Onnea, terveyttä, rahaa ja rakkautta?

Vesi-Jäniksen vuosi 2023

Kiinalainen vuosihoroskooppi 2023

Liity postituslistalle, niin lähetän sinulle kiinalaisen vuosihoroskoopin kaikista 12 horoskooppimerkistä.

Lähetin e-kirjan sähköpostiisi.
Tarkista osoite, se vaikuttaisi olevan puutteellinen.
Odottamaton virhe tapahtui. Kokeile hetken kuluttua uudestaan.


Odota hetki

Antamalla sähköpostiosoitteesi liityt postituslistalle ja saat Kiinalaisen vuosihoroskoopin 2023. Postituslistalta pääset pois yhdellä klikkauksella. Sähköpostiosoitettasi ei anneta eteenpäin.


Sisään

Astrokalenteri

Astrokauppa

Astro Akatemia

Tutki karttoja
Kirjaudu sisään

Uusi käyttäjä? Rekisteröidy tästä.

Virpi Karjalainen

Virpi Karjalainen

29.6.2023

vieraskirjoitus:

Saturnuksen Sanomat: mikä asia sinun pitää nyt ottaa vakavasti?

Aloin eräänä aamuna intuitiivisesti lukemaan Saturnuksen Sanomia. Avasin aamukahvipöydässä Robert Handin Planets in Transit -klassikkoteoksen juuri Saturnuksen kohdalta. Muutamaa tuntia myöhemmin tajusin miksi: olinhan elänyt Saturnuksen vahvasti värittämää aikaa jo lähes puolitoista vuotta.

Saturnuksella oli minulle selvästikin painavaa asiaa. Ensin se oli parkkeerannut Aurinkoni päälle ja jäänyt siihen yli vuoden ajaksi junnaamaan, ikään kuin taskuparkkia pidemmäksi aikaa harjoittelemaan. Sitten se päätti tehostaa kurinpitotoimenpiteitä myös auringonpaluukartallani, tarkalleen ottaen sen askendentilla. Kun Saturnus otti vielä kovan koukun nousevaan ja laskevaan merkkiini tarkalla neliöaspektilla, alkoi jo tuntua, että nyt olen todella tiukan vastustajan puristuksessa, ties kuinka monennessa ottelussa. Saturnus onkin kuin valmentaja, joka laittaa sinut nyrkkeilykehään. Kun iskuja satelee oikealta ja vasemmalta, on pakko pysyä skarppina, pitää suojaus kunnossa ja tehostaa jalkatyötä. Minusta tuntui, että olen jo kehäraakki, mutta Saturnus oli selvästi vielä iskussa.

Yksi iltapäivä näitä tarkempia transiittitutkimuksia riitti kertomaan, miksi elämäni oli ollut niin haasteellista. Saturnus halusi, että keskityn ja kehityn tosissaan, että kasvatan kapasiteettia enkä ainoastaan keskivartaloa. Uskoni astrologiaan syveni entisestään, vaikkei se ennenkään ollut yhtään horjunut. Saturnus valmentajana tuli viemään opin perille. Otteluhanskat ovat kädessä, mitä vielä odotat?

Saturnus testaa ja tislaa

Karmalliseksi herraksi kutsuttu Saturnus tuppaa testaamaan kenen tahansa hermoja ja kestävyyttä. Se vaatii, että ryhdistäydymme jollakin elämämme alueella ja otamme enemmän vastuuta. Se ikään kuin tislaa koetut kokemukset niin väkeviksi, että suu vääntyy maistaessa jo irvistykseen.

Saturnus on kuin se kaikista nuivin kouluaikojesi opettaja, joka antoi jälki-istuntoa ja pöyristyttävän huonoja numeroita todistukseen. Tajuat vasta kauan jälkikäteen, että luonteesi karaistui noiden jälki-istuntojen aikana ja huonot numerot potuttivat niin paljon, että yritit seuraavana vuonna tosissaan petrata. Saturnus on olosuhteita ja toimintaa aina jollain tavoin keskittävä ja rajoittava voima. Se avaa silmämme siellä, missä haluamme ne ummistaa. Saturnus liitetään aikuistumiseen, järkevöittämiseen, harkitsemiseen ja vakavoittumiseen. Se liitetään koviin ja hitaisiin tuloksiin. Saturnuksen paine tekee hiilestä timantteja eikä se tapahdu ilman oikeaa työtä. Saturnus ei päästä sinua ovesta ulos Jupiterin kanssa viihteelle ennen kuin kaikki kotiläksyt on tehty. Siinä missä Jupiter on huoleton teini, Saturnus on ankara vanhempi.

Saturnuksella onkin tapana tulla haastamaan meitä, kun yritämme päästä elämässä vähän liian helpolla ja luistaa vastuusta. Se pakottaa meidät sorvin ääreen, ponnistelemaan appemme ja aperitiivimme eteen. Lisäksi se on aivan erehtymätön osoittamaan, minkä aika mennä jo on. Saturnus on kuin raivaussaha, jota kosmos käyttää. Se otetaan aina esiin, kun elämämme on täynnä ryteikköä emmekä näe enää metsää pystyynkuolleilta puilta.

Saturnus raivaa elämäsi huoneet läpi

Transiittina Saturnus vaikuttaa yhdessä syntymäkartan huoneessa n. 2,5 vuotta. Meillä jokaisella on reilut parisen vuotta aikaa tutkia kulloistakin elämämme aluetta Saturnuksen kriittisin silmin. Ja kuten hirtehinen kasku kuuluu: muuta elämääsi itse – tai itke, kun elämäsi muuttuu.

Luulenpa, että itse olen joka ikinen kerta mennyt tuon itkun kautta. Ei ole oma ymmärrys riittänyt tehdä muutoksia etukäteen. Siksi Saturnusta juuri sanotaankin suureksi opettajaksi. Kun Saturnus on sinua vitsallaan kurittanut – kuin vanhan ajan koululaitoksessa, jossa sellainen oli vielä sallittua – oppi menee kerrasta perille. Tai no, parista kerrasta. Ja jos elät ysikymppiseksi asti, niin kolmaskin Saturnuksen paluukierros voi vielä mennä samalla kartalla läpi. Vaan ei koskaan sormien läpi. Sitä Saturnus ei salli.

Minne muutos tarvitaan?

Saturnus osoittaa vuorollaan jotakin elämänaluettasi, joka kaipaa huomiotasi. Muutos voi tapahtua joko sisäisesti tai ulkoisesti, mutta mitä pidempään vältät jotain asiaa, sen voimakkaammin se lopulta iskee silmille nimenomaan ulkoisten olosuhteiden kautta. Harva meistä on kuitenkaan niin intuitiivinen ja järkevä, että tajuaa jo etukäteen oman elämänsä vaaranpaikat. Yleensä sammuttelemme tulipaloja vasta sitten, kun koko talo on jo tulessa. Se, että palovaroitin on jo antanut pientä piippaavaa hälytysmerkkiä muutaman vuoden verran, ei ole meitä vielä hätkäyttänyt liikkeelle. Kun onhan tässä vielä tuota aikaa...

Saturnus liitetään nimenomaan aikaan, onhan sen toinen nimi Kronos. Aika on tärkeä resurssi, jota on rajallisesti. Saturnus kannustaakin meitä käyttämään sen hyödyksi.

Annan seuraavassa joitakin silmiä avaavia esimerkkejä Saturnuksen transiittivaikutuksista. Astrokalenterin vuosinäkymästä pääset kartalle, missä kohtaa Saturnus sinulla on menossa. Muista myös oma Auringonpaluukarttasi, joka lasketaan joka vuodelle uudestaan. Mitä huonetta ja elämänaluetta Saturnus siellä mahtaa drillata ja treenata? Auringonpaluu-karttatulkintaan voit tutustua tästä.

Esimerkkejä Saturnuksen transiiteista

Saturnus 2. huoneessa: raha ja turvallisuus

Otetaanpa seuraavaksi muutamia konkreettisia esimerkkejä ihan oikeasta elämästä, eli yhdistetään teoriaa ja totuutta. Koekaniinina toimin taas itse, silvuplee.

Saturnuksen transiitti 2. huoneessa liittyy perinteisesti rahaan, omaisuuteen ja materiaan, omaan arvomaailmaan, turvallisuuden tunteeseen ja voimavaroihin. Saturnus tulee siis rajoittamaan tuota huonetta. Se ikään kuin pienentää huoneen neliöt puoleen. Jos sinulla on tilillä vaikkapa satanen, Saturnus nappaa siitä puolet. Joudut miettimään mistäs sitä kahisevaa saisikaan nyt lisää, kun yksi rahahana kuivui kokoon. Periaate taitaa olla selvä.

Kun Saturnus siirtyi omalla kartallani 2. huoneeseen, toinen laskujen maksaja hävisi kuvioista pois eron myötä. Samalla tuo lähtö nakersi turvallisuuden tunnetta sekä henkisesti että materiaalisesti (miten pärjään yksin, onko minulla enää varaa asua täällä?). Koska 2. huone edustaa nimenomaan omia rahoja, niitä oli pakko lähteä uuden työpaikan kautta tienaamaan. Toisen tilipussia ei enää ollut.

Stephen Arroyon mukaan tämä on itse asiassa klassinen esimerkki Saturnuksesta 2. huoneessa: uuden työpaikan hankkiminen taloudellisten olosuhteiden pakosta. Kun Saturnus saapuu 2. huoneeseen, on pakko ottaa enemmän vastuuta omien materiaalisten asioiden suhteen. Omat voimavarat saattavat myös olla kortilla. Saturnus ohjaa sinut keksimään uusia ratkaisuja ja rakentamaan elämäsi olosuhteita vakaammiksi.

Saturnus 10. huoneessa: menestys työuralla

Kun Saturnus on 10. huoneessa, sanotaan, että on mahdollisuus loistaa omalla uralla. Aiemmat satsaukset ikään kuin konkretisoituvat, kantavat vihdoin hedelmää. Etenkin kun Saturnus on yhtymässä MC:hen, eli Keskitaivaan pisteeseen, sanotaan, että uralla tulee jokin huippukohta.

Tai noh... siis periaatteessa voisi tulla. Toinen vaihtoehto, kolikon kääntöpuoli, on nimittäin se, että menetät jo saavuttamasi aseman. Saturnushan tulee paikalle niiden raivaussaksien kanssa. Silloin se vihjaa, että nyt muuten haudot muniasi kokonaan väärässä korissa. Mätämunat ainakin käyvät ilmi, sillä ne alkavat nyt viimeistään haista.

Tämä oli minun kokemukseni Saturnuksen siirryttyä 10. huoneeseen. Olin koko tuon ajan sairaslomilla enkä ollut työkykyinen. Saturnus kavensi työelämääni niin paljon, että sitä ei lopulta enää ollut – se siis laittoi minut työelämässäni ahtaalle. Se oli viesti siitä, että tämä homma ei ole enää sinua varten. Eikä Saturnus erehdy, vaikka ensin siltä saattaa tuntuakin.

Kun Saturnus saapui urani korkeimmalle huipulle (Keskitaivaalle, eli MC:lle), menetin työpaikkani kokonaan. Saturnus ei siis jaksanut enää yhtään katsoa kipuiluani työpaikalla. Se vihelsi pelin kerrasta poikki MC:n lakipisteeseen saavuttuaan – ja vain, koska en itse sitä ollut tehnyt. Alitajuisesti ”tilasin Saturnuksen paikalle” hoitamaan likaisen työn puolestani, koska olin haluton tekemään muutosta itse. Sillä se, mitä vastustat, usein toteutuu, tavalla tai toisella.

Olisikin tärkeää tajuta, missä kohtaa Saturnus omalla kartalla kulloinkin operoi. Minne on pian tulossa leikkausarpi, jonka voisi vielä omilla ennakoivilla toimenpiteillä ehkäistä, tekemällä korjaavan väistöliikkeen oikeaan suuntaan?

Jos Saturnus siis lähestyy 10. huonettasi, tee rehellinen tilannearvio. Oletko menossa urallasi nousukiitoa vai pannukakkua kohti? Jos nousukiitoa, niin tarkista vielä lentokoneen kaikki säädöt ja turvallisuusohjeet hätälaskutilanteita varten. Ja jos tiedossa on se ammatillinen pannukakku, niin myönnä itsellesi, että pannukakusta ei saa tuulihattua tai kohokasta vaikka kuinka yrittäisit. Ehkä täytyy aloittaa ihan alusta, uudella reseptillä ja täysin uusilla aineksilla. Äläkä avaa uunia kesken paiston! Saturnus kypsentää asiat hitaasti.

Saturnus 7. huoneessa: parisuhde

Kolmas tosielämän esimerkki johdattaa meidät kumppanin syliin. Mutta kysymys kuuluukin: uuden vai vanhan?

Kun Saturnus astuu kartan parisuhdeakselille ja loikkaa siitä 7. huoneeseen, eli kumppanuusteemaan, niin ajat ovat yleensä kovat vakituiselle suhteelle. Se pistetään niin kovaan lujuustestiin, että suhde kuin suhde siinä natisee liitoksistaan. Samaa tekee muuten Jupiter. Se saa ihmisen kaipaamaan laajentumista, usein sinne vihreämmän ruohon perään.

Jos liittosi kestää tämän lähes kolmen vuoden intensiivitestauksen, se kestää melkeinpä mitä vain. Omalla kohdallani Saturnuksen transitoidessa parisuhdehuonettani ensimmäinen pitkä avoliittoni päättyi. Saturnus tuli sanomaan, että nyt laitetaan tämä homma pakettiin ja lusikat jakoon. Siihen, mikä oli rakoillut jo ennestään, tuli nyt jäätävä railo. Saturnus tiesi, mikä on kaikkien kannalta viisain ratkaisu. Oma olo ei silloin kovin viisaalta tuntunut, sillä uusia tuulia kaipaava Jupiter tuli samaan aikaan 7. huoneeseen vierailulle.

Se tarkoitti, että parisuhdehuoneessa oli yhtä aikaa sekä supistumista että lämpölaajenemista. Yhden ihmisen kanssa suhde päättyi (Saturnus) ja toisen kanssa suhde alkoi (Jupiter). Jupiterhan liitetään usein ulkomaihin, innokkuuteen ja nuoruuteen, kun taas Saturnus liitetään vakavaan, vakavaraiseen ja vanhempaan mieshenkilöön. Ja niinhän siinä kävi, että lähdin nuoremman ulkomaalaisen miehen matkaan ja ero tuli itseäni 10 vuotta vanhemman mieshenkilön kanssa. Ei voi muuta sanoa kuin että astrologia on hämmentävän oikeaan osuvaa!

Saturnus 3. huoneessa: kommunikointi, kirjoittaminen ja opiskelu

Otetaan vielä viimeinen lyhyt käytännön esimerkki. Kun Saturnus saapui 3. huoneeseeni, aloitin kolmevuotisen astrologisen koulutuksen. Julkaisin esikoiskirjani ja kirjoitin perään vielä toisenkin. Sisäinen Saturnukseni näki opiskelemisen ja kirjoittamisen ainoana järkevänä 3. huoneen ulostuloväylänä.

Entä jouduinko luopumaan jostain 3. huoneessa, jos Saturnus kerta tuli sinne juustohöylänsä kanssa? Ainakin karsin kirjani pituuden puoleen. Saturnus supatti korvaani, että leikkaa. Sensuroi. Typistä. Ja minä tein työtä käskettyä. Osasimme jo tehdä Saturnuksen kanssa hedelmällistä yhteistyötä, koska en enää tehnyt vastarintaa.

Suu Saturnusta myöten

Vietettyäni pitkän aikaa Saturnuksen seurassa, yrittäen ymmärtää sen syvällistä muutoksen tarpeen sanomaa, minusta alkaa tuntua, että alan vähitellen hiffata sen toimintaperiaatteita. Saturnus haluaa tuoda elämääsi jotain kestävämpää tilalle. Se haluaa, että rakennat kalliolle, et juoksuhiekalle. Saturnus opettaa meitä kädestä pitäen koko elämän ajan. Se ei jätä meitä yksin tuuliajolle. Voit aina luottaa siihen, että jos et itse tee tarvittavia muutoksia, Saturnus auttaa sinua tekemään ne. Kenties tukasta vetäen ja pöllyttäen, mutta tuleepa sitten varmasti tehtyä!

Kun tutkii omaa karttaansa tarpeeksi monta kertaa hiljaisen hartauden vallitessa, voi alkaa tajuta, miksi suksi ei aina luista. Saturnus se siellä on heitellyt hiekkaa ladulle. Vika ei silti ole Saturnuksessa tai suksissa, vaan itse hiihtäjä taitaa olla väärällä ladulla. Tai sitten suksi ei yksinkertaisesti luista, koska on kesä! Ajankohta on koko asialle väärä!

Yksi asia pitää kuitenkin Saturnuksesta muistaa: jos teet juuri oikeaan aikaan juuri oikeaa asiaa, niin se tulee kyllä onnistumaan. Se konkretisoituu ja tulee todeksi.

Sen vannon kautta Saturnuksen renkaiden.

Aamen.

Saturnus ja Auringonpaluuvuosi

Saturnuksen asema auringonpaluukartalla näyttää sinulle, mitkä asiat sinun tulee tänä vuonna ottaa tosissaan ja tehdä käytännöllisiä toimia niiden eteen. Auringonpaluukartta laaditaan joka vuosi uudestaan ja se voi kertoa kuluvan vuoden konkreettisista haasteista ja vastuualueista yllättävän paljon. Saturnus nimittäin vaatii aina panoksen – mutta palkitsee hyvin tehdystä työstä. Tutustu omaan Auringonpaluutulkintaasi tilaamalla se tästä.  Auringon Paluu tulkinta on mukana astrologisten tulkintojen suuressa kesäalessa.

Terveisin

Virpi Karjalainen

Palaa Virpi Karjalainen blogi hakemistoon

Tästä Seppo Tanhua blogi hakemistoon

Tästä Timo Kalliokoski blogi hakemistoon

Tästä Johanna Vilén blogi hakemistoon

Tästä Arto Virtanen blogi hakemistoon

Tästä Jenniemilia Demus blogi hakemistoon

Tästä Hanna Lindström blogi hakemistoon

Tästä Evgenia Nyyssölä blogi hakemistoon

Tästä Anne Sundell blogi hakemistoon

Tästä Janne Laakso blogi hakemistoon

Tästä Margie Marketta Mylläri blogi hakemistoon

Tästä Irene Länkinen blogi hakemistoon

Tästä Esa Hyppönen blogi hakemistoon

Tästä Talvetar blogi hakemistoon

Tästä Tiina Tolvanen blogi hakemistoon

Hallitse postituslistan asetuksia / Liity postituslistalle

Virpi Karjalainen

Olen Virpi Karjalainen, tulilohikäärme ja kolminkertainen vesitiikeri. Olen luova ja värikäs tyyppi, joka kulkee omia polkujaan eteenpäin. Maaenergia pitää minut vahvasti jalat maassa. Lohikäärme ja tiikeri pitävät huolen siitä, että pääni sisällä käydään tiukkoja debatteja, kyseenalaistetaan sääntöjä ja suhtaudutaan elämään yhtäaikaa huumorilla ja hartaalla vakavuudella. 

fengshuiaskeleita@gmail.com   +358 50 5499315

 

Virpi Karjalainen

Kommentit


lue lisää- {{comment.name}} / {{formatDate(comment.updated_at)}}lue lisää

- {{reply.name}} / {{formatDate(reply.updated_at)}}

Ilmoita ylläpidolle


Vastaa tähän kommenttiin ( {{ comment.replyComments.length }} vastaus. vastausta. )

Piilota

Viestin lähetys onnistui
Viestin lähetys epäonnistui. Kokeile uudestaan
Lisää puuttuva tieto
Tämän tilin lähettämistä kommenteista on tullut liian paljon raportteja. Kommenttien lähetys on väliaikaisesti pois käytöstä.
Odota hetki ...
Kommentoi kirjoitusta

Viestin lähetys onnistui
Viestin lähetys epäonnistui. Kokeile uudestaan
Lisää puuttuva tieto
Tämän tilin lähettämistä kommenteista on tullut liian paljon raportteja. Kommenttien lähetys on väliaikaisesti pois käytöstä.
Odota hetki ...