Ilmainen Vuosi 2024 e-kirja

Vuosihoroskooppi

Liity postituslistalle, niin lähetän sinulle vuosihoroskoopin kaikista 12 horoskooppimerkistä.

Lähetin e-kirjan sähköpostiisi.
Tarkista osoite, se vaikuttaisi olevan puutteellinen.
Odottamaton virhe tapahtui. Kokeile hetken kuluttua uudestaan.


Odota hetki

Antamalla sähköpostiosoitteesi liityt postituslistalle ja saat Vuosi 2024 -PDF-horoskoopin. Postituslistalta pääset pois yhdellä klikkauksella. Sähköpostiosoitettasi ei anneta eteenpäin.

Liittymällä hyväksyt postituslistan tietojensiirtokäytäntömme.


Sisään

Astrokalenteri

Astrokauppa

Astro Akatemia

Tutki karttoja
Kirjaudu sisään

Uusi käyttäjä? Rekisteröidy tästä.

Virpi Karjalainen

Virpi Karjalainen

19.1.2023

vieraskirjoitus:

Kiinalaisten elementtien jäljillä

Kun on pyöritellyt jotain asiaa mielessään pitkään ja perehtynyt siihen omalla intohimolla ja innostuksella, alkaa jo pitää asioita itsestäänselvyyksinä. Tottahan muutkin tietävät sen, minkä minäkin, ja onhan se kiinalainen astrologia jo kaikille varmaan tuttu. Onhan tästä jo puhuttu monta vuotta – monta tuhatta vuotta itse asiassa!

Samalla kun vertaan omaa tietämystäni itseäni viisaampiin (joita aina, aina löytyy), niin jos käännänkin katseeni eri suuntaan, näen, kuinka moni on vasta nyt kuullut ensimmäistä kertaa koko kiinalaisesta astrologiasta. Silloin alan tajuta, että eihän tässä kaikkea ole vielä sanottu, sillä uusia kuulijoita on tullut paikalle ”luentosaliin” sillä välin, kun minä olen plärännyt muistiinpanojani.

Tällä viikolla ilmoille laitetussa ensimmäisessä kiinalaisen astrologian livelähetyksessä tuli ainakin kuulijoilta chattiviestejä, joissa toivottiin lisää tietoa elementeistä. Voisinkin pitää tässä pienen miniluennon tästä elementaalisesta aiheesta, jota ilman ei olisi niin fengshuita kuin kiinalaista astrologiaakaan. Elementit ovat yhtä olennaisia näissä kiinahommissa kuin elementtitaloissa. Ilman niitä koko rakennelma ei pysy kasassa.

Elementit tuovat eläimiin syvempiä sävyjä

Olen huomannut, että moni saattaa mennä sekaisin siitä, että kiinalaisilla zodiakkieläimillä on oma kiinteä elementti, joka ei koskaan vaihdu, ja sitten siihen päälle tulee vielä bonuslahjaksi saatu, ”päälleliimattu” toinen elementti. Otetaan esimerkki vaikka Jäniksestä, se kun on nyt vuoden eläin. Jänis on turkkiaan myöten puuelementin eläin, idän ilmansuunnan, kasvun ja kevään eläin. Maaliskuu on aina Jäniksen kuukausi, se ensimmäinen kuukausi, kun kevättä täällä Suomessa tosissaan aletaan odottaa.

Kaikki Jänikset ovat siis pohjimmiltaan Puuta, ja edustavat alkuvoimaa, kasvua, uusia alkuja. Mutta tämä keväisen puuelementin eläin saa kumppanikseen aina etuliitteen, joka on joko Vettä, Puuta, Tulta, Maata tai Metallia. Nyt Jäniksen luonne alkaakin elää, siihen tulee uusia sävyjä. Herkkä ja intuitiivinen Vesi-Jänis, tunteiden ja kommunikoinnin mestari, onkin aivan erilainen tapaus kuin vaikkapa raudanluja Metalli-Jänis, joka saa metallielementistä enemmän jämäkkyyttä, ehdottomuutta ja taipumattomuutta. Metalli-Jänis saattaakin tutkia lakikirjoja tai rahamaailman sääntöjä tunteiden ja taiteen sijaan.

Emme siis ole tekemisissä vain niiden 12 eläimen kanssa. Meillä on 60 varianttia, ja juuri elementit tekevät tässä eläinten luonteisiin ja käytökseen olennaisia eroja.

On myös sanottava, että itse eläimet edustavat kartallamme enemmän suoraa kanssakäymistä muiden ihmisten kanssa. Elementit taas ovat enemmän sisäisiä ajatusprosesseja, sellaista sisäistä kypsymistä, sisäistä voimaa.

Viiden elementin erot

Tänä vuonna meihin vaikuttaa erityisesti Vesi-Jäniksen vesielementti. Molemmat vedet, Yin Vesi ja Yang Vesi, liitetään sujuvaan kommunikointiin, syvään ajatteluun ja henkisyyteen, asioihin, joita saatetaan painaa pinnan alle, eli myös salaisuuksiin. Mutta Vesi myös virkistää ja uudistaa, eli tuo uudenlaisia ajattelutapoja ihan kollektiivisestikin. Ilmansuunnista vesielementti liittyy pohjoiseen ja vuodenajoista talvikuukausiin. Rotta ja Sika ovat Vettä.

Vesi-ihminen viestii ja tuntee syvästi

Vesi-ihmisen kanssa pääset siis keskustelemaan syvällisistä aiheista, sillä heitä ei niin kiinnosta pintapuoliset jutut. Ei siis mikään ihme, että esimerkiksi me kolme, minä, Seppo Tanhua ja Jussi Villgren, jotka juttelimme kiinalaisesta astrologiasta tämän viikon livelähetyksessä, olemme kaikki itse-elementiltämme Vettä. Me olemme kaikki syntyneet vesipäivänä. Siitä voisi jo päätellä, että vesi-ihmistä kiehtoo mystiikka, filosofiat, henkinen kehitys ja tietenkin astrologia.

Vesielementin ihminen tutkii tarkkaan ja haluaa ymmärtää asiat syvällisesti, ihan ite. Hän menee syvälle, myös omissa tunteissaan – mutta ei välttämättä suoraan paljasta niitä muille, sillä vedessä, kuten vesi-ihmisessäkin, voi olla monta eri syvyyttä. Vesi-ihminen osaa ilmaista itseään kauniisti ja vaikuttavasti, eli on jollain tapaa viestinnän ammattilaispelaaja. Ja sehän antaa jo vinkkiä siitä, mitä vesi-ihmisen tulisi tässä maailmassa tehdä!

Oletko sinä kenties vesi-ihminen päiväpilarissasi? Se selviää kiinalaisesta Neljän Pilarin perustulkinnasta, jossa tuodaan tämä asia pinnan alta päivänvaloon!

Tuli-ihminen lumoaa empaattisella lämmöllään

Siinä missä vesi-ihminen helposti kääntyy sisäänpäin ja jää sinne pohtimaan syntyjä syviä ja universumin virtauksia, niin tuli-ihminen taas loistaa ulospäin. Tuli edustaa kesää ja keskipäivää sekä ilmansuunnista etelää. Hevonen ja Käärme ovat tulielementin eläimiä.

Tulielementti lämmittää ihmisen luonnetta niin, että hän hakee enemmän kontaktia muihin ihmisiin. Hänelläkin on tarve kommunikoida, mutta nyt se on suoraa puhetta, valovoimaista tykitystä. Kun tuli-ihminen avaa suunsa, et ehkä saa puheenvuoroa. Hän myös jollain tapaa säteilee lämpöä ihmissuhteissaan ja osoittaa empatiaa muille. Sanoisin, että tuli-ihminen huomioi muita ympärilläolijoitaan paremmin kuin vesi-ihminen, joka saattaa olla ajoittain aika vetäytyvä, viileäkin. Tuli-ihmisen sosiaalinen lämpöarvo kyllä huomataan! Ja jos veteen liitetään virtaus, syvyys ja viestintä, niin tulielementti liitetään kiinalaisessa filosofiassa onneen, maineeseen, tyytyväisyyteen ja iloon, eteenpäinmenoon, laajenemiseen ja taloudelliseen menestykseen. Tarvitsemme siis tulta elämäämme!

Nyt odotamme globaalisti tulielementin paluuta, jotta talous alkaisi elpyä, mutta valitettavasti olemme vielä veden vallassa. Menemme ensin useamman vuoden ajan pinnan alle filosofisiin ja henkisiin syvyyksiin, jopa astrologisiin syvyyksiin, kunnes vuoden 2025 koittaessa, kun tulielementin eläin Käärme nousee koristaan, saamme taas kokea tätä taloudellista runsautta, laajenemista ja parempaa onnea. Meillä on siis jotain, mitä tosissaan odottaa!

Puu-ihminen suuntaa aina tulevaan kasvuun

Ilman Tulta ja Vettä emme pärjää, se on jo nähty. Puuelementti puolestaan tuo mukanaan niitä uusia aloituksia, kun vihreä verso alkaa nousta talven jälkeen viileästä maasta, vaikkei se vielä tiedä, paleltuuko se routaan vai kohtaako lämpimät auringon ensisäteet. Se on siis toiveikas ja luottaa. Idän suunnasta tuleva Jänis ja koillisen Tiikeri ovat molemmat Puuta ja uskovat omaan kasvuunsa. Mm. ravinto ja opettaminen on puuelementin aluetta. Molemmat niistä laittavat jotain alulle. Puu liittyy myös lapsuuteen ja perheeseen. Kyllä meidän pitääkin kasvaa, jotta pääsemme ensin aikuisten maailmaan! Puuihmisiä sävyttääkin lapsen optimistisuus ja viaton tulevaisuudenusko. Jos on paljon Puuta kartalla, saatat olla nuorekkaan näköinenkin! Asenne ainakin on hyvin nuorekas ja keveä.

Keväinen puuelementti ilmenee ihmisessä haluna suunnata tulevaan, kasvaa aina jollain tavalla ja aloittaa uutta. Puuelementti antaa meille voimaa toteuttaa itseämme. Jos olet puuihminen, saatat hakeutua yrittäjäksi tai johonkin muuhun ammattiin, jossa voit itse luoda omat raamisi ja pelisääntösi. Teemasi on kasvu, aina vain ylös yrittäminen. Ilman tätä puuihmisen toiveikkuutta ja periksiantamattomuutta olisimme hukassa. Puu auttaa meitä siis kasvattamaan pienistä haaveistamme jotain komeaa konkretiaa.

Tulossa onkin pian Puu-Lohikäärmeen vuosi 2024 ja sen perään Puu-Käärmeen vuosi 2025. Meillä on kohta kasvun aika tosissaan koittamassa. Tuo elementaalinen etuliite tuossa vuosieläimessä on siis aina tärkeä: se määrittää vuoden perusluonteen.

Maa-ihminen on horjumaton järjen ääni

Maaelementti vie meidät puolestaan perusasioihin, niihin tuttuihin ja turvallisiin. Maa ruokkii meidät ja antaa taloudellisen turvan. Jos sinun kiinalaisella kartallasi on paljon Maata, olet todella jalat maassa -tyyppi. Sinuun voidaan luottaa, sillä pidät sanasi ja toteutat aikeesi. Toiset saattavat elää haaveellisissa sfääreissä ja puhua vain lämpimikseen, mutta maa-ihmiselle on kunnia-asia olla luottamuksen arvoinen. Tarvitsemme Maata jalkojemme alle, ja voikin ajatella, että maaelementin vuosina maailmantilanne on vakaampi, keskitymme toteuttamaan asioita eikä meno ole ihan niin villiä. Järjen ääni kuuluu muiden kotkotusten yli. Maaelementti käyttää harkintaa.

Maaelementin eläimiä on eniten: Lohikäärme, Lammas, Koira ja Härkä. Maaelementti siirtää meidät aina seuraavaan vuodenaikaan, esimerkiksi Lohikäärme heittää meidät keväästä kesään. Se siis mahdollistaa muutoksen. Maaelementti liitetäänkin rakentamiseen, käsillätekemiseen, viljelyyn. Voisikin muuten kuvitella, että maanviljelijöillä olisi paljon Maata ja Puuta kartoillaan! (Pelkkä Tuli aiheuttaisi kuivuutta ja polttaisi sadon pelloille, mutta Tulta tarvitaan aina, jotta sato ylipäätään kypsyy.)

Ilman maaelementtiä meillä ei ole mitään, sillä ruoka tulee maasta, maahan me rakennamme talot, maan uumenista saamme kaikki luonnonvarat ja maapallon painovoima pitää meidät paikoillaan. On siis tärkeää maadoittua, fiksata asiat kuntoon, seisoa tukevasti omilla jaloillaan. Maaihmiset tulevat tekemään tätä meidän puolestamme ja opettavat sen tärkeyttä meille muillekin.

Tutki, onko sinun kartallasi Maata, eli perusturvaa, luottamusta ja vakaita aikeita. Maaelementti auttaa meitä etenkin vaikeina aikoina näkemään mikä on tärkeintä. Ilman maaelementtiä ihminen saattaa olla vähän hukassa, mutta jokainen kartta on tietenkin yksilöllinen.

Metalli-ihminen rakastaa oikeudenmukaisuutta

Viimeinen elementti vielä, eli Metalli. Se liitetään syksyyn, ikääntymiseen, koulutukseen, metallirahaan ja läntiseen ilmansuuntaan. Metallieläimiä ovat Apina ja Kukko. Kylmänä Metalli ei taivu lainkaan, mutta lämmitettynä se alkaa taipua muidenkin tahtoon. Kaikki metalli-etuliitteen eläimet ovat lähtökohtaisesti kovia luita purtavaksi, nimensä mukaisesti ruostumatonta terästä – varsinkin yang-laatuisena. Eläimen luonteeseen Metalli antaa yleensä oikeudenmukaisuuden tajua, talousvainua, musikaalisuutta ja tinkimättömyyttä. Jos kartalla on ylenmäärin Metallia, ihminen voi olla mielipiteissään jäykkä ja tavoissaan taipumaton. Kyllähän rautatangon kanssa aika vaikea neuvotella on! Korumetallista taas saadaan kaikkea kaunista tähän maailmaan, eli Metalliin liitetään myös estetiikka ja hienostuneisuus.

Meillä on takanamme kovat Metalli-Rotan ja Metalli-Härän vuodet, 2020 ja 2021, ja kävi kyllä selväksi, että vaihtoehdot olivat aika vähissä. Me jouduimme taipumaan Metallin tahtoon, eikä toisinpäin.

Syntymäpäivän mukainen itse-elementti paljastaa sinun sisäisen vahvuutesi

Kaikkein herkin ja syvin kohta kartalla on aina päiväpilarin elementti. Sitä kutsutaan joko itse-elementiksi tai päivänmestariksi. Se edustaa sinua itseäsi, ydinminääsi ja ajattelumallejasi. Se on se pohja, josta käsin tutkit maailmaa, omia mahdollisuuksiasi ja joka määrittää hyvin pitkälti tapaasi toimia myös ihmissuhteissa.

Kun aikoinaan sain selville oman itse-elementtini, Yang Veden, moni asia aukesi minulle. Tajusin oman sisäisen tarpeeni mennä syvälle, olla rauhassa yksin itseni kanssa, ja avata tunteitani ja ajatuksiani ennen kaikkea kirjoittamalla niistä. Olen myös joutunut toteamaan – koska kartassani on Yang Veden kolminkertainen tulva – että kun viestikapula lähtee liikkeelle, niin ei se ihan heti pysähdy. Yang Veden on vaan pakko päästä viestimään, yksi aalto ja ajatus toisensa perään.

Mutta miltäs se sinun karttasi näyttää? Olen tässä ollut taas itse äänessä ja laittanut tämän viestinnällisen tulva-aallon sinua kohti. Toivottavasti ymmärrät nyt kuitenkin hieman enemmän kiinalaisen elementtiteorian perusteista ja kuinka monella tasolla se vaikuttaa.

Jos olet valmis astumaan syvemmälle Neljän Pilarin kiehtovaan astrologiaan, niin kutsu on käynnissä. Kiinalaisen astrologian Bazi-tulkinta kertoo, mitä kiinalainen karttasi pitää sisällään eli kuka oikein olet niin työelämässä, rakkauselämässä kuin omien nahkojesi suojissa.

Terveisin

Kiinalaisen astrologian asiantuntija

Virpi Karjalainen

Täysi tyytyväisyystakuu!

Jotta voit tehdä tilauksesi turvallisin mielin, annan tulkinnalle täyden tyytyväisyystakuun. Ellet ole kuukauden kuluessa kanssani samaa mieltä hankintasi kannattavuudesta saat maksamasi summan kokonaisuudessaan takaisin.

Sinulle on syntymän hetkellä arvottu neljän eläimen kopla ja elementit siihen päälle – aivan kuin lottorivi ja lisänumerot. Käy katsomassa, tuliko voittoarpa tällä kierroksella.

Onnekasta matkaa kiinalaisen astrologian parissa!

Palaa Virpi Karjalainen blogi hakemistoon

Tästä Seppo Tanhua blogi hakemistoon

Tästä Timo Kalliokoski blogi hakemistoon

Tästä Johanna Vilén blogi hakemistoon

Tästä Arto Virtanen blogi hakemistoon

Tästä Jenniemilia Demus blogi hakemistoon

Tästä Hanna Lindström blogi hakemistoon

Tästä Evgenia Nyyssölä blogi hakemistoon

Tästä Anne Sundell blogi hakemistoon

Tästä Janne Laakso blogi hakemistoon

Tästä Margie Marketta Mylläri blogi hakemistoon

Tästä Irene Länkinen blogi hakemistoon

Tästä Esa Hyppönen blogi hakemistoon

Tästä Talvetar blogi hakemistoon

Tästä Tiina Tolvanen blogi hakemistoon

Hallitse postituslistan asetuksia / Liity postituslistalle

Virpi Karjalainen

Olen Virpi Karjalainen, tulilohikäärme ja kolminkertainen vesitiikeri. Olen luova ja värikäs tyyppi, joka kulkee omia polkujaan eteenpäin. Maaenergia pitää minut vahvasti jalat maassa. Lohikäärme ja tiikeri pitävät huolen siitä, että pääni sisällä käydään tiukkoja debatteja, kyseenalaistetaan sääntöjä ja suhtaudutaan elämään yhtäaikaa huumorilla ja hartaalla vakavuudella. 

fengshuiaskeleita@gmail.com   +358 50 5499315

 

Virpi Karjalainen

Kommentit


lue lisää



- {{comment.name}} / {{formatDate(comment.updated_at)}}



lue lisää

- {{reply.name}} / {{formatDate(reply.updated_at)}}

Ilmoita ylläpidolle


Vastaa tähän kommenttiin ( {{ comment.replyComments.length }} vastaus. vastausta. )

Piilota

Viestin lähetys onnistui
Viestin lähetys epäonnistui. Kokeile uudestaan
Lisää puuttuva tieto
Tämän tilin lähettämistä kommenteista on tullut liian paljon raportteja. Kommenttien lähetys on väliaikaisesti pois käytöstä.




Odota hetki ...




Kommentoi kirjoitusta

Viestin lähetys onnistui
Viestin lähetys epäonnistui. Kokeile uudestaan
Lisää puuttuva tieto
Tämän tilin lähettämistä kommenteista on tullut liian paljon raportteja. Kommenttien lähetys on väliaikaisesti pois käytöstä.




Odota hetki ...