Sisään

Astrokalenteri

Astrokauppa

Astro Akatemia

Tutki karttoja
Kirjaudu sisään

Uusi käyttäjä? Rekisteröidy tästä.

Kiinalainen vuosieläin vaihtuu Vesi-Tiikeristä Vesi-Jänikseen

Tähän aikaan vuodesta monia alkaa kiinnostaa, mitä se oma kiinalainen horoskooppi kaikkine eri eläimineen oikein pitää sisällään. Otetaan siihen ponteva pikakatsaus.

Kiinalaista astrologiaa kutsutaan myös Neljän Pilarin astrologiaksi tai Baziksi (kirjaimellisesti kääntäen ”kahdeksan tavua”).

Moni tietää vain oman vuosieläimensä kiinalaisessa astrologiassa, mutta se on vasta pintaraapaisu kokonaisuuteen. Tarvitsemme mukaan vielä kolme eläintä lisää, jotta kiinalainen kopla on valmis.

Kaikilla meillä on siis neljä eläintä peruskartallamme, syntymävuoden eläin, kuukauden eläin, syntymäpäivän eläin ja vielä kellonajan mukainen tuntieläin. Aivan kuten länsimaisessa astrologiassa on 12 eläinradan horoskooppimerkkiä, myös kiinalaisessa astrologiassa on 12 eläintä.

Nämä 12 eläintä voidaan vielä jaotella viiden eri kiinalaisen elementin mukaan, jolloin saadaan esimerkiksi Vesi-Jänis, Puu-Jänis, Tuli-Jänis, Maa-Jänis ja Metalli-Jänis. Nämä hyppelehtivät toisistaan hieman eri tahtiin, ja saavat elementistä siis lisäväriä turkkiinsa. Eläimet ovat kaikki yksilöitä, kuten sinäkin.

Erilaisia eläin- ja elementtiyhdistelmiä on siis olemassa yhteensä 60 kappaletta (12 eläintä x 5 elementtiä).

Kun eläimeen yhdistetään elementti, kuten tänä vuonna Jänikseen yhdistetään yin Vesi, saadaan aikaan peruspilari. Kiinalaisen horoskoopin rakennuspalikat, eli nuo neljä pilaria, saadaan siis syntymävuoden, -kuukauden, -päivän ja -tunnin mukaan. Yksityiskohtaisessa kartan tulkinnassa pilareista ja niiden alla olevista piilorungoista voidaan päätellä huikea määrä informaatiota. Kaikki on yhteydessä kaikkeen, aivan kuten länsimaisen astrologian puolella. Neljän Pilarin perustulkinta kuitenkin näyttää sinulle karttasi peruspalikat, jotta pääset kiinalaiseen astrologiaan helposti sisälle.

Vuosieläin

Vuosieläin on se, mitä kiinalaisesta horoskoopista saadaan aina ensin selville, sillä siihen ei tarvita muuta tietoa kuin syntymävuosi. Niinpä se edustaakin koko ikäluokkaasi, eli kaikkia, jotka syntyivät samana vuonna kuin sinä. Tämä ei tietenkään voi olla koko totuus ihmisen persoonasta, elämästä ja onnesta. Se antaa vasta pintasilauksen sinusta, ensivaikutelman siitä, millainen olet muiden silmissä. Ensivaikutelma ei useinkaan petä, mutta pinnan alta löytyy niin paljon muutakin!

Vuosieläin kuvailee myös luonnettamme lapsena, ja sen vahvuus voi myöhemmin alkaa hiipua, kun muut eläimet sisällämme pääsevät iän myötä paremmin esiin. Jos siis olet aina uskonut olevasi Apina, ja käyttäytynyt sen mukaan, sinua voi yllättää luonteesi monipuolisuus, kun sitä oikein ryhdytään tutkimaan.

Harvalla meistä on neljä tismalleen samaa eläintä, kyllä sieltä variaatiota löytyy. Mitä enemmän samoja eläimiä astrologiselta kartalta kuitenkin havaitaan, sen vakaampaa oma energiasi on. Jos kartallasi on esimerkiksi kolme Koiraa, olet todella vahvasti Koiran persoonallisuuden omaava, mutta nämäkin voivat olla söpöjä puudeleita tai raivokkaita vahtikoiria. Siinä elementti alkaa tehdä eroa koirien luonteeseen. Vesi-Koira voisi olla se pehmopuudeli, kun taas Metalli-Koira on jämäkkä isäntä, joka vahtii tonttia.

Kuukauden eläin 

Kuukauden eläin on tärkeä omien vahvuuksien ja työelämän kannalta. Se määrittelee missä asioissa ja minkätyylisellä alalla loistat parhaiten. Se puhuu missiostasi elämässä ja antaa vinkkejä siitä, miten toimit ja mitkä ovat vahvuutesi työelämässä. Se kertoo, millaisella karismalla niität ammatillista mainetta ja oletko nöyrä tiimipeluri vai itsenäinen boss. Joku eläin jää ehkä mieluummin sivuun vääntämään koodia, kun joku toinen taas haluaa estradille tai palaa halusta näyttää myyntitykin taitonsa. Eri eläimet loistavat erilaisissa tehtävissä.

Kuukausipilarista voidaan myös tutkia tarkemmin perhesuhteita sisaruksiin ja vanhempiin.

Päivän eläin ja elementti

on kartan ehdoton kuninkaallinen. Se määrittää sitä, kuka oikein pohjimmiltasi olet, miten toimit ja ajattelet. Se kertoo, miten rakastat yksityiselämässäsi ja miten kommunikoit kumppanisi kanssa. Se on persoonallisuutesi ja parisuhdekäyttäytymisesi ydin. Se on ”aina voimassa”, olit minkä ikäinen tahansa.

Meitä on moneen junaan, vai pitäisikö sanoa moneen astrologiseen muottiin. Vertailemalla pariskunnan astrologisia karttoja, etenkin tätä päiväpilaria, keskenään voimme päätellä monia asioita heidän yhteensopivuudestaan ja suhteen harmoniasta – tai sen puutteesta. Päiväpilari kertoo millaista kumppania oikeasti kaipaat elämääsi, millaisia ihmisiä vedät puoleesi ja mitä toivot suhteelta. Se on ikään kuin käyttäytymismallisi rakkaudessa.

Jos sinulla on vaikkapa Tuli-Lohikäärme tai Tuli-Hevonen päiväpilarissa, kaipaat näyttävää partneria, jolla on oma tahto ja jonka kanssa ei koskaan tylsisty. Jos kumppanin kohdalla, päivän eläimenä, on jokin Jänis tai Lammas, kaipaat säyseämpää kaveria, joka myötäilee sinua. Tai sitten käyttäydyt itse tämän eläimen tavoin. Energiat kun kulkevat suhteessa molempiin suuntiin!

Tuntipilari

Tuntipilari on vastaavasti meidän kätketyin puolemme, joka edustaa sisimpiä toiveitamme ja salaisia unelmiamme, kenties ajatuksia, joita emme muille helpolla paljastakaan. Tuntipilarista löytyvät kunnianhimoiset hankkeemme ja haaveemme, se, mitä haluamme elämässä vielä saavuttaa. Sinne on myös säilötty meidän piilevät voimavaramme ja resurssimme, kuten raha ja terveys.

Tuntipilari alkaa vaikuttaa n. 40-ikävuoden tienoilla, kun alamme vihdoin ymmärtää, mistä tässä elämässä on ylipäätään edes kyse.

Tuntipilaria sanotaan toiselta nimeltään myös lapsipilariksi, eli se kuvaa myös suhdetta omiin lapsiimme, tai vaihtoehtoisesti lapsenlapsiimme. Se on siis hyvin intiimiä energiaa, muilta piilossa, vähän samalla tavalla kuin suojelemme omia lapsiamme maailman melskeeltä.

Tuntipilari voi olla jotain ihan muuta kuin mitä annat maailman nähdä julkisen ensivaikutelmasi, eli vuosieläimesi kautta. Ei siis ihme, että Kiinassa kaikki eivät halua paljastaa syntymäkellonaikaansa, etenkään bisnesmaailmassa! Jokuhan saattaisi käyttää tuota intiimiä tietoa hyväkseen.

Kiinalainen astrologia voi toki olla hauskaa pintapuolista huvia, jolloin katsot vain oman vuosieläimesi ja kurkkaat, mitä sille ennustetaan tulevalle vuodelle. Mutta jos haluat tietää lisää, ei auta muu kuin sukeltaa karttaan syvemmälle ja katsoa millainen eläin oikein olet pohjimmiltasi ja kenen muiden kanssa olet samassa eläinaitauksessa.

 Tieto siitä, millainen eläinkatras omassa kiinalaisessa kartassasi piilee, on onneksi vain yhden klikkauksen päässä. Tarjoan sinulle mahdollisuuden lukea omasta eläimellisestä puolestasi ja tutustua siihen tarkemmin Neljän Pilarin perustulkinnan kautta. Moni tilaaja onkin löytänyt itsensä uudelleen!

Ollaan siis ihmisiksi – eikun eläimiksi!

Terveisin

Virpi Karjalainen
Kiinalaisen astrologian tulkitsija ja asiantuntija

Täysi tyytyväisyystakuu!

Jotta voit tehdä tilauksesi turvallisin mielin, annan tulkinnalle täyden tyytyväisyystakuun. Ellet ole kuukauden kuluessa kanssani samaa mieltä hankintasi kannattavuudesta saat maksamasi summan kokonaisuudessaan takaisin.