Sisään

Astrokalenteri

Astrokauppa

Astro Akatemia

Tutki karttoja
Kirjaudu sisään

Uusi käyttäjä? Rekisteröidy tästä.

Astrologinen tietopaketti

Planeetat ja niiden symboliikka: Uranus

Uranuksen astrologinen merkki

UranusMateria on sielun ja hengen puristuksessa, eikä sillä ole kuin yksi suunta käytettävissään. Kreikkalaisen mytologian mukaan alussa olleesta Khaoksesta syntyi reheväpovinen Gaia (maa) paikassa, jossa asuisivat yhtenä päivänä jumalat ja ihmiset.

Muun maailmankaikkeuden syntyessä yksinäinen Gaia tunsi Eroksen kosketuksen ja synnytti itsestään ja itseään varten rakastajan. Hänen nimensä oli Uranos (taivas), ja hän peitti Gaian mustalla samettiviitallaan, jota koristivat kimaltelevat tähdet. Niiden keskelle jumalat myöhemmin tekisivät kotinsa.

Mytologiassa Uranus syntyy maata varten, mutta pitää kuitenkin sisällään koko muun kosmoksen tähtineen ja planeettoineen. Hermeettisen filosofian symboleilla kuvattuna Uranus kuvastaa toisaalta hengen (kosmoksen) ja toisaalta yksilöllisen sielumme valtavaa painetta materiaa kohtaan. Maan sisällä tällaisessa paineessa syntyvät kristallisoituneet timantit. Ihmisen elämässä Uranus kuvaa idean ja ajatuksen kristallisoitumista materiaaliseksi muodoksi, jota ei aiemmin ole ollut olemassa. Jotta joku itsellemme ja ympäristöllemme uusi asia saisi sijaa elämässämme, tarvitaan siihen yliluonnolliselta tuntuvia voimavaroja. Astrologiassa Uranus edustaakin ensimmäistä yhteyttämme kosmiseen maailmankaikkeuteen ja siksi sitä kutsutaan kosmiseksi planeetaksi.

Uranus haluaa opettaa meitä hyväksymään elämässämme asioita ja muutoksia, joita järkemme ei riitä ymmärtämään. Uranuksen kierto eläinradan ympäri kestää n. 84 vuotta eli ihmisiän. Sattumoisin Uranuksen löytäjä Willian Herschel eli juuri 84-vuotiaaksi. Tällainen kiertoaika kuvaa inhimillistä mahdollisuutta saada elämän aikana yhteys kosmisiin energioihin. Edustaessaan kosmista sykliä antaa Uranus astrologian välityksellä ihmiselle tilaisuuden olla tietoinen kauttaan tapahtuvan koko maapalloa koskevan muutoksen aikataulusta. Kosminen Uranus-sykli ei tietenkään kysy ihmisen lupaa muutoksille, vaan ne tapahtuvat joka tapauksessa. Olosi vain saattaa huomattavasti helpottua, kun tiedät olevasi tällaisen muutosprosessin kohteena. Lohduttavaa on myöskin tietää, ettei tämä Uranuksen edustama muutos koskaan ole ihmiselle haitallinen. Päinvastoin se poikkeuksetta muuntaa konkreettiset olosuhteemme ympäristössämme ja yhteiskunnassa tapahtuvia muutoksia vastaaviksi.

Monilla meistä on kuitenkin omat pinttyneet ajatusrakennelmamme, jotka eivät halua taipua ajan vaatimiin muutoksiin. Pitäessämme kiinni omista henkilökohtaisista suunnitelmistamme Uranus-jakson aikana, muutumme kosmisen maailmankaikkeuden syöpäsoluksi ja saamme vastaamme sellaisenluonnon ja ympäristön hyökkäyksen, ettei elämässämme jää kiveä kiven päälle. Uranus-jaksolla tulevia muutoksia ei pidä edes yrittää ymmärtää, niihin tulee vain sopeutua parhaalla mahdollisella tavalla, olivatpa ne mitä hyvänsä ja tulivatpa millä elämän alueella tahansa. Puu, joka ei taivu myrskyssä, katkeaa. En kehota sinua taistelemaan Uranuksen muutosvoimia vastaan, mutta jos sinussa elää epäilys nyt lukemaasi kohtaan, niin siitä vaan testailemaan heti seuraavan Uranuksen ohituksen tullessa kohdalle. Eihän suomalainen usko, ennen kuin kokeilee, joten siitä vaan. Koska Uranus on ensimmäinen kosminen planeetta, se ohitusta tehdessään alistaa kaikki aiemmin käsitellyt planeetat ja niiden energiat palvelemaan kulloinkin edustamaansa muutosta.

Hyväksyessämme Uranuksen edustamat uudistukset elämässämme palvelemme koko maapallon kehitystä ja palkkiomme on oleva sen mukainen. Tätäkin voi kokeilla ja mieluummin ennen edellä mainittua paljon riskialttiimpaa vaihtoehtoa.