Onnea, terveyttä, rahaa ja rakkautta?

Vesi-Jäniksen vuosi 2023

Kiinalainen vuosihoroskooppi 2023

Liity postituslistalle, niin lähetän sinulle kiinalaisen vuosihoroskoopin kaikista 12 horoskooppimerkistä.

Lähetin e-kirjan sähköpostiisi.
Tarkista osoite, se vaikuttaisi olevan puutteellinen.
Odottamaton virhe tapahtui. Kokeile hetken kuluttua uudestaan.


Odota hetki

Antamalla sähköpostiosoitteesi liityt postituslistalle ja saat Kiinalaisen vuosihoroskoopin 2023. Postituslistalta pääset pois yhdellä klikkauksella. Sähköpostiosoitettasi ei anneta eteenpäin.


Sisään

Astrokalenteri

Astrokauppa

Astro Akatemia
Kirjaudu sisään

Uusi käyttäjä? Rekisteröidy tästä.

Jenniemilia Demus

Jenniemilia Demus

19.3.2020

vieraskirjoitus:

Näkyväksi tulemisen voima

Uusi bloggarimme Jenniemilia Demus (mindfulnessin, itsemyötätunnon sekä kognitiivisen lyhytterapian asiantuntija) oli ihanan valoisa ja omapäinen tuttavuus jo kolmekymmentä vuotta sitten, jolloin kohtasin hänet ensimmäisen kerran pikkutyttönä. Hänen äitinsä oli tuolloin astrologi ja teimme jonkun aikaa töitä yhdessä Tampereella. Jenni oli uskomattoman itsenäinen ja omatoiminen tyttö, joka ei olisi voinut vähempää olla kiinnostunut meidän touhuistamme. Veri lienee kuitenkin vettä sakeampaa ja jo kymmenen vuotta sitten haastattelin Jenniä Rakkauskurssien tiimoilta. Nyt hän on kirjoittanut aiheesta loistavan kirjan ja vetänyt kursseja kuukausien ajan ulkomailla ennen paluutaan takaisin Suomeen. Hänelle on ehtinyt kertyä kiitettävä määrä rankkoja kokemuksia, joista selviäminen on pakottanut sisäistämään omat opit kantapään kautta. Mahtavaa saada Jenni yhdeksi bloggariksi Astron sivuille.

Terveisin

astrologi Seppo Tanhua

Näkyväksi tulemisen voima

Koronakaranteeni koskee nyt suurta osaa meistä. Perheet, parit ja yksinäiset ihmiset kohtaavat yhtäläisestä tilanteesta huolimatta aivan omanlaisiaan haasteita. Vuorovaikutussuhteet sekä läheisiisi että omaan itseesi nousevat nyt väistämättä merkittävään asemaan. Käyttämällä nämä käsillä olevat hetket tietoisen kasvusi ajureina ja tuomalla kipukohtasi myötätuntoisesti näkyville, luot turvaa sekä itsellesi että ympärillesi. Millä tavalla tämä tilanne voi siis olla sinulle suuri mahdollisuus? Tästä keskustelimme myös Sepon kanssa yhteisellä videolla.

Oletko joskus löytänyt itsesi tilanteesta, jossa koet, että sinua ei nähdä tai kuulla?

Nähdyksi tuleminen on yksi ihmisen perustarpeista ja luo pohjan turvan ja rakkauden kokemiselle. Jo varhaisten vuorovaikutusmallien pohjalta ihminen alkaa luoda kuvaa itsestään ja toisista. Lapsi luo sisäisiä malleja siitä, miten tulee käyttäytyä, jotta saa ulkopuoleltaan hyväksyntää ja tulee nähdyksi. Näin omasta käyttäytymisestä tehdään ehdollista. ”Saan kokea hyväksyntää ja rakkautta, kunhan olen tietynlainen ja käyttäydyn tietyllä tavalla.” Näiden ehdollisten mallien mukaan suuntaamme myös aikuisiin ihmissuhteisiin.

Samalla, kun tiedostamme, että tietynlainen käyttäytyminen saa aikaan tietynlaista vastakaikua, piilotamme osia itsestämme. Kukapa ei torjuisi epämieluisia puolia ja tunteita itsessään, jos tietää, että niiden näyttäminen saa aikaan epähaluttuja reaktioita. Heikko ja haavoittuva saa siipeensä, liian herkkä ja tunteellinen ei pärjää tiukassa työelämässä, tarvitseva ihminen koetaan rasitteena ja niin edelleen. Näin omat tunteensa ja tarpeensa tulee mieluummin piilottaneeksi kuin näyttäneeksi muille.

Koska tunteet ja tarpeet jäävät kommunikoimatta, eikä sisäinen tarve nähdyksi tulemisesta täyty, joudumme turvautumaan erilaisiin kompensaatiokeinoihin. Jollekulle helpointa on oikeuttaa omien tarpeidensa sivuuttaminen asettamalla toiset itsensä etusijalle ja keskittymällä muiden miellyttämiseen ja auttamiseen. Toisilla estynyt itseilmaisu johtaa kenties aggressioon ja räyhäämiseen. Kolmas saattaa hakea nähdyksi tulemista ja valtaa kontrolloimalla itseään ja muita. Kaiken aikaa sisällä oleva pieni ääni huutaa kuuroille korville ”etkö näe minua, minulla on hätä!”. Sen sijaan, että tuota ääntä kuulisi ja siihen vastaisi, huomio suunnataan poispäin itsestä. Kaiken taustalla vaikuttavat kolme isoa harhaluuloa, jonka vangeiksi monet meistä jäävät omassa elämässään:

Harhaluulo 1.

”Olen sisimmässäni jollakin tavalla viallinen ja puutteellinen ja siksi riittämätön sellaisena kuin olen.”


Harhaluulo 2.

”Tarvitsen ulkopuolelta tulevaa muiden ihmisten hyväksyntää, arvostusta ja rakkautta, koska vain niitä saamalla voin eheytyä ja kokea olevani riittävä.”

Harhaluulo 3.
”Ollakseni muiden arvostuksen ja rakkauden arvoinen, minun tulee jatkuvasti muokata itseäni ja näyttää vain parhaat puoleni. Siksi täytyy mm. piilottaa heikkoudet, torjua omat tarpeet ja kontrolloida ikävät tunteet.”

Matka kohti rakkautta ja näkyväksi tulemista täytyy aloittaa kääntymällä sisäänpäin ja ottamalla täysi vastuu itsestä

Sillä Sinä olet oman elämäsi tärkein matkakumppani, ei kukaan muu. Kyse tässä vapautumisen prosessissa on tietoisen yhteyden vahvistamisesta, tuttavuuden tekemisestä omien rajoittavien tarinoiden, tuntemusten ja kokemusten kanssa. Vaikka niiden hyväksyminen voi olla ajoittain epämiellyttävää ja pelottavaa, on palkintona kokemus sisäisestä rauhasta. Niin kauan kuin omaan todellisuuteensa, kokemuksiinsa ja haasteisiinsa suhtautuu ei-sallivasti, vastustaen, luo sisälleen ristiriitaa. Ihminen ikään kuin taistelee itseään ja todellisuuttaan vastaan. Taistelusta ja ristiriidasta seuraa vääjäämättä voimavarojen kuluminen loppuun. Toinen vaihtoehto on sanoa kokemuksilleen ja elämälle KYLLÄ.

Kun harjoitat näkyväksi tulemista itsellesi, saat mahdollisuuden tulla nähdyksi ja rakastetuksi myös ihmissuhteissasi. Vain sen, minkä uskaltaudut itse kohtaamaan, voit näyttää muille. Käytä siis jokainen kohtaaminen hyväksesi ja ota se vastaan lahjana ja peilinä, jonka avulla voit tarkastella omia tuntemuksiasi ja tarpeitasi, ja opetella tuomaan ne yksi kerrallaan esiin. Tähän matkaan saat halutessasi konkreettisia työkaluja ja tukea juuri lanseeratulta Rakkauskurssilta. Lue lisätietoja ja ilmoittaudu mukaan täällä: 

Rakkauskurssi - Matka omaan voimaasi

Terveisin
Jennielimia Demus

Palaa Jenniemilia Demus blogi hakemistoon

Tästä Seppo Tanhua blogi hakemistoon

Tästä Maiju Palin blogi hakemistoon

Tästä Timo Kalliokoski blogi hakemistoon

Tästä Johanna Vilén blogi hakemistoon

Tästä Arto Virtanen blogi hakemistoon

Tästä Virpi Karjalainen blogi hakemistoon

Tästä Evgenia Nyyssölä blogi hakemistoon

Tästä Anne Sundell blogi hakemistoon

Tästä Janne Laakso blogi hakemistoon

Tästä Margie Marketta Mylläri blogi hakemistoon

Tästä Irene Länkinen blogi hakemistoon

Tästä Esa Hyppönen blogi hakemistoon

Tästä Talvetar blogi hakemistoon

Tästä Mestari Harun blogi hakemistoon

Tästä Tiina Tolvanen blogi hakemistoon

Hallitse postituslistan asetuksia / Liity postituslistalle

Jenniemilia Demus

Sydämen asianani on johdattaa ihmisiä omaan sisimpään, kohti itsearvostusta ja sisäistä voimaa. Matkan päämääränä on elinikäinen, rakkautta ja inspiraatiota täynnä oleva kumppanuus itsesi kanssa. Kehoterapeutti- ja joogivanhemmiltani opin kehollisen läsnäolon ja itsensä kuuntelemisen merkityksen jo pienenä ja oivalsin, kuinka luontaisia nämä taidot ovat minulle. Opettaessani joogaa ja meditaatiota sekä ohjatessani valmennusryhmiä keskeisin sanomani on vain vahvistunut: kun ihminen on yhteydessä sisäisiin voimavaroihinsa, mikä vain on mahdollista – kaikki lähtee lopulta itsestä. WSOY on julkaissut opaskirjani “Rakastan siis olen – 30 askelta sisäiseen voimaan”, jonka opit löytyvät nyt verkkokurssin muodossa. Lisätietoja palveluistani löydät osoitteesta https://www.facebook.com/jenniemiliaofficial/

Jenniemilia Demus

Kommentit


lue lisää- {{comment.name}} / {{formatDate(comment.updated_at)}}lue lisää

- {{reply.name}} / {{formatDate(reply.updated_at)}}

Ilmoita ylläpidolle


Vastaa tähän kommenttiin ( {{ comment.replyComments.length }} vastaus. vastausta. )

Piilota

Viestin lähetys onnistui
Viestin lähetys epäonnistui. Kokeile uudestaan
Lisää puuttuva tieto
Tämän tilin lähettämistä kommenteista on tullut liian paljon raportteja. Kommenttien lähetys on väliaikaisesti pois käytöstä.
Odota hetki ...
Kommentoi kirjoitusta

Viestin lähetys onnistui
Viestin lähetys epäonnistui. Kokeile uudestaan
Lisää puuttuva tieto
Tämän tilin lähettämistä kommenteista on tullut liian paljon raportteja. Kommenttien lähetys on väliaikaisesti pois käytöstä.
Odota hetki ...