Ilmainen Vuosi 2024 e-kirja

Vuosihoroskooppi

Liity postituslistalle, niin lähetän sinulle vuosihoroskoopin kaikista 12 horoskooppimerkistä.

Lähetin e-kirjan sähköpostiisi.
Tarkista osoite, se vaikuttaisi olevan puutteellinen.
Odottamaton virhe tapahtui. Kokeile hetken kuluttua uudestaan.


Odota hetki

Antamalla sähköpostiosoitteesi liityt postituslistalle ja saat Vuosi 2024 -PDF-horoskoopin. Postituslistalta pääset pois yhdellä klikkauksella. Sähköpostiosoitettasi ei anneta eteenpäin.

Liittymällä hyväksyt postituslistan tietojensiirtokäytäntömme.


Sisään

Astrokalenteri

Astrokauppa

Astro Akatemia

Tutki karttoja
Kirjaudu sisään

Uusi käyttäjä? Rekisteröidy tästä.

Seppo Tanhua

Seppo Tanhua

12.11.2018

Alkemia osa 8: Affiniteetin muuttaminen

•Kun ihminen muuttaa oman affiniteettinsa, hän saa uuden sisäisen ohjelman

Mietin kauan tätä alkemian sanomaa, koska en tahtonut millään saada kiinni ajatuksesta, että pitäisi muuttua joksikin muuksi. Enkö olekaan täydellinen tällaisena kuin olen? Voisinko tosiaan kokea asioita jollakin toisella tavalla? Ajatukset eivät millään saaneet kiinni eivätkä saa vieläkään siitä millaiseksi ihan tosissani haluaisin muuttua. Minulla on paljon ajatuksia siitä millaiseksi minun pitäisi muuttua, ollakseni hyvä aviomies, rakastava puoliso, arvostettu isä tai jotain muuta. Lista kasvaa loputtoman pitkäksi siksi, että nämä ovat asioita, joita minulta käsitykseni mukaan odotetaan milloin kenenkin taholta. Jokainen tämän listani muutos on mahdoton tehtävä niin kauan kun teen sen kenenkään toisen vuoksi.

•Jokainen ihminen elää omassa maailmassaan

Vasta Laurin kanssa vietettyjen tuntien myötä oivalsin, että kysymyksessä on omassa totuudessaan eläminen aina hetki kerrallaan ilman menneisyyttä ja ilman tulevaisuutta. Voimme hyvin monella tavalla tuntea voivamme huonosti jossakin tilanteessa ja useimmiten syynä kehnoon oloon on syyllisyys jostain tapahtuneesta. Jokainen meistä peittelee joitakin tekemisiään. Eri ihmisille kerrotaan erilaisia valheellisia tarinoita siksi, että arvellaan oman tekemisen tulevan sillä tavalla hyväksytyksi ja jopa arvostetuksi. Näin kuitenkin vain lisäämme omaa ahdinkoamme ja vahvistamme kuvaa sellaisesta minusta, joka ei ole todellinen. Matkamme syvemmälle pahanolon suohon jatkuu.


•Pitää kysyä: Miksi juuri minusta tuntuu juuri tältä juuri nyt?

Sen sijaan, että miettisi asiaa syyllisyyden ja menneisyyden lähtökohdasta, tulisikin kysyä, miksi minusta juuri nyt tuntuu pelottavalta, ärsyttävältä, väärältä, loukatulta? Niin kauan, kun ajattelemme, että paha olo tai ikävä tunne tulee toisen aiheuttamana, elämme menneisyydessä ja valheessa itsemme kanssa. Tämän totuuden sulattaminen on paljon kovempi urakka kuin kahden tunnin tai edes puolen tunnin aamujumppa joka ikinen aamu suurimmalle osalle meistä. Oman värähteen kunnioittaminen on helppoa silloin, kun nauttii olostaan ja armottoman vaikeaa silloin, kun ei olekaan hyvä olla.


•Ihminen saa aina juuri sen mitä tarvitsee

Tiedetään tiedetään. Eihän se nyt näin voi olla. Tarvitseeko lapsi pedofiili-isän tai -äidin? Tarvitsenko minä rattijuopon saattamaan itseni pyörätuoliin loppuiäkseni? Kauheuksien lista on loputon ja silti se tosiaan on olemassa. Jokainen meistä kokee näitä kauheuksia isommassa tai pienemmässä mittakaavassa aivan jatkuvasti. Kaikki ovat asioita ja tapahtumia, jotka yksinkertaisesti eivät ole vältettävissä. Eikä kukaan voi välttyä ainoaltakaan kohdalleen osuvalta, koska emme voi etukäteen tietää mitään ikävää olevan tapahtumassa. Ja vaikka lähes sataprosenttisella varmuudella tiedämme kohtaavamme jotain kamalaa, surullista, loukkaavaa tai jopa pahoinpitelyä, niin jatkamme sinnikkäästi samaan suuntaan toivossa, että muu maailma tai toinen ihminen ihmeen kaupalla muuttuisi ja tulevaisuus olisikin odotusarvoa parempi. Niin ei valitettavasti koskaan tapahdu.


•Muuttaessaan itsensä, muuttaa maailman

Elämän kääntäminen omaan hallintaan vaatii ehdottomasti monen asian muuttumista, mutta ei ainoassakaan toisessa ihmisessä. Muutos voi tapahtua vain itsessä. Toivon sijasta tulee alkaa elämään totuudessa itsensä kanssa. Tehtävä tuntuu mahdottomalta ja houkutus lopettaa oman elämän paremmaksi muuttaminen kasvaa uusiin mittoihin. Suosittelen kuitenkin jatkamaan lukemista vielä muutamaan seuraavaan kappaleeseen/blogiin. Tehtävä ei lopulta ole ihan niin hankala, kuin miltä se tässä vaiheessa vaikuttaa. On vain tiedettävä askelmerkit ja sitten seurattava niitä. Tästä lisää seuraavassa alkemiablogissa.

Oman valopolun seuraamiseen suosittelen Auringon Paluu -tulkintaa

Palaa Seppo Tanhua blogi hakemistoon

Tästä Timo Kalliokoski blogi hakemistoon

Tästä Johanna Vilén blogi hakemistoon

Tästä Arto Virtanen blogi hakemistoon

Tästä Virpi Karjalainen blogi hakemistoon

Tästä Jenniemilia Demus blogi hakemistoon

Tästä Hanna Lindström blogi hakemistoon

Tästä Evgenia Nyyssölä blogi hakemistoon

Tästä Anne Sundell blogi hakemistoon

Tästä Janne Laakso blogi hakemistoon

Tästä Margie Marketta Mylläri blogi hakemistoon

Tästä Irene Länkinen blogi hakemistoon

Tästä Esa Hyppönen blogi hakemistoon

Tästä Talvetar blogi hakemistoon

Tästä Tiina Tolvanen blogi hakemistoon

Hallitse postituslistan asetuksia / Liity postituslistalle

Kommentit


lue lisää



- {{comment.name}} / {{formatDate(comment.updated_at)}}



lue lisää

- {{reply.name}} / {{formatDate(reply.updated_at)}}

Ilmoita ylläpidolle


Vastaa tähän kommenttiin ( {{ comment.replyComments.length }} vastaus. vastausta. )

Piilota

Viestin lähetys onnistui
Viestin lähetys epäonnistui. Kokeile uudestaan
Lisää puuttuva tieto
Tämän tilin lähettämistä kommenteista on tullut liian paljon raportteja. Kommenttien lähetys on väliaikaisesti pois käytöstä.




Odota hetki ...




Kommentoi kirjoitusta

Viestin lähetys onnistui
Viestin lähetys epäonnistui. Kokeile uudestaan
Lisää puuttuva tieto
Tämän tilin lähettämistä kommenteista on tullut liian paljon raportteja. Kommenttien lähetys on väliaikaisesti pois käytöstä.




Odota hetki ...