Ilmainen Vuosi 2024 e-kirja

Vuosihoroskooppi

Liity postituslistalle, niin lähetän sinulle vuosihoroskoopin kaikista 12 horoskooppimerkistä.

Lähetin e-kirjan sähköpostiisi.
Tarkista osoite, se vaikuttaisi olevan puutteellinen.
Odottamaton virhe tapahtui. Kokeile hetken kuluttua uudestaan.


Odota hetki

Antamalla sähköpostiosoitteesi liityt postituslistalle ja saat Vuosi 2024 -PDF-horoskoopin. Postituslistalta pääset pois yhdellä klikkauksella. Sähköpostiosoitettasi ei anneta eteenpäin.

Liittymällä hyväksyt postituslistan tietojensiirtokäytäntömme.


Sisään

Astrokalenteri

Astrokauppa

Astro Akatemia

Tutki karttoja
Kirjaudu sisään

Uusi käyttäjä? Rekisteröidy tästä.

Esa Hyppönen

Esa Hyppönen

22.11.2023

vieraskirjoitus:

Maya-astrologia: Elämän rytmiikkaa 22.11.23 - Rytminen Ihminen

Käden aaltojakson kuudetta eli rytmistä sointua tahdittaa tänään Keltaisen Ihmisen signatuuri. Sen perusvoima aktivoituu pyrkimyksissämme tuoda esiin vapaan tahdon ja yhdenvertaisuuden ilmaisuja. Myös loppuun suorittaminen on käynnissä olevaa aaltojaksoa (17.11-29.11.23) sävyttävä taustateema ja Ihmisen osa tässä on tuottaa rytmi siihen liittyville itseilmaisun muodoille.

Rytmiin voimme liittää yksilöllisiä tapoja, kestoja ja muotoja. Monet niistä ovat varsin tavallisia liittyen mm. uneen ja valveilla olemiseen, kehon toimintaan, työhön ja vapaa-aikaan tai mihin tahansa säännönmukaisuutta toistaviin arjen askareisiin.  Varsinkin rutiinit saavat voimaa toistuvista sykleistä. Rytmi sisältää itsessään järjestyksen ja ajatuksen ainakin toistaiseksi olemassa olevasta jatkuvuudesta. Saatamme herkemmin kokea olevamme pois rytmistä kuin tuntea olevan sen mukana. Rytmin ulkopuolella asiat usein hiertävät ja tuovat epämukavuuden tunteita. Tällöin yhteistoimintaankin liittyvät hankkeet käyvät vaikeiksi.

Rytmiikassa kysymys on itseasiassa jännitteestä, sen nousun ja laskun vaihtelusta. Esimerkiksi musiikissa käsite tempo määrittää kappaleen nopeuden. Se kertoo missä ajassa ja tilassa tietyn kappaleen iskut esiintyvät. Alun perin tempo on tarkoittanutkin aikaa sen kaikissa olemisen ja elämän merkityksissä.  On selvää, että halutessamme elämän palvelevan meitä hyvin ja asioiden luonnistuvan, tarvitsemme arkeemme ainakin jonkinlaista säännönmukaisuutta ja rytmiä. Mutta mikä on juuri minulle oikea rytmi, onkin jo vaikeampi määrittää, koska kahta täysin identtistä elämänsykettä ei ole. Meillä jokaisella on omin ja itselle luonteenomaisin värähtelytaajuus ja rytmi. Eri asia on, kuinka hyvin sen tunnistamme seurataksemme sitä tavalla, joka palvelee meitä parhaiten.

Rytmiä voi toki kiihdyttää, hidastaa ja porrastaa tai sen voi näennäisesti pysäyttää käytännöntasoilla, mutta elämän laajemmassa perspektiivissä olemme aina kiinni jossain elämänrytmissä. On mahdotonta olla kokonaan ns. ulkopuolinen kaikesta, koska kysymys on ykseyden olemuksesta. Olemme aina yhteydessä johonkin alkuperäiseen sykkeeseen mm. hengityksen, sinusrytmin tai laajempien universaalisten ja planetaaristen elämänpulssien kanssa.

Löydä oma rytmisi

Rytmisen Ihmisen viesti on; onnellisuuden ja ilon tunteet nousevat pienistä asioista. Tyhjennä itsesi pakonomaisista odotuksista, jotka kenties mielivaltaisesti ovat alkaneet hallita ja täyttää ajatuksiasi. Tavoittelemasi täydellisyys ei löydy pakottamalla itseä tekemään jotain erityistä ja sitä kautta ansaitsemaan tietty mielen määrittelemä kohde tai asia. Olemisen rytmin voi hakea eri elämäntilanteissa aina uudestaan ja eri kohteista. Toimiva rytmi on synkroniassa fyysisen ja henkisen jaksamisen kanssa palvellen tarpeita ja päämääriä, joita itse pidämme tärkeinä ja mielihyvää tuottavia. Aika, tila ja nykyhetken hyväksyminen ovat ajankohdan ja aaltojakson avaintekijöitä loppuunsaattaessa mitä tahansa keskeneräisenä näyttäytyvää suunnitelmaa. Rytmisen soinnun päivät ovat omalla tavallaan voimaannuttavia ja vauhtia antavia vietereitä, joiden vipuvoimaa on mahdollista kanavoida kaikille elämänosa-alueille.

Joskus aikaa ja toiminnan rytmiä on hyvä hidastaa, joskus sen tietoinen nopeuttaminen on oikea ratkaisu. Elämäntilanteet ja tempot ovat kuitenkin muuttuvia määreitä ja vaativat välillä irrottautumaan tutulta ja turvalliselta mukavuusvyöhykkeeltämme.  Myös ulkoinen ja sisäinen aikakäsitys voivat olla keskinäisessä ristiriidassa ja tämä kontrasti tuottaa helposti ongelmia ajoituksiin ja oikea-aikaiseen aktivoitumiseen.  Tarvitsenko elämään starttaavaa kipinää vaiko hidastavaa jarrua, on kysymys, joka kannattaa aika ajoin esittää itselle. Ja muutenkin suhdetta ajankäyttöön on hyvä tarkastella kriittisesti.

Terveisin

Maya-astrologi Esa Hyppönen

Palaa Esa Hyppönen blogi hakemistoon

Tästä Seppo Tanhua blogi hakemistoon

Tästä Timo Kalliokoski blogi hakemistoon

Tästä Johanna Vilén blogi hakemistoon

Tästä Arto Virtanen blogi hakemistoon

Tästä Virpi Karjalainen blogi hakemistoon

Tästä Jenniemilia Demus blogi hakemistoon

Tästä Hanna Lindström blogi hakemistoon

Tästä Evgenia Nyyssölä blogi hakemistoon

Tästä Anne Sundell blogi hakemistoon

Tästä Janne Laakso blogi hakemistoon

Tästä Margie Marketta Mylläri blogi hakemistoon

Tästä Irene Länkinen blogi hakemistoon

Tästä Talvetar blogi hakemistoon

Tästä Tiina Tolvanen blogi hakemistoon

Hallitse postituslistan asetuksia / Liity postituslistalle

Kommentit


lue lisää



- {{comment.name}} / {{formatDate(comment.updated_at)}}



lue lisää

- {{reply.name}} / {{formatDate(reply.updated_at)}}

Ilmoita ylläpidolle


Vastaa tähän kommenttiin ( {{ comment.replyComments.length }} vastaus. vastausta. )

Piilota

Viestin lähetys onnistui
Viestin lähetys epäonnistui. Kokeile uudestaan
Lisää puuttuva tieto
Tämän tilin lähettämistä kommenteista on tullut liian paljon raportteja. Kommenttien lähetys on väliaikaisesti pois käytöstä.




Odota hetki ...




Kommentoi kirjoitusta

Viestin lähetys onnistui
Viestin lähetys epäonnistui. Kokeile uudestaan
Lisää puuttuva tieto
Tämän tilin lähettämistä kommenteista on tullut liian paljon raportteja. Kommenttien lähetys on väliaikaisesti pois käytöstä.




Odota hetki ...