Ilmainen Vuosi 2024 e-kirja

Vuosihoroskooppi

Liity postituslistalle, niin lähetän sinulle vuosihoroskoopin kaikista 12 horoskooppimerkistä.

Lähetin e-kirjan sähköpostiisi.
Tarkista osoite, se vaikuttaisi olevan puutteellinen.
Odottamaton virhe tapahtui. Kokeile hetken kuluttua uudestaan.


Odota hetki

Antamalla sähköpostiosoitteesi liityt postituslistalle ja saat Vuosi 2024 -PDF-horoskoopin. Postituslistalta pääset pois yhdellä klikkauksella. Sähköpostiosoitettasi ei anneta eteenpäin.

Liittymällä hyväksyt postituslistan tietojensiirtokäytäntömme.


Sisään

Astrokalenteri

Astrokauppa

Astro Akatemia

Tutki karttoja
Kirjaudu sisään

Uusi käyttäjä? Rekisteröidy tästä.

Tiina Tolvanen

Tiina Tolvanen

14.5.2024

vieraskirjoitus:

Miksi anteeksi antaminen on niin tärkeää?

Jokainen meistä on tullut joskus loukatuksi ja vihastunut, moni on jopa katkeroitunut. Tiedän ihmisiä, jotka ovat kantaneet kaunaa läpi elämänsä. Jotkut heistä sanovatkin suoraan, etteivät aio antaa kokemaansa vääryyttä ikinä anteeksi. 

Vihaamiseen ja katkeroitumiseen liittyy tietynlaista vääristynyttä voimantunnetta. Vihatessaan moni kokee viestittävänsä, ettei häntä saa kohdella huonosti. Saatetaan ajatella, että päästämällä irti vihasta alistuu toisten kaltoinkohtelulle ja on siten heikko. 

Loppujen lopuksi vihaan takertuminen ei kuitenkaan ole hyväksi tai tarpeen, päinvastoin. Miksi näin on, miksi anteeksi antaminen on tärkeää ja kuinka antaa anteeksi?

Anteeksi antamiseen liittyvät väärinkäsitykset

1. Antamalla anteeksi alistun kaltoinkohtelulle

Tästähän ei suinkaan ole kyse. Jos sinua on kohdeltu huonosti voit, ja sinun kuuluu, asettaa omat rajasi. Voit tarvittaessa tehdä vahvojakin toimenpiteitä itsesi suojaamiseksi, kuten katkaista välit toiseen ihmiseen tai tehdä hänestä rikosilmoituksen. Lievemmissä tapauksissa riittää, että kerrot avoimesti, miltä toisen käyttäytyminen tuntui. Jos vastapuoli on avoin katsomaan peiliin ja muuttamaan käytöstään, suhteenne voi jatkua jopa entistä syvempänä.

Itse olen esimerkiksi vähentänyt yhteydenpitoa tai lopettanut sen kokonaan sellaisten ihmisten kanssa, joiden käytös on ollut epäasiallista. Olen myös opetellut sanomaan heti ja mahdollisimman avoimesti, jos toisen käytös on tuntunut pahalta.

Kun tilanteeseen liittyvät tarvittavat konkreettiset toimenpiteet on tehty, voit antaa anteeksi ja päästää irti. Nämä kaksi asiaa eivät siis sulje toisiaan pois. Toki anteeksi antaminen ja irti päästäminen ei ole aina helppoa ja voi viedä aikaa. Tärkeintä kuitenkin on, että tiedostat haluavasi sitä ja pyrit prosessoimaan asiaa aktiivisesti.

2. Jos antaa toiselle anteeksi, hän ei "ikinä opi"

Tämäkään ei pidä paikkaansa. Elämä pitää kyllä huolen, että jokainen saa tarvitsemansa oppiläksyt. Sinun ei tarvitse uhrata itseäsi vihalle toimiaksesi jonkun opettajana. Tämä tuskin edes toimii, ja lopulta viha myrkyttää vain sinua, ei sitä jota vihaat.

Olen itse asiassa huomannut, että anteeksi antaminen ja rakastaminen opettavat paljon enemmän kuin viha ja katkeruus. Mutta tässäkin on hyvä muistaa, että velvollisuutesi ei myöskään ole rakastamalla "pelastaa" ketään. Ei siis tule uhrata itseään myöskään niin, että antaa anteeksi ja sietää epäasiallista kohtelua loputtomasti.


3. En voi antaa anteeksi koska en ole saanut anteeksipyyntöä

Vaikka sinua loukannut ihminen ei edes ymmärtäisi tai myöntäisi toimineensa väärin, voit antaa anteeksi. Voit antaa anteeksi myös ihmiselle joka on jo kuollut.

Anteeksi antamisessa on lopulta kyse enemmän sinusta kuin siitä toisesta. On kyse siitä, että SINÄ VAPAUTAT ITSESI tapahtuneesta hyväksymällä täysin sen mitä toinen teki. Hyväksymällä, että siinä hetkessä tuo ihminen omine traumoineen ja haavoineen päätyi kyseiseen ratkaisuun. Mennyttä ei voi muuttaa, mutta siitä voi päästää irti. Tuon toisen vastuulla on jonakin päivänä tiedostaa oma toimintansa, antaa anteeksi itselleen ja sitä kautta vapauttaa itsensä tapahtuneesta. Toki, jos mahdollista, hän voi myös pyytää anteeksi tekojensa kohteelta. Sydämestä tullut anteeksipyyntö on hyvin parantava teko.

4. Loukkaannuin, joten toinen selvästikin käyttäytyi väärin

Tämä ei aina pidä paikkaansa. Joskus loukkaannumme ja vihastumme vaikkei toinen olisi edes tehnyt mitään väärää. Tai ainakaan niin suurta vääryyttä, että se oikeuttaisi reaktiomme. Silloin kannattaa katsoa rehellisesti itseään ja tutkia, miksi toisen käytös triggeröi niin kovasti. Mihin haavaan toisen käytös osui? Kuinka voisin parantua siitä? 

Nämä tilanteet ovat todella hedelmällisiä henkisen kasvun paikkoja, joihin kannattaa pysähtyä. Pintaan voi nousta jokin traumaattinen kokemus, ja nyt sinulla on hyä hetki vapautua siihen liittyvästä tunnetaakasta.


Kuinka voin antaa anteeksi?

Pienten asioiden antaminen anteeksi on luonnollisesti helpompaa kuin isojen. Jos sinua on kohdeltu vakavasti kaltoin, esimerkiksi pahoinpidelty henkisesti tai fyysisesti, on anteeksi antaminen todennäköisesti pitkä prosessi ja voi vaatia ammattiapua. Eikä kannatakaan kiirehtiä, vaan sallia itselleen kaikki tunteet ja käydä ne läpi turvallisesti. Rakasta itseäsi tässä tilanteessa ja ota vastaan kaikki tarvittava apu ja tuki.

Helpommissa tilanteissa prosessi voi tapahtua nopeastikin. Joka tapauksessa se vaatii omien tunteiden kohtaamista ja läpi käymistä. Oikein harjaantunut voi antaa anteeksi samassa hetkessä kun tilanne tapahtuu. Hän tunnistaa mitä tapahtuu ja valitsee heti päästää tunnetasolla irti tapahtuneesta, sen sijaan että vihastuisi. 

Jos joku vaikkapa tiuskii sinulle, toteat vain mielessäsi että okei, tuolla ihmisellä on nyt jostain syystä paha olla. Saatat kysyä rauhallisesti että hei, onko jokin vialla? Parhaassa tapauksessa tilanne laukeaa ja toinen voi kertoa pahasta olostaan sinulle.

Anteeksi antaminen helpottuu, kun ymmärrät, että toista kohtaan huonosti käyttäytyvä ihminen heijastaa käytöksellään omaa pahaa oloaan. Hän ei yksinkertaisesti ole siinä tilanteessa osannut tai kyennyt valitsemaan toisin. Vihan sijaan sinussa voi herätä jopa myötätunto tuollaista ihmistä kohtaan.

Yhteenveto

Anteeksi antaminen vapauttaa sinut menneisyyden ikävistä kokemuksista, kun taas viha ja katkeruus myrkyttävät sinua sisältäpäin. Muista kuitenkin tarvittaessa vetää rajat ja suojella itseäsi, sekä antaa aikaa tunteidesi läpikäymiseen. Anteeksi antaminen helpottuu kun ymmärrät, että huono käytös kumpuaa aina ihmisen omista traumoista. Joskus myös loukkaannumme aiheetta, tai ylireagoimme ja silloin on peiliin katsomisen paikka!

Valoa ja vapautta päivääsi,
Tiina Tolvanen

Hei Astrologian Ystävä,

Toukokuun astrologinen harmonia luo poikkeuksellisen suotuisat olosuhteet uudistuksille ja menestykselle, kuten planeettojen asetelmat jo ennakoivat. Jupiterin, Uranuksen, Neptunuksen ja Pluton dynaamiset kohtaamiset tarjoavat ainutlaatuisia mahdollisuuksia, jotka vahvistavat Marsin antamaa lisäpotkua innovaatioihin ja henkilökohtaiseen kasvuun.

Kulje toukokuussa eteenpäin rohkeudella ja intohimolla

Tässä lisätietoa kaikista upeista astrologisista tulkinnoista, jotka ovat nyt saatavilla keväisen erikoistarjouksen puitteissa. Ota kaikki irti näistä ainutkertaisista tilaisuuksista syventää ymmärrystäsi itsestäsi ja ympäröivästä maailmasta:

Auringon Paluu -tulkinta

Tämä tulkinta tarjoaa syvällisen katsauksen tulevaan syntymäpäivävuoteesi, keskittyen erityisesti sinun henkilökohtaisiin teemoihisi ja potentiaalisi toteuttamiseen. Se on kuin henkilökohtainen uudenvuoden lupaus sinulta itsellesi. Tarjous sisältää kaksi tulkintaa yhden hinnalla, vain 27,90€ (norm. 33€).

Lue lisää ja tilaa täältä

Tarjous voimassa 19.5.2024 saakka.

Astrokalenteri 2024 tulkinnat

Tämä laaja vuositulkinta antaa sinulle päiväkohtaiset ohjeet ja neuvoja, miten parhaiten hyödynnät vuoden astrologiset energiajaksot parhaiten. Se on kuin henkilökohtainen opas koko vuodeksi, räätälöitynä juuri sinun syntymäkarttasi perusteella, nyt vain 26,90€ (norm. 34,90€). 

Lue lisää ja tilaa täältä

Tarjous voimassa 19.5.2024 saakka.

UUTUUS: Astrologinen Alkutaival - Luonteesi Voimat Horoskooppi tulkinta 2.0

Uudistettu versio, joka tarjoaa tarkempia oivalluksia ja syvällisempää ymmärrystä omista luonteenpiirteistäsi ja voimavaroistasi. Täydellinen työkalu itsetuntemuksen lisäämiseen, saatavilla vain 28,90€ (norm. 34,90€). 

Lue lisää ja tilaa täältä

Tarjous voimassa 19.5.2024 saakka.

UUTUUS: Suuri astrologiakirja: Planeetat ja täydellinen sinä - Laajennettu painos

Kattava teos, joka avaa syvällisesti planeettojen vaikutuksia sinun elämässäsi. Tämä laajennettu painos sisältää uusia osioita ja tulkintoja, jotka rikastuttavat astrologista ymmärrystäsi, nyt vain 33€ (norm. 44€). 

Lue lisää ja tilaa täältä

Tarjous voimassa 19.5.2024 saakka.

Hyödynnä nämä ainutlaatuiset tilaisuudet ja tee tulevasta vuodestasi tähtien siunaama. Tilaa omasi nyt!

Palaa Tiina Tolvanen blogi hakemistoon

Tästä Seppo Tanhua blogi hakemistoon

Tästä Timo Kalliokoski blogi hakemistoon

Tästä Johanna Vilén blogi hakemistoon

Tästä Arto Virtanen blogi hakemistoon

Tästä Virpi Karjalainen blogi hakemistoon

Tästä Jenniemilia Demus blogi hakemistoon

Tästä Hanna Lindström blogi hakemistoon

Tästä Evgenia Nyyssölä blogi hakemistoon

Tästä Anne Sundell blogi hakemistoon

Tästä Janne Laakso blogi hakemistoon

Tästä Margie Marketta Mylläri blogi hakemistoon

Tästä Irene Länkinen blogi hakemistoon

Tästä Esa Hyppönen blogi hakemistoon

Tästä Talvetar blogi hakemistoon

Hallitse postituslistan asetuksia / Liity postituslistalle

Tiina Tolvanen

Olen Tiina Tolvanen, pitkän linjan henkisen polun kulkija, voimaeläinten viestintuoja, kuvataiteilija ja graafinen suunnittelija. Heräsin henkisesti 2000 -luvun alussa kun suorituskeskeinen elämäasenteeni ajoi minut loppuun. Aloin kysyä kysymyksiä ja etsiä niihin vastauksia sisältäni. Tietoisuuden auetessa pelkoni alkoivat väistyä, tehden tilaa luottamukselle ja rakkaudelle. Vuonna 2015 ryhdyin tekemään taidetta ja pian myös voimaeläimet ilmestyivät elämääni. Toimin nykyisin yrittäjänä Suden Kutsussa, ja autan ihmisiä eteenpäin henkisen kasvun haasteissa taiteen ja voimaeläinten avulla. www.sudenkutsu.com

Tiina Tolvanen

Kommentit


lue lisää- {{comment.name}} / {{formatDate(comment.updated_at)}}lue lisää

- {{reply.name}} / {{formatDate(reply.updated_at)}}

Ilmoita ylläpidolle