Sisään

Astrokalenteri

Astrokauppa

Astro Akatemia
Kirjaudu sisään

Uusi käyttäjä? Rekisteröidy tästä.

Kiinalainen vuosihoroskooppi

Tervetuloa Härän härkätielle uuden kiinalaisen astrologisen vuoden käynnistyessä helmikuun puolivälissä. 11. helmikuuta siirrymme taas energeettisesti uusille urille. Jotta uusi vuosi saa parhaan mahdollisen energialatauksen mukaansa, meidän tulee virittäytyä valtikanvaihtoon hyvissä ajoin puhdistamalla sekä kotimme että ajatuksemme kokonaan vanhasta. Metalli-Härkä kääntää kanssamme uuden sivun.

Metalli-Härän vuosi 2021

Metalli-Härän vuosi 2021

12.2.2021-30.1.2022

Nykytilanteessa tuntuu lähes mahdottomalta ennustaa tulevaa. Tekee mieli vedota savolaiseen mielenlaatuun ja sanoa, että voihan se mennä näin, noin tai sitten niinkin. Jotain suuntaviivoja meillä onneksi kuitenkin on, jotta astrologisia ilotulituksia ei tarvitse kokonaan perua, vaikka konkreettisesti taivaalle ammuttavat raketit ovatkin harvojen ilona.

Onko myös kiinalainen uusivuosi peruttu? Suomessa on juhlallisuudet ja markkinat peruttu tältä vuodelta, mutta kiinalaista vuodenvaihdetta juhlistavissa Aasian maissa näin tuskin kokonaan on. Sen verran iso tapaus tämä vuoden tärkein päivä on. On siis jälleen punaisten kirjekuorten, näyttävien kulkueiden ja ennusteen sisältävien onnenkeksien aika. Koti valmistellaan kahden viikon mittaista juhlintaa varten, ja pöydät notkuvat niin herkuista, hedelmistä kuin kukista. Metalli-Härkä toivotetaan tervetulleeksi jokaiseen kotiin. Ilmassa tuntuu olevan taikaa ja toivoa.

Ennen kuin varsinainen kiinalainen vuosi vaihtuu näyttävin juhlallisuuksin torstaina 11.2., joka kotiin vaikuttavat fengshui-energiat vaihtuvat jo 4. helmikuuta. Koko helmikuu on siis energeettisesti hyvin vaikuttavaa aikaa. Astumme pikkuhiljaa kevään puolelle, ja saamme sykäyksen puuelementin liikkeelle laittavasta voimasta. Talven yinmäinen seisahtuneisuus alkaa olla ohi.

Menneen ja tulevan vuoden tärkeät elementit

Ennen kuin katsomme tulevaa Metalli-Härän vuotta ja arvuuttelemme sen antia, niin palataan vielä hetkeksi edelliseen, Metalli-Rotan vuoteen. Se oli elementeiltään hyvin vetinen ja metallinen vuosi, täynnä kylmää ja leikkaavaa energiaa. Kiinalaisessa ideologiassa Tuli nähdään ilon, menestyksen ja lämmön symbolina. Sillä on elämää ylläpitäviä voimia, kuten meidän auringollamme. Vesi taas on sen vastakohta, joka sammuttaa tulen. Meillä oli viime vuonna paljon Vettä, eikä yhtään Tulta. Elämänilo, seurallisuus ja menestys olivat vähän kateissa. Oikeastaan aika paljonkin.

Tulta ei kiinalaiselta vuosikartalta löytynyt vuonna 2020, ja huono uutinen on, ettei sitä näy myöskään vuonna 2021. Elämme kahta hyvin metallista ja vetistä vuotta peräkkäin, joista Rotan vuosi oli pahempi. Mutta koska tulielementti edelleen puuttuu, emme voi vielä suuresti hurrata. Tuli antaa nostetta myös talouselämään, vesi puolestaa vesittää talouskasvun. Vesi edustaa tunteista pelkoa, se ikäänkuin ”sammuttaa ilon”, ja vuonna 2020 saimme olla koko ajan varuillamme, pelätä uhkaa niin pandemian kuin poliittisen ja taloudellisen sekasorron keskellä.

Metallielementti, jota molemmissa vuosissa 2020 ja 2021 on, sen sijaan edustaa miekkaa tai sapelia. Väkisinkin se satuttaa ja viiltää, ja leikkaa jotain elämästä pois. Metalli ei ole mikään ilon elementti, vaan se viittaa surumielisyyteen, sisäänpäinkääntyneisyyteen, sillä metalli muodostuu maan syvyyksissä. Vuonna 2020 saimme toden teolla viettää aikaa omissa sisuksissamme, kun kanssakäyntiä toisten seurassa oli rajoitettu. Vieläkin joudumme jatkamaan tätä oman elämän syvällistä pohtimista, kun Metalli heläjää meissä kaikissa ja synnyttää melankolisia sointeja. Metalli ei avaa meitä ulkomaailmaan toisia kohti, kuten Tuli tekisi. On siis toinenkin sisäänpäinkatsomisen vuosi luvassa, joka opettaa meille paljon. Onneksi kesä, ja siihen liittyvä sosiaalinen Tuli, tuo helpotusta keskellä vuotta.

Kehon elimien tasolla Metalli liitetään kiinalaisessa lääketieteessä hengityselimiin ja keuhkoihin, joten Rotan vuonna alkanut pelko, hengitysongelmat ja ”hapenpuute” jatkuvat vuonna 2021, mutta nyt pelko kuitenkin laantuu siedettävälle tasolle. Siitä pitää huolen Härän antama maaelementti, sillä Härkä on luontaisesti sidoksissa maahan. Härkä on maaelementin eläin, siinä missä Rotta oli vesielementin eläin. Härän mukanaan tuoma Maa onkin vähän kuin koronarokote: se antaa toivoa paremmasta. Asiat alkavat tasoittua ja järkevöityä, mutta kriisit eivät ole vielä ohi. Metalli-Härkä ei siis pelasta meitä kokonaan Metalli-Rotan aiheuttamalta koronakaaokselta.

Vuoden 2021 keskustähti: Metallitähti 6

Metalli oli voimakkaasti läsnä Metalli-Rotan vuodessa, emmekä pääse siitä eroon Metalli-Härän vuonnakaan, kuten jo vuosieläimen nimikin kertoo. Tällä kertaa fengshui-keskustähdeksi siirtyy Metallitähti 6. Se siis vaikuttaa yhtälailla meidän kaikkien elämään, sillä se lennähtää jokaisen kodin keskiöön. Minulla on sellainen oma näppituntuma, että yksittäisillä ennusteilla kullekin eläimelle ei ole niin suurta merkitystä kuin tällä meitä kaikkia koskevalla yleisenergialla. Me kaikki siirrymme Metallitähti 6:n alaisuuteen, kokemaan sen energiaa, ja me kaikki elämme nyt vuoden verran Metalli-Härän tontilla, tai aitauksessa.

Oikeammin voisi sanoa, että siirrymme kaikki kuin härkätaisteluareenalle, jossa Metallitähti 6 heiluttaa punaista härnäävää viittaa Härän silmien edessä. Sillä, mihin suuntaan kukin pakenee välttyäkseen pillastuneen Härän hyökkäykseltä, ei ole niin väliä. Kaikki me olemme tuolla ringin sisällä, ja yritämme parhaamme mukaan selvitä hengissä. Osa kiinalaisista eläimistä jää Härän havaintokentän taakse, jolloin heillä on helpompi vuosi edessään. Osa eläimistä taas osuu suoraan Härän metallisen katseen kiilaan, jolloin meno on hurjempaa, ja askeleita saa ottaa tiuhempaan tahtiin, välillä ihan juosten.

Tutkitaan siis tarkemmin millainen elukka on tuo Metalli-Härkä, joka pomottaa meitä tulevan vuoden ajan, ja millaista on Metallitähti 6:n tuoma fengshui-vuosienergia. Katsauksen lopusta kukin löytää vielä eläinten omat kuulumiset vuodelle 2021.

Metalli-Härän vuosi

Siinä missä Rotta oli nopealiikkeinen ja liukas, niin ettei siitä oikein meinannut saada otetta, on Härkä huomattavasti vakaampaa energiaa. Se on kookkaampi eläin, se ei pääse niin nopeasti liikkeelle, koska massaa on enemmän. Pieni ja ketterä Rotta oli yang-eläin, jatkuvasti menossa, mieli valppaana, aina sopeutumassa uusiin muutoksiin. Rotta oli sinnikäs selviytyjä, ja niin vain mekin selvisimme kaikki Rotan vuodesta, enemmän tai vähemmän ehjin nahoin. Meidänkin piti jatkuvasti sopeutua muuttuviin olosuhteisiin, pysyä liikkeellä ainakin mielen tasolla, jos fyysisesti emme päässeetkään sinne minne halusimme. Rotta oli vesielementin eläimenä moneen eri olomuotoon muuntuva, ja meidänkin piti mukautua etenkin uusiin tapoihin tehdä töitä.

Härkä itsessään edustaa maaelementtiä, vaikka se saakin metallienergian tänä vuonna etuliitteekseen. Maa tuo meille vakautta, sitä mitä tällä hetkellä elämältämme kaipaammekin. Me haluammekin, että tulisi jotain, joka ei koko ajan muuttuisi. Härkä ei muutu, sillä se on vakaa, luotettava luonne. Se, mikä yhdistää länsimaista ja kiinalaista astrologiaa, onkin juuri Härkä. Kiinalaisten Härkä on samantapainen kuin länsimainen Härkä, paistettiin se sitten wokissa tai parilassa.

Härkä on yin-eläin, eli jähmeämpi ja passiivisempi energialtaan. Toki se tulistuessaan saa aikaan hirvittävää jälkeä, eikä sitä kannata suututtaa, mutta muuten se on lempeä, iso eläin, joka ei pidä meteliä itsestään. Se tietää, että se huomataan jo ison kokonsa ja arvovaltansa vuoksi. Härässä on hiljaista kunniakkuutta ja sen ratkaisut ovat harkittuja. Pääsemme siis hulivili-Rotan hulinoista hetkeksi huilaamaan tähän rauhallisempaan, seesteisempään Härän edustamaan maaenergiaan.

Olemme yrittäneet vuoden verran pysyä Rotan jokilautalla pystyssä, kun virta on vienyt kovaa. Nyt hyppäämme kovalle maalle, saamme vihdoin maata jalkojen alle. Kestää hetki, ennen kuin jalkamme lakkaavat tutisemasta, ja uskallamme ottaa ensimmäisen askeleen. Ehkä aluksi vähän horjuttaa, mutta kun uskomme, että nyt maa kantaa taas, tulevaisuudenuskomme palautuu.

Olemme silti koko ajan muutoksen kourissa, nimittäin metallisissa kourissa. Tällä vuosieläimellä, Härällä, on metallinen pinnoite, melkeinpä teflonia. Olemme aikamoisen sitkeän kaverin kanssa tekemisissä. Jos Metalli-Härkä ei halua nytkähtää paikoiltaan, emme varmasti saa sitä kammettua mihinkään. Sillä on teräksenluja oma tahto ja oikeudenmukaisuuden taju. Mikään epäaito ei mene siltä läpi.

Kiinalainen Härkä edustaa länsimaisessa astrologiassa lähinnä Kauriin merkkiä ja siihen liittyvää planeettahallitsijaa Saturnusta. Tästä voikin jo päätellä, että Kiinan Härkä pitää selkeistä rajoista, haluaa saada työt tehtyä ajoillaan, ja usein katsoo, että ensin tehdään rutiininomaiset pakkopullat, ja sitten vasta nautitaan työn tuottamista rusinoista.

Härkä lataa meihin kaikkiin tänä vuonna päättäväisyyttä ja tulevaisuuden uskoa, ja sen selviytymisstrategia on ”suoraan läpi”. Sen kyntämät vaot ovat aina suoria, eikä se poikkea omalta uraltaan mihinkään suuntaan. Ei se edes pystyisi, koska sillä on länget kaulassa ja kyntöaura perässään. Voi ehkä tuntua, että se tekee vain mitä muut käskevät, mutta kyllä Härkä aurailee ihan omia uriaan ja käyttää omaa päätäntävaltaansa. Sillä on tähtäin, eikä mikään saa käännettyä sen mieltä. Härkä on siis tosimielessä liikenteessä, ja tämä tosimielisyys heijastuu kaikkeen, mitä me ihmiset tänä vuonna teemme. Nyt ollaan siis ihan tosissaan eikä leikitä kuurupiiloa kuten Rotan kanssa!

Voimme olla tosissamme omia unelmiamme toteuttamassa, kuten solmimassa kestävää rakkautta tai ostamassa unelmiemme kotia. Jos tänä vuonna taas tulee välirikko, se on lopullinen eikä siitä enää neuvotella. Myös isommassa mittakaavassa ollaan tosissaan.

Tänä vuonna jatketaan vahvasti maailman epäkohtien oikomista, sillä Metalli-Härkä ei voi sietää oikeuden tallaamista ja totuuden peittelyä. Se näyttää suorimman ja selkeimmän reitin perille asti, mutta vaatii samalla paljon. Selittelyt eivät enää auta, eikä Härkä päästä omaan pussiin pelaavia poliittisia virtahepoja seulastaan läpi.

Koska kyseessä on niinkin ehdoton kaveri kuin Metalli-Härkä, tämä ominaisuus voimistuu entisestään. Välillä voi siis tuntua, että ”se jyrää meitin”, koska Metalli-Härän saturnusmainen ehdottomuus ja vaativuus vaatii meiltäkin todella paljon. Mutta oikeastaan se vaatii vain sen, että elämme omassa totuudessamme. Sitä totuutta joudummekin nyt kaivelemaan itsemme sisältä ja punnitsemaan, mistä meidät on tehty. Onko meillä puhtaat jauhot pussissa, vai pitäisikö antaa Härän jauhaa aivan uusia ja tuoreita, jotka eivät haiskahda menneen talven kosteilta sahanpuruilta?

Tänä vuonna joudumme vastakkain omien arvojemme kanssa. Emme kerta kaikkiaan pääse helpolla keplottelemaan itsemme ohi. Metalli-Härän vuosi onkin kuin tuo härkätaisteluareena, jossa olemme itse punaista viittaa heiluttamassa, ärsytettynä härkänä maata kuopimassa ja vielä samaan aikaan pakoon luikkimassa. Meillä on elämässämme kaikki härkätaisteluareenan roolit ja muutoksen valokiila osoittaa juuri meihin. Sillä, onko tuolla katsomossa yleisöä hurraamassa vai buuaamassa, ei ole mitään merkitystä.

Metalli-Härän vuosi on siis aika ehdoton vuosi. Emme oikein voi enää valehdella itsellemme, emmekä kuunnella toisten meille kertomia, tuulesta temmattuja satuja. Kaiken takana on kuitenkin vakaa voima, maan vetovoima. Se on Härän hartialihasten vetovoimaa sekä pitkään maan alla muotoaan muhittaneen metallin viisautta.

Härän harkintakyky takaa sen, ettei päättömiä, nopeita ratkaisuja olla ihan helpolla tekemässä, vaan ajaudumme paremmin harkittuihin, tarkkaan punnittuihin vaihtoehtoihin. Tämä koskee tietysti yksilöitä, mutta toivottavasti yhtä lailla myös yhteiskunnallisia päätöksiä, joilla on kauaskantavia vaikutuksia. Metalli-Härän energiassa me emme niele ihan mitä tahansa pajunköyttä, mitä meille vallanpitäjien taholta syötetään.

Vaadimme faktoja, jotka on todistettu toteen. Sitten tutkimme niitä ja pohdimme, mikä on kaikkien osapuolten kannalta järkevää, ja lopulta toimimme vasta sen pohjalta. Metalli-Härkä edustaa siis aikuisempaa päätöksenteko- ja reagointimallia kuin joka suuntaan suuna päänä juokseva Rotta, joka yritti vain selvitä kriisiolosuhteissa parhaan taitonsa mukaan. Sen piti heittäytyä nopeasti, jottei olisi päässyt hengestään.

Globaali kriisimme saa siis Metalli-Härän vuonna ehkä helpommin hahmotettavat rajat, vaikkei se vielä ohi olekaan. Saamme myös enemmän aikaa reagoida. Se tuo väkisinkin pöytään järkevämpiä ratkaisuja.

Täytyy lopuksi vielä muistaa, että Härkä on kaapinkokoinen iso otus, joka hermostuessaan kyllä on pysäyttämätön voima. Sen voi valjastaa sekä tuho- että tehovoimaksi. On meistä kaikista kiinni, osaammeko ratsastaa härän uskomattomien, alkukantaisten luonnonvoimien päällä ja ohjata sen hyvää tarkoitusta kohti, vai lähteekö tuo pitelemätön voima kokonaan käsistämme, jolloin jäämme auttamatta sen jalkoihin talloutumaan. Kaikilla vallankumouksellisilla tarinoilla on monta eri kertojaa ja vähintään kaksi eri puolta, ja niin on Härälläkin kaksi erilaista kylkeä, toinen valoon ja toinen varjoon päin.

Metalli-Härän vuosi vetää meidät aikamoisen metallisen mankelin läpi, ja auraa meille tietä uudenlaiseen elämänmuotoon, mutta olemme täysin uusia ihmisiä tämän vuoden jälkeen. Vuonna 2022 on Vesi-Tiikerin vuoro. Tiikeri edustaa Vesimiestä länsimaisen astrologian puolella, ja siten myös kiinalaisen astrologian kautta siirrymme vihdoin toteuttamaan täysillä Vesimiehen aikaa. Vesi on tunteita, tietoa ja vaistoa, ja ne ovat kovaa valuuttaa jatkossa.

Mutta sitä ennen Metalli-Härällä on meille monta oppiläksyä, vaikeitakin, mutta loppupeleissä ja finaaleissa hyvin palkitsevia. Hyvät asiat eivät tule helpolla, mutta koko ajan ne helpottuvat. Vaikka Metalli-Härkä tuleekin prässäämään meitä kovalla paineella, niin jäljelle jää kaunis ja ainutlaatuinen muisto, jonka voimme tallentaa aivojemme albumiin.

Kaiken kaikkiaan Metalli-Härän vuosi tuo stabiliteettia, nöyryyttä, totuudellisuutta ja alustavaa mielenrauhaa. Teemme töitä ahkerasti ongelmien selättämiseksi, ja se onkin ainoa keino. Sitä kautta tuo mielenrauha alkaa palautua. Henkinen selkäranka alkaa löytyä meiltä kaikilta, toisilta jo alkuvuodesta, joiltakin vasta loppuvuodesta.

Meistä tulee ajattelevaisempia toisiamme kohtaan, selätämme tämän vuoden aikana aiheettomat pelkomme, ja ylipäätään näemme kokonaistilanteen selkeämmin. Härkä juurruttaa ja rauhoittaa meidät maaenergiallaan. Saamme vihdoin vähän tasaista maata jalkojemme alle, vaikkei se sitä kaikkein hedelmällisintä olekaan. Siltä pohjalta on kuitenkin paljon helpompi ponnistaa ja tehdä kestäviä tulevaisuuden päätöksiä verrattuna Rotan kuin lastuna veden päällä keikutteleviin äkkiliikkeisiin.

Tervetuloa Härkä! Vie meidät läpi harmaan kiven.

Metalli-Härän vuosi 2021 - Ennusteet kiinalaisille eläimille

Nopea yleiskatsaus:

Härälle vastakkainen eläin: LAMMAS (nimitetään myös vuoheksi tai pukiksi).

Härän salainen ystävä: ROTTA.

Härän liittolaiset: KÄÄRME ja KUKKO.

Hyvä vuosi erityisesti TIIKERILLE, APINALLE, HEVOSELLE ja KUKOLLE.

Haasteellinen vuosi erityisesti LAMPAALLE (törmäysvuosi) ja HÄRÄLLE (oma vuosi).
Myös SIAT ja JÄNIKSET ovat siellä loppupäässä onnettaren arvontalistalla.

Vuosiennusteet eri eläimille

Lue oman vuosieläimesi osuus, ja jos tiedät myös Neljän Pilarin astrologian mukaiset kuukausi-, päivä- ja tuntieläimesi, tutki lisäksi mitä niille kuuluu tulevana vuonna. Huomaa, että eläinten sijainti eri pilareissa vaikuttaa myös sinun vuosiennusteeseesi.

Vuosipilarissa olevan eläimen kohdalla muutokset kohdistuvat esimerkiksi ystäväpiiriin tai työyhteisöön, ja sinä olet muutoksissa ikään kuin kärpäsenä katossa. Muutokset ovat sinun ulkopuolellasi, etkä välttämättä voi vaikuttaa niihin itse lainkaan. Muutos koskee isompia joukkoja, koko ikäryhmää, ei siis vain sinua.

Kuukausipilarissa eläimelläsi on muutosta ilmassa työpaikalla tai elämäntehtävään liittyen. Jos kuukausipilarin eläimelle luvataan hyvää vuotta, on sinun aikasi loistaa työelämässä ja laittaa asiat rullaamaan eteenpäin. Jos tällä eläimellä menee ennusteen mukaan kehnommin, sinullakin voi olla haasteita työasioihin liittyen.

Päiväpilarissa ollaan aina tekemisissä parisuhdeasioiden ja omien tunteiden kanssa. Jos tähän osuu sinulla onnekas eläin, on parisuhteessasi mukavaa menoa tai uusi romanssi tiedossa. Olet myös paremmin itsesi kanssa sinut. Jos päiväpilarin eläimelle luvataan ankeampia aikoja, sinun on panostettava omaan kumppanuussuhteeseesi paljon tavallista enemmän, jotta tunteet eivät väljähdy ja viilene. Myös omanarvontunnon ja sisäisen eheytymisprosessin kanssa voi olla tekemistä.

Tuntipilarin eläin kokee vuoden energiat unelmien ja ideoiden toteuttamisen, luovan visioinnin ja mahdollisten omien lasten kautta. Se antaa myös viitteitä terveydestä ja oman talouden vakaudesta. Tuntipilarin eläintä sanotaan myös nousevaksi merkiksi, eli se ei todellakaan ole pahnan pohjimmainen. Tutki mitä tälle karttasi eläimelle kerrotaan, erityisesti jos olet jo ylittänyt 40-ikävuoden rajapyykin, jolloin tuntieläin alkaa vaikuttaa elämässäsi voimallisemmin.

Kuten voit huomata, ei ole siis vain yhtä vastausta kaikille eläimille, eikä kannata tuudittautua vain oman vuosieläimen seuraan. Se ei anna kohtalostasi koko kuvaa.

Jos haluat saada selville mitä kaikkia eläimiä sinun kiinalaisen astrologian mukaiselta kartaltasi löytyy, niin tutustu kiinalaiseen Neljän Pilarin perustulkintaan. Meissä kaikissa asuu neljä eri eläintä syntymävuoden, -kuukauden, -päivän ja -kellonajan mukaan. Tulkinnassa kerrotaan myös mikä viidestä elementistä on sinulle läheisin, eli ns. itse-elementti.

Rotta

Metalli-Härän vuosi 2021 Rotta

Rotalla oli kova meno päällä koko viime vuoden ja pää saattaa vieläkin olla vähän sekaisin. Vuosi 2020 kävi tunteisiin monella tapaa, ja Rotta oli vesieläimenä joka paikassa sammuttamassa tulipaloja. Jotkut näistä tulipaloista se aiheutti kyllä ihan itsekin. Rottaa syytettiin viime vuonna vähän kaikesta ja se joutui syntipukiksi kaikelle, mitä vuonna 2020 tapahtui, välillä ihan aiheettakin.

Taidamme päästää Rotan vihdoin lomalle, sillä sitä se nyt kaipaa. Älä silti huoli, kaikki kääntyy vielä paremmaksi, kunhan saat taas ajatukset selkiintymään ja olon paremmaksi. Sinun ei tarvitse olla tänä vuonna enää otsikoissa tai parrasvaloissa - voit rauhassa väistyä takavasemmalle pitämään pientä huilia.

Vuosi 2021 tulee olemaan Rotalle sangen onnekas, sekä haasteita että palkkioita on luvassa. Ensin se kuitenkin tarvitsee aikaa sulatellakseen edellisen vuoden vuoristoradan, joka pisti sisukset ihan sekaisin. Rotta on selviytyjä, joka ei koskaan anna periksi, ja joka aina löytää keinon ja konstin tiukoissakin tilanteissa. Pahin on onneksi nyt ohi ja Rotta voi keskittyä pistämään pakettinsa taas kasaan.

Rotan pääpainon tulisi nyt olla omassa terveydessä ja mentaalisessa hyvinvoinnissa. Sen kannattaa ennen kaikkea miettiä omia asioitaan, eikä enää toisten. Nyt ei ole aika huolehtia muista tai ylianalysoida toisten sanomisia, vaan nyt on aika huolehtia sinusta itsestäsi. Tee asioita, joista saat iloa pitkäksi aikaa - tai vaikka ihan vaan hetkeksi. Opiskele ja ota uusia taitoja haltuun, sillä nyt hoksottimesi ovat sähköiset. Virittele luovuuttasi esiin.

Rotan haasteena on kohota arjen pikku harmien yläpuolelle, tehdä aina parhaansa tilanteessa kuin tilanteessa, ja pitää valoisa elämänasenne koko ajan päällä, ja vaihtaa lamppu heti jos se uhkaa kärähtää. Rotta saattaa tarvita tähän nyt ystävien apua, joten panosta ihmistenväliseen kanssakäymiseen tänä vuonna, oli se sitten etänä tai livenä.

Saat enemmän voimaa, kun jaat sekä ilosi että huolesi toisten kanssa. Muista tasapaino oikeastaan kaikessa mitä teet, niin iloissa kuin suruissa, niin ruoassa kuin juomassa, niin kehossa kuin mielessä. Kun harjoittelet, oman elämän tasapaino löytyy kyllä lopulta.

Rotan seuraelämä on yleisesti ottaen kovassa nosteessa ja tämä vuosi on erinomainen myös naimisiinmenolle. Jos tämä ei koske sinua ja olet edelleen yksin, niin hakeudu vaihtoehtoisesti eläinten parantavaan seuraan, jos et ihmisten parista löydä sopivaa kuuntelijaa tai kumppania.

Älä jää yksin, sillä Rotan piilomelankolinen mielenlaatu voi sumentaa sen normaalin optimistisuuden. Härän vuosi on niin monumentaalisen iso, että Rotta saattaa tuntea itsensä niin kovin pieneksi.

Siihen ei ole kuitenkaan mitään syytä, sillä Rotalla on omat hyvät onnenhetkensä tänä vuonna. Se voi nakerrella omaa onnenkeksiään ja muhitella samalla pitkän linjan suunnitelmia. Rotan kannattaa pitää katse vakaana tulevaa kohti.

Rotan talous taisi mennä hieman ruvelle viime vuonna koronasulkujen vuoksi, ja nyt sitä olisi paikkailtava jollain paikkaussetillä, jotta matka jatkuu ilman haavereita. Mieti siis talousasioita fiksusti, nimenomaan pitkällä tähtäimellä. Jätä epämääräiset hankkeet väliin ja sijoita tai säästä fiksusti. Sinulla on oivallista taloudellista onnea tänä vuonna, mutta setelit eivät tietenkään taivaalta sada kouraan ilman omaa ansiota ja ahkeruutta.

Rotan on hyvä muistaa, että voit aina sytyttää itse omat valosi, jos ympärillä näyttää pimeältä. Käännä katse hetkeksi sisäänpäin, tyhjennä mielesi ja saatat löytää jotain arvokasta. Olet henkisten aarteiden äärellä, jos vain sallit itsellesi sen. Sinussa on valtavaa potentiaalia, josta saat vielä uudestaan kiinni, mutta lepää kerrankin kunnolla luvan kanssa ja ota kaikkiin asioihin rento, salliva asenne. Anna Härän hoitaa isoimmat hommat, ja loikoile hetki sen siivellä.

Kun mielesi kirkastuu, kun pidät turhan ajatusrumban kurissa ja vaalit terveyttäsi hyvin mielin, sinunkin pitkän linjan tavoitteesi saavat uutta säpinää ja säihkettä, ja alkavat pikkuhiljaa toteutua.

Rotan avainsana vuodelle 2021: VALOISUUS

Jos vuosieläimesi on Rotta ja haluat saada selville mitä kaikkia eläimiä sinun kiinalaisen astrologian mukaiselta kartaltasi löytyy, niin tutustu kiinalaiseen Neljän Pilarin perustulkintaan. Meissä kaikissa asuu neljä eri eläintä syntymävuoden, -kuukauden, -päivän ja -kellonajan mukaan. Tulkinnassa kerrotaan myös mikä viidestä elementistä on sinulle läheisin, eli ns. itse-elementti.

Takaisin alkuun

Kiinalainen astrologia

Neljä Pilaria BaZi -tulkinta

Tutustu Neljä Pilaria BaZi -tulkintaan

Härkä

Metalli-Härän vuosi 2021 Härkä

Vuosi 2021 on Härän oma vuosi. Härästä on saattanut tuntua, että käsijarru on ollut päällä jo useamman vuoden, mutta nyt on aika nykäistä tuo jarru pois ja päästää kaasujalka alas. Voi tuntua yhtäkkiä oudon kevyeltä niin, että alkaa kunnolla keulia ja mopo lähtee käsistä, mutta se on sitä pitkän odotuksen jälkeistä iloa, kun vihdoin saa edetä eteenpäin. Härkä, ota siis kaikki ne unelmasi esiin, joita et ole vielä tohtinut toteuttaa, ja anna palaa. Tee päätöksiä ja ota asemasi haltuun. Sinä olet nyt vuoden johtaja, se edelläkävijä, jolla on kaikki mahdollisuudet käsissään, ja se, jonka tekemisiä seurataan tarkasti. Älä ujostele punaisen viittasi takana. Yleisö odottaa, että otat areenan haltuun.

Oman eläimen vuodesta sanotaan aina, että se on raskas ja vaativa, mutta ei pidä unohtaa, että se voi olla myös palkitseva. Luvassa on siis ylä- ja alamäkeä, kyyti voi olla ajoittain hurjaa, mutta ainakin nyt mennään eikä pelkästään meinata! Pidä mieli ehdottomasti positiivisen puolella ja hyväksy se, että olet tämän vuoden stara. Sinua ei horjuta mikään, ellet itse anna sen tapahtua. Muista myös panostaa ihmissuhteisiin, sillä ne voivat laiminlyötynä kärsiä kolauksen.

Härkä, varo ylirasitusta tänä vuonna. Olet päämäärätietoinen työjuhta, joka ei yleensäkään osaa lopettaa ajoissa, koska työasioissa sinulla on oma kunnianhimosi ja ylpeytesi hyvin tehdystä työstä. Tänä vuonna saatat vetää jonkinlaiset duuniöverit, sillä on sinun oma juhlavuotesi, ja se saa Härät röyhistämään rintaansa ja kyntämään vieläkin ahkerammin kaikkia edessä olevia vakoja. Metallisella mielenlujuudella on kyllä puolensa, mutta nyt olet vaarassa uuvahtaa työtaakkasi alle, jos et vähän hellitä hyvissä ajoin.

Joudut miettimään prioriteettejasi useamman kerran tänä vuonna, sillä vaikka vauhti on kova, kaikkea ei oikein ehdi tehdä - eikä kannatakaan. Vaikka maisemat vilkkuvat silmissä ja filmi pyörii, niin ota meditatiivinen mielenasenne, ja katso mitä tapahtuu, jos tietoisesti hiljennät tahtia, ja mietit, mikä on sinulle kaikkein tärkeintä. Oman eläimen vuonna on niin paljon äksöniä, että Härkä voi saada siitä mahanpuruja, ihan pelkästä positiivisesta stressistä, jännittävästä elämästä. Myös Härän luova puoli haluaa vihdoin päästä ääneen ja tulla ilmaistuksi. Paljon on siis palloja ilmassa, joita Härkä jonglööraa.

Härän luonteenlaadun hyvä puoli on se, että Härkä osaa ottaa yleensä rauhallisesti, ja se pohtii asioita pitkään ja hartaasti. Siitä on etua tänä vuonna. Jos Härän tasapaino järkkyy, eikä se kuuntele omaa järjen ääntään, siitä voi tulla kuin Raivo Härkä, ja sitähän me emme kukaan halua. Tarkkaile siis sekä henkistä että fyysistä hyvinvointiasi ja ruokavaliotasi.

Stressi pistää vatsan sekaisin. Härälle maistuu tänä vuonna elämä, ja ehkä herkutkin tavallista enemmän. Katso, että syöt vain nälkääsi, etkä pelkkään tunnekuohuun. Sama pätee myös rahankäyttöön: saattaa olla suuri houkutus luottaa elämään niin paljon, että rahaa kulkee tililtä yhtä paljon ulos kuin sisäänkin.

Mieti raha-asioita sen verran, ettet haksahda tuhlaamaan vielä ansaitsematta olevia tienestejä. Laita mieluummin jokin pesämuna vireille kasvamaan korkoa, mutta vältä riskibisneksiä. Jos jokin hanke kuulostaa liian hyvältä, se yleensä onkin pelkkää ilmaa. Pidä sorkat siis maan pinnalla.

Härkää kehotetaan tekemään jotain fyysistä harjoitetta, ihan rauhallisestikin, jotta stressikäyrät pysyvät aisoissa. Härkä tykkää tehdä asioita käsillään, ja kaiken sortin käsityöt auttavat sitä keskittymään tähän hetkeen. Kutominen, nikkarointi tai leivonta voi olla tehokasta mielen nollaamista ja meditointia arjessa.

Rauhallinen kävely tai jooga voisi myös olla härkämäisen hidas tapa pitää kehosta huolta. Juoksumatolla saattaa alkaa otsahermo tykyttää vähän liikaa, kun mielessä on niin paljon tehtäviä asioita ja toteutettavia suunnitelmia. Käänny välillä sisäänpäin ja etsi universaalia totuutta. Ota etäisyyttä maallisuuteen ja kulje hetki henkisemmällä polulla. Se antaa tämän vuoden härkäpäisiin haasteisiin ihan uuden näkökulman.

Ota tämä vuosi siis haltuun, Härkä, ja nautiskele rauhassa, niin mikään osa tästä vuodesta ei mene liian nopeasti ohi. Sinulla on nyt valtikka ja viisaus - käytä niitä myös itseesi. Se, mitä muut tekevät, ei ole olennaista. Nyt on sinun aikasi olla edelläkävijä.

Härän avainsana vuodelle 2021: ELÄMÄNILO

Jos vuosieläimesi on Härkä ja haluat saada selville mitä kaikkia eläimiä sinun kiinalaisen astrologian mukaiselta kartaltasi löytyy, niin tutustu kiinalaiseen Neljän Pilarin perustulkintaan. Meissä kaikissa asuu neljä eri eläintä syntymävuoden, -kuukauden, -päivän ja -kellonajan mukaan. Tulkinnassa kerrotaan myös mikä viidestä elementistä on sinulle läheisin, eli ns. itse-elementti.

Takaisin alkuun

Kiinalainen astrologia

Neljä Pilaria BaZi -tulkinta

Tutustu Neljä Pilaria BaZi -tulkintaan

Tiikeri

Metalli-Härän vuosi 2021 Tiikeri

Tiikeri oli viime vuonna aika syvissä vesissä Rotan vesienergian vuoksi. Se tunsi myös metallileikkurin kipeän nipsaisun kynsissään, jotka aristivat ja vuotivat verta. Mutta kaikesta kaaoksesta ja mielenmyllerryksestä on selvitty kuiville, tai ainakin saatu siitä pelastavasta puunoksasta kiinni, jonka avulla Tiikeri vetää itsensä taas pinnalle.

Hyvä niin, sillä nyt on Tiikerin aika kuivatella turkkinsa, kääntää raitahaalarin taskut nurin, pudistella vanhat tunnenöyhdät taskujen pohjilta pois ja suunnata katse taas savannin kirkkaisiin korkeuksiin. Tiikeri ei ehkä tajua sitä vielä, mutta tänä vuonna se saa aimo annoksen onnea, menestystä, mainetta ja romantiikkaa. Sieltä se kaikki kiva alkaa pikkuhiljaa hiipiä Tiikerin kohdalle, kun Härän vuosi pääsee kunnolla vauhtiin. Vauhtia tulee piisaamaan myös Tiikerin elämässä.

Jos koskaan on se hetki, jolloin Tiikerin tulee näyttää taitonsa, se on nyt. Tiikeri huomataan ja sille satelee paljon mahdollisuuksia, joista se voi napata parhaat. Vuoden päästä on nimittäin tulossa Tiikerin oma vuosi, ja nämä tulevat kuukaudet ovat ainutlaatuisen tärkeitä valmistautumisessa.

Kun Tiikeri itse nousee näyttämölle vuonna 2022, sillä täytyy olla kaikki jo valmiiksi ajateltu, suunniteltu ja osittain toteutettu, jotta kaikki menee varmasti voittoputkeen. Voittoputken suuta on siis ruvettava tänä vuonna toden teolla etsimään. Valokiila nimittäin osoittaa suoraan Tiikeriin jo nyt.

Tiikeri itse tietää parhaiten, mitä taitoja sillä on jemmassa, ja mihin kaikkeen se voisi elämässään vielä yltää. Nyt sen on vain näytettävä muillekin omat lahjansa, täysin ujostelematta ja panttaamatta. Sillä on jatkossa mahdollisuus kasvattaa varallisuuttaan omia taitojaan hyödyntämällä, luoda näyttävää uraa ja saada tunnustusta.

Yhtä hyvin Tiikeri voi löytää uuden rakkauden tai perustaa perheen. Tiikeri on unelmientekokoneen äärellä, ja sen tarvitsee vain painaa käynnistysnappia. Älä siis jää enää epäröimään ja empimään, ettei se ennenkään onnistunut. Ennen oli ennen, mutta nyt on nyt. Tähdet ovat niinsanotusti suosiollisessa asennossa, ja Tiikeri voi piirtää taivaalle ihan omat kuvionsa.

Tiikerille tämä on yksi parhaista vuosista rakkaudelle. Ota onnestasi kiinni ja tee siitä itse totta. Ympärilläsi on myös ihmisiä, jotka voivat auttaa eteenpäin uralla. Tiikerin tulee vain napata heidän hihastaan kiinni ja näyttää, mitä haluaa saavuttaa. Tukea on tarjolla, mutta sitä pitää osata pyytää. Joskus toiset myös auttavat sinua mieluummin, jos sinä autat heitä ensin. Muista win-win-tilanne.

Tällaiseen kokonaisvaltaiseen yhteistyö- ja avunantosopimukseen Tiikeriä tänä vuonna kehotetaan tarttumaan. Yksin itsesäälissä mököttäminen ja pessimistinen näkökanta, mihin Tiikeri joskus sortuu, on nyt niin menneen talven lumia. Seuraelämä kutsuu, joten astu ihmisten keskuuteen.

Tiikerin elämänpiiri siis laajenee Härän vuonna 2021. Se tutustuu uusiin ihmisiin, sen lähipiiri tai perhe kenties kasvaa, tilille voi kilahdella kiiltäviä roposia aiempaa tiuhempaan tahtiin, ja ammatilliset tavoitteet saavat sen silmät kiiltämään yön pimeydessä.

Kun kaikki elämässä alkaa laajeta vähän joka suuntaan, on syytä pitää huolta siitä, että keho ja mieli pysyvät menossa mukana. Rauhoita mieltä, rentouta kehoa, kiinnitä huomiota stressin ensimerkkeihin ja reagoi niihin ajoissa, eli nuku ja lepää. Vyötärön ympäryskin voi vähän laajeta, jos Tiikeri syö liian ahnaasti elämän buffettipöydästä, mutta toisaalta Tiikerillä on nyt niin kova meininki päällä, ettei se jouda murehtimaan pikkuasioita.

Energiaahan aina tarvitaan, kun ollaan suuria asioita tekemässä. Ja voihan ne kilot siinä samalla myös karista, kun pitää juosta suuna päänä elämän pelikentillä maaleja, koreja ja täsmähyökkäyksiä tekemässä! Sinulla on aloituspallo käsissäsi, heitä se.

Tiikeri, kuivaa siis aiemmat surusilmäsi ja melankoliset raitasi, ja anna savannin kuuman auringon positiivisen lämpöenergian imeytyä itseesi luita ja ytimiä myöten. Kun olet tankannut tarpeeksi tahtotilaa ja valovoimaa, pystyt mihin vain. Härän vuosi on sinulle erittäin hyvä vuosi, ja ensi vuonna jatkuu sama meininki. Anna siis palaa täysillä, sillä olet yksi vuoden merkittävimmistä ja onnekkaimmista edelläkävijöistä.

Tiikerin avainsana vuodelle 2021: LAAJENEMINEN

Jos vuosieläimesi on Tiikeri ja haluat saada selville mitä kaikkia eläimiä sinun kiinalaisen astrologian mukaiselta kartaltasi löytyy, niin tutustu kiinalaiseen Neljän Pilarin perustulkintaan. Meissä kaikissa asuu neljä eri eläintä syntymävuoden, -kuukauden, -päivän ja -kellonajan mukaan. Tulkinnassa kerrotaan myös mikä viidestä elementistä on sinulle läheisin, eli ns. itse-elementti.

Takaisin alkuun

Kiinalainen astrologia

Neljä Pilaria BaZi -tulkinta

Tutustu Neljä Pilaria BaZi -tulkintaan

Jänis

Metalli-Härän vuosi 2021 Jänis

Viime vuonna Jänis ehkä yllättyi, kun kaikki ei mennytkään putkeen, etenkin terveysrintamalla. Kyllä, myös Jänis sai oman osansa kovanonnen käpälistä, joita Rotta jakeli joka suuntaan. Mutta kuten Jänis niin hyvin osaa, se ponnahtaa nopeasti ongelmistaan ylöspäin. Jänikselle povataan vähän haastavaa Härän vuotta 2021, mutta luvassa ei ole mitään, mistä se ei selviytyisi jäniksen vaistollaan ja kuuluisalla onnellaan. Asenne täytyy silti saada ensin kuntoon.

Jänistä kysytään joka lähtöön, ja sen tulisi oppia, milloin on aika pomppia muiden pulmia ratkomaan, ja milloin taas on aika keskittyä ihan vaan omaan elämään. Jokainen pysyköön nyt tontillaan ja pitäköön huolta omista ruohoistaan. Jänis, sinun ruohosi ei ole vihreämpää aidan takana, sillä et voi elää kenenkään muun elämää. Trimmaa oma nurmikkosi ja kitke porkkanapenkki rikkaruohoista. Mieti mistä voit tänä vuonna luopua. Omaa taakkaa olisi nyt oivallinen aika keventää, sillä Jäniksen vaistot tykyttävät kuin otsasuoni ohimolla ja sen on vihdoin aika kuunnella omaa sisäistä ääntään enemmän. Jos jokin elämänalue tuntuu raskaalta, niin luovu sellaisista asioista ja myös ihmisistä, jotka painavat sinua alas. Kun teet sen, olosi keveytyy.

Jos Jänis on rohkea, eikä tällä kertaa jänistä, niin se löytää taas sen kadonneen langan elämässään ja osaa selvittää sen, jos tuo langanpätkä sattuu olemaan sotkulla. Terveysongelmat eivät mene ohi odottamalla, sen Jänis on nyt vihdoin oivaltanut. Taitaa se tajuta senkin, että parisuhde ei parane kuin taikaiskusta, vaan oman onnen eteen on tehtävä pitkäjänteisesti töitä. Nyt on tuollainen työnteon vuosi edessä, mutta ei missään nimessä ikenet irvessä. Jänis vain joutuu miettimään aiempaa tarkemmin, mitkä työtehtävät, harrasteet ja ihmiset ovat hänen arvoisiaan.

Terveyden suhteen Jäniksen ei kannata jättää mitään oireita tutkituttamatta. Ole kaukaa viisas, ja hoida itseäsi kokonaisvaltaisesti kuntoon, terveellinen ruokavalio avuksi ottaen. Jätä riskialttiit urheilulajit väliin ja ole tarkkana kuin porkkana liikenteessä. Älä pompahda punaisten valojen eteen toisten jyrättäväksi.

Jäniksellä on töissä vähän tasapaksua. Vastuut ja velvollisuudet voivat kyllä kasvaa, mutta se ei ehkä heti näy tilipussissa. Jaksa painaa vaan eteenpäin, jänönen, saat palkkiosi uurastuksesta sitten myöhemmin. Tämä on työelämässä vuosi, jolloin pedataan parempia aikoja, jotka tulevat sieltä kyllä vielä, kunhan jaksat vähän odottaa.

Nyt vaaditaan kärsivällisyyttä ja pitkäjänteisyyttä - älä siis luovuta kesken kaiken. Jäniksen kannattaa rakentaa harmoniaa työpaikan ihmissuhteissa, eikä lähteä mahdolliseen draamaan mukaan. Vetäydy vaan takavasemmalle, jos työpaikalla kuohuu, äläkä suututa pomoa turhanpäiten. Mieti mikä on järkevää työssäsi, ja mikä ei.

Vuoden 2021 tärkeimmät tapahtumat saattavat löytyä Jäniksen omasta tunne- ja ajatusmaailmasta ennemmin kuin jostain ulkoisesta tilanteesta. Jänistä kiinnostaa nyt itsensä työstäminen paremmaksi versioksi itsestään, joten se saattaa paneutua enemmän henkiseen kasvuunsa.

Jänis on herkkävaistoisena ja korvat antenneina avaruuteen kiinnostunut myös tuon puolen asioista. Vuosi 2020 sai monet meistä kyseenalaistamaan ulkopuolelta annettuja normeja ja rajoituksia, ja Jäniskin pohtii, että mitä kaikkea tuolla rajattomassa universumissa on meneillään. Kuunteleeko tai ohjaileeko siellä joku meitä? Siitä Jäniksen on itse otettava selvää.

Taloudellisesti Härkä ei tarjoile Jänikselle suoraan pihvejä lautaselle, mutta se ei Jänistä haittaa, sillä sehän on kasvissyöjä muutenkin. Suuria taloudellisia jymypaukkuja tuskin tulee eikä voittokuponkeja ojenneta suoraan taivaasta. Jänis ansaitsee itse omat rahansa, ja päättää myös itse mihin ne käyttää. Säästötili tai harkittu sijoittaminen kuulostaa nyt varmalta kasvisnakilta.

Jänikselle Härän vuosi tarjoaa ennen kaikkea mahdollisuuden pohtia enemmän itseään, haaveitaan, vahvuuksiaan ja omia pitkän linjan tavoitteitaan. Rajaa epäolennaisuudet elämästäsi pois, ja pura henkisiä esteitä ja pelkoja.

Jäniksen kannattaa tyhjentää kalenteriaan ja varata aikaa ihan vain itselleen. On aika antaa itselleen eniten, sillä vasta sitten voi antaa jotain toisillekin.

Jäniksen avainsana vuodelle 2021: ITSETUTKISKELU

Jos vuosieläimesi on Jänis ja haluat saada selville mitä kaikkia eläimiä sinun kiinalaisen astrologian mukaiselta kartaltasi löytyy, niin tutustu kiinalaiseen Neljän Pilarin perustulkintaan. Meissä kaikissa asuu neljä eri eläintä syntymävuoden, -kuukauden, -päivän ja -kellonajan mukaan. Tulkinnassa kerrotaan myös mikä viidestä elementistä on sinulle läheisin, eli ns. itse-elementti.

Takaisin alkuun

Kiinalainen astrologia

Neljä Pilaria BaZi -tulkinta

Tutustu Neljä Pilaria BaZi -tulkintaan

Lohikäärme

Metalli-Härän vuosi 2021 Lohikäärme

Lohikäärmeellä ei mennyt ihan kaikkein huonoimpien skenaarioiden mukaan viime vuonna, vaan jotenkin se pysyi koko ajan tukevasti maassa kaikilla jaloillaan, eikä kaatunut kumolleen koronan edessä, kuten niin moni muu. Nyt se alkaa olla valmis uusiin haasteisiin, uusia tulikokeita kohti. Ne jalat kannattaa edelleen pitää tiukasti maassa, sen verran tapahtumarikas vuosi on tulossa.

Lohikäärmeelle on luvassa Härän vuonna sekä kaikkea kivaa että kotvasen kovaakin. Kivaa voi olla etenkin seuraelämässä, sillä Lohikäärmeen charmi tuntuu nyt erityisen purevalta. Jos kaipaat kaveria kainaloon, panosta nyt sekä ulkonäköön että tavoitettavuuteesi, etteivät ihailijoiden huomionosoitukset mene sinulta vahingossa ohi, jos sinulla on suomut silmillä.

Sinkku-Lohikäärmeillä kulkee rakkauden poluilla lujempaa kuin vakiintuneilla, joiden ärsyyntymiskynnys parisuhteessa voi olla matalalla. Joka tapauksessa, sinulla on nyt vientiä.

Positiivisen puolella on Lohikäärmeen villi luovuus, joka saa kukoistaa. Itsesi toteuttaminen on sinulle vuodesta toiseen sydämenasia. Lohikäärme voi pyöritellä esimerkiksi henkiseen kasvuun ja kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin liittyviä ideoita.

Nyt nämä projektit tuntuvat innostavan muitakin ympärilläsi. Pidä katse kiinni tavoitteessa, äläkä lannistu liiasta realismista, siitä, miten asiat juuri nyt ovat. Kaikkihan voi vielä muuttua, paremmaksi etenkin. Yhteistyössä on nyt ideaa, joten virittele visioita toisten kanssa. Työelämän muutokset vaikuttavat positiivisilta, kunhan jaksat keskittyä olennaiseen, etkä aloita miljoonaa projektia yhtä aikaa. Käytä harkintaa, älä hosu.

Lohikäärmeessä palaa tuo kuuma sisäinen liekki, jota voit tänä vuonna liehutella niin romantiikassa, ystävyydessä kuin ideanikkaroinnissa ja taiteellisissa esiintuloissa. Tämän kaiken intohimon ihanuuden kääntöpuolella on sitten se, että kaikenlaisia turhia ja liian suuria riskejä tulisi välttää. Olet herkkä haavereille, niin terveydellisille kuin taloudellisille. Lohikäärmeellä on riski tuhlata liikaa, syödä liikaa ja tehdä vääränlaisia päätöksiä, etenkin finansseissa. Parempi pyy omassa pivossa kuin toisten kukkaroissa, ja sitä rataa.

Lohikäärmeelle sanotaankin siis, että nauti elämästä, mutta pidä pää kylmänä viimeiseen asti. Jos jokin asia epäilyttää, kuuntele vaistoasi, useammankin kerran. Jos suolenmutkassa vihlaisee, se on sinun sisäinen äänesi, joka sanoo EI.

Nuku tarvittaessa yön yli, tutki kaikki pienet präntit ja lakipykälät ja tee sitten vasta tarkkaan punnittu päätös. Älä silti lakaise ikäviä asioita maton alle, vaan hoida asialliset hommat pois päiväjärjestyksestä nopeasti. Älä jätä asioita muhimaan liian pitkäksi aikaa, sillä et tiedä millainen haiseva yllätys sieltä on seuraavaksi tulossa.

Hoidettu ongelma on paras ongelma. Lohikäärmeellä kun on tapana märehtiä murheitaan liikaa, joten sitä voi alkaa masentaa, jos se ei ryhdistäydy ja katkaise negatiivista ajatusmyllyä ajoissa.

Tänä vuonna Lohikäärmeen kannattaa välttää kaikkea ylenpalttista urheilua, jossa voisi loukata suomun jos toisen. Ota rauhallisemmin sekä liikunnassa että liikenteessä, ja tarkkaile stressitasojasi. Saatat reagoida nimenomaan vatsallasi, eikä kaikki ruoka tahdo nyt sulaa.

Panosta siis terveelliseen ruokavalioon ja kuuntele kehosi viestejä. Nukkuminen on ihan sallittu harrastus kaiken muun toiminnan vastapainoksi. Vaikka terveysongelmia esiintyisikin, ne menevät nyt nopeasti ohi, kunhan käyt lääkärillä selvittämässä oireiden todelliset syyt.

Lohikäärmeen päässä voi Härän vuonna käydä lakkaamaton kuhina, kun inspiraatio kuiskuttelee korvaan ja herättää uusiin oivalluksiin. Aivoissa surisee myös silloin, kun kohtaat lemmenpolulla uusia potentiaalisia kumppaneita, tai kun hermoilet pikkuasioiden perään ja yrität muistaa kaiken mitä pitikään vielä tehdä.

Käy silloin luonnossa keräämässä voimia, sillä pienikin aivojen tuuletus viilentää Lohikäärmeen päänsisäisen palovaaran. Lohikäärmeen mahtipontisuus ja luja usko omiin kykyihin ärsyttää joskus muita, mutta keskity vain omiin vahvuuksiisi ja kehitä niitä tarvittaessa lisää. Jätä muiden kommentit omaan arvoonsa ja pidä mieli korkealla. Sen avulla pääset vielä niihin korkeisiin tavoitteisiisi.

Tulta päin, Lohikäärme, mutta ota sammutuskalusto mukaan.

Lohikäärmeen avainsana vuodelle 2021: TARKKAAVAISUUS

Jos vuosieläimesi on Lohikäärme ja haluat saada selville mitä kaikkia eläimiä sinun kiinalaisen astrologian mukaiselta kartaltasi löytyy, niin tutustu kiinalaiseen Neljän Pilarin perustulkintaan. Meissä kaikissa asuu neljä eri eläintä syntymävuoden, -kuukauden, -päivän ja -kellonajan mukaan. Tulkinnassa kerrotaan myös mikä viidestä elementistä on sinulle läheisin, eli ns. itse-elementti.

Takaisin alkuun

Kiinalainen astrologia

Neljä Pilaria BaZi -tulkinta

Tutustu Neljä Pilaria BaZi -tulkintaan

Käärme

Metalli-Härän vuosi 2021 Käärme

Käärme luikerteli Rotan vuonna visusti piiloon ja vältti sillä tavalla pahimmat polemiikit. Nyt se tulee kolostaan ulos ja tutkii tilanteen tarkkaan - joko nyt on turvallista elää normaalisti? Käärmeelle luvataan kuitenkin hieman riskaabelia vuotta, ja sen ei kannata lähteä kovin kauas kotikonnuiltaan. Oikeastaan sen kannattaisi jäädä edelleen kotiin etätöihin, sillä nyt ei ole vielä vaara kokonaan ohi Käärmeen kohdalla.

Käärme, älä ota mitään isoja taloudellisia riskejä tänä vuonna ja vältä suuria menoeriä. Käärmeellekin voi jäädä talousasioissa luu käteen, vaikkei sillä selkärangattomana sellaista edes ole. Yleensä Käärmeen vaisto on kuitenkin oikeassa. Pidä sama linja edelleen, ja säästä vaikka tulevaisuuden varalle pientä pesämunaa.

Jos asunnon vaihto on kyseessä, se on vakaa investointi, jota ei tarvitse pelätä, kunhan tutkii kohteen ja paperit riittävän tarkasti yllätysten varalta. Varautuminen on Käärmeelle tänä vuonna tärkeää, joten katso, että esimerkiksi vakuutusasiat ovat kunnossa.

Työelämässä Käärmeellä menee todella hyvin, jos se uskaltaa tehdä rohkeita aloituksia. Käärme saa nimittäin vihdoin tilaisuuden näyttää kykynsä ja sillä on mahdollisuudet päästä uraportaalla ansaitusti eteenpäin. Käärmeen julkinen profiili on huimassa nosteessa eikä tätä tilaisuutta kannata päästää menemään ohi. Ota siis paikkasi huomion kohteena, sillä sinun tekemisiäsi seurataan.

Kaikki langat kannattaa kuitenkin pitää omissa käsissä, ettei kukaan muu pääse niitä sotkemaan. Käärme tietää mitä tekee - ja muut saattavat sen huomatessaan tulla kateellisiksi.

Työpaikan spottivalo osoittaa nyt Käärmettä kohti, ja Käärmeen täytyy näyttää parhaalta joka käänteessä. Älä anna kenenkään muun ottaa sinulle kuuluvaa kunniaa hyvin hoidetusta työstä tai parhaista ideoista. Joudut ehkä luovimaan kieli keskellä suuta projektista toiseen, mutta se kannattaa, sillä rohkeasti heittäytymällä pääset lopulta sinulle tärkeään työelämän tavoitteeseesi. Hyvä sinä!

Terveys ja terveet elämäntavat nousevat Käärmeen elämässä ykköseksi vuonna 2021. Pidä itsestäsi huolta ja ole armollinen kehollesi. Älä piiskaa itseäsi fyysisiin suorituksiin, joihin et taivu.

Jos terveys on viime aikoina reistallut, ota se nyt prioriteetiksi. Terveysasioissa ennakointi kannattaa, joten kuuntele itseäsi tarkkaan, ja tee vain hyvältä tuntuvia asioita. Jos sisäinen ääni varoittaa sinua vaarasta, älä jätä sitä kuuntelematta.

Sisäinen vaisto aktivoituu Käärmeillä entisestään tänä vuonna, ja niistä tulee erityisen tuntoherkkiä. Siis myös tunteellisia. Nyt voi menneisyyden likapyykkikorista tulla pintaan ikäviä asioita, jotka täytyy työstää pois mieltä kuormittamasta. Käärme tekeekin sisäistä työtä, käsittelee mahdollisia traumojaan, ja näkee lopulta pimeän tunnelin päässä valon.

Henkisen kasvun vaatima sisäinen työskentely voi olla raskasta, mutta se palkitsee lopulta ruhtinaallisesti. Älä siis lannistu tämän kasvuhaasteen edessä.

Härän vuonna Käärme voi kärsiä tästä mielen myllerryksestä, joka heijastuu myös fyysiseen oloon. Uni ei ehkä tahdo tulla tai päätä alkaa kivistää. Sydän voi myös tykytellä, etenkin jos Käärme joutuu jonkun kiistan keskelle, kotona tai töissä. Käärmeen korostunut epäluulo saattaa johtaa riitoihin kumppanin kanssa, joten parisuhderintamalla voi olla tuulista.

Älä syytä kumppaniasi aiheetta, vaan yritä ymmärtää toistakin osapuolta. Jos kumppanissa on parantamisen varaa, niin todennäköisesti on sinussa itsessäsikin. Ehkä edessä on kehityskeskustelun paikka parisuhteessa, ja molemmat joutuvat katsomaan peiliin.

Luvassa on siis sekä ammatillista menestystä että turbulenssia kotioloissa. Kaikki tämä jännitys voi purkautua Käärmeen elämässä moninaisina stressioireina. Vältä hermostuneena liikaa alkoholin käyttöä tai kofeiinikierrettä. Käärmeelle onkin luvassa hyvin vaistonvarainen vuosi, jolloin on olennaista keskittyä hyvänolon tunteen löytämiseen kaiken kaaoksen jälkeen - tai sen keskellä.

On välillä ihan sallittua jäädä rullalle kotiin makaamaan, ja etsiä lohtua ja turvaa muista perheenjäsenistä lähelläsi. Tee sitä, mikä sinua eniten aina kutsuu, ja anna välillä itsellesi lupa kunnolla hellittää.

Jos et ole valmis luomaan nahkaasi uudestaan joka vuonna, niin jätä tämä vuosi suosiolla väliin. Hiljaa hyvä tulee. Sinulla ei ole mikään hätä elämässäsi niin kauan kuin elät itsesi näköistä, itsellesi hyvää tekevää elämää. Voit ihan hyvin sanoa muutaman kerran EI tänä vuonna, jos et jaksa kaikkea, mitä tiellesi tiputellaan.

Kokeile mielenhallintaa ja meditointia, jos se on sinulle ennestään uutta ja outoa. Hiljentyä voit vaikka sienimetsässä tai mattopyykillä - tärkeintä on, että otat aikaa omalle henkiselle kasvulle ja kehitykselle työkiireiden keskellä.

Kun olet tänä vuonna kasvanut tarpeeksi sisäisesti, voit ensi vuonna vaihtaa nahkaa ulkoisesti.

Käärmeen avainsana vuodelle 2021: KASVUHAASTE

Jos vuosieläimesi on Käärme ja haluat saada selville mitä kaikkia eläimiä sinun kiinalaisen astrologian mukaiselta kartaltasi löytyy, niin tutustu kiinalaiseen Neljän Pilarin perustulkintaan. Meissä kaikissa asuu neljä eri eläintä syntymävuoden, -kuukauden, -päivän ja -kellonajan mukaan. Tulkinnassa kerrotaan myös mikä viidestä elementistä on sinulle läheisin, eli ns. itse-elementti.

Takaisin alkuun

Kiinalainen astrologia

Neljä Pilaria BaZi -tulkinta

Tutustu Neljä Pilaria BaZi -tulkintaan

Hevonen

Metalli-Härän vuosi 2021 Hevonen

Hevoselle tuli täyspysähdys viime vuonna, koska se oli Rotan mustalla listalla ja siten vuosittaisten törmäysenergioiden kohteena. Asiat eivät mainittavasti edenneet, ja jos etenivät, niin tuntui, että väärään suuntaan. Nyt Hevonen on pilttuuvuoronsa kärsinyt, ja se päästetään vihdoin laitumille vapaana kirmaamaan. Tämä tuntuukin varmasti helpotuksena Hevosen koko kropassa.

Hengitä siis syvään sisään ja ulos, ja laske niskahartiaseutua muutama sentti alemmas. Kamala kuritus on ohi Hevosen osalta eikä sen tarvitse enää törmäillä eteennouseviin seiniin.

Hevoselle avautuu nyt niin paljon uusia mahdollisuuksia, ettei se välttämättä heti tiedä mitä tekisi. Voi olla, että se kokeilee vähän kaikkea. Yksi asia on kuitenkin varmaa: tänä vuonna Hevonen on liikkeellä. Varsinkin sitten, kun kaikki muutkin rajoitukset saadaan purettua, Hevosta ei pitele enää mikään. Tulossa on siis elämänmakuinen vuosi täynnä tapahtumia ja uusia tuttavuuksia. Hevonen voi itse valita parhaat kirsikat kakusta - tai sulavimmat heinät heinäsuovasta.

Hevonen haluaa vihdoin pitää hauskaa, ja mielellään yhdessä muiden kanssa. Sille onkin luvassa seurallinen vuosi, ja piristystä myös parisuhderintamalla. Erityisesti vakiintuneet hepat löytävät taas yhteisen sävelen kumppaninsa kanssa, kunhan pitävät vain kehon liikkeellä ja mielen virkeänä. Yhdessä tehdyt asiat ja uudet harrasteet pitävät suhteen tuoreena, kenties ihan vällyjen välissä.

Saattaa sieltä sitten vauvakin - tai varsa - putkahtaa ilmoille, jos sellaista on suunniteltu. Muista siis mennä ajoissa nukkumaan, tai kumppanin kainaloon, ja vähennä somen selailua pikkutunneille asti. Tarvitset lepoa myös siksi, jotta jaksat toteuttaa kaikki uudet ideat, joita aivoissasi kuhisee.

Uusia visioita Hevosella on nimenomaan työelämässä, ja nyt on erinomainen tsäänssi saada aiemmin kylvetyt siemenet kunnolla itämään. Älä siis pysähdy työurallasi, vaan ota pari laukka-askelta siellä täällä, ja paina ahkerasti eteenpäin valitsemallasi radalla. Hevosen ohimoilla olevat ravurin näköesteet auttavat fokusoimaan paremmin siihen, mihin kannattaa keskittyä.

Sinun taidoillesi ja lahjakkuudellesi on kysyntää, joten älä pidä niitä piilossa yhtään kauemmin. Juokse hummani, huputiti. Se tarkoittaa, että tee työsi ilolla ja anna muidenkin nähdä näkemystesi ilosanoma. Sinulla on mahdollisuus vaikka valmentaa tai mentoroida muita, olla tukena toisten henkisen tai fyysisen voimaantumisen taipaleella. Sinussa itsessäsi on siihen nyt voimavaroja.

Hevonen voi hyvin myös alkaa sijoittaa pienimuotoisesti tänä vuonna, sillä raha-asioissa on nostetta. Tutki tarkkaan ja tee päätökset sitten. Erityisesti aiemmin luotujen suhteiden avulla saat tietoa hyvistä sijoituskohteista.

Kuuntele siis muiden neuvoja ja hyödynnä kontaktit, joita sinulla sosiaalisena eläimenä on kertynyt osoite- ja naamakirjaan. Lainaa voit ottaa, kunhan se on harkittua ja oikein mitoitettua tarpeisiisi nähden.

Alkuvuonna Hevonen saattaa vielä ihmetellä, että missä se kaikki uusi ja ihmeellinen oikein viipyy. Älä huolestu, humma, sillä loppuvuosi on sinulle parempi. Pidä tähtäin ja mieli korkealla, sillä myös Tiikerin vuonna 2022 sinulle on kysyntää.

Tästä se kaikki pöhinä vihdoin alkaa, mutta kuten elämässä yleensäkin, ei se ihan yhdessä yössä synny. Liiku ja näyttäydy ihmisten parissa, laita viestejä, visioita ja intentioita eteenpäin, ja verryttele jäseniäsi, niin olet valmis uuteen vuoteen.

Jos kaikki ei mene heti putkeen, yritä olla pillastumatta ja potkimatta muita pohkeisiin syyttä suotta. Kärsivällisyys on hyve, jota Hevosen täytyy harjoitella, sillä liiallisella kiireellä Hevonen kompastuu omiin kavioihinsa. Aloita siis iisisti hölkäten Härän vuonna, ja nosta tahtia loppuvuotta kohti.

Hevonen, elät suuren muutoksen keskellä, ja silloin tulee välillä raippaa kylkeen, ja välillä taas sokeripalaa suuhun. Jos elämässä on paljon uutta ihanaa aluillaan, tarkoittaa se väkisinkin, että jotain on myös loppumassa ja poistumassa elämästäsi, oli se sitten jokin ihmissuhde tai työkuvio. Ehkä se tapahtui jo viime vuonna, tai sitten se tapahtuu tänä vuonna.

Kaikella on aikansa, niin uusilla aluilla kuin menneen kuoppaamisella muistojen kirjaan. Muista olla jokaisesta eteenpäinvievästä askeleesta kiitollinen, niin pääset vielä osallistumaan elämäsi raveihin.

Hevosen avainsana vuodelle 2021: LIIKE

Jos vuosieläimesi on Hevonen ja haluat saada selville mitä kaikkia eläimiä sinun kiinalaisen astrologian mukaiselta kartaltasi löytyy, niin tutustu kiinalaiseen Neljän Pilarin perustulkintaan. Meissä kaikissa asuu neljä eri eläintä syntymävuoden, -kuukauden, -päivän ja -kellonajan mukaan. Tulkinnassa kerrotaan myös mikä viidestä elementistä on sinulle läheisin, eli ns. itse-elementti.

Takaisin alkuun

Kiinalainen astrologia

Neljä Pilaria BaZi -tulkinta

Tutustu Neljä Pilaria BaZi -tulkintaan

Lammas / Vuohi / Pukki

Metalli-Härän vuosi 2021 Lammas / Vuohi / Pukki

Lammas selvisi suht puhtain villoin viime vuonna, mutta tänä vuonna se onkin napit vastakkain Härän kanssa. Lammas ja Härkä ovat vastakkaisista ilmansuunnista kotoisin, ja niillä on vaikeuksia puhua samaa kieltä. Lammas joutuu nyt väistymään Härän muhkean mahdin tieltä ja siltä ajellaan kaikki villat kerralla pois. Mutta kuten tiedämme, uudistuminen vaatii joskus totaalisen nollauksen ja entisen elämän purkamisen. Tällaista nollatilannetta Lampaan elämä nyt lähestyy. Oikeastaan ei voi tietää, että millainen turkki sille seuraavaksi kasvaa.

Lammas saattaa tänä vuonna joutua jonkun hampaisiin ja välit ihmisten tai eläinten välillä kiristyvät. Joko työpaikalla ei tulla toimeen keskenään ja yhteistyö takkuaa, tai sitten Lampaan kumppani kaipaa vihreämpiä niittyjä, jos parisuhteeseen ei ole viime aikoina kunnolla panostettu. Kaikenlainen suukopu on mahdollista.

Lampaan tuleekin nyt olla kieli keskellä suuta kaikissa toimissaan ja kaikissa ihmissuhteissaan. Riitely, väittely ja kapustojen jakaminen eri osoitteisiin vie hirveästi energiaa ja resursseja, joten jos voit omalla toiminnallasi ja käytökselläsi estää nämä kiistatilanteet, niin anna välillä periksi ja myötäile vähän. Lempeä luonteesi saattaa olla Härän vuonna lujilla, joten älä ota turhaan kierroksia.

Rauhoittuminen ja rentoutuminen auttaa. Joskus myös kannattaa vain vetäytyä hermoja kiristävästä tilanteesta, ja palata siihen, kun kaikki osapuolet ovat ehtineet vähän ladata akkuja ja tarkistaa asennettaan. Älä silti turvaudu lohtusyömiseen, sillä vatsasi ei oikein kestä sitä, ja se oireilee stressitasojesi mukaan.

Tänä vuonna ei kannata testata kohtaloaan liikaa, esimerkiksi haastaa jotakuta oikeuteen. Lammas joutuu todennäköisesti itse maksamaan luuviulut eikä saa haluamiaan tuloksia tästä prosessista. Sama pätee myös isoihin vetoihin yrityselämässä – mietipä vielä kerran. Tämä on Lampaalle törmäysvuosi, ja jo pelkkä sana kertoo, että nyt ei surffailla ihanilla aalloilla auringonlaskuun. Surffilauta voi osua omaan otsaan. Tee kaikki sopimukset kirjallisina ja lue pienet präntit. Sinuna en myöskään lähtisi heti kiertämään maailmaa, kun koronarajoitteet pikkuhiljaa puretaan. Pidä pieni välivaihe ennen matkaan säntäämistä.

Jos satut äkkirakastumaan, pistä siinäkin jäitä hattuun. Rakkausrintamalla voi tapahtua yllätyksiä, sekä hyvään että huonoon suuntaan. Tiedät oikeastaan vasta ensi vuonna, miten lopulta kävi. Muutos voi kirpaista, mutta muutoksia on tulossa, jos elämäsi tilanteet ja ihmissuhteet ovat pysähtyneet paikoilleen, eikä kasvua näy.

Nyt sinua kehotetaan kasvamaan itse ja hyväksymään välttämättömät muutosprosessit, jotka alkavat tänä vuonna. Tue omaa sisäistä turvallisuudentunnettasi ja vapautta itse tehdä elämäsi suurimmat ratkaisut.

Panosta etenkin tärkeimpään ihmissuhteeseesi: sinuun itseesi. Ja jos tosissasi rakastat toista, panosta myös kahdenväliseen suhteeseen kumppanisi kanssa. Näin etenkin, jos Lammas on päiväpilarisi eläin.

Jos Härän vuosi kaikkine näine muutoksineen alkaa tosissaan ahdistaa, käänny vaikka ammattiauttajan puoleen. Tekee hyvää puhua huolet julki ja saada vertaistukea. Yksikään Lammas ei ole mielellään yksin, vaan laumaeläimenä se kaipaa toisten seuraa ja piristystä. Varo silti ettet vietä liian kosteita iltoja liian usein maailmaa parantaen, sillä runsas alkoholinkäyttö ei tee kenenkään terveydelle hyvää pidemmän päälle. Iloinen seura on silti sallittua! Lammas rentoutuukin parhaiten, kun saa suupielet ylöspäin ja ison annoksen huumoria. Jos on raskasta, niin keveys auttaa.

Lammasta kehotetaan välttämään stressiä ja kilpailutilanteita töissä. Taivu ennemmin kompromisseihin, ja kiinnitä huolta omaan jaksamiseen ja voimavaroihin. Jos et jaksa, älä pakota itseäsi. Omat rajat saa ja pitää vetää, oli kyseessä millainen vuosi tahansa.

Yleensä Lammas haluaa olla kaikkien kaveri, ja toisten tukena. Nyt täytyy jotain jättää itsellekin, eikä Lammas repeä ihan samoihin suorituksiin kuin ennen. Töissä voi olla ”tasaisen tappavaa” (toivottavasti et ole hoitoalalla!). Älä kuitenkaan turhaan syyllistä itseäsi – eihän se sinun syysi ole, että olet Härän törmäyskumppani!

Tämä törmäysenergia tulee kaikille vuorotellen. Nyt joudut astumaan hetkeksi esiin ja ottamaan vastaan sen, mitä Härän vuosi sinulle tarjoilee, niin hyvässä kuin pahassa.

Muista, että vastakkaisen eläimen vuosi ei kuitenkaan tarkoita, että kaikki menee automaattisesti pieleen ja voit vain levitellä sorkkiasi avuttomana ilmassa. Oma asenne ratkaisee – sinähän selviät kaikesta, kun päätät selvitä. Älä unohda iloa, lempeä ja hellää huolenpitoa, sillä niistä sinut muistetaan. Kaikki kaunis elämässäsi ei yhtäkkiä katkea, sillä sinulla on pelimerkit edelleen käsissäsi.

Härän vuosi 2021 tulee olemaan suurten muutosten vuosi Lampaalle, joten suostu virtaamaan muutosten mukana. Jos vastustat kynsin ja hampain, etkä suostu muutoksiin, teet itsellesi hallaa. Edes omat villat eivät silloin lämmitä.

Lampaan avainsana vuodelle 2021: MUUTOSPROSESSI

Jos vuosieläimesi on Lammas ja haluat saada selville mitä kaikkia eläimiä sinun kiinalaisen astrologian mukaiselta kartaltasi löytyy, niin tutustu kiinalaiseen Neljän Pilarin perustulkintaan. Meissä kaikissa asuu neljä eri eläintä syntymävuoden, -kuukauden, -päivän ja -kellonajan mukaan. Tulkinnassa kerrotaan myös mikä viidestä elementistä on sinulle läheisin, eli ns. itse-elementti.

Takaisin alkuun

Kiinalainen astrologia

Neljä Pilaria BaZi -tulkinta

Tutustu Neljä Pilaria BaZi -tulkintaan

Apina

Metalli-Härän vuosi 2021 Apina

Apinalle on tarjolla erinomaisia uutisia: se on ränkätty yhdeksi vuoden 2021 onnekkaimmaksi eläimeksi! Kyllä nyt kelpaa pompahdella oksalta toiselle, kun ne kaikki kantavat hedelmää eivätkä katkea kesken menon. Ei Apinalla nyt kovin huonosti tainnut viime vuonnakaan mennä, koska se osasi ottaa optimistisuutensa jokapäiväiseen käyttöön. Koronavitsit ja -meemit huvittivat ainakin Apinaa itseään.

Apinan kannattaa tänä vuonna näyttää taitonsa erityisesti työelämässä. Kypsimmät hedelmät eivät putoa sen syliin ilman ponnistuksia, ja kovan työn tuloksista Apina pääsee nauttimaan, jos tekee tosiaan juuri sitä: työskentelee kovasti.

Jos sen sijaan et halua työskennellä kovasti, niin tee töitä edes fiksusti, ja laita pyörät pyörimään ja alihankkijat hankkimaan. Työmarkkinat ovat nyt sinulle avoimet, yhteistyökuviot näyttävät mainioilta, ja mentoreita ja sponsoreitakin löytyy, kun niitä vaan etsii. Härän vuosi antaa Apinalle siis mahdollisuuksia, joista valita omansa toteuttamisasteelle.

Apina on verkostoitumisen mestari, ja siitä on nyt paljon etua. Se Apinan pitää tajuta, että ihan joka juttuun ei ole mahdollista revetä, mutta nyt on ainakin hyvät tsäänssit monella saralla. Kierroksia saa siis lisätä ihan luvan kanssa, sillä Härkä ei pistä sinulle pahemmin kampoihin. Koska globaali taloustilanne on, mikä on, Apinan ei tulisi olla ylioptimistinen rahatilanteensa suhteen tai yrittää laajentaa firmaansa hinnalla millä hyvänsä. Pidä järki mukana isoissa ratkaisuissa, äläkä hassaa rahojasi, jotka olet vaivalla ansainnut.

Pidä vatsastasi myös huolta, sillä terveyssaralla et oikein sulata kaikkea mitä suuhusi pistät. Apinan mielialat voivat vuoden mittaan vaihdella kuin pörssikurssit, ja silloin tulee syötyä vähän mitä sattuu. Liikenteessä ja urheilussa kannattaa olla tarkkana eikä ottaa turhia riskejä esimerkiksi kaasujalan kanssa.

Jos tarkkaavaisuus herpaantuu, silloin niitä haavereita juuri sattuu, pelikentillä ja autokaistoilla, Apina kun on yleensä aina jossain päin menossa kiivaaseen tahtiin. Muuten stressin ja liikaenergian purkaminen liikunnan kautta on kyllä suositeltua, kunhan et tiputa painonnostotankoa varpaillesi.

Apina on tänä vuonna onnekas romantiikan saralla. Vakiintunut parisuhde kukoistaa, jos Apina itse niin haluaa, ja sinkuillekin on täpinöitä tarjolla. Ole siis avoin rakkaudelle ja sydämen johdatukselle, sillä tiellesi saattaa osua se oikea - tai ainakin joku niistä.

Olet niin magneettinen ja vetävän näköinen, joten ihmekös tuo, että seuraasi hakeudutaan. Jos haluat välttää sydänsuruja, mieti toisenkin kerran antaudutko uuteen suhteeseen tilaisuuden tullen, jos satut olemaan jo varattu. Ihmissuhderintamalla porisee ja sinä päätät osaltasi, maistuuko tuo seos makealta vai karvaalta.

Jos romantiikka onkin nosteessa, niin perhe-elämässä saattaa kuitenkin vähän tökkiä, lähinnä sen takia, että Apinan pinna on välillä kireällä ja sen tekee mieli sanoa, mitä sylki suuhun tuo. Lähipiiri saattaa siis joutua kuuntelemaan Apinan mesoamista, ellei se keksi jotain muuta keinoa purkaa paineitaan. Jatkuva liian läheinen yhdessäolo etätöiden aikakaudella alkaa nyt viimeistään saada tunteet puolin ja toisin räjähtelemään.

Syynä on tietysti se, että Apina kaipaa jo laajempaa reviiriä ja liikkumista vapaasti. Valitettavasti ihan vielä se ei pääse tarttumaan jokaiseen haluamaansa banaaniin. Nyt on keksittävä pyörä uudestaan, tai ainakin arki, ja Härän vuonna Apinan kekseliäisyys on kuumaa valuuttaa.

Haasteita tässä nykytilanteessa riittää, ja Apinan kannattaa ottaa kaikki hoksottimet käyttöön ja keksiä jotain uutta ja ihmeellistä kaikkien hyväksi - tai ainakin jotain tarpeellista oman elämänsä sujumisen kannalta.

Pitkän tähtäimen suunnitelmat ovat Apinalle tänä vuonna tärkeitä. Sen ei kannata elää pelkästään kädestä suuhun, vaan nyt voi ihan oikeasti tehdä katselmuksen omasta elämästään ensi vuoteen, ja kenties sitä kauemmaksikin, asti. On hyvä tietää mihin suuntaan on elämässä menossa, mitä haluaa ja kaipaa, ja sitten antaa sen tapahtua.

Asiat pitää nyt käynnistää, ainakin ajatuksen tasolla, josta ne sitten pikkuhiljaa alkavat materialisoitua elävään elämään, ihan sinne arkeen saakka.

Apinan avainsana vuodelle 2021: MAHDOLLISUUS

Jos vuosieläimesi on Apina ja haluat saada selville mitä kaikkia eläimiä sinun kiinalaisen astrologian mukaiselta kartaltasi löytyy, niin tutustu kiinalaiseen Neljän Pilarin perustulkintaan. Meissä kaikissa asuu neljä eri eläintä syntymävuoden, -kuukauden, -päivän ja -kellonajan mukaan. Tulkinnassa kerrotaan myös mikä viidestä elementistä on sinulle läheisin, eli ns. itse-elementti.

Takaisin alkuun

Kiinalainen astrologia

Neljä Pilaria BaZi -tulkinta

Tutustu Neljä Pilaria BaZi -tulkintaan

Kukko

Metalli-Härän vuosi 2021 Kukko

Kukolla on aihetta kiekua myös vuonna 2021: se kuuluu onnettaren suosikkeihin tänäkin vuonna. Ne siemenet, jotka se jätti syömättä viime vuonna, ja laittoi sen sijaan kasvamaan korkoa, ovat nyt valmiita sadonkorjuuseen. Kukko siis niittää mitä kylvi aiemmin, ja pääsee nauttimaan omasta sadostaan.

Jos se sen sijaan vain lepäili laakereillaan koko viime vuoden, eikä tehnyt mitään rakentavaa kotikaranteeninsa aikana, niin epäilenpä, onko mitään satoa nyt tulossa. Omasta aloitteellisuudesta ja asenteesta se aina on kiinni!

Kukko on kuitenkin tänä vuonna kovaa valuuttaa, ja se saa paljon huomiota, kenties seuraajiakin. Nyt on viimeistään aika nostaa julkista profiilia, rantautua someen tai alkaa tehdä jotain näyttävää settiä muiden ihasteltavaksi. Jos olet jo somevaikuttaja tai julkisuuden valokeilassa, sinua ihaillaan entistä enemmän. Nyt sinulla on mahdollisuus vaikuttaa - käytä tilaisuus hyväksi! Jos veri vetää, lähde vaikka politiikkaan, yhteiskunnalliseksi vaikuttajaksi. Voit myös kirjoitella kotisohvalta käsin, ja muuttaa omalta osaltasi maailmaa. Sinua kuunnellaan, jos aukaiset suusi.

Vaikuttaa siltä, että Kukolla on nyt kultainen sormi, mitä rahantekemiseen tulee. Jos se on osannut tehdä fiksuja sijoituksia, se näkee nyt, että korkoa korolle on mukavasti tulossa. Palkka voi nousta, koska Kukko on tehnyt vaikutuksen johtoportaaseen taidoillaan ja päättäväisyydellään sekä tinkimättömällä asenteellaan.

Tuli maallinen mammona sitten mitä kautta tahansa, se kaikki juontuu Kukon omista taidoista ja panostuksesta. Ansiotonta rahaa tuskin on tulossa, vaan itse ansaittua palkkiota tehdyistä töistä ja siitä, että Kukko teki oikeita ratkaisuja juuri oikeaan aikaan.

Jos mielessä pyörii oman yrityksen perustaminen, ylennyksen tai palkankorotuksen pyytäminen tai jonkinlainen muu eteneminen urapolulla, niin Härän vuonna siihen kannattaa käydä käsiksi. Ja jos sinulle tarjotaan jotain uutta tilaisuutta tai pestiä, ota se toki vastaan. Et oikein voi hävitäkään, näillä korteilla.

Rakkauselämässä voi olla kivisempää, sillä Kukon panokset ovat työelämän puolella. Pidä siis huolta vakikumppanista, että teillä on samat suunnitelmat ja ajatukset edelleen. Panosta kommunikointiin, kuuntelemiseen ja läsnäoloon, äläkä pelkästään oleta tietäväsi, mitä toisen päässä pyörii. Puolison laiminlyönti voi käydä Kukolle kalliiksi, jos suhde alkaa rakoilla. Kukolla on niin monta eri rautaa tulessa, että fokus on nyt jossain ihan muualla kuin kotona.

Huomioi silti kumppaniasi, äläkä ota häntä itsestäänselvyytenä, vaan varaa kalenteriin yhteistä aikaa. Vaali rakkautta ja yhteisiä kiinnostuksen kohteita. Myös rakkauden siementä pitää kylvää, jotta on jotain niitettävää.

Älä siis uhraa rakkautta rahan (tai muiden intressien) alttarille, sillä siinä ei ole mitään järkeä. Onhan se työnteko tärkeää, mutta onko se tärkeintä? Sitä Kukon kannattaa pohtia, jos lähin ihmissuhde on tänä vuonna koetuksella.

Terveyspuolella Kukon henki saattaa vähän pihistä, sillä metallieläimenä keuhkot ja hengityselimet ovat sen herkkä puoli. Ole siis koronan suhteen edelleen varuillaan, äläkä ota turhia riskejä. Terveys onkin nyt Kukon elämässä se heikoin lenkki, joten kiinnitä siihen huomiota riittävästi, kuten ruokavalioon ja liikuntaan. Oli kyse sitten fyysisestä tai henkisestä terveydestä, sen eteen kannattaa tehdä jotain ja hakea apua ajoissa.

Vahva metallienergia, joka tässä vuodessa on, yhdistettynä Kukon omaan metalliin, voi aiheuttaa masennusoireita tai mielen sahausta eestaas. Kun terveys on kunnossa, ja etenkin oma mielentila hallussa, onkin paljon helpompi operoida elämän muilla alueilla.

Ota siis meditointi, kevyt liikunta tai hengitysharjoitukset päiväohjelmaan mukaan ja löysää pään sisäistä ruuvia, jos se uhkaa kiristyä liikaa. Sinullahan on vallan mainio vuosi tulossa, täynnä kaikkea kivaa!

Ainoa mahdollinen este onnesi tiellä olet sinä itse. Astu siis pois tieltä ja salli kaiken hyvän virrata elämääsi, sillä sitä hyvää ja kaunista on tulossa. Ja vähän kahisevaakin.

Kukon avainsana vuodelle 2021: SADONKORJUU

Jos vuosieläimesi on Kukko ja haluat saada selville mitä kaikkia eläimiä sinun kiinalaisen astrologian mukaiselta kartaltasi löytyy, niin tutustu kiinalaiseen Neljän Pilarin perustulkintaan. Meissä kaikissa asuu neljä eri eläintä syntymävuoden, -kuukauden, -päivän ja -kellonajan mukaan. Tulkinnassa kerrotaan myös mikä viidestä elementistä on sinulle läheisin, eli ns. itse-elementti.

Takaisin alkuun

Kiinalainen astrologia

Neljä Pilaria BaZi -tulkinta

Tutustu Neljä Pilaria BaZi -tulkintaan

Koira

Metalli-Härän vuosi 2021 Koira

Koiran kuppi on vähän tyhjä viime vuoden jäljiltä, ja nyt se odottaa saavansa elämältä vihdoin ison maistuvan annoksen jotain uutta ja ihanaa sapuskaa. Sellaista on kyllä tilattu, suorastaan iso säkillinen herkkumuonaa, mutta toimituksessa taitaa olla vähän viiveitä. Tämä ei siis ole Koiralle se paras mahdollinen onnenvuosi, mutta jos sille jää luu käteen, niin sehän on Koiran kannalta katsottuna ihan hyvä juttu sekin, eikö vaan?

Koiralla jatkuu elämän prioriteettien asettelu paikalleen, ja sitä se teki myös edellisenä vuonna. Jos viime vuosi meni enemmän koiranunien näkemiseen, korvien rapsutteluun ja kirppujen etsimiseen, niin nyt on aika vihdoin nousta ylös koirankopista ja haukahtaa muutama painava sananen.

Asiaa pitkään kypsyteltyään, Koiran täytyy nyt erotella kuka kuuluu sen laumaan, ja kuka saa lähteä käpälämäkeen. Koira saattaa siis näyttää jollekulle koppinsa ovea. Ennen kaikkea Koiran on otettava itse lauman johtoasema. Sen täytyy päättää omasta elämästään, eikä seurata muita lauman hännillä luimistellen. Koira ei voi enää kaveerata kaikkien kanssa, niin kuin se on yrittänyt tähän asti. Liian moni ihminen, tai eläin, on astunut sen reviirille, käynyt salaa syömässä sen kupista, ja vielä ruikkaissut ohimennen sen kintuille. Nyt saa riittää! Koiraihminen saattaa siis pistää parisuhteensa poikki tänä vuonna ja lähteä omille teilleen.

Vaihtoehtoisesti Koira saa tarpeekseen työpaikalla ja sanoo pari valittua sanaa. Tässä on omat riskinsä, sillä Koira saattaa helposti ajautua riitoihin tänä vuonna, niin kotona, koulussa kuin kokouksissa. Sitä vähän sapettaa, monikin asia, ja jos se ei välillä rauhoitu, voi räksyttäminen yltyä koko kylän yli kuuluvaksi metakaksi.

Koiralle on kertynyt vähän kaikenlaisia asioita vuosien mittaan hampaankoloihin, ja nyt se ryhtyy puhdistushommiin. Siinä voi samalla kertaa ruveta dominopalat kaatuilemaan monellakin elämänalalla. Koiran pitäisi miettiä, miten se saa asiansa järjestymään niin, ettei se suututa kaikkia ympärillään. Hyvät suhteet kun pitäisi jotenkin saada säilymään muihin, ettei elämä mene liian vaikeaksi.

Stressiä saattaa siis pukata, koska Koira uudistaa elämäänsä isommassa mittakaavassa. Sinne muutoksen epämukavuusalueelle Koira on nyt astumassa, ja se vähän kiristää pinnaa, ja alakulokin voi vaivata. Ratkaisuksi tähän Koiraa kehotetaan ottamaan oma hyvinvointi, henkinen tasapaino, fyysinen terveys, lepo ja ruokavalio vakavasti.

Jos energia loppuu kesken, sitä voi tankata lisää metsästä tai mereltä, meditaation ja makoilun tullessa hyvänä kakkosena. Jos energiaa suorastaan pursuaa höyrynä korvien välistä, saa Koira pistää juoksuksikin. Pääasia, että jälkeenpäin on hyvä olo ja asiat taas pikkasen paremmalla mallilla.

Ei niin huonoa, ettei hyvääkin. Työelämässä Koira näkee erittäin potentiaalista kasvua ja sen ahkera työ tuo tulosta. Nyt kannattaa takoa, kun rauta on kuumaa, ja vaikka vaihtaa työpaikkaa piirua parempaan. Koiran kannattaa huolehtia työpaikalla omista vastuualueista ja pitää pomot tyytyväisinä (se pään aukominen joka käänteessä ei ole fiksua).

Finanssipuolella saattaisi olla järkevää ostaa vihdoin oma asunto, jos tähän asti on asunut vuokralla, sillä kiinteistöt harvemmin menettävät arvoaan, ainakaan kaupunkialueilla. Ja sinkku-Koirat eivät tänä vuonna tiedä mihin päin päätään kääntäisivät, sillä tarjontaa on joka ilmansuunnassa.

Koiralle on siis eduksi liikkua toisten seurassa ja muistaa pitää myös hauskaa. Sillä tavalla huoletkin vähäksi aikaa unohtuvat ja otsakurtut siliävät. Saattaa siitä uusi parisuhdekin kehkeytyä, kun laittaa itsensä likoon.

Olet siis todella merkittävän vuoden ensiaskeleissa, Koira. Ei se helppoa tule aina olemaan, mutta muista, että sinulle on tilattu se upea herkkusäkki täynnä taivaallisia makuja. Saat sen, kunhan teet ensin työsi kunnolla. Tänä vuonna se työ on pelkästään sinun itsesi eteen tehtävää uurastusta. Tämä työ tulee todellakin kannattamaan, ja lopussa kiitos seisoo. Silloin sinäkin seisot omilla jaloillasi, ylpeänä tekemistäsi muutoksista.

Älä pelkää muutosta, sillä muutos on nyt tarpeen. Nyt on mietinnöt mietitty, ja alkaa toteuttamisen aika. Elämässä on mukavaa nostetta, joka jatkuu myös ensi vuonna, sillä Koira on Tiikerin hyvä kaveri.

Koiran avainsana vuodelle 2021: IRTIOTTO

Jos vuosieläimesi on Koira ja haluat saada selville mitä kaikkia eläimiä sinun kiinalaisen astrologian mukaiselta kartaltasi löytyy, niin tutustu kiinalaiseen Neljän Pilarin perustulkintaan. Meissä kaikissa asuu neljä eri eläintä syntymävuoden, -kuukauden, -päivän ja -kellonajan mukaan. Tulkinnassa kerrotaan myös mikä viidestä elementistä on sinulle läheisin, eli ns. itse-elementti.

Takaisin alkuun

Kiinalainen astrologia

Neljä Pilaria BaZi -tulkinta

Tutustu Neljä Pilaria BaZi -tulkintaan

Sika

Metalli-Härän vuosi 2021 Sika

Härän vuodessa 2021 on Sialle vähän välivuoden makua. Nyt ei mikään mene mahtavasti, mutta ei välttämättä ole aihetta masentuakaan. Luvassa on tasaista elämää, ilman suuria notkelmia tai nousuja. Sikaa kehotetaankin pitämään suht matalaa profiilia ja välttämään äkkijyrkkiä käänteitä. Myönnetään se siis suoraan, Sika ei ole Härän vuonna kärkikastissa, vaan se joutuu nyt tosissaan ponnistelemaan, että pysyy muiden eläinten mukana. Muutaman juoksuaskeleen Sika siinä joutuu ottamaan.

Töissä Sialla on eniten rauta ja faksi kuumana. Tuskin se ehtii kotona pahnoilla pyörähtää, kun taas pitää mennä saparo rullalla. Ehkä sen pitää jäädä taas ylitöihinkin. Varaudu siis siihen, että Sialla todellakin riittää tekemistä, ilman, että sitä siitä hirveästi kiitellään tai palkitaan.

Tänä vuonna mikään ei pompahda suoraan syliin, vaan nyt Sian on oltava luonteensa mukaisesti ahkera, ja otettava elämää raivelista kiinni. Muutoin Sika uhkaa luisua pelikentiltä pois ja paitsioon.

Sika on siis vähän altavastaajan osassa. Nyt ei voi luottaa siihen, että kaikki menee kuten ennenkin, että hommat rullaa, kolikot kilisee ja romantiikka ryöppyää. Niin töissä kuin kotona on oltava tarkkana, ettei mene möläyttelemään kiukuspäissään mitään ikävää ja astumaan kenenkään herkille varpaille. Kiireiden vuoksi Sian pinna on vähän kireällä, ja siksi sanomista voi kertyä.

Tämä suukopu voi yltyä sellaisiin mittasuhteisiin, että työpaikalla välit kiristyvät ja kotona pidetään pidempäänkin mykkäkoulua. Sian täytyy siis harkita sanojaan, etsiä aina kun mahdollista kompromisseja ja olla muutenkin myöntyväisempi, vaikkei yhtään huvittaisikaan. Mutta onneksi tiedät tämän nyt, niin voit jo alkuvuodesta supistaa suuta ja pitää sen pienemmällä.

Ihmissuhteita ei kannata katkoa vain sen takia, että tekee niin hirveästi mieli ”avautua”. Jupise mieluummin ihan omassa rauhassa ja ota kaikki stressinhallintakeinot käyttöön. Tulet tarvitsemaan niitä.

Stressi altistaa sairauksille, ja tämä onkin Sialle toinen kompastuskivi tänä vuonna. Vatsa voi reistailla ja kurisee kummasti. Jos huomiokyky herpaantuu, Sika on myös alttiimpi onnettomuuksille ja pikkuhaavereille. Kuulostaa ikävältä, mutta Sian on otettava kaikki oireet vakavasti tänä vuonna. Jos yhtään kolottaa tai kipuilee, niin hoida asia heti kuntoon. Vastustuskykysi ei ole nyt parhaimmillaan. Käy siis lääkärissä, hanki resepti, tai pyydä sairaslomaa ja lepää.

On aika pitää kalleimmasta huolta, eli sinusta itsestäsi. Ja jos on ikävä olo fyysisesti, niin silloinhan sitä kaipaa toisilta teetä ja sympatiaa. Keskity rakentamaan harmoniaa, yhteisymmärrystä ja ystävyyttä, ja käännä katse pois mahdollisista erimielisyyksistä. Silloin sinulla on jatkossakin ympärilläsi ihmisiä, jotka tukevat sinua tiukan paikan tullen.

Kehitä siis pitkämielisyyttä ja joustavaa pinnaa. Raha-asioissa ole konservatiivinen, ja säästä mieluummin sukan varteen tai rahastoon. Älä elä yli varojesi.

Sosiaalisena eläimenä Sika tarvitsee seuraa, etenkin jos se on vielä sinkku. Liiku siis ihmisten parissa, mikäli rajoitukset niin sallivat. Kuten sanonta kuuluu, sinua ei tulla hakemaan kotoa, vaan Siankin täytyy itse lähteä seuraa etsimään. Älä silti revi nahkahousujasi, jos romantiikan kukka ei tänä vuonna aukea aivan täyteen terälehteen eivätkä viulut tai hääkellot vielä soi. Kukaan ei ehdi levitellä ruusunterälehtiä sinun sängyllesi, sillä olet vähän katveessa, kun muut eläimet vievät kaiken huomion. Kotioloissakin parisuhteen vaalimiseen on panostettava ihan eri tasolla, jotta teillä ylipäätään riittää intressiä jatkaa yhdessä.

Kuulostaako karulta? No, sitä se vähän onkin, mutta tiedostamalla mahdolliset piilevät ongelmat voit kiinnittää niihin erityishuomiota. Sikaa kehotetaan ennen kaikkea priorisoimaan, mikä sen elämässä on tärkeää ja mikä ei, sillä kaikkeen ei aika ja oma energia millään vaan riitä.

Muista ainakin nukkua ja juoda riittävästi vettä, jotta kärsäsi pysyy riittävän kosteana eikä oma mieli keitä yli.

Vinkkivitosena vielä tämä: kun on vähän huonomman sortin vuosi kyseessä, niin anna omastasi ja auta muita. Tee jonkin sortin hyväntekeväisyyttä, niin saat ainakin hyvän mielen itsellesi, kun kannoit kortesi kekoon muiden hyväksi. Sitä kautta keräät positiivista karmaa ja saat osasi hyvistä teoista vielä myöhemmin. Laita siis hyvä kiertämään!

Muista muutenkin hemmotella itseäsi oikein kunnolla. Käy hieronnassa, kampaajalla, joogassa, avannossa tai teatterissa, mikä ikinä sinua sitten piristää ja rentouttaa parhaiten. Hassuttele perheen kanssa ja kysy ja kuuntele mitä kullekin oikeasti kuuluu. Tärkeintä on hellittää hieman, olla armollinen itselle ja muille, etsiä huumoria vaikka kiven alta ja tehdä tästä hetkestä, tästä päivästä se elämisenarvoinen päivä, joka nostaa hymyn huulille. Kun teet sen sinnikkäästi 365 kertaa tänä vuonna, olet todellinen voittaja.

Sian avainsana vuodelle 2021: HARMONIAHAKUISUUS

Jos vuosieläimesi on Sika ja haluat saada selville mitä kaikkia eläimiä sinun kiinalaisen astrologian mukaiselta kartaltasi löytyy, niin tutustu kiinalaiseen Neljän Pilarin perustulkintaan. Meissä kaikissa asuu neljä eri eläintä syntymävuoden, -kuukauden, -päivän ja -kellonajan mukaan. Tulkinnassa kerrotaan myös mikä viidestä elementistä on sinulle läheisin, eli ns. itse-elementti.

Takaisin alkuun

Kiinalainen astrologia

Neljä Pilaria BaZi -tulkinta

Tutustu Neljä Pilaria BaZi -tulkintaan