Ilmainen Vuosi 2024 e-kirja

Vuosihoroskooppi

Liity postituslistalle, niin lähetän sinulle vuosihoroskoopin kaikista 12 horoskooppimerkistä.

Lähetin e-kirjan sähköpostiisi.
Tarkista osoite, se vaikuttaisi olevan puutteellinen.
Odottamaton virhe tapahtui. Kokeile hetken kuluttua uudestaan.


Odota hetki

Antamalla sähköpostiosoitteesi liityt postituslistalle ja saat Vuosi 2024 -PDF-horoskoopin. Postituslistalta pääset pois yhdellä klikkauksella. Sähköpostiosoitettasi ei anneta eteenpäin.

Liittymällä hyväksyt postituslistan tietojensiirtokäytäntömme.


Sisään

Astrokalenteri

Astrokauppa

Astro Akatemia

Tutki karttoja
Kirjaudu sisään

Uusi käyttäjä? Rekisteröidy tästä.

Virpi Karjalainen

Virpi Karjalainen

2.7.2024

vieraskirjoitus:

Elämänkierron 12 huonetta

Kun haluamme mätsätä astrologiset tapahtumat omaan elämäämme, on syytä tarkastella huoneita. Ilman syntymäkartan jaottelua 12 huoneeseen, olisi vaikea määritellä planeettojen ja eri tähtimerkkien vaikutusta itseemme. Jos tiedämme esimerkiksi aurinko- ja kuumerkkimme tai Venuksemme ja Marsimme, mutta emme sitä, missä huoneessa nämä vaikuttavat, jää paljon tietoa saamatta. Otetaan siis esittelykierros ja kurkistetaan vuorollaan kartan kaikkiin eri huoneisiin. (Oheinen karttaympyrä horoskooppimerkkeineen on vain esimerkki – sijoita omat merkkisi oikeisiin huoneisiin.). Tässä blogissa käsittelen ensimmäiset 6 huonetta. Seuraavassa blogissa jatkan sitten asiaa huoneista 7 -12.  

Huonejärjestelmät

Kaiken astrologian isä, eli hellenistinen astrologia, käyttää kokomerkkihuonejärjestelmää, jolloin yksi huone on saman suuruinen kuin yksi tähtimerkki, 30 astetta. Tämän systeemin rinnalla voi käyttää mitä tahansa muuta huonejärjestelmää (esim. Placidus, Porphyry, Koch) antamaan tulkinnalle uusia sävyjä ja syvyyksiä. 

Ensimmäinen huone: oman persoonan perustukset

Kartan ensimmäinen huone määräytyy syntymäkellonajan perusteella. Jos kellonaika ei ole tiedossa, tulkinnan kanssa on vaikea päästä eteenpäin, sillä emme näe henkilön nousumerkkiä, emme voi laskea kartan akseleita eikä astrologisissa huoneissa ole edes seiniä. Koko homma oikeastaan tyssää tähän. Kiinalaisessa astrologiassa on paljon enemmän pelivaraa, jos kellonaika ei ole tiedossa, mutta myös heilurilla tai varvulla voi yrittää selvitellä oikeaa syntymähetkeä. Jotkut astrologit myös arvailevat naamasta ja silmistä, mikä voisi olla tuon tyypin nousumerkki – väitetään, että etenkin Skorpionit on helppo tunnistaa silmien terävästä katseesta.

Kartan 1. huone (= nousumerkki) kuvaakin meidän ulkoista olemustamme ja ensivaikutelmaamme muille. Se on kehon ja persoonan huone, jossa olemme täysin omillamme ja kiinnostuneita omista asioistamme. Ykköshuoneessa rakennamme siis omaa identiteettiämme. Nousumerkki ohjaa paitsi meitä itseämme, niin myös koko karttaa, sillä kartan planeettahallitsija löytyy täältä (esimerkiksi nousu-Kauriilla Saturnus, nousu-Kaksosilla Merkurius ja nousu-Ravuilla Kuu). On siis tärkeää, mitä 1. huoneesta löytyy. Jupiterin ohjaama kartta piirtää meistä aivan erilaisen kuvan muille kuin Saturnuksen ohjaama kartta. Siksi voikin sanoa, että nousumerkki näkyy ihmisen naamasta ja olemuksesta. Itselläni Jousimies-nousuisena (jolloin Jupiter hallitsee ykköshuonetta) keho on aina pyrkinyt laajentumaan terveen ruokahalun myötä ja ideoita on enemmän kuin jaksaa tässä elämässä toteuttaa. Myös vaatekaapin sisällöllä vaatettaisi pienen afrikkalaisen kylän, eli Jupiter sanoo: enemmän on toki enemmän!

Kun siis tutkit mikä planeetta ohjaa karttaasi ykköshuoneesta käsin, saatat jo saada ison ahaa-elämyksen omaan kehoosi ja toimintatapoihisi. Koska 1. huone kuvastaa syntymähetkeä maailmaan, tämä huone liitetään aina uusiin alkuihin. 12 vuoden välein saammekin aloittaa alusta, kun palaamme tähän huoneeseen. Se voi näkyä konkreettisesti myös ulkoisena muutoksena: teemme päivityksen omaan tyyliimme tai ohjaamme tietoisesti elämäämme eri suuntaan kuin aiemmin, eli rakennamme itsestämme uuden version.

Toinen huone: oman toimeentulon ja voimavarojen määrä

Kartan toinen huone liittyy perinteisesti rahaan, palkkaan ja toimeentuloon. Jos 2. huoneessa on Jupiter, rahaa on jossain vaiheessa tulossa enemmänkin tai sen teko on lapsenleikkiä. Kakkoshuoneen Saturnus taas voi vetää omat resurssit niin tiukille, että voimia ei riitä rahantekoon tai palkka on pieninä roposina maailmalla (naama vakavana on sinun rahojasi tienaavan). Saturnuksen transiitti kakkoshuoneessa voi esimerkiksi laittaa vyötä tiukemmalle, kun oma työtilanne tilapäisesti heikkenee. Saturnuksen juustohöylä nappaa silloin lounassetelit ja kulttuuriedut pois!

Kakkoshuoneesta katsotaan siis omien resurssien ja rahkeiden riittävyyttä, oli se sitten fyysisiä denaareja tai henkistä pääomaa. Tarjolla on runsautta, niukkuutta ja kaikkea siltä väliltä. Rikkailla ihmisillä, kuten Madonnalla, on usein Jupiter laajentamassa kakkoshuoneen varallisuutta. Silloin raha ei ole mikään este omien unelmien toteuttamisessa. Jos kakkoshuoneessa taas majailee Khiron, pahimmat kipuilut voivat liittyä juuri omiin resursseihin ja toimeentuloon.

Kolmas huone: viestinviejä pulpetissa

Kartan kolmanteen huoneeseen liitetään sisarukset, koulukaverit, naapurit sekä heidän kanssaan viestiminen. Alemman asteen koulutus, opiskelu, lukeminen, kirjoittaminen ja muu huulenheittäminen on kolmannen huoneen peruskauraa. Myös lyhyet matkat ovat 3. huoneen sisältöä. Jos sinulla on tässä huoneessa ilmamerkki (Kaksoset, Vaaka, Vesimies) tai paljon planeettoja, tärkeimpänä Merkurius, niin olet synnynnäinen kommunikaattori. Tässä huoneessa olemme ikään kuin jatkuvasti pulpetissa opiskelemassa lisää. Ja voihan tämä edustaa nykymaailmassa myös somea, jossa se jatkuva vuorovaikutus ja kommentointi tapahtuu.

Neljäs huone: koti, perhe ja suku

Jos jossain voimme olla kuin ellun kanat ja hellittää kaikista ulkomaailman paineista, niin sehän on kotona tutuissa puitteissa. Tämä on kartan pimein ja yksityisin huone, jonne emme halua muiden kurkistelevan ikkunoista sisään. Samalla kun saamme tässä huoneessa rauhaa toisten katseilta, täällä voi olla myös kivuliaita perhesalaisuuksia. Omat vanhemmat ja sukujuuret löytyvät 4. huoneesta ja sen vuoksi myös mahdolliset ylisukupolviset traumat saattavat kipuilla täällä, pinnan alla. Neloshuoneesta voi yrittää zoomailla, onko ollut kivulias lapsuus (Khiron nelosessa, kyllä vain) tai onko lapsuus ollut jatkuvan muutoksen aikaa (esim. Uranus tai Pluto). Neloseen kuuluu sekä oma lapsuudenperhe että se perhe, jonka me itse luomme ympärillemme. Jos taas mietimme fyysistä kotia, eli rakennusta, jossa asumme, niin neloshuoneesta löytyy siihenkin sopivat rakennustarvikkeet.

Viides huone: viihteellä ja lapsia tekemässä

Viitoshuone on epäilemättä koko kartan hauskin, sillä täällä ollaan jatkuvasti viihteellä. Viitoshuone edustaa luovuutta, harrastuksia, ilonpitoa, romansseja, kulttuuria ja ylipäätään vapaa-ajan nautintoja. Paitsi jos olet tehnyt lapsia: silloin tämä huone kertoo enemmän suhteestasi lapsiin. Toki heidänkin kanssaan joutuu leikkimään ja keksimään tekemistä. Tämä huone voi kertoa siis siitäkin, millainen vanhempi olet omille lapsillesi.

Kun tulee 5. huoneen profektiovuosi, elämä on yleensä hauskaa. Jos taas Saturnus tulee tänne transiittivierailulle 2,5 vuodeksi, saatat joutua luopumaan joistakin harrastuksista tai rajoittamaan hauskanpitoa ja kulttuuririentoja. Myös lapsettomuutta tai suurta lapsimäärää voidaan tutkia 5. huoneen kautta. Hyvän esimerkin lasten, viihteen ja luovuuden yhdistämisestä tarjoaa Harry Potter -kirjailijan J. K. Rowlingin kartta. Siellä viitoshuoneesta löytyy Jupiter ja kuunyläsolmu, mikä kertoo, että viihteellinen lapsille kirjoittaminen on osa hänen elämäntehtäväänsä.

Kuudes huone: toisten palvelua oman terveyden kustannuksella

Kuudes huone on perinteisesti ollut orjuuden huone, mutta nykyään sitä kutsutaan hienovaraisemmin palveluammatiksi. Tässä huoneessa tehdään töitä muille eli ollaan muiden alaisia. 6. huone kertoo kehollisesta terveydestä tai sairaudesta ja sehän on usein yhteydessä nimenomaan työntekoon. Liikaa työtä tekemällä on erittäin helppo saada itsensä sairaaksi ja huonoon kuntoon ja se on tämän huoneen perimmäinen merkitys. Kuudes huone on eräs kartan vaikeimmista paikoista, koska se liittyy sairastamiseen ja onnettomuuksiin, eli huonoon onneen. 6. ja 12. huone peilaavat aina myös toisiaan: 6. huone kertoo kehon vaivoista ja 12. huone puolestaan mielenterveyden ongelmista. Onkin hyvin haastavaa olla ”onnellisesti sairas”.

Jos sinulla on runsaasti planeettoja 6. huoneessa, saatat joutua tekemään paljon suorittavia työtehtäviä ja kärsimään seuraukset kropassasi erilaisina kipuina ja kulumina. Myös 6. huoneen merkkihallitsija voi kertoa mikä kohta kropassa yleisimmin juilii ja jomottaa: Merkurius viittaa käsiin, Neptunus jalkoihin, Mars päähän, migreeniin ja tulehduksiin jne. Tosin näitä voidaan laskea eri tekniikoilla ja yhdistää myös muualle kuin 6. huoneeseen.

Oman karttani hallitsija Jupiter on jostain syystä valinnut juuri tämän 6. huoneen pysyväksi majapaikakseen ja siksi terveysongelmat ovat omalla kohdallani laajentuneet. Jätetään siis suosiolla puolet tästä huonekierroksesta ensi kertaan, koska nyt täytyy lepuuttaa taas käsiä, karttani kipupistettä.

Toivottavasti jo tämä puolittainen karttaympyräkierros on saanut sinut näkemään oman karttasi uusista näkökulmista käsin!

Jos kaipaat vielä henkilökohtaisempaa lisäselvennystä, ota ihmeessä oma kartta käteen ja uudistunut Luonteesi voimat 2.0. -tulkinta avuksi. Se porautuu juuri sinun karttaasi ja paljastaa mitkä planeetat ovat majoittuneet sinun elämäsi huoneisiin. Tulkinnan uudessa versiossa on puolet enemmän tietoa, joten se vääntää itsetuntemuksen volyymit taas ihan tappiin asti. Voit samalla tutkia Sepon laatiman Placidus-kartan eroja yllä esittelemääni kokomerkkihuonejärjestelmään verrattuna.

Terveisin

Virpi Karjalainen

Astrossa on alkanut kesätarjousten hintahuipentuma!

Paljon astrologisia tulkintoja, verkkokursseja sekä muita tuotteita huippuedullisesti rajoitetun ajan (tulkinnat alkaen 11,5€). Useissa tuotteissa mukana lisälahja! Siirry tutkimaan hintahuipentuman tarjouksia tästä

Hintahuipentuman TOP 4 tuotteet

1. Astrokalenteri tulkinnat 2024 & 2025 - monipuolinen ja kattava vuosikatsaus elämääsi

Kesäbonus: saat 4 x tarot 5 korttia tulkintaa kaupan päälle (lisälahjan arvo 32€)​

Astrokalenteri tarjoaa henkilökohtaisen oppaan päivittäisiin vaihtuviin energioihin e-mailien kautta tai halutessasi voit käyttää sen helppokäyttöisessä verkkopalvelua. Kun tiedät etukäteen, millaista energiaa päivissä tulet kohtaamaan, voit elää huomattavasti stressittömämpää ja tietoisempaa elämää jatkossa. Hyödynnä ainutlaatuinen tarjous - Vain Rajoitetun Ajan! Tarjous 19,90€ / norm. 34,90€ ja se on voimassa 14.7.2024 klo24 asti.

Siirry tutkimaan tarjousta lähemmin ja tilaamaan se tästä

2. Auringon Paluu -tulkinta - Opas alkavan vuoden energioihisi

Kesäbonus: saat 2 x tarot 5 korttia tulkintaa kaupan päälle (lisälahjan arvo 16€)​

Auringon Paluu tulkinta tarjoaa näkökulman tulevan uuden Aurinkovuotesi elämään, auttaa kohtaamaan haasteet, kannustaa kasvuun, ja yhdistää sinut elämäsi syvempään tarkoitukseen. Tarjous 24,90€ / norm. 33€ ja se on voimassa 14.7.2024 klo 24 asti.

Siirry tutkimaan tarjousta lähemmin ja tilaamaan se tästä

3. Sisäinen Soturi -tulkinta - Kosminen voima, käytettävissäsi

Kesäbonus: saat 2 x tarot 5 korttia tulkintaa kaupan päälle (lisälahjan arvo 16€)​

Olen laatinut Sisäisen Soturi tulkinnan auttamaan omien tiedostamattomien vahvuuksien löytämisessä ja käyttämisessä. Vasta sitten, kun olet sinut itsesi kanssa, voit olla sinut muun maailman ja ympäristösi kanssa. Tulkinnan avulla opit käyttämään päivittäin sisäistä pysäyttämätöntä voimaasi ja opit ymmärtämään sielusi kasvutehtävää tässä elämässä. Tarjous 24,90€ / norm. 34,90€ ja se on voimassa 14.7.2024 asti.

Siirry tutkimaan tarjousta lähemmin ja tilaamaan se tästä

4. Valon Lapsi -tulkinta - Löydä yhteys omaan sisäiseen lapseesi uudestaan

Kesäbonus: saat 2 x tarot 5 korttia tulkintaa kaupan päälle (lisälahjan arvo 16€)​

Valon Lapsi tulkinta on tärkeä opas meille aikuisille oman sisäisen lapsemme ymmärtämisessä ja ihmeellisten taitojemme käyttöönottamisessa. On tärkeätä uskaltaa vapauttaa oma luova, epäröimätön ja kaiken tapahtuvan varauksetta hyväksyvä sisäinen lapsesi pitämään huolta Sinusta ja tekemään ratkaisuja, joihin et aikuisen roolissa koskaan antaisi itsellesi lupaa. Tarjous 19,90€ / norm. 29,90€ ja se on voimassa 14.7.2024 asti.

Siirry tutkimaan tarjousta lähemmin ja tilaamaan se tästä

Palaa Virpi Karjalainen blogi hakemistoon

Tästä Seppo Tanhua blogi hakemistoon

Tästä Timo Kalliokoski blogi hakemistoon

Tästä Johanna Vilén blogi hakemistoon

Tästä Arto Virtanen blogi hakemistoon

Tästä Jenniemilia Demus blogi hakemistoon

Tästä Hanna Lindström blogi hakemistoon

Tästä Evgenia Nyyssölä blogi hakemistoon

Tästä Anne Sundell blogi hakemistoon

Tästä Janne Laakso blogi hakemistoon

Tästä Margie Marketta Mylläri blogi hakemistoon

Tästä Irene Länkinen blogi hakemistoon

Tästä Esa Hyppönen blogi hakemistoon

Tästä Talvetar blogi hakemistoon

Tästä Tiina Tolvanen blogi hakemistoon

Hallitse postituslistan asetuksia / Liity postituslistalle

Virpi Karjalainen

Olen Virpi Karjalainen, tulilohikäärme ja kolminkertainen vesitiikeri. Olen luova ja värikäs tyyppi, joka kulkee omia polkujaan eteenpäin. Maaenergia pitää minut vahvasti jalat maassa. Lohikäärme ja tiikeri pitävät huolen siitä, että pääni sisällä käydään tiukkoja debatteja, kyseenalaistetaan sääntöjä ja suhtaudutaan elämään yhtäaikaa huumorilla ja hartaalla vakavuudella. 

fengshuiaskeleita@gmail.com   +358 50 5499315

 

Virpi Karjalainen

Kommentit


lue lisää- {{comment.name}} / {{formatDate(comment.updated_at)}}lue lisää

- {{reply.name}} / {{formatDate(reply.updated_at)}}

Ilmoita ylläpidolle


Vastaa tähän kommenttiin ( {{ comment.replyComments.length }} vastaus. vastausta. )

Piilota

Viestin lähetys onnistui
Viestin lähetys epäonnistui. Kokeile uudestaan
Lisää puuttuva tieto
Tämän tilin lähettämistä kommenteista on tullut liian paljon raportteja. Kommenttien lähetys on väliaikaisesti pois käytöstä.
Odota hetki ...
Kommentoi kirjoitusta

Viestin lähetys onnistui
Viestin lähetys epäonnistui. Kokeile uudestaan
Lisää puuttuva tieto
Tämän tilin lähettämistä kommenteista on tullut liian paljon raportteja. Kommenttien lähetys on väliaikaisesti pois käytöstä.
Odota hetki ...