Tilaa ILMAINEN Alkemia e-book itsellesi!

Alkemia e-book

Viime vuosina on kasvanut merkittävällä tavalla suuren yleisön kiinnostus henkisiä asioita kohtaan. Tieto siitä, että elämällä on muutakin merkitystä kuin pelkästään ruumiinnautintoja ja omaisuuden kartuttamista on tullut jäädäkseen. Mutta mikä sitten on elämän tarkoitus? Voiko ihminen koskaan päästä siitä perille? Henkinen kehitys ei voi olla todellista, ellei siihen liity myös tietoisuuden laajentumista. Tilaa ILMAINEN Alkemia e-book niin pääset osaksi tietoisuutta, mikä vapauttaa sinut elämään itsesi näköistä elämää..

Lähetin e-kirjan sähköpostiisi.
Tarkista osoite, se vaikuttaisi olevan puutteellinen.
Odottamaton virhe tapahtui. Kokeile hetken kuluttua uudestaan.


Odota hetki

Antamalla sähköpostiosoitteesi liityt postituslistalle ja saat Alkemia e-book. Postituslistalta pääset pois yhdellä klikkauksella. Sähköpostiosoitettasi ei anneta eteenpäin.


Sisään

Astrokalenteri

Astrokauppa

Kulta-ajan
kauppa
Kirjaudu sisään

Uusi käyttäjä? Rekisteröidy tästä.

Virpi Karjalainen

Virpi Karjalainen

16.2.2018

vieraskirjoitus:

Hyvää Uutta Vuotta, uusi aika on alkanut

Kiinalainen astrologia pähkinänkuoressa       Kiinalainen horoskooppi tälle vuodelle löytyy tästä

Sain tänään kunnian vierailla Astro-Sepon skype-lähetyksessä aiheenamme Maakoiran vuosi ja vaihtuvat kiinalaisen uuden vuoden energiat. Nyt jos koskaan onkin oikea hetki kertoa tiivistetysti mitä tämä kiinalainen astrologia pitää sisällään ja miten se eroaa länsimaisesta kumppanistaan.

Kiinalaista astrologiaa kutsutaan Neljän Pilarin astrologiaksi tai Ba Zi:ksi (kirjaimellisesti kahdeksan tavua). Neljä Pilaria viittaa suoraan syntymäaikaan, jonka pohjalta pilarit rakennetaan. Rakennuspalikat siis esille! 

Kaikilla meillä on neljä elementtiä ja neljä eläintä peruskartallamme, nimittäin syntymävuoden eläin, kuukauden eläin, syntymäpäivän eläin ja vielä kellonajan mukainen eläin elementteineen. Kun tutkitaan näiden yhteisvaikutusta monelta eri kantilta, saadaankin mehevä astrologinen soppa aikaiseksi, jossa on maisteltavaa pitkäksi aikaa. Kartta tehdään kerralla koko elämänmittaiseksi, sillä mukaan lasketaan 10-vuoden onnenpilarit, jotka tuovat sitä lisämaustetta elämään 10 vuoden jaksoissa.

Vuosieläin on kuitenkin se tieto, johon ihminen ensimmäiseksi törmää tutustuessaan kiinalaiseen horoskooppiinsa. Se edustaa sitä millainen olet ulkoisesti muiden silmissä ja miten hoidat vuorovaikutuspuolen toisiin ihmisiin. Vuosieläin on siis yhteydessä sosiaaliseen ympäristöösi ja ystävyyssuhteisiisi ja siihen miten haka olet verkostoitumaan. Itse Tulilohikäärmeenä vaikutan todennäköisesti itsevarmalta muiden silmissä oli totuus sitten mikä tahansa ja Astro-Seppo Tuliapinana on veikeä tapaus, jonka kirjoituksia ja astrologisia tulkintoja moni haluaa tutkia lähemmin. Tämä on sitä energiaa, joka liittyy maineeseemme ja houkuttelee muita puoleensa. Jos tässä kohtaa esiintyy vaikkapa arkuuteen taipuvainen Jänis, hän ei ehkä omaa rumpuaan niin kovasti toitota, vaan turvautuu muihin etenemistapoihin.

Kuukauden eläin on tärkeä uran ja ammatinvalinnan kannalta. Se määrittelee missä asioissa ja millä alalla loistat parhaiten. Tätähän voisi käyttää vaikka kouluissa ammatinvalinnanohjauksessa, kuten astrologiaa muutenkin! Jos sinulla on Sepon tavoin tässä Puuhevonen, olet todella kasvuhakuinen ja menet eteenpäin lujaa, taakse paljoa katselematta. Itselläni on tässä kohti Vesitiikeri, joka funtsii asioita paljon ja tekee sitten yllättäviä ratkaisuja, joita muut eivät ehkä osaa odottaa. Kuukausipilari edustaa myös vanhempiasi, suhdettasi heihin ja mitä katsantokantoja olet heiltä kenties perinyt. Jos kuukausipilariin osuu törmäys, sinäkin saatat olla törmäyskurssilla vanhempiesi tai sisarustesi kanssa!

Päivän eläin ja elementti on kartan kunkku ja sitä tutkitaan hartaudella. Se määrittää sitä kuka oikein pohjimmiltasi olet, miten toimit ja ajattelet, miten rakastat ja miten kommunikoit kumppanisi kanssa. Se on persoonallisuutesi ydin. Voipa siitä myös päätellä millaisia kumppaneita elämääsi vedät, eli haluatko olla hellässä hoivassa ja saada tukea elämäsi valitulta vai oletko enemmän päällepäsmäri, joka kertoo sille toisellekin miten tulisi menetellä. Meitä on moneen junaan, vai pitäisikö sanoa moneen astrologiseen muottiin. Minulla on tässä taas se Vesitiikeri, eli tehtäväni on tukea kumppaniani, antaa hänen kasvaa omalla tavallaan. Samalla Tiikerin puuenergia kuluttaa päivänpilarin Vesielementtiäni, mutta onneksi Vettä kartassani kyllä riittää ja voin suoda Veden kasvuenergiaa vähän muillekin. Sepolla taas on yllättäen sama päiväpilari kuin omalla miehellänikin, eli Vesikukko, joten ehkäpä siksi olemme ajautuneet tekemään yhteistyötä!

Tuntipilari on vastaavasti meidän kätketyin puolemme, joka edustaa toiveita ja unelmia sekä konkreettisesti lapsiamme ja aikaansaannoksiamme. Tämä voi olla jotain ihan muuta kuin mitä annat maailman nähdä vuosieläimesi kautta.

Aivan samoin kuin fengshui, myös kiinalainen astrologia perustuu viiden elementin kiertoon, jossa tuli ruokkii maata tuhkallaan, maasta kaivetaan metallia, metallin pinnalle tiivistyy vettä, vesi kasvattaa puuta ja puu ruokkii tulta. Tätä teoriaa eri mahdollisuuksineen käytetään kartan tulkinnassa ja mukaan otetaan vielä yin ja yang -vastapuolet. Kaikki ei siis ole pelkistä eläimistä kiinni! Ja itse asiassa eläimilläkin on oma peruselementtinsä, vähän niin kuin ominaishaju. Rotta tuoksahtaa Vedeltä, Käärme Tulelta, Jänis Puulta ja Lammas Maalta. Näistä "ominaistuoksuistaan" eivät kiinalaisen astrologian 12 eläintä pääse koskaan eroon, vaan niitä käsitellään loppupeleissä pelkistetysti elementteinä.

Neljän Pilarin kartan avulla tutkitaan muun muassa saatko elämässäsi paljon tukea muilta vai oletko oman onnesi seppä ilman muiden apua. Se kertoo oletko aikaansaapa ja kyvykäs ihminen vai pidätkö kynttilääsi vakan alla. Se antaa vihjeitä siitä onko rahan haaliminen sinulle helppoa vai kovemman ponnistuksen takana ja oletko kyynärpäätaktiikkaa käyttävä urakiitäjä vai lähempänä Aku Ankkaa margariinitehtaalla. Kun tiedostat omat vahvuutesi ja heikkoutesi, tieto ei suinkaan lisää tuskaa, vaan auttaa tekemään oikeita valintoja matkan varrella.

Kiinalainen astrologia voi olla hauskaa pintapuolista huvia, jolloin katsot vain oman vuosieläimesi ja kurkkaat mitä sille ennustetaan tulevalle vuodelle. Juuri näin kirjoitin nuo Astro.fi-sivuston eläinkuulumiset. Mutta jos haluat tietää koko tilanteen ja potentiaalin, ei auta muu kuin sukeltaa karttaan syvemmälle ja katsoa millainen eläin oikein olet pohjimmiltasi - ja mikä elementti on sinulle suotuisa ja mikä elementti taas on vältettävien listalla. 

Teen tulkinnat ihan käsipelillä perinteisesti, joten ne ovat aikaavieviä ja siksi kalliimpia, mutta voit yllättyä millainen potentiaali ja viisaus elämääsi kätkeytyykään kiinalaisen astrologian myötä. Siinä saattaa samalla mennä sisustus tai vaatekaappi uusiksi, sillä itselle suotuisaa elementtiä voi lisätä omaan elämään kodin seinien ja tekstiilien värityksen tai pukeutumisen värien kautta!

Mutta hei, nyt täytyy mennä, sillä minulla on vielä uudenvuoden siivous vähän kesken. Kohota lasi kuohuvaa huomenna uudenvuodenaattona 15.2, ja juhlista myös kiinalaista vuodenvaihdetta! Katse kohti koiramaista maaenergian vuotta: olkoon onnenkeksisi tai koirankeksisi maukkaan onnekas!   

Palaa Virpi Karjalainen blogi hakemistoon

Tästä Seppo Tanhua blogi hakemistoon

Seppo Tanhua Special

Tästä Maiju Palin blogi hakemistoon

Tästä Timo Kalliokoski blogi hakemistoon

Tästä Johanna Vilén blogi hakemistoon

Tästä Jenniemilia Demus blogi hakemistoon

Tästä Margie Marketta Mylläri blogi hakemistoon

Hallitse postituslistan asetuksia / Liity postituslistalle

Virpi Karjalainen

Olen Virpi Karjalainen, tulilohikäärme ja kolminkertainen vesitiikeri. Olen luova ja värikäs tyyppi, joka kulkee omia polkujaan eteenpäin. Maaenergia pitää minut vahvasti jalat maassa. Lohikäärme ja tiikeri pitävät huolen siitä, että pääni sisällä käydään tiukkoja debatteja, kyseenalaistetaan sääntöjä ja suhtaudutaan elämään yhtäaikaa huumorilla ja hartaalla vakavuudella. 

fengshuiaskeleita@gmail.com   +358 50 5499315

 

Virpi Karjalainen

Kommentit


lue lisää- {{comment.name}} / {{formatDate(comment.updated_at)}}lue lisää

- {{reply.name}} / {{formatDate(reply.updated_at)}}

Ilmoita ylläpidolle


Vastaa tähän kommenttiin ( {{ comment.replyComments.length }} vastaus. vastausta. )

Piilota

Viestin lähetys onnistui
Viestin lähetys epäonnistui. Kokeile uudestaan
Lisää puuttuva tieto
Odota hetki ...
Kommentoi kirjoitusta

Viestin lähetys onnistui
Viestin lähetys epäonnistui. Kokeile uudestaan
Lisää puuttuva tieto
Odota hetki ...