Sisään

Astrokalenteri

Astrokauppa

Astro Akatemia

Tutki karttoja
Kirjaudu sisään

Uusi käyttäjä? Rekisteröidy tästä.


Kurkista rakkauden mysteeriin

”Nyt tiedän, että ehtoja asettamaton rakkaus on kaikkein merkityksellisintä elämässä.” sanoo kuoleman rajan takana käynyt neurokirurgi Eben Alexander kirjassaan Totuus taivaasta. Hän aloittaa esipuheensa Albert Einsteinin (1879-1955) sanoin ”Ihmisen olisi etsittävä sitä mikä on, ei sitä minkä hänen mielestään pitäisi olla”.

Suosittelen tämän kirjan lukemista jokaiselle rakkauselämässään pettyneelle tai itsensä jollain tavalla onnettomaksi tuntevalle ihmiselle. Ebenin tarina on kuin tieteiselokuvasta, mutta aivokirurgin kirjoittamana se muuntuu ymmärrettäväksi ja loogiseksi matkaksi elämän syvimpiin mysteereihin. Häntä hoitaneiden aivokirurgien lausunnot murtavat lääketieteellisiä olettamuksia yhden toisensa jälkeen.

Tämä teos on yksi vakuuttavimpia kirjoituksia elämän kiertokulusta ja siitä, että fyysinen kuolema on vain välivaihe ennen siirtymistä toiseen todellisuuteen, jota ei todellakaan tarvitse pelätä. Kirja kertoo kauniilla ja armahtavalla tavalla, mitä me ihmiskuntana olemme täällä maan päällä opiskelemassa.

Rakkaudellinen astrologia

Minulle astrologia on alusta alkaen ollut rakkauteen ja armeliaisuuteen opastava tutkimuskohde. Jo ensimmäinen kosketukseni astrologiaan oli vapauttava kokemus tukalaksi muodostuneessa elämäntilanteessa, jossa työkuviot, rahatilanne ja perhesuhteet olivat syvässä kriisissä. Vastaavan vapauttavan ilmiön koen tulkintoja tehdessäni uudelleen ja uudelleen. Samaa palautetta saan myös laatimistani kirjallisista tulkinnoista.

Venus tekee tällä viikolla oppositiota Plutolle ja neliötä Jupiterille. Rakkaus on kovassa testissä tämän T-ristin aikana etenkin sellaisissa suhteissa, joissa jommallakummalla ei ole ollut rohkeutta elää itsensä näköistä elämää. Silloin alkaa odottaa toiselta sellaisia asioita ja huomionosoituksia, jotka jollain tavalla parantaisivat omaa oloa. Silloin etsii jotain, mitä elämässä pitäisi olla, eikä huomaa, mitä siinä jo on.

Ole sitä mitä olet

Kahden ihmisen rakastuessa toisiinsa he näkevät tarkalleen sen, mitä juuri sillä hetkellä on ja sellaisena tilanteen tulisi säilyä myös jatkossa. Ei mitään pois, eikä mitään lisää kumpaankaan osapuoleen. Valtaosa meistä on kuitenkin epävarma itsestään ja alkaa vaistomaisesti miellyttää toista ja muuttaa itseään paremmin toiselle sopivaksi. Tällainen käytös rajoittaa omaa elämää ja synnyttää ahdistusta etenkin itseään muuttamaan pyrkivässä osapuolessa.

Ebenin kirjan lisäksi suosittelen hankkimaan karttavertailun perusteella laatimani Parisuhde Paremmaksi -tulkinnan. Se on lahjomaton matka kummankin alitajunnasta nousevaan miellyttämisen tarpeeseen ja sen seurauksiin. Tulkinta opastaa näkemään, mitä on ja päästämään irti siitä, mitä omasta mielestäsi pitäisi olla. Rakkaus elää vain tässä hetkessä ja karttavertailu auttaa löytämään sen yhdessä.

Viikon tarjous: Parisuhde Paremmaksi