Ilmainen Vuosi 2024 e-kirja

Vuosihoroskooppi

Liity postituslistalle, niin lähetän sinulle vuosihoroskoopin kaikista 12 horoskooppimerkistä.

Lähetin e-kirjan sähköpostiisi.
Tarkista osoite, se vaikuttaisi olevan puutteellinen.
Odottamaton virhe tapahtui. Kokeile hetken kuluttua uudestaan.


Odota hetki

Antamalla sähköpostiosoitteesi liityt postituslistalle ja saat Vuosi 2024 -PDF-horoskoopin. Postituslistalta pääset pois yhdellä klikkauksella. Sähköpostiosoitettasi ei anneta eteenpäin.

Liittymällä hyväksyt postituslistan tietojensiirtokäytäntömme.


Sisään

Astrokalenteri

Astrokauppa

Astro Akatemia

Tutki karttoja
Kirjaudu sisään

Uusi käyttäjä? Rekisteröidy tästä.

Johanna Vilén

Johanna Vilén

17.5.2019

vieraskirjoitus:

Täydenkuun tunnelmat ja kirsikankukkien hetkellisyys

Sunnuntaina 19.5. klo 00:11 on Täysikuu skorpionin intensiivisessä merkissä. Aurinko on härän loppuasteissa ennen siirtymistään kaksosten merkkiin.  Sunnuntaina on Helsingin Roihuvuoressa Hanami-juhla kirsikkapuiden kukkiessa. Täydenkuun kartalla on Merkuriuksen ja Auringon yhtymä. Täysikuu, Merkurius sekä Aurinko ovat kaikki positiivisissa kulmissa Plutoon ja hieman väljempänä Saturnukseen nähden.  Jos mukaan otetaan Kuunsolmut 9 asteen etäisyydellä, voimme tarkastella elämäämme monesta eri lähtökohdasta. Jos mietimme tähänastista elämäämme `pikakelauksella` taaksepäin, voimme muistaa vanhoja muistoja ja kokemuksia. Kuunlaskusolmu on `menneisyydenpiste` ja kun sekä Saturnus että Pluto perääntyvät, voimme `viimeistellä` ja tehdä tietynlaista inventaariota menneisyyden ja nykyhetken välille.  Jos haluamme laajentaa perspektiiviä vielä laajemmalle, voimme mennä sukupolvien takaisiin teemoihin. Myös karmalliset menneisyyden kokemukset ovat `pinnassa`. Kun katsomme eteenpäin, tulevaisuuden tekijöihin, voimme mitä voimme ottaa menneisyydestä käsin mukaan, tulevaisuuden rakennusmateriaaliksi. Mistä kaikesta olemme oppineet, missä vahvistuneet ja mitä tarvitsemme mahdollisesti vielä lisää. Tämänkertainen Täysikuu on `syvänmeren sukellusta`, mistä voimme tuoda oivalluksia pintaan`.  Aika on tunnelmaltaan hidasta, syvälle porautuvaa sekä tuntuvaa.

`Luovuus vaatii rohkeutta päästää irti varmuudesta.`-Erich Fromm

Vestan neliö Kuunsolmuille, Saturnukselle sekä Plutolle nostaa omistautumisen sekä merkityksellisyyden tarpeita esille. Kuunlaskusolmu sekä Saturnus että Pluto ovat kauriin merkissä ja Kuunnoususolmu ravun merkissä. Vesta on valonkantajan asteroidi. Saatamme ahdistua `velvollisuuksista ja rajoitteista` normaalia enemmän. Tunne asioista, `mitkä ovat onnemme tiellä`, voivat herättää vahvojakin tunteita. Saatamme kokea ettei elämämme ole sitä mitä toivomme tai ettemme löydä siitä tarpeeksi merkityksellisyyttä. Merkityksellisyys on kaksiteräinen miekka. Jos ajattelemme sen vaikkapa suurina tekoina, mistä saamme nähdä tulosta, olemme hakoteillä. Merkityksellisyys muodostuu pienistä teoista, asioista ja kohtaamisista. Se on kokemuksellista. Usein merkityksellisimmät hetket elämässämme, eivät ole niitä missä on tapahtunut eniten. Ne ovat usein niitä, missä ei ole välttämättä tapahtunut sen kummemmin mitään, mutta ne ovat syystä tai toisesta piirtyneet muistiimme. Luonnollisesti muistamme myös isoja asioita, mutta ne eivät itsessään riitä merkityksellisyyden kokemiseen. Se on jotain enemmän.

Me kaikki olemme tavalla ja toisella osana tätä kollektiivista ihmiskuntaa. C.G. Jungin teorian mukaan meillä on kollektiivinen alitajunta henkilökohtaisen alitajunnan lisäksi.  Olemme kaikki sidoksissa toisiimme. Kun jaksamme tehdä töitä itsemme eteen, teemme samalla töitä `kollektiivisen ihmisyyden` eteen. Tämä ei ole aina helppoa eikä mieluisaa, mutta se on merkityksellistä. Jungin `varjotyöskentelyyn` kuuluu omien varjojen kohtaaminen. Se ei ole itsensä kiduttamista, vaan pikemminkin semmoisten asioiden tunnistamista, mitä emme välttämättä haluasi nähdä. Tähän ei liity itsensä eikä kenenkään muunkaan syyllistämistä, vaan pikemminkin havahtumista. On paljon asioita, mihin emme voi vaikuttaa. On myös paljon asioita, mitkä vaativat aikansa. Jälkikäteen voimme huomata paljonkin merkityksellisiä tekijöitä, mitä emme välttämättä elettävässä hetkessä kykene ymmärtämään.

Uranuksen ja Venuksen yhtymä härän merkissä on hyvä ristiriita tähän muuten niin tunteikkaaseen aikaan. Uranuksen `tuulahdus` herättää meidät unesta. Mars on ravun vesimerkissä ja positiivisessa kulmassa Venuksen kanssa. Kun Mars ja Venus kulkevat harmonisesti `samaan tahtiin`, voimme saada paremmin kiinni feminiinisestä ja maskuliinisesta tasapainosta. Marsin ja Khironin neliö voi vaikuttaa paikoin fyysiseen jaksamiseen tai `kipuiluun`. Khiron on haavoittunut parantaja ja joskus tarvitsemme enemmän lepoa palautumiseen.

Merkuriuksen ja perääntyvän Jupiterin kvinkunssi voi `altistaa` joko ylipositiiviseen tai ylipessimistiseen ajatteluun. Saatamme huomaamatta luvata liikoja tai jopa ajatella ettemme lupaa mitään `jos mikään ei onnistukaan`.  Täydenkuun aikaan tunteet heittelevät suuntaan jos toiseen ja on luonnollista, jos näin käy ajattelunkin suhteen.  Ajatusten ja tunteiden suhteen kannattaa tarvittaessa `ottaa etäisyyttä`. Koska aika on aistivahvaa, on hyvä keskittää huomio asioihin, mitkä vahvistavat hyviä aistikokemuksia. Visuaalisuutta voi vahvistaa luonnon, taiteen tai vaikkapa elokuvan näkemisen muodossa. Kuuloastia voi vahvistaa esimerkiksi musiikilla tai luonnon äänillä. Miltä lempiruokasi maistuu tai tuoksuu? Entäpä miltä tuntuisi rentoutua saunassa, upottaa kädet multaan tai vaikkapa leipoa? On monia tapoja eheytyä ja rentoutua ihan vain pysähtymällä ja ottamalla sen vaatima aika. Rentoutumiseen tarvitaan `apinamielemme` hiljentämistä ja joskus se onnistuu kun keskitymme johonkin aivan muuhun, kuin mielemme tai ajatustemme kuunteluun.

`Uneksin maalaukseni, ja sitten maalaan uneni`.-Vincent van Gogh

Kaunista Täydenkuun aikaa ja viikonloppua kaikille!

Ystävällisin terveisin
Johanna Vilén

P.S. Tulevan täydenkuun aikaan on hyvä palata oman Sisäisen Soturi tulkinnan pariin, joka auttaa meitä ymmärtämään omia karmallisia kokemuksiamme paremmin.

Palaa Johanna Vilén blogi hakemistoon

Tästä Seppo Tanhua blogi hakemistoon

Tästä Timo Kalliokoski blogi hakemistoon

Tästä Arto Virtanen blogi hakemistoon

Tästä Virpi Karjalainen blogi hakemistoon

Tästä Jenniemilia Demus blogi hakemistoon

Tästä Hanna Lindström blogi hakemistoon

Tästä Evgenia Nyyssölä blogi hakemistoon

Tästä Anne Sundell blogi hakemistoon

Tästä Janne Laakso blogi hakemistoon

Tästä Margie Marketta Mylläri blogi hakemistoon

Tästä Irene Länkinen blogi hakemistoon

Tästä Esa Hyppönen blogi hakemistoon

Tästä Talvetar blogi hakemistoon

Tästä Tiina Tolvanen blogi hakemistoon

Hallitse postituslistan asetuksia / Liity postituslistalle

Johanna Vilén

Löysin astrologian kesäkuussa 1997.

Tämä oli ajankohta mikä muutti elämääni pysyvästi. Tämän jälkeen olen kurssittautunut vuosien varrella runsaasti ja vuodet 2007 - 2011 olin Seppo Tanhuan Astrologiakeskuksessa töissä, kunnes Seppo sanoi että taitaa olla aika luottaa omien siipien voimaan. Huhtikuussa 2011 perustin yritykseni Kuussa ja Maassa Oy:n.

www.kuussajamaassa.com

Johanna Vilén

Kommentit


lue lisää- {{comment.name}} / {{formatDate(comment.updated_at)}}lue lisää

- {{reply.name}} / {{formatDate(reply.updated_at)}}

Ilmoita ylläpidolle


Vastaa tähän kommenttiin ( {{ comment.replyComments.length }} vastaus. vastausta. )

Piilota

Viestin lähetys onnistui
Viestin lähetys epäonnistui. Kokeile uudestaan
Lisää puuttuva tieto
Tämän tilin lähettämistä kommenteista on tullut liian paljon raportteja. Kommenttien lähetys on väliaikaisesti pois käytöstä.
Odota hetki ...
Kommentoi kirjoitusta

Viestin lähetys onnistui
Viestin lähetys epäonnistui. Kokeile uudestaan
Lisää puuttuva tieto
Tämän tilin lähettämistä kommenteista on tullut liian paljon raportteja. Kommenttien lähetys on väliaikaisesti pois käytöstä.
Odota hetki ...