Ilmainen Vuosi 2024 e-kirja

Vuosihoroskooppi

Liity postituslistalle, niin lähetän sinulle vuosihoroskoopin kaikista 12 horoskooppimerkistä.

Lähetin e-kirjan sähköpostiisi.
Tarkista osoite, se vaikuttaisi olevan puutteellinen.
Odottamaton virhe tapahtui. Kokeile hetken kuluttua uudestaan.


Odota hetki

Antamalla sähköpostiosoitteesi liityt postituslistalle ja saat Vuosi 2024 -PDF-horoskoopin. Postituslistalta pääset pois yhdellä klikkauksella. Sähköpostiosoitettasi ei anneta eteenpäin.

Liittymällä hyväksyt postituslistan tietojensiirtokäytäntömme.


Sisään

Astrokalenteri

Astrokauppa

Astro Akatemia

Tutki karttoja
Kirjaudu sisään

Uusi käyttäjä? Rekisteröidy tästä.

Virpi Karjalainen

Virpi Karjalainen

8.3.2022

vieraskirjoitus:

Venuksen ja Marsin yhtymä: feminiinisten ja maskuliinisten voimien tasapainotus?

Vietämme Naistenpäivää feminiinisen Venuksen ja maskuliinisen Marsin kohdatessa toisensa Vesimiehen alkuasteissa. Tarkoittaako tämä sitä, että olemme vihdoin murtautumassa uuteen aikakauteen miehen ja naisen välisessä energiassa? Voisiko Venuksen edustama rakkaudellisuus murtautua nyt vahvemmin esiin ja kääntää sotaisan Marsin katseen rauhaa kohti?

Jos usko positiiviseen kehitykseen uhkaa viimeaikaisten maailmantapahtumien valossa välillä loppua, voimme aina katsoa isompaa kuvaa astrologian tarjoamassa mittakaavassa. Se osoittaa, kuinka huikeita edistysaskeleita olemmekaan ottamassa, joka hetki.

Suurten mullistusten syklit

Seurasin juuri Richard Tarnasin 10-osaista Changing of the Gods -dokumenttisarjaa, joka selittää maailmanhistorian tapahtumia maallikoille astrologian avulla. Sarjassa tarkasteltiin suuria murroskausia ihmiskunnan historiassa erityisesti Uranuksen ja Pluton kontaktien kautta. Olivatpa Uranus ja Pluto sitten yhtymässä, neliössä tai oppositiossa toisiinsa, näiden kahden planeetan välisellä kontaktilla oli merkittäviä vaikutuksia yhteiskunnalliseen (ja siten myös kaikkien henkilökohtaiseen) elämään maapallolla. Vanhaa nopeasti hajottavalla Uranuksella ja uutta kehitystä eteenpäin vievällä Plutolla oli näppinsä pelissä aina, kun jotain merkittävää tapahtui. Oli kyseessä sitten teollinen, digitaalinen, poliittinen tai energian käyttöön liittyvä vallankumous tai esimerkiksi naisten, mustaihoisten tai muiden sorrettujen kansanryhmien saama läpimurto omassa asemassaan ja oikeuksissaan, astrologiset suurtransiitit löytyivät selittävänä tekijänä niiden takaa.

Viimeisin tällainen Uranus-Pluto-murroskausi on juuri päättynyt, 2007-2020. Nyt olemme ikään kuin ”krapulassa” kaikesta tuosta kiivaasta muutoksesta, joka on koskettanut elämämme kaikkia osa-alueita. Nyt alkaa vuorostaan jokin uusi sykli, jokin uusi muutoskausi. Voisiko Marsin ja Venuksen pitkä kosketus olla sen alkusoitto? Pluto on tässäkin taustavoimana, laittamassa isommat kierrokset peliin.

Naiseuden voima täytyy vapauttaa kokonaan

Mieleeni jäi tästä dokumenttisarjasta erityisesti episodista 4 kohta, jossa selitettiin maailman herkkää energeettistä tasapainoa afrikkalaisen kansantaruston kautta. Ydinidea oli se, että niin kauan kuin maapallolla on epätasa-arvoa miesten ja naisten kesken, maskuliinisen ja feminiinisen voiman kesken, emme voi koskaan saavuttaa ideaalista, harmonista, rauhan ja tasapainon tilaa. Niin kauan kuin maskuliinikollektiivi jollain tavalla alistaa feminiiniä, maapallolla on vitsit vähissä.

Afrikkalaisen tarun mukaan veden, rakkauden ja sensuaalisuuden jumalatar Oshunia on pitkään loukattu, ja hänen arvoaan on vähätelty. Hänelle oli annettu alunperin oma tärkeä tehtävänsä, mutta hänet jätettiin tahallaan ulkopuolelle, muka maskuliinia vähäpätöisempänä. Niinpä jumalatar Oshun on tarun mukaan vetäytynyt maapallolta, ja vienyt makean veden, rakkauden ja elämää ylläpitävän voiman mukanaan. Tämän vuoksi niin luonnossa kuin ihmisen elämässä vallitsee kuivuus ja epätasapaino. 

Tämän legendan mukaan maailma ei saavuta rauhan ja runsauden taivaallista tilaa ennen kuin kollektiivinen mies- ja naisenergia on täydellisessä tasapainossa. Siihen meillä on vielä matkaa, ja tarvitsemme enemmän kuin vain yhden Naistenpäivän vuodessa. Koko prosessi vaatii toisaalta naisten vapautumista ja voimaantumista, ja toisaalta myös miesten herkistymistä omalle sisäiselle naisprinsiipilleen. Vahvan Mars-voiman naisissa tulee kasvaa, ja herkän Venus-voiman miehissä tulee päästä paremmin esille, ilman pelkoa heikkoudesta. Se kehitys on koko ajan konepellin alla käynnissä. Ennätyksellisen pitkä Venuksen ja Marsin kohtaaminen ei voi olla vaikuttamatta meihin syvällisesti. Jokin muutos käynnistyy nyt.

Kaiken alku, nollapiste

Olemme siis juuri saavuttaneet eräänlaisen nollapisteen, jossa tuo edellämainittu feminiinisen ja maskuliinisen prinsiipin tasapainottaminen on mahdollista. Venus ja Mars ovat kohdanneet nollassa asteessa Vesimiestä. Vesimiehen aika vaatii meiltä perusteellista uudistumista, sillä emme voi astella tulevaisuuteen samoilla eväillä, joilla olemme menneisyyden luoneet. Uranuksen hallitsema Vesimies uskoo vapauteen, veljeyteen ja tasa-arvoon. Uusi yhteiskunta, joka kaiken tämän kaaoksen keskeltä varmuudella nousee, tulee perustumaan erilaisiin pelisääntöihin. Niitä vanhoja raja-aitoja ja uskomuksia kaadetaan nyt, jotta voimme päästä tästä vanhasta tyranniasta kokonaan selville vesille.

Kaikki muutokset vaativat ensin kuitenkin uhrauksia. Näemme vasta vuosien päästä, miten suuri uhraus nyt on kyseessä. Vesimiehen ajassa sota ainakin tuntuu täysin vanhanaikaiselta konseptilta, samoin kuin miesten ja naisten välinen valtataistelu. Emmekö olisi jo valmiita jollekin uudelle, joka oikeasti edistää asioita? Eikö meillä ole tärkeämpääkin tehtävää kuin taistella toisiamme vastaan, kansoina ja ihmisryhminä?

Nolla astetta Vesimiestä symboloi täysin uutta alkua, jossa voimme Marsin ja Venuksen kohdatessa ajatella asioita uusiksi. Ajatuksillamme luomme maailmaa voimallisesti toteen. Astrologiset transiitit toimivatkin ennen kaikkea sisältä päin, ja saavat meissä muutoksen käyntiin. Aikanaan se heijastuu koko yhteiskuntaan. Mutta ensin on aina ajatus siitä, että muutos on ylipäätään mahdollinen.

Tee ensin hyvää itsellesi

Hyvän tekeminen alkaa meissä itsessämme. Sinä päivänä, kun tämä viimeisin sota julistettiin, valitsin toisin. Päätin olla sisäisessä rauhan tilassa, ja ajattelin, että jostain sen tasapainon on lähdettävä tässä maailmassa. Se voi lähteä minusta, juuri nyt. Voin pitää oman värähtelyni niin korkealla kuin mahdollista. Sille on nyt todellista tarvetta. Sillä ajatuksillamme ja tunteillamme me oikeasti ohjaamme tätä maailmaa. Ennen kaikkea me ohjaamme niillä sisäistä maailmaamme. Kun saamme mies- ja naisenergian sisällämme tasapainoon, kun kumoamme pelon ja huolen rakkaudella ja toivolla, olemme jo vaikuttamassa asioihin, isosti. Silloin me valitsemme sisällämme olevan Venuksen rauhan, emme ulkopuolellamme olevaa Marsin sotaa.

Venus + Mars + Pluto = ?

Paljon on puhuttu tästä merkittävän pitkästä Venuksen ja Marsin kohtaamisesta, jota Pluto vielä osaltaan voimistaa, kuin kääntäen volyymit täysille. Mitä se oikein käytännössä tarkoittaa, mitä omassa elämässä tulee tapahtumaan? Moni saattaa nyt maaliskuussa odottaa sydäntä ja kehoa tärisyttävää jalat alta vievää romanttista sielunkumppanin kohtaamista, mutta entä jos se kohtaaminen onkin jotain vielä suurempaa? Entä jos se on Vesimiehen ajan alkamista meidän sisäisestä miehisyydestämme ja naiseudestamme käsin? Entä jos se kohtaaminen tapahtuu meissä itsessämme ja johtaa lopulta johonkin häikäisevään lopputulokseen koko kollektiivin kannalta? Entä jos se, mikä alkaa meissä itsessämme mies- ja naisprinsiipin tasapainottamisena, johtaakin koko ihmiskunnan tuohon samaan tasapainon tilaan?

Unelmoin ehkä isoja asioita, mutta tajusin jokin aika sitten, että olen unelmoinut aivan liian pienesti. Olen ollut aivan liian vaatimaton harmaa hiirulainen, mitä huikeisiin haaveisiin ja upeisiin unelmiin tulee. Nyt minun tehtäväni onkin unelmoida niin isosti kuin ikinä pystyn. Sillä olenhan minäkin uudistavan Uranuksen oppipoika Vesimies, jonka tehtävä on seisoa uuden ajan airuena.

Unelmoin siis siitä, että Marsin mieheys ja taistelutahto yhdistyy Venuksen sydämen valoon ja lämpöön. Unelmoin siitä, että värähtelemme kaikki yhdessä rakkautta, valoa ja jumalallista totuutta, ja että se värähtely leviää lopulta kaikkialle tällä planeetalla.

Pistetään siis sydämet vastakkain ja värähdellään rakkautta. Ollaan se valo, mikä maailmasta nyt tuntuu puuttuvan. Ei se koskaan oikeasti puutu, se on vain vähän piilossa. Raotetaan oman valomme edessä olevaa valoverhoa, ja annetaan oikein ison yhteisen valon paistaa meistä kaikista läpi. Sillä eiköhän se juuri ole miehen ja naisen, Marsin ja Venuksen, perimmäinen tehtävä. Luoda tasapainoa, rauhaa ja rakkautta, yhdessä.

Millainen sitkeä sissi sinun sisälläsi asuu? Oletko rauhan soturi, jonka tehtävä on tuoda rakkauden sanomaa tälle maapallolle? Sisäinen Soturi -tulkinta tutkii sinun tämänkertaisen elämäsi tehtävää. Olet elänyt täällä ennenkin, ja sinuun on kertynyt jokaisesta elämästä muistoja. Sisäinen Soturi -tulkinta herättelee sinua muistamaan omaa tarkoitustasi täällä maan päällä, ja kertoo niistä lahjoista ja taipumuksista, jotka nyt olisi valjastettava sekä omaan että koko ihmiskunnan käyttöön. Meissä oleva soturivoima edustaa aina Marsia, mutta tarvitsemme Venuksen myötätuntoa kaikkiin hankkeisiimme.

Terveisin

Virpi Karjalainen

Astrologi Seppo Tanhua: Oikein ihanaa Naistenpäivää meille kaikille Venuksen ja Marsin yhdistäessä polariteetteja isolla intensiteetillä. Rakkauden ja harmonian toteuttaminen omassa elämässä kuuluu Naistenpäivän astrologiseen agendaan. Siksi naistenpäivän kunniaksi Tarot tulkinta Sinulle ja Hänelle tarjouksessa "Kaksi yhden hinnalla". Tarjous voimassa vain 8.3.2022 klo24 saakka. Lunasta tarjous täältä: https://www.astro.fi/posti/women-day-2022

Palaa Virpi Karjalainen blogi hakemistoon

Tästä Seppo Tanhua blogi hakemistoon

Tästä Timo Kalliokoski blogi hakemistoon

Tästä Johanna Vilén blogi hakemistoon

Tästä Arto Virtanen blogi hakemistoon

Tästä Jenniemilia Demus blogi hakemistoon

Tästä Hanna Lindström blogi hakemistoon

Tästä Evgenia Nyyssölä blogi hakemistoon

Tästä Anne Sundell blogi hakemistoon

Tästä Janne Laakso blogi hakemistoon

Tästä Margie Marketta Mylläri blogi hakemistoon

Tästä Irene Länkinen blogi hakemistoon

Tästä Esa Hyppönen blogi hakemistoon

Tästä Talvetar blogi hakemistoon

Tästä Tiina Tolvanen blogi hakemistoon

Hallitse postituslistan asetuksia / Liity postituslistalle

Virpi Karjalainen

Olen Virpi Karjalainen, tulilohikäärme ja kolminkertainen vesitiikeri. Olen luova ja värikäs tyyppi, joka kulkee omia polkujaan eteenpäin. Maaenergia pitää minut vahvasti jalat maassa. Lohikäärme ja tiikeri pitävät huolen siitä, että pääni sisällä käydään tiukkoja debatteja, kyseenalaistetaan sääntöjä ja suhtaudutaan elämään yhtäaikaa huumorilla ja hartaalla vakavuudella. 

fengshuiaskeleita@gmail.com   +358 50 5499315

 

Virpi Karjalainen

Kommentit


lue lisää- {{comment.name}} / {{formatDate(comment.updated_at)}}lue lisää

- {{reply.name}} / {{formatDate(reply.updated_at)}}

Ilmoita ylläpidolle


Vastaa tähän kommenttiin ( {{ comment.replyComments.length }} vastaus. vastausta. )

Piilota

Viestin lähetys onnistui
Viestin lähetys epäonnistui. Kokeile uudestaan
Lisää puuttuva tieto
Tämän tilin lähettämistä kommenteista on tullut liian paljon raportteja. Kommenttien lähetys on väliaikaisesti pois käytöstä.
Odota hetki ...
Kommentoi kirjoitusta

Viestin lähetys onnistui
Viestin lähetys epäonnistui. Kokeile uudestaan
Lisää puuttuva tieto
Tämän tilin lähettämistä kommenteista on tullut liian paljon raportteja. Kommenttien lähetys on väliaikaisesti pois käytöstä.
Odota hetki ...