Ilmainen Vuosi 2024 e-kirja

Vuosihoroskooppi

Liity postituslistalle, niin lähetän sinulle vuosihoroskoopin kaikista 12 horoskooppimerkistä.

Lähetin e-kirjan sähköpostiisi.
Tarkista osoite, se vaikuttaisi olevan puutteellinen.
Odottamaton virhe tapahtui. Kokeile hetken kuluttua uudestaan.


Odota hetki

Antamalla sähköpostiosoitteesi liityt postituslistalle ja saat Vuosi 2024 -PDF-horoskoopin. Postituslistalta pääset pois yhdellä klikkauksella. Sähköpostiosoitettasi ei anneta eteenpäin.

Liittymällä hyväksyt postituslistan tietojensiirtokäytäntömme.


Sisään

Astrokalenteri

Astrokauppa

Astro Akatemia

Tutki karttoja
Kirjaudu sisään

Uusi käyttäjä? Rekisteröidy tästä.

Virpi Karjalainen

Virpi Karjalainen

27.1.2022

vieraskirjoitus:

Vesitiikerin vuosi 2022 – Yang Veden puhdistava virtaus

Siirrymme kiinalaisessa astrologiassa pian Vesitiikerin vuoden puolelle, heti helmikuun alussa. Tämä tammikuu, Metallihärän vuoden viimeinen kuukausi, joka on ollut vieläpä Metallihärän kuukausi, on tuntunut tahmealta tarpomiselta kuivuvassa sementissä. Ilmassa, tai lähinnä maassa, on ollut niin paljon raskasta, alleen puristavaa Härän maaenergiaa, ettei henkeä ole tahtonut saada. Odotankin siis Vesitiikerin tuomaa vapautusta näistä jähmeistä maaenergioista.

4. helmikuuta olemme viimein kokonaan siirtyneet tähän uuteen kiinalaisen vuoden energiaan. Siitä se kaikki sitten käynnistyy, uudenkuun tuoman buustauksen ja puhtaan pöydän myötä. Vihdoin on aika aloittaa uudella energialla. Se on samalla myös kevään energiaa, sillä helmikuu on aina Tiikerin kuukausi, ja puuelementin aikaa. Kevät, vaikka se kaukaiselta vielä tuntuukin, on jo tuloillaan. Ja kevät on aina lupaus jostain paremmasta.

Meidän on nyt aika siirtyä Maan ja Metallin alaisuudesta Veden ja Puun aikaan. Ensin vuorossa on tänä vuonna Vesitiikeri, ja vuoden päästä 2023 paikalle loikahtaa Vesijänis. Vesitiikeri ei vielä tuo valtaisaa helpotusta kertalaakista, koska se on niin syvälle vievää, suuren transformaation aikaa, mutta mitä lähemmäs pääsemme Jäniksen energiaa, omakin askeleemme alkaa keventyä. Muutosta parempaan suuntaan on siis luvassa.

Veden puhdistava vaikutus

Tiikeri tulee tänä vuonna pukeutuneena Yang Veden viittaan. Vesitiikeri on siis eläin, joka on tottunut menemään virran mukana, joskus aika syviinkin vesiin. Kaikki, mikä on vettä, ei ole aina kirkasta. Joskus vesi on sameaa ja sekoittunutta, sillä tuulet pyörittävät sitä. Pohjan maa-aines saattaa nousta pintaan, jolloin vesi on hetken paksua ja läpinäkymätöntä. Mutta koska Yang Vedessä on mukana voimakas virtaus, tuo vesi kyllä uudistuu ja liikkuu. Se ei jää paikoilleen seisomaan.

Vuoden vesienergia siis puhdistaa meitä. Se tuo syvyyksistä esiin jotain uutta, tai vanhaa, jonka on jo aika päästä esille. Elämä alkaa virrata, mutta tuo Yang Veden voimakas virtaus voi tosiaan nostattaa pintaan jotain sellaistakin, jota emme ehkä odottaneet tai halunneet nousevan pintaan. Sieltä se pohjamudista muotoutuu, se Muutos isolla alkukirjaimella. Mitä ikinä nouseekaan ylös, lähtee samantien eteenpäin. Niinpä meissäkin oleva emotionaalinen sakka kyllä puhdistuu, kunhan se ensin saadaan esille.

Vesienergia liitetään mm. alitajuntaan, syviin tunteisiin, ahdistukseen, pelkoihin, salaisuuksiin ja seksuaalisuuteen. Kehossa kaikki ”vesiväylät”, kuten virtsatiet, munuaiset, sukupuolielimet ja muu ”alakerta” liittyy vesielementtiin. Nämä asiat meissä tulevat siten vuoden teemoiksi, ainakin henkilökohtaisessa elämässä.

Vaikutus on jo alkanut

Olen jo jonkin aikaa huomannut, että seuraavan kiinalaisen vuoden energia alkaa tuntua paria kuukautta aiemmin, eli yleensä joulukuun alkupuolella. Huomaan joko omassa kehossani, elämässäni tai muiden ihmisten elämäntapahtumissa seuraavan kiinalaisen vuoden pääteemoja. Ne tuodaan jo etukäteen esille, sillä energia ei vaihdu kuin veitsellä leikkaamalla, vaan se pikemminkin hiiviskelee paikalle, kuten nyt tuo Tiikeri tekee.

Ja kyllä, olen kohdannut ongelmia näissä asioissa niin kehollisesti kuin emotionaalisesti. Tuntuu kuin minut olisi vedetty psyykeni syvyyksiin ja pidetty pinnan alla väkisin. Olen joutunut kohtaamaan tunteita ja tilanteita, joita en olisi halunnut enää kohdata. Kaikkea vanhaa on tuotu esiin, ja olen joutunut kasvokkain oman menneisyyteni kanssa. Se on ollut siis jonkinlainen vahva teema, tuo paluu entiseen. Kaikki, mikä on millään tavalla jäänyt kesken menneisyydessä, tulee uudestaan käsittelyyn. Tai ainakin se täytyy vielä kertaalleen kohdata, ja katsoa, onko sinut sen kanssa. Että mitä on tähän mennessä opittu, ja voisiko siitä oppia vielä piirun verran lisää tekemällä työstämistään asioista henkisen tutkinnon ja sisäisen lopputyön. Kun on saanut papukaijamerkin tekemästään työstä oman tunnepuolensa kanssa, voi jatkaa eteenpäin uusiin asioihin, virkistyneenä, freesaantuneena ja huomattavasti keventyneenä.

Vesitiikerin vuoden ikävimmät puolet ovat siis nuo veteen, tunteisiin ja nestekiertoon liittyvät ongelmat. Emotionaaliset, psykologiset ongelmat, joita joudumme vielä tarkastelemaan, sekä kehossa olevat mahdolliset vaivat, jotka nousevat nyt esiin. Suoraan sanottuna voi olla, että tänä vuonna sekä ylä- että alapää joutuu koville. Ihaninta tietysti on se helpotus, kun asiat lähtevät jälleen rullaamaan, ja niin emotionaalisten kuin kehollisten vesien virtaus on vaivatonta. Silloin tunne-elämämme on uudistunutta ja esimerkiksi seksuaalisuus ja tunteiden vapaa ilmaisu näyttäytyvät virkistävänä voimavarana, jota ei tarvitse hävetä tai piilotella. Meidän ei enää tarvitse pelätä sitä, mitä sisältämme löytyy.

Keho ja mieli hoitoon

'Terapian tarpeessa' voisikin olla yksi vuoden motoista. Kaikki, mikä itsessä ei nyt ole tasapainossa, kannattaa hoitaa kuntoon. Syväluotaava ja samalla puhdistava vesienergia on omiaan tukemaan tätä paranemis- ja eheytymisprosessia. On hyvä ajatella, että tämä on tosiaan kokonaisvaltaista. Sekä kehomme että psyykemme tarvitsee nyt hoivausta. Sillä esimerkiksi pelko on sellainen tunne, että se jähmettää meitä ja aiheuttaa hallitsemattomia kehollisia reaktioita, kuten paniikkikohtauksia, vaikka se onkin mentaalipuolen ongelma. Jos haluamme puhdistua ja uudistua, ihminen kokonaisuutena tulee ottaa huomioon. Ei kropallisia terveysongelmia oikein voi hoitaa ilman huomiota myös pään sisuksiin.

Empatia, kuunteleminen, haasteiden kohtaaminen ja niistä yhdessä selviytyminen kuuluu myös vuoden energiaan. Vesi kiertää esteet ja löytää aina tien eteenpäin. Mutka saattaa silti olla matkassa, mutta harvoin vesi kokonaan pysähtyy. Yang Vesi saattaakin olla voimallisin tekijä, mullistavin eteenpäinvievä voima, jonka tunnemme. Mieti tsunamiaaltoa, joka hyökyy päälle ja jyrää kaiken valtavana massana. Tunteemme voivat siis tänä vuonna suuresti aaltoilla, eivätkä pelkästään liplattaa.

Joko tunnet tämän muutoksen omalla kohdallasi tai lähipiirissäsi? Tunnetko yhtäkkiä enemmän ihmisiä, jotka käyvät terapiassa tai ainakin yrittävät hakeutua terapiaan? Onko kehosi vesiväylissä, alapäässä tai seksuaalisuudessa uusia tuntemuksia? Onko salaisuuksia noussut pintaan, jotain, mitä et aiemmin tiennyt joko itsestäsi tai jostain asiasta? Näitä teemoja meissä nyt herätellään, joten kannattaa kiinnittää niihin huomiota sikäli kuin ne itseäsi puhuttelevat ja elämääsi koskettavat.

Jatketaan seuraavalla kerralla lisää Vesitiikerin vuoden teemoista. Pääsemme kyllä tässäkin asiassa vielä syvemmälle!

Sillä välin voit tutustua omaan kiinalaiseen karttaasi ja vilkaista, onko siellä missään pilarissa Yang Vettä. Neljän Pilarin kiinalaisen perustulkinnan avulla selviää myös oma henkilökohtainen itse-elementtisi syntymäpäivän mukaan. Minulla se on juurikin tämä Yang Vesi. Entä sinulla?

Terveisin

Virpi Karjalainen

Palaa Virpi Karjalainen blogi hakemistoon

Tästä Seppo Tanhua blogi hakemistoon

Tästä Timo Kalliokoski blogi hakemistoon

Tästä Johanna Vilén blogi hakemistoon

Tästä Arto Virtanen blogi hakemistoon

Tästä Jenniemilia Demus blogi hakemistoon

Tästä Hanna Lindström blogi hakemistoon

Tästä Evgenia Nyyssölä blogi hakemistoon

Tästä Anne Sundell blogi hakemistoon

Tästä Janne Laakso blogi hakemistoon

Tästä Margie Marketta Mylläri blogi hakemistoon

Tästä Irene Länkinen blogi hakemistoon

Tästä Esa Hyppönen blogi hakemistoon

Tästä Talvetar blogi hakemistoon

Tästä Tiina Tolvanen blogi hakemistoon

Hallitse postituslistan asetuksia / Liity postituslistalle

Virpi Karjalainen

Olen Virpi Karjalainen, tulilohikäärme ja kolminkertainen vesitiikeri. Olen luova ja värikäs tyyppi, joka kulkee omia polkujaan eteenpäin. Maaenergia pitää minut vahvasti jalat maassa. Lohikäärme ja tiikeri pitävät huolen siitä, että pääni sisällä käydään tiukkoja debatteja, kyseenalaistetaan sääntöjä ja suhtaudutaan elämään yhtäaikaa huumorilla ja hartaalla vakavuudella. 

fengshuiaskeleita@gmail.com   +358 50 5499315

 

Virpi Karjalainen

Kommentit


lue lisää



- {{comment.name}} / {{formatDate(comment.updated_at)}}



lue lisää

- {{reply.name}} / {{formatDate(reply.updated_at)}}

Ilmoita ylläpidolle


Vastaa tähän kommenttiin ( {{ comment.replyComments.length }} vastaus. vastausta. )

Piilota

Viestin lähetys onnistui
Viestin lähetys epäonnistui. Kokeile uudestaan
Lisää puuttuva tieto
Tämän tilin lähettämistä kommenteista on tullut liian paljon raportteja. Kommenttien lähetys on väliaikaisesti pois käytöstä.




Odota hetki ...




Kommentoi kirjoitusta

Viestin lähetys onnistui
Viestin lähetys epäonnistui. Kokeile uudestaan
Lisää puuttuva tieto
Tämän tilin lähettämistä kommenteista on tullut liian paljon raportteja. Kommenttien lähetys on väliaikaisesti pois käytöstä.




Odota hetki ...