Ilmainen Vuosi 2024 e-kirja

Vuosihoroskooppi

Liity postituslistalle, niin lähetän sinulle vuosihoroskoopin kaikista 12 horoskooppimerkistä.

Lähetin e-kirjan sähköpostiisi.
Tarkista osoite, se vaikuttaisi olevan puutteellinen.
Odottamaton virhe tapahtui. Kokeile hetken kuluttua uudestaan.


Odota hetki

Antamalla sähköpostiosoitteesi liityt postituslistalle ja saat Vuosi 2024 -PDF-horoskoopin. Postituslistalta pääset pois yhdellä klikkauksella. Sähköpostiosoitettasi ei anneta eteenpäin.

Liittymällä hyväksyt postituslistan tietojensiirtokäytäntömme.


Sisään

Astrokalenteri

Astrokauppa

Astro Akatemia

Tutki karttoja
Kirjaudu sisään

Uusi käyttäjä? Rekisteröidy tästä.

Virpi Karjalainen

Virpi Karjalainen

6.2.2024

vieraskirjoitus:

Puuelementin vuosi tuo kasvua ja eteenpäinmenoa

Jäniksen vuosi oli feminiinisen yin-laadun vuosi, eli hitaampaa kypsymistä sisäänpäin. Asiat tekeytyivät takaliedellä, hiljaa hiillostaen ja kasaan keittäen. Nyt edessä on vuorostaan yang-energiaa, eli maskuliinista draivia. Henkinen käsijarru kytkeytyy pois päältä ja on aika painaa vähän hevimmin kaasua omien tavoitteiden kanssa.

Etenkin yang-eläimet, kuten Rotta, Tiikeri, Hevonen, Apina, Koira ja itse Lohikäärme pitävätkin tästä vuoden 2024 paljon aktiivisemmasta meiningistä. Yin-eläimet sen sijaan saattavat vähän nikotella ja kauhistella tätä kovaa pyöritystä, jonka keskelle ne joutuvat. Tämä riippuu tietenkin myös siitä, onko karttasi enemmän yin- vai yang-painotteinen – itse-elementti mukaan lukien.

Oman karttani konepellin alla on pelkkää yangia, joten tunnen jo, kuinka suonissani vauhti kiihtyy. Jarrua joutuu painamaan etenkin vuoden hurjimmissa kurveissa, mutta eipähän puutu elämästä jännitystä!

Se on nyt kasvun paikka

Takanamme on neljä sisäänpäinkääntynyttä metallielementin ja vesielementin vuotta, joita vielä edelsi kaksi maaelementin jähmeämpää vuotta. Kaikki on siis mennyt maata pitkin, maan uomassa tai maan povessa. Emme ole nähneet kuuteen vuoteen juurikaan mitään, mikä olisi kasvanut maasta ylöspäin. Se kaikki muuttuu nyt. Puu-Lohikäärmeen etuliite Puu on loistava uutinen kaikille, jotka kaipaavat elämäänsä kasvua, laajenemista ja kehitystä eteenpäin. On aika astua oman itsensä sisuksista ulos.

Puuelementti liitetään kasvatukseen, koulutukseen, oppimiseen, ravintoon ja luovuuteen, eli fyysisen ja taloudellisen kasvun ohella myös henkinen kasvu on tärkeää. Puu on liikettä, liikuntaa, innostunutta toimintaa ja vahvaa tavoitteellisuutta. Puun voisi liittää myös stressinsietokykyyn ja paineen tunteeseen, sillä jostain kohtaahan se kasvu pulpahtaa ulos, sisältä ulospäin.

Tämä ”ulos pulpahtaminen” voi sitten koskea niin hermoja, vatsaa kuin alaselän välilevyjäkin, joten kasvun paine ei aina tunnu pelkästään ihanalta. Hallitsematon kasvu ei ole yrityksissäkään toivottua, joten ei se omassa kropassakaan hyvältä tunnu, etenkään leveyssuunnassa. Muista siis tänä vuonna liikunta, jolla voit säädellä omia energiatasojasi ja energiankulutustasi. Samalla vähennät sisälläsi mahdollisesti kytevää kiukkua, joka on myös puuelementin perusominaisuuksia. Ärräpäät saattavat vuoden mittaan kaikua, kun päästämme kehoon jumiutuneita tunteitamme tuulettumaan.

Muita puuelementin teemoja ovat kokeellisuus, rajojen ylittäminen ja riskinotto. Puu haluaa laajentaa reviiriään ja kasvattaa sekä juuria, vuosirenkaita että oksistoa. Kitukasvuinen puu ei voi hyvin, vaan joutuu muiden jalkoihin. Siksi kilpailu voi olla monilla aloilla kovaa. Täytyisi pystyä lunastamaan kaikki odotukset ja luomaan vielä lisäarvoakin, eli kasvaa ohi muiden.

Fokusoi omaan innostukseen

Vuoden elementti Yang Puu on täysikasvuinen puu, ei enää mikään pieni hento varsi, joka tuulien riepottelemana voisi taipua mihin suuntaan vaan. Yang Puu tuskin on heti mielipiteitään muuttamassa, sillä ne on jo lyöty lukkoon kokemuksen vuosirenkailla. Kasvusuunta on yleensä vain ylöspäin valoa kohti, ei niinkään sivuille. Jostain on nimittäin luovuttava ja karsittava turhat oksat, jotta voima ja energia kohdistuu juuri oikeisiin asioihin.

Yang Puun vuosi voikin edustaa meille fokusointia vain niihin kaikkein tärkeimpiin hankkeisiin, joita sitten ryhdytään toteuttamaan Lohikäärmeen liekehtivällä innostuksella. Kasvun ihme on mahdollinen, kun et yritä kasvaa yhtä aikaa ihan joka suuntaan!

Voit aloittaa omat tutkimuksesi kiinalaiseen kasvusuuntaasi tilaamalla laatimani Neljän Pilarin -perustulkinnan. Selvitän siinä sinulle kaikki neljä eläintäsi sekä kerron itse-elementtisi vahvuudet ja outoudet. Mukana on tietenkin tuttuun tapaan aimo annos huumoria, jottei ihan itkua tule näillä kiinalaisilla itsetuntemuksen eläinmarkkinoilla. Sillä kun otat itsesi sopivan kevyesti, saat vuodesta kuin vuodesta enemmän iloa irti.

Ilo, kasvu, sosiaalisuus ja kukoistus onkin uusi pysyvä teema, sillä fengshuissa olemme juuri siirtyneet tulielementin hallitsemaan 9. aikakauteen (2024-2044). Pienestä liekistä voi seuraavien 20 vuoden aikana kasvaa vaikka millainen tunneroihu sydämestä toiseen. Lämpöä ja kasvua on siis luvassa myös pitkän tähtäimen ennusteessa.

Terveisin

Virpi Karjalainen

Palaa Virpi Karjalainen blogi hakemistoon

Tästä Seppo Tanhua blogi hakemistoon

Tästä Timo Kalliokoski blogi hakemistoon

Tästä Johanna Vilén blogi hakemistoon

Tästä Arto Virtanen blogi hakemistoon

Tästä Jenniemilia Demus blogi hakemistoon

Tästä Hanna Lindström blogi hakemistoon

Tästä Evgenia Nyyssölä blogi hakemistoon

Tästä Anne Sundell blogi hakemistoon

Tästä Janne Laakso blogi hakemistoon

Tästä Margie Marketta Mylläri blogi hakemistoon

Tästä Irene Länkinen blogi hakemistoon

Tästä Esa Hyppönen blogi hakemistoon

Tästä Talvetar blogi hakemistoon

Tästä Tiina Tolvanen blogi hakemistoon

Hallitse postituslistan asetuksia / Liity postituslistalle

Virpi Karjalainen

Olen Virpi Karjalainen, tulilohikäärme ja kolminkertainen vesitiikeri. Olen luova ja värikäs tyyppi, joka kulkee omia polkujaan eteenpäin. Maaenergia pitää minut vahvasti jalat maassa. Lohikäärme ja tiikeri pitävät huolen siitä, että pääni sisällä käydään tiukkoja debatteja, kyseenalaistetaan sääntöjä ja suhtaudutaan elämään yhtäaikaa huumorilla ja hartaalla vakavuudella. 

fengshuiaskeleita@gmail.com   +358 50 5499315

 

Virpi Karjalainen

Kommentit


lue lisää



- {{comment.name}} / {{formatDate(comment.updated_at)}}



lue lisää

- {{reply.name}} / {{formatDate(reply.updated_at)}}

Ilmoita ylläpidolle