Sisään

Astrokalenteri

Astrokauppa

Kulta-ajan
kauppa
Kirjaudu sisään

Uusi käyttäjä? Rekisteröidy tästä.

Kun kiinalainen vuosi vaihtuu, kaikkia kiinnostaa, mitä omalle vuosieläimelle kuuluu

Kiinalainen uusivuosi koittaa viikonloppuna. Raketit ammutaan ilmaan ja lohikäärmeet päästetään tanssimaan pitkin katuja perjantaina 24.1.2020. Lauantaina 25.1. olemme jo siirtyneet Metalli-Rotan vuoden puolelle. Kiinalaisen vuosihoroskoopin e-bookin voi tilata täältä.

Metalli-Rotan vuosi edustaa vesi- ja metallielementtejä

Jo pelkkä nimi kertoo, että nyt alkaa tapahtua. Rotta on vilkas ja nopealiikkeinen yang-eläin, joten se lähtee sutjakkaasti liikkeelle, eikä jää pyörimään samaa vanhaa ympyrää. Rotta vaatii tehokkuutta ja se laittaa asioita alulle. Saatat huomata, että itsekin teet ryhtiliikkeen ja pistät elämäsi palikat uuteen järjestykseen. Metalli-Rotta pakottaa siihen, ja sen sisältämä yang-metallienergia ei neuvottele, se suorastaan käskee. Tällä eläimellä on niin voimakas vietti tavoitella unelmiaan, että sinussakin voi nousta uusi uhmakkuus pintaan. Samalla pintaan voi nousta myös paljon aiemmin piiloteltuja emootioita, sillä vesielementin eläimenä Rotta on syvästi tunteellinen, eikä mikään pintaliitäjä. Joudumme tekemisiin omien tunteidemme, myös vahvojen negatiivisten tunteiden, kanssa. Olet ehkä jo tuntenut patojen alkavan purkautua, ja vihan ja epämääräisen ahdistuksen nousevan pintaan? Se on energiatyötä, jota Rotta johdattaa meidät tekemään. Jos pintaan purkautuvat negatiiviset tunteet ottavat meissä vallan, se voi tehdä myös ikävää jälkeä kollektiivisesti.

Metalli- Rotan vuonna on tärkeää tietää onko omalla kartalla Veden ja Metallin yliannostus, jolloin niitä alkaa olla vuosienergian myötä jo liikaakin, vai tulevatko nämä elementit tasapainottamaan, jopa helpottamaan omaa oloa. Vuoden omat elementit voivat tukea meitä, tai ne voivat kontrolloida meitä viiden elementin kierron mukaan.

Otetaan esimerkiksi Tuli. Jos kartallasi on vahva Tuli, se kestää Metalli-Rotan vuoden sisältämän runsaan Veden, eikä sammu. Jos kartalla on vähän Tulta, eli itse-elementti on ns. heikko, Tuli saattaa sammua vesimassojen alla. Tämä vaikuttaa suoraan siihen, millaisena koet kyseisen vuoden. Täysin eläimistä ja niiden kuulumisista riippumatta itse-elementin kokema “paine” tai “helpotus” vaikuttaa sinunkin omaan jaksamiseesi, eli uhkaako voimat huveta vai onko yhtäkkiä tuulta purjeissa enemmän kuin pitkään aikaan.

Jos oma itse-elementtisi taas on vahva Vesi, sitä saattaa tulvahtaa kartalle nyt liikaakin ja saatat upota oman mielesi syvyyksiin, ja jäädä junnaamaan paikallesi, eli lillumaan lätäkköön. Jos kartalla taas on ennestään “kuivaa”, ja vedelle olisi tarvetta, niin nyt tulee elvyttävää kosteutta keitaalle.

Jokainen vuosi on siis katsottava oman Neljän Pilarin tulkinnan kanssa useammalta eri näkökannalta. Aivan suoraa vastausta ei voi kenellekään antaa, että miten tuleva vuosi tulee sujumaan, sillä niin paljon riippuu sinusta itsestäsi. Se on toisaalta hyvin lohdullista - emme ole pelkästään taivaankappaleiden tai eläinten välisten kemioiden armoilla.

Neljä pilaria - BaZi -tulkinta

Kiinalaisessa Neljän Pilarin astrologiassa pelataan sekä eläinten että elementtien kanssa. 12 eläinradan asukkia yhteydessä viiteen eri elementtiin saavat aikaan 60 erilaista eläin-elementti-yhdistelmää. Sinun kartallesi osuu näistä neljä. Tällä tavalla muodostuu Neljän Pilarin kartan runko.

Hieman tuntemattomampi käsite on kuitenkin syntymäpäivän mukaan saatava itse-elementti, joka kuvaa sinun syvintä olemustasi, Tulta, Maata, Metallia, Vettä tai Puuta, yin- tai yang-laatuisena. Itse-elementti, joka istuu päivänpilarin huipulla on toiselta nimeltään Päivänmestari. Se oman elämän mestari olet siis sinä itse.

Vuosieläin

on se tieto, johon ihminen ensimmäiseksi törmää tutustuessaan kiinalaiseen horoskooppiinsa. Se edustaa sitä millainen olet ulkoisesti muiden silmissä ja miten hoidat vuorovaikutuspuolen toisiin ihmisiin. Vuosieläin liittyy maineeseemme ja houkuttelee muita puoleensa. Arkajalkajänis antaa ihan erilaisen ensivaikutelman kuin kuumuutta sykkivä Hevonen!

Kuukauden eläin

on tärkeä uran ja ammatinvalinnan kannalta. Se määrittelee missä asioissa loistat parhaiten, millainen rooli työelämässä istuu juuri sinulle. Jos kuukausipilariin osuu törmäys, voi olla, että työelämässä maa tutisee työtuolisi alla ja pyörät rullaavat kiivaasti eri tehtäviin ja toimistoihin.

Päivän eläin ja elementti

on kartan johtaja. Se kertoo, kuka pohjimmiltasi olet, miten toimit ja ajattelet, miten rakastat ja kommunikoit kumppanisi kanssa. Se on persoonallisuutesi ydin ja antaa vinkin siitä millaisia kumppaneita vedät elämääsi.

Tuntipilari

edustaa salaisia toiveita, tavoitteita sekä konkreettisesti lapsiamme ja aikaansaannoksiamme. Tämä voi olla jotain ihan muuta kuin mitä annat maailman nähdä vuosieläimesi kautta.

Perehtymällä niin omiin eläimiisi kuin itse-elementtiisi alat ymmärtää toistuvia käytösmallejasi, sitä mikä ihmisten – tai eläinten – kesken kenties hiertää ja kuinka oma elementtisi vaikuttaa aina taustalla, kun teet päätöksiä elämässä. Oma onnesi on siis neljän pilarin varassa. Ota selvää millaisista rakennusaineksista olet oikein koostunut!

Terveisin

Virpi Karjalainen
Kiinalaisen astrologian tulkitsija ja asiantuntija