Onnea, terveyttä, rahaa ja rakkautta?

Vesi-Jäniksen vuosi 2023

Kiinalainen vuosihoroskooppi 2023

Liity postituslistalle, niin lähetän sinulle kiinalaisen vuosihoroskoopin kaikista 12 horoskooppimerkistä.

Lähetin e-kirjan sähköpostiisi.
Tarkista osoite, se vaikuttaisi olevan puutteellinen.
Odottamaton virhe tapahtui. Kokeile hetken kuluttua uudestaan.


Odota hetki

Antamalla sähköpostiosoitteesi liityt postituslistalle ja saat Kiinalaisen vuosihoroskoopin 2023. Postituslistalta pääset pois yhdellä klikkauksella. Sähköpostiosoitettasi ei anneta eteenpäin.


Sisään

Astrokalenteri

Astrokauppa

Astro Akatemia

Tutki karttoja
Kirjaudu sisään

Uusi käyttäjä? Rekisteröidy tästä.

Arto Virtanen

Arto Virtanen

23.3.2023

vieraskirjoitus:

Toistuuko historia?

Eduskuntavaalit ovat tulossa ja tavallisen kansalaisen näkökulmasta tapahtuma lienee niitä harvoja vaikuttamisen mahdollisuuksia. Tämänkertaisia vaaleja luonnehtisin merkittävimmiksi kautta Suomen historian. Olemme juuri nyt Suomen suurimpien muutosten kynnyksellä johon historiasta löytyy yllättävän samankaltainen ajankohta. Jos historiasta voi jotain ottaa opiksi niin nyt on sen ajankohta.

Vaalipäivän astrologiset asetelmat
 

Ajankohta vaikuttaa Suomen tulevaisuuteen vaikuttamisen suhteen vähintään kiinnostavalta. Pluto planeettana ilmentää mm. vallankäyttöä, manipulointia ja ehdottomia muutoksia. Pluto on ollut hierarkisessa ja järjejestelmällisessä kauriin merkissä vuodesta 2008 alkaen joka oli finanssikriisin aikaa. Konkreettiset järjestelmät, yhteiskuntarakenteet ja byrokratia ovat tyypillistä kaurista. Pluto antaa siis valtavan voiman sille merkille missä kulloinkin kulkee. Mutta se tuo myös syvimmän totuuden esille.

Vaalipäivänä pluto on jo vesimiehen merkissä. Mielenkiintoiseksi asian tekee se, että se on siellä käymässä ikäänkuin ennakoimassa tulevaa. Ja eduskuntavaalit osuvat ko. ajankohtaan. Suomi saanee tästä näkökulmasta katsoen myös tulevaisuuden ajan henkeen soveltuvan eduskunnan. Pluto on tänä vuonna vesimiehessä 24.3. – 10.6. välisen ajan jonka jälkeen palaa kauriiseen joksikin aikaa muutaman kerran.

Pluto Kauriissa
26.1.2008 – 14.6.2008
27.11.2008 – 23.3.2023
11.6.2023 – 21.1.2024
2.9.2024 – 19.11.2024
Edellisen kerran Pluto on ollut kauriissa 1762 – 1778

Pluto vesimiehessä 2044 saakka

Vesimies on yksilönvapauden-, oikeuksien ja uudistamisen merkki sekä myöskin humanitaarinen ja yhteisöllinen. Myös kapinallisuus tai ainakin turhaksi koetuista säännöistä, normeista ja rajoituksista piittaamattomuus voisi olla vesimiehen ajalle tyypillistä. Kauriissa yksilöt nähdään enemmän osana järjestelmää. Vesimiehelle kuuluu myös keksinnöt sekä teknologia.

Mitähän pluton aika vesimiehessä saa aikaan?

Voisin kuvitella erilaisten yhteiskunnallisten järjestelmien melko perinpohjaisen suoraviivaistumisen. Koska rahan käytettävyys on suurimpia vallan käytön muotoja, ei ole vaikeaa arvata rahatalouden järjestelmien uudistumista tai jopa tuhoutumista. On helppo arvata tilalle tulevan rahataloutta palvelevaa edistynyttä teknologiaa. Luultavasti kyseessä on esim. bittirahan läpimurto, jolloin käytettävyys on paljon suoraviivaisempaa kuin sen kierrättäminen velkarahaa luovien pankkien kautta. Jotakin tämän suuntaista on odotettavissa ja hyvin luultavasti useammallakin elämän sektorilla.

Koska tavallisesti missä pluto liikkuukin, merkin teemoista tulee luultavasti molemmat ääripäät esiin niin hyvässä kuin pahassakin. Pluton kohdalla vallan väärinkäyttö ja manipulointi yhdistettynä vesimiehen ajassa esimerkiksi yksilön vapautta rajoittavaan tekniikkaan voisi olla sitä ikävämpää puolta. Toisaalta byrokratia ja kankeat organisaatiot luultavasti tulevat kevenemään huomattavasti. Luultavasti myös vaihtoehtoisista asioista ja näkemyksstä voi tulla hyväksytympiä ainakin yksilötasolla.

1941 astrologiset asetelmat
 

1941 asetelmissa on paljon yhtäläisyyksiä tähän hetkeen. Jatkosota alkoi 15.6.1941. Niin on myös ajankohtaisissa teemoissa. Suomi lähti tekemään Suur-Suomea ja liittoutui tarkoitusta varten saksalaisten kanssa virhearvion seurauksena. Minulle ei ole selvinnyt kummalta puolen aloite tuli. Se on selvää että Suomi oli hyvä kauttakulkumaa saksalaisille. Lähdettiin ahnehtimaan yli alkuperäisten rajojen ja Saksaa pidettiiin voittamattomana.

Kuten 1941, nytkin on liittoutuminen esillä ja suuntakin sama kuin silloin. Sotilasliittoon on toinen jalka tukevasti oven välissä ja presidentti kävi neuvottelemassa ameriikan Joen kanssa. Historia toistaa itseään.Talvisodan aikana Suomi käsittääkseni ei vielä ollut liittoutunut Saksan kanssa ja saikin paljon huomiota maailmalla sekä erilaista apua joka loppui liittoutumisen myötä. Perustuslain mukaan Suomi on itsenäinen ja puolueeton.

Neptunus 1941 ja 2023

1941 ja 2023 neptunuksen muodostamat aspektit Suomi-neidolle (molemmat kartat 1.4.) ovat lähes samat. Sen astelukukin on käytännössä täsmälleen sama. Neptunus on vain karttaympyrän toisella puolen ja aspektina neliöt nousu- ja laskumerkille, eli kartan kumppanuusakselille. Asetelma on haasteellinen, kuin sumussa jossa ei nenäänsä enempää eteensä näe. Ja ideana väärän kumppanin mahdollisuus vain tämän toisen intressien vuoksi. Tällä kertaa asiassa mielestäni on kuitenkin jokeritekijänä neptunuksen sijainti karttaympyrän yläreunassa. Sieltä se tekee sulkeutuvan neliön aspektia Suomi-neidon identiteetille. Etenkin tällaisessa aspektissa asioiden etenemisessä on enemmän ”kosmisen tahdon” mukainen toteutuminen. Asiat eivät etene suunnitellusti. Kosminen järjestys yrittää pitää huolen Suomen identiteetistä ja suunniteltuihin askeliin tulee tyypillisesti kapuloita poikittain eikä kukaan tiedä mihin se lopulta johtaa. Lopputulosta voi vasta jälkeenpäin arvioida.

Vaalipäivän mahdollisuudet

Vaalipäivässä on oikein hyviä aspekteja olemassa. Suomen mars ja kuu saavat. lähes kuin lahjana uranuksen ja venuksen hyvin harmonisen kolmiokulman. Ne ilmaisevat mahdollisuutta uudistaa turvallisuutta ja toimintakykyä ja saataapa päivään liittyä mukava yllätys jonkun nopean käänteen muodossa. Yhteiskuntarakenteiden uudistumisen, tai oikeastaan vanhan hajoamisen aspektikin on vielä melko tarkkana uranuksen ja venuksen neliöidessä Suomen saturnusta. Uranukseenhan liittyy myös vapautumisen teema, joten sekin on mahdollisuuspuolella. Uranuksen sijainti on kuten 1941. Tällä välillä Uranus ei ole nykysijainnissa ollut.

Aurinko Chiron ja jupiter tekevät Suomen auringolle paljon mahdollistavaa kolmioaspektia. Tämä tarjoaa mahdollisuuksia chironin myötä jonkinlaiseen tervehtymiseen ja aiemmasta opiksi ottamiseen. Se ryyditettynä jupiterin tarjoamilla tilaisuuksilla ja auringon vielä valaistessa asiaa, voi vain todeta että kirvestä ei nyt kannata heittää kaivoon kun mahdollisuudet on aivan tyrkyllä. Aurinko kuvaa yksinkertaistettuna yleistä vitaliteettia tai energin riittämistä arjessa. Chiron tekee näin hyviä kulmia melko harvoin.

Kuu on myös hyvässä kulmassa Suomen merkuriukseen ja kuun yläsolmuun juuri vaalipäivänä ja antaa sisäistä tuntumaa oikeaan valintaan.

Syksy 2023

Näyttäisi että suomen toimintakyky saa hyvää buustia heti elokuun alussa, sopivasti lomien jälkeen. Marsin ja jupiterin sen hetkinen aspekti osuu suomen marsille ja varsinkin kuulle aivan täsmällisesti. Kuu hallitseen kotia ja turvallisuuden tunnetta ja mars puolestaan käytännon toimintaa niin tämänhän antaa selviä viiteitä uuden eduskunnan toimintaedellytyksistä.

Muuta aiheeseen liittyvää

Olen luennoinut aiheesta syksyllä 2022 josta on myös artikkeli ja videotallenne blogiosiossa. Ajassa on myös eroa 40-luvun astrologisiin aspekteihin. Sen perusteella arvioin ettei Suomen maaperällä taisteluja käytäisi 40-luvun tyyliin.

Blogiosiosta löytyy myös minun ja Sepon luento vuodelta 2019 Maailma ja me 1914 – 2034

Asioista kuitekin lopulta päätetään kabineteissa ja vaalien kautta jonkinlainen vaikuttamisen mahdollisuus tavallisella ihmsellä on olemassa. Nämä eduskuntavaalit ovat mielestäni Suomen historian tärkeimmät.

Terveisin
Arto Virtanen

 


Astrologi Seppo Tanhua:

Ilon ja Valon aurinkovuosi on alkanut - Kevätpäiväntasaus aloittaa uuden aurinkovuoden

Kevätpäiväntasaukselle lasketaan astrologinen kartta, joka kuvaa alkavaa astrologista Uutta Vuotta ihmiskunnalle ja maapallolle. Eri puolilla maapalloa kartan akselit rakentuvat hiukan eri tavalla, mutta meillä Suomessa nousevaksi merkiksi tulee Skorpioni ja keskitaivaaksi Neitsyt. Pluton hallitsema Skorpioni lupailee nousumerkkinä kohtalaisen dramaattista muutosten aikaa tälle alkavalle astrologiselle vuodelle.

Jatka lukemista täällä

Palaa Arto Virtanen blogi hakemistoon

Tästä Seppo Tanhua blogi hakemistoon

Tästä Timo Kalliokoski blogi hakemistoon

Tästä Johanna Vilén blogi hakemistoon

Tästä Virpi Karjalainen blogi hakemistoon

Tästä Jenniemilia Demus blogi hakemistoon

Tästä Hanna Lindström blogi hakemistoon

Tästä Evgenia Nyyssölä blogi hakemistoon

Tästä Anne Sundell blogi hakemistoon

Tästä Janne Laakso blogi hakemistoon

Tästä Margie Marketta Mylläri blogi hakemistoon

Tästä Irene Länkinen blogi hakemistoon

Tästä Esa Hyppönen blogi hakemistoon

Tästä Talvetar blogi hakemistoon

Tästä Tiina Tolvanen blogi hakemistoon

Hallitse postituslistan asetuksia / Liity postituslistalle

Arto Virtanen

Löysin tieni astrologian pariin vuonna 2006 jolloin elämässäni tapahtui suuria muutoksia. Suurien muutosten keskellä löysin itseni yllättäin astrologian kursseilta. Näiden kurssien innoittamana päätin sitten opiskella itseni aina astrologiksi saakka. Ymmärsin että, astrologian avulla saan ymmärrettäviä vastauksia ja suuntaa elämääni. Astrologia auttaa meitä luomaan itsellemme onnellisemman ja mielekkäämmän tulevaisuuden, kun ymmärrämme minkälaisen energian alla olemme milloinkin. Minuun ja astrologisiin palveluihini voit tutustua lähemmin täällä: https://astrostudio.fi/

Arto Virtanen

Kommentit


lue lisää- {{comment.name}} / {{formatDate(comment.updated_at)}}lue lisää

- {{reply.name}} / {{formatDate(reply.updated_at)}}

Ilmoita ylläpidolle


Vastaa tähän kommenttiin ( {{ comment.replyComments.length }} vastaus. vastausta. )

Piilota

Viestin lähetys onnistui
Viestin lähetys epäonnistui. Kokeile uudestaan
Lisää puuttuva tieto
Tämän tilin lähettämistä kommenteista on tullut liian paljon raportteja. Kommenttien lähetys on väliaikaisesti pois käytöstä.
Odota hetki ...
Kommentoi kirjoitusta

Viestin lähetys onnistui
Viestin lähetys epäonnistui. Kokeile uudestaan
Lisää puuttuva tieto
Tämän tilin lähettämistä kommenteista on tullut liian paljon raportteja. Kommenttien lähetys on väliaikaisesti pois käytöstä.
Odota hetki ...