Ilmainen Vuosi 2024 e-kirja

Vuosihoroskooppi

Liity postituslistalle, niin lähetän sinulle vuosihoroskoopin kaikista 12 horoskooppimerkistä.

Lähetin e-kirjan sähköpostiisi.
Tarkista osoite, se vaikuttaisi olevan puutteellinen.
Odottamaton virhe tapahtui. Kokeile hetken kuluttua uudestaan.


Odota hetki

Antamalla sähköpostiosoitteesi liityt postituslistalle ja saat Vuosi 2024 -PDF-horoskoopin. Postituslistalta pääset pois yhdellä klikkauksella. Sähköpostiosoitettasi ei anneta eteenpäin.

Liittymällä hyväksyt postituslistan tietojensiirtokäytäntömme.


Sisään

Astrokalenteri

Astrokauppa

Astro Akatemia

Tutki karttoja
Kirjaudu sisään

Uusi käyttäjä? Rekisteröidy tästä.

Virpi Karjalainen

Virpi Karjalainen

22.8.2023

vieraskirjoitus:

Uranus sähköistää ja vie äärirajoille

Taivaalla leimahti salama ja syttyi rajuilma. Sillä sekunnilla sain idean kirjoittaa Uranuksesta.

Olen aina rakastanut ukkosta ja salamointia, mytologisen alkujumala Uranuksen mahtia. Mitä suurempi pauhu ja mitä näyttävämpiä salamat ovat, sen parempi. Sähköinen odotus lävistää minut ja terävöittää kaikki aistini. Uraaninen luonteeni herää. Se, että rakastan intohimoisesti luonnon omaa jännitysnäytelmää, johtuu varmasti oman astrokarttani pysähtyneestä Uranuksesta. Pysähtynyt planeetta on aina voimansa huipulla. Siitä tuleekin eräs kartan merkittävimmistä tekijöistä.

Säkenöivästä voimasta

Ihmiset voidaan karkeasti ottaen jakaa kahteen ryhmään. Niihin, jotka laillani rakastavat rajuilmoja, ja niihin, jotka pelkäävät niitä. Eläimet yleensä pelkäävät ukonilmaa ja säntäilevät pelokkaasti ympäriinsä, sillä ne aavistavat tulevan vaaran ja luonnon ylipyyhkäisevän voiman. Myös siskoni sulkeutui lapsena vessaan ukkosta piiloon. Kerran kokeilin sitä perässä itsekin ja ihmettelin, että mikä itu tässä oikein on, eihän tämä piilossa oleminen ole yhtään jännittävää. Se elävöittävä elämän ryske ja pauke oli tuolla ulkona taivaalla; se sähköistävä fiilis, että olet todella elossa. Itse yhdistän sen juuri Uranuksen voimaan – sen tunteen kuin olisi virtapiirit äkkiä tulessa tai sähköauton latausjohto seinässä kiinni. Tarvitsemme sellaista tunnetta.

Uranus antaa virtaa, sillä se havahduttaa meidät status quosta, arkihorroksesta. Kaukainen salama myrskytaivaalla saattaa vielä jäädä ihmissilmältä huomaamatta, mutta kun Uranus iskee syntymäkartalle, sen salaman kyllä huomaa. Uranuksen transiitit liitetäänkin mm. äkillisiin elämän käännekohtiin tai äkkirakastumisiin, jolloin sattuu ja tapahtuu niin nopeasti, ettei järki pysy millään mukana. Mutta tarvitsemme myös näitä aivojen ohitus -tapahtumia, jotta elämämme pysyy tasapainossa. Käyttämällä pelkkää järkeä, Saturnusta, ihmisen elämä jää puurtamiseksi ja velvollisuuksien hoitamiseksi. Uranus sen sijaan laittaa diskopallon hetkeksi sädehtimään – etkä välttämättä tiedä, mistä aamulla heräät.

Uranus jaksaa yllättää

Nopealiikkeisen Marsin ohella Uranus on se planeetta, joka pitää huolen elämämme voimallisista yllätysmomenteista. Se liitetään sähköön, hermostoon ja massaviestintään, kuten koko Internetin keksimiseen, sekä avaruuteen, astrologiaan, äkkinäisiin tapahtumiin ja luonnonmullistuksiin, kuten maanjäristyksiin. On energian laki, että pitkään hautunut ja jännitteinen tilanne purkautuu lopulta suurella voimalla ja luo tilaa jollekin uudelle.

Uranus tuo yleensä eteen jotain sellaista, mihin ei olisi voinut mitenkään ennalta varautua. Se tuo shokkeja ja järkytyksiä, kuten vaikkapa Havaijin palot. Sen valttikortti on juuri nopeus ja sähäkkyys. Mutta mielestäni Uranus ei kylvä pelkkää kaaosta ja tuhoa (kuten ei kosminen kaverinsa Plutokaan): se tuo myös villejä ideoita ja neronleimauksia. Mm. Albert Einsteinilla oli voimakas Uranuksen vaikutus kartallaan.

Uranuksen avulla mennään eteenpäin, uudelle tietoisuuden tasolle. Kuvaavaa onkin, että Uranus on nimenomaan astrologien ja uraa uurtavien tieteilijöiden kartalla merkittävässä asemassa. Uranuksen kautta voimme olla kanavana, välittäjänä, kosmiselle tiedolle. Vesimiehen modernina hallitsijana Uranus liittyy myös käynnisteillä olevaan, uutta yhteiskuntajärjestystä luovaan Vesimiehen aikaan. Meistä kaikista saattaa tulla hieman omalaatuisempia ja kapinallisempia, omaa tietämme etsiviä wassermaneja. Pään sisällä alkaa kipinöidä uusia ajatuksia, kunnes uraaninen uudistuksen aalto pyyhkäisee koko sivilisaation läpi.

Uranuksen aikaansaamia sähköisiä ideaimpulsseja on kiehtovaa seurata. Missä olisimmekaan, jos Uranus ei toisi meille välillä vallankumouksellisia sytykkeitään, jotka roihahtavat kansasta ja maanosasta toiseen – kuin metsäpalot?

Villit visiot

Uranus liitetään villeihin ideoihin, jotka ovat aikaansa edellä. Esimerkiksi Lady Gagan idea pukeutua raa'asta lihasta tehtyyn iltapukuun oli sangen villi, mutta koska hänelläkin on pysähtynyt Uranus omalla kartallaan, niin ymmärtäähän sen. Joskus Uranuksen tuomat järjettömät (ja huomiota herättävät) ideat on vaan pakko toteuttaa. Ne ovat hulluja, mutta samalla niin kiehtovia. Nuo villit visiot avaavat ovia sinne, minne aiemmin ei ole kukaan astunut. Uranus onkin edelläkävijöiden, eli avantgardistien, ja tiedemiesten planeetta. Se edustaa kylmän viileää logiikkaa – yhdistyneenä alkuräjähdyksen kaltaiseen voimaan.

Juuri tuo Uranuksen nopeus aiheuttaa sen, että uranusmainen idea tai neronleimaus – heureka! – saattaa kadota yhtä nopeasti kuin se alunperin päähän sähköimpulssina tupsahtikin. Jos lamppu syttyy ja idea välähtää, se on saatava kirjattua heti talteen alkuperäisessä muodossaan. Olen itse vaikka kuinka monta kertaa todennut, että se, mikä kirkkaasti mielessä kipinöi aamuyöllä neljältä, on sumuisen usvan peitossa jo aamuyhdeksältä. Uranus vaatiikin välitöntä toimintaa ja hetkessä elämistä.

”Seize the moment” eli tartu hetkeen voisikin olla nimenomaan Uranuksen sanoma. Jos et koskaan toteuta nopeita pähkähulluja impulssejasi ja ota edes jonkinlaisia riskejä, saatat elää pystyynkuolleen ihmisen elämää. Ainakin siihen asti, kunnes kartallesi tulee taas seuraava Uranuksen transiitti... Se antaa sähköä systeemiin – ja sitten tapahtuu taas jotain odottamatonta.

Kanava auki

Uranus liittyy mielestäni vahvasti myös kanavoinnin kautta saatuun tietoon, jota herkälle ihmiselle annetaan ”suoraan suoneen”. Eräs amerikkalainen astrologi esitti, että nimenomaan vesimiehillä on vahvan Uranus-vaikutuksen myötä aina ”kanava auki”. Siksi onkin tärkeää niin meille vesimiehille kuin myös kaikille muillekin ilmamerkin edustajille rauhoittaa yöaika ja makuuhuone täysin muista virikkeistä ja valoa vilkuttavista elektronisista laitteista, fengshuin oppien mukaisesti. Ruutuajan rajoittaminen ennen nukkumaanmenoa tekee hyvää, ettei uraaninen aivotoiminta jää liian aktiiviseksi. Erityisesti ilmamerkkien hermosto tarvitsee virikkeetöntä latautumisaikaa, jottei aivoihin tule oikosulkua liiallisen info- ja impulssitrafiikin myötä. Myös magnesiumista voi olla apua ruutihermoston rauhoittamiseen. Uranus edustaa jatkuvaa sähköistä tiedonsiirtoa, jota ihmiskeho eri taajuuksineen ja hienovaraisine energiatasoineen ei aina oikein kestä, ei ainakaan jatkuvalla syötöllä. Uranuksen voimakas vaikutus voisi siis tuoda mukanaan infoähkyä – tätä nykyajan todellista vitsausta.

Itse olen todennut, että öisin on usein helpompi saada luova flow-tila käyntiin ja kokea niitä niinsanottuja neronleimauksia – kun muu maailma nukkuu, kollektiivista kaistanleveyttä jää itselle enemmän käyttöön. Yön hiljaisuudessa sopivaa hetkeä odottanut piilevä luovuus pääsee paremmin hiipimään esiin. Vaikkakin Uranuksen ollessa kyseessä, ei voida puhua mistään hiljaa hiipimisestä. Uranuksen tuoma äkillinen idea ja pakottava toimintakehote suorastaan räjähtää tajuntaan.

Omalla kartallani pysähtynyt Uranus nouseekin kartan villiksi kortiksi. Se on epäilemättä vienyt minua kuin talutusnuorassa astrologian ja muun rajatiedon pariin, juomaan ikuiselta tiedon lähteeltä. Onpa muutama villi idea tainnut tulla suoraan Uranuksen alkulähteiltäkin ilman, että omat aivoni ovat juurikaan tehneet töitä siinä välissä. Olen lähinnä toiminut kirjurina ja toimittanut sanomaa eteenpäin. Koenkin, että parhaat tuotokset ovat niitä, jotka tulevat suoraan läpi, ilman suodatinta, jostain isommasta luovuuden lähteestä.

Uranuksen ja Jupiterin yhteisleikki

Ei muuten liene sattumaa, että halusin kirjoittaa Uranuksesta juuri nyt, kun itse elän tuoretta Uranuksen transiittia oman karttani Jupiterille. Myös kollektiivisesti Uranus ja Jupiter kulkevat nyt pitkään lähellä toisiaan härän merkissä, ikään kuin käsi kädessä taivaan polulla yhteistä kemiaa testaten. Kuten Robert Hand kirjoittaa Planets in Transit -kirjassaan, Jupiterin ja Uranuksen yhtymä voi aiheuttaa ”ihan mitä vaan”. Uranusta ei voi koskaan vangita kaavoihin, eikä sen vaikutuksia voi edes astrologialla tarkkaan ennustaa. Uskallan silti väittää, että Jupiterin ja Uranuksen yhtymä voisi tarkoittaa, että kiinnostus astrologiaan (= Uranus) ja toiminta sen parissa ”räjähtää käsistä” tai vähintäänkin tuplaantuu (= Jupiter). Omalla kohdallani astrologinen intohimo on entisestään syventynyt kesän aikana, joten en usko olevani tässä yksin. Tämä kollektiivinen Uranus-Jupiter-kontakti avaakin meille astrologista viisautta tässä ajassa hyvin vahvasti. Olemme nyt oikealla tavalla virittyneet sen äärelle.

Uranus ja sen sata salamaa

Vaikka Uranus onkin niin äkkiarvaamaton ja hieman hermoja kuluttava voimaltaan, en silti voi olla rakastamatta sitä yhtä paljon kuin rajumyrskyjä. Ehkä jossain toisessa elämässä (tulevassa?) olenkin salamabongari, joka ajaa rajuilmojen perässä pitkiä matkoja ja tekee uhkarohkeita temppuja kamera kädessä aivan torpedomyrskyn reunamilla. Silloin elämä on hetken kuin hiuskarvan varassa, kaikki aistit äärimmilleen virittyneinä. On jotain tavattoman kiehtovaa olla pauhaavien luonnonvoimien kanssa tekemisissä, Uranuksen voimainkoitosta todistamassa.

Kuvittele siis taifuunituuli, joka vie hämähäkinseitit ja järjenkin päästä niin, että korvien välissä vain ujeltaa. Kuvittele silmissäsi salamat, jotka sähköistävät koko hermojärjestelmäsi sormenpäitä ja hiustuppia myöten. Ja kuvittele vielä taivaan julmeton jyrinä, joka ravistelee kehoasi kuin täysillä soiva bassokajari. Tuo kaikki on aivan yhtä innostavaa kuin hengenvaarallistakin.

Uranus vie meitä äärirajoille, jottemme turtuisi turvalliseen.

Astrokalenteri näyttää sinulle tarkemmin missä planeettaenergiassa itse juuri nyt etenet. Heiluttavatko tukkasi tupeerausta Uranuksen sähäkät tuulet vai oletko astunut huomaamattasi viettelevän Venuksen salonkiin? Omaa transiittikarttaa tutkimalla on aina yhtä kiinnostavaa huomata, kuinka elämämme seuraa hyvinkin tarkkaan astrotaivaan kulkua. Astrokalenteriin voit tutustua tästä.

Terveisin

Virpi Karjalainen

Palaa Virpi Karjalainen blogi hakemistoon

Tästä Seppo Tanhua blogi hakemistoon

Tästä Timo Kalliokoski blogi hakemistoon

Tästä Johanna Vilén blogi hakemistoon

Tästä Arto Virtanen blogi hakemistoon

Tästä Jenniemilia Demus blogi hakemistoon

Tästä Hanna Lindström blogi hakemistoon

Tästä Evgenia Nyyssölä blogi hakemistoon

Tästä Anne Sundell blogi hakemistoon

Tästä Janne Laakso blogi hakemistoon

Tästä Margie Marketta Mylläri blogi hakemistoon

Tästä Irene Länkinen blogi hakemistoon

Tästä Esa Hyppönen blogi hakemistoon

Tästä Talvetar blogi hakemistoon

Tästä Tiina Tolvanen blogi hakemistoon

Hallitse postituslistan asetuksia / Liity postituslistalle

Virpi Karjalainen

Olen Virpi Karjalainen, tulilohikäärme ja kolminkertainen vesitiikeri. Olen luova ja värikäs tyyppi, joka kulkee omia polkujaan eteenpäin. Maaenergia pitää minut vahvasti jalat maassa. Lohikäärme ja tiikeri pitävät huolen siitä, että pääni sisällä käydään tiukkoja debatteja, kyseenalaistetaan sääntöjä ja suhtaudutaan elämään yhtäaikaa huumorilla ja hartaalla vakavuudella. 

fengshuiaskeleita@gmail.com   +358 50 5499315

 

Virpi Karjalainen

Kommentit


lue lisää



- {{comment.name}} / {{formatDate(comment.updated_at)}}



lue lisää

- {{reply.name}} / {{formatDate(reply.updated_at)}}

Ilmoita ylläpidolle


Vastaa tähän kommenttiin ( {{ comment.replyComments.length }} vastaus. vastausta. )

Piilota

Viestin lähetys onnistui
Viestin lähetys epäonnistui. Kokeile uudestaan
Lisää puuttuva tieto
Tämän tilin lähettämistä kommenteista on tullut liian paljon raportteja. Kommenttien lähetys on väliaikaisesti pois käytöstä.




Odota hetki ...




Kommentoi kirjoitusta

Viestin lähetys onnistui
Viestin lähetys epäonnistui. Kokeile uudestaan
Lisää puuttuva tieto
Tämän tilin lähettämistä kommenteista on tullut liian paljon raportteja. Kommenttien lähetys on väliaikaisesti pois käytöstä.




Odota hetki ...