Ilmainen Vuosi 2024 e-kirja

Vuosihoroskooppi

Liity postituslistalle, niin lähetän sinulle vuosihoroskoopin kaikista 12 horoskooppimerkistä.

Lähetin e-kirjan sähköpostiisi.
Tarkista osoite, se vaikuttaisi olevan puutteellinen.
Odottamaton virhe tapahtui. Kokeile hetken kuluttua uudestaan.


Odota hetki

Antamalla sähköpostiosoitteesi liityt postituslistalle ja saat Vuosi 2024 -PDF-horoskoopin. Postituslistalta pääset pois yhdellä klikkauksella. Sähköpostiosoitettasi ei anneta eteenpäin.

Liittymällä hyväksyt postituslistan tietojensiirtokäytäntömme.


Sisään

Astrokalenteri

Astrokauppa

Astro Akatemia

Tutki karttoja
Kirjaudu sisään

Uusi käyttäjä? Rekisteröidy tästä.

Timo Kalliokoski

Timo Kalliokoski

15.3.2022

vieraskirjoitus:

Hermeettinen kalenteri: Kalat, 16.3.–15.4. 2022

Kalojen laatu: Psyykismi

Vesimies on ”hengessä elävä” sielunlaatu. Kalat tuo peilin hengen liikkeiden, ajatusten ja inspiraatioiden eteen. Kalat on psyykkinen laatu, johon henkinen elämä virtaa, se on kahden virran yhtyminen, pyrkimys alhaalta ylös, ja ylhäältä alas. Se on ihmiskunnan rukous: rakkauden ja viisauden lähde. Kalat on dualistinen eli kaksijakoinen merkki ja rakkaus on ainoa voima, jolla kaksijakoisuus voidaan voittaa. Psyykkinen voima pyrkii ylös ja henkinen armovoima laskeutuu sitä kohtaamaan, antaen kokonaisuuksien syntyä heijastuksina tyynen sielunveden pintaan. Kalat edustavat Gnosista, välittömän tiedon ja kokonaisajattelun voimaa, joka syntyy makrokosmoksen ja mikrokosmoksen rakkaudellisesta kohtaamisesta.

Hermeettisellä eläinradalla Kalojen vuodenaika kestää maaliskuun puolivälistä huhtikuun puoliväliin. Tänä aikana me kaikki voimme kantaa edes hiukan Kalojen impulssia. Astrologiassa Kalat, muiden henkisten merkkien tavoin kärsivät väärinymmärryksistä, etenkin, kun alkaa unohtua, että Neptunuksen lisäksi Kaloja hallitsee Jupiterin laatu. Jupiter jakautuu kahteen laatuun: älykkyyteen ja viisauteen: Jousimies kantaa henkilökohtaisen totuuden suuntaa antavaa älykkyyttä ja Kalat kosmisen pysyvän viisauden tehtävää. Kalojen tuoma lahja on kuitenkin kannettava konkretiaan asti ja me kaikki voimme olla tämän viisauden kanavia. Kalojen aikana me kaikki voimme myös pyrkiä kohti korkeamman Minuuden puhtautta, kantaa omia taakkojamme, pelkojamme, laiskuuttamme ja anteeksiantomme puutetta siihen uhrituleen, joka tässä keväässä palaa.

Ja kun pyrimme korkeampaan, pyrimme samalla tuomaan tämän saavutetun puhtauden konkretiaan. Se, mikä on tavoitettu sielujen peiliin ylhäältä, tulee alas, palvelemaan maailman tarkoitusta: rauhaa ja rakkautta, anteeksiantoa.

Suuren valtakunnan tulee olla kuin laaksossa kulkeva virta, ja silloin siitä tulee koko maailman yhtymäkohta ja naisellisen heikkouden esikuva.

Naisellinen heikkous voittaa hiljaisuudellaan miehisen voiman ja kuitenkin pysyy hiljaisuudessa alhaalla.

Suuri valtakunta voi alhaisuudellaan voittaa pienen valtakunnan, ja pieni valtakunta voi alhaisuudellaan voittaa suuren valtakunnan.

Olipa sitten kysymyksessä alhaisena oleminen tai alhaiseksi tuleminen, niin suuri valtakunta ei halua muuta kuin tarjota suojaa ja ravintoa, ja pieni valtakunta haluaa säilyttää toimintavapautensa palvelustehtävissään.

Näin molemmat saavat sen mitä haluavat, jos suuri valtakunta pysyy alhaalla.

-Lao Tse: Salaisuuksien Tie

Kalojen Tarot, 2022:

Sauvojen Lähetti

Sauvojen lähetti tuo Tulen luovan voiman kaiken elämän alueelle. Hän tekee ihmeen, hän istuttaa Sauvan, se alkaa versoa. Lähetti tuo ”alhaalla olevaan maailmaan” sen, mikä halusi toteutua. Tämä on valtava saavutus ja ihme. Tästä alkaa uusi elämä versoa. Tämä on vahvistuksen aika kaikelle sille vaivalle ja puhdassydämisyydelle, jonka kanssa olet jo pitkään toiminut. Nyt kaikki muutkin alkavat nähdä, mitä olit tuomassa maailmaan, puutarhaksi, valtavaksi lahjaksi kaikelle Elämälle.

Nyt rauha on täydellinen, ”nyt alhaalla on niin kuin ylhäällä”. Sinun tehtävänäsi on enää viimeistellä tehtäviäsi, ohjata oikealla kädellä, huolehtia ja siunata vasemmalla. Nyt luonnollinen ja oikea kasvu alkaa tapahtua kuin itsestään. Tämähän on kuitenkin vasta alkua! Nyt, kun olet oppinut, miten todellinen lujuus savutetaan ja miten maailmaa muutetaan taimi kerrallaan. On aika inspiroitua uudestaan, tuoda iloviesti täältä alemmasta maailmasta Sauvojen Kuninkaalle, lähteä uudelleen liikkeelle…

-TK

Kalat 2022:

Geosentrinen aspekti

Venus yhtymä Saturnus 28.3. 26 astetta Kaurista

Ihmissuhteissa eletään merkityksellistä aikaa. Jos tilanteet alkavat vaikuttaa jollain tavalla käsittämättömiltä ja suhteettomilta tapahtumiin ja faktoihin, on hyvä muistaa, että tällaisen aspektin aikana kaikki kuuntelu ja toisiin ihmisiin liittyminen on karmisten vaikutteiden alaisena. Asiat saavat yllättävän syviä merkityksiä, kohtaamiset nousevat merkittäviksi, keskustelut alkavat olla vakavia, väärät rakenteet elämässä alkavat kuormittaa todella paljon. Karman kohtaaminen, Saturnuksen muistin tuomat elämän käsikirjoituksen luvut tuntuvat nyt tunne-elämän ja tasapainon alueilla.

Oman rytmin löytäminen ja tähän rytmiin asettuminen ovat tärkeitä tällaisena aikana. Saturnus yrittää aina ohjata meitä omalle tiellemme, omalle polulle, omaan rytmiin, sovittuihin suhteisiin. Venus Sinussa on kuuntelija ja herkkä omille tarpeille. Tämä yhtymä muistuttaa myös aitouden ja avoimuuden tarpeesta. Saturnus kruunuchakran hallitsijana pyrkii herättämään Venuksen elämänkehon muistin, jossa elämämme käsikirjoituksen esisyntymälliset askeleet odottavat ottamistaan…

Tykoninen aspekti:

Merkurius yhtymä Jupiter ja Neptunus, 28 ja 29.3. 23 astetta Vesimiestä

Tällainen tykoninen aspekti, jossa Merkurius Auringosta katsoen pyyhkäisee nopeasti näiden kahden ohitse, on kuin pieni sisäinen ääni: varmistuspyyntö. Teitkö oikean ratkaisun, eihän mikään häiritse? Teitkö ratkaisun jollakin epävarmalla oletuksella? Ei siinä mitään, jos olet varma, että intuitio oli aitoa, eikä Neptunus saanut Sinua tuomaan ratkaisuun joitakin pelkoja, sellaista sympatiaa tai antipatiaa, joka voisi häiritä selkeää ajattelua. Vesimieslaatu tässä aspektissa vaatii, että ratkaisu on täysin aidosti tehty omilla ehdoilla, parempaa tulevaisuutta palvellen.

Saatteeksi:

Ihmiset ovat kiinnostuneita hermeettisestä ja sideerisestä astrologiasta. Siksi aloitan sarjan kirjoituksia kalenterin muodossa, perehdyttääkseni teitä, rakkaat tuntemattomat ystävät, edes hiukan tämän astrologisen ajattelutavan perustoihin. Tässä muodossa ja laajuudessa ei voi tietenkään antaa kuin pienen maistiaisen, jolla ehkä voi tyydyttää pahimman nälän.

Hermeettisen astrologian kurssittaminen ja opettaminen suuremmassa mittakaavassa on hyvin haastavaa toteuttaa, koska yhteyksien ja merkitysten etsiminen, jopa metodin määrittely, vaatii oman ”totuudentunnon” seuraamista ja samanaikaista lapsenomaista luottamusta oman tiedonhankinnan mahdollisuuksiin, avoimuuteen, ja toisaalta kriittiseen ajatteluun. Hermeettisen astrologian tulkitseminen ja tutkiminen on hyvin pitkälle intuitiivista tutkimustyötä, joka vaatii aika paljon kyseenalaistamista tullakseen omaksutuksi ja sisäistetyksi. Toivon tietysti, että tämä osaltaan voi kannustaa näitten omien kehityskysymysten kanssa työskentelyssä.

Sideerinen eläinrata ottaa ajan ja energian tutkimiseen mukaan kiintotähtien laadut. Koska kosmos on rakentunut siten, että aurinkokuntamme vähitellen kiertyy suhteessa kaukaisten tähtien maailmaan, kaikille tuttujen merkkien alkupäivät ja loppupäivät muuttuvat jatkuvasti (noin asteen verran 70 vuodessa. Tällä hetkellä kevätpäiväntasauspiste on noin 4, 5 astetta Kalojen tähtikuviossa. Näin ollen sideerinen ja hermeettinen Kalojen tähtikuvion aurinkojakso tällä hetkellä alkaa 16.3. ja päättyy 15.4.

Mikä tekee tästä sideerisestä kalenterista hermeettisen? Yritän parhaan kykyni mukaan liittää näihin kirjoituksiin hermeettisen filosofian mukaista ajattelua. Hermeettinen astrologia ja Tarot ovat hermeettisen ajattelun ”kieliä”, eräitä tapoja välittää hermeettisen ajattelun mukaista kokonaisvaltaista tapaa katsoa maailmaa, jatkuvassa henkisessä ja fyysisessä liikkeessä. Kehitys ja liike ovat enemmän totta hermetismissä kuin pysäytetyt kuvat tai jäykät, dogmaattiset ajatukset.

Liitän siis kaikkiin kuukausikalenterin katsauksiin astrologisen teeman sekä maakeskisistä, että aurinkokeskisistä (tai tykonisista) efemerideistä. Nämä teemat on valittu täysin omakohtaisen näkemyksen ohjaamana, eivätkä edes pyri olemaan kattavia astrologisia analyyseja kuukauden laadusta. Aurinkokeskeiset teemat ovat mukana, koska hermeettinen astrologia katsoo ihmisen Minuuden asuvan, inkarnoituneena ollessammekin, ”Auringon Piirissä”. Näin ollen voimme katsoa hiukan minuuskehityksen peiliin ja nostaa kuukausittain teeman, joka kertoo siitä, mitä meissä tapahtuu konkreettisen takana, sisäisenä alkemiana.

Otan mukaan myös hermeettistä ajattelua edustamaan ”kuukauden oppaan”, Taron antaman teeman kuukauden laatujen käsittelyyn.

Avaan hieman myös hermeettisen astrologian (ja astrosofian) mukaisia teemoja kiintotähtilaatujen yleisistä merkityksistä. Kaikkiin kiintotähtilaatuihin liittyy esimerkiksi oma ”maailmankatsomustunnelmansa”, joka omalla tavallaan värittää aina kuluvaa aurinkokuukautta.

Terveisin

Timo Kalliokoski

Kiinnostuitko hermeettisestä ja sideerisestä astrologiasta?

Nyt sinulla on mahdollisuus oppia lisää hermeettisen astrologian peruskurssilla 2.-3.4.2022. Tampereella.

Lisää tietoa ja ilmoittautumiset: astrohermetica@gmail.com

Palaa Timo Kalliokoski blogi hakemistoon

Tästä Seppo Tanhua blogi hakemistoon

Tästä Johanna Vilén blogi hakemistoon

Tästä Arto Virtanen blogi hakemistoon

Tästä Virpi Karjalainen blogi hakemistoon

Tästä Jenniemilia Demus blogi hakemistoon

Tästä Hanna Lindström blogi hakemistoon

Tästä Evgenia Nyyssölä blogi hakemistoon

Tästä Anne Sundell blogi hakemistoon

Tästä Janne Laakso blogi hakemistoon

Tästä Margie Marketta Mylläri blogi hakemistoon

Tästä Irene Länkinen blogi hakemistoon

Tästä Esa Hyppönen blogi hakemistoon

Tästä Talvetar blogi hakemistoon

Tästä Tiina Tolvanen blogi hakemistoon

Hallitse postituslistan asetuksia / Liity postituslistalle

Timo Kalliokoski

Astrologinen tieni on ollut pitkä ja kulkenut monien mielenmaisemien läpi.

Tähtipoikana, ikuisena uteliaana lapsena, olen kysellyt tyhmiä koko tämän matkan ajan ja päätynyt Astrosofiaan. Tämä astrologian suunta edustaa länsimaissa harvinaista sideeristä astrologiaa ja pohjaa ikivanhaan tähtiviisauteen, joka meidän on löydettävä uudelleen ja uutena. Tähtipoika tutkii, meditoi, ja kirjoittaa. Pyynnöstä teen myös omanlaisen tulkinnan Sinulle.

www.leveetaelamaa.com

Timo Kalliokoski

Kommentit


lue lisää- {{comment.name}} / {{formatDate(comment.updated_at)}}lue lisää

- {{reply.name}} / {{formatDate(reply.updated_at)}}

Ilmoita ylläpidolle


Vastaa tähän kommenttiin ( {{ comment.replyComments.length }} vastaus. vastausta. )

Piilota

Viestin lähetys onnistui
Viestin lähetys epäonnistui. Kokeile uudestaan
Lisää puuttuva tieto
Tämän tilin lähettämistä kommenteista on tullut liian paljon raportteja. Kommenttien lähetys on väliaikaisesti pois käytöstä.
Odota hetki ...
Kommentoi kirjoitusta

Viestin lähetys onnistui
Viestin lähetys epäonnistui. Kokeile uudestaan
Lisää puuttuva tieto
Tämän tilin lähettämistä kommenteista on tullut liian paljon raportteja. Kommenttien lähetys on väliaikaisesti pois käytöstä.
Odota hetki ...