko pelin suunta, ylöspäin tietysti! Kyllä sinut tullaan huomaamaan, jos sytytät yllesi oman valokeilan. Toisten valokeiloihin on turha tunkea: pidä vaan huoli siitä, että itse sädehdit riittävän vakuuttavasti. Mainetta ja menestystä kaipaamallasi elämän osa-alueella on erittäin mahdollista saada. Älä siis jätä tilaisuuksia käyttämättä. Ja jos et itse tiedä, miten edetä jossain asiassa, kysypä kaverilta tai vielä mieluummin joltain asiantuntijalta. Aina ei tarvitse itse keksiä toimivaa pyörää, jos joku muu sellaisella jo polkee. Ota neuvoista vaari ja hyppää itsekin hyvien neuvojen polkimille.

Jos jotain negatiivista on tiedossa, niin Vuohi saattaa joutua byrokratian rattaisiin ja joutuu lukemaan kaikki pienet präntit todella huolella, jottei joutuisi liriin lain pykälien kanssa. Siitähän saattaa tulla aimo riita, jos käräjille asti lähdetään, joten yritä ennaltaehkäistä tätä niin paljon kuin mahdollista. Hengitä sisään ja yritä jaksaa selvitellä ne ärsyttävimmätkin sopimustekstien alaviitteet, jottet vahingossa tule laittaneeksi nimeä ihan vääriin papereihin joidenkin vilunkipetterien kanssa.

Jos Vuohi on kuukausipilarissasi, niin nämä ratkaisemista odottavat pulmat keskittyvät erityisesti työelämään. Siellä on mahdollista päästä eteenpäin, ratkaisukeskeisesti (tai jumiutua noihin laillisiin haasteisiin). Päiväpilarissa saatat pohtia eniten parisuhdetilannettasi sekä itseesi liittyviä sisäisiä kehityskeskusteluita. Oletko täysin sinut itsesi kanssa? Hiertääkö kumppanin kanssa jokin asia, josta tulee aina sanomista? Keskustelkaa asia pois päiväjärjestyksestä ja yrittäkää löytää yhteinen sävel, jota molemmat haluavat jatkossakin vihellellä, tarpeen vaatiessa vaikka terapiassa, yksin tai yhdessä. Muista, että tämä ei ole ongelmien maton alle lakaisemisen vuosi. Ei kannata nyökätä aina Kyllä, jos oikeasti ajattelet, että Ei Helkatti. Yhdessä voitte saada tiimistänne vahvemman, kun molemmilla on siihen oikeanlainen tahtotila.

Tuntipilarissa nämä mieltäsi askarruttavat asiat saattavat liittyä omaan terveyteen, joka vaatii huomiota, tai raha-asioihin, joissa on petraamista. Hyvin usein tuntipilarissa voi olla jotain omiin lapsiin liittyvää. Karttasi kertoo siis tarkemmin sen, millä elämänalueella sinulla on joitain ongelmia ratkottavana ja voittoja tai läpimurtoja saavutettavana.

Vuohen on hyvä tiedostaa, että Jäniksen vuodeksi luvattu onni ja onnettaren voittokupongit eivät sada suoraan syliin ilman minkäänlaista omaa panostusta. Mutta jos todella teet oman osuutesi tästä diilistä, niin upea lopputulos odottaa sinua Jäniksen vuoden päätteeksi. Silloin kiitos suorastaan nousee seisomaan, aplodeeraa ja kumartaa sinulle – ja kenties iskee vielä silmääkin. Hyvä sinä!

VUOHEN MOTTO VUONNA 2023:
Tänä vuonna ahkeruus todella palkitaan. Ota ensimmäinen askel ratkaisujen suuntaan.

Jos vuosieläimesi on Vuohi ja haluat saada selville mitä kaikkia eläimiä sinun kiinalaisen astrologian mukaiselta kartaltasi löytyy, niin tutustu kiinalaiseen Neljän Pilarin perustulkintaan. Meissä kaikissa asuu neljä eri eläintä syntymävuoden, -kuukauden, -päivän ja -kellonajan mukaan. Tulkinnassa kerrotaan myös mikä viidestä elementistä on sinulle läheisin, eli ns. itse-elementti.

Takaisin alkuun

Kiinalainen astrologia

Neljä Pilaria BaZi -tulkinta

Tutustu Neljä Pilaria BaZi -tulkintaan

Apina

 Apina

Tiikerin vuonna Apina oli tukalassa tilanteessa, nimittäin suoraan Tiikerin kynsissä. Iho saattaakin olla vielä vähän naarmuilla, mutta onneksi se kylmä kyyti on nyt ohi. Apina pääsee pälkähästä, kun Jänis ojentaa sille vuorostaan käpälänsä ja vetää sen ojasta ylös. Törmäyskurssilla oleminen on nyt takanapäin, mutta jos mietit hetken, mitä kaikkea jouduitkaan Tiikerin kynsissä kokemaan, niin ymmärrät, että takanapäin ei todellakaan ole paras tai helpoin vuotesi.

Miten ihanalta tuntuukaan noiden Tiikerin raapimajälkien jälkeen upottaa kasvonsa Jäniksen pehmeään turkkiin ja saada siltä lohtua! On taas aika kasata itsensä ja suunnata uusia haasteita kohti. Jäniksen vuodesta voikin tulla vauhdikas, menestyksellinen ja jännittävä vuosi. On aika taas takoa täysillä ja näyttää mihin oikein pystytkään. Luvassa voi olla paljon matkoja ja aktiviteetteja, ja samalla myös rahareikiä.

Jäniksen vuosi voi kuitenkin alkaa pienillä terveystakapakeilla, joten kuulostele vointiasi ennen kuin kulutat koko voimareservisi. On parempi aloittaa hitaalla ja kasvattaa vauhtia vuoden edetessä. Terveyshän on tärkein, sen tiedät jo. Alkuvuosi voi ottaa keuhkoihin tai pitkäkestoinen flunssa vaivata. Kun pääset kevään puolelle, olokin alkaa jo helpottaa. Silloin voit vihdoin leväyttää kaikki suunnitelmasi auki ja katsoa, mitä niistä ensin toteutat. Sinulla varmasti on jo pää täynnä ideoita ja tulitikkuaski täyteen piirretty. Ota ihmeessä isompi paperiarkki käteen ja ala kunnolla piirtää unelmiasi toteen! Niillä on nyt siivet, ja hullutkin hupsutukset voivat kuin salaa alkaa onnistua ja saada konkreettisia aloituksia. Ajattele siis isosti ja toteuta yhtä isosti. Ei se anna, jos ei otakaan. Joten: jos et edes yritä, niin mitäpä voisit kerätä?

Jos Apina on sitkeä ja yritteliäs, se tulee tekemään niin kovaa tulosta ja tiliä tulevana vuonna, että osa killingeistä kannattaisikin kanavoida omaan hyvinvointiin ja ihan puhtaaseen lomailuun. Tästä nimittäin alkaa sellainen voittoputki, joka jatkuu seuraavaan vuoteen, että kaikkia voimavaroja tullaan vielä tarvitsemaan. Ole siis fiksu ja laita asiat balanssiin: mulle-sulle eli työelämälle ja itselle, vuorotellen. Niin, ja parisuhteelle, jos sellainenkin on kotona odottamassa.

Apina kaipaa kyllä rakkautta ja läheisen lämpöä elämäänsä, mutta tässä vuodessa on omat riskinsä. Sisäinen halu tulla huomioiduksi ja kosketetuksi voi osua omaan nilkkaan, sillä Apina saattaa romantiikan nälässään kelpuuttaa vähän väärän sortin ihmisiä sänkynsä lämmittäjiksi. Jonkin sortin seksiskandaali voi purkautua ilmoille, jos Apina ei ole varuillaan privaattipuolensa tekemisten kanssa. No niin, varoitettu on – sinä itse teet omat päätöksesi. Ole samalla varuillasi myös tilitietojesi ja lompsasi kanssa – huijari ei välttämättä iske henkilökohtaisesti, vaan vetäisee sinua höplästä netin kautta.

Apinalla on Jäniksen vuonna ihmeteltävää myös henkisesti. Tämä onkin eräänlainen henkisen etsimisen vuosi. Kannattaa siis katsella ahkerasti sisäänpäin ja kurkistaa maailmaa myös sen kolmannen silmän kautta. Ei elämä ole pelkkää materian tavoittelua ja ulkoisten asioiden hoitamista, vaikka välillä siltä voi tuntuakin. Joskus oman spirituaalisen puolen hoitaminen on kaikkea muuta tärkeämpää. Siinä keskittymistä toki auttaa se, että ulkoiset asiat ovat ns. hoidossa, mutta ehkä tässäkin asiassa Jänis tulee kertomaan meille balanssin tarpeesta. Jos olet henkisellä polullasi aivan alussa, ole avoimin mielin ja ota oppia muilta. Jos taas olet pitkälle edistynyt, voit itse auttaa muita ja jakaa tietouttasi. Nyt sille on todella kysyntää.

Apinan kannattaakin miettiä, mihin oikeasti keskittyä, sillä elämässä pääsee eteenpäin monella eri tavalla, ja hienoin lopputulos on tietysti sekä sisäisesti että ulkoisesti rikas elämä. Ehkä kolmannen silmän kautta katsominen auttaa Apinaa (ja tottakai muitakin) näkemään mikä nimenomaan pitkällä tähtäimellä on arvokasta. Tämä vuosi siis vetää Apinaa kahteen suuntaan, keskittymään sisäänpäin ja säntäilemään ulospäin kaikkien eri mahdollisuuksien perässä. Jos et tiedä, mihin päin pitäisi kulloinkin olla menossa, niin kuuntele kehosi kuiskauksia. Se kyllä tietää, mikä on liikaa ja mikä liian vähän.

Jäniksen vuosi onkin Apinalle täysillä panostamisen vuosi. Kyllä, saatat joutua panostamaan aikaa ja rahaa sinulle tärkeisiin kohteisiin, jotta saat myöhemmin kasvua ja kehitystä takaisinpäin, mutta muista, että eniten sinun tulisi panostaa itseesi. Helppoahan se on sanoa. Myös ihmissuhteisiin tulisi panostaa, sillä liian kiireisenä Apina saattaa laiminlyödä perhettään ja läheisiään. Haasteet ovat siis tiedossa, ajankäyttö ja fiksut prioriteetit niistä ehkä suurimpana. Mutta niin kauan kuin Apina kuuntelee rehellisesti itseään ja nauttii kaikesta siitä, mihin panostaa, niin pullat ovatkin hyvin jo uunissa. Ei siis muuta kuin kypsät pullat uunista ja lämpimäisiä syömään! Kutsu vaikka kaverit kahville, niin voitte päivittää kuulumiset samalla.

Apinan vuosi kuulostaa siis sangen työkeskeiseltä eikä ihmissuhteille ole ihan yhtä paljon aikaa tai tilausta – ainakaan uusille vakaville suhteille. Onneksi tämäkin on niitä asioita, joita Apina voi itsekseen miettiä: haluaako se panostaa eniten itseensä, töihinsä, terveyteensä vai rakkauteen ja parisuhteeseen. Oma fokus saattaa näissä asioissa tänä vuonna kirkastua.

APINAN MOTTO VUONNA 2023:
Panosta elämäsi tärkeimpiin asioihin ja mieti, mitä ne ovat.

Jos vuosieläimesi on Apina ja haluat saada selville mitä kaikkia eläimiä sinun kiinalaisen astrologian mukaiselta kartaltasi löytyy, niin tutustu kiinalaiseen Neljän Pilarin perustulkintaan. Meissä kaikissa asuu neljä eri eläintä syntymävuoden, -kuukauden, -päivän ja -kellonajan mukaan. Tulkinnassa kerrotaan myös mikä viidestä elementistä on sinulle läheisin, eli ns. itse-elementti.

Takaisin alkuun

Kiinalainen astrologia

Neljä Pilaria BaZi -tulkinta

Tutustu Neljä Pilaria BaZi -tulkintaan

Kukko

 Kukko

Kukko on läntisen ilmansuunnan eläin ja se on suoraan oppositiossa vuoden eläimeen, idän Jänikseen. Vaikka Jänis tuo onnea tasapuolisesti kaikille, hyvän tahdon eleenä, niin Kukolle Jäniksellä on silti kahtiajakoinen sanoma. Kukon vuosi näyttää hyvältä, täynnä monia mahdollisuuksia, mutta Jäniksen kanssa ei kannata silti liikaa leikkiä. Kaiken tohinan keskellä jänö saattaakin hypätä korkealle ilmaan ja sen käpälä voi osua Kukkoa kipeästi nokkaan.

Ole siis varuillasi tänä vuonna, sillä törmäät Jänikseen ennemmin tai myöhemmin. Voit hillitä yhteentörmäyksen seurauksia pitämällä idän ilmansuunnan selkäsi takana. Kyllä, kuulit oikein. Kun istut työpaikalla tai katsot tv:tä kotona, pidä huoli siitä, että itä jää selän puolelle ja istuimesi ja katseesi suunta on länteen, omaa ilmansuuntaasi kohti. Idea on se, ettet suoraan uhittele vuoden kingiä Jänistä ja kerjää verta nokastasi, vaan myötäilet ja annat sen suosiolla johtaa. Oppositiosta on helppo huudella, kuten politiikassakin tiedetään, mutta jospa tällä kertaa pitäisit huolen vain omista asioistasi. Jänis pitää kyllä koko vuoden energiasta huolen muidenkin puolesta.

Kukon vuotta tulee hallitsemaan muutos. Olipa kyseessä oman eläimen vuosi tai vastakkaisen eläimen vuosi, jotain tulee olennaisesti muuttumaan. Kannattaa siis asennoitua siihen, että kaikkea muutosta et voi mitenkään ennakoida, mutta voit hypätä muutoksen kelkkaan, kun sellainen osuu kohdalle. Et nimittäin voi nyt estää sitä muutosta, minkä Jäniksen vuosi tuo tullessaan. Varaudu vaihtamaan suunnitelmia, myös koko elämän suunnitelmia. Tämä vuosi voi olla jonkinlainen käännekohta. Etenkin kuukausipilarin Kukoilla muutokset voivat liittyä työelämään, kun taas päiväpilarin Kukoilla parisuhde tai minuuteen liittyvät asiat ovat muutoksen alla. Vuosipilarin Kukoilla muutos pyörii siinä ympärillä, ystävä- ja tuttavapiirissä, tai kenties jopa oman asunnon vaihto voi tulla eteen. Jotain vanhaa päivittyy uuteen versioon, olipa Kukko missä kohtaa karttaa tahansa.

Työpaikalla muutos voi tarkoittaa esimerkiksi sitä, että koko toimisto muuttaa uusiin työtiloihin tai oma työtehtävä vaihtuu uusiin vastuualueisiin. Aina ei ole kyse siitä, että itse työpaikka vaihtuisi – toki niinkin voi käydä. Ja jos työpaikalla muutosta on ilmassa, yritä ohjata sitä itse haluamaasi suuntaan, ettei ehtoja vain sanella sinulle ulkoapäin. Kukko todennäköisesti matkustaa paljon työasioissa tulevana vuonna, eli se muutos voi olla maisemien vaihtumista vuoden mittaan junan tai lentokoneen ikkunasta, kun Kukko seilaa edestakaisin kokouksissa ja kursseilla eri paikkakunnilla. Työelämän muutoksella voi siis olla kymmenet erilaiset kasvot – en siis pysty sanomaan sinulle suoraan, että tuleeko tänä vuonna potkut vai ylennys!

Kukolle saatetaan antaa tänä vuonna paljon auktoriteettia ja vastuuta – sopii Kukon luonteeseen muutenkin. Ympärillä voi pyöriä kaiken sortin hännystelijää ja ihan vilpitöntäkin auttajaa, joten ota mahdollinen apu ja yhteistyötarjoukset sekä hyödylliset kontaktit vastaan, mutta ole tarkkana, millaisia jauhoja muilla eläimillä on taskuissaan. Huijareita on nykyään aina liikkeellä ja sinulla on muita suurempi riski jäädä jalkoihin.

Kukon vuosi tulee olemaan tällainen aktiivinen omien projektien ja työtehtävien edistämisen vuosi. Niihin kuluu aikaa ja energiaa, joka on jostain muusta aina pois, kenties juuri rakkauden pelikentältä. Ihmissuhteet eivät ehkä niinkään ole nyt tapetilla, ainakaan romanttiset tai uudet ihmissuhteet. Vanhat suhteet menevät siinä sivussa, eli perhe-elämä lupaa tasapaksua tarinaa ja hyvää perusarkea. Sehän on hyvä uutinen, jos kotielämässä ei ole ylimääräistä myllerrystä tai draamaa!

Mutta jos Kukko löytyy nimenomaan parisuhdepilarista, eli päiväpilarista, niin kyllähän siinä jotain turbulenssia tai muutospainetta voi ihmissuhteissa esiintyä. Nyt pitää miettiä, että vaihtuuko koko parisuhdestatus toiseksi: tuleeko sinkusta seurusteleva, muutetaanko yhteen, menevätkö kihlatut tai susiparit nyt naimisiin vai tuleeko sittenkin ero. Mahdollisuuksia on monia, ihan oman tilanteen mukaan. Avainsana on kuitenkin taas: muutos. Jos Kukko esimerkiksi kaipaa uutta suhdetta elämäänsä juuri tänä vuonna, tärkeintä on olla ottamatta siitä liikaa painetta. Katso, mitä on tarjolla, ja pidä ranteet rentona. Jäniksen romanttinen vuosi voi yllättää! Pidä kuitenkin huoli siitä, ettei uusi suhde pääty kuin kananlento tai ettet nyt ihan sen epätoivoisimman tyypin matkaan lähde. Hoksottimesi eivät ehkä ole näissä asioissa nyt terävimmillään.

Talouden ja terveyden suhteenkin on annettava Kukolle pieni tulosvaroitus: tämä ei ole uhkarohkeiden sijoitusten ja suurhankintojen vuosi – olethan kuitenkin Jäniksen kanssa kilpasilla, ja anteeksi nyt vaan, Jänis onnenkäpälineen ja onnenpotkuineen tulee voittamaan joka kerta. Jos siis pistät seteleitä sileäksi, niin tee ensin tarkat laskelmat ja ota kaikki riskiskenaariot huomioon. Nykymaailmassa tilanteet muuttuvat niin äkillisesti, että varmana pidetty hintakehitys saattaakin ottaa häränpyllyä ja peruuttaa suoraan päällesi. Ja siinä tilanteessa Kukko jää todella ahtaalle. Mutta fiksut Kukot keksivät kyllä yleensä keinot, joten suunnitelmallinen taloudenhallinta kannattaa. Jos sinulla on rahareikä, tuki se nyt ja mieti, mihin nuo kolikot saisi paremmin korkoa kasvamaan. Ja jos Kukon elämä muuttuu Jäniksen vuonna oleellisesti, se voi myös vaatia rahanmenoa, jos esimerkiksi asunto vaihtuu ja ruvetaan remontoimaan. Se, että rahaa kuluu tänä vuonna enemmän, ei ole ongelma: siis niin kauan kuin ne eivät valu kankkulan kaivoon, vaan tuottavat jotain takaisinkin.

Terveydessä Kukolla on metallielementin eläimenä taipumusta toistuviin flunssiin ja keuhko-oireisiin. Pidä siis huolta hyvästä hapesta ja hapenottokyvystäsi äläkä rasita itseäsi, jos olet vielä virusten jäljiltä puolikuntoinen. Hyväksy se, että et ehkä ole ihan maratonkunnossa, mutta onneksi hyvä peruskunto riittää jo pitkälle. Kroonisempiin vaivoihin saattaa tänä vuonna löytyä jopa ratkaisu, joten lääkärillä ja tutkimuksissa käyminen kannattaa. Ole avoin muutokselle myös terveytesi suhteen. Saatat löytää vaikkapa uuden hoitomuodon, joka maksaa maltaita, mutta jolla tulet terveeksi. Silloin se, mikä ensin vähän kirpaisee, tuottaa lopulta suuren hyödyn Kukon elämässä.

Näillä eväillä Kukko saa varmasti Jäniksen vuodesta irti juuri sen, mitä pitääkin, kunhan on valmis muutoksiin ja yllätyksiin.

KUKON MOTTO VUONNA 2023:
Muutoksen harjalla päädyt uusiin maisemiin.

Jos vuosieläimesi on Kukko ja haluat saada selville mitä kaikkia eläimiä sinun kiinalaisen astrologian mukaiselta kartaltasi löytyy, niin tutustu kiinalaiseen Neljän Pilarin perustulkintaan. Meissä kaikissa asuu neljä eri eläintä syntymävuoden, -kuukauden, -päivän ja -kellonajan mukaan. Tulkinnassa kerrotaan myös mikä viidestä elementistä on sinulle läheisin, eli ns. itse-elementti.

Takaisin alkuun

Kiinalainen astrologia

Neljä Pilaria BaZi -tulkinta

Tutustu Neljä Pilaria BaZi -tulkintaan

Koira

 Koira

Koira palaa Jäniksen vuonna perusasioihin. On vahvojen perustusten rakentamisen vuosi. Toisin sanoen, Koiralla saattaa olla vähän energeettisesti haasteellinen – mutta myös jännittävä – vuosi tulossa. Voi tulla suuria muutoksia, ehkä yllätyksiäkin, ja tuntuu, että oman elämän vene keikkuu aalloilla villisti ylös ja alas. On siksi hyvä tiedostaa, että pienilläkin teoilla on paljon merkitystä eikä venettä kannata ehdoin tahdoin itse keikuttaa. Yritä vaan pysyä kyydissä ja tarpeen vaatiessa äyskäröi ahkerasti.

Keskity elämäsi vakauttamiseen onkin hyvä neuvo Koiralle. Jos sinulla on jo suu täynnä hyviä palloja, kannattaako tavoitella vielä yhtä lisää? Tuo uusi pallo ei ehkä mahdukaan enää suuhusi, jolloin ne loputkin pallot vierivät karkuun. Parempi siis pyy pivossa – eli arvosta sitä, mitä sinulla jo on. Älä turhaan vertaile muiden tekemisiin tai saavutuksiin, sillä heillä on oma elämänsä ja sinulla omasi. Mieti sen sijaan, mikä on sinulle vuoden tärkein tähtäin, se mehukkain luu. Sitä kohti on hyvä nyt lähteä määrätietoisesti – ennemmin kuin pallot ihan hukassa! Tänä vuonna niitä palloja ei ehkä sada syliin ihan tuosta noin vain kuin taivaasta tippuen, joten nykäise narusta itse, jos haluat asioitasi edistää. Sinulla on oivallinen vuosi edessä nimenomaan suhteita rakentamalla, joten kannattaa laittaa kaikki neljä koipea ojoon ja astella Jäniksen jalanjäljissä kohti mainetta ja menestystä.

Koira on muuten Jäniksen salainen zodiakkiystävä. Ne kävelevät ikään kuin käsikynkkää tai tallaavat samoja metsäpolkuja. Se tarkoittaa, että Koiralle tämä vuosi on ennen kaikkea ihmissuhteissa kannustava ja rohkaiseva – ja se tarkoittaa myös työpaikan ihmissuhteita ja kontakteja. Pidä kiinni pitkän linjan suhteistasi ja panosta yhdessäoloon, kommunikointiin ja toisten kuuntelemiseen. Ihmissuhteet – kaikissa eri laaduissaan – ovat nyt tapetilla, sillä onhan Jänis Koiralle se onnea ja säpinää tuova persikankukkaeläin. Koira saattaa siis vainuta uusia kumppaniehdokkaita ja lähteä kepeästikin niiden perään.

Koira voi silti asettaa ihmissuhteissakin jotain rajoja – ei ole pakko jatkaa sellaisia suhteita, jotka ottavat enemmän kuin antavat, tai joissa koet aina jääväsi altavastaajaksi. Mieti, mikä sinulle itsellesi on parhaaksi. Ole siis rehellinen itsellesi, ja muille, mutta jätä kiistakapulat suosiolla väliin. Ota mieluummin aikalisää ja poistu ongelmallisesta tilanteesta, jos joku ihminen tai eläin kiristää hermojasi alvariinsa.

Jos Koira osuu parisuhdepilariisi, eli päiväpilariin, voi omassa kotikennelissä olla sanaharkkaa, jos toinen yrittää sinua käskyttää ja sanoo koko ajan, että Nouda! Mieti siis minkä kepin perässä kannattaa iloisesti juosta toisen puolesta – ja milloin taas voisit varovasti sanoa, että noudapa itse omat keppisi. Rakenna rauhaa ja rakkautta omassa pesässä – mieluummin kieli poskella huumoria apuna käyttäen kuin kuolat kauluksella, kun tuli taas vähän sanottua ohi suun. Etsi siis tasapainoa rehellisyyden ja raadollisuuden välillä, kun kommunikoit vakikumppanisi kanssa.

Jos taas olet vuoden alkaessa sinkku, nyt voikin olla, että Jäniksen vuonna löydät jonkun uuden käpälöitävän kylkeesi. Jäniksen ja Koiran synergiaetu kannattaa ehdottomasti hyödyntää suhdemarkkinoilla! Tee myös parhaasi ja laajenna tuttavapiiriäsi nyt, etenkin työelämässä. Se, kenet tunnet, on olennaista, jos haluat päästä eteenpäin, sillä uudet mahdollisuudet ja ovet eivät aina avaudu pelkästään päätä uuteen seinään hakkaamalla. Tutustu siihen henkilöön, joka voi tuon oven sinulle työelämässä aukaista. Uudet alut ovat nyt mahdollisia ja ne taitavat tulla uusien ihmisten kautta.

Toinen Koiralle tänä vuonna vahva alue on opiskelu ja koulutus, itsensä paremmaksi petraaminen ja oman arvovallan ja aseman petaaminen. Jos siis koulun penkit Koiraa kolkuttelevat tai kirjatieto kiehtoo, niin tämä on otollinen vuosi omien taitojen kerryttämiseen. Kun keskityt harjaannuttamaan temppujasi, vuoden lopussa osaatkin jo tehdä piruetin tai noutaa pallon lähes mahdottomasta paikasta. Sinnikäs harjoittelu sen takaa.

Koska Jäniksen vuosi voi pomppuratoineen ja ylös alas hyppelyineen tuoda Koiralle vähän vatsanpuruja tai pään kivistystä, niin muista pitää terveydestä erityisen hyvin huolta. Koiran elämässä saattaa nimittäin tapahtua joitain yllättäviä käänteitä vuoden mittaan ja siksi on hyvä olla voimissaan niitä vastaanottamassa. Kaikki terveyshäslingit kannattaa heti tsekata, jotteivat ne pääse eskaloitumaan isommiksi. Sehän voisi olla jopa sellaisen perusterveystarkastuksen paikka, jossa katsotaan korvat ja kuonot kuntoon ja annetaan lääkärille tassua. Puhtain paperein ja ”reikiä nolla” on hyvä jatkaa loppuvuosi. Joskus mielenrauhaa voi siis todella ostaa kuin apteekin hyllyltä, jos selvität ensin, etteivät vaivasi ole vakavia.

Varman päälle kannattaa ottaa myös muilla elämän alueilla, kuten kotitaloudessa. Joka vuosi ei ole pakko hinguta kaiken kiiltävän perään. Jospa laskisit standardejasi vähän ja katsoisit vaihteeksi, miten vähällä oikeasti tuletkaan toimeen. Ehkä pahan päivän varalle voisi kerryttää kolikoita ja manifestoida ne mehevät luut pikkuhiljaa tulevaisuuteen, syömällä vähän aikaa hieman halvempia koirannappuloita. Vältä myös turhia riskejä liikenteessä – pääset perille myös himppusen hitaammalla nopeudella. Ohituskaista ei aina ole se paras kaista. Ota siis rauhassa, ei ole kiire minnekään.

Hitaammallakin tahdilla ja harkitummilla vedoilla pääset aivan varmasti Jäniksen vuoden loppuun ja saat siitä kyllä kaiken irti olemalla fiksu, empaattinen ja järkevä koira. Näytä taidokkaat temppusi vuoden mittaan aina silloin kun sitä vaaditaan. Jänistä ei kuitenkaan kannata nyt jahdata, sillä se menee edelläsi vikkelästi menojaan.

KOIRAN MOTTO VUONNA 2023:
Panosta ihmissuhteisiin ja elämäsi perusasioihin. Varaudu muutoksiin ja tee harkittuja siirtoja.

Jos vuosieläimesi on Koira ja haluat saada selville mitä kaikkia eläimiä sinun kiinalaisen astrologian mukaiselta kartaltasi löytyy, niin tutustu kiinalaiseen Neljän Pilarin perustulkintaan. Meissä kaikissa asuu neljä eri eläintä syntymävuoden, -kuukauden, -päivän ja -kellonajan mukaan. Tulkinnassa kerrotaan myös mikä viidestä elementistä on sinulle läheisin, eli ns. itse-elementti.

Takaisin alkuun

Kiinalainen astrologia

Neljä Pilaria BaZi -tulkinta

Tutustu Neljä Pilaria BaZi -tulkintaan

Sika

 Sika

Sialla on silavat hyvin uunissa, sillä viime vuonna se oli Tiikerin salainen agentti eli ystävä, ja nyt se on Jäniksen kanssa parasta pataa. Melkoinen onnenkantamoinen siis kaikille Sioille! Onnetar lähettääkin Sioille voittokuponkeja tulemaan vinon pinkan. Muille saattaa tässä taloustilanteessa tulla niitä vekseleitä, mutta Sian talous on hyvässä kunnossa. Sehän on todella RÖHkaisevaa!

Sika tuntuukin nimestään huolimatta olevan taivaan suosikki. Aina sen päälle on satamassa kultahippusia ja toiset eläimet ihmettelevät vuodesta toiseen, että miten se tuon taas teki. No, syntymällä tähän onnekkaaseen merkkiin.

Sian ei Jäniksen vuonnakaan tarvitse huolehtia juuri mistään. Sen talous ja työelämä on kunnossa ja ihmissuhteissa Sika taas loistaa kuin possunrasva pannulla. Siitä lieden lämmöstä voikin loihtia upean kahdenkeskisen aterian ja nautiskella sen sulassa sovussa toisiaan silmiin katsoen. Sian teflonpinta pitää huolen siitä, että joku muu pesee ne pinttyneet likapyykit ja kattilat, kun se itse vaan nautiskelee elämästä. Väkisinkin tulee mieleen Hannu Hanhi ja voitokkaat arpakupongit, joita löytyy maasta ihan ilman omaa eforttia, kunhan vain jaksaa kumartua. Mutta tokihan Sika on oman onnensa ansainnut ja sen eteen töitä jo vuosikausia tehnyt. Se on yksinkertaisesti keskittynyt omiin tavoitteisiinsa ja mennyt niitä kohti hymy huulilla ja saparo rullalla.

Jäniksen vuosi lupaa Sialle paitsi ruokaa ja ravintoloita, myös matkoja ja kaikenlaista puuhakasta äksöniä. Nyt menoa kannattaa hillitä ainakin sen verran, ettei vahingossa satuta itseään kaiken tuon tohinan keskellä. Kyllähän Sika itseään aika lyömättömänä pitää, mutta joskus sattuu silti omiinkin sorkkiin. Sika onkin onnettomuuksille altis eikä extreme-urheilu ole suositeltavien listalla. Ei siis benji-hyppyä tänä(kään) vuonna! Ota onkeesi ja liiku rauhallisempien lajien parissa.

Myös liikenteessä ei kannata rehvastella, sillä siinä missä metalli taipuu mutkalle, Sian nahka ja jäsenet menevät kokonaan rikki. Ei tehdä Siasta sylttyä tänäkään vuonna! Eli kun matkustat vuoden mittaan eri määränpäihin, varaa riittävästi aikaa paikasta toiseen siirtymiseen. Hermotkaan eivät silloin kärähdä niin helposti, vaan Sika pystyy nauttimaan matkasta alusta loppuun. Unelmien loma saattaa jo odottaa kulman takana, joten ala vaan haaveilla ja katsella sopivia kohteita.

Sian seurustelu- ja viihde-elämä sujuukin tulevana vuonna varsin mallikkaasti. Jos Sika ei ole vielä vakiintunut, niin tänä vuonna siihen on vakavasti otettavat mahdollisuudet. Liiku siis ihmisten ja eläinten ilmoilla ja pidä silmät auki. Mutta pidä silmät auki myös terveysongelmien ilmetessä. Jos pumppu alkaa kovasti tykyttää, voikin olla, ettei se johdu näköpiiriisi ilmaantuneesta uudesta söpöläisestä, vaan oikeista fyysisistä sydänoireista. Nämä on syytä heti tutkia ja selvittää, sillä Sian kompastuskiviä tänä vuonna ovat verenkiertoon, silmiin ja sydämeen liittyvät oireet. Parempi siis tutkia heti, onko kyseessä lemmentauti vai läppävika. Sydämessä ne molemmat tuntuvat ja saattavat vetää olon polvistakin veteläksi.

Töissä Sialla tuntuu olevan puhtia vaikka muille jakaa. Nyt onkin hyvä hetki näyttää, mihin oikein pystyt, sillä samalla kentällä tuntuu olevan kilpailijoita, jotka sinun tulee päihittää. Hyväntuulinen Sika on suosittu työkaveri, ja jos uudet vastuualueet, isompi tehtäväkenttä ja entistä vakuuttavampi CV kiinnostavat, niin nyt on aika takoa ja venyttää omaa karsinaa vähän isommaksi. Saatat päästä pomojen pomoksi tai muihin mielekkäämpiin hommiin, mutta joudut ensin todistamaan taitosi, sillä jonossa on monta muutakin ehdokasta. Sianrasvaa vain saapikkaisiin ja menoksi! Tämä koskee tietenkin etenkin niitä, joilla on Sika kuukausipilarissaan, eli työelämän, elämäntehtävän ja ammatillisen motivaation kohdalla.

Sika on myös henkinen merkki ja se on oppinut kääntymään sisäänpäin onnea etsiessään. Se on jo ymmärtänyt, että tähtiä ja taivaita kannattaa tavoitella vain kaukoputkella. Omaa mielenrauhaa ja vastuunkantajaa omasta edistyksestä pitää etsiä paljon lähempää, eli itsestä. Sian meditatiivisessa mielessä moni menneisyyden asia loksahtaakin nyt oikeille paikoilleen, eli henkisen kasvun ratakset rullaavat taas yhden pykälän eteenpäin. Etenkin sisäänsä painetun kiukun kanssa se saattaa joutua tekemään vähän henkistä työtä, sillä Sika usein vain myhäilee muille, eikä ehkä kerrokaan kaikkea, mitä oikeasti pitäisi ääneen sanoa. Tiedosta siis, että jokin kielteinen ja aina vain alas nielty kiukunpuuska saattaa vielä sisälläsi myllätä – se ei siis olekaan vain se edellisillan myöhäinen illallinen, joka tuppaa närästämään.

Kaikilla elämänalueilla tapahtuu siis jotain kehitystä parempaan suuntaan. Joitakin kateellisia selkääntaputtelijoita Sian luona saattaa käydä kääntymässä, joten turvaa selustasi, älä haasta riitaa nakkikioskilla tai työpalavereissa äläkä luota kaikkiin ihan niin sinisilmäisesti. Jos joku on vetämässä mattoa sorkkien alta, kannattaa ehkä naulata se lattiaan ja istua päälle.

Näillä spekseillä Sika saa elettäväkseen mainion vuoden, joka sisältää paljon nautinnollisia hetkiä muiden eläinkavereiden kanssa – etenkin runsaiden herkkupöytien ääressä.

SIAN MOTTO VUONNA 2023:
Onnenpotkujen vuosi täynnä oivallista elämää.

Jos vuosieläimesi on Sika ja haluat saada selville mitä kaikkia eläimiä sinun kiinalaisen astrologian mukaiselta kartaltasi löytyy, niin tutustu kiinalaiseen Neljän Pilarin perustulkintaan. Meissä kaikissa asuu neljä eri eläintä syntymävuoden, -kuukauden, -päivän ja -kellonajan mukaan. Tulkinnassa kerrotaan myös mikä viidestä elementistä on sinulle läheisin, eli ns. itse-elementti.

Takaisin alkuun

Rotta

 Rotta

Rotta on yksi ehdottomista voittajista Jäniksen vuonna 2023. Tuleva vuosi näyttää erittäin aktiiviselta niin työprojektien suhteen kuin privaattipuolellakin. Oletko siis valmis laittamaan molemmilla jaloilla koreasti ja lyömään käsillä tahtia päälle?

Ei ole tarkoitus, että Rotta himmailisi vaan kotona tänä vuonna ja tuijottaisi yksin ruutua. Nyt on sosiaalisen liikekannallepanon aika. Asiat elämässäsi laajentuvat. Tulet liikkumaan ihmisten parissa ja tutustumaan uusiin tuttavuuksiin. Kaikki tämä sosialiseeraus näkyy suoraan Rotan mahdollisuuksissa avata uusia ovia ja väyliä. Se tavanomainen viemäriputkisto vain yhteen suuntaan saattaakin nyt näyttää monta eri risteystä, joista kääntyä uusia ulottuvuuksia ja todellisuuksia kohti. Saatat siis seikkailla ennestään tuntemattomissa ympäristöissä, mikä on tietysti jännittävää. Mitä tuolta mutkan takaa oikein löytyy?

Koska olet niin paljon ihmisten ilmoilla erilaisissa tilaisuuksissa, kannattaa vilkaista ensin peiliin. Oletko valmis Jäniksen vuoteen, miltä oma peilikuva näyttää? Tarvitsetko uusia kuteita, onko tupee trimmauksen tarpeessa? Jos ei muuta viilattavaa löydy, niin levennä ainakin hymyä kaikkia niitä valokuvia varten, jotka sinusta tullaan vielä ottamaan. Ehkä ottamasi selfiet saavatkin nyt uutta sävyä, kun viereen liimautuu uusi kaveri sanomaan Muikku!

Jänis ripottelee romanssin poikasia ja rakkaushippusia Rotan tielle, ja on syytä tarttua niihin molemmin käsin. Nyt on ihan aikuisten oikeasti mahdollista löytää oma ihana kumppani! Siinä on jo hurraamisen aihetta kerrakseen. Mutta tässä voi olla ensin pieni mutka matkassa… Vakiintuneet Rotat saattavat ensin joutua eroamaan, jotta uusi elämänvaihe alkaa. Se on tätä nykypäivää. Ihmiset – aivan kuten eläimetkin – nostavat kytkintä ja vaihtavat laidunta, toivoen, että jossain on vihreämpi nurmikko ja pelto täynnä tuoretta heinää. Joskus vanha suhde on tullut tiensä päähän. Rotan pitää nyt itse päättää jäädäkö vai lähteä. Tänä vuonna lähteminen uutuuden perään saattaa tuntua paljon kutsuvammalta.

Toinen vaihtoehto Rotan rakkauden polulla on se, että ensin täytyy kiertää monta ehdokasta läpi ennen kuin tosissaan tärppää. Sitähän se Rotalle täksi vuodeksi luvattu vilkas sosiaalinen elämä voi ollakin: paljon treffejä, paljon tutkimista, että kuka voisi olla se seuraava oikea. Välillä ohi kulkee monta oikeahkoa ja jokunen väärähkö. Tutki romantiikan pelikentillä tilannetta siis rauhassa, sillä ei voi luvata, että heti ensimmäinen ehdokas ostaa sinulle ne kihlat. Älä pakota ketään jäämään elämääsi – lumoa ne!

Kolmas skenaario voisi olla, etenkin parisuhteeseensa tyytyväisille pareille, että se tuttu ja turvallinen rakkaus aina vaan kukoistaa ja kantaa. Ei ole mitään syytä kierrellä kylillä tai kapakoissa, kun oman kullan kainalossa kotona on niin lokoisaa. Saattaapa siinä tulla mieleen, että mitäs jos laitettaisiin ihan oma jälkikasvu alulle ja perustetaan perhe. Tai jos ikää on jo mittarissa vähän enemmänkin, niin omille lapsille voi tulla jälkikasvua, eli sinusta tulee ukki tai mummi – joka tapauksessa, kyllä siinäkin perhe tai pentue laajenee ja ihmissuhteet lujittuvat. Kaikelle tällaiselle näytetään vihreää valoa varikolla.

Etenkin jos Rotta sijaitsee päiväpilarissasi, eli siinä niin sanotussa parisuhdepilarissa, tämä edellä esitelty kolmen vaihtoehdon romanttinen silmäpelisarake koskee sinua. Tuntipilarin Rotilla juurikin tuo lasten saanti perheeseen tai sukuun voi tulla ajankohtaiseksi. Muillakin Rotilla saattaa olla sitä vilkasta seuraelämää, muttei välttämättä ihan näin syvällisellä tasolla, että hynttyyt ja ihot pitäisi yhteen laittaa ja sukuakin jatkaa. Muut Rotat saattavatkin siis kilistellä kahvikuppia ja kuohuviinilasia erilaisilla kinkereillä ja töihin liittyvissä tapahtumissa. Voi myös tulla enemmän kutsuja toisten häihin!

Ja kuten legenda kuuluu, ei tässä vielä kaikki…

Rotan finanssit pyyhkivät helposti kuin hännän hipaisu – tai yhtä sukkelaan kuin luudalla lakaisu silloin kun Rotta äkkiä roskiksilla huomataan. Seuraa siis aktiivisesti talousvinkkejä ja petaa omaa tulevaisuuttasi paremmaksi, sillä runsauden vuosia on tulossa tämän jälkeenkin. Rotalla onkin hyvä putki päällä vähän joka asiassa. Tämä on se ensimmäinen menestyksen vuosi, jolla pedataan paikkaa seuraaviksi pariksi vuodeksi. On siis lupa painaa kaasua, sillä pääset vielä pitkälle. Tänä vuonna otetaan startti.

Kaiken kiireen keskellä on kuitenkin tärkeää, että varaat aikaa levolle ja lomailulle. Kyllä sinä ehdit senkin tehdä. Olisi ikävää, jos puhti loppuisi kesken ja terveys alkaisi rakoilla – etenkin kun vauhdikasta menoa on luvassa niin pitkäksi aikaa. Muista siis nukkua täydet yöunet, vaikka mielessäsi, kehossasi ja kalenterissasi olisikin aikamoinen hiirenpolkka menossa.

Luota siis itseesi nyt reilusti enemmän. Voit manifestoida ja magnetisoida hyviä asioita elämääsi, kunhan vain röyhistät rintaa ja otat sinulle kuuluvan tilan. Vaikka olet kooltasi pieni, vaikutuksesi voi olla silti suuri. Jäniksen vuonna Rotan ei kannata yhtään pienentää itseään. Sen kannattaa tosissaan miettiä, mitä se itse antaa maailmalle, jotta maailma voisi antaa sille jotain yhtä hyvää takaisin. Vastavuoroisuuden laki on siis voimassa, ja vetovoiman laki tuo elämääsi juuri ne oikeat ihmiset oikeaan aikaan. Tärkeintä on tietenkin, että lähdet nyt täysillä toteuttamaan unelmiasi, sillä niillähän alkaa olla jo siivet.

ROTAN MOTTO VUONNA 2023:
Voittoputki alkaa. Nyt Rotan elämässä alkaa tapahtua.

Jos vuosieläimesi on Rotta ja haluat saada selville mitä kaikkia eläimiä sinun kiinalaisen astrologian mukaiselta kartaltasi löytyy, niin tutustu kiinalaiseen Neljän Pilarin perustulkintaan. Meissä kaikissa asuu neljä eri eläintä syntymävuoden, -kuukauden, -päivän ja -kellonajan mukaan. Tulkinnassa kerrotaan myös mikä viidestä elementistä on sinulle läheisin, eli ns. itse-elementti.

Takaisin alkuun

Kiinalainen astrologia

Neljä Pilaria BaZi -tulkinta

Tutustu Neljä Pilaria BaZi -tulkintaan

Härkä

 Härkä

Härkä kohtaa haasteita vuonna 2023. Härän kämppikseksi muuttaa nyt metallienergiaa, joka leikkaa rönsyt pois. Toivottavasti sait talousasiasi kuntoon viime vuonna, sillä vaikuttaa vähän siltä, että nyt vyötä pitää kiristää. Saatat myös joutua vetämään samoilla niskahartialihaksilla viime vuotta raskaampaa kuormaa.

Energiat kiertävät kiinalaisilla kartoilla kuin pelimerkki pajatsossa ja aina ei osu onnenarpa käteen. Härkä joutuu luopumaan vuoden mittaan jostain tai tekemään ainakin kompromisseja nykyisessä taloustilanteessa. Nousukausi ei ole Härän kohdalla vielä alkanut, vaan se joutuu keräämään pienempiä risuja lämpimikseen, kun sähkön hinta hirvittää. No, kaikkien Härkien kohdalla kyse ei ole nimenomaan taloudellisista haasteista ja leveämmästä leivästä luopumisesta, vaan supistukset ja leikkaukset voivat koskea myös muita elämän osa-alueita. Härän onkin oltava terävänä kuin kyntöaura ja reagoitava mieluummin etukäteen kuin jälkikäteen voivotellen. Jos oma työpaikka on tänä vuonna yhtään vasaran alla, niin Härän on alettava kyntää naapurin peltoa, eli lähdettävä kokonaan uusille urille töiden perässä. Härän ahkeruudella ja hyvällä maineella jotain muuta löytynee.

Myös terveyshuolet saattavat Härän niskaa nyt painaa. Ota siis itsellesi aikaa ja lepuuta niitä kireitä lihaksia. Kireä pinna saattaa nimittäin heijastua hyvin helposti kotielämään ja siihen, mitä sitä sattuu suustaan päästämään. Älä siis kippaa pahaa oloasi heti muille kanssakärsijöille, jos mahdollista. Kyllä muillakin voi kotona nyt kiristää kalloa yhtä lailla eikä perheriita ketään piristä. Tai sitten Härkä unohtuu omiin aatoksiinsa eikä edes huomaa, että täällä asuu muitakin, jotka kaipaisivat hieman huomioimista. Pidä siis huolta myös ihmissuhteiden vaalimisesta, vaikkei se tunnukaan olevan Härän mielessä päällimmäisenä.

Mutta ei niin huonoa, ettei jotain hyvääkin. Koska Härkää kohtaa tämä niin sanottu juustohöyläenergia, eli että jotain viilataan ja höylätään pois, niin onhan siinä kääntöpuolensakin. Jäniksen vuosi onkin hyvää aikaa kaikenlaisille leikkauksille, siis kirurgin pöydällä. Kasvain tai luomi leikataan pois ja lonkkasärky laitetaan huutamaan hoosiannaa jonnekin muualle. Kaihin peräänkään ei jäädä kaipaamaan. Jos siis tarvitset jonkinlaisen operaation, jossa joudut skalpellin tai lasersäteen alle, niin varaa jo aika ja anna mennä. Jos jostain pitää luopua, niin olkoon se vaikka fyysinen vaiva ja kipu. Sen saakin kyllä leikata pois!

Tämä ”leikkaa pois” -energia voi tarkoittaa myös vaikkapa painon pudottamista, minkä pitäisi olla Härälle nyt tavallista helpompaa (ja laihdutusleikkaus, siinähän yhdistyy molemmat). Leikkauksen kohteeksi voi kuitenkin joutua myös oma luottokortti, jos sitä on vilauteltu liian taajaan. Korot ovat nyt nousussa, joten velkasaldoa kannattaa leikata, minkä pystyy. Samalla kun syynäät luottokorttilaskuja, tarkista samalla, ettei sinulta ole veloitettu liikaa tai laitettu rahahanoja vuotamaan jonnekin väärään paikkaan. Metallienergia viittaa myös huijareihin, joihin helpoimmin netissä törmää. Pidä siis silmät auki, kun rahojasi levittelet, ettei kukaan muu pääse osingolle.

Osingoista puheen ollen, taloudelliset tuotot tulevat olemaan nihkeämpiä tänä vuonna, mutta syytä ei liene tarvitse kissojen ja koirien kanssa etsiä. Tee siis vain turvallisia ja hyväksi havaittuja taloudellisia päätöksiä ja siirtoja, älä leiki tulella tai riskeillä. Onneksi Härkä tunnetaan maalaisjärjestään, vakaudestaan ja viisaudestaan, joten harvoinpa Härkää voidaan pahasti juksata tai vetää höplästä.

On myös hyvä tehdä tiliä oman elämänsä eri aspektien kanssa ja pohtia neutraaliin sävyyn, mistä voisi hyvillä mielin luopua. Tuntuisiko olo yhtään kevyemmältä, jos jättäisi tarkoituksella jotain pois – tai vaihtaisi määrän laatuun? Luopuminen on vaikea prosessi, johon kukaan ei kovin helpolla halua astua, mutta sen toisella puolella voi olla uudenlaiset mielenmaisemat. Jos päätät luopua nykyisestä asunnosta, maisemat voivat muuttua ihan konkreettisestikin.

Joskus, ja vain joidenkin kohdalla, juustohöylä käy myös viilaamassa jonkun ihmissuhteen pois elämästä. Se on silloin tullut tiensä päähän ja Härkä saattaa joutua olemaan hetken yksin omien ajatustensa ja toipumisensa kanssa ennen kuin uutta suhdetta kannattaa laittaa tulille. Luopuminen jostain ihmisestä voi tapahtua myös kuoleman kautta, ja sille ei kukaan Härkä hirveästi mitään mahda, jos noutaja saapuu noutamaan omansa. Tämä ei kaikkia Härkiä tietenkään koske, joten älä turhaan panikoidu. Mutta läheisissä ihmissuhteissa ole tosiaan tarkkana oman käytöksesi ja sanomistesi suhteen, sillä sanatkin voivat viiltää ja leikata syvälle. Tällaisena vuonna saattaa tulla se viimeinen viilto ja sitten peli puhalletaankin jo kokonaan poikki. Joskus ehkä kannattaa niellä oma kiukku ja harmistus, etteivät ne kuuluisat viimeiset sanat välillänne aiheuta ikäviä ja arkoja muistoja.

Eipä kuulosta kyllä kovin ruusuiselta Härän korviin tämä Jäniksen vuosi. Missä on kaikki se iloinen ja pehmeä pomppuenergia, jota ensin luvattiin Jäniksen tuovan tullessaan? Härkä ei ehkä saanut vuosiarpajaisissa sitä parasta tikkua tänä vuonna, mutta pääasia, että edes joku tikku jäi käteen. Onneksi se ei sentään mennyt suoraan sormeen!

Jos jotain lohdun sanoja Härälle voi sanoa, niin ainakin sen, että sinut, jos kuka, on tehty kantamaan vastuuta ja kohtaamaan haasteita. Tiedät jo, miten kovista ajoista selvitään voittajana. Olet tottunut kyntämään routaisia peltoja ja uskomaan, että kyllä kova työ kannattaa, että kyllä sieltä pellosta vielä kasvaa jotain uutta satoa. Ja niin kasvaakin – ja vain ja ainoastaan sen takia, että sinä, Härkäseni, olet sen pohjatyön ensin omin hartiavoimin tehnyt. Kiitä siis itseäsi, sillä me muut kiitämme sinua. Ilman Härän tekemää kyntöurakkaa meillä ei olisi pöydässä ruoan murenaakaan.

Jos Härkä on vuosipilarissasi, eli olet syntynyt Härän vuonna, voit huomata, että ympärilläsi muilla on vaikeaa, mutta sinä saatat olla siitä onnekkaasti vähän sivussa. Muissa pilareissa Härän vaikutus tuntuu henkilökohtaisemmin. Työelämässä kannattaa katsoa, ettei astu sorkillaan kovin kipeästi muiden varpaille, mutta muuten voi jatkaa työtehtävissään suhteellisen normaaliin malliin. Älä ainakaan ryhdy työpaikan marttyyriksi, jolla on aina naama nurin, sillä se ei ole kovin fiksua kehitystä omalla urapolullasi. Tämä siis niille, joilla on Härkä kuukausipilarissa. Päiväpilarissa ja tuntipilarissa Härän melankolisuus tuntuu ehkä voimakkaimmin. Saattaa tuntua, että haluaa vetäytyä omiin oloihin ja miettiä syntyjä syviä. Mutta sehän tarkoittaa, että voit siinä prosessissa vaikka keksiä itsesi uudestaan.

Jäniksen vuosi saattaa siis tuoda Härälle ikään kuin pakotettua aikaa olla yksin omien mietteidensä parissa. Tämä ei ole mikään supersosiaalinen vuosi, jolloin kilistelet voitonmaljoja kokkareilla korkkareissa. On aika kohdata niin itsensä kuin mahdolliset ongelmansa. Muut eivät voi sinua pelastaa tai ongelmiasi sinun puolestasi ratkaista, sillä kaikki riippuu sinusta itsestäsi. Asennoidu niin, että saat tutustua itseesi paremmin ja keskittyä siihen, mikä on tärkeintä, eli itseesi. Ei ole pakko täyttää omaa arvokasta aikaa nyt kaikilla kissanristiäisillä ja muilla menoilla. Sinulla on tehtävää itsesi äärellä.

Muista siis pitää itsestäsi ja terveydestäsi hyvää huolta ja salli itsesi levätä. Hemmottele itseäsi, jos kukaan muu ei sitä tajua tehdä. Olet todellakin ansainnut sen! Ota välillä siis ommoo lommoo kaikesta ja kaikista ja kuuntele vain, mitä säveliä sielusi soittelee. Kaikkien elämän tuomien haasteiden jälkeen olet suorastaan terästä.

HÄRÄN MOTTO VUONNA 2023:
Juustohöylä tulee tutuksi, mutta löydät itsestäsi lisää sisäistä voimaa.

Jos vuosieläimesi on Härkä ja haluat saada selville mitä kaikkia eläimiä sinun kiinalaisen astrologian mukaiselta kartaltasi löytyy, niin tutustu kiinalaiseen Neljän Pilarin perustulkintaan. Meissä kaikissa asuu neljä eri eläintä syntymävuoden, -kuukauden, -päivän ja -kellonajan mukaan. Tulkinnassa kerrotaan myös mikä viidestä elementistä on sinulle läheisin, eli ns. itse-elementti.

Takaisin alkuun

Kiinalainen astrologia

Neljä Pilaria BaZi -tulkinta

Tutustu Neljä Pilaria BaZi -tulkintaan

Tiikeri

 Tiikeri

Tiikeri pääsee huilin puolelle oltuaan viime vuoden koko ajan häntä ojossa ja raitana oman ralliauton kyljessä. Olipa muuten villi ja töyssyinen oman eläimen vuosi! Vähemmästäkin sitä kaipaa jo hengen huokausta.

Tiikerille on Jäniksen vuonna luvassa tasapainoisempaa ja hillitympää menoa, mutta ei tästä mikään tylsä välivuosi ole kuitenkaan tulossa. Tiikerillä on nimittäin läheinen linkki Jänikseen: Jänis on sen persikankukkaeläin. Ja mitäs se sitten tarkoittaa? Se tarkoittaa romansseja, rakkautta ja raukeita katseita. Sellaista teerenpeliä on ainakin taivaan merkeissä luvassa.

Jos Tiikeri oikein tarkkaan tutkii noita Jäniksen hankeen jättämiä ennusmerkkejä ja pieniä papanapolkuja, niin pakkohan sen on tuohon ennustukseen uskoa. Älä siis laita itseäsi vielä naftaliiniin oman eläimen vuoden jälkeen, sillä parasta turkkiasi tarvitaan vielä, kun sonnustaudut lähtemään treffeille. Pidä ainakin mielesi avoimena sille, että saatat löytää Sen Oikean tänä vuonna. Toki kannattaa pitää hoksottimet hereillä ja tutkia, ettei nyt lähde aivan Sen Väärän matkaan. Siinä on joskus hiuksenhieno ero… Pidä sen verran kuitenkin vellit ja puurot erillään, ettet lähde työkuvioissa liian villisti flirttailemaan. Hymysi saattaa olla niin herkässä, että se voidaan tulkita väärin. Pidä siis maineestasi huolta, ettet joudu jälkikäteen selittelemään.

Tiikerille näytetään vihreää valoa paitsi Jäniksen tahdittamassa seuraelämässä niin myös matkustamista ajatellen. Edellisenä vuonna kannattikin olla vähän varuillaan matkojen suhteen, ettei olisi löytänyt äkkiä itseään ihan ojasta, mutta nyt sen suhteen ei ole niin paljon vaaran merkkejä ilmassa, merellä tai kiskoilla. Jos siis menojalka vipattaa, varaa ihmeessä jokin lomamatka kauas tai vaikka lähellekin. Tiikeri on liikkuvainen eläin, joten ei sitä muutenkaan ole helppo pitää aloillaan. Se kaipaa aika ajoin tuulettumista vieraissa maisemissa ja tänä vuonna matkat myös edesauttavat sitä urakontaktien syntymisessä.

Tiikerin rahatilanne voi kuitenkin sanella sen, miten pitkälle se voi reissata. Pahimmassa tapauksessa sen taloudellinen lieka on niin lyhyt, että omalle takapihalle se juuri ja juuri voi lähteä. Älä silti masennu tästä, sillä ajat ovat tunnetusti vaikeat. Kyllä muillakin teettää tiukkaa saada roposet riittämään ihan arjen kustannuksiin. Se on mahdollisesti laitettava ostohalut jäihin ja venytettävä pientä penniä vieläkin pidemmälle. Onneksi omassa mielikuvituksessa on aina runsasta! Siellä voi manifestoida itselleen vaikka mitä, kunhan vain oikeasti uskoo unelmiinsa. Sillä ajatuksilla luomme todellisuutta ja jos jokin tilanne nyt hiertää Tiikerin mieltä, sen kannattaa luottaa tulevaisuuteen ja omiin selviytymiskeinoihinsa. Tiikeri on tottunut pärjäämään pahassakin tilanteessa – eikä tämä nyt ollenkaan sellainen pahin tilanne edes ole. Niitäkin on meinaan jo nähty.

Jos Tiikeri tekee fiksuja siirtoja, sen rahahanat saattavat Jäniksen vuonna aueta yllättävistäkin kohdista. Tiikeri voi löytää uusia tulonlähteitä, joilla se tilkkii aiempia vuotoja taloudellisessa systeemissään. Oman Tiikerin vuotensa jäljiltä sen nimi ja naama on yleisön muistissa, joten sillä on enemmän arvovaltaa ja mainetta kuin aiemmin. Tämä tietenkin on eduksi elämässä.

Tiikeriä huhuillaan tänä vuonna ottamaankin ongelmanratkaisijan viitta harteilleen. Tiikerin kannattaa katsoa kaikkia ongelmiaan rehellisesti silmiin eikä lakaista niitä taljansa alle. Onko omassa elämässä vielä joitain ratkaisemattomia ristiriitoja, joita nyt pitäisi alkaa ratkoa? Jäniksen vuosi on suotuisaa aikaa ottaa onkeensa ja tehdä asioille jotain konkreettista. Onko Tiikerin mieli ollut liian pitkään matala ja olisiko aika mennä vaikka terapiaan saamaan apua? Entä onko kropassa koko ajan jotain kroonista kolotusta? Mikä ikinä onkaan se Tiikerin kompastuskivi, se pitäisi nyt ottaa kengästä pois hiertämästä ennen kuin rakko ja kipu on sietämätön. Tutkaile siis itseäsi turkkisi alta ja pinnalta. Kaiva vähän nöyhtää omasta navasta ja pyörittele sitä sormissa aikasi. Jos jokin juttu ei toimi, niin mieti jotain ihan erilaista toiminta- ja ratkaisutapaa kuin tähän asti. Kysele kavereilta, soita auttavaan puhelimeen ja lukitse lopulta vastaus, jota lähdet työstämään. Sinnikkyys palkitaan lopulta.

Töissä Tiikerillä tuntuu olevan työsarkaa ja ei auta muu kuin tahkota menemään. Mieti, missä motivaatiosi oikein on, ja lähde sitten sinne samaan suuntaan itsekin. Tiedät kyllä, mitä kaikkea pitää vielä tehdä, jotta pääset tavoitteisiisi. Käytä kuitenkin enemmän hienovaraista harkintaa kuin sitä kuuluisaa impulsiivisuuttasi, joka saa sinut välillä satimeen. Tiikerihän innostuu salamannopeasti ja tekee superhienoja harppauksia – mutta joskus liian nopeasti ja vähän väärään suuntaan. On siis parempi ennakoida kuin katsoa katuvana peruutuspeiliin. Lue sopimukset huolella ja pohdi, kannattaako niitä vielä sellaisenaan allekirjoittaa. Älä toteuta kaikkia ideoitasi välittömästi sillä sekunnilla – siis etenkään, jos niihin liittyy velkarahaa tai terveysriskejä. Sinua voidaan viilata linssiin tänä vuonna, joten ole oikeasti kylmänviileä kissapeto ja tutki vastapelurin karvat tarkkaan. Sillä tavalla vältät haaverit ja huijaukset.

Tiikeri saattaa kuitenkin joutua luopumaan jostain hänelle rakkaasta asiasta Jäniksen vuonna. Tiikerin omasta koillisen ilmansuunnasta nimittäin puhaltaa luopumisen puhuri, metallin välähdys, joka saattaa leikata jotain pois. Sitä voi olla ensin vaikea hyväksyä. Mutta ehkä tilalle on tulossa jotain uutta ja upeaa, ja vanhan on vain väistyttävä sitä ennen. Tiikeri tietää vaistolla, että emme voi elää pelkässä pumpulissa. Se on tottunut siihen, että välillä saalistetaan ja välillä joudutaan saaliiksi. Se on vain luonnon kiertokulkua, luonnollista. Yritä silti pehmentää mahdollista luopumista tekemällä tarvittavat varotoimenpiteet hyvissä ajoin. Onhan vakuutukset kunnossa, palovaroittimet toiminnassa? Ole tarkkana kuin porkkana ettet ainakaan vahingossa tee itsellesi lisää hallaa. Pidä virustorjunta päällä niin netissä kuin kehossasi. Ja pidä pää kylmänä kaikissa tilanteissa, vaikka otsasuoni tykyttäisikin ja kirosanat nousisivat kovan paikan tullen kurkkuun. Kaikki selviää kyllä ja lopputulos voi olla alkuperäistä paljon parempi.

Jäniksen sanoma Tiikerille onkin eteenpäin siirtyminen. On aika uudistua. Leikkaa vanhat oksat pois ennen kuin koko puu kaatuu. Sillä tavalla voit taas alkaa kasvaa. Kasvata siis omaa arvoasi niin, että muutkin sen huomaavat. Sinussa on sisäistä voimaa vaikka muille jakaa, mutta välillä olet sokea omalle loistollesi viidakon kuninkaana. Pyyhi ja kirkasta siis silmälasisi ja omanarvontuntosi, jotta voit houkutella elämääsi kaikkea hyvää. Saatat olla vähän väsähtänyt viime vuoden meininkien jälkeen, mutta pääset kyllä vielä uudestaan vauhtiin, kunhan henkäiset ensin alkuvuonna vähän.

Elämäsi voi olla nykyisellään jo kaikin puolin ookoo, mutta uskaltaudu haaveilemaan mitä kaikkea muuta tuolla avarassa maailmassa voisikaan olla odottamassa ihan sinua varten. Kun onnistut avaamaan oman itsesi kassakaapin ja näkemään mitä aarteita se pitää sisällään, voit saada auki myös muutkin kassakaapit ja kassavirrat, myös sen sisäisen runsauden ja hyvinvoinnin virtauksen. Eihän se sekunnissa tietenkään käy, mutta jokainen Jäniksen vuoden tarjoama päivä on omaa kehitystäsi varten.

Mene siis suoraan haasteitasi kohti ja ratko ne reippaasti, sillä haasteiden takana sinua odottavat jo palkintoportaat sille seuraavalle tasolle.

TIIKERIN MOTTO VUODELLE 2023:
Tarkkaavainen ja kylmänviileä Tiikeri kohtaa haasteet ja voittaa itsensä.

Jos vuosieläimesi on Tiikeri ja haluat saada selville mitä kaikkia eläimiä sinun kiinalaisen astrologian mukaiselta kartaltasi löytyy, niin tutustu kiinalaiseen Neljän Pilarin perustulkintaan. Meissä kaikissa asuu neljä eri eläintä syntymävuoden, -kuukauden, -päivän ja -kellonajan mukaan. Tulkinnassa kerrotaan myös mikä viidestä elementistä on sinulle läheisin, eli ns. itse-elementti.

Takaisin alkuun

Kiinalainen astrologia

Neljä Pilaria BaZi -tulkinta

Tutustu Neljä Pilaria BaZi -tulkintaan