Ilmainen Vuosi 2024 e-kirja

Vuosihoroskooppi

Liity postituslistalle, niin lähetän sinulle vuosihoroskoopin kaikista 12 horoskooppimerkistä.

Lähetin e-kirjan sähköpostiisi.
Tarkista osoite, se vaikuttaisi olevan puutteellinen.
Odottamaton virhe tapahtui. Kokeile hetken kuluttua uudestaan.


Odota hetki

Antamalla sähköpostiosoitteesi liityt postituslistalle ja saat Vuosi 2024 -PDF-horoskoopin. Postituslistalta pääset pois yhdellä klikkauksella. Sähköpostiosoitettasi ei anneta eteenpäin.

Liittymällä hyväksyt postituslistan tietojensiirtokäytäntömme.


Sisään

Astrokalenteri

Astrokauppa

Astro Akatemia

Tutki karttoja
Kirjaudu sisään

Uusi käyttäjä? Rekisteröidy tästä.

Virpi Karjalainen

Virpi Karjalainen

28.2.2023

vieraskirjoitus:

Luonteemme eri laadut: kiinteä, muuttuva, johtava

Kun tutustumme uusiin ihmisiin nykymaailmassa, saatamme joutua tutkimaan ihmistä enemmän etänä kuin livenä ja muodostamaan mielipiteen ruudun takaa. Joskus käy niinkin, että tuon toisen astrologinen kartta on sinulle jopa tutumpi kuin hänen oikea olemuksensa. Vesimiehen aika etäännyttää meitä toisistamme fyysisesti ja tuo meidät jonkin koneen tai sovelluksen kautta yhteen. Vaikka tällainen virtuaalinen todellisuus onkin outoa, se on nykysuuntaus, jota vastaan on vaikea pokkuroida. On mentävä ajan virran mukana.

ASTRO LIVE: Ti 28.2.2023 klo 18

Planeetta Uutiset maaliskuu
Tervetuloa kuulolle!
https://www.youtube.com/watch?v=0uQfrnMudoE

Huomaan jatkuvasti, kuinka astrologia on ottamassa askeleita kohti kollektiivista mainstreamia, eli tulossa koko ajan enemmän valtavirran hyväksymäksi, jokajampan ulottuville. Nykyään peräti Tinderissä voi esitellä itseään aurinkomerkin tai muiden luonneanalyysien avulla. Harmi vaan, ettei tämä astrologinen avaus deittimarkkinoilla ole päässyt tuota aurinkomerkkiä pidemmälle. Koska elämme kuitenkin kiihkeää henkisen tietoisuuden avautumisen ja teknisen kehityksen aikaa, ei varmaan kestä enää kauaakaan, että tekoäly yhdistää deittiprofiiliin astrologisen yhteensopivuuden syntymädatan perusteella.

Minua itseäni on viime aikoina kiehtonut ajatus ihmisluonteen eri osien pysyvyydestä, häilyvyydestä ja aloitteellisuudesta. Astrologia puhuu tästä termeillä kiinteä laatu, muuttuva laatu ja johtava laatu. Kiinteitä merkkejä ja pysyviä arvoja edustavat Härkä, Leijona, Skorpioni ja Vesimies. Muuttuvaa mielenlaatua ovat puolestaan Kaksoset, Neitsyt, Jousimies ja Kalat. Johtavaa, rohkeasti edellämenevää sorttia ovat Oinas, Rapu, Vaaka ja Kauris. Kaikilla meillä on jossain kohti karttaa näitä laatuja. Mutta se, mitä ne voivatkaan meistä paljastaa, vaatii pientä esiin raaputtamista.

Kiinteää, pysyvää, konkreettista

On helppo mieltää maamerkki Härkä kiinteäksi laaduksi. Sehän on konkreettista ainesta jalkojemme alla. Härkä on kuin järkähtämätön kallio luonteeltaan, suorastaan muutosvastarinnan tupajumi. Mutta entä kiinteä tuli, Leijona? Kiinteä vesi, Skorpioni? Ja vielä kiinteä ilma, Vesimies? Ehkä voisimme miettiä niitä itseilmaisun ja innostuksen isona roihuna (Leijona), pysyvinä ja syvinä tunteina (Skorpioni) ja ilmaan heitettyinä ajatuksina, joista tuleekin aikaa myöten totta (Vesimies). Jonkinlainen status quo, tilanteen ja energian samana pitäminen, määrittää näitä merkkejä.

Kiinteitä merkkejä yhdistää myös kiinnipitäminen. Kun ne näkevät jotain, minkä haluavat, ne pitävät siitä kiinni, joskus jopa loppuelämän. Kiinteät merkit eivät sulata muutosta helpolla, vaan rentoutuvat vasta siitä ajatuksesta, että tietyt asiat pysyvät aina samanlaisina. Se luo luottamusta elämään.

Missä kohtaa kartalla sinulla on näitä kiinteitä merkkejä? Osuuko niihin jokin merkittävä planeetta tai kulma – Aurinko, Kuu, Venus tai vaikka askendentti, eli nousumerkki? Otetaan helppo esimerkki omasta elämästäni, jotta tämä ajatus konkretisoituu – aivan, kiinteä ilmamerkki Vesimies ja ajatukset, jotka konkretisoituvat!

Aurinkomerkkini Vesimies on kiinteää laatua ja vaikka Vesimiehiä kuinka uudistusmielisiksi tituleerataan, tiedän itsestäni, että rajansa kaikella. Minä haluan, että perusasiat ovat vakaalla, turvallisella pohjalla, koska sitten voin operoida vapaasti muilla elämänalueilla. Kiinteä merkki minussa haluaa esimerkiksi omistusasunnon, joka ei vaihdu, mielellään juuri koskaan. Olenkin asunut kohta 20 vuotta samassa kodissa, ja jo pelkkä ajatus siitä, että pitäisi muuttaa, horjuttaa perusturvan tunnettani. Mihin? Miksi? Kiinteä merkki tekee meistä juurtuneita, jähmeitä ja erittäin muutosvastarintaisia jollain elämän alueella – ja se saattaa ärsyttää meitä itseämmekin.

Kiinteän vesimerkin edustajia Skorpioneja taas sanotaan usein mustasukkaisiksi merkeiksi. Kenties juuri tämä kiinteä laatu on sen takana. Halutaan pitää emotionaalisesti kiinni kumppanista, kynsin ja hampain: tämä on minun. Härkää taas sanotaan omistushaluiseksi materian suhteen ja se onkin Skorpionin vastamerkki, eli tietyllä tapaa saman asian kääntöpuoli. Kyllä, Härkääkin motivoi pysyvyys, se, että voi rakentaa jotain pitkäaikaista elämäänsä, oli se sitten uraa, taloa tai kumppanuutta.

Leijonan kohdalla kiinteä tulimerkki voidaan tulkita pysyväksi intohimoksi ja innostukseksi, jota kohti mennään ja josta ei luovuteta kuin pakon edessä. Se voi olla vaikka elämäntapa, johon sujahdetaan sisälle loppuiäksi. Esimerkiksi taiteilijasta ei kovin helpolla saa toimistovirkailijaa. Eikä kannata edes yrittää – Leijonan taiteellinen boheemiuskin voi olla yllättävän kiinteää ja vastahankaista. ”Parrasvaloista en lähde kuin saappaat jalassa” voisi olla näyttelijän tai laulajan kiinteämerkkinen motto.

Kiinteiden merkkien kanssa ei kannata leikkiä, jos aikoo muuttaa mieltänsä joka toinen päivä. Skorpioni alkaa ärsyyntyä siitä pelleilystä niin, että se pistää piikillään, ja Härkä taas lähtee punaista lippua kohti sarvet pystyssä. Vesimies todennäköisesti kostaa viileillä sanoilla tai ottamalla etäisyyttä ja Leijona tulistuu niin, että se näkyy ja kuuluu kauas. Kiinteää merkkiä ei siis kannata ärsyttää ihan vaan huvin vuoksi. Se pitää asemistaan ja myös mielipiteistään kiinni.

Kiinteän merkin ominaisuus ihmisessä voikin olla sekä rasittavaa jääräpäisyyttä (”eikö se vieläkään tajua hellittää otettaan?”) että ihailtavaa vakautta (”tuohon ihmiseen voi aina luottaa, hän ei säntäile sinne tänne”). Kiinteitä ihmisiä tarvitaankin tässä maailmassa, jotta ihmiskunnan jalat pysyisivät edes hetken maan pinnalla. Olemme ikään kuin ankkureita, jottei muutos tapahdu liian holtittomasti. Muutokselle tarvitaan aina vastavoima: pysyvyys. Siinä kiinteän merkin ihmiset ovat mestareita.

Muuttuvaa, ailahtelevaa, lyhytjänteistä

Heti, kun mennään muuttuviin merkkeihin, tulee peliin mukaan epävarmuus, häilyväisyys ja lyhyen tähtäimen suunnitelmat. Sanotaanhan mm. että Venus Kaksosissa on kaikkein nopein vaihtamaan kumppania ja Kalat on muuttuvana laatuna niin haaveidensa pauloissa, ettei sitä saa koskaan pyrstöstä kiinni – ja niitä pyrstöjä on vieläpä kaksi, jotka uivat eri suuntiin. Olenkin lisännyt nämä kaksi merkkiä (siis nimenomaan Venus-Kaksoset ja aurinko-Kalat) omalle hälytysmerkkilistalleni miesehdokkaiden suhteen: aivan liian häilyvää ja sitoutumiskyvytöntä energiaa tällaiselle kiinteän merkin ihmiselle, joka kaipaa suhteisiinsa vakautta ja konkretiaa.

Onkin todella outoa, että myös maamerkki Neitsyt on muuttuvaa laatua pilkuntarkkoine kriteereineen. Mutta ehkä Neitsyt vain muuttaa huomionsa kohdetta, kun on yhden kohdan Excelissään viilannut viimeistä myöten valmiiksi. Neitsyt voikin olla ”halki, poikki ja pinoon ja sitten seuraavaa tehtävää kohti” -tyylinen muuttuva merkki. Se ei jää junnaamaan yhteen kohtaan, kuten kiinteän laadun merkki voisi helposti tehdä. Neitsyt voi olla perfektionisti, mutta osaa siirtyä seuraavaan hommaan. Se tekee asioita siis lyhyemmällä tähtäimellä. Ei ihme, että Neitsyet ovat eläinradan tehokkaimpia siivoojia: ne saavat tulosta nopeasti aikaan eivätkä jää ikuisesti hinkkaamaan samaa kohtaa.

Jousimiehen muuttuva tuli taas on asia erikseen. Jousimies innostuu nopeasti, kokeilee vähän kaikkea, mutta toteaa sitten jossain vaiheessa, että ei tämä taidakaan mennä ihan maaliin asti. Itselläni tämä nousumerkin lyhytjänteisyys ja kokeilunhalu on koskenut eniten opiskelua ja työelämää: muuttuva laatu minussa on vaatinut vaihtelua, jottei vaan jumiutuisi tekemään jotain, mikä ei enää motivoi. Muuttuva laatu tarvitsee virikkeitä ja pieniä välitavoitteita. Koko homman nimihän on testata ja sitten muuttaa suunnitelmaa sen mukaan. Siksi muuttuvia merkkejä voikin olla vaikea sitoa aloilleen – niillä on aina menohaluja muualle. Jos muuttuvan laadun merkki, kuten Jousimies, saisi ampua elämässään vain yhden nuolen, ja sen pitäisi heti osua kohteeseensa, niin olisipa vaan tylsää tämä elämä! Jossain kohti karttaa me kaikki kaipaamme vaihtelua. Ilmamerkkinä Kaksoset kaipaa vaihtelua ajatusten, ideoiden ja keskustelujen muodossa (eli se Venus Kaksosissa osaa puhua sinut pökerryksiin).

Tämä muutosta janoava laatu voi osua kartalla työelämään, rakkauteen tai vaikka siihen asumiseen: muuttuva merkki saattaa olla jatkuvasti muuttamassa asunnosta toiseen, tekemässä taas uutta pintaremonttia tai kiertämässä maailmaa heti, kun lompakko antaa myöten. Myös uusi kurssi saattaa jo odottaa, vaikkei entistäkään ole suoritettu loppuun asti. Joillekin se sopii kuin nenä päähän, se jatkuva muutos, se jatkuva elämän myllääminen uusiksi. 

Joillakin muuttuvan merkin edustajilla tämä näkyy myös kumppaneiden tavallista tiuhempana vaihtumisena, jos ei oikein osata tai edes haluta sitoutua. Jos toinen haluaa vakautta ja pysyvyyttä koko kiinteän laadun täydeltä (koti, uskonto, isänmaa, avioliitto, perhe ja perunamaa), ja toinen on muuttuvan merkin edustajana ihan vaan kokeilemassa jotain uutta tylsyyttä karkottaakseen, niin vaikeuksia on edessä. Astrologiaa tarvitaan nimenomaan tässä kohtaa! Ota selville kartan kautta – ja mielellään tietysti puhumalla asiat halki – että mitä se toinen pohjimmiltaan haluaa: muutosta vai vakautta.

Työelämässä muuttuva laatu voi kuitenkin olla mahtava etu: jos tarvitaan sopeutumista alati muuttuviin olosuhteisiin, markkinoihin ja työtehtäviin, niin muuttuvan laadun merkki ei itke entisen perään, vaan syleilee muutosta. Se jopa innostuu siitä, että asiat eivät ole niin jähmeitä, vaan kaikki uudistuu koko ajan.

Työpaikalla kiinteän ja muuttuvan merkin voi olla joskus vaikea löytää yhteistä säveltä: pitäydytäänkö hyviksi havaituissa arvokkaissa perinteissä vai laitetaanko kaikki totaalisen uusiksi koko organisaatiorakennetta myöten? Joskus sitä sopua on vaikea löytää myös ihan itsensä kanssa. Se tekee meistä ihmisistä niin ristiriitaisia ja monimutkaisia. Emme aina itsekään tiedä haluammeko muutosta vai emme. Se kiehtoo mutta pelottaa yhtä aikaa.

Johtavaa, aloitteellista, päämäärätietoista

Jäljelle jää vielä johtava laatu, josta Oinas, Rapu, Vaaka ja Kauris tunnetaan. Nämä merkit ovat vahvoja aloitteentekijöitä, mutta siinä, missä Oinas saattaa pelkästään aloittaa (Marsin maskuliinisella voimalla), niin Kauris myös lopettaa sen, minkä alkuun laittoi (Saturnuksen konkretisoivin siivin). Tämä dynaamisuus ja alullepanijuus voi jälleen ilmentyä millä tahansa elämän alueella. Se kertoo oikeastaan siitä, missä asioissa et vain jaksa jäädä odottamaan muiden aloitteita, vaan pusket eteenpäin itse. Se kertoo siitä, mikä on sinulle niin tärkeää, että se lähtee sinussa keulimaan. 

Omalla kartallani Venus saa lähtölaukauksensa juuri johtavasta merkistä. Mikään ei ole turhauttavampaa kuin odotella hiljaa hissutellen, että se toinen saisi jonkin aloitteenpoikasen aikaiseksi. Laitan mieluummin kaikki raketit räiskymään itse ja katson, millainen show siitä saadaan aikaan. Se on aloitteellisuutta ja johtamista ihmissuhteissa.

Johtavassa laadussa onkin paljon määrätietoisuutta mukana. Sen on tarkoituskin saada kaikki liikkeelle ja käyntiin. Johtavan laadun Oinas aloittaa koko astrologisen vuoden ja muut merkit seuraavat perässä. Johtava laatu on myös läsnä kaikissa vuoden seisauksissa ja tasauksissa – niistä käynnistyy uusi sykli.

Muuttuva laatu pitää nämä alulle pannut muutoksen pyörät pyörimässä, ja lopulta kiinteä laatu vakiinnuttaa muutoksen pysyväksi asiaksi. Näin kaikki eri laadut siis ruokkivat energeettisesti toisiaan ja pitävät karttaympyrässä toisiaan käsistä kiinni. Ja kun kiinteä laatu käy ajan myötä lopulta liian jähmeäksi ja raskaaksi, tarvitaan taas johtavan merkin aloitteellisuutta, jotta muutos käynnistyy uudestaan.

Laadukasta vuoropuhelua luonteesi sisällä

Mieti hetki omaa karttaasi, omia luonteenpiirteitäsi ja taipumuksiasi uusin silmin tästä laatunäkökulmasta käsin. Mistä asioista pidät kiinni henkesi kaupalla etkä anna periksi tippaakaan? Entä missä asioissa sinusta kuoriutuu oman elämäsi toimitusjohtaja ja teet aina aloitteita, aivan liian kärsimättömänä odottamaan toisten aloituksia? Ja mikä sinussa taas on muuttuvaa, vaihtelevaa ja joustavaa? Missä asioissa et ole lukinnut lopullista vastaustasi, vaan olet avoin eri näkökulmille?

Meidän kartoillamme nämä eri laadut ovat jatkuvassa vuoropuhelussa keskenään. Kun katselemme toisiamme astrologian silmin, luonteemme alkaa saada täyteläisyyttä, kerroksia ja uusia upeita sävyjä. On täysin sallittua olla tiukkapipo jollain elämän alueella (haloo, kovan kurin Saturnus täällä) ja ihan hällä väliä jollain toisella sektorilla (se olen varmaan sitten minä, häilyväinen Neptunus). Tuo minän vaihtelevuus on meissä niin sisäänjuurtuneena, ettemme aina tiedosta miksi näin edes on tai että voinko todella olla noin kahtiajakautunut luonne. Sitä välillä itsekin ihmettelen, kun yritän yhteensovittaa eri puoliani, kuten joviaalia Jousimiestä Kuu-Kauriin kriittiseen ankaruuteen.

Tähän perusluonteemme päälle tulevat sitten vielä ne kollektiiviset muutoksen tuulet. Olemmeko kenties sopeutuvaisempia nyt, kun Aurinko on Kaloissa? Olemmeko aloitteellisempia romantiikan saralla, kun Venus on parhaillaan Oinaassa Jupiterin kanssa? Entä mikä saa naamamme vakavaksi nyt, kun Saturnus on vielä hetken Vesimiehessä ja Pluto viimeisillä asteilla Kauriissa? Koemme erilaisia energian laatuja jatkuvasti, vaikka emme sitä tiedostaisikaan.

Vaikka maailmamme on menossa koko ajan virtuaalisempaan ja automatisoidumpaan suuntaan, jossa kohtaamme toisiamme vain etänä, niin ihmisyys ja inhimillisyys on silti trendi, joka ei koskaan mene pois muodista. Astrologia onkin nimenomaan ihmisyyden perimmäisen luonteen tutkimista. Se on tiedettä sinun itsesi ymmärtämistä varten. Astrokalenteria seuraamalla voit tutkia itseäsi päivittäin lisää. Sillä vaikka muutos on pysyvää, onneksi jotain kiinteääkin vielä löytyy – kuten vaikka se oma syntymäkartta. Se ei ihan hevillä muutu, vaikka transiitit sen ympärillä tanssivatkin.

Terveisin
Virpi Karjalainen

ASTRO LIVE: Ti 28.2.2023 klo 18:
Planeetta Uutiset maaliskuu

Tervetuloa kuulolle
https://www.youtube.com/watch?v=0uQfrnMudoE

 

Palaa Virpi Karjalainen blogi hakemistoon

Tästä Seppo Tanhua blogi hakemistoon

Tästä Timo Kalliokoski blogi hakemistoon

Tästä Johanna Vilén blogi hakemistoon

Tästä Arto Virtanen blogi hakemistoon

Tästä Jenniemilia Demus blogi hakemistoon

Tästä Hanna Lindström blogi hakemistoon

Tästä Evgenia Nyyssölä blogi hakemistoon

Tästä Anne Sundell blogi hakemistoon

Tästä Janne Laakso blogi hakemistoon

Tästä Margie Marketta Mylläri blogi hakemistoon

Tästä Irene Länkinen blogi hakemistoon

Tästä Esa Hyppönen blogi hakemistoon

Tästä Talvetar blogi hakemistoon

Tästä Tiina Tolvanen blogi hakemistoon

Hallitse postituslistan asetuksia / Liity postituslistalle

Virpi Karjalainen

Olen Virpi Karjalainen, tulilohikäärme ja kolminkertainen vesitiikeri. Olen luova ja värikäs tyyppi, joka kulkee omia polkujaan eteenpäin. Maaenergia pitää minut vahvasti jalat maassa. Lohikäärme ja tiikeri pitävät huolen siitä, että pääni sisällä käydään tiukkoja debatteja, kyseenalaistetaan sääntöjä ja suhtaudutaan elämään yhtäaikaa huumorilla ja hartaalla vakavuudella. 

fengshuiaskeleita@gmail.com   +358 50 5499315

 

Virpi Karjalainen

Kommentit


lue lisää



- {{comment.name}} / {{formatDate(comment.updated_at)}}



lue lisää

- {{reply.name}} / {{formatDate(reply.updated_at)}}

Ilmoita ylläpidolle


Vastaa tähän kommenttiin ( {{ comment.replyComments.length }} vastaus. vastausta. )

Piilota

Viestin lähetys onnistui
Viestin lähetys epäonnistui. Kokeile uudestaan
Lisää puuttuva tieto
Tämän tilin lähettämistä kommenteista on tullut liian paljon raportteja. Kommenttien lähetys on väliaikaisesti pois käytöstä.




Odota hetki ...




Kommentoi kirjoitusta

Viestin lähetys onnistui
Viestin lähetys epäonnistui. Kokeile uudestaan
Lisää puuttuva tieto
Tämän tilin lähettämistä kommenteista on tullut liian paljon raportteja. Kommenttien lähetys on väliaikaisesti pois käytöstä.




Odota hetki ...