Sisään

Astrokalenteri

Astrokauppa

Astro Akatemia

Tutki karttoja
Kirjaudu sisään

Uusi käyttäjä? Rekisteröidy tästä.

Astrologinen tietopaketti

Astrologisen kartan akselit käytännön elämässä: Keskiyö eli Imum Coeli (IC)

Ic

Jos synnymme yön pimeimpänä hetkenä, ovat Aurinko ja keskiyön piste samalla kohtaa eläinrataa. Keskiyöllä olemme yleisimmin sikeimmässä unessamme, ja näin toimii myös astrologinen keskiyön pisteemme. Unessa meille selviää moni asia, joka illalla näytti täysin ylipääsemättömältä. Aamulla ratkaisu löytyy käsittämättömän helposti.

Ollessamme siis kohtaamassa uusia asioita elämässämme tarvitsemme aiemmin alitajuntaan painuneita asioita nyt uudestisyntyneessä muodossa osataksemme käyttäytyä uuden mahdollisuuden vaatimalla tavalla. Näin tulee siis kaikkien asioiden kulkea tiensä ensimmäisestä kohtaamisesta, tietoisen hyödyntämisen, alitajuisen toimivuuden ja sisäisen tiedostamattoman prosessin kautta palvelemaan uuden elämän ja uuden mielekkyyden syntymistä.

Ellemme ole päivällä hoitaneet itsellemme asettamiamme tehtäviä, nousevat ne mieleen illan hiljaisina hetkinä. Voimme silloin päättää hoitaa keskeneräiset asiat ensitöiksemme aamulla, jolloin todennäköisesti saamme nukuttua rauhassa. Ellemme uskalla tehdä jo illalla vaadittavaa ratkaisua, ei nukkumisestakaan tule levollista, ja aamu valkenee yhtä tuskallisena kuin ilta päättyi. Elämässä tätä keskiyön pistettä vastaa koti ja perhe. Ellemme uskalla kohdata elämän haasteita ja toteuttaa niitä uran ja ammatin alueella, emmekä uskalla koko ajan olla selvillä toteuttamatta jääneistä asioista, ei kotielämäkään voi onnistua. Kotihan on paikka, jonne palataan työpäivän jälkeen lepäämään ja rauhoittumaan, keräämään voimia ja ideoita seuraavaa päivää varten. Ellei päivä ole sujunut hyvin, ja ellet ole saanut toteuttaa todellista itseäsi, ei kotiin tuleminenkaan maistu hyvältä.

Mihin sinä voimia ja ideoita tarvitset, ellet tähänkään asti ole uskaltanut niitä käyttää? Ulkoinen koti toimii siis vain mittarina sisäiselle tasapainolle ja harmonialle. Siksi kotielämästä ei voi tulla onnellista ennen kuin uskallat rohkeasti toteuttaa itseäsi päivittäisten uusien haasteiden edessä. Tärkeintä ei siis ole kuunnella perheesi mielipidettä päätöksiä tehdessäsi, sillä ellet uskalla tehdä itsenäisiä päätöksiä, on perhe ja koti käynyt tarpeettomaksi.

Koti ja perhe ovat elämän pohja ja perusta, mutta eivät elämä, vaikka moni yrittää itselleen niin uskotella. Ihmekös sitten, että avioeroja tapahtuu yhä tihenevään tahtiin, puhumattakaan perheistä ja parisuhteista, joista ei ole jäljellä muuta kuin sormukset sormissa.

Eläinradan merkeistä nousumerkkiä kuvaa Oinas, aloittaja; keskitaivasta Kauris, rakentaja; laskevaa merkkiä Vaaka, suhteuttaja ja keskiyötä Rapu, hedelmöittäjä.