Onnea, terveyttä, rahaa ja rakkautta?

Vesi-Jäniksen vuosi 2023

Kiinalainen vuosihoroskooppi 2023

Liity postituslistalle, niin lähetän sinulle kiinalaisen vuosihoroskoopin kaikista 12 horoskooppimerkistä.

Lähetin e-kirjan sähköpostiisi.
Tarkista osoite, se vaikuttaisi olevan puutteellinen.
Odottamaton virhe tapahtui. Kokeile hetken kuluttua uudestaan.


Odota hetki

Antamalla sähköpostiosoitteesi liityt postituslistalle ja saat Kiinalaisen vuosihoroskoopin 2023. Postituslistalta pääset pois yhdellä klikkauksella. Sähköpostiosoitettasi ei anneta eteenpäin.


Sisään

Astrokalenteri

Astrokauppa

Astro Akatemia

Tutki karttoja
Kirjaudu sisään

Uusi käyttäjä? Rekisteröidy tästä.

Anne Sundell

Anne Sundell

26.4.2022

vieraskirjoitus:

Perääntyvien planeettojen karmalliset lahjat

Jo tuhansia vuosia sitten alkuperäiskansojen (mm. mayat ja inkat) katseet kohdistuivat usein taivaalle, ja Auringon ja Kuun liikkeiden ohella myös muihin planeettailmiöihin. He kiinnittivät huomiota siihen, että tietyillä aikajaksoilla näytti siltä kuin jokin tietty planeetta hidastaisi vauhtiaan. Tästä syntyi ilmiö, jota astrologiassa kutsutaan perääntyviksi planeetoiksi. Tämä ilmiö ei ole kuitenkaan todellinen, eli sitä ei tapahdu oikeasti. Astrologit eivät siis elä siinä uskossa, että planeetat liikkuisivat taivaalla taaksepäin. Kyseessä on illuusio, eli optinen harha maasta käsin katsottuna.

Alkuperäiskansojen ihmiset ajattelivat, että peruuttava planeetta käy läpi omanlaisensa maagisen muodonmuutoksen perääntymisvaiheen aikana. Tällöin sen energia ikään kuin muuttuu syvemmäksi ja kääntyy sisäänpäin. Alkuastrologeista osa oli myös sitä mieltä, että tällainen planeetta olisi jotenkin ”heikompi”, koska se ei etene tavallista vauhtia. Tänä päivänä kuitenkin tiedetään, että asia ei ole niin.

Viime vuosina nämä planeettojen perääntyvät jaksot ovat saaneet uuden renessanssin niin karma- kuin mundaaniastrologian puolellakin. Esimerkiksi perääntyvästä Merkuriuksesta on tullut laaja-alainen some-ilmiö, josta kirjoitetaan lehdistössäkin. Jopa Wall Street Journalissa juuri varoiteltiin, mitä Merkuriuksen perääntyessä ei kannata tehdä. Planeettojen perääntyvät jaksot tarjoavat kuitenkin näiden julkisuudessa esille tuotujen haasteiden lisäksi myös mahdollisuuksia sen planeetan edustamien teemojen syvälliseen läpikäymiseen peruutusjakson aikana, etenkin jos planeetta on omalla kartalla korostunut, tai perääntyy sielläkin.

Karma-astrologiassa jokaisella planeetalla on omanlainen, henkilökohtainen merkityksensä

Karmallinen ajattelu ja näkökulma planeetan voimaan yhdistyy erityisesti perääntyviin planeettoihin. Karma-astrologiassa tietyt planeetat liitetään erityisen vahvasti henkilökohtaiseen karmaan. Näistä mainittavia ovat Auringon lähellä olevat henkilökohtaiset perääntyvät planeetat, kuten Venus, Merkurius ja vähän matkan päässä oleva Mars.

Jotkut astrologit ovat sitä mieltä, että henkilökohtainen perääntyvä planeetta tavallaan värjää koko astrologisen kartan, eli antaa sille toisin sanoen pohjavärin. Entä mistä sitten tiedämme, mikä planeetta peruuttaa kartalla ja mikä ei? Nykyään on helppoa prosentuaalisesti tarkistaa, kuinka usein tietty planeetta peruuttaa tietyssä eläinradan merkissä. Peruuttavia planeettoja on myös helppo löytää astrologisten karttaohjelmien avulla. Perääntyvät planeetat näkyvät karttaohjelmissa siten, että niiden jälkeen merkitään R-kirjain tai Sr- ja Sd-kirjaimet. Kirjaimet kertovat onko planeetta ollut syntymähetkellä perääntyvässä (R) tai hitaammassa liikkeessä (Sr ja Sd), vai peräti kokonaan pysähtynyt syntymän hetkellä (S).

Tällainen planeetta voi olla ikään kuin kaiku vanhoista eletyistä elämistä. Samanlaiset tapahtumat ja ominaisuudet toistuvat tässä elämässä. Olemme tutustuneet kyseisen planeetan teemoihin jo aikaisemmin, joten sen kokemuskentästä meiltä löytyy lahjoja ja taipumuksia. Nyt viemme samoja karmallisia teemoja eteenpäin ja syvennämme niitä.

Perääntyvän planeetan kohdalla meiltä vaaditaan hyvin erilainen lähestymistapa planeettaenergian tulkintaan

Lähtiessämme tutkimaan karmallista merkitystä elämässämme, meidän on suunnattava fokus vahvasti itsetutkiskeluun ja omaan sisimpäämme. Työstämme perääntyvän planeetan sanomaa itsessämme syvällisesti ja pitkällä tähtäimellä. Kun planeetta käyttäytyy perääntyen, se käy läpi energeettisen muodonmuutoksen, mikä mahdollistaa sen energian käytön uudella tavalla. Tähän liitetään monesti ajatus siitä, että planeetan energiat kääntyvät enemmän sisäänpäin.

Itse ajattelen perääntyviä planeettoja ikään kuin mahdollisuutena, vaikka ne samanaikaisesti voivat sisältää tietynlaisen kosmisen ”jälki-istunnon”. Ne edustavat niitä teemoja ja kokemuksia, jotka sielu tuo mukanaan jostain edellisestä elämästä. Henkilötasolla planeetan energian tai teeman kanssa tulee eteen syvä tutkiminen ja suurempi muokkaamismahdollisuus. Se voi tuottaa mestarin, jos tietoisesti on valmis tekemään sen eteen työtä. Samalla tällainen planeetta voi sisältää pelkoa ja epävarmuutta. Joskus vanhasta muistista kumpuavat karmalliset kokemukset toistavat itseään uudelleen tässä elämässä.

Melkein jokaisella meistä on jokin perääntyvä planeetta omalla kartalla. Osa planeetoista perääntyy useammin kuin toiset, ja sen mukaan niitä luokitellaan enemmän tai vähemmän tavallisiksi. Henkilökohtaiset perääntyvät planeetat, kuten Merkurius, Mars ja Venus, voivat kertoa voimakkaammin yksilöllisen karman kokemuksista, ja ne erottuvat yksilön elämässä ehkä vahvemmin. Tämä on kuitenkin tärkeä tutkia tarkemmin planeetan sijoittumisen ja aspektien kautta.

Neptunus ja Pluto perääntyvät 40-50 prosenttia ajasta, joten ne kertovat enemmän kollektiivisen karman kokemuksista. Laajempi karma-analyysi kertookin, millä tavalla kartta toimii kokonaisuudessaan, sillä muut karmatekijät kartalla voivat aina voimistaa tai haastaa teemaa, joka yksilön elämässä nousee esiin.

Perääntyvä planeetta voi myös olla yksi avain henkilökohtaiseen menestykseen tai tappioon

Se voi kertoa meille elämänalueesta, jossa meillä ei ole enää karman luottopuolella paljoakaan joustoa jäljellä. Mutta se voi myös tuoda meille oivalluksen siitä, missä olemme jo taitavia ja viisaita, eli missä voimme luottaa enemmän intuitioomme. Kenties sielumme on jo edellisissä elämissä käynyt läpi suuren muodonmuutoksen? Silloin tässä elämässä olemme enää viimeistelemässä tuota muutosta.

Tunnettu kanadalainen astrologi Erin Sullivan on tutkinut paljon perääntyvien planeettojen salaisuuksia mytologisesti sekä käytännön tasolla henkilöiden elämässä. Hän toteaa, että perääntyvän vaiheen kautta planeetta on kauempana todellisesta integroituneesta yksilöstä ja käyttäytyy kapinallisemmin tai epäsäännöllisemmällä tavalla. Sen energia on silloin enemmän sisäänpäinkääntynyt ulkoisen ilmenemisen sijaan ja mahdollistaa näin planeetan teemojen syvemmän läpikäymisen tämän elämän aikana. Niin kuin Januksen kasvoilla, perääntyvän planeetan kohdalla voidaan meissä itsessämme kohdata kaksi erilaista puolta, ja samalla vilkaista edellisten elämien kokemusten pariin ja soveltaa niiden kokemuskenttää tähän elämään.

Mitä tämä sitten tarkoittaa käytännössä? Ymmärtämällä omien perääntyvien planeettojemme merkitystä kartallamme, voimme tutustua omiin kätkettyihin taitoihimme ja samalla myös ymmärtää, missä meillä on tässä elämässä mahdollisuuksia vielä kerran erikoistua ja syventää tietämystämme. Voimme havahtua siihen, millä elämänalueella meillä on ehkä töppäyksiä takana, mutta yhtä paljon siihen, millä alueella meillä on jo kerättyjä voimavaroja ja viisauksia selkärepussa mukana. Ja kun perääntyvä planeetta muuttuu meissä lopulta tietoiseksi voimavaraksi, olemme jo melkein perillä.

Oletko ilta- vai aamutähti?

Henkilökohtaisista perääntyvistä planeetoista puhutaan joskus myös aamu- ja iltatähtenä. Se katsotaan siitä, onko perääntyvä planeetta ollut syntymähetkellä ennen Aurinkoa vai sen jälkeen. Tähän liitetään myös Prometheus- ja Epimetheus-jumalien mytologia. Tarinan veljeksistä Epimetheus oli harkitsematon ja nopea toimissaan. Hän olikin kuin aamutähti, joka toimii ennen kuin logiikkaa ja älyä symboloiva Auringon valo ehti nousta. Prometheus oli selkeästi varovaisempi ja tarkasti harkitseva, eli hänen ajatustaan kirkasti jo nousseen Auringon valo.

Karma-astrologiassa käytetään monesti symbolikieltä ja mytologiaa apuna kartan teemojen syvempään avaamiseen. Jos kartaltasi löytyy aamutähdeksi luokiteltu perääntyvä planeetta, se voi kuvailla enemmän ulospäinsuuntautunutta, impulsiivisempaa ja vaistomaista energiaa, kun taas iltatähdeksi luokiteltu planeetta kertoo enemmän varovaisesta ja rauhallisemmasta käytöksestä.

Perääntyvät planeetat voivat kertoa meille jotain uutta omasta syntymäkartastamme

Olemme Johanna Vilénin kanssa rakentaneet Karma-astrologian alkeet -kurssin, jonka yksi osa käsittelee perääntyviä planeettoja. Käytyäsi kurssin ymmärrät perääntyvien planeettojen sanomaa omassa kartassasi ja niiden tarkoitusta elämässäsi. 

Tervetuloa mukaan kurssin ensimmäiseen osioon ILMAISEKSI! Ensimmäinen osio perehdyttää hieman aiheen piiriin, mutta kurssin toinen osio avaa varsinaiset karma-astrologian alkeet. Kurssille voi osallistua jokainen. Ei siis tarvitse tietää vielä karma-astrologiasta yhtään mitään. Avaamme aiheita kurssilla kohta kohdalta ymmärrettävällä tavalla.

Siirry tilaamaan kurssin ILMAINEN 1. osa täältä

Siirry tilaamaan kurssin 2 osa: Karma-astrologian alkeet osa 2 täältä

Terveisin
Anne Sundell

Palaa Anne Sundell blogi hakemistoon

Tästä Seppo Tanhua blogi hakemistoon

Tästä Timo Kalliokoski blogi hakemistoon

Tästä Johanna Vilén blogi hakemistoon

Tästä Arto Virtanen blogi hakemistoon

Tästä Virpi Karjalainen blogi hakemistoon

Tästä Jenniemilia Demus blogi hakemistoon

Tästä Hanna Lindström blogi hakemistoon

Tästä Evgenia Nyyssölä blogi hakemistoon

Tästä Janne Laakso blogi hakemistoon

Tästä Margie Marketta Mylläri blogi hakemistoon

Tästä Irene Länkinen blogi hakemistoon

Tästä Esa Hyppönen blogi hakemistoon

Tästä Talvetar blogi hakemistoon

Tästä Tiina Tolvanen blogi hakemistoon

Hallitse postituslistan asetuksia / Liity postituslistalle

Anne Sundell

Olen Anne Sundell, suomenruotsalainen Ammattiastrologi, kouluttaja ja kirjailija. Astrologia tuli elämääni 90´luvulla ja on sen jälkeen ollut luonnollinen osaa kehitykseni matkaa. Ihmismieli ja sen takana olevat voimat ovat aina kiehtonut minua, sitä lähdinkin opiskelemaan psykologia ja valmistuessani olin töissä ihmiskeskeisissä työtehtävissä, Suomessa kun ulkomailla. Kirjoittamis- innostus on ollut läsnä jo ihan lapsesta saakka, ja tällä hetkellä uusinta on Karma-astrologian avaimet kirja ja Karma astrologian alkeet verkkokurssi, joka löytyy täältä Astro.fi:n Astro Akatemiasta. Blogissani kerron ajankohtaisista asioista ja varmasti myös erikoisosaamisaluestani eli karma-astrologian näkökulmasta. Toimin myös Astroservice yritykseni kautta ja minut tavoittaa joko www.astroservice.fi tai Instagramissa Astroservicefinland nimellä.

Anne Sundell

Kommentit


lue lisää- {{comment.name}} / {{formatDate(comment.updated_at)}}lue lisää

- {{reply.name}} / {{formatDate(reply.updated_at)}}

Ilmoita ylläpidolle


Vastaa tähän kommenttiin ( {{ comment.replyComments.length }} vastaus. vastausta. )

Piilota

Viestin lähetys onnistui
Viestin lähetys epäonnistui. Kokeile uudestaan
Lisää puuttuva tieto
Tämän tilin lähettämistä kommenteista on tullut liian paljon raportteja. Kommenttien lähetys on väliaikaisesti pois käytöstä.
Odota hetki ...
Kommentoi kirjoitusta

Viestin lähetys onnistui
Viestin lähetys epäonnistui. Kokeile uudestaan
Lisää puuttuva tieto
Tämän tilin lähettämistä kommenteista on tullut liian paljon raportteja. Kommenttien lähetys on väliaikaisesti pois käytöstä.
Odota hetki ...