Astron joululahjaideat

Lahjat läheisillesi nopeasti, ilman ruuhkia!

Uusi käyttäjä? Rekisteröidy tästä.
Virpi Karjalainen

Horoskoopin kirjoittaja Virpi Karjalainen kertoo itsestään:

Minua kiehtoo itämainen viisaus. Haluatko sinä tietää enemmän kiinalaisesta astrologiasta ja fengshuista? Tutustumalla nettisivuihini saat hyvän käsityksen siitä, mistä näissä molemmissa oikein on kyse!

www.fengshui-askeleita.com

Kirjoitan leikkimielistä blogia oman elämän kokemuksista fengshuin ja kiinalaisen astrologian kentillä. Kun kerran on lähtenyt etsimään, ei matkan päätä näy! Tule seuraamaan matkaani ikiaikaisen viisauden lähteille:

www.myfengshuilife.blogspot.fi

Kiinalainen horoskooppi

Kiinalainen uusi vuosi vaihtuu 16.2. Kiinalaisen astrologian mukaiset 12 eläinmerkkiä syntyivät näin: Buddha oli lähdössä maan päältä ja hän kutsui luokseen kaikki eläimet, mutta vain kaksitoista saapui paikalle. Buddha halusi palkita saapuneet eläimet ja niinpä hän nimitti 12 vuotta näiden mukaan. Lisäksi hän antoi niiden hoitaa – jokaisen omalla vuorollaan - ihmisten asioita omien kykyjensä ja luonteenominaisuuksiensa mukaisesti. Nyt on Koiran vuoro.Maakoiran vuosi 2018 (16.2.2018 - 4.2.2019)

Maakoiran vuodessa yhdistyy kovan vuoren kaltainen Yang Maa ja Yang Koira, jonka luontainen elementti on myös Maa. Tupla-annos vahvaa maaelementtiä takaa sen, että nyt pysytellään tukevasti maan kamaralla ja jätetään ne kaikkein hulluimmat ideat toiseen ajankohtaan.

Maaelementti yhdistetään vakauteen, harkitsevuuteen ja luotettavuuteen. Edellisvuosien, Tuliapinan 2016 ja Tulikukon 2017, roihahdus on nyt sammunut ja tämän tulen tuhkalla ruokitaan maaperää, josta Maakoiran vuoden uusi energia ponnistaa. Nyt kynnetään tuttua ja turvallista. Luvassa on varmasti suurta kiinnostusta luomuviljelyyn ja peruselintarvikkeiden puhtauteen sekä muihin ”maallisiin” asioihin.

Pahin materialismi ja rahan himo väistyvät kuitenkin hetkeksi, sillä on aika pistää yhteiskunnan asioita järjestykseen. Siinä missä Kukko koreili ulkoisesti ja juhli paraateissa pitkin vuotta, Maakoira ei ehdi kiinnittää huomiota ulkoisiin seikkoihin ajaessaan palavasti aatetta paremmasta maailmasta. Moni pysähtyy myös miettimään omia arvojaan ja omaa suuntaansa. Kyseessä voi olla sisäisesti käänteentekevä, suuren henkisen kehityksen vuosi, joka heijastuu myös yleiseen ilmapiiriin.

Koira on tunnetusti tarkka reviiristään ja Yang Maan järkähtämätön vuorienergia korostaa reviiritaisteluita. Mitäpä muutakaan se voisi merkitä kuin nokkapokkaa maailman suurvaltojen välillä rajakiistoissa? Kumpikaan osapuoli ei ole halukas antamaan periksi neuvottelupöydässä, vaikka juuri Koiran vuonna tulokset voisivat olla menestyksellisiä Koiran lempeän ja oikeudenmukaisen perusluonteen vuoksi.

Koiraa pidetään ihmisen parhaana ystävänä ja siksi esille nousevat vuoden teemoiksi rehellisyys, tasavertaisuus, avunanto ja luotettavuus. Epäitsekkäällä Koiralla on lämmin sydän ja höröllä kuunteleva korva. Koira on aina valmis auttamaan! Hyväntekeväisyys luo välittämisen ilmapiiriä koko yhteiskuntaan ja sitähän me tässä maailman turbulenssissa menossa juuri tarvitsemme. Olipa kyseessä sitten eksyneen löytäminen metsästä, opaskoirana tai masentuneen kaverina toimiminen, Koira suorittaa askareensa iloisena, velvollisuudentuntoisena ja väsymättä. Koiran vuodella onkin meille paljon opettamista näissä asioissa, jos olemme tottuneet suorittamaan arkea ilman ilon pilkahdusta tai kyseenalaistamatta kaiken toiminnan merkitystä.

Maakoiran vuoden energia juurruttaa meitä ja palaamme itselle tärkeimpiin asioihin, kuten turvallisuutta ja pysyvyyttä merkitsevän perheen pariin. Ja Koira jos mikä puolustaa laumaansa, joka on sille kaikki kaikessa. Perheettömät voivat kohdistaa oman huolenpitonsa ystäväpiirinsä lisäksi eläimiin, luontoon, yhteiskunta- tai ympäristökysymyksiin, sillä toimelias Koira ajaa kiivaasti heikompien asiaa eikä epäröi niin tehdessään vähän räksyttää. Koiran vuonna asiat voi sanoa niin kuin ne ovat, ilman sokerikuorrutteita raksujen päällä. Diplomatia saattaa siis joidenkin kohdalla muodostua ongelmaksi.

Koira näkee asiat helposti turhan mustavalkoisina ja jakelee ihmiset jonosta oikealle ja vasemmalle joko ystäviin tai vihollisiin. On parempi kuitenkin luoda pitkään kestäviä ystävyyssuhteita kuin vihamiehiä. Lauman etu ja korkea moraali ovat Koiran ominaisuuksia. Toivotaan, että tämä mentaliteetti yltäisi myös kansakuntien päättäjien korvien väliin. Koiramäen kansa elää mieluummin porkkanoilla kuin luunapeilla, ja sen työttömiä kyykyttävät poliitikot saavat vielä nähdä. Jos maailman meno jatkuu hulluna kuten tähän asti, joku saa ikävän näköiset koiran puremat pohkeeseensa. Ehkä asiat sitten alkavat muuttua parempaan suuntaan!

Rakkauden ja ihmissuhteiden saralla Maakoiran vuosi 2018 lupailee pelkkää hyvää. Koska perhearvot koetaan tärkeiksi, avioliittojen ja vauvojen määrä kasvaa. Sinkuille Koiran vuoden optimismi ja uskollisuus on tervetullutta: nyt voi löytää vakituisen kumppanin, joka ei heti juokse toisten perään, vaan pysyy rinnalla.

Rotta

Maakoiran vuosi 2018 Rotta - Astro.fi

Rotta tahkoo rahaa tasaiseen tahtiin työelämässä. Arki ei ehkä saa hihkumaan innosta joka aamu, mutta kollegoiden ja ymmärtäväisen esimiehen avulla mahdolliset haasteet selätetään eikä tarvetta synny vilkuilla kohti viereisen työpaikan ilmoitustaulua. Jos ovi kuitenkin käy ja pesti vaihtuu, Rotalla on edessään kiireiset ajat ja päivien venyminen iltaan. Tämä vuosi menee ennen kaikkea töissä, jossa projektia piisaa toisensa jälkeen. Kukkaro kuitenkin kiittää.

Rotan kannattaa keskittyä työtehtäviinsä huolella, sillä näin Rotta sekä saavuttaa että säilyttää muiden luottamuksen kykyihinsä. Nyt lusikoidaan elämän tasaista peruspuuroa, käydään lenkillä ja otetaan vitamiinit ja muistetaan levätä arjen aherruksen välissä. Kiitollisuus ja positiivinen asenne auttavat Rottaa jaksamaan eteenpäin, sillä jos nyt naaman kääntää nurinpäin, vaikuttaa se oloon jatkossa hyvin ikävästi.

Koiran vuonna Rotalla on matalan profiilin aika monella muulla elämänalueella, mikä saattaa ajoittain tuntua turhauttavalta ja Rotta voi epäillä itseään, kykyjään ja suuntaansa elämässä. Rotan pitkäkestoinen sinnikkyys palkitaan silti tulevaisuudessa. Jos nyt lähtee liian ylpeästi keulimaan isoihin investointeihin tai suuriin muutoksiin ilman tarkkaa harkintaa, tiedossa on taloudellisia menetyksiä ja liukumäkeä alaspäin. Rotan hoksottimet, selviytymiskyky, mukautuvuus ja tilanteen mukaan eteneminen ovat kovaa valuuttaa. Oman elämän viileän levollinen analyysi ja itsetutkiskelu vie eteenpäin. Lähipiiri voi siinä auttaa, joten älä kieltäydy muiden avusta. Tähdet ovat suosiolliset etenkin jonkun pidempään vaivanneen ongelmatilanteen ratkaisemisessa. Ota luovat ratkaisut käyttöön!

Rakkaudessa Rotalla ei pyyhi parhaiten. Taasko se puoliso jäi ylitöihin? Varmista nyt liiton kestävyys, ettei seuraavaa vuotta tarvitse aloittaa seuranhakupalstoilta. Arkinen välittäminen ja avoin keskustelu kotona on tärkeää yhteiselämän jatkuvuuden kannalta. Eikä ystäviäkään kannata unohtaa. Sosiaaliseen elämään olisi hyvä panostaa työelämän ohella, jotta mieli voi välillä askarrella vallan muiden asioiden parissa. Sieltä sinkku-Rotta ainakin voi löytää mieluista peliseuraa, vaikkei se oikea olisikaan vielä tiskillä odottamassa. Huomioi myös kollegat, sillä työtuttavuuksien kautta voi löytyä kiinnostava kumppani.

Takaisin alkuun

Puhveli/Härkä

Maakoiran vuosi 2018 Härkä - Astro.fi

Ahkera ja luotettava Härkä painaa duunia niska limassa ja kaipaa jo kipeästi breikkiä. Jos vielä työpaikan vaihto on edessä, se teettää paljon enemmän työtä kuin voisi kuvitella. Ota onni omiin käsiin ja raivaa tilaa laiskottelulle ja hauskanpidolle vaikka väkisin. Työt kun eivät tekemällä lopu.

Taloudellisesti Härällä pyyhkii hyvin, joten tiedossa voi olla hyviä uutisia tiliotteessa. Menestys ei tule kuitenkaan sormia napsauttamalla, kuten Härkä jo tietää. Sinnikkyydellä Härkä selviytyy tämänkin vuoden haasteista ja luo edellytyksiä pitempiaikaiselle menestykselle. Nyt onkin aika tarttua omia ideoita ja visioita sarvista ja panna ne käytäntöön, etenkin jos resursseja ja tausta-apua löytyy matkan varrelta. Sopimukset yhteistyökumppaneiden kanssa tulee kuitenkin lukea suurennuslasin kanssa, ettei myöhemmin tule asiaa raastupaan. Härällä on nyt mahdollisuus korjata menneisyydessä tekemiään virheitä, kuten vaikkapa käydä opinnot loppuun ja siirtyä eri alalle tai korjata ihmissuhteissa olevia kipukohtia. Kaiken tämän keskellä akkuja on hyvä ladata perhelomalla, jonka suunnittelussa järjestelmällinen Härkä on omimmillaan.

Romantiikan saralla Härkä ei ole eläinradan onnekkaimpia tänä vuonna, vaan saattaa joutua emotionaalisesti liian raskaaseen välikäteen. Uusi suhde, jos sellaiseen lähtee, onkin kuin sika säkissä eikä aiheuta kuin harmia. Kovin suuria kipinöitä ei Koiran vuosi saa Härässä aikaan. Siksi vakiintuneiden Härkien on parempi panostaa vanhaan puolisoon kuin lähteä uutta vakoa kyntämään. Jos Härkä ei ole varuillaan, hänelle saattaa ilmaantua kilpailijoita romantiikan saralla. Moni Härkä saattaakin hukuttaa sydänsurunsa ja tyytymättömyytensä työhön. Kaikki tämä aiheuttaa tietysti stressiä ja terveysongelmia, mutta tiedostamalla vuoden haasteet Härkä selviytyy kyllä. Pienin askelin voi Koiran vuosi tuoda suuria tuloksia!

Takaisin alkuun

Tiikeri

Maakoiran vuosi 2018 Tiikeri - Astro.fi

Tiikeri on Koiran astrologinen kaveri ja tulee siten pärjäämään vallan mainiosti Koiran peesissä. Joku saattaa kuitenkin yrittää laittaa sinut liekaan säännöillään ja kapinoinnin sijaan nyt onkin tassuteltava varovasti sääntökirjan mukaan. Etenkin pienet präntit on luettava. Tunteiden kuohahtamista täytyy välttää, sillä se ei nyt auta asiaa, päinvastoin, sillä Tiikerin maine voi joutua vaakalaudalle etenkin yritysmaailmassa. Selkeät pelisäännöt auttavat kaikkia osapuolia turvaamaan selustansa. Tiikeri voi kohdata myös kateellisten panettelua - Koiran vuonna kaikki vierelle parkkeeraavat eivät olekaan ystäviä.

Muuten Koiran vuosi 2018 tarjoilee Tiikerille niin hauskanpitoa kuin kovaa työtäkin ja ura onkin hyvässä nosteessa. Nyt ei ole aika loikoilla tasangolla, vaan kaikki tilaisuudet loistaa ja tuoda omaa osaamista esille on hyödynnettävä. Eteen tuleviin mahdollisuuksiin on tartuttava aktiivisesti ja enempiä viivyttelemättä. Sitä varten kannattaa teroittaa kynnet ja napata mukaan myös uusia taitoja, kenties opiskelun myötä, millä saralla erityisesti Tiikeri loistaa tänä vuonna. Tiikerin työpanos noteerataan kyllä. Pidemmän aikavälin taloudelliset suunnitelmat kannattaa ottaa tarkastelun alle, sillä Tiikeri saattaa keksiä uuden tavan tehdä kahisevaa. Raitapukua vöineen kannattaa silti pitää tiukalla, sillä rahoja ei vielä ole leviteltäväksi asti.

Matkoja on luvassa ja se on seikkailunhaluiselle ja levottomalle Tiikerille oiva tapa nauttia elämästä. Avoin mieli, rehelliset keskustelut ja kyky ottaa vastaan neuvoja auttavat Tiikeriä menestymään tänä vuonna. Rakkaudelle suosiollinen vuosi, jota etenkin sinkkumies-Tiikeri elää intensiivisten kohtaamisten kautta. Vakiintuneet Tiikerit ovat tyytyväisiä, sillä hellyyttä ja yhteisymmärrystä riittää koko vuodeksi. Tiikerin kannattaa tietoisesti nyt joustaa ja antaa enemmän periksi. Terveys on hyvällä mallilla ja siksi sitä kannattaa ylläpitää.

Takaisin alkuun

Jänis / Kissa

Maakoiran vuosi 2018 Jänis - Astro.fi

Jänikselle luvataan kiireistä työvuotta, johon saattaa sisältyä myös haasteita. Nosta kunnianhimopykälää hieman korkeammalle ja jätä arkailu pois pelistä, niin nuo haasteet tuovat lopulta parhaat puolesi esiin. Näköpiirissä voi hyvinkin olla ylennys tai parempi työpaikka, sillä nyt älykäs ja lojaali Jänis herättää luottamusta johtopiirissä.

Jänis on pedannut paikkansa tekemällä vakuuttavaa työtä viime vuonna. Mutta mitään ei irtoa, ellei rohkene pyytää! Mehevää salaatinlehteä varten on uskallettava hypätä aidan yli ja Koiran vuonna Jänikselle voi antaa lyhyen ja ytimekkään ohjeen: Toimi! Jänis on metsien eläin, eikä liika istuminen konttorissa tee hyvää pidemmän päälle. Muista siis, että pieni pyrähdys lähimetsässä auttaa kummasti pysymään terveenä ja tasapainossa!

Aktiivisuus työmarkkinoilla säteilee tietenkin positiivisesti myös talouden puolelle, ja nyt onkin aika jemmata bonus-porkkanoita myös tulevaisuuden varalle. Toki Jänis saa nauttia työnsä vihanneksista myös heti ja suunnata hyvin ansaitulle matkalle tai panostaa kotipesänsä viihtyisyyteen. Pieni ylellisyys piristää kummasti ja nyt siihen on varaa, kunhan muistaa tehdä talletuksia myös säästötilille.

Muutenkin Jänis paistattelee menestyksen auringon alla ja kerää ympärilleen niin tukijoita kuin ihailijoitakin. Työn sekaan mahtuu siis hyvin myös romanttisia hetkiä! Sinkuilla on mahdollisuus löytää varteenotettava kumppani tai ainakin useampi ihastus käy kääntymässä, eli yksin ei tarvitse jäädä. Vakiintuneilla perhe-elämä on tasaista ja voisi sanoa, että Jäniksen ei tarvitse kriiseillä millään elämän saralla tänä vuonna.

Suuria perhetapahtumia on tiedossa Jäniksen lähipiirissä ja kutsuja satelee aiempaa enemmän. Jos Jänis itse haluaa avioitua, nyt olisi sille otollinen aika. Kannattaa siis lähteä juhlimaan, tutustua uusiin ihmisiin ja pistää välillä korvat kattoon, sillä luvassa on kaikenkaikkiaan menestyksekäs ja nautinnollinen vuosi!

Takaisin alkuun

Lohikäärme

Maakoiran vuosi 2018 Lohikäärme - Astro.fi

Lohikäärme on Koiran vastakkainen eläin ja siksi joutuu tänä vuonna jonkinlaiseen myllerrykseen. Koiralle tukea antava Tai Sui on vastavuoroisesti Lohikäärmeen harmina. Kun ollaan napit vastakkain, mitä vaan voi tapahtua. Avainsana on olla tarkkaavainen ja suojautua mahdollisilta uhkilta. Mutta ei peliä vielä ole menetetty!

Menestyksen avaimet ovat Lohikäärmeenkin ulottuvilla, jos hän vain malttaa olla hönkäilemättä niitä kohti liian innokkaasti, sillä muuten saattavat nuo metalliset onnenavaimet sulaa kuuman tulihenkäyksen alla. Nyt luodaan kestävää pohjaa menestykselle ja sitä ei parane tehdä liian heppoisilla tiedoilla ja taidoilla tai liian heikolle maaperälle. Malta siis mielesi Lohikäärme! Ota sillä välin haltuun uusia taitoja, sillä tulet vielä tarvitsemaan niitä tulevaisuudessa, kenties jo ensi vuonna. Mukaudu muutoksiin ja pääset vuoden haasteista kunnialla läpi.

Nyt kannattaa pitää suomusilmät avoinna, sillä mahdollisuuksia ja avoimia ovia on tarjolla vaikkapa tuttavien vinkkaamana ja niistä kannattaa livahtaa sisään oikealla hetkellä. Finanssiasioiden ja pienten pränttien kanssa täytyy kuitenkin olla tarkkana, sillä turhia riskejä ei ole Koiran vuonna syytä ottaa. Talousasiat näyttävät olevan kovaa vauhtia kohentumassa ja Lohikäärmeellä onkin hyvä draivi työasioissa. Säästäväisyys ja tarkan markan politiikka on kuitenkin nyt paikallaan, ettei yllättävän tiukan paikan tullen tarvitse kopaista tyhjää tiliä.

Romantiikka ei ole Lohikäärmeen tärkeysjärjestyksessä ylimpänä tänä vuonna, vaan huomio saattaa keskittyä enemmän töihin ja tärkeisiin projekteihin. Tämä saattaa aiheuttaa närää kotijoukoissa. Jos Lohikäärme ehtii nostaa katsettaan työpapereista, hänen rakkauselämänsä voi olla hyvinkin tyydyttävää ja onnellista, niin sinkuilla kuin vakiintuneillakin. Matkustelua on näkyvissä ja hyvin suunniteltu perheloma voi onnistua yli odotusten. Energinen Lohikäärme nauttii uusista tuttavuuksista, ja sosiaalinen elämä ja verkostoituminen on vilkasta. Jos reissaaminen ja työt alkavat painaa, Lohikäärmeen tulisi kiinnittää huomiota terveyteen ja kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin. Ruokavalion tarkastelu ja jonkinlaisen liikuntaharrastuksen sisällyttäminen viikkorutiiniin on paikallaan, jottei pääse sulake jommastakummasta päästä palamaan. Siihen Lohikäärmeellä on nyt taipumusta.

Väsyneenä Lohikäärme saattaa tehdä vääriä valintoja, kuten ärhennellä rakkaimmilleen tai aiheuttaa palovammoja kipeillä kommenteillaan. Hänen ei myöskään kannattaisi kehua itseään liikaa tai esittää liian radikaaleja mielipiteitä, sillä se aiheuttaa muissa huonoa verta. Kunhan Lohikäärme huolehtii elämän tasapainosta ja viestintänsä avoimuudesta sekä panostaa haasteista selviytymiseen, häntä odottaa sadonkorjuu Sian vuonna 2019. Matkalippu menestykseen on jo tilauksessa, suunnittele siis huolellisesti minne olet menossa!

Takaisin alkuun

Käärme

Maakoiran vuosi 2018 Käärme - Astro.fi

Käärme on vuoden onnekkaimpia eläimiä ja nytpä on ruusuiset tulevaisuuden kuvat. Teetpä sitten melkein mitä tahansa, hyvin tulee käymään. Finanssiasiat kukoistavat ja uuden yrityksen perustamiskirjat voi hyvillä mielin laittaa vireille tai nauttia viime vuonna kylvetystä sadosta. Aiemmin aloitetut projektit kantavat ja työn tuloksia kelpaa ihailla. Ei hullumpaa!

Käärmeen kannattaakin jatkaa kuuman raudan takomista, sillä nyt siihen on voimia ja otollinen ajanlaatu. Itseluottamusta on kertynyt mukavasti onnistumisten myötä ja Käärmeen vauhti ei hyydy. Myyntimiehillä menee lujaa ja diilejä syntyy. Rahaa on aika lyödä tiskiin isompi tukku ja sijoittaa tulevaisuuden kannalta merkityksellisiin kohteisiin, tutkimalla taustat tietysti ensin. Laakereilla lepäily ei tässä tilanteessa kannata, vaan opiskeluun, taitojen kartuttamiseen ja asioiden lisätutkimiseen voi hyvin panostaa. Tärkeintä on käyttää Käärmeelle luontaista älliä ja avata suu oikealla hetkellä ja astua näkyviin, sillä menestys ei napsahda syliin ilman omaa panosta.

Käärmeellä riittää energiaa myös muilla rintamilla ja nyt on tullut aika päättää, että onko eipäs-juupas kumppani lähdössä mukaan menestykseen vai jätetäänkö se rannalle ruikuttamaan. Energiaa on turha tuhlata raskassoutuiseen parisuhteeseen. Sinkuilla käy flaksi Koiran vuonna, joten nyt parhaat käärmeennahkakengät jalkaan ja menoksi. Ne, joilla on kiva kaveri jo rengastettu, keskittyvät perhe-elämään ja kodin laittamiseen. Jälkikasvuakin ounastellaan.

Terveyden suhteen Käärmeellä on asiat hyvin ja jotta tämä tilanne jatkuu, voisi sitä lenkkipolkuakin käydä välillä katsomassa ja happea haukkaamassa. Niin saavat aivotkin taas lisäenergiaa ja kauaskantoisten päätösten teko helpottuu. Tästä vuodesta kannattaa ottaa kaikki irti!

Takaisin alkuun

Hevonen

Maakoiran vuosi 2018 Hevonen - Astro.fi

Hevosen laukka kiihtyy Koiran vuonna, sillä Koira ja Hevonen ovat Tiikerin ohella kelpo kumppanuksia. Edessä on pitkä suora vailla kompastuksia tai esteitä, joten nyt sopii kiihdyttää!

Koiran vuonna Hevosen kannattaa panostaa ulkonäköönsä, sillä kuka sitä tietää minä päivänä Hevonen törmää ovesta ulos ja kohtaa etsimänsä kumppanin. Se voi tapahtua jo alkuvuodesta, joten nyt täysi tällinki päälle ja harja sudittuna asemiin. Vuosi on selvää rakkauden aikaa ei pelkästään sinkuille, vaan myös vakiintuneille, joiden parisuhteeseen saattaa iskeä kipinä jos toinenkin. Kannattaa lämmitellä siis kumppanin kainalossa, sillä feromonit hyrräävät. Pidä korvat ja silmät auki, sillä kuuma hevosenergiasi saattaa houkutella satulaan muitakin halukkaita. Heidät kannattaa tiputtaa heti kyydistä, ettei energiaa kulu turhaan kolmiodraamoihin.

Matkoille Hevonen todennäköisesti pääsee, eikä iltoja tarvitse muutenkaan kotona viettää. Ja siellä reissun päällähän voi viettää helliä hetkiä oman kumppanin kanssa tai tarvittaessa löytää uutta kiinnostavaa seuraa, Hevosen magnetismi kun on huipussaan.

Jos Hevosella on jäänyt koulut kesken, gradu on viittä vaille valmis tai pöytälaatikossa pyörii vuosisadan romaanin aihio, nyt kannattaisi vakavissaan harkita asian hoitamista kerralla ja kunnialla loppuun saakka. Kaikenlainen opiskelu ja asioiden viimeistely on otollista. Nyt tai ei koskaan!

Työelämässä Hevonen ratsastaa kunnialla eteenpäin. Itsenäinen puurtaja Hevonen hyötyisi tiimityöstä ja toisten kanssa toteutetuista projekteista sekä ulkopuolisista neuvoista. Synergiasta on nyt etua. Ylennys, bonus tai työpaikan vaihdos voi myös olla kuvioissa, eikä Hevosen tarvitse uurastaa liikoja sen eteen. Taloustilanne näyttää hyvältä ja suuria huolenaiheita ei ole, rahaa voi tulla vaikka perinnön muodossa. Siksi jotkut Hevoset päätyvätkin muuttamaan uuteen asuntoon Koiran vuonna. Kunhan Hevonen ei kompastu omaan itsevarmuuteensa ja lähde yrittämään extreme-urheilulajeja kylmiltään, on terveyskin vielä sangen hyvällä tolalla.

Takaisin alkuun

Vuohi / Pukki / Lammas

Maakoiran vuosi 2018 Lammas / Vuohi / Pukki - Astro.fi

Lampaan energiat ovat Kukon vuoden jälkeen vähissä ja kestää jonkin aikaa, että voimat alkavat taas palautua. Stressi ja rahahuolet saattavat vaivata, mutta ne nyt vaan kuuluvat välillä elämään. Kalenterisi on täynnä tekemistä, etkä oikein tiedä mistä päin aloittaa. Mutta pääset kyllä tehtäviesi tasalle, to do -listan huipulle ja uusiin aloituksiin käsiksi. Nyt on vaan pistettävä kierrokset kohdilleen ja mainostettava omaa osaamista vielä laajemmin netin kautta ja ulkomaille asti. Lammashaan ovi on auki sille joka uskaltaa lähteä vähän vihreämmille niityille!

Uudet tekniset taidot ja elektroniset laitteet on otettava haltuun, jotta ne tekevät osan työstä. Vuosi tulee olemaan vilkas ja palkitseva, sillä nyt kun pohjatyöt on tehty, nousukiitosi on alkanut. Edessä on vihdoin vankkaa uskoa omiin taitoihin ja itsensä asettamista ykkössijalle. Perhekeskeiselle Lampaalle tämä ei aina ole ollut helppoa.

Koiran vuosi on Lampaalle työssä edistymisen aikaa ja on tärkeää yrittää tasapainotella velvollisuuksien ja oman hyvinvoinnin ja levon välillä. Vaikka Lammas omaakin näkymätöntä ja sitkeää voimaa, ei kukaan jaksa ikuisuuksiin ilman taukoja. Harkitse siis matkalle lähtemistä muihin maisemiin ja akkujen lataamista mahdollisimman täyteen. Joillekin tämä voi olla jopa häämatka, sillä rakkauselämä on Lampaille suosiollista, ja intohimo voi iskeä myös pidempiaikaisiin suhteisiin. Ja yhdeksän kuukautta myöhemmin käsissä voi olla pieni ihmistaimi. Siinä on muutoksia kerrakseen!

Sosiaalinen elämä on vilkasta ja antaa Lampaalle mahdollisuuden vähän irrottautua arjen vaatimuksista. Lammas on aina hyvä verkostoitumaan ja Koiran vuonna uusista tuttavuuksista voi olla niin huvia kuin hyötyäkin. Koiran vuosi lupaa Lampaalle kaiken kaikkiaan laajenemista monella elämän alueella. Varo kuitenkin menestyksesi tuomaa kateutta toisissa ihmisissä!

Takaisin alkuun

Apina

Maakoiran vuosi 2018 Apina - Astro.fi

Apinalle ei ole luvassa ollenkaan hassumpi vuosi, mutta haasteitakin riittää oma osansa. Uusia tilaisuuksia on tarjolla, jotka poikivat valppaalle Apinalle kelpo saaliin banaaneja, jotka kuitenkin saattavat olla vielä liian raakoja syötäväksi. Apinan täytyy myös muistaa, että liian hyviltä kuulostavat diilit ovat usein silkkaa huijausta. Nyt on pidettävä hattu kylmänä vaikka turkin alla tuskanhiki valuisikin.

Luvassa on muutoksia ja vasta vuoden päästä nähdään, onko tapahtumien saldo plussalla vai miinuksella. Varaudu siis kaikkeen ja muista että suuretkin mutkat matkassa johdattavat lopulta oikeaan lopputulokseen. Jos yksi oksa ei kanna, tartu toiseen sillä välin. Tärkeää on säilyttää kirkas kuva tavoitteesta ja pyrkiä sitä kohti.

Perhe ja ihmissuhteet ovat tiiviisti Apinan mielessä tänä vuonna. Yritä ymmärtää kaikkia osapuolia ja olla sohimatta suoraan ampiaispesää. Jonkinlainen hengähdys- ja tuumaustauko on parempi vaihtoehto kuin suututtaa kaikki apinanraivolla pitkäksi aikaa. Apina voi murehtia liikaa tänä vuonna, joten jätä mahdolliset hautajaiset väliin, jos voit. Ne vain kuluttavat energiaasi, jota kannattaa säästellä. Saatat myös olla alttiimpi pöpöille ja viruksille, joten pidä käsidesi mukana.

Toivottavasti Apina on kerännyt jemmaan tarpeeksi varakassaa, sillä Koiran vuonna 2018 Apina joutuu hieman kiristämään vyötään ja unohtamaan shoppailun. Luova sivutyö tai muu tapa tehdä lisätienestiä voi tulla kysymykseen ja avata uusia uria. Jos vaihdat työnantajaa, nykyisestä työpaikasta ei kannata lähteä ennen kuin muste on uudesta sopimuksesta kuivunut. Korvat auki ja käsi ylös, kun työkaveri vinkkaa uusista mahdollisuuksista, sillä tänä vuonna Apina etenee tuttavien ja verkostoitumisen kautta. Viileäjärkinen opportunismi on nyt paikallaan, eli unohda riskibisnekset ja -sijoitukset, sillä nyt ei ole niiden aika.

Apinan onnenapilat löytyvät uusien tuttavuuksien ja matkojen saralta, joita on näkyvissä Apinan horisontissa niin työ- kuin seuraelämässä. Säilytä kepeä asenne, äläkä odota liikoja, niin voit yllättyä iloisesti. Vuoden jälkipuolisko on lupaavampi kumppania etsiville Apinoille.

Apinan terveydessä ei ole suurempia ongelmia, mutta tohtorille on soitettava tietysti heti jos jotain ilmaantuu. Raitis ilma ja puun halailu metsäreissuilla toimivat mainiosti ennaltaehkäisijöinä, jotta stressitaso pysyy matalalla. Pidä siis itsestäsi huolta ja karista melankolia viettämällä aikaa ystävien seurassa!

Takaisin alkuun

Kukko

Maakoiran vuosi 2018 Kukko - Astro.fi

Kukoille on luvassa edellistä hitaampi vuosi, joka silti saattaa sisältää yllätyksiä ja ristiriitoja. Olisikin parempi siirtää suuret lanseeraukset tai yrityksen perustaminen parempaan ajankohtaan, sillä nyt ei ole onni niissä myötä.

Jos Kukolla on isoja remontteja tai rakennusprojekteja tiedossa, kannattaa jo nyt varautua siihen, että aikataulut venyvät ja paukkuvat. Koko perhe saattaakin kaivata pientä breikkiä rakentamisen keskellä, ettei pinna kiristy ja otsasuoni tykitä. Asennoitumalla oikein voi turhan hermoilun ja stressin välttää. Eikä pieni matka remonttipölyn keskeltä muihin maisemiin tee ollenkaan pahaa, vaan tasaa tunteita ja antaa voimia jatkaa eteenpäin.

Töissä on välivuoden makua, sillä kaikki ei mene niin kuin Kukko haluaisi. Löysää siis suosiolla tahtia. Järjestelmällisellä ja tiukan tarkalla Kukolla on yleensä langat omissa käsissään ja selvät sävelet, mutta nyt kannattaa pysyä joustavana ja edetä tilanteen vaatimalla tavalla. Panokset voisi laittaa vaikkapa tietotaidon päivittämiseen, jotta ei vallan putoa päivän polttavista muutoksista. Kokemuksen röheällä rintaäänellä voi sitten seuraavana vuonna jo vähän pörhistellä sulkiaan ja kiekaista komeasti saavutuksiaan - kunhan muistat, että nyt ei ole vielä sen aika. Yhteistyö ja mukautuvuus sen sijaan tuo parhaat tulokset.

Terveydessä kannattaa ottaa kaikki tropit käyttöön, sillä Kukko on altis sairauksille, oli se sitten ihan perusflunssaa tai jotain sitkeämpää sorttia. Jos leikkaus on tarpeen, on parempi hoitaa se alta pois kuin vitkutella ja huolehtia turhaan. Terveys kannattaa nostaa framille ja pitää huolta itsestään. Ja sehän käy syömällä viisaasti ja ravinnepitoisesti, liikkumalla paljon ja välttämällä ylitöitä. Kumppanin kainaloon kannattaa hakeutua tavallista useammin, sillä se alentaa stressiä ja lujittaa lempeä. Ota yhteiset torkut takkatulen ääressä ja kaikki näyttää taas kirkkaammalta!

Muutenkin kiinnitä huomiota tärkeisiin ihmissuhteisiin, sillä nyt ei ole enää sinun vuotesi, vaan muutkin kaipaavat huomiota vuorostaan. Rakkauskipinät eivät ehkä nyt singahtele niinkään tulisesti, mutta paljon hyvää on myös siinä tasaisessa ja tavallisessa liitossa. Sinkuilla ei taida käydä pysyvä flaksi tänä vuonna, joten älä aseta toiveita liian korkealle. Kyllä se oikea kolahtaa kohdalle, kun tulee sopivampi aika.

Raha-asioissa tarkkuus ja suunnitelmallisuus on poikaa ja siihen Kukko kyllä hyvin kykenee. Isojen hankintojen ja sijoitusten kanssa kieli keskelle suuta. Katso, että saat sen, mitä sinulle on luvattu.

Takaisin alkuun

Koira

Maakoiran vuosi 2018 Koira - Astro.fi

Omana vuonnaan kaikki katseet kohdistuvat Koiraan. Saat paljon huomiota ja suosiosi kasvaa kohisten. Toivottavasti osaat ottaa paikkasi kohdevalossa ja hyötyä huomiosta! Osa katseista saattaa olla kateellisia. Pidä siis kaikki aistit terävinä ja tarkkaile toisten motiiveja. Kaikki, jotka nyt lähestyvät sinua, eivät ole ystävällismielisillä aikeilla liikkeellä.

Vuosi voi tuntua välillä ylös alas sahaamiselta, sillä tilanteet ja mielialat vaihtelevat nopeasti. Koira stressaantuu nyt helposti, sillä koirankuppia viedään vauhdilla eteenpäin eikä Koira aina jaksaisi pysyä tahdissa mukana. Terveyteen onkin syytä kiinnittää huomiota, jotta meno ei lopahda loukkaantumisiin. Koiralla on kuitenkin etunaan Tai Suin tuki omalla suunnallaan, mistä on paljon apua.

Koiran vuonna Koiran kannattaa säännöstellä omia voimiaan ja mahdollisuuksien mukaan välttää muuttamista tai matkustamista. Omalla tontilla vahtiminen on kaikkein turvallisin vaihtoehto. Ehtii sitä kiertää myöhemminkin. Suurten riskibisnesten aloittaminen tai extreme-urheilulajien kokeileminen saattaa olla nyt huonoa harkintaa, sillä niissä Koiralle voi käydä huonosti. Oman osaamisen laajentaminen, opiskelu, luovat harrastukset – niitä Koira voi mainiosti alkaa toteuttaa, sillä niiden suhteen riittää myötätuulta.

Koiralle vuosi voi olla menestyksellinen jos etenee vakaasti ja viisaasti. Etenkin työpaikan vaihdossa, palkankorotuksen pyytämisessä tai maineen ja arvovallan kasvattamisessa Koiralle voi tipahtaa mehevä luu kuppiin. Muista, että sinut huomataan. Nyt kannattaa kysyä, sillä rahahanojen haltijat ovat armollisia! On aika kierrellä tutkimassa uusia mahdollisuuksia eikä haudata luuta hiekkaan. Tuomalla itseäsi tykö voit törmätä ihmisiin, jotka tykästyvät sinuun ja auttavat sinua eteenpäin elämässä, kunhan et lähde liian hyvältä kuulostaviin hankkeisiin mukaan.

Rakkaudessa Koiran on oltava pitkämielinen, sillä tunteet ailahtelevat herkästi ja voivat syödä avio-onnea jopa sen viimeiseen muruun asti. Kaiken kaikkiaan vuosi on Koiralle täynnä actionia, joten muista välillä nukkua koiranunta takan edessä energiaa tankaten, jotta terveyttä riittäisi koko vuodeksi.

Takaisin alkuun

Sika

Maakoiran vuosi 2018 Sika - Astro.fi7

Edellinen vuosi oli tiukkaa vääntöä Sialle, joka mennä viiletti saparo suorana tehtävästä toiseen. Joko nyt ehtisi hengähtää? Ainakin yleinen ilmapiiri osoittaa Sialle kevenemisen merkkejä, tosin viime tipan muutoksia riittää tällekin vuodelle ja niissä Sian kannattaa myötäillä ja mennä virran mukana. Missä asioissa Sialla sitten onkin sorkkansa mukana, onni on vahvasti myötä ja se tulee etenkin kanssakäymisestä toisten ihmisten kanssa. Tänä vuonna ei kannata eikä tarvitse jäädä yksin, vaan lähteä ihmisten ilmoille ja olla avoin kohtaamisille.

Sialla saattaa kuitenkin olla perhehuolia tai sitten yhä useampi kääntyy hänen puoleensa omine murheineen, Sika kun on tunnetusti aina muiden apuna ja valmis kuuntelemaan. Voit huoletta jakaa omastasi, sillä nyt sinulla on resursseja, joista ammentaa. Pidä siis lippu korkealla äläkä päästä mielialaa laskemaan. Positiivisuudella pötkit pitkälle ja välillä kannattaa pyytää apua vastavuoroisesti myös muilta. Töissä ja suhdepuolella kulkee kovaa. Ahkerasti duunanneella Sialla on mahdollisuus menestyä, mikä näkyy mukavasti myös raha-asioissa. Isoja ostoksia kannattaa puntaroida monelta kantilta ennen lopullista päätöstä.

Vuosi on kuitenkin enemmän pohjatöiden tekemistä ja varustautumista tulevaisuuteen, sillä tulossa on Sian vuosi 2019 ja silloin Sian on oltava valmiina asemissa. Tahti tuleekin kiihtymään vuoden loppua kohti mentäessä, eli mahdollisuudet odottavat siellä noukkijaansa. Tänä vuonna Sika voi mainiosti kouluttaa itseään, perehtyä asioihin tarkemmin ja nostaa julkista profiiliaan. Kotielämä on leppoisaa ja nautinnollista ja Sika voi hyvin mielin vaihtaa vapaalle ja järjestää juhlia. Ei pidä unohtaa, että ystävät ja harrastukset ovat yhtä tärkeitä kuin työkin.

Kukon vuonna Sialla saattoi olla ryppyjä rakkaudessa, mutta nyt Sika voi merkitä rakkaussarakkeeseen uuden parisuhteen alkamisen tai jopa sopivan hääpäivän, nimittäin hääkellot kajahtelevat rakastuneelle Sialle. Jo alkuvuodesta kiinnostava kumppani ilmestyy elämään, tai aiempi ystävyyssuhde voi muuttua romanssiksi. Ehdokkaita saattaa muodostua jopa jonoksi asti!

Vakiintuneilla Sioilla rakkaus kukoistaa ja jälkikasvun alulle laitto ei ole hullumpi idea. Sian kannattaa tänä vuonna tiedostaa oma positiivinen suhde-energiansa, panostaa rakkauselämään ja nostaa se prioriteetti numero ykköseksi. Se kantaa pitkälle eteenpäin ja antaa voimavaroja. Luvassa on ihanaa aikaa onnellisten tähtien alla!

Takaisin alkuun

Virpi Karjalainen, www.myfengshuilife.blogspot.fi