Tuli Kukon vuosi 2017 (28.1.2017 - 16.2.2018)

Kukko muodostaa yhdessä Apinan kanssa uran huoneen ja niin voimme olettaa Apinan vuonna rakentuneiden ideoiden kypsyvän kukoistukseensa Kukon vuonna.

Kukko muodostaa yhdessä Apinan kanssa uran huoneen ja niin voimme olettaa Apinan vuonna rakentuneiden ideoiden kypsyvän kukoistukseensa Kukon vuonna. Tuli edustaa luovaa ja ajoittain uhkarohkeaa kehitystä ja uudistumista. Monet yritysmaailman kuviot tulevat muistuttamaan vuoristorataa tämän vuoden aikana ja kuten huvipuiston vuoristoradalla, on myös liike-elämässä ja omien yksityisten hankkeiden kanssa osattava nauttia vauhdista ja nopeasti vaihtelevista tilanteista.

Kukkoa kuvaava astrologinen oksanimi on ”jy”, jota vastaava muinainen kiinalainen kirjoitusmerkki kuvaa pulloa. Joka pulloon tarttuu, se pulloon hukkuu voisi olla varoittava slogan tälle tuliselle vuodelle. Tuliliemi tuhoaa Kukon vuoteen kuuluvan itseluottamuksen ja selkeän kontrollin ympärillä tapahtuvista asioista. Pullot kaappiin ja vauhti päälle ihan selvin päin, niin tulee hyvä lopputulos. Toisaalta tämä on loistava vuosi luontaisille terveysjuomille, jotka rauhoittavat ja tasapainottavat kehon herkkiä säätelymekanismeja kiireen, stressin ja menestyspaineiden keskellä.

Kukon vuonna nousee kaikenlainen itsensä ehostaminen ja hyvältä näyttäminen aivan uudenlaiseen kukoistukseen. Muoti, korut, ulkonäkö ja itsetuntoa kohottavat kulkuvälineet ovat kovassa huudossa ja näillä aloilla käydään kovaa kilpailua kasvaneen kysynnän synnyttämistä uusista markkinoista. Nokian uusi tuleminen puhelinmarkkinoille osuu parhaaseen mahdolliseen saumaan kiinalaisen astrologian näkökulmasta katsottuna.

Maailman politiikassa Tulikukon vuosi enteilee suuria muutoksia valtakuvioissa ja esimerkiksi EU:n yhtenäisyys tulee olemaan kovalla koetuksella. Suurvallat heittäytyvät tavallista ärhäkkäämmin kukkotappeluihin keskenään, eikä voittajaa pysty missään tilanteessa ennakoimaan. Oikeastaan voittajaa ei edes ole, sillä kaikenlainen taistelu on osoitus pelosta ja kukon vuonna pelko johtaa aina tappioihin. Amerikan uusi presidentti pääsee aloittamaan valtakautensa kukkoilemisen kultaisena vuonna ja kiinalaisen astrologian perusteella hänelle voisi povata menestyksellistä valtakautta USA:n peräsimessä. Taistelu vallasta on ankaraa etenkin näin Tulikukon vuonna, joten helppoa tuo menestyminen ei Trumpille tule silti olemaan. Trump on kiinalaisessa astrologiassa Koira, joka Kukon vuonna tulee joutumaan tavallista kovempaan komentoon, jos yhtään erehtyy näyttämään hampaitaan.

Suomen politiikan kuvioihin en puutu sen enempää kuin että pääministerimme on kiinalaisessa astrologiassa Puhveli, jolle Tulikukon vuoden enteilemä valtataistelu tulee olemaan raakaa ja voimia kysyvää puuhaa. Juuri mikään ei mene oletetulla tavalla ja perhekeskeinen Puhveli saattaa upota vallankäyttönsä puurojen ja vellien keskelle, elleivät perheen ja kansakunnan edut ole yhteneviä.

Rakkauselämässä ja ihmissuhteissa käydään sama kukkotappelu hiukan pienemmissä ympyröissä, joten vaihtelua ja jännittäviä tilanteita tulee riittämään meille kaikille ihan omasta takaa. Voimme aivan kaikessa rauhassa jättää tuon maailmanpolitiikkaan sotkeutumisen kokonaan väliin ja keskittyä yksityiseen valtapolitiikkaan sitäkin tehokkaammin. Kukon vuonna ei kukaan anna periksi omista oikeuksistaan yhtä helposti kuin muina vuosina ja siksi kaikki ihmissuhteet rakentuvat aiempaa rehellisemmälle ja kaikkia osapuolia tyydyttävämmälle tasolle.

Rotta

Tuli Kukon vuosi 2017

Luonteeltaan ailahteleva ja alitajuiseen mahtailuun taipuvainen Rotta tulee Tulikukon vuonna törmäämään odottamattomiin vastoinkäymisiin sekä henkilökohtaisessa elämässä, että yritysmaailmassa, joista kummassakaan ei olla valmiita taipumaan Rotan sanelemiin ehtoihin. Sanansa ja ajatuksensa yleensä vastustamattomaan asuun pukeva Rotta joutuu miettimän koko elämänsä rakennetta uudelleen, kun sanat käyvät yllättäen täysin tehottomiksi.

Monella Rotalla on edessä elämäntyylin, ammatin tai kodin vaihto pakon edessä. Materiaalisilta ja henkisiltä pettymyksiltä ei voi välttyä, mutta kannattaa muistaa, että pitkällä tähtäimellä jokainen Rotan kohtaama muutos kääntyy erittäin myönteiseksi. Nopea käännös positiiviseen suuntaan ja jopa odottamaton menestys kohtaa niitä Rottia, jotka pitävä katseen tulevaisuudessa, eivätkä jää etsimään syyllistä hetkellisille menetyksille. Tulikukon vuonna Rotta pärjää vain omien tekojensa ansiosta ja tilanteisiin kannattaa tarttua sillä mielellä, että apuja ei tule ulkopuolelta.

Rakkauselämässä Rotta joutuu ensin katsomaan peiliin ja analysoimaan omien tunteidensa tilaa hyvin syvällä tasolla. Vain aitoon rakkauteen perustuva suhde voi pitää kumppanuuden kasassa ja siksi Rotta tulee kohtaamaan voimakkaita persoonallisuuksia, jotka pitävät lujasti kiinni oman itsenäisyytensä säilyttämisestä. Tällaisen voiman ja lujuuden edessä Rotta joutuu luopumaan suojauksestaan ja kaikesta varmistamisesta. Avoimilla korteilla pelaaminen on ainoa keino välttyä pahoilta pettymyksiltä ja siinä sitä onkin monella Rotalla tekemistä.

Takaisin alkuun

Puhveli/Härkä

Tuli Kukon vuosi 2017

Puhveli on elänyt omissa syvissä urissaan jo useamman vuoden, eikä elämä ole vaatinut suuria muutoksia. Kukon vuonna Puhveliin tulee aimo annos uutta puhtia ympärillä olevan maailman tarjotessa toinen toistaan houkuttelevampia mahdollisuuksia joko ihmissuhteissa, työelämässä tai jopa molemmissa. Puhvelin ainoa todellinen ongelma on uskaltautua lähtemään liikkeelle näennäisen turvallisista asemistaan. Sisäinen levottomuus ja tyytymättömyyden tunne eivät kuitenkaan helpota, ennen kuin jotakin tapahtuu.

Kun lähtö sitten on tapahtunut, ovat seuraukset juuri niin radikaaleja, kuin Puhveli osasi pelätä. Hetkellisen kaaoksen keskellä puhaltavat kuitenkin niin raikkaat ja uudistavat tuulet, ettei sopeutuminen uusiin olosuhteisiin ole oikeastaan lainkaan epämiellyttävää. Tilannetta tietysti vain parantaa odottamattomien onnenpotkujen osuminen välittömästi muutoksia seuraaviin viikkoihin.

Rakkaudessa Puhvelit joutuvat raapimaan päätään useampaan otteeseen, sillä Kukon vuonna jo tavaksi tullut yhdessä olo ei turvallisuudestaan huolimatta tunnu yhtään miltään. Muutoksia on siis uskallettava tehdä myös parisuhteessa, vaikka se tietää Puhvelille vastenmielisten erimielisyyksien perinpohjaista selvittämistä. Moni Puhveli valitseekin helpomman tien ja takertuu innostuksen vallassa uuteen suhteeseen, joka tulee lopulta vaatimaan täsmälleen saman selvittelyn pysyäkseen kasassa.

Takaisin alkuun

Tiikeri

Tuli Kukon vuosi 2017

Tiikerillä menee aina lujaa Kukon vuonna. Valppautensa ja luontaisten vaistojensa ansiosta Tiikeri osaa tarttua Kukon vuonna esiin nouseviin suuriin mahdollisuuksiin hetkeäkään epäröimättä. Jollain tavalla luonto osoittaa jokaisessa käänteessä, että Tiikeri on etenemässä oikeaan suuntaan, jolloin eteneminen on yllättävän helppoa. Liike-elämän mahdollisuudet saavat Tiikerin silmät loistamaan innosta ja kiihkosta päästä toteuttamaan omia henkisiä valmiuksia.

Tiikerin tielle ei kenenkään kannata asettua poikkiteloin, sillä nyt jos koskaan Tiikeri on valmis puolustamaan saalistaan jopa henkensä uhalla. Eipä siis ole ihme, että monet Tiikerit luovat tänä vuonna itselleen kokonaan uuden uran, jonka menestysnäkymiä ei millään voi asettaa kyseenalaisiksi. Teollisuuden ja tekniikan parissa työskentelevillä Tiikereillä on muita paremmat mahdollisuudet kerätä menestyksen hedelmiä. Osana menestyksen takaamiseen kuuluu runsas matkustaminen ja omien kokemusten kartoittaminen.

Rakkauselämässä tällainen tempoileva elämäntyyli aiheuttaa melko varmasti sopeutumisongelmia, joiden selvittämiseen Tiikerin aika ei millään riitä. Monen menestyvän Tiikerin kohtalona tuleekin olemaan nykyisen suhteen kariutuminen ilman mitään todellista syytä. Mutta eipä syytä huoleen, sillä menestyksen aallonharjalla ratsastavalle riittää kysyntää, vaikka kuinka paljon. Vain itsenäinen ja riippumaton kumppani pysyy tänä vuonna Tiikerin tahdissa.

Takaisin alkuun

Jänis / Kissa

Tuli Kukon vuosi 2017

Jänis on hiukan hämillään Kukon vuonna, sillä yhteisymmärryksen sijaan monet puolustavat omia näkemyksiään paljon tavallista voimakkaammin. Myötä elävä Jänis ei tahdo päästä vauhtiin mukaan ja jää väkisin toisten jalkoihin. Ongelmia ja murheita riittää siis enemmän kuin aikoihin. Astrologisen radan vuosimerkki ”T'ai sui” sijoittuu Jäniksen merkin vastakkaiselle puolelle ja estää perimätiedon mukaan edistyksen niin kaupallisissa, yhteisöllisissä kuin henkilökohtaisissa hankkeissa.

Jäniksen ei kannata lähteä taistelemaan oikeuksiensa puolesta julkisesti, sillä Kukon vuonna ympäristöltä ei heru sen paremmin teetä kuin sympatiaa. Tänä vuonna Jänis selviää vain kärsivällisyyden avulla eteenpäin elämässään. Muiden apuun ei ole luottamista ja siksi on maltettava edetä rauhallisesti. Kuntoilu, harrastukset, kulttuuri ja matkustaminen ovat Jänikselle tämän vuoden vahvoja alueita.

Rakkauselämässä on odotettavissa harmillisia takaiskuja tänä vuonna tapahtuvien ihastumisten osalta, mutta perhe-elämän kuviot antavat normaalia enemmän iloa ja mielekkyyttä Jäniksen elämään. Yhteinen tekeminen perheen parissa on hyvää ajankulua, kun bisnekset eivät kuitenkaan pääse karkaamaan käsistä.

Takaisin alkuun

Lohikäärme

Tuli Kukon vuosi 2017

Lohikäärmeen ennakkoluulottomuus ja luontainen temperamentti kohtaavat parhaan mahdollisen maaperän Kukon vuonna. Lohikäärme pysyy tilanteiden tasalla ja pystyy samaistumaan muiden itsenäisyyden tarpeeseen tarkkailijan roolista käsin. Hän pitää tehokkaasti kaikki langat käsissään, huolimatta ympärillä roihuavista taisteluista. Objektiivinen näkökulma tekee mahdolliseksi omien ehdotusten läpimenon suurissa ratkaisuissa. Monet Lohikäärmeet saavatkin tänä vuonna merkittäviä taloudellisia voittoja, jotka puolestaan mahdollistavat palkintoloman jossain kaukaisessa lomakohteessa.

Yritysmaailmassa ja talouselämässä riittää nousuja ja laskuja välillä liiankin kanssa, mutta keskimääräinen kehitys on ehdottomasti positiivista ja lopputulo jää selvästi plussan puolelle. Kotielämään ja asumiseen liittyvät asiat sujuvat suorastaan loistavasti Tulikukon vuonna ja moni Lohikäärme muuttaa parempaan, suurempaan tai muuten vaan mukavampaan asuntoon. Osa muuttaa olemassa olevan perheen kanssa, osa uusitun kokoonpanon kanssa ja loput sitten hiljattain löytyneen kumppanin kanssa.

Rakkauselämässä riittää vilinää menestyksen mukaisessa suhteessa. Kun homma toimii, riittää lähistöllä myös ihailijoita. Jos joku heistä saa Lohikäärmeen tulen syttymään, syntyy siitä melkoinen roihu. Lemmen paloa on vaikea saada sammumaan, vaikka yhdessäolo osoittautuisi mahdottomaksi. Luvassa on siis tunteen paloa ja menettämisen tuskaa ehkä useampaankin otteeseen vuoden sisällä.

Takaisin alkuun

Käärme

Tuli Kukon vuosi 2017

Käärmeet eivät hätkähdä Kukon vuoden tarjoamaa mahdollisuutta iskeä kiinni loistavilta vaikuttaviin mahdollisuuksiin. Uraan ja toimeentuloon liittyvissä päätöksissä tuleekin olla hyvin rohkea ja ennakkoluuloton, sillä Käärmeen herkkä vaisto pääsee juuri omaan elementtiinsä ihmisten toimiessa selkeän itsekkäästi. Eihän siinä tarvitse muuta kuin valita omien suunnitelmien kanssa yhteneväiset ihmiset ja kutsua heidät yhteiseen projektiin.

Liiketoiminta sujuu näillä eväillä kuin leikki ja Käärmeet pääsevät aimo askelin eteenpäin elämässään. Ammatillisen etenemisen ohessa Käärmeet menestyvät myös kotielämään liittyvissä rakennustoimissa tai muutoksissa. Perheen kanssa toteutetut matkat onnistuvat erinomaisesti ja moni Käärme löytää tänä vuonna uuden, valoisamman yhteyden perheenjäseniinsä, lapsiin tai puolisoonsa. Kun elämä muuten sujuu näyttävästi, tietää se myös kateuden esiinmarssia. Seuraelämässä ja ystävyyssuhteissa tapahtuu mielenkiintoisia ja ajoittain jopa repiviä irtiottoja, jotka pahimmillaan johtavat jonkin asteiseen sotaan toisen osapuolen kanssa.

Rakkauselämässä Käärme toteuttaa itseään lämpimällä ja puoleensa vetävällä tavalla, joka johtaa nopeisiin vakiintumisiin ja saman katon alle muuttamisiin. Nopeasta tahdista huolimatta näillä liitoilla on suuri mahdollisuus onnistua, sillä suhteet perustuvat itsenäisiin päätöksiin ja itsenäisenä jatkuvaan elämään. Mikäpä sopisi Käärmeelle paremmin.

Takaisin alkuun

Hevonen

Tuli Kukon vuosi 2017

Sosiaalisesti suuntautuneelle ja omassa ryhmässään usein tahtipuikkoa heiluttavalle Hevoselle kukon vuosi on aina koettelemusten aikaa, sillä sovitut roolit eivät enää pidäkään paikkaansa kaikkien vaatiessa omia oikeuksiaan asemasta riippumatta. Hevosen taipumus tehdä pidemmälle kantavia tulevaisuuden suunnitelmia kohtaa nyt arvaamattomia vastoinkäymisiä, eikä tutuksi käyneistä ryhmistä saa enää samaa tukea kuin aikaisemmin. Hevonen tulee Kukon vuonna paremmin toimeen ja selviää kunnialla eteenpäin, kunhan muistaa säilyttää itsenäisyytensä kaikessa tekemisessä.

Hevosen elämä ei saa olla mieluummin miltään osin sidoksissa toisten tekemiin päätöksiin ja suunnan vaihdoksiin. Mikäli tällaisia sidoksia on, tulee tämä aika aiheuttamaan välirikkoja ja suoranaisia riitoja aikaisempien yhteistyökumppaneiden kanssa. Moni Hevonen tulee jääräpäisyyttään menettämään hyviä liikesuhteita vain siksi, ettei suostu joustamaan omassa aikataulussaan. Mikäli Hevonen haluaa tosiaan menestyä tämän vuoden kuluessa, niin nyt on oivallinen hetki kehitellä joku täysin itsenäinen projekti ja ryhtyä vaikka yksityisyrittäjäksi. Hevoselle tekee lopulta oikein hyvää hiukan luopua sosiaalisesta riippuvuudesta.

Rakkauselämässä Hevonen kohtaa ja ihastuu itsenäisiin ja riippumattomiin kumppaneihin, jotka omassa vapaudessaan ovat lämpimiä, hyväksyviä ja ymmärtäväisiä. Suhteen edetessä pidemmälle, joutuu Hevonen tekemään lujasti töitä tämän peilinsä kanssa, joka ei ensimmäisen huuman mentyä olekaan valmis hyväksymään Hevosen pitkälle tähtääviä suunnitelmia sellaisenaan. Myös perhe-elämä aiheuttaa normaalia enemmän ongelmia, ellei Hevonen opi joustamaan omista tavoitteistaan.

Takaisin alkuun

Vuohi / Pukki / Lammas

Tuli Kukon vuosi 2017

Perusluonteeltaan diplomaattinen ja toiset huomioon ottava Pukki menestyy monia muita merkkejä paremmin Kukon vuonna. Sosiaalisen luonteensa ansiosta Pukille on olemassa selvä tilaus niin ystävyyssuhteiden kuin työilmapiirin ylläpitäjänä. Kukon vuonna kaikki pitävät paremmin kiinni oikeuksistaan ja kukapa sitä paremmin ymmärtäisi kuin helposti toisen asemaan asettuva Pukki. Palkkioksi ymmärryksestään Pukki tulee saamaan monia ylimääräisiä etuuksia ja yllättäen avautuvia mahdollisuuksia lainkaan siihen pyrkimättä.

Kukon vuonna Pukki joutuu tarttumaan itseään sarvista tehdäkseen valintoja apua pyytävien ystävien ja omien yllättävien etenemismahdollisuuksiensa välillä. Tässä vaiheessa on hyvä muistaa, että Kukon vuonna jokainen selviää lopulta parhaiten omilla eväillään ja konkreettisesta avusta saattaa olla enemmän haittaa kuin hyötyä. Kotiin ja perhe-elämään liittyvät muutokset ottavat nyt tulta ja ehkä pitkäänkin suunnitelmissa olleet muutokset toteutuvat positiivisten sattumusten kautta. Tänä vuonna kannattaa antaa Pukille toiminnan johtajan rooli kodin vaihtoon tai rakentamiseen liittyvissä asioissa, vaikka työ itsessään tehtäisiin yhdessä.

Kukon vuonna Pukki koetaan turvallisena kumppanina, joka osaa auttaa pääsemään irti vanhoista sidoksista tai toimimattomista suhteista. Eipä siis ole ihme, jos muutama Pukki saa säröjä sydämeensä rakastetun lähtiessä nauttimaan vapaudestaan aivan muihin maisemiin. Jos tiedostaa tämän riskin, niin siitä vaan sekaan muiden kriiseihin, mutta ilman odotuksia.

Takaisin alkuun

Apina

Tuli Kukon vuosi 2017

Kukon vuosi on pelkkää mannaa valppaille ja uteliaille Apinoille, jotka osaavat sopeutua nopeasti muuttuviin tilanteisiin ja kommunikoida oikealla tavalla hyvin erilaisten ihmisten kanssa. Kukon vuonna tapahtuva omien arvojen ja oman oikeutuksen esiin nouseminen saa Apinan aivosolut raksuttamaan täydellä teholla. Ei mikään ole niin haastavaa kuin löytää kahden täysin erimieltä olevan ihmisen väille sellainen yhteinen ymmärrys, joka palvelee sekä heidän omia, että Apinan suunnitelmia parhaalla mahdollisella tavalla.

Kukon vuonna monet Apinat pääsevät kiipeämään uraelämän liaaneilla uskomattoman korkealle suhteellisen vähällä vaivalla. Parhaalla maaperällä ovat tietotekniikan, tiedonvälityksen ja talonrakennuksen parissa työskentelevät Apinat, mutta myös muodin ja kauneuden maailmassa pääsee nyt vauhdikkaasti eteenpäin.

Alasta riippumatta tämä on myös loistava vuosi suuntautua ulkomaille omien projektien kanssa. Ellei työ tarjoa matkoja ulkomaille, niin sitten Apina lähtee sinne muuten vaan lomailemaan. Ja kannattaa lähteä, sillä näillä matkoilla syntyy suuria oivalluksia tulevaisuuden varalle. Oivalluksia, jotka kruunaavat Apinoiden menestyksen valitsemallaan tiellä. Perheen parissa sujuu myös tavallista paremmin, sillä vain riittävät työelämän haasteet herättävät Apinan ymmärtämään perheen merkityksen.

Rakkauselämässään Apinat ovat ehdottomia valtiaita, joiden kekseliäisyys ja rohkeus saavat sydämet sykkimään Apinan tahtiin. Apinaan on helppo ihastua tämän luoviessa niin suvereenisti muiden ihmisten ongelmien keskellä. Apina tosin pitää Kukon vuonna tavallista lujemmin kiinni omasta itsenäisyydestään, eikä ole kovin helposti vieteltävissä syvemmille vesille.

Takaisin alkuun

Kukko

Tuli Kukon vuosi 2017

Teräväkielisenä ja totuutta kunnioittavana merkkinä Kukko lajittelee omana vuotenaan menestyjät toiseen ja epäonnistujat toiseen kasaan. Tämä tapahtuu täysin vaistomaisesti ja lopulta lähes huomaamattomasti. Kukko pitää niin tiiviisti yhteyttä itsenäisiin menestyjiin, ettei muille kerta kaikkiaan riitä aikaa. Moni tulee ottamaan herneen nenäänsä moisesta selän kääntämisestä, mutta Kukko ei siihen ehdi paljoa kommentoimaan. Kukon perheenjäsenille saattaa asiasta olla enemmän harmia, mutta se on pieni hinta koko perhettä tänä vuonna suosivasta menestyksestä.

Kukon vuosi on näistä edellä mainituista seikoista johtuen Kukolle itselleen selvää etenemisen aikaa sekä liike-elämässä että omassa ammatissa. Kysymyksessä eivät ole niinkään uudet ideat kuin jo olemassa olevien juttujen kehittäminen entistä tehokkaammiksi ja toimivammiksi.

Taloudellisen menestyksen lisäksi Kukolla on onnea myös asumiseen ja perhe-elämään liittyvissä hankkeissa, joten mahdollinen uuden asunnon etsiminen tai tontin hankinta kannattaa tänä vuonna delegoida Kukko-puolison hoidettavaksi. Myös matkustaminen joko liiketoiminnan puitteissa tai puhtaana lomailuna sujuu Kukolta mallikkaasti ja tuo tullessaan monia arvaamattomia uudistuksia sekä työ- että perhe-elämään.

Rakkausasioissa Kukko on vahvoilla, sillä vain riittävän itsenäiset kumppaniehdokkaat pääsevät kuuloetäisyydelle intoa puhkuvaa Kukkoa. Kukolle ei jää aikaa turhanaikaiseen lepertelyyn ja siksi pelkän romantiikan perässä juoksevat ehdokkaat putoavat armotta vauhdista. Vakiintuneella Kukolla on niin paljon kotielämää parantavia oivalluksia, ettei muulla perheellä pitäisi olla mitään valittamista. Jos silti on, niin juttu alkaa olla eropapereita vaille finaalissa.

Takaisin alkuun

Koira

Tuli Kukon vuosi 2017

Koiralta ei tule puuttumaan tekemistä Kukon vuonna. Moni asia ja ihminen vetävät perusluonteeltaan varovaisen Koiran nuuhkimaan epäilyttäviä kohteita. Kukon vuonna toiset ihmiset ovat niin tarkkoja omista oikeuksistaan, ettei Koiran läsnäoloa katsella lainkaan suopeasti. Suhteellisen hitaasti muutoksiin sopeutuva Koira yrittää selvitä ensin mahdollisimman helpolla, mutta yhtä ongelmaa seuraa toinen ja asiat osaavat mutkistua käsittämättömällä tavalla.

Normaalissa työelämässä ei pitäisi esiintyä suurempia ongelmia, mutta vastuunalaiset tai tulosvastuulliset tehtävät saattavat luisua ainakin ajoittaiseen alamäkeen. Liike-elämässä ja yritysmaailmassa vaikuttavat Koirat joutuvat maksamaan jokaisesta turhasta haukusta kohtuuttoman kovan hinnan ja siksi suosittelen äärimmäisen maltillista linjaa yhteistyökumppaneiden edesottamuksia arvioitaessa.

Koira haluaa olla selvillä kotinsa ja perheensä tilanteesta, mutta Kukon vuonna viestit eivät kulje normaalisti ja Koira putoaa veneestä kerta toisensa jälkeen. Ainoa kunniallinen tapa selvitä tästä vuodesta ilman pahempia välirikkoja, on nousta tapahtumien yläpuolelle ja suostua siihen, että muut hoitavat omia asioitaan Koiralta kysymättä ja usein Koiralle kertomatta.

Rakkausasioissa Koira tulee avuliaana ja sosiaalisena tyyppinä kohtaamaan muutoksen edessä olevia epävarmoja kumppaniehdokkaita, joiden kiitollisuus ja arvostus antavat polttoainetta suhteen edelleen kehittämiselle. Lopputulos ei arvatenkaan voi muodostua Koiralle kovin imartelevaksi, sillä toisen ihmisen selvittyä pahimmasta kriisistä, kohdistaa hän arvostelunsa Koiraan, jolloin suhteen jatkuminen on enemmän kuin vaakalaudalla.

Takaisin alkuun

Sika

Tuli Kukon vuosi 2017

Sika on loppuun saattamisen merkki ja Kukon vuonna on odotettavissa monenlaista menestystä niin ihmissuhteissa, työssä kuin liike-elämässä. Sika osaa ottaa toiset ihmiset huomioon suunnitelmia tehdessään ja Kukon vuoteen liittyvä yleinen itsenäistyminen osuu hyvin yhteen Sian omien suunnitelmien kanssa.

Arvostelun sijaan Sika osaa kannustaa kanssaihmisiään mielekkääseen elämään ja mielekkäisiin muutoksiin. Eipä ole siis mikään ihme, että monet tukea saaneet ovat halukkaita liittymään Sian projekteihin täynnä lämpöä ja kiitollisuutta. Näillä eväillä Sika tulee lähes huomaamattaan etenemään yhteiskunnallisissa portaissa vastuun ja velvollisuuksien lisääntyessä. Sika ei pelkää työn tekoa, jos tuntee voivansa olla siinä hyödyksi itselleen ja muulle maailmalle.

Osa Sioista tulee vetämään vieterin liiankin tiukalle ja stressi saattaa yllättää vuoden lähestyessä loppuaan. Kotielämän uudistukset onnistuvat Sialta oikein hyvin ja läheistensä avulla hän pystyy selvittämään työtaakkansa. Silti tänä vuonna kannattaa noudattaa kriittistä linjaa uusien haasteiden vastaan ottamisessa. Hommia kun tuntuu riittävän. Palkkaa parempi peruste ratkaisuille on ehdottomasti mukavuus ja viihtyvyys, jotka takaavat Sian menestyksen pidemmällä tähtäimellä.

Rakkauselämä ei ole ihan parhaassa mahdollisessa vaiheessa, sillä Sika on yksinkertaisesti hiukan liian kiltti Kukon vuonna kumppania etsiville muille ihmisille. Toinen on omassa muutoksen tarpeessaan valmis käyttämään hyväkseen Sian suurta ymmärrystä ja tulee lastanneeksi hänen rekeensä liikaa omia murheitaan. Jos pinna menee tästä liian tiukalle, on Sialla riittävästi kanttia pistää palikat uuteen järjestykseen, jolloin suhde on auttamatta katkolla.

Takaisin alkuun