Sisään

Astrokalenteri

Astrokauppa

Astro Akatemia

Tutki karttoja
Kirjaudu sisään

Uusi käyttäjä? Rekisteröidy tästä.

Astrologinen tietopaketti

Planeetat ja niiden symboliikka: Saturnus

Saturnuksen astrologinen merkki

SaturnusMateria hallitsee sielua. Kreikkalaisessa mytologiassa Saturnusta vastaa Kronos. Kun Kronoksen äiti pyysi lapsiaan lopettamaan Kronoksen isän alistavan ja väkivaltaisen käyttäytymisen ja suunnitteli isälle kostoa, kerrotaan Kronoksen vastanneen äidilleen: "Minä en pelkää julmaa isääni. Olisi aivan oikein päättää hänen sanoinkuvaamaton käytöksensä; loppujen lopuksihan se on täysin hänen omaa syytään. "

Sekä mytologia että hermeettinen filosofia opettavat meille Saturnuksen kovan läksyn:

"Löydämme edestämme aina kaiken tekemämme niin hyvän kuin pahankin. "

Elämässä tämä kuvaa sitä, että kaikki, mitä meille tapahtuu, on omien kylvöjemme satoa. Tällä tavoin olemme materiaalisten lakien alaisuudessa, eikä sielullamme ole lopulta mitään keinoa estää karman lakia toteutumasta. Karman (Saturnuksen) lakihan merkitsee vain ja ainoastaan omista teoistamme ja valinnoistamme vastaamista. Murhaaja joutuu vankilaan ja varas saa sakkoja; karman laki toteutuu. Monet puhuvat karmasta jonain mystisenä aikojen takaa tulevana saatanallisena voimana ehkä vain siksi, etteivät halua kohdata tätä päivää ja omaa vastuutaan sen oikeasta elämisestä. Meidän kehomme ja sen sisältämä fyysinen energia on materiaa, jonka sääntöihin sielumme on sopeuduttava. Selväähän on, että jalaton ei voi juosta ja sokea ei voi toimia tähystäjänä. Mihin kummaan tämä selkeä logiikka katoaa, kun puhutaan ihmisestä, jolla sattuu olemaan molemmat jalat, kädet, silmät, korvat, nenä ja suu. Aivan samalla tavoin, kuin jalattoman energia on rajattu, niin on jokaisella ihmisellä rajattu energia käytettävissään. Väsymys, tapaturmat ja sairaudet ovat Saturnuksen viestejä energiavarojemme ylittämisestä (karmaa). Ellemme tunnusta vastoinkäymisiä itse aiheutetuiksi, ne muuttuvat kovemmiksi ja kovemmiksi. Niskasärystä tulee ensin migreeni, sitten selkäsärky ja lopulta ehkä halvaantuminen. Sinä ehkä syytät karmaa vaikeuksistasi, kun olisit voinut korjata tilanteen paljon aikaisemmin tulemalla tietoiseksi niskasärystäsi ja elämäntilanteesta, jossa se ilmeni.

Samoin kuin olemme oman karman lakimme alaisuudessa, olemme tietysti myös ulkomaailman eli ulkoisen karman lain alaisuudessa. Jos yritys, jossa työskentelet ja hoidat hommasi todella hienosti, menee konkurssiin, ja jäät työttömäksi, niin olet kohdannut ulkoisen karman toteutumisen. Samoin voi käydä yhdessä puolisosi kanssa hänen toivomuksestaan hankitulle talolle tai autolle. Vakuuttamaton talo palaa tai auto menee romuksi. Hänhän niitä halusi ja hän ne menetti, joten sekin on sinulle ulkoista karmaa. Ulkoinen karma on monelle vaikeampaa hyväksyä kuin omakohtaiset vastoinkäymiset. Haluat ehkä suojella puolisoasi tai lapsiasi kohtalon iskuilta, jopa oman elämäsi kustannuksella, tajuamatta, ettei karman lakia voi estää toteutumasta. Vain lyömällä päänsä tuolin jalkaan pieni lapsi voi oppia varomaan sitä. Näin on myös aikuisten kohdalla.

Jokaisen on käytävä oma koulunsa, jos haluaa oppia elämään. Suojelemalla liikaa lapsiasi tai puolisoasi kiellät heiltä elämän ja myös sen löydät edestäsi usein kronosmaisen koston muodossa. Kuinka kiittämätöntä. Saturnus liikkuu eläinradalla huomattavasti Jupiteriakin hitaammin ja niinpä se transiittia tehdessään alistaa kaikkien aikaisempien planeettojen energiat oman lahjomattoman lakinsa alaisuuteen. Saturnus aikajaksojen kautta törmäät aina energiasi suuntausongelmiin.

Hyväksymällä näiden aikajaksojen vastoinkäymiset opiksi ja ojennukseksi pysyt oikeassa suunnassa ja energiavarojesi sallimissa rajoissa, eikä karman lain tarvitse ottaa järeämpiä pykäliä käyttöön.