Uusi käyttäjä? Rekisteröidy tästä.

Kuumaa huumaa vai kylmää kyytiä?

Eipä liene kenellekään yllätys, mikä on eniten huolta aiheuttava tekijä ihmisen hakeutuessa astrologiseen tulkintaan. Aivan oikein, se on huoli omista tai toisen tunteista keskinäisessä suhteessa. Tyytymättömyyden syyksi esitetään useimmiten kumppanin käyttäytyminen liian sitovasti, välinpitämättömästi, itsekkäästi tai hallitsevasti.


Pelko pitää yhdessä

Pelko pitää yhdessä

Rakkautta suurempi yhdessä pitävä voima onkin menettämisen pelko, joka ajaa alistumaan pahalta tuntuviin olosuhteisiin ja loukkaavaan käytökseen. Usein molemmat osapuolet kokevat uhrautuvansa, jotta suhde pysyisi kasassa.

Silloin intohimo muuttuu kuin taikaiskusta molemminpuoliseksi välinpitämättömyydeksi tai jopa jäätäväksi kylmyydeksi, eikä kumpikaan koe elämäänsä onnelliseksi.

Aivan liian usein kuulen tyytymättömyyden ilmausten jälkeen listan kumppanin hyvistä ominaisuuksista, joiden perusteella kannattaa sittenkin vielä jatkaa yhdessä mitään muuttamatta.

Tällä tavalla tehtäessä suhteen mielekkyys heikkenee heikkenemistään, sillä hyvistä puolista huolimatta ne kehnommat mallit ovat päällimmäisinä ajatuksissa ja tuntuvat kasvavan koko ajan.


Hämäävä vetovoiman laki

Hämäävä vetovoiman laki

Todellista rakkautta on kyky elää onnellista elämää yhdessä suurista eroavaisuuksista huolimatta tai paremminkin juuri niiden ansiosta.

Harvoin osataan ajatella, että intohimo syntyy kahden vastakkaisen energian synnyttämästä vetovoimasta. Tunnetaan vain se intohimo ja yritetään selittää sitä samanlaisilla arvoilla, harrastuksilla tai muilla yhdistävillä tekijöillä, joskus jopa kaksoisliekillä tai muulla henkisellä sanailulla. Yritetään muuttua itse ja muuttaa toista.

Kun sitten molemmin puolin aletaan olla kovin samiksia, häviää se tärkein intohimon raaka-aine eli erilaisuus. Elleivät molemmat osapuolet uskalla elää oman totuutensa mukaisesti, väljähtyy kuuminkin suhde, vaikkei sille ole mitään näkyvää syytä. Kaikki voikin olla liian hyvin, liian tasaista, jolloin rakastavaisista on tullut huomaamatta sisko ja veli.


Kipinät kuuluvat rakkauteen

Kipinät kuuluvat rakkauteen

Pienet riidat ja erimielisyydet kuuluvat kaikkiin ihmissuhteisiin osana kunkin omaa kasvuprosessia. Minä olen herkkä loukkaantumaan ja niin on vaimonikin.

Kun tutustuimme kohta 30 vuotta sitten, pidin täysin mahdottomana minkäänlaista yhdessä elämistä, vaikka en pystynyt olemaan päivääkään niin, etten olisi tavannut tai soittanut. Intohimostakaan ei ollut puutetta. Olin läheisriippuvainen ja pelkäsin kuollakseni riitelyä. Eihän siinä sillä tavalla hyvä heilunut.

Astrologina näin, kuinka erilaiset karttamme olivat ja käytin sitä silloin yhtenä syynä sitoutumattomuuteen. Nyt olen asiasta täysin toista mieltä, enkä haluaisi muuttaa ainuttakaan osaa sen paremmin kartoistamme kuin muustakaan, mitä me yhdessä ja erikseen olemme. Emme ole löytäneet toisiamme. Olemme löytäneet itsemme ja sellaisina nautimme toisistamme - välillä kipinöiden ja salamoiden, mutta jätetyksi tulemista pelkäämättä.

Astrologian opiskelun ja omien kokemusteni pohjalta olen rakentanut parisuhdeoppaan, johon pääset tutustumaan tästä.

Terveisin Seppo Tanhua