Sisään

Astrokalenteri

Astrokauppa

Kulta-ajan
kauppa
Kirjaudu sisään

Uusi käyttäjä? Rekisteröidy tästä.

Lehtijuttu Räjäytyksestä

”Jos pidämme kiinni ajatuksesta tehdä asiat aina entistä paremmin ja olemme valmiit oppimaan virheistämme, menestymme elämässä.” – Seppo Tanhua

Tulevaisuus uusiksi ja päämäärä näkyviin

-         tietoisuuden räjäyttämistä Räisälässä  Seppo Tanhuan johdolla

 

”Jos pidämme kiinni ajatuksesta tehdä asiat aina entistä paremmin ja olemme valmiit oppimaan virheistämme, menestymme elämässä.” – Seppo Tanhua

 

7.-8. maaliskuuta Räisälän opiston kauniissa maisemissa nähtiin tietoisuuden räjäyttävää toimintaa. Kymmenen eri ikäistä ihmistä oli päättänyt pistää elämänsä ojennukseen. Jokainen tuli eri lähtökohdista ja elämäntilanteista Seppo Tanhuan Räjäytä tietoisuutesi -kurssille aikomuksenaan saada näkyviä muutoksia aikaan omassa elämässä. Olin yksi heistä.

Jokaisella meillä on asioita, joihin toivoisimme parannusta. Kyse ei välttämättä ole isoistakaan jutuista. Pienikin parannus jollain elämän alueella voi tuoda pitkäksikin aikaa virtaa arkeen. Lähdin itse etsimään kurssilta oivalluksia ja rohkeutta jatkaa valitsemallani polulla. Tuntiessani kiireen ja hektisyyden taakaksi, olin jo pidemmän aikaa hidastanut elämänrytmiäni ja antanut aikaa omalle hyvinvoinnille. Terveelliset elämäntavat olivat tulleet mukaan luonnollisesti, mutta tuntui että välillä ote pääsi lipsumaan. Lenkkipolku ei varsinkaan talven räntäkeleillä houkutellut ja pimeä aika oli suorastaan ollut otollinen pienelle herkuttelulle kynttilän valossa. Kevään tullen kaipasin asiaan muutosta. Tarvitsin energiaa ja virtaa, joka tuntui talven pimeydessä lopahtaneen. Elämäni kaipasi dynaamisuutta ja jämptiyttä rutiineihin.

Kurssi alkoi jännittyneissä tunnelmissa, olin hieman hermostunut enkä tiennyt mitä odottaa. Räisälän opiston energia on kuitenkin keventävää, vanhan voimapaikan tunnelma imaisee mukaansa saman tien. Kokemäellä sijaitseva henkinen kurssi- ja koulutuskeskus rauhaisassa maalaismiljöössä  on kaupungin meluun tottuneelle kirjaimellisesti henkäys raikasta ilmaa. Kurssikavereista irtosi myös heti rempseää huumoria, joka sai olon tuntumaan kotoisalta.

 

”Räjäytyksen” perusidea on yksinkertainen. Menestys tulee omista päätöksistä ja niiden toteuttamisesta käytännössä. Ongelmien tullessa tärkeää on visualisoida tapahtuma ratkenneena. Kurssille osallistumiseen ei tarvinnut muuta kuin intoa ja  halua muutokseen sekä tyhjän päiväkirjan. Kurssia ennen oli jo pitänyt miettiä omia unelmiaan ja kirjata niitä ylös. Esityö helpotti kurssin alkamista, sillä omiin unelmiin käytiin heti käsiksi. Avainasiana oli laittaa asiat käytäntöön ja toimimaan.

Saimme jokainen toisesta kurssilaisesta ”sielunkumppanin”, henkilön, jolle voimme kertoa omia ajatuksia ja haaveitamme kurssin aikana. Aloitimme fokusoimalla itsellemme kurssille osallistumisen päämäärän. Sielunkumppanin tehtävä oli kurssilla olla kuunteleva korva ja tukea muutoksessa. Oman sielunkumppanini kanssa löysimme heti yhteyden ja tuntui helpottavalta saada asioita ulos. Joistain unelmista ei tule välttämättä aina edes puhuttua. Monelle paikalla olleelle Räjäytä tietoisuutesi -kurssi oli osa hyvin tärkeää itsearviointia. Kaikki pistettiin puntariin. Missä vaiheessa oma elämä on? Olenko siellä minne halusin? Minne tässä hetkessä haluan mennä ja mitä tehdä?

Seppo Tanhuan johdolla tutustuimme positiivisen energian nostatukseen lämmittelemällä. Musiikilla, liikkeellä ja sanoilla nostimme energiatasoamme aina ennen päiväkirjaan kirjoittamista. Jokainen sai ilmaista itseään tanssin kautta kuten tahtoi, ja meno oli välillä aika villiäkin. Oli ilo olla mukana innostuneessa porukassa. Tanssin jälkeen raikui Räisälässä positiivisia voimasanoja. ”Jes, jes jes!!”  Sykkeen nostaminen sai energiat liikkeelle ja ajatuskin luisti jouhevammin. Tämän jälkeen jatkettiin  aina tärkeitä pohtimistehtäviä ja hiljennyttiin omaan nurkkaan kirjoittamaan rauhassa ajatuksia päiväkirjaan. Löysimme kurssilla kiitollisuuden aiheita tämän hetkisestä elämästä ja annoimme unelmille tilaa tulla esiin. Keksimme lisäksi konkreettisia keinoja päästä unelmiin käsiksi joihin olimme valmiita sitoutumaan kurssin jälkeenkin. Asetimme kaikki itsellemme tavoitteita asioille, joita voisi tehdä joka viikko.

 

Tärkeintä päiväkirjaan merkitsemisessä oli asioiden kirjoittaminen kuin ne olisivat jo totta. Asiat tuli ilmaista positiivisesti preesens-muodossa, kuin olisi nähnyt ne jo edessään. Unelmien visualisoimisessa auttoi myös päiväkirjan mastermind -kuva, johon piirsimme kukin omat tavoitteemme. Kirjoitimme päiväkirjaan lisäksi vuosisuunnitelman, mitä halusimme saada aikaan tänä vuonna. Tarkoitus oli myös kirjoittaa viikoittain omia tavoitteita ylös.

Menetelmänä päiväkirja saattaa kuulostaa hassulta, jollei ole tottunut sellaista pitämään. Se kuitenkin toimii. Jokaisella on päämääriä, tavoitteita, joihin toivomme pääsevämme. Enemmän tai vähemmän ja vaihtelevalla menestyksellä työskentelemme niiden eteen. Usein arjessa kuitenkin hukkaa fokuksen ja sitä tarvitsee jotain joka muistuttaa siitä minne oli menossa. Päiväkirja toimii tässä mielessä erinomaisesti. Sieltä voi aina tarkistaa omat päämäärät, joiden avulla pysyy arjessa vahvemmin kiinni nyt -hetkessä. Visualisointi mastermind-kuvan avulla ja preesensin käyttäminen kirjoittamisessa antavat ajatuksille siivet. Kyse on luomistyöstä. Ajatuksissa voimme olla juuri nyt siellä minne haluamme. Haluaminen, tarvitseminen ja pakko jää pois, kun ”meillä on se jo”, oli SE sitten uusi mies, parempi työ tai hoikempi kroppa. Tekemisestä tulee hauskaa, nautinto palaa elämään, epätoivo häviää vähitellen. Energiaakin jää enemmän asioiden toteuttamiseen.

 

Kurssin avainsana oli päätös. Päätöksillä elämään saa jämptiyttä. Kuten Seppo Tanhua kurssilla asian ilmaisi : ” Jos siitä on tehty päätös, se toimii. Jollei se toimi, se ei ole päätös vaan vain aikomus”.  Aikomukset ovat vain toteuttamatta jääneitä päätöksiä, ja sellaisia kukaan ei varmasti lähde elämässään hakemaan. Päätöksen toteuttaminen lähtee ajatuksen fokusoinnista kohteeseen. Ihminen vetää puoleensa sitä mitä ajattelee. Negatiivisilla sanoilla ja ajatuksilla on suuri valta luoda tilanteita, joita emme halua. Positiivinen ja odottavainen elämänasenne on siksi äärimmäisen tärkeää varsinkin kun kurssi loppuu ja oikea elämä alkaa. Olemme sitä mitä ajattelemme, vedämme sitä puoleemme millä täytämme mielemme.

Kurssilla opitaan luomaan ne voimalauseet, tanssit, huudot, sanat, joilla voi tsempata itseään arjessa. Päiväkirjaa on tarkoitus jatkaa kurssin jälkeenkin. Myös sielunkumppanin kanssa oltiin yhteydessä jälkikäteen ja palauteltiin kurssin asioita mieleen. Tavoitteista puhuttiin yhdessä ja niiden onnistumista puntaroitiin. Itse opin kurssilta, että positiivista mielentilaa voi säädellä, sitä pystyy ylläpitämään itse oikeilla valinnoilla.  Koin selkeästi mielialani parantuneen kurssin jälkeen. Turha murehtiminen jäi vähemmälle ja jäi enemmän energiaa toteuttamiseen. Tavoitteissani olen ollut itselleni armollinen sillä tiedän, ettei mikään muutos tapahdu yhdessä yössä. Pidemmässä ajassa voi kuitenkin saavuttaa isoja asioita. Nytkin huomaan menneeni eteenpäin paljon, lenkkeily maistuu, työt sujuvat ja virtaa riittää. Siitä on hyvä jatkaa. Menestys on sitä, että tietää mitä haluaa, tekee töitä sen eteen ja saavuttaa sen. Meistä kaikista on siihen. Tärkeintä on elää ja toimia hetkessä, sillä kaikki olennainen tapahtuu juuri nyt. Meillä itsellämme on avaimet kädessämme, me olemme luojia.

 

 

Räjäytä tietoisuutesi on Seppo Tanhuan missio. Tanhua tutustui kurssin teemoihin Lontoossa juhannuksena 2007 Anthony Robbinsin Unleash your inner power-kurssilla.

- Lähdin kurssille erään ystäväni suosituksesta tietämättä siitä hirveästi mitään etukäteen. Oli vain tunne, että siinä saattaisi olla jotain. Olin sopinut pitäväni tiedotustilaisuuden kurssista Tampereella viikko sen jälkeen, jossa tulikin sitten kerrottavaksi paljon asiaa, Tanhua kertoo.

Kurssin perusideana on oman unelman tuominen käytännönläheiseksi ja aloittaa tietoinen tekeminen sen saavuttamiseksi. Alueet, jotka elämässä eivät ole kohdallaan korjataan samalla tietoisella tekemisellä ja visualisoimalla ne jo täydellisinä. Määritellään oma missio, intohimo, päätyö.

Elämä muuttui ratkaisevasti. Tanhuan mukaan kurssin jälkeen kotiin palasi eri mies. Muutos alkoi pieninä askelina ja sisäisenä liikkeenä. Sisäiset valinnat alkoivat pian paistaa myös ulospäin. Tanhuan mukaan kurssin parasta antia oli jatkuva positiivinen virta. Sisäinen kamppailu jäi vähitellen vähemmälle.  Huonoja päiviä ei enää ollut, vain heikkoja hetkiä.

Räisälän kurssi on järjestyksessä kymmenes Sepon pitämä räjähdys. Mies kuitenkin sanoo, että kaikista hänen pitämistään kursseista tämä on ollut puhuttelevin. Tanhua kertoo päästäneensä tällä kurssilla irti aikaisemmasta kurssirakenteesta ja antaneensa uusien elementtien olla läsnä. Päiväkirjan ja sielunkumppanin merkitys kasvoi tällä kurssilla mittaamattoman suureksi.

- Annoin kurssin mennä enemmän omalla painollaan. Tuntui valtavan ihanalta nähdä että kurssi elää ja sen voima kasvaa kokoajan, hymyilee Tanhua.

 

                       

Jatkoa seuraa. Toukokuussa kokoontuvat Räjäytä tietoisuutesi -kurssin käyneet Oktaavihyppyyn Räisälän opistoon ylittämään itsensä. Tiedossa varmasti jännittäviä oivalluksia.

 Kirjoittanut toimittaja: Anna Poikkimäki

Lisäinfoa Sepon pitämistä kursseista www.astro.fi

Ota yhteyttä Seppoon! seppo@astro.fi