Sisään

Astrokalenteri

Astrokauppa

Kulta-ajan
kauppa
Kirjaudu sisään

Uusi käyttäjä? Rekisteröidy tästä.

Kiinalainen vuosihoroskooppi

Tervetuloa eläimelliseen meininkiin uuden kiinalaisen astrologisen vuoden käynnistyessä helmikuun alussa! 25. tammikuuta siirrymme taas uusilta tuntuviin energioihin ja poksautamme kiinalaiset tuontiraketit komeasti taivaalle sen kunniaksi. Perinteisesti kiinalaista uuttavuotta juhlitaan lohikäärmetansseilla ja -kulkueilla, ja punaiset aktivointivärit vaatteissa ja viireissä sekä silkkaa sileää seteliä sisältävät punaiset kirjekuoret otetaan käyttöön, jotta uusi vuosi saa parhaan mahdollisen energialatauksen mukaansa.

Metalli-Rotan vuosi 2020

Metalli-Rotan vuosi 2020

25.1.2020 - 11.2.2021

Tervemenoa Sian vuosi ja tervetuloa Rotan omalle tontille! Nyt siivotaan naapurieläimen jättämät roskat pois viime vuoden ajalta ja otetaan kokonaan uudet energiat esille. Jo joulukuusta lähtien olemme sekoitelleet kiinalaista energiapataa, lisäten koko ajan enemmän Rotan maustetta ja vähentäneet Sian perusmakua. Nyt kiinalaisen uudenvuoden koittaessa soppa on niinsanotusti keitelty kasaan ja jäljelle on jäänyt Metalli-Rotan ydinessenssi. Rotta on rautaisessa kunnossa, kun pääsee taas 12 vuoden tauon jälkeen heiluttamaan soppakauhaa keittiömestarin tavoin.

Rotta on myös se eläin, joka kiinalaisessa astrologiassa aloittaa aina 60 vuoden syklin alusta. Kun vaihdamme vuosikymmentä, onkin soveliasta antaa juuri Rotan olla muutoksen mestarina ja alullepanijana. Emme vielä tiedä, mitä se suunnittelee, mutta sen viiksikarvat värisevät jo tarkkaavaisena tulevaa enteillen. Muutos lähtee pienestä, niinkin pienestä kuin Rotan ensimmäisestä haparoivasta askeleesta. Kun Rotta vuoden päästä luovuttaa vetovastuun Härälle, tuo pieni hiirenpipanan kokoinen aloitus on kasvanut jo suureksi sarvipäiseksi massaksi, jonka vetämää härkätaistelua ei voi kukaan enää pysäyttää. Ole siis tietoinen siitä, mitä kohti olet nyt menossa. On vain yksi Rotan hännän huiskaus ja yksi nopeasti ohikiitävä vuosi, ja olet jo pitkän matkaa omaa elämääsi uudistamassa. Mieti tarkkaan nyt, mikä on se punainen vaate, jonka Härkä sinulta ensi vuonna ohimosuonet tykyttäen riisuu. Matka piskuisesta Rotasta pysäyttämättömään, kaapin kokoiseen Härkään on symbolisesti suuri ja niin sinunkin on tehtävä suuria aloituksia, suuria suunnitelmia.

Rotta on maskuliinista energiaa edustava yang-eläin, jolla on aktiivinen ja vilkas elämänasenne. Se ei siis pelkästään jää katsomaan sivustaseuraajana mitä tapahtuu, vaan sillä on oma toimintasuunnitelma aina työn alla. Rotan energia on valpasta, koko ajan varuillaan olevaa ja juonia salassa punovaa. Sen fiksun aivokuoren alla muhii, mutta se ei paljasta suuria suunnitelmiaan heti, vaan katsoo ensin tarkkaan mitä muut aikovat. Taktikointi, älykkyys ja nopeus ovat avainsanoja. Sellainen on nyt ajan ja pelin henki. Kaikilla on käsi näppäimellä ja antennit eli korvakarvat pystyssä, mutta kaikki odottavat, että joku toinen toimii ensin. Jos jää pelkästään odottamaan, rotanloukun muheva juustopala on silloin hävinnyt parempiin suihin ja muut jäävät käpälästään kiinni tyhjään ansaan. Rotan vuonna nopeus on valttia.

Rotta edustaa pohjoisen vesielementtiä, eli syviä salaisuuksia ja viisautta, kommunikointia, tiedon välittämistä, elämän virrassa kulkemista, puhdistumista, uudistumista ja vahvoja tunteita. Vesi on meidän elämän ehtomme. Siinä piilee niin munuaisissa asuva pelko kuin hengissä säilymisen vaisto. Rotta ui syvissä vesissä. Se selviääkin melkein mistä vaan, vaikka pimeässä viemärissä ilman päivänvaloa. Se kuuntelee vaistoaan, sisäänrakennettua ohjaustaan, silloin kun silmät eivät näe. Tämän me voimme heti omaksua Rotalta omaksi ohjenuoraksemme: vaikka ympärillä on kuinka pimeää ja likaista eikä tunnelin päässä tunnu näkyvän valoa, me tiedämme selviytyvämme kirkkaammille vesille. Se kirkkaus on meissä itsessämme, ja juuri se ohjaa meidät syvyyksistä päivänvaloon, viemärinkannen kohdalle. Täytyy luottaa Rotan viisauteen ja vainuun.

Rotan vuodella onkin meille tärkeä sanoma, kun painimme maapallon raskaan energian keskellä, suorastaan apokalyptisessä meiningissä, lopun alussa. Vaikka ensin näyttää, että kaikki on menetettyä, se ei ole. Aina alkaa uusi sykli alusta, kun entinen maailmanjärjestys on loppuun kaluttu. Aina versoaa uutta kasvua, kun entinen maa on poltettu juuriaan myöten, tai kun se on vedenpaisumukseen hukkunut. Rotta ikään kuin tarjoaa meille Nooan arkin, jonne voimme pelastaa ihmis- ja eläinkunnan parhaimmiston: uskon ihmeisiin, toivon paremmasta ja rakkauden kaikkien kansojen ja rotujen kesken.

Rotalla on vesienergiansa kautta avaimet uusiin alkuihin, elämänvirtaan, joka ei koskaan polje paikallaan. Pohjoinen, eli Rotan oma ilmansuunta, edustaa meidän elämäntehtäväämme, ammatillista suuntaa ja uraa, sekä päivätajuntaamme, sitä mikä on näkyvissä veden pinnalla. Vesielementtiin liitetään myös intiimielämä, seksuaalisuus, pelko, padotut tunteet, alitajunta - se mikä on piilossa veden pinnan alla. Rotta onkin kosketuksissa niin pimeän kuin valoisan puolemme kanssa. Rotalta meidän on vaikea mitään piilottaa, sillä se näkee pimeässäkin, tavalla tai toisella. Siksi Metalli-Rotan vuosi 2020 voi olla se vuosi, jolloin salaisuudet vihdoin paljastuvat. Jos sinulla on jotain piilotettavaa, varaudu paljastuksiin - tai suojaa salaisuutesi vieläkin syvemmälle, jos et halua, että Rotan viiksikarvat vainuavat sen.

Metalli-Rotan vuotta värittävä yang-metallienergia tiivistää, kääntyy sisäänpäin, on taipumaton. Se pitää kiinni järkähtämättä. Vesi- ja metallienergia yhdessä tarkoittaa sitä, että meille voi tulla masennusta ja pelkotiloja, hetkellistä toivottomuutta, vetäytymistä yksinäisyyteen. Yang-veden syvyydessä meillä on kuitenkin mahdollisuus muutokseen ja liikkeellelähtöön, sillä meri ja veden virtaus on ikuisessa liikkeessä eikä koskaan pysy samana. Niinpä syvältä nousevat tunteet, toivottomatkin, menevät lopulta ohi, ja antavat myöten uusille, kevyemmin rantaan liplattaville aalloille.

Vuoden nousevina teemoina ovat sisäinen puhdistus, meditointi ja vaihtoehtoiset terapiamuodot. Vesi vie meidät syvälle tunteisiin, Metalli saa meidät kääntämään katseen sisäänpäin, jolloin jäämme analysoimaan omaa itseä. Pitkään pullotetut tunteet nousevat esiin, jos kamelin rautainen selkä katkeaa.

On siis aika tälle sisäiselle puhdistumiselle, henkiselle pysähtymiselle ja uudistumiselle. Puhdas vesi huuhtelee meistä sakat pois. Jos ei nyt hyödynnä Rotan vuoden tarjoamaa ”terapia-apua”, ja työstä tunteitaan ja menneisyyttään, voi jäädä niiden vangiksi, tunneloukkuun, oman mielensä syvyyksiin metallipallo ja kettinki jalassa. Rotan vahva emotionaalinen vesienergia yhdistettynä leikkaavaan metallienergiaan tarkoittaa sitä, että saatamme myös päästää suustamme sammakoita ennen kuin mietimme tarkemmin mitä sylki suusta ulos toi. Kun tuomme pitkään piilossa olleet kipeät tunteet päivänvaloon, ne saattavat satuttaa myös kuulijaa.

Rotta on monivivahteinen, temperamentikas eläin, jolta palaa hihat nopeasti. Se on siis nopea liikkeissään, myös mielenliikkeissään. Tämä sähäkkä, suuntaavaihtava energia tulee jollain tavalla määrittelemään meitä kaikkia omissa suhteissamme ja toimissamme kuluvana vuonna. Tunteikas Rotta on herkkä loukkaantumaan syvästi ja sen hampaankolot ovat täynnä menneitä murheita, joita aina välillä muistellaan ja kaivellaan. Äkillinen tunnekuohu ja välienselvittely voi olla Rotan vuonna edessä aivan yllättäen, ja silloin ikävät tunteet saavat sanat sivaltamaan kipeästi. Jos vain kykenemme siihen, meidän pitäisi hieman hillitä kovia tunteenpurkauksiamme ja antaa vanhat asiat anteeksi. Olemmehan niistä ainakin puoliksi itse vastuussa.

Ulkoisesti metallienergia paitsi leikkaa ja karsii, se myös vaatii oikeudenmukaisuutta ja sääntöjen noudattamista. Tietynlainen ehdottomuus kuuluu tähän vuoteen. Nyt ei löysäillä eikä päästetä helpolla. Jähmeä, taipumaton yang-metalli antaa Rotan energialle ikään kuin raamit ja vahvan suunnan, jotta vesi ei pääse hortoilemaan päämäärättömästi joka suuntaan. Metalli-Rotan vuosi 2020 ounastelee siis tiukkoja käänteitä, toimintaa, sitä, että asiat tehdään ”oikein” eikä niistä jousteta, sillä yang metalli on taipumatonta ja kovaa kuin rautatanko tai kirveen terä. Kuten voit arvata, tämän ”kirveen” kanssa ei paljoa neuvotella.

Rotta on metallisesta haarniskastaan huolimatta kuitenkin myös toiveikas opportunisti, joka pyrkii positiivisesti ja kunnianhimoisesti eteenpäin. Eloisa, luova ja innovatiivinen Rotta haistaa uudet mahdollisuudet jo kaukaa, ja kipittää niitä kohti pitkä häntä viuhuen. Rotassa on yritteliästä uteliaisuutta, myös leikkimielisyyttä ja pilkettä silmäkulmassa. Niin meidänkin täytyy säilyttää optimistinen elämänasenne mahdollisten tunnekuohujen keskellä ja pitää oma tavoite kirkkaana mielessä yllättävienkin tilanteiden edessä. Tärkeintä on eteenpäinmeno, oman elämän uudistaminen sekä se, että kykenemme huomioimaan myös muiden tunteita, omiemme lisäksi.

AJANKUVA FENGSHUIN SILMIN

Fengshui ja kiinalainen Neljän Pilarin astrologia ovat kuin syntymästään asti toisissaan energeettisesti kiinni olleet kaksoset. Vaikka ne erottaisi toisistaan, ne puhuvat silti telepaattisesti samaa kieltä. Katsotaan siis vielä, mitä lisätietoa fengshui voi antaa Rotan vuoden energioihin.

Rotan vuonna fengshui-energioita hallitsee metallitähti 7. Tuon tähden energia lennähtää meidän jokaisen elämään sekä kotimme keskustaan. Numero 7, metallitähti, on siis kuvaannollisesti vuoden hallitsija, joka määrää tulevana vuonna osan kohtalostamme. Meidän täytyy nöyrtyä ja polvistua hallitsijan edessä, oli tämä sitten kansalle myötämielinen tai vihamielinen kuningas. Valitettavasti nyt valtaan on vuoden ajaksi noussut äkkipikainen, päitä vadille vaativa rautaisella nyrkillä johtava hallitsija, jota meidän täytyy hieman varoa ja lepytellä.

Vuoden hallitsija 7-metallitähti edustaa leikkaavaa, terävää metallienergiaa, joka viiltää. Se voi tuottaa fyysisiä vammoja, yhteenottoja ihmisten välillä, sekä selkäänpuukottamista. Tulevana vuonna tulee siis olla erityisen varovainen työkoneiden ja veitsien kanssa - myös sanat satuttavat! Tiedämme jo, että maailmalla tämä aiheuttaa levottomuutta, aseellisia kahakoita ja kärkevää kommentointia. Meidän tulee olla tietoinen tästä tendenssistä, eikä lähteä soitellen sotaan tai huudellen ”huudeille”, vaan rakentaa omalta osaltamme sisäistä rauhaa. Tämän vastuun jokainen yksilö voi ottaa ja kantaa.

Fengshuissa 7-tähti edustaa myös huoletonta, nuorinta tytärtä. Sisäinen viaton lapsemme haluaakin ummistaa silmät hankaluuksilta, pitää hauskaa ja keskittyä positiiviseen. Siksi kolikon kääntöpuolena on ”iloinen 20-luku”. Tämä tarkoittaa myös nuorten naisten esiinmarssia kaikilla aloilla: nuoret naiset asettuvatkin valta-asemiin, päättäjiksi ja suunnannäyttäjiksi. Tästä meillä on oivallinen esimerkki omasta takaa, nimittäin Suomen uusi hallitus. Toinen aikamme suunnannäyttäjä on ilmastoaktivisti Greta Thunberg. Käynnissä on vallan ”nuorennus ja naisennus”. Tämä uusi raikas suuntaus näyttää lisäksi tulevan meiltä pohjoisesta päin, Rotan omasta ilmansuunnasta.

Metallitähden leikkaava energia saakin meidät haluamaan muutosta, irtiottoa entiseen niin yksityiselämässä kuin yhteiskunnallisella tasolla. On tullut aika karsia elämästä kuivat oksat pois uutta alkua varten, ja kaikki mikä tuntuu väärältä, tai on elänyt aikansa, jää nyt pois. Saatamme tehdä rajuakin karsintaa elämässämme, sekä äkillisiä impulsiivisia päätöksiä. Sisäinen ääni käskee: ”Nyt lähtee!”, ja sitä ääntä on toteltava. Aggressiivinen metallitähti pitää huolta, että myös sanaharkat voivat lähteä käsistä. Rajojen asettaminen tulee tärkeäksi, sillä enää emme suostu toisten sanelemiin ehtoihin. Jotkut ihmiset joutuvat opettelemaan Ei-sanan käyttöä ensi kertaa elämässään. Kun mitta tulee täyteen kollektiivisesti, saatamme nähdä mielenosoituksia ja kansannousuja. Väkijoukot harjoittelevat siinä Ei-sanan kohdistamista päättäjille.

Metallienergia saattaa myös leikata työpaikkoja ja repiä sopimuksia. Metallin terä uppoaa syvälle, ja pinnan alla olevat asiat tulevat julki. Se synnyttää tietoturvallisuusongelmia, sillä nyt tiedot ja salasanat voivat vuotaa ulkopuolisten haltuun. On aivan mahdollista, että poliittiset kriisit saavat alkunsa tietovuodoista. Kähminnät, poliittinen peli ja väärinkäytöt tulevat julki, kuten aiempinakin vuosina, mutta nyt paljastuksissa päästään aiempaa syvemmälle.

YHTEENVETO

Kiinalaisessa astrologiassa Rotta aloittaa uuden syklin. Se antaa meille uuden alun, mahdollisuuden uudistumiseen. Tunteissa pinnan alla uinuneet menneisyyden möröt saattavat uida pintaan ja vaativat kohtaamista. Nyt on aika tehdä tilit selviksi, niin itsensä, omien tunteidensa ja kipupisteidensä kanssa, kuin lähipiirin kanssa. On myös aika vetää omat rajat, määrittää omat ehdot. Uusi alku, se vaatii puhtaan pöydän. Älä jätä murusia rinnan alle tai lakaise ongelmia pöydän alle.

Metalli-Rotan vuonna suositellaan liikkeellelähtöä, niin fyysisesti, mentaalisesti kuin omien projektien suhteen, jottei vain jäädä vesienergiaan paikalleen lillumaan ja metallin melankoliaan. Vuoden hallitsijan, 7-tähden, tuoma energia kyllä aktivoi, ja asiat pistetään liikkeelle ”kiukun kautta”, nyt heti. Omaan aggressiivisuuteen kannattaa kiinnittää huomiota, ettei kippaa omia ongelmiaan eteenpäin. Sanat voivat satuttaa, ja tilanteet eskaloitua, jos antaa tunnekuohun hyökyä päälle kuin tsunamin.

Koska elämme suuressa muutossyklissä, niin se, mitä aloittaa tänä vuonna, kantaa pitkälle. Jos käynnistelet uutta yritystoimintaa, aloitat uuden parisuhteen tai opinnot, siirryt uudelle alalle tai uuteen työpaikkaan, nämä suuret aloitukset saavat Rotan uutta käynnistävän energian avulla onnistuneen lähdön. Katso kuitenkin mitä kiinalainen astrologia kertoo tästä vuodesta oman eläinmerkkisi kohdalla, sillä kaikki eläimet eivät ole samalla lähtöviivalla.

Luvassa on siis tunteikas ja yllätyksekäs vuosi, joka saa meissä aikaan sisäisen uudistumisen. Toivon, että juuri tämä Rotan vuoden tuoma sisäinen muutos johdattelee lopulta myös koko maapallon uuteen, tiedostavampaan aikakauteen.

Muutos alkaa Rotasta. Se voi alkaa myös Sinusta.

Elämyksellistä ja onnellista Metalli-Rotan vuotta!

Kiinalainen Neljän Pilarin astrologia: maalliset oksat eli eläimet

Nopea yleiskatsaus:
Rotan ystävä: HÄRKÄ
Rotalle vastakkainen eläin: HEVONEN
Rotan liittolaiset: LOHIKÄÄRME + APINA
Hyvä vuosi HÄRÄLLE, LOHIKÄÄRMEELLE, LAMPAALLE ja KUKOLLE
Haasteellinen vuosi erityisesti HEVOSILLE (törmäysvuosi) ja ROTILLE (oma vuosi)

Vuosiennusteet eri eläimille
Lue oman vuosieläimesi osuus, ja jos tiedät myös Neljän Pilarin astrologian mukaiset kuukausi-, päivä- ja tuntieläimesi, tutki lisäksi mitä niille kuuluu tulevana vuonna.

ONNELLISTA METALLI-ROTAN VUOTTA ITSE KULLEKIN ELÄIMELLE!

Rotta

Metalli-Rotan vuosi 2020 Rotta

Oma vuosi aloittaa uuden 12 vuoden kierroksen Rotan elämässä. Nyt on tehtävä tilinpitoa reilun vuosikymmenen ajalta ja luututtava sekä pöytä että omat asenteet uusiksi. Oman eläimen vuosi on aina suuri mahdollisuus ja käännekohta elämässä, silloin tuppaa sattumaan yllättäviä asioita. Kannattaa pitää ensiapupakkaus lähellä haaverien varalta, sillä omaa elämää rapatessa usein roiskuu vähän kauemmaskin.

Rotalle tämän vuoden ei ainakaan voi sanoa olevan unhoon jäävä, väliinputoava vuosi. Tänä vuonna tapahtuu asioita, jotka muistetaan kauan, ja Rotallahan on muutenkin terävä, pitkälle kantava muisti ja aktiivinen mieli. Nyt niitä hoksottimia kannattaa käyttää erityisen fiksusti, ja asettaa omat tavoitteet korkealle. Jos ei koskaan unelmoi paremmasta, elämä pysyy samanlaisena. Rotan vuonna Rotta itse päättää millainen muutosten vuosi on tulossa. Niin, se tapahtuu tänä vuonna, ei ensi vuonna. Ota siis heti omat unelmat työn alle, tai edes kunnolla hautumaan.

Oman eläimen vuonna on lupa revitellä pitkin baanoja takki auki. Samalla kuitenkin kannattaa vähän säästellä omia voimia, tarkkailla kokonaistilannetta ja kypsytellä harkittuja päätöksiä, ettei joutuisi liiallisen optimismin vallassa niinsanotusti rotanloukkuun. Metalli-Rotan vuonna Rotta itsekin tarvitsee teräksenlujia hermoja, sillä sen täytyy ottaa vetovastuu koko vuodesta. Rotalta kaivataan nyt johtajan elkeitä, sillä muut seuraavat kiltisti sen perässä. Oman eläimen vuonna Rotta joutuu väistämättä kovaan pyöritykseen. Sen kannattaa siksi säästellä voimavarojaan ja välttää aloittamasta suuria, kauaskantoisia projekteja, tosin niitä voi kypsytellä, suunnitella ja käynnistellä nyt kaikessa rauhassa.

Rotan ei kannata jäädä vain vikisemään, kun kerrankin on mahdollisuus näyttää mihin se oikein kykenee. Oman eläimen vuonna tuntuu, että taivas on auki, eikä rajoja ole vastassa. Tämä on silti hieman valheellista itseluottamusta. Rotan on syytä olla valppaana omien resurssiensa kanssa, etteivät ne lopu kesken vuotta. Nämä voivat olla yhtä hyvin henkisiä ja mentaalisia resursseja kuin fyysisiäkin. Myös taloudellisten resurssien kanssa ei kannata olla yltiöoptimistinen, vaan terve maalaisjärki vie kaupunkilaisrotankin pitkälle. Fiksu suunnitelmallisuus kantaa kauas. Matkustamisessa ja raha-asioissa tulee olla tarkkana, sillä tielle voi tulla hankaluuksia ja odottamattomia esteitä, ja Rotta voi sortua liian optimistiseen rahankäyttöön, sillä se tykkää luksuksesta ja kaikesta mikä kiiltää. Arpaonni ei todennäköisesti kohtaa, joten sijoita lottorahat varmempaan talteen poikimaan.

Vuosi on Rotalle kaikkein suosiollisin työasioissa, ja sitä kautta myös elanto on turvattu. Tiimityö on nyt Rotalle erityisen antoisaa, joten työpaikan ihmissuhteista kannattaa pitää huolta, jotta projektit luistavat jatkossakin. Työelämässä kannattaa kuitenkin olla hieman varuillaan ja pysyä ”ruodussa” eikä sooloilla liikaa. Jonkinlaista stressiä on melko varmasti odotettavissa, joten oma asenne kannattaa nostaa heti vuoden alussa plussan puolelle ja pysytellä rauhallisena ja tietoisena tulevista haasteista.

Rotan vuosi on Rotille itselleen jo muutenkin tarpeeksi dramaattinen ja tapahtumarikas, joten ihmissuhteissa Rotan kannattaa hillitä itseään ja varoa aiheuttamasta itse mitään lisädraamaa. Lienee myös syytä olla puuttumatta liikaa toisten asioihin, Rotta kun tuppaa olemaan aika utelias ja pistää nenänsä joka paikkaan. Suhderintamalla menee hyvin niin kauan kuin Rotta välttää tietoisesti riitoja ja muistaa ottaa kumppanin huomioon kiireidensä keskellä. Tänä vuonna ei kannata laiminlyödä sydämenvalittuaan tai ottaa tätä itsestäänselvyytenä. Parisuhteeseen panostaminen auttaa pitkällä tähtäimellä, kun muistaa vielä ottaa neuvottelevan ja toista kuuntelevan asenteen arjen eri käänteissä. Sinkku-Rotille on luvassa jotain pientä kevyttä säpinää, ei ehkä välttämättä kuitenkaan sitä varteenotettavaa unelmien prinssiä tai prinsessaa. Eteentulevat romanttiset tilaisuudet kannattaa hyödyntää, tottakai, mutta odotuksia on ehkä syytä vähän madaltaa.

Kaiken tohinan keskellä ei kannata unohtaa omaa terveyttään, koska sillä on ikävä tapa muistuttaa itsestään siinä vaiheessa, kun sitä ei enää ole. Rotta kaipaa siis lepoa ja akkujen latausta tavallista enemmän, ja samalla kun mieli lepää, kehokin korjaa epätasapainotiloja. Omena päivässä tekee Rotalle hyvää, ja kyllä se lääkärikin on paikallaan, jos hermoa tai lihasta alkaa pahasti kiristää. Neuvona Rotalle siis on, että ihan kaikkeen ei kannata lähteä mukaan, sillä elämästä voi helposti tulla aivan liian kiireistä. Sellainen päätön pintaliito juustotarjottimelta toiselle voi johtaa Rotan uupumistilaan, eli pakolliselle lepolomalle. Mieti siis ennenkuin suostut ihan kaikkeen, mitä sinulta pyydetään. Innostunut toki saa olla, ja tehdä juuri sitä, mitä oma rotansielu halajaa.

Jotta oma energia nousee ”muiden tasolle”, Rottaa kehotetaan pitämään isoja juhlia itse tai osallistumaan toisten ilonpitoon. Positiivisuus ja lannistumattomuuus on Rotan paras ase kaikilla elämänalueilla sen omana juhlavuonna!

Ota siis suuret sakset esille ja katkaise oman vuotesi juhlanauha. Nyt rikotaan Rotan vuoden shampanjat valtamerialusta vasten ja lähdetään seilaamaan uusia ulappoja kohti. Rotta on tämän vuoden kapteenina, valmiina määräämään suunnan ja tahdin. Päätä siis minne haluat seilata, ja ota se tutkaimeen tarkaksi kohteeksi. Koko laivallinen matkustajia hurraa, kun ohjaat Rotan vuoden muutokset suunniteltua reittiä pitkin perille asti.

Jos vuosieläimesi on Rotta ja haluat saada selville mitä muita eläimiä kiinalaisen astrologian mukaiselta kartaltasi löytyy, niin tutustu kiinalaiseen Neljän Pilarin eläinhoroskooppiin. Meissä kaikissa asuu neljä eri syntymävuoden, -kuukauden, -päivän ja -kellonajan mukaan. Tulkinnassa kerrotaan myös mikä viidestä elementistä on sinulle läheisin, eli ns. itse-elementti.

Takaisin alkuun

Kiinalainen astrologia

Neljä Pilaria BaZi -tulkinta

Tutustu Neljä Pilaria BaZi -tulkintaan

Härkä

Metalli-Rotan vuosi 2020 Härkä

Härkä on Rotan paras kaveri, ja se on yksi vuoden onnekkaimmista eläinmerkeistä. Rotan kyljessä se pääsee nauttimaan mukavasta matkasta uudelle vuosikymmenelle. Vielä kun malttaisi odottaa yhden vuoden, niin onkin jo Härän oma vuosi! Alkava vuosi on valmistelua Härän omaan aikakauteen, joten tämä vuosi on syytä käyttää erityisen hyvin, ja pohjustaa oma agenda valmiiksi. Jotta satoa voi myöhemmin niittää, nyt kannattaisi kylvää koko siemenpussi ja vielä siemenperunatkin tulevaisuuden peltoon, jota Härkä pääsee kyntämään vuonna 2021.

Rotta on Härkää huomattavasti nopealiikkeisempi eläin, joten Härkä saattaa huomata, että sen pitää itsekin alkaa reagoida asioihin nopeammin. Nyt ei ole varaa odotella rauhallisesti maailman tappiin asti, kuten Härkä normaalisti tekisi, vaan päätöksiä pitää tehdä rivakampaan tahtiin. Reagointinopeuttaan tehostamalla Härkä pääsee vuoden energioihin ja kohdalleen tuleviin tilaisuuksiin paremmin käsiksi. Ja nyt niitä tilaisuuksia Härälle nimenomaan satelee.

Härällä on taloudellisesti hyvät ajat luvassa. Härkää hemmotellaan tänä vuonna isommalla tilipussilla ja bonuksilla, joten se saa viimeinkin ansionsa mukaan. Nyt kannattaa sijoittaa ansaitut varat fiksusti ja turvata talous tulevaisuudessakin. Härän aloittamat projektit kantavat muutenkin helposti hedelmää. Härän kannattaa siis olla itse aktiivinen tekijä joka saralla elämässään ja tarttua eteen tuleviin tarjouksiin ahnaasti.

Härkä nauttii myötätuulesta urallaan. Uusi pesti tai ylennys on aivan käsien ulottuvilla ja tiimityökin sujuu sutjakkaasti. Härän työtehtävät voivat muuttua vastuullisemmiksi ja sitä kautta varallisuuskin kohenee. Työpaikalla Härkää kuunnellaan ihan eri korvalla kuin ennen, ja sillä on vihdoin mahdollisuus vaikuttaa asioihin pitkäkestoisesti. Kuuntelukanavat kannattaa pitää auki molemminpuolisesti, sillä Härkä voi itsekin oppia paljon tänä vuonna. Härkää tullaan auttamaan monesta eri suunnasta, jos se vain saa suunsa auki ja sanat virtaamaan oikeassa paikassa ja oikeassa seurassa. Kysyä siis kannattaa, saatat saada kullanarvoisia kontakteja sekä neuvoja ja vinkkejä.

Härkä saattaa saada onnettarelta onnenpotkun takalistoonsa myös varsinaisen työpaikan ulkopuolellakin, joten ei kannata kieltäytyä kiinnostavista sivuprojekteista, joihin Härkää nyt pyydetään mukaan, sillä niistä voi kasvaa uusia merkittäviä varallisuuspolkuja tulevaisuudessa. Itsensä työllistävät Härät saavat tänä vuonna mukavasti uusia asiakaskontakteja ja positiivinen mainemylly lähtee käyntiin, joten sormiaan ei jouda pyörittelemään kukaan. Aivan uutta yritystoimintaa suunnittelevat Härät iskevät Rotan vuonna kultasuoneen, joten älä lykkää perustamiskirjoja enää yhtään, vaan laita pyörät pyörimään, kun aika on näin otollinen.

Työn imussa istuvan Härän täytyy silti muistaa aina välillä nousta työtuolinsa uumenista, sillä vaikka tänä vuonna onkin koko ajan ahkera ja aikaansaava draivi päällä, niin vaarana on päätyä stressin kanssa turhan läheiseksi kaveriksi. Härkää siis kehotetaan huolehtimaan tauottelusta ja lepäämään tarpeeksi, vaikka rautaa pitää toki takoa, kun on kuuma meno työmarkkinoilla päällä.

Härän uusi itsevarmuus näkyy naamasta ja ryhdistä ulospäin, ja Härkää aletaan katsella sillä silmällä myös vapaa-ajan riennoissa, mikäli Härkä siis sellaisissa ehtii käydä. Härkä ei ehkä löydä juuri tänä vuonna sitä ainoaa oikeaa elämänkumppania, koska se ei ehdi panostaa romantiikkaan työkiireidensä vuoksi. Sinkku-Härillä saattaa olla vientiä ja tarjontaa ympärillään, mutta kyseessä on lähinnä ohimenevää kaulailua. Jos Härkä haluaa tilapäisten heilojen sijaan pysyvän parisuhteen, sen on itse oltava ihannekumppani ja sitoutumishaluinen, sekä mietittävä arvojärjestystään uusiksi. Kumpi on tänä vuonna tärkeämpää, uralla eteneminen vai yksityiselämä?

Vakiintuneessa suhteessa olevien Härkien kannattaa muistaa, että huomiota pitää osoittaa myös kumppanille, ei pelkästään työasioille. Yhteinen kunnon loma voisi siloitella suhteen rypyt taas sileämmiksi, tai yhteinen urheiluharrastus, jonka lomassa tuuletetaan päätä ja kysytään mitä kumppanille kuuluu. Härän täytyy muistaa, että kumppani ei ole ajatustenlukija. Asioista pitää puhua ja pitää viestintäkanavat arjessa auki. Härän omat mietteet ovat vahvasti työkuvioissa, ja siksi yhteistä aikaa kannattaa raivata kalenterista tositarkoituksella, muuten sitä ei todellakaan löydy.

Vielä kun muistaa ottaa terveyden huomioon ja liikkua riittävästi, Härällä onkin pakka oikein hyvin kasassa taas vuodeksi eteenpäin. Suurempia terveyshuolia ei pitäisi esiintyä, jos Härkä osaa kiinnittää kiihkeätahtisena vuonna huomiota myös omaan mentaalipuoleensa. Härällä pyyhkii oikeastaan joka saralla niin hyvin, ettei ole mitään syytä huoleen. Kun muistaa hoitaa itseään, omaa työinstrumenttiaan, kuin kallisarvoisinta aarretta, Härkä tulee muistamaan tämän vuoden pitkään. Se oli se vuosi, kun kaikki alkoi mennä loistavasti putkeen! Ota siis Rotan kädestä kiinni, ja astele elämäsi aivan uudella tavalla käynnistävään vuoteen.

Jos vuosieläimesi on Härkä ja haluat saada selville mitä muita eläimiä kiinalaisen astrologian mukaiselta kartaltasi löytyy, niin tutustu kiinalaiseen Neljän Pilarin eläinhoroskooppiin. Meissä kaikissa asuu neljä eri eläintä syntymävuoden, -kuukauden, -päivän ja -kellonajan mukaan. Tulkinnassa kerrotaan myös mikä viidestä elementistä on sinulle läheisin, eli ns. itse-elementti.

Takaisin alkuun

Kiinalainen astrologia

Neljä Pilaria BaZi -tulkinta

Tutustu Neljä Pilaria BaZi -tulkintaan

Tiikeri

Metalli-Rotan vuosi 2020 Tiikeri

Tiikerillä potkii tänä vuonna kohtuullisen kivasti. Se ei ole eläinten ranking-kisoissa kärkipäässä, mutta ei ihan alakynnessäkään. Rotta edustaa Tiikerille elohopeamaisen nopeaa energiaa, joten sillä saattaa olla täysi tekeminen Rotan kannoilla, etenkin kun Rotta saattaa vaihtaa suuntaansa äkkiarvaamatta. Tiikerin täytyy ottaa välillä isoja loikkia, jotta se pysyisi Rotan vuoden nopeissa käänteissä mukana. Luvassa onkin pomppimista ylös alas, eli vuoden energiat ovat Tiikerille ristiriitaisia. Välillä mennään lujaa ja korkealla, ja sitten ei enää ihan niin lujaa eikä ihan niin korkealla, vaan oikeastaan lähempänä lattianrajaa. Tiikeri saattaa välillä heittäytyä marttyyrimaisesti ihan pelkäksi taljaksi lattialle, jos asiat eivät luonnistu sen oman mielen mukaan. Siitäkin on vain yksi tie eteenpäin, eli oma ylösnousemus.

Tiikerillä on oikeastaan tänä vuonna ohjaimet täysin omissa käsissä. Jos se sortuu melankolisuuteen ja murehtimaan omia heikkouksiaan, niin Rotta antaa sen suistua omien olosuhteidensa rotkoon. Jos Tiikeri sen sijaan tsemppaa ja yrittää tosissaan, sille saattavat avautua vaikka kuinka suuret ovet ja mahdollisuudet. Tiikeri voi hyvin, kun se saa matkustaa ja rikkoa rajojaan, mutta aina se ei saa siihen tilaisuutta, jos asettuu itse omalle tielleen tulpaksi ja tukkeeksi. Nyt Tiikerin on uskallettava ja otettava isoja askeleita, kaikessa mitä se haluaakin saavuttaa.

Tiikerin talous näyttää kohenemisen merkkejä, joten nyt sen kannattaisi muistaa säästellä eikä mällätä kaikkea sen siliän tien. Tiikeriä varoitellaan ylioptimistisesta rahankäytöstä, sillä nimenomaan rahankulutukseen Tiikeri on erikoistunut. Tiikerin raitapuku on kuitenkin ollut tiukilla jo useamman vuoden, joten säästeliäisyydestä on tullut sille toinen luonne. Jos Rotta ojentaakin Tiikerille lisää liksaa, niin laita ylijäävät kolikot visusti talteen. Siellä ne kasvavat mukavasti korkoa ja tekevät tulevaisuuden unelmista totta.

Työelämässä Tiikeriä kehotetaan pitämään saavutetuista eduista kiinni ja tavoittelemaan myös kokonaan uusia. Jos Tiikeri jossain saa onnettarelta ison mehevän suukon poskelle, niin se on nimenomaan ammatillisessa etenemisessä. Etsi aivan uusia uria, hae unelmien työpaikkaa, pääasia, että teet jotain työelämäsi eteen. Selusta on silti turvattava tänäkin vuonna. Työkavereita ei kannata silitellä vastakarvaan, tai möläytellä sitä sun tätä katsomatta kuka on selän takana. Sähköpostit kannattaa lukea toisenkin kerran ennen lähettämistä, ja varmistaa, kenelle ne olivatkaan menossa. Tällä tavalla toimimalla Tiikeri tekee oikeat väistöliikkeet ajoissa eikä anna mokailulle mahdollisuutta. Omat kömmähdykset kun aina eniten harmittavat.

Ihmissuhteiden alttarilla Tiikerin kannattaa pitää mieli korkealla ja näkymät avoimina. Osa Tiikereistä viihtyy oikein hyvin yksinään, omissa oloissaan, mutta Rotan vuonna Tiikeri ei saisi kaivautua omaan poteroonsa Netflixin rajattomien mahdollisuuksien äärelle. Nyt sen on vaan pistettävä oman elämänsä tiikerinraidat ojennukseen ja otettava askel muita eläviä ihmisiä ja ulkomaailman mahdollisuuksia kohti. Nuttu nurinpäin oleva Tiikeri ei myöskään houkuta ketään vierelle, joten liimaa ennemmin vaikka tekohymy kasvoille, ja anna sen muuttua ajan myötä aidoksi, oikeaksi onnellisuudeksi. Sillä tavalla Tiikeri voittaa uuden potentiaalisen seuralaisen puolelleen ja viettää iloisia aikoja yhdessä, niin halutessaan.

Vakituisissa suhteissa Tiikereillä on haasteita ja ainoa tapa päästä niistä yli, on keskustella avoimesti ja rakentaa luottamusta. Syy ei välttämättä ole kumppanin, vaan omien odotusten. Tänä vuonna Tiikerin ei kannata pitää mykkäkoulua tai ottaa kumppanin tunteita itsestäänselvyytenä. Kerro mikä suhteessa hiertää, ja saatatte päästä avaamaan tunnelukkojen lisäksi myös niitä kehossa olevia ihanampia lukkoja.

Tiikereiden täytyy nyt ennen kaikkea laajentaa näköpiiriä joka suuntaan ja osata unelmoida isommin. Tiikerille suositellaankin omista ympyröistä poislähtemistä - tarkoitti se sitten matkustelua maailmalla, muuttoa eri asuinalueelle, ystävä- ja harrastuspiirin laajentamista - mitä tahansa, mikä on paikallaan olevan jumituksen vastakohta. Se voi tarkoittaa ihan konkreettista, fyysistä liikkumista omalta mukavuusalueelta pois, tai sitten uusien ideoiden päästämistä pääkoppaan. Älä siis tyrmää ehdotuksia tehdä jotain normaalista poikkeavaa - se auttaa Tiikeriä pääsemään seuraavalle kierrokselle tässä elämän pleikkaripelissä. Et kuitenkaan halua havahtua vuoden päästä yksin sama raitaverkkapuku päällä, ummehtunutta koti-ilmaa haistelemassa. Asialle on siis tehtävä jotain NYT. Tiikerin pahin vihollinen tänä vuonna löytyy omasta peilistä ja kehää kiertävistä ajatuksista. Siksi maiseman- ja seuranvaihdos tekeekin niin terää. Matkoillekin pääsee, kun vaan ostaa liput ja lähtee!

Rotan viesti Tiikerille siis on, että lähde rohkeasti liikkeelle ja usko mahdollisuuksiin vaikka väkisin. Ota optimismi uudeksi parhaaksi kaveriksi, jos olet sitä tähän mennessä hylkinyt. Teistä voi tulla vielä ylimmät ystävät, ja koette yhdessä uskomattomia seikkailuja. Usko siis, että se, mitä haluat, onnistuu, ja että kaikki kääntyy parhain päin, kunhan itse ensin käännät oman suuntasi. Muutos ja liike ovat Tiikerin avainsanat tälle vuodelle. Ota myös tahto ja tilaisuus tämän vuoden avainsanakattaukseen, ja maistele niitä kunnolla. Löydät niistä vuoden mittaan varmasti uusia kiehtovia makuja.

Jos vuosieläimesi on Tiikeri ja haluat saada selville mitä muita eläimiä kiinalaisen astrologian mukaiselta kartaltasi löytyy, niin tutustu kiinalaiseen Neljän Pilarin eläinhoroskooppiin. Meissä kaikissa asuu neljä eri eläintä syntymävuoden, -kuukauden, -päivän ja -kellonajan mukaan. Tulkinnassa kerrotaan myös mikä viidestä elementistä on sinulle läheisin, eli ns. itse-elementti.

Takaisin alkuun

Kiinalainen astrologia

Neljä Pilaria BaZi -tulkinta

Tutustu Neljä Pilaria BaZi -tulkintaan

Jänis

Metalli-Rotan vuosi 2020 Jänis

Oi, Jänishän näyttää olevan tänä vuonna oikea onnettaren suosikki. Sitä se tosin on melkein aina. Ei siis turhaan puhuta onnea tuottavista jäniksen käpälistä, ja sinullahan on sellaiset ihan omasta takaa. Jäniksenä sinulla on aina ilmainen kyyti odottamassa, ja pääset iloisesti loikkien perille, minne tänä vuonna oletkin päättänyt mennä.

Rotan vuosi on aiempaa vuotta nopeatahtisempi, joten myös Jäniksen on kiihdytettävä omalta osaltaan tahtia. Arkuuteen taipuvaista Jänistä kehotetaan ottamaan rohkeammista eläimistä mallia ja panostamaan ennen kaikkea selkeään viestintään, jotta väärinkäsityksiä ei pääse syntymään. Älä piilottele mielipiteitäsi äläkä pullottele tunteitasi. Jäniksen on oltava tarkkaavainen ja koko ajan valmiina tekemään nopeita päätöksiä. Välillä pompitaan rohkeasti ylös, sitten taas tömähdetään painokkaasti alas. Jonkinlainen mielenmaltti olisi säilytettävä kiihkeässä, Rotan tahdittamassa menossa.

Kaikkein kiihkeintä Jäniksellä on rakkaudessa, sillä lemmenleikkejä on tarjolla koko vuodeksi ja viiksikarvat voivat väristä moneen eri suuntaan. Jänis on duracell-pupuna muutenkin ehtymättömän rakastajan maineessa, ja tänä vuonna erityisen onnellisten tähtien valokeilassa. Sinkku-Jänisten tulee olla koko ajan täydessä tällingissä, sillä unelmien uros tai daami voi kävellä vastaan hetkenä minä hyvänsä. Karvakalsareiden on silloin syytä olla puhtaat ja turkin föönattuna pehmeäksi. Potentiaalisia ehdokkaita pupun pöksyihin riittää riviin asti, ja Jänis voikin valita parhaita päältä. Kaverien kaverit voivat yllättää Jäniksen, joten lähde reippaasti mukaan sosiaalisiin rientoihin ja illanviettoihin kaveriporukoissa. Jos tänä vuonna ei flaksi käy, se tarkoittaa vain sitä, että Jänis itse on poteroitunut kotikolonsa sisälle eikä yhtään katsele ympärilleen. Treffisovelluksia voisi vallan mainiosti alkaa kokeilla ihan kotisohvalta käsin. Sinkku-Jänisten täytyy uskaltaa lähteä muiden eläinten ilmoille, eikä piilottaa omaa potentiaaliaan lähiöpuskaan. Rohkeutta vaan niin romantiikka alkaa orastaa kuin kevään ensimmäiset salaatinlehdet!

Myös vakiintuneiden Jänisten rakkauselämä kukoistaa tulevana vuonna. On aika keskittyä siihen tärkeimpään ja heiluttaa pupunhäntää omalle mielitietylle. Nyt olisi se otollisin aika perustaa perhe tai solmia avioliitto. Oli kyseessä sitten uusi tai vanha rakkaus, Jäniksen ajatukset pyörivät pitkälti sydämenasioissa. Myös kauan yhdessä olleet parit voivat loikata uudelle tasolle ja vaikka uudistaa vihkivalansa. Pieni varoituksen sana kuitenkin: koska Jänis on romanttisten nuolten tähtäimessä tänä vuonna, pidä varasi työtovereiden keskuudessa, ellet halua herättää kenessäkään turhaa sydämen läpätystä. Joku voi havahtua äkillisesti ihanuuteesi Rotan vuonna, ja jos et halua sekaantua työpaikkaromanssiin, pidä stop-merkkiä mukana liian innokkaiden ihailijoiden varalta. Juorut voivat lähteä silti liikkeelle, joten varo ettet aiheuta mustasukkaisuutta vakikumppanissasi, jos sinulla sellainen on kotona jo odottamassa.

Vaikka rakkaudessa kulkeekin lujaa ja Jäniksen nuori sydän läpättää kiivaasti rinnassa, niin terveyden suhteen ei kannata ottaa riskejä, vaan pitää huolta tärkeimmästä voimavarasta ja tarkistuttaa oudot oireet lääkärillä. Et ole Rotan vuonna aivan huippukunnossa, joten vältä äkillisiä voimainponnistuksia, vaikka kuinka haluaisit tehdä kuntosalilla vaikutuksen. Kauan odottanut kuntokuuri kannattaa aloittaa ensin kevyemmin askelin ja painoin. Muista levätä ja edistää niin mentaalista kuin fyysistä terveyttä, jotta jaksat hyödyntää kaikki Rotan tarjoamat tilaisuudet.

Vaikka pääpaino on yksityiselämässä, Jänistä kehotetaan työskentelemään uutterasti Rotan vuonna, koska sillä on erinomaiset mahdollisuudet saavuttaa asettamansa tavoitteet. Tämä on juuri sopiva hetki panostaa uraan ja tehdä mukavat tienestit. Töissä Jäniksen kannattaa suunnata katse vain omaan tehtäväkenttään ja jättää työpaikan kuppikuntaiset juoruilut omaan arvoonsa. Näin se osoittaa olevansa tehtäviensä tasalla ja luottamuksen arvoinen. Tämä luottamus saattaa poikia sille parempia työtehtäviä jatkossa ja paksumpaa tilipussia. Koska Jäniksellä on onni myötä, ylimääräiset setelit kannattaa sijoittaa, sillä nyt rahalle saa sievoisen tuoton tekemällä fiksuja sijoituspäätöksiä.

Kaiken kaikkiaan Jänis ottaa nyt aimo askelia kohti parempaa tulevaisuutta. Sen elämä tuntuu olevan tasapainossa, arvot kohdallaan ja askeleessa mukavaa nostetta. Arki maistuu maukkaalta eikä Jänistä pahemmin pänni mikään. Yksinkään sen ei tarvitse taivaltaan taittaa ja työtyytyväisyyden pitäisi olla huipussaan. Nauti siis Rotan vuodesta täysin siemauksin!

Jos vuosieläimesi on Jänis ja haluat saada selville mitä muita eläimiä kiinalaisen astrologian mukaiselta kartaltasi löytyy, niin tutustu kiinalaiseen Neljän Pilarin eläinhoroskooppiin. Meissä kaikissa asuu neljä eri eläintä syntymävuoden, -kuukauden, -päivän ja -kellonajan mukaan. Tulkinnassa kerrotaan myös mikä viidestä elementistä on sinulle läheisin, eli ns. itse-elementti.

Takaisin alkuun

Kiinalainen astrologia

Neljä Pilaria BaZi -tulkinta

Tutustu Neljä Pilaria BaZi -tulkintaan

Lohikäärme

Metalli-Rotan vuosi 2020 Lohikäärme

Rotta ja Lohikäärme ovat puuhakkaita kaveruksia kiinalaisessa astrologiassa, ja yhdessä tekemällä ne saavat paljon hyvää aikaan. Lohikäärme alkaa olla toipunut voimia kuluttaneesta, rajusta yhteenotosta Koiran kanssa, jonka aiheuttamia haavoja sen piti nuolla vielä Sian vuoden puolellakin. Nyt Lohikäärme on valmis uuteen alkuun, ja se onkin oppinut paljon elämästä vaikeuksien kautta. Lohikäärmeelle povataankin oikein hyvää vuotta, sillä Rotan luotettavana liittolaisena se on oikeassa leirissä. Tänä vuonna Lohikäärme saa uutta virkistävämpää happea keuhkoihinsa, ja niin sen tulenheitto onnistuu taas aivan uudella innolla. Lohikäärmeelle onkin luvassa ihania yllätyksiä ja onnenpotkuja, kunhan se vain menee suoraan haasteita päin valtavalla tahdonvoimallaan. Rotta siis käynnistää Lohikäärmeen starttimoottorin vuoden alussa ja sen jälkeen Lohikäärme onkin pysäyttämätön onnettaren suosikki.

Lohikäärmeellä on siis sellainen ota onni omiin käsiin -tyylinen vuosi tulossa. Itsevarmuutta kannattaakin annostella vähän runsaammin omalle lautaselleen. Taivaan tähdet ja planeetat ovat juuri oikeissa kulmissa, ja onnenlantit aivan Lohikäärmeen ulottuvilla, jos tämä siis vain käynnistää kaikki ne projektit, joita on jo kauan muhitellut mielensä perukoilla. Nyt Lohikäärmeen kumpuilevassa mielenmaastossa makailevat ideat on saatava eteenpäin, ja vauhdilla.

Mikään ei lämmitä Lohikäärmeen mieltä niin paljon kuin omalla sinnikkäällä yrittämisellä saatu kiitos ja kunnia, kun voi lopuksi sanoa, että ”ihan ite tein”. Lohikäärmeen täytyykin nähdä oman sielunsa silmillä mikä on se oikea juttu ja oikea suunta, ja lähdettävä viipymättä sinne päin. Lohikäärmeen täytyy luottaa itseensä, ja omaan totuuteensa. Lohikäärmeen sisäinen tuli palaa voimakkaana, ja muut vain peilaavat itseään sen kirkkaassa loistossa. Ainoana taruolentona koko kiinalaisessa eläinkatraassa Lohikäärmeellä on yhteys ylempiin sfääreihin, joten sen täytyy muistaa oma asemansa muille valoa näyttävänä johtajaluonteena, joka on valmis taistelemaan ajamansa asian puolesta viimeiseen tulihönkäykseen asti.

Lohikäärmeen uralla alkaa vihdoin olla kunnon nostetta, ja nyt olisi taottava rautaa, kun se on jo valmiiksi lämmitelty. Oikein kuumaksi päästyään Lohikäärmeen rautatanko muuttuu kirkkaiksi kolikoiksi. Rotan peesissä Lohikäärme saa osansa vuoden valokeilasta ja maineesta, joten sen kannattaa hyödyntää tilanne nimenomaan työurallaan. Raha ja rakkaus taitavat tulla samasta onnettaren pussista, sillä molempia Lohikäärmeelle pitäisi olla tulossa - tietenkin, jos niiden eteen tekee itse aktiivisesti töitä. Romanssit eivät välttämättä kuitenkaan ole aivan yhtä kuumia kuin Lohikäärmeen uraputki, joten nyt on selkeästi aika panostaa ammatilliseen kehitykseen.

Lemmenleikeissä Lohikäärmeen tulisuus kantaa pitkälle, jos mukaan muistetaan ottaa leikkimielisyyttä ja irtiottoa arjesta. Lähde sinkkuna kevyin odotuksin kurkistamaan mitä on tarjolla. Vakituisissa suhteissakin oikea asenne auttaa, eli kumppanin myötätuntoinen huomioiminen. Vältä siis riitelyä, ja ota mieluummin hetki omaa tilaa. Sukset menevät vähemmän ristiin, kun kuljetaan yhdessä rinnakkaisia latuja, eikä lykitä verenmaku suussa samaa rinkiä peräkkäin, samaa oikeassa olemisen mitalia tavoitellen. Jotta pitkään jatkunut suhde ei tukahdu arjen harmauteen, yritä löytää kipinää ja uutta virettä välillenne. Lohikäärmeenä sinulla ainakin on oma sytkäri aina mukana, jolla voit sytyttää rakkauden liekit taas palamaan!

Koska Lohikäärme on niin näyttävä ja aikaansaava tapaus, moni saattaa olla sille kateellinen. Lohikäärmeen täytyy muistaa olla diplomaattinen ja yrittää tulla muiden kanssa toimeen, jotta yhteistyöprojektit sujuvat kitkatta eivätkä kaadu erimielisyyksiin. Elämä eteneekin nyt monella saralla, ja Lohikäärmeen antamaa työpanosta arvostetaan korkealle. Lohikäärmeellä on mahdollisuus astua numeroa tai kahta isompiin saappaisiin ja ottaa enemmän vastuuta. Se saattaa hypähtää omalla urapolullaan yhden ylennyksen ylemmäs. Se ei onnistu pelkästään omin avuin, vaan muiden tarjoaman tuen avulla. Rotan vuonna Lohikäärmeelle saattaa avautua montakin uutta ovea. Pidä siis verkot ja verkostot auki, sillä tuttavat ja työkaverit voivat vinkata ja ystävät lykätä juuri oikeaan suuntaan, sillä kuuluisalla oikealla hetkellä. Silmien pitämisessä koko ajan auki on etunsa. Voihan ne aina yöksi ummistaa.

Ammatillinen menestys tuo myös talousasioihin virkistävää nostetta. Jos rahaa alkaa Rotan vuonna tulla enemmänkin, älä pistä kaikkia seteleitä sileäksi, vaan sijoita jotain tulevaisuuden varalle. Lohikäärmeen kannattaa luottaa ammattilaisten viisaisiin neuvoihin säästämisessä ja sijoittamisessa, jos pörssikurssien ja euriborien seuraaminen ei ole sen ominta alaa. On viisautta myöntää, ettei kaikkeen riitä oma aika tai innostus, vaikka Lohikäärme yleensä aina innostuukin kaikesta - vähäksi aikaa, sellainen valon nopeudella elävä tulisielu kun on. Myös itseensä kannattaa nyt sijoittaa, sillä se on sijoitus, joka poikii aina jotain uutta ja jännittävää.

Terveydessä Lohikäärmeellä ei ole mitään syytä huoleen. Siinä pätee sama kuin aina: pidä terveydestäsi huolta, niin se pitää sinut pinnalla. Lohikäärmeille ei suositella mitään rajuja repäisyjä kuntosalilla, etteivät paikat revähdä. Jatkuva huolenpito siitä tärkeimmästä, eli omasta hyvinvoinnista, takaa sen, että Lohikäärme jaksaa toteuttaa omat tärkeät haaveensa. Tänä vuonna niistä unelmista voi todellakin tehdä totta, se on Metalli-Rotan tärkein sanoma Lohikäärmeelle. Ota ensimmäinen askel, ja jatka rivakasti eteenpäin. Vuoden lopussa voit hämmästellä, miten pitkälle oikein pääsit. Ja ihan ite teit!

Jos vuosieläimesi on Lohikäärme ja haluat saada selville mitä muita eläimiä kiinalaisen astrologian mukaiselta kartaltasi löytyy, niin tutustu kiinalaiseen Neljän Pilarin eläinhoroskooppiin. Meissä kaikissa asuu neljä eri eläintä syntymävuoden, -kuukauden, -päivän ja -kellonajan mukaan. Tulkinnassa kerrotaan myös mikä viidestä elementistä on sinulle läheisin, eli ns. itse-elementti.

Takaisin alkuun

Kiinalainen astrologia

Neljä Pilaria BaZi -tulkinta

Tutustu Neljä Pilaria BaZi -tulkintaan

Käärme

Metalli-Rotan vuosi 2020 Käärme

Käärmeellä pyyhkii hyvin Rotan vuonna, tai sanotaanko ainakin, että huomattavasti paremmin kuin viime vuonna. Käärmeelle kertyi silloin kaikenlaisia ongelmatilanteita, sillä se oli kilpailuasetelmissa vuoden eläimen, Sian, kanssa. Nyt Käärmeen täytyy antaa pölyn laskeutua ja katsoa mitä törmäysvuodesta jäi jäljelle. Käärmeellä onkin ikäänkuin uusi alku edessä ja kaikki mahdollisuudet jalkojensa juuressa. Nyt nuo kaikki edellisenä vuonna pintaan pulpahtaneet probleemit pitäisi päästä ratkomaan, sillä pattitilanteesta pääsee ulos vain puhkaisemalla patit ja tutkimalla mitä niiden sisällä on.

Käärme on siis Rotan vuonna monenlaisten vaihtoehtojen edessä. Koska viime vuosi vei voimia niin henkisesti kuin fyysisesti, Käärmeen kannattaa olla itselleen armollinen. Aina ei tarvitse mennä nasta laudassa ja fläppitaulu tulessa, vaan elämään kuuluu rauhallisempia, meditatiivisempia periodeja. Se ei silti tarkoita, että pitäisi pelkästään levätä laakereillaan, vaan nyt on oivallinen aika aloitella kaikkea sitä, mitä tähän mennessä ei ole ehtinyt tai uskaltanut.

Se, mikä on varmaa niin Käärmeen kohdalla kuin elämässä muutenkin, on muutos. Jos itse ei saa kaipaamaansa muutosta aikaan, kohtalo voi nykäistä narusta kosmoksen toisella laidalla, ja sitten voikin tapahtua jo ihan mitä tahansa. Käärmeelle olisi suotuisampaa pidellä oman elämänsä lankoja omissa kätösissään eikä odotella passiivisesti mitä taivaalta tippuu. Eihän kukaan halua olla käärmeenlumoajan korissa hypnotisoituna vailla omaa tahtoa. Ryhdistäydy siis vähän ja tutki millä elämän alueella olet jäänyt tyhjäkäynnille parempia aikoja odottelemaan.

Ihmissuhteissa Käärmeen hermot ovat olleet viime aikoina koetuksella. Se, mikä alkoi mennä pieleen jo viime vuonna, ei sanottavammin helpotu tänäkään vuonna, jos Käärme vain kerää kiukkua ja mielipahaa sisälleen. Jos Käärme on piilotellut tunteitaan tai jättänyt mielipiteensä ilmaisematta, niin nyt kannattaisi viimeistään panostaa kommunikointiin, sillä puhumisen kautta Käärme voi saavuttaa enemmän mielenrauhaa ja pitää kumppaninsakin tyytyväisenä. Parisuhteen kehityskeskustelu voi olla aika tiukka ja tukala, mutta lopussa kumppani tulee puolitiehen vastaan. Kukaan ei jaksa mököttää ikuisesti, ja välienselvittely puhdistaa lopulta aina ilmaa. Käärmeen kannattaa kuunnella niin puolison ääntä kuin omaa sydämen ääntään. Eiköhän jokin ratkaisu aina löydetä. On kuitenkin varoitettava, että Käärmeen viehätysvoima on sen verran kovassa kurssissa, että jos parisuhteen ongelmia ei ratkota ajoissa, koko suhde voi nyt ajautua lopulliseen umpikujaan ja kariutua. Käärme itse on ratkaisijan asemassa, panostaako se nykyiseen vai lähteekö uuteen suhteeseen. Ottajia Käärmeellä kyllä on, sillä se kerää katseita missä liikkuukin.

Jos rakkaudessa onkin epävarmuutta ilmassa, niin Käärmeen raha- ja työasiat ovat sentään hyvällä mallilla. Hieman epäluuloisena luonteena Käärme osaa varoa eikä levittele lompakkoaan ihan kaikkien nähtäville. Tätä varovaisuutta kannattaa noudattaa myös tänä vuonna, jotta omat kolikot tai kortit eivät eksy huijarien taskuihin. Talousasioissa voi silti tulla vyön kiristäminen tilapäisesti eteen. Jossain vaiheessa vuotta perheen talouskassa kaipaa uudelleen budjetointia, ja pitää miettiä mitkä menot ovatkaan välttämättömiä ja mitkä eivät.

Työelämässä Käärmeeltä vaaditaan rohkeutta ja viestintätaitojen petraamista. Työyhteisössäkin Käärmeen pitäisi saada suu auki oikealla hetkellä omia etuja ja ideoita edistääkseen. Jos jotain erityistä työtehtävää tavoittelee, Käärmeen kannattaa asettua näkyville ja soitella hieman omaa rumpuaan, jotta sanoma varmasti menee perille päättäville tahoille asti. Käärme ei siis saa olla töissä liian vaatimaton ja syrjäänvetäytyvä. Rotan vuosi lupaa Käärmeille runsaasti työmatkoja, ahkeraa verkostoitumista sekä paljon sosiaalisia tilanteita. Käärme tutustuu hyviin kontakteihin, jotka auttavat sitä uralla eteenpäin.

Käärmettä kovasti stressannut Sian vuosi voi nyt alkaa näkyä terveydessä, jos Käärme ei kiinnitä siihen riittävästi huomiota. Tänä vuonna Käärmettä kehotetaan ottamaan oma hyvinvointi vakavasti, ennen kuin mitään vielä vakavampaa pääsee kehittymään. Mieti siis kaksi kertaa mitä teet ylitöiden, ruokavalion ja liikunnan suhteen, ja mikä voisi olla se mielihyvää tuottava harrastus, jolla päänsisäisiä höyryjä saa vähän tasattua. Kun on omassa kehossa hyvä olla ja parempi mieli, mahdolliset kuprutkin elämässä siliävät helpommin.

Perheen ja ystävien tuki on Rotan vuonna Käärmeelle erityisen tärkeää, ja sen kannattaa purkaa sydäntään luotettaville tahoille. Pikkuhiljaa kaikki ne tunnelukot ja solmuun menneet suhteet alkavat avautua. Käärme saattaa välillä väsähtää kiireisen elämäntyylinsä keskellä, mutta siihen auttavat ne tutut niksit: lepo ja omaan hyvinvointiin panostaminen.

Käärme on siis itse avainasemassa mahdollisten ongelmiensa ratkaisemisen suhteen, kunhan on myös avoin toisten neuvoille ja rakentavalle keskustelulle. Sisäinen työsarka se siellä vain odottaa, joten ei kannata osoitella syyttävää sormea kovin kauas omasta navasta. Käärme löytää lopulta kaikki ratkaisut katselemalla itseään rehellisesti peilistä. Jos Rotan vuoden alussa oma peilikuva ei vielä tarpeeksi miellytä, niin nyt on taas kokonainen vuosi aikaa treenata oman itsensä arvostamista. Opettele kehumaan itseäsi vuolaasti, Käärme, sillä sinussa on ainesta millaiseen muutokseen vain. Tulossa on todellinen ratkaisujen vuosi!

Jos vuosieläimesi on Käärme ja haluat saada selville mitä muita eläimiä kiinalaisen astrologian mukaiselta kartaltasi löytyy, niin tutustu kiinalaiseen Neljän Pilarin eläinhoroskooppiin. Meissä kaikissa asuu neljä eri eläintä syntymävuoden, -kuukauden, -päivän ja -kellonajan mukaan. Tulkinnassa kerrotaan myös mikä viidestä elementistä on sinulle läheisin, eli ns. itse-elementti.

Takaisin alkuun

Kiinalainen astrologia

Neljä Pilaria BaZi -tulkinta

Tutustu Neljä Pilaria BaZi -tulkintaan

Hevonen

Metalli-Rotan vuosi 2020 Hevonen

Hevosella on nyt törmäyskurssi edessä Rotan kanssa, mikä merkitsee vain yhtä asiaa: Hevonen ei ole onnettaren suosiossa tänä vuonna, valitan. Hevonen on Rotan pahin kiistakumppani ja joutuu nyt mukautumaan Rotan tahtoon. Kuumaverisestä ravurista tuleekin pelkkä rivityöhevonen vuonna 2020. Nyt täytyy olla sukimet kiltisti suussa ja mennä minne Rotta Hevosta ohjaa, sillä nämä kaksi eläintä törmäävät, ja haluaisivat mennä vallan eri suuntiin. Hevonen joutuu nöyrtymään pienen siimahännän edessä, mikä ei ole sille helppoa. Mutta ei peli silti menetetty ole, sitä vain pelataan nyt hieman eri säännöillä kuin mihin Hevonen on tottunut.

Törmäysvuosi ei ole koskaan helppo, joten Hevoselle ei voi luvata täysikuuta taivaalta eikä edes kapeaa kuunsirppiä. Varaudu pahimpaan, ja saatat yllättyä positiivisesti, kun kamalimmat skenaariot eivät toteutuneetkaan. Ja jos toteutuivat, Hevonen ei voi sanoa, etteikö sitä olisi ainakin varoitettu etukäteen!

Hevosen täytyy olla vähän epäluuloinen vieraiden suhteen, ettei tule huijatuksi. Nyt jos koskaan on oikea aika olla kuuliainen töissä, ja jättää nenäkäs uhittelu ja oman turvan aukominen vähemmälle. Muiden auttaminen auttaa myös Hevosta itseään. Yhteistyö, aito myötätunto ja toisten huomioonottaminen ovat oivallisia apuvälineitä, jotka lieventävät Hevosen mahdollista ahdinkoa. Vihamiehiä on turha hankkia, jos sen voi välttää omalla käytöksellään ja selkeällä kommunikoinnilla. Mitään uhkarohkeita hankkeita ei myöskään kannata aloittaa, kuten pistää startup-yritystä pystyyn tai ottaa kallista asuntolainaa, eikä vuorikiipeilykään ole paras idea juuri tänä vuonna. Jos Hevonen uhmaa onneaan ja menee naimisiin yhteenottovuonna, luvassa on yhteenottoja pitkin matkaa myös uuden puolison kanssa. Hevosen vihkivaloja suositellaan siis siirrettäväksi ainakin ensi vuoteen.

Raippaa tulee myös raha-asioissa, joten Hevonen joutuu kierrättämään vanhoja vehkeitään ja palttoitaan, uusiin hevoskärryihinkään ei välttämättä ole nyt varaa. Jokin täysin yllättävä menoerä voi tulla eteen, johon Hevonen ei ollut ajatellut rahojaan pistää. Säästäväisyys siis kunniaan, eikä Hevosen kannata lainata kaurojaan tai sokeripalojaan muille, sillä se ei välttämättä saa samalla mitalla takaisin kuin itse antaa. Ihmisten kielellä tämä tarkoittaa, että raha-asioissa on oltava tarkkana kuin porkkana, ettei tule huijatuksi tai menetä rahojaan liian hyvältä kuulostavissa sijoitushankkeissa. Talokaupat tai lainapaperit on nyt syynättävä erityisen tarkkaan, ettei tule jouduttua homeiseen asuntolainaloukkuun.

Hevosen täytyy hidastaa normaalisti nopea tahtinsa kevyemmäksi käyskentelyksi, jotta sillä pysyy Rotan vuonna homma kasassa. Hevoselle suositellaan mindfullnessia, mietiskelyä, meditointia, downshiftaamista - miksi sitä ikinä haluaakin kutsua. Terveyden, ihmissuhteiden ja ajankäytön kanssa on oltava itselleen rehellinen: mikä vie voimia, mikä taas tuo niitä lisää. Panosta siis itseesi, ja jaksat selättää Rotan vuoden Hevosen sinnikkyydellä.

Kun tunnustaa heti ensikättelyssä itselleen, että tämä vuosi ei ehkä tule menemään kuten niissä Strömssön paremmissa pilttuissa, Hevonen voi ikäänkuin armahtaa itsensä ja päästä loppuraveissa vähemmällä kirimisellä. Nyt ei ole pakko kaartaa hampaat irvessä kilpailuradalta toiselle, vaan jokusen kisan voi skipatakin. Omia hermoja kannattaa säästää. Jos tulee kilpailua vaikkapa uudesta työpaikasta, Hevonen ei ehkä tällä kertaa voitakaan, vaikka usein laukkaakin voittajana maaliin. No, ensi vuonna voi yrittää taas! Itseään ja omia taitojaan voi kehittää ”varikolla”, ja tankata ja huoltaa itsensä loistokuntoon. Palautuminen on tärkeää, eikä omia voimiaan nyt kannata kuluttaa loppuun asti.

Tämä välivuosiajattelu pätee niin työpaikalla kuin rakkauselämässä. Ehkä sitä suurinta intohimon huumaa ei tältä vuodelta voi odottaa, mutta vakiintuneet, hyvällä mallilla olevat suhteet kestävät kyllä. Jos Hevosen parisuhde kariutuu Rotan vuonna, se tarkoittaa vain, että suhde ei ollut vakaalla, toista osapuolta arvostavalla pohjalla. Sellaiset suhteet saattavat kariutua oli kyseessä mikä vuosi tahansa, mutta törmäyskurssi Rotan kanssa kyllä testaa Hevosten lähtöhaluja liian ahtaaksi käyneestä aitauksesta.

Tästäkin yhteenottovuodesta selvitään vielä maaliin asti, jos ei voittajana, niin rehtinä kilpailijana kuitenkin. Ole siis fiksu Hevonen ja panosta omaan hyvinvointiisi levolla, hyvällä ravinnolla ja pitämällä mielen virkeänä. Omaa onnellisuutta kohti kannattaa aina suunnata, sillä sen ei pitäisi koskaan tuntua liian raskaalta. Väkisin yrittämisen ja turhan touhuamisen voi unohtaa, ihan luvan kanssa.

Usein yhteenottovuosi myllertää elämän jollain odottamattomalla tavalla. Jos vuosi tuo sinulle mukanaan suuria muutoksia, älä potki liikaa vastaan. Jos muutos on tullakseen, se tulee joka tapauksessa, olit siihen valmis tai et. Joskus kannattaa vain uida virran mukana hyvältä tuntuvaan suuntaan, eikä pokkuroida vastaan, ja tämä on juuri sellainen vuosi. Ole itsellesi hyvä, niin Rotan vuosikin tuntuu hyvältä.

Jos vuosieläimesi on Hevonen ja haluat saada selville mitä muita eläimiä kiinalaisen astrologian mukaiselta kartaltasi löytyy, niin tutustu kiinalaiseen Neljän Pilarin eläinhoroskooppiin. Meissä kaikissa asuu neljä eri eläintä syntymävuoden, -kuukauden, -päivän ja -kellonajan mukaan. Tulkinnassa kerrotaan myös mikä viidestä elementistä on sinulle läheisin, eli ns. itse-elementti.

Takaisin alkuun

Kiinalainen astrologia

Neljä Pilaria BaZi -tulkinta

Tutustu Neljä Pilaria BaZi -tulkintaan

Lammas / Vuohi / Pukki

Metalli-Rotan vuosi 2020 Lammas / Vuohi / Pukki

Rotan vuosi lupaa hyvää Lampaalle, joten nyt on laitettava taas nasta lautaan ja kerimäkone lähtökuntoon. Lammas on tehnyt hyvää tiliä ja tulosta viime vuosina, joten sen kannattaa kiittää itseään hyvin tehdystä työstä. Olet saanut paljon aikaan, ihan omin avuin, lähipiirin tukea tietenkään unohtamatta. Kasaan kerätty villasato on komea ja Lampaan saavutukset suuria.

Tulossa on kuitenkin vähän laihempia vuosia tästä eteenpäin (eikä valitettavasti vyötärön kohdalta, vaan lompakon), joten Lampaan on oltava kaukaa viisas ja harkitsevainen. Nyt kannattaa pitää pää kylmänä, ettei haksahda mihinkään katajaan. Alkuvuosi tulee olemaan Lampaille kulta-aikaa, jolloin tehdään tärkeitä avauksia ja taloudellisia päätöksiä, mutta loppuvuodesta saattaa tulla jotain haasteita eteen ja suunniteltu kiihdytys ohituskaistaa pitkin voikin hidastua pelkäksi köröttelyksi kinttupolulla. Silloin auttaa, kun pitää pään kylmänä, ruumiin lämpimänä ja mielen rauhallisena. Ennakointi on Lampaalle nyt tärkeää, samoin kuin positiivinen asenne, jonka voimalla Lammas muutenkin pärjää monia muita eläimiä paremmin.

Lammas keskittyy Rotan vuonna eritoten bisneksiin, jotka sujuvat oikein mallikkaasti, etenkin vuoden alkupuoliskolla. Rahaa on tulossa kotiin päin, ja jotta tilanne säilyy sellaisena, ei kaikkia killinkejä kannata sijoittaa isoihin hankintoihin, vaan laittaa jotain fiksusti säästöönkin tulevien sateisten päivien varalle. Lampaan tulisi tehdä kaikki tärkeät päätökset järjellä, eikä antaa tunteille liikaa valtaa. Kaikille impulsseille ei kannata antaa periksi, vaan Lampaan tulisi kuljettaa äkilliset mielihalut ensin aivojen kautta ja pitää siellä tiukka neuvottelu itsensä kanssa. Lammasta kehotetaankin luottamaan ensin itseensä ja vaistoonsa, ja vasta sitten kuuntelemaan mitä muut kenties neuvovat. Jossain omassa suolenmutkassa Lammas kyllä tuntee mikä on oikea ratkaisu. Vaikka Lammas haluaakin panostaa tulevaisuuteen ja tähtää jo pitkälle suunnitelmissaan, niin kovin isoa lainaa ei kuitenkaan kannata ottaa, ellei ole ihan varma, että pystyy sen myös takaisin maksamaan. Lampaankin on parempi miettiä etukäteen, kuin määkiä murheissaan perästäpäin.

Jos Lammas ei tee omaa bisnestä, vaan on lampolassa muiden mukana palkkalistoilla, niin se saattaa haikailla useammankin eri urapolun suuntaan, ja haluaisi käydä kokeilemassa millaiset maastot ja niityt niiden varrelta löytyisi. Nyt olisi kuitenkin leikattava kaikki lillukanvarret pois ja keskityttävä olennaiseen, siihen omimpaan ammatilliseen ydinalueeseen. Jos Lammas panostaa täysillä osaamiseensa, sen on mahdollista päästä paljon pidemmälle. Joskus kannattaa olla pienen sektorin asiantuntija kuin tietää vähän kaikesta. Lammas hyötyy ylipäätään siitä, että se keskittyy kunnolla kulloinkin työn alla olevaan asiaan, eikä yritä tehdä kymmentä tehtävää yhtä aikaa. Lammas saattaa saada houkuttelevia työtarjouksia tänä vuonna, mutta sen pitää harkita tarkkaan onko nyt aika vaihtaa työpaikkaa, eli onko kyseessä askel uralla eteenpäin vai pelkästään sivullepäin. Joskus sivuaskeleet vain vievät kauemmas varsinaisesta päämäärästä.

Lampaan rakkauselämä jää Rotan vuonna vähän huonommalle hapelle työnteon mennessä sen edelle, mutta jos Lammas niin haluaa, se ehtii hoitaa myös parisuhdettaan ja ladata yhteisiä akkuja, lähtemällä vaikkapa lepolomalle toisen kainaloon loikoilemaan ja uudelleen kumppanin ajatuksiin tutustumaan. Ehkä ihan korkeimmat intohimon liekit eivät kuitenkaan roihua, mutta tuli se on pienikin tuikku. Mahdolliset ristiriidat arjessa on selvitettävä mitä pikimmiten, ettei mikään jää ikävästi pariskunnan välejä kaivelemaan. Sinkku-Lampaat löytävät kyllä puolestaan kerintäpaikalta yhteisiä villoja, mutta tiet saattavat erkaantua ennen pitkää eri laumoihin. Luvassa on siis pikemminkin ohimenevää actionia kuin ikuisia lemmenvaloja.

Terveyden kanssa voi olla jotain häikkää, kun Lampaalla on niin kova meno päällä ja tuhat projektia käynnissä. Koska työkuvioissa menee niin lujaa, on varottava, ettei pidennä päivää yöunia lyhentämällä. Kyllä Lampaankin pitää levätä, vaikka kuinka tuntuisi, että virtaa vielä piisaa. Pidä itsesi työkykyisenä myös kiinnittämällä huomiota ruokavalioon. Silloin ei mikään muukaan juttu ala närästää niin paljon!

Perhe ja lähin ystäväpiiri menee sosiaalisella Lampaalla usein kaiken muun edelle, mutta nyt kannattaisi tuijotella välillä omaa suloista napaa ja kysyä mitä sille kuuluu. Jos se pullottaa liikaa, jotain tartteis tehrä. Laittamalla prioriteetit kuntoon ja asettamalla oman hyvinvointinsa kaiken muun edelle, Lammas selviää epäilemättä loistavasti Rotan vuoden haasteista plussan puolelle.

Jos vuosieläimesi on Lammas ja haluat saada selville mitä muita eläimiä kiinalaisen astrologian mukaiselta kartaltasi löytyy, niin tutustu kiinalaiseen Neljän Pilarin eläinhoroskooppiin. Meissä kaikissa asuu neljä eri eläintä syntymävuoden, -kuukauden, -päivän ja -kellonajan mukaan. Tulkinnassa kerrotaan myös mikä viidestä elementistä on sinulle läheisin, eli ns. itse-elementti.

Takaisin alkuun

Kiinalainen astrologia

Neljä Pilaria BaZi -tulkinta

Tutustu Neljä Pilaria BaZi -tulkintaan

Apina

Metalli-Rotan vuosi 2020 Apina

Apinan pitäisi teoriassa olla Rotan hyvänä kaverina yksi vuoden suosikeista, mutta se löytyy ranking-listoilta häntäpäästä. Vuosi voi siis olla Apinalle yhtä arvaamaton kuin se itse. Apinaa kehotetaan ottamaan hieman pienempiä ja harkitumpia askeleita, eikä haukkaamaan palaa liian isosta banaanista, jottei se tukehdu ahneuteensa. On aika vähän jarrutella ja siirtää ne oikein isot paukut ja päätökset johonkin toiseen vuoteen, esimerkkeinä asunnon osto tai työpaikan vaihto. Aika ei ole otollinen kaikkein suurimpiin elämänmuutoksiin, pienempiin kylläkin.

Apinalle suositellaan selviytymiskeinoksi tiimityötä ja myötämielistä asennetta muita kohtaan. Apinan täytyy Rotan vuonna vetää hieman matalampaa profiilia työpaikalla ja turvautua diplomatiaan kaikissa ihmissuhteissaan. Tämä voi olla ns. hankausenergian vuosi, jolloin täytyy välillä hengitellä syvään ja laskea sataan ennen kuin reagoi toisten ärsytyksiin. Jollakulla voi olla jotain hampaankolossa Apinaa vastaan, mutta Apinan ei kannata sortua kinasteluun. On parempi antaa asian olla kuin ruveta vastahyökkäykseen, sillä Apinalla on käsissään nyt heikommat aseet kuin normaalisti eikä se voi voittaa tätä suunsoittokisaa. Apinan pitääkin olla pitkämielinen niin ystävien kuin ”vihollisten” kanssa eikä huudella suutaan soittelevien perään, sillä se vain pahentaa tilannetta.

Tänä vuonna Apina siis keskittyköön omaan tonttiinsa, ja tehköön siitä niin kauniin kuin mahdollista. On parasta pitää huolta ennen kaikkea omista asioistaan ja antaa muiden tehdä mitä ikinä tekevätkään. Keskittymällä tärkeimpään ja pitämällä hermonsa ja kielensä kurissa, Apinalla pysyy paletti paremmin kasassa. Rotan vuosi onkin Apinalle taitojen hiomista ja tulemista omaksi parhaaksi versiokseen. Tämä ei ole sellainen vuosi, jolloin kannattaisi lähteä soitellen sotaan ja paukutella henkseleitä toisten naamalle. Apinan paras ongelmanratkaisutemppu onkin kiinnittää huomio omaan sisäiseen kehitykseen ja mielenrauhan keräämiseen. Nyt tarvitaan sitä kuuluisaa Apinan kekseliäisyyttä, sitä, että esteitä kohdatessa mennään ali, yli tai kiertäen, sen sijaan että nähdään ainoana mahdollisuutena mennä suoraan suurimman esteen lävitse hampaat irvessä. Kiertotiet ovat sallittuja!

Apinan kannattaa pitää korvat ja anturat höröllä joka tilanteessa ja ottaa neuvoja vastaan kollegoilta sekä kuunnella itseään viisaampia ja kokeneempia. Töissä on myös pystyttävä tekemään mukisematta yhteistyötä, sillä kiukunpuuskat ja sooloilu oman mielen mukaan eivät auta Apinaa nyt yhtään. On oltava myös varuillaan, ettei lupaudu liian optimistisesti ihan joka hankkeeseen mukaan, sillä Apina ei ole parhaassa kuosissaan tänä vuonna. Voimat saattavat loppua kesken ennen loppukiriä, jos yrittää kaikkialle ehtiä. On parempi olla lupaamatta liikoja kuin perua jälkikäteen lupauksiaan, sillä se antaa Apinasta epäluotettavan kuvan. Maineensa menettämiseen Apinalla ei ole varaa.

Apina ei silti saisi myöskään laiskotella ja vetää lonkkaa, vaan nyt olisi tehtävä oikeasti töitä omien tavoitteiden eteen. Tulossa on ahkeran ja sinnikkään työnteon vuosi. Tänä vuonna on nimittäin kerättävä pesämunaa tuleville vuosille, ja laitettava rahaa säästöön yllättäviä tilanteita varten. Isoja rahallisia sijoituksia tai pelkkään arpaonneen luottamista on vältettävä. Jos Apina ei ole tarkkana, sen rahat saattavat valua muiden taskuun, joten varo huijareita ja hajamielisyyttä lompakon ja tilitietojen käsittelyssä, etenkin matkoilla. Seteleitä ei sada taivaasta Rotan vuonna, joten Apinan kannattaa laittaa omansa hyvään jemmaan korkeakorkoiselle säästötilille, jos sellaisen jostain vielä löytää. Patjanalus, säästöpossu tai sukanvarsi on sekin parempi kuin ei mitään.

Sitten sydämenasioihin. Rotan vuosi on vakiintuneille Apinoille ihanaa ja tasaista parisuhdeaikaa, ja sinkku-Apinat saavat tutustua uusiin ihmisiin kuin liukuhihnalta. Kumppaniehdokkaita kannattaa nyt katsella edestä ja takaa, sitoutumaan ehtii myöhemminkin. Kun kerrankin hyvänsorttista tarjontaa deittikentällä on, Apina voi huoletta viettää vauhdikasta seuraelämää.

Apinalle suositellaan seurustelun lisäksi ihan vain itseensä panostamista ja omaan hyvinvointiin satsaamista, sillä se pitää mielen korkealla. Harrasta siis ahkerasti ja kehitä rakkaita mielenkiintosi kohteita. Jos Apina tuntee kaipuuta lähimmäisenrakkautensa tyydyttämiseen, maailma on täynnä avuntarvitsijoita ja yhdistyksiä, joiden kautta yksikin apina voi olla muille avuksi. Uusia ystäviä voisi löytyä hyväntekeväisyyden ja vapaaehtoistyön parista, sillä Apinaa kehotetaan jakamaan iloa ja hyvää mieltä ympärilleen. Harrastusten tai järjestötyön parista löytynyt ystävyys voi muuttua myös sydänystävyydeksi ja antoisiksi keskusteluiksi, jotka rikastuttavat omaa sielunmaisemaa. Pistä hyvä siis kiertämään, ja se saavuttaa lopulta sinut itsesi moninkertaisesti.

Suurin muutos lähtee aina sisältäpäin, ja nyt Apinalla onkin hyvin pakattu eväsreppu tätä muutosten vuotta varten. Kunhan Apina vain pitää huolen, ettei reppu sisällä pelkästään herkkupaloja, ja että sitä ei avata jo porraskäytävässä ennen kuin on päästy edes matkaan! Apinan täytyykin kiinnittää huomiota erityisesti ruokavalioonsa ja liikuntaan, sillä turkistaan ulos kasvanut Apina ei enää jaksa panostaa samalla lailla potentiaalisiin ihmissuhteisiin tai työpaikan haasteisiin. Työstressi ja kiistat muiden kanssa voivat tuottaa Apinalle Rotan vuonna mahanpuruja, mutta muuten sen terveys on normaalilla ja kestävällä tolalla. Liikunta ja lepo ovat apuna, kun Apina haluaa voida hyvin ja saada uutta puhtia puseroon.

Jos vuosieläimesi on Apina ja haluat saada selville mitä muita eläimiä kiinalaisen astrologian mukaiselta kartaltasi löytyy, niin tutustu kiinalaiseen Neljän Pilarin eläinhoroskooppiin. Meissä kaikissa asuu neljä eri eläintä syntymävuoden, -kuukauden, -päivän ja -kellonajan mukaan. Tulkinnassa kerrotaan myös mikä viidestä elementistä on sinulle läheisin, eli ns. itse-elementti.

Takaisin alkuun

Kiinalainen astrologia

Neljä Pilaria BaZi -tulkinta

Tutustu Neljä Pilaria BaZi -tulkintaan

Kukko

Metalli-Rotan vuosi 2020 Kukko

Kukko on nyt onnettaren suosikkilistalla. Se on vuoden onnekkaimpien eläinten kärkikastia, ellei jopa kaikkein onnekkain eläin Rotan vuonna. Kukot voivat siis tuulettaa ja kiekaista korkealta ja kovaa saman tien. Muista pitää itseäsi voittajana jo tästä päivästä lähtien, niin pääset hyvään vauhtiin.

Kukolle ennustetaan jopa uskomatonta pintaliitoa pitkin taivaankaarta, ja sillä onkin kultamunia vähän joka korissa. Ihmissuhteet ovat ylipäätään hyvällä mallilla ja töissä kelpaa pörhennellä taidoillaan ja tiedoillaan. Kaikki tuntuvat tsemppaavan Kukkoa kuin yhteen ääneen, joten yhteistyöprojektit ja ideanikkarointi kukoistavat. Ura-asiat ja finanssit pyyhkivät hienosti ja Kukko voi lähteä uusiin hankkeisiin tai yrityksiin luottavaisesti mukaan, sillä pyrstön alla on aikaansaavaa tulta. Tämä onnistumisten aalto työpaikalla nostaa Kukon itsevarmuutta entisestään ja se saavuttaa kollegoiden piirissä taas piirun verran lisää kunnioitusta yltämällä menestyksellisesti niin omiin kuin yhteisiin tavoitteisiin.

Kukon itsetietoinen asenne auttaa kyllä, ei se kynnysmatoksi ole koskaan suostunutkaan. Kukkohan näyttää esimerkkiä ja herättää kaikki töihin olemalla itse ensimmäisenä ylhäällä! Tällä elämänasenteella ja työmoraalilla tulee pidemmän päälle oivallista jälkeä ja nyt kaikki sen vielä huomaavat. Omaa rumpuaan voi kyllä soitellakin, sillä sen ääni kantaa komeasti pitkälle. Panostus omaan brändiin, some-kampanjointiin tai bisnesenkeleiden etsimiseen kannattaa, nyt jos koskaan. Nykäise edes jostain narusta, jos haluat avata ovia unelmiisi. Nyt nuo ovet voidaan sinulle valmiiksi avata, ja vieläpä pitää auki, kun hypähdät sisään unelmaelämääsi toteuttamaan.

Kukon maineeseen liitetään kuitenkin hieman ylimielinen asenne ja terävät, töksähtelevät mielipiteet, joten Kukon kannattaa muistaa, että ihmiset saattavat katsoa sitä hieman värittyneiden silmälasien läpi. Ole siis kaikissa käänteissäsi diplomaattinen ja joustava, nyt kun kaikkien katseet kerta hakeutuvat sinuun. Kun osaat olla kanssakulkijoille huomaavainen ja avulias, niin kukaan ei voi kääntyä sinua vastaan ja torpata tavoitteitasi.

Tämä ystävällinen, muita kunnioittava asenne auttaa myös treffimarkkinoilla, jos kaipaat tänä vuonna uutta kumppania. Tämä on Kukolle loistava vuosi romantiikan suhteen. Sinun seuraasi hakeutuu yksi jos toinenkin ehdokas, sillä eläimellinen charmisi puree kummasti. Kukon täytyy silti pörhistää omat höyhenensä paraatiasentoon ensin ja ottaa niitä kuuluisia ensimmäisiä askeleita. Muut eivät ehkä uskalla lähestyä Kukkoa, ellei tämä itse tee ratkaisevia liikkeitä ja osoita olevansa kiinnostunut lähtemään mukaan leikkiin. Ja leikkiähän se ensin onkin, siihen asti, kunnes se on jo vakavaa.

Yksityiselämän puolella potentiaalisia partnereita ja ihailijoita siis riittää. Jos Kukko osaa komean ulkomuotonsa lisäksi vielä käyttää sanan säilää, eli antautua viestimään avoimesta tunteistaan, Kukko voi poimia Rotan vuonna rakkauden hedelmiä kaikki korit täyteen. Koska Kukko on niin vetovoimainen ja vastustamaton, etenkin nyt Rotan sen ylle heittämän tähtipölyn myötä, aviopuolisoiden ja pitkäaikaisten kumppaneiden kannattaa pitää Kukkoa hieman silmällä, sillä tämä kelpaisi muillekin partneriksi. Tämä on silti oikein mainio vuosi ostaa kihlat, astua avioliittoon tai muuttaa yhteen. Perheenlisäyskin on mahdollista, jos sitä haluaa. Sydämenasiat ovat siis hienosti hanskassa. Kukko voi Rotan vuonna kiekua onnesta vaikka joka aamu, sillä nyt lähtee elämä hurjaan nousukiitoon!

Jos Kukko mielii saada taloudellisia voittoja, sen ei kannata sijoittaa kaikkia kultamunia samaan koriin, vaan hajauttaa riskiä. Kukko, laitapa kaikki kanaset munimaan! Jos oikein hyvin käy, sieltä löytyy vielä se varsinainen kultainen pesämuna, jonka voimin päästään pitkälle. Kukon taloudelliset näkymät ovat siis oikein otolliset, ja nyt kannattaa takoa, kun kanat ovat kuumia. Rahahuolia Kukolla ei tänä vuonna siis juurikaan ole, mutta fiksu säästäväisyys kannattaa. Suuret sijoituspäätökset tulee tehdä vasta tarkkojen taustatutkimusten jälkeen, oli mielessä sitten pörssikeinottelu tai arvoasunnon ostopäätös.

Kukko siis pärjää Rotan vuonna melkein kaikilla sektoreilla, mihin se vain päänsä kääntää. Terveys jää ehkä heikoimmaksi kompastuskiveksi, kun Kukkoa viedään niin lujaa töissä ja vapaa-ajalla, mutta siihen on tarjolla kaikille samat niksit: pidä itsestäsi huolta, lepää ajoissa ja syö ravinnepitoisia jyviä. Pätee niin tänä vuonna, kuin sitä seuraavanakin.

Jos vuosieläimesi on Kukko ja haluat saada selville mitä muita eläimiä kiinalaisen astrologian mukaiselta kartaltasi löytyy, niin tutustu kiinalaiseen Neljän Pilarin eläinhoroskooppiin. Meissä kaikissa asuu neljä eri eläintä syntymävuoden, -kuukauden, -päivän ja -kellonajan mukaan. Tulkinnassa kerrotaan myös mikä viidestä elementistä on sinulle läheisin, eli ns. itse-elementti.

Takaisin alkuun

Kiinalainen astrologia

Neljä Pilaria BaZi -tulkinta

Tutustu Neljä Pilaria BaZi -tulkintaan

Koira

Metalli-Rotan vuosi 2020 Koira

Koiran elämässä on ollut kovaa menoa jo useamman vuoden. On tapahtunut niin edistysaskeleita kuin takapakkeja. Jos viimeksimainittuja on ollut enemmän, Koiralla saattaa olla iso ongelmakasa luita edessään. Rotan vuonna onkin mahdollisuuksia meheviin ongelmanratkaisutehtäviin. Koiran täytyy toden teolla ruveta ratkomaan omia pulmiaan ja miettimään mahdollisuuksiaan. Mitkä luut on jo kokonaan kaluttu, missä on vielä makua jäljellä? Kun pulmaa järsii tarpeeksi kauan, Koiran kulmahampaat saavat siitä erävoiton. Järsi siis sinäkin ongelmasi pienemmiksi suupaloiksi ja pian huomaat, ettei mitään ongelmaa enää ole jäljellä.

Päätöksenteko on Koiran avainsana tänä vuonna, mutta mitään päätöksiä ei kannata tehdä itsepäisesti muille muristen, vaan Koiran tulee ottaa avoimesti muiden mielipiteet ja tunteet huomioon. Sen täytyy tehdä muutakin kuin vain nostaa jalkaa ja kuvitella, että viesti on sillä selvä. Kaikki eivät Koiran merkkijärjestelmää kykene tulkitsemaan, joten sen täytyy merkittävästi panostaa kommunikointitaitoihinsa.

Jos Koira ei jolkottele pelkästään pitkin kyliä, vaan suostuu kohtaamaan kotikopin ristiriidat, se saa elämänsä taas raiteilleen ja itsetuntonsa nousemaan. Koira voi joko tyytyä räksyttämään ja syyttelemään muita ongelmistaan, tai sitten se voi tehdä itsestään varsinaisen rotukoiran, kisojen itsevarman voittajan, joka saa suitsutusta joka suunnasta. Valinta on täysin Koiran omissa tassuissa ja pätee kaikkiin elämänalueisiin. Mitalia ei tule rintaan, jos ei yhtään itse yritä petrata asemiaan.

Rotan vuosi edustaa Koiralle menestyksekästä aikaa työelämässä ja sillä on myös mahdollisuuksia tienata hyvin. Sivuduunit voivat olla yllättävän rahakkaita. Kovin radikaaleja irtiottoja työelämässä ei kuitenkaan suositella, vaan entisen virran mukana voi ajelehtia kunnes tietää tarkkaan oman suuntansa. Työpaikan vaihto tai edes asunnon vaihto ei ole nyt tähtiin kirjoitettu, vaan sitä kannattaa lykätä eteenpäin. Rakkauselämässä on tavallisen letkeää, yhdessäolo kumppanin kanssa tekee hyvää ja natsaa parisuhteen tiukemmin jengoilleen. Mehukkaasta luusta ei siis kannata haastaa riitaa, vaan nautiskella sitä yhdessä. Riidan saa kyllä helposti aikaan, mutta siitä jää ikävät puremajäljet. Olisi parempi vain silitellä toista myötäkarvaan.

Koiran kannattaa tänä vuonna tehdä inventaariota elämässään, ottaa parhaat purulelut esille ja asetella ne tärkeysjärjestykseen. Onko aika ottaa terveys tärkeimmäksi tavoitteeksi? Olenko oikeanlaisessa uraputkessa ja taitojani vastaavissa tehtävissä? Entä onko parisuhteessa ikäviä kiristyksiä ja kolotuksia, jotka hankaavat joka päivä? Tänä vuonna priorisointi ja elämän suunnan pohtiminen sujuu Koiralta yhtä sutjakasti kuin oman ruokakupin tyhjentäminen. Kun vatsa on täynnä, ja pino pulmia vieressä ratkottuna, niin johan koittaa Koiran onnenpäivät!

Koiralla on hyvä vuosi myös maineen suhteen. Jos hamuat isointa luuta ja näkyvyyttä tekemisillesi, Rotan vuosi voi hyvinkin tuoda sinut parrasvaloihin paistattelemaan. Nuole siis turkkisi puhtaaksi ja mieti jotain fiksua sanottavaa, sillä saatat olla etusivulla ennen kuin ehdit sanoa ”Metalli-Rotan vuosi 2020”.

Kaikki Koirat eivät kuitenkaan ole valmiita esittelemään itseään koiranäyttelyissä, ja saattavat asettua vastahihnaan. Oma asenne ratkaisee tässäkin. Kaikille Koirille onni ei potki. Voi jopa olla, että elämä potkii vähän takalistoon. Mielensäpahoittajille tämäkin on surkea vuosi, siinä missä edellinenkin. Sellaiset seurakoirat jäävät pidemmällä aikavälillä yksin, ja vain kirput jäävät silmille hyppimään. Kannattaa miettiä useamman kerran, oletko katukoirien kunniakas kingi vai pelkkä turha räkyttäjä, jota kukaan ei jaksa kuunnella. Tänä vuonna se on vähän joko tai.

Koirilla on mahdollisuus ottaa opikseen, tarkemmin sanoen opiskella ja syventää omaa tietämystään. Jos koulunpenkki kiinnostaa, tai saat sisäistä tyydytystä, kun perehdyt uusiin aihepiireihin, niin anna palaa. Sisälläsi kytee tiedonjanon liekki, joka ei sammu ennen kuin otat kirjan tai kurssimateriaalin käteen. Nyt puhutaan ennen kaikkea henkisistä asioista, joten on tarkoitus antaa runsaalla kädellä ravintoa omalle sielunmaisemalle.

Koiran kannattaa pitää tänä vuonna oma horisontti kirkkaana ja mieli avoimena, eikä tuijotella pelkästään pieniin kahakoihin lähipiirissä. Sen on mahdollista jättää vanhat kaunat taakse, ja ottaa uusi entistä ehompi minä esille. Sisäinen tieto ja omaan koiranvaistoon luottaminen parantaa kipeitä menneisyyden haavoja. Koiralle itse asiassa tekee hyvää nuolla hetki haavojaan, ja sitten pongahtaa uutta alkua kohti. Kun on niin paljon uusia reviireitä merkattavana, kuka jaksaa itkeä entisten perään?

Rotan vuosi onkin Koiralle henkisen uudistumisen aikaa, jos se vain itse on siihen valmis. Tätäkään luuta ei kanneta valmiiksi suuhun, vaan se on itse noudettava.

Jos vuosieläimesi on Koira ja haluat saada selville mitä muita eläimiä kiinalaisen astrologian mukaiselta kartaltasi löytyy, niin tutustu kiinalaiseen Neljän Pilarin eläinhoroskooppiin. Meissä kaikissa asuu neljä eri eläintä syntymävuoden, -kuukauden, -päivän ja -kellonajan mukaan. Tulkinnassa kerrotaan myös mikä viidestä elementistä on sinulle läheisin, eli ns. itse-elementti.

Takaisin alkuun

Kiinalainen astrologia

Neljä Pilaria BaZi -tulkinta

Tutustu Neljä Pilaria BaZi -tulkintaan

Sika

Metalli-Rotan vuosi 2020 Sika

Maa-Sian vuoden sikailut ovat nyt ohi ja paketoitu muistojen joukkoon. Viime vuonna pahnan etummainen joutuu nyt väistymään Rotan tieltä ja ottamaan taas asennon taka-alalta. Luonteelleen uskollisena Sika on taatusti ottanut omasta vuodestaan kaiken irti, ja rientänyt ehkä liiankin moneen paikkaan kalenterin sivuja heilutellen ja saparoaan paukutellen. Se oli rikasta aikaa ja Sian elämä oli täynnä actionia. Nyt Sialle tekisi hyvää huokaista hetki, sillä oman eläimen vuosi on aina koetteleva kokemus, niin hyvässä kuin pahassa.

Sika saattaa joutua paikkaamaan tänä vuonna talouttaan, jos sen menot kasvoivat viime vuonna yli budjetin. Sikailuilla on aina hintansa, ja nyt kun jäähdytellään menoa, Sika saattaa tajuta missä oikeasti mennään. Mutta ei hätä ole tämän näköinen. Sika on fiksumpi eläin kuin miltä se näyttää ja se tietää kyllä miten raha laitetaan poikimaan. Työrintamalla näyttää sitäpaitsi oikein kelvokkaalta ja Sikaa saattaa odottaa jopa palkankorotus tai uusi uljaampi asema. Sialla onkin varmasti jo monta hyvää suunnitelmaa valmiina, ja nyt on vain aika alkaa niitä toteuttaa. Vaikuttaa siltä, että Sika on aika kiireinen myös tänä vuonna, ja sen kalenteri saattaa olla jo pitkälle buukattu. Onkin tärkeää, että Sika keskittyy nyt nimenomaan velvollisuuksiinsa ja edistämään uraansa, sillä tästä on tulossa oikein hyvä vuosi ammatillisen kehityksen suhteen.

Rotan vuosi ei ole Sialle kuitenkaan joka saralla ihan sitä elämän parasta aikaa, vaan sitä saattaa vähän närästää viime vuoden ylenpalttinen meno. Kun tulee kolotuksia ja vatsassa kiertää, Sian pitäisi tajuta, että terveyttä täytyy tänä vuonna vaalia entistä enemmän. Sika on altis saamaan jonkun pöpön ruoastaan, jos ei tarkkaile mitä syö. Ruokavalioon on siksi kiinnitettävä huomiota. Osaako Sika hidastaa ja hillitä stressiään sekä pitää huolta itsestään on aiheellinen kysymys. Sikaa suositellaan myös välttämään kiistoja niin työpaikalla kuin kotiväen kanssa ja ottamaan sovitteleva asenne kaikissa mahdollisissa ristiriitatilanteissa. Kiristyneet ihmissuhteet kun ne vasta stressiä ja mahanpuruja aiheuttavatkin. Erityisesti työpaikalla kaikki eivät ole Sian kanssa samaa mieltä.

Viime vuosi avasi Sian silmät aivan uusille henkisille maisemille ja se kaipaakin lisää sisäisten näkymien avartamista. Sialle suositellaan opiskelua tänä vuonna, ja se on muutenkin aina kiinnostunut kehittämään tietojaan ja taitojaan. Nyt siihen on vielä tavallistakin paremmat mahdollisuudet. Ota siis agendalle kurssi tai pari, tai suuntaa pidempien opintojen pariin. Oikeastaan Sika on mieleltään aktiivinen melkein aina, joten sama tiedonhaun trendi jatkuu kuin ennenkin.

Sialle tekee hyvää keskittyä nimenomaan henkiseen kasvuun ja kestävään hyvinvointiin sekä arvottaa oman elämän tärkeysjärjestystä. Mikä menee kaiken edelle? Sitä Sian on syytä pohtia. Sika saattaa kaivata spirituaalimpaa otetta elämään, ja lähteekin nyt tutkimaan henkisempiä polkuja. Se on ajan henki, ja Sika on ajan hermolla. Sika kaipaa elämäänsä syvyyttä ja etsii kenties jopa itselleen sopivaa gurua, jolta oppia lisää. Joku muu on aina opiskellut henkisen kasvun oppimäärän jo edeltäkäsin, ja voi vuorostaan opastaa Sikaa eteenpäin. Jos oma sisäinen kasvusuunta on vielä vähän hakusessa, kirjaviisaus vie pitkälle. Omaehtoisen tutkimisen avulla Sika voi ensin itse perehtyä asioihin, ja valita vasta sitten ne sopivilta tuntuvat tietäjät ja gurut, jotka oikeasti tuntuvat jotain elämän salaisuuksista tietävän.

Sialla voi olla hermot kireällä tavallista useammin, erityisesti alkuvuodesta. Vuoden jälkimmäinen puolisko tuo onneksi Sian elämään kaivattua selkeyttä. Jos Rotan vuonna jonkinlaisia haasteita esiintyy, Sian on otettava Rotan nopeista reflekseistä mallia ja ratkaistava ne viivyttelemättä oman älykkyytensä, viileän järkensä ja intuitionsa avulla. Hyvältä tuntuvia päätöksiä ei kannata jäädä liian pitkään ylikypsäksi possuksi hauduttelemaan.

Viime vuonna Sialle povattiin rakkautta ja romantiikkaa yli oman tarpeen eikä huonosti mene nytkään. Tulossa on oikein sydäntä lämmittävä ja antoisa rakkauden vuosi, jonka aikana Sika saattaa tiirailla mielitiettyään pelkkien vaaleanpunaisten lasien läpi. Vapailla markkinoilla olevien Sikojen ei tarvitse kauaa yksin seilata, sillä nyt käy flaksi tavallista helpommin. Olipa Sika sitten sinkku tai vakiintunut, lempi leiskuu korkealla liekillä koko vuoden ja moni saattaakin sivusta katsella haikeasti Sian onnellisen parisuhteen perään. Jos pieniä kärhämiä esiintyy rakastavaisten välillä, ne täytyy selvittää heti eikä jättää mitään hampaankoloon, ettei tule ikäviä reikiä rakkauteen. Puhumalla suoraan sydämestään Sika paikkaa mahdolliset väärinymmärrykset nopeasti.

Sian kannattaa työteliäästä ja tiedonjanoisesta vuodestaan huolimatta raivata aikaa tärkeille ihmissuhteille ja harrastuksille, sekä pitää huolta terveydestään. Vaikka mentaalipuolen terveys saattaa olla ihan reilassa, Sian fyysinen terveys tuppaa präkäämään enemmän Rotan vuonna. Siksi kannattaisi rauhoittua, antaa palautumiselle aikaa ja ottaa kaikki oireet tosissaan. Toisin sanoen, on löydettävä sopiva balanssi elämään.

Jos Sika kokee Rotan vuonna stressiä, se johtuu lähinnä ajanpuutteesta. Maailmassa on niin paljon näettävää ja koettavaa ja Sika tahtoisi nähdä ja kokea sen kaiken. On lienee aloitettava nyt, ja elettävä jokainen päivä täysillä! Kunhan muistaa hiljentää mutkissa ja hiljentää välillä myös mielensä. Namaste.

Jos vuosieläimesi on Sika ja haluat saada selville mitä muita eläimiä kiinalaisen astrologian mukaiselta kartaltasi löytyy, niin tutustu kiinalaiseen Neljän Pilarin eläinhoroskooppiin. Meissä kaikissa asuu neljä eri eläintä syntymävuoden, -kuukauden, -päivän ja -kellonajan mukaan. Tulkinnassa kerrotaan myös mikä viidestä elementistä on sinulle läheisin, eli ns. itse-elementti.

Takaisin alkuun

Kiinalainen astrologia

Neljä Pilaria BaZi -tulkinta

Tutustu Neljä Pilaria BaZi -tulkintaan