Ilmainen Vuosi 2024 e-kirja

Vuosihoroskooppi

Liity postituslistalle, niin lähetän sinulle vuosihoroskoopin kaikista 12 horoskooppimerkistä.

Lähetin e-kirjan sähköpostiisi.
Tarkista osoite, se vaikuttaisi olevan puutteellinen.
Odottamaton virhe tapahtui. Kokeile hetken kuluttua uudestaan.


Odota hetki

Antamalla sähköpostiosoitteesi liityt postituslistalle ja saat Vuosi 2024 -PDF-horoskoopin. Postituslistalta pääset pois yhdellä klikkauksella. Sähköpostiosoitettasi ei anneta eteenpäin.

Liittymällä hyväksyt postituslistan tietojensiirtokäytäntömme.


Sisään

Astrokalenteri

Astrokauppa

Astro Akatemia

Tutki karttoja
Kirjaudu sisään

Uusi käyttäjä? Rekisteröidy tästä.

Virpi Karjalainen

Virpi Karjalainen

9.11.2021

vieraskirjoitus:

Omien voimavarojen raja-aikaa

Pitkin syksyä vähän jo varoiteltiin, että marraskuu tulee olemaan tiukka kuukausi. ”Joulukuusta tulee niin paljon parempi”, eräskin astrologi yritti lieventää marraskuun masentavia maininkeja.

Astrologisesti marraskuu on meille kaikille päätäpyörryttävää aikaa. Merkuriuksen ja Marsin ärhäkkäät peijaiset Auringon kyljessä jatkuvat, arvaamaton Uranus on kaikkia vastaan ja kuunpimennys tulee vielä vetämään pimennysverhot monen kartalle, johonkin sen monista huoneista. Moni planeetta on jo siirtynyt kokonaan Skorpionin merkkiin, joten olemme syvissä, sameissa vesissä. Skorpioni on hyvin vaativa merkki. Se vaatii meiltä huomiota, se vaatii syvällisyyttä ja seisahtumista. Siinä on vaaran tunnetta ja pientä pelkoa persauksissa. Mihin oikein olemmekaan matkalla? Tiedämme vasta, kun selviämme tästä suvannosta. Nyt on siis lupa ottaa iisimmin, eikä ole pakko vääntää väkisin. Ei oikeastaan edes pysty.

Vähissä voimissa

Katson tässä tietokonetta näppäillessäni, että työpöytä lainehtii pölyä. Kun laitoin koneen lataukseen, työpöydän alla minua tervehtivät harmaat pölykoirat. En ole jaksanut siivota.

Myös monia työ- ja opiskelutehtäviä on alkanut kasaantua odottamaan. Se, mikä on astrologisesti erittäin väsynyttä aikaa omissa voimavaroissa ja energioissa, onkin hyvin aktiivista aikaa ammatillisesti. Jupiter on tiiviissä yhteydessä Aurinkooni. Aurinko, Mars ja Merkurius paistattelevat näinä aikoina 10. huoneessani. Tehtävää siis riittää ja yhteydenottoja. Tuntuu, että minusta halutaan palanen sinne, toinen tänne. En voi kuitenkaan oikein yli äyräiden antaa, sillä lopulta minulle itselleni ei jää enää mitään. Saturnus on omien voimavarojen huoneessa rajoittamassa, tarkistamassa, että ylilyöntejä ei tapahdu. Se on ollut siellä jo pitkään.

Oman voiman tankkaustarpeet

Skorpionin kuukausi on aina syvää muutoksen ja sisäänpäinkääntymisen aikaa. Minun mielestäni nyt olisi juuri se oikea hetki aloittaa pitkät, elvyttävät talviunet. Voisin herätä peittoni alta kotikolossani vaikkapa tammikuun lopulla, sillä silloin tiedän, että oma energiani alkaa taas kevään lailla herätä. Kiinalaisessa astrologiassa parasta ja virkeintä aikaani ovat puuelementin kuukaudet, Tiikerin helmikuu ja Jäniksen maaliskuu. Silloin olen vihervoimissani ja kasvan kesää kohti. Kun taas on Metallin ja Veden aika, eli nyt syksyllä ja talvella, ne sotivat karttaani ja voimaani vastaan. Marraskuun vetinen Sika ja joulukuun yhtä märkä Rotta ovat minulle epäsuotuisaa aikaa. Siksi tiedän, että omia voimia on nyt vähän, ja niitä pitää säästellä.

Talviunta voi kuitenkin tankata vain yhden yön kerrallaan. Siksi uni ja lepo onkin nyt kaikkein tärkeintä. Aamulla minussa liikkuvat vain unet silmäluomien sisällä. Älkää odottako minulta mitään muita supersuorituksia, sillä niihin en juuri nyt kykene. Sisäinen supersankarini herää vasta keväällä uuteen nousuun.

Rajapyykkejä omien voimavarojen tontilla

Tässä marraskuun kipakassa, mutta vähän voimattomassa tunneilmastossa ei siis ole mikään ihme, jos tuntuu pinna kiristyvän, jos tekee mieli kerrankin sanoa kunnolla, ja pitää jöötä omassa elämässä. Itsekin olen kokenut, että nyt on tärkeää kuulostella omia rajojaan, mihin suostuu ja mihin ei vaan voi suostua.

Mutta se menee myös toisinpäin: toisetkin ovat kärkkäänä omien rajojensa äärellä, katsomassa ettei kukaan tunkeilija tule omalle tontille. Rajapyykkejä vedetään puolin ja toisin. Se on tässä ajassa tarpeen. Meillä kaikilla on nyt hieman vähemmän resursseja ja voimavaroja hoidella muiden asioita, kun omissa asioissa on aivan tarpeeksi tekemistä. Ja jos väsyttää, ja tuntuu planetaarista painetta pään sisällä, on aivan liian helppoa tiuskaista ja äyskäistä, kun joku tulee omien voimavarojen ovelle huutelemaan, että päästä sisään. Tekee mieli sanoa, että en varmasti päästä. Että pysypä siellä toisella puolella, ja mielellään vielä vähän kauempana niin, etten näe enkä kuule sinua ja sinun vaatimuksiasi.

Kuuntele itseäsi ja pysähdy

Marraskuu suorastaan vaatii sitä, että kuuntelet ensin itseäsi, ja sitten vasta muita. Jos sinulla ei ole tarpeeksi vettä omassa elämänlähteessäsi, et välttämättä saa täydennystä nyt muiltakaan. Sinun on odotettava, että oma lähteesi pikkuhiljaa täyttyy, sentti sentiltä, päivä päivältä. On pysähdyttävä oman lähteen äärelle, ja katsottava sitä kuvajaista, jonka se sinulle eteesi heijastaa. Toisilla on omat peilipinnat, joihin sinun on turha kurkata. Se kuva siellä toisen lähteessä ei saata sinua miellyttää. Siinä voi olla jotain pimeää, varjoisaa.

Marraskuu ei olekaan toisten miellyttämisen aikaa. On sanottava aika varmaotteisesti, missä nyt mennään, mihin minä olen valmis, ja mihin en ainakaan taivu. Kun jokainen tekee tämän, seisomme paljon tukevammin omilla jaloillamme. Rajalinjat on silloin vedetty selkeästi, eikä tule rajakiistoja, mistä alkaa toisen tunteellinen tontti, mistä toisen pirulliset pellot ja mielen mystiset metsät. Toisen metsään ei auta eksyä, jos omassakin on kompassin kanssa hukassa.

Kiehuuko yli?

Minäkin olen joutunut sekä vetämään omia rajoja että kuuntelemaan toisten toiveita. Aina ei ole tullut sanottua välttämättä kovinkaan nätisti, kun alkaa hieman kiehahtaa glögit omalla liedellä. Merkuriuksen keittämä jumalten viestijuoma on voinut polttaa sekä näppejä, kieltä että huulia. Mutta kun antaa sen sanottavan hieman jäähtyä, ymmärtää, että nyt mentiin kommunikoinnissa kiivaan kuplimisen puolelle, ja että kohta yhteisymmärryksen juoma on taas sopivan lämpöistä nautittavaksi, niin samalla tavalla mekin voimme vielä nauttia toistemme läsnäolosta ja yhteisestä keskustelusta. Se ei vain tapahdu joka päivä samalla tavalla, ei aina edes samoilla ehdoilla kuin eilen. Emme ole aina toisten käytettävissä, meillä on omaakin hommaa. Se voi olla sisäistä, omien voimavarojen säästöliekittelyä, tai niiden voimavarojen hidasta keräämistä, kuin käpyä kerrallaan talven varalle. Kun voimallinen energiakekomme on kasassa, sitten vasta voimme näyttää sitä toisille, vertailla yhdessä kasaamiamme kekoja ja kokemuksia, eri mallisia ja muotoisia, luonnon omista voimista talven mittaan ammennettuja.

Kehollisuuden tarjoamat voimavarat

Meneillään oleva Skorpionin kuukausi on myös kaikkein intensiivisintä seksuaalienergian tutkimisen ja huomioimisen aikaa. Sekin on meissä piilevänä voimavarana liedellä kiehumassa, porisee kannen alla, mausteisena, lämpimänä, koko sisuksiamme kuumentavana juomana. Sekin on jumalten juomaa, joka vaatii oman aikansa tekeytyä. Sitäkin olisi ajan kanssa itsessä kuunneltava, tunnusteltava, maisteltava.

Kun pään sisällä alkaa kiehua, kun tuntuu, että nyt on liikaa kaikkea, mihin en pysty, mihin minua vaaditaan osallistumaan, niin paluu itseen, omaan voimaan voi tapahtua monin eri keinoin. Se voi hyvinkin olla pysähtymistä oman kehon ja sen kaipausten äärelle. Miltä tuntuu, kun annan itselleni luvan levätä ja nukkua? Miltä tuntuu, kun juon kuumaa, pidän höyryävää mukia sormieni välissä? Miltä tuntuu hengittää tuloillaan olevaa talvi-ilmaa? Miltä tuntuu peseytyessä vesi iholla, saunan lämpö lauteilla? Ja miltä tuntuu puhdas lakana iholla, toisen ihmisen kosketus ja vartalon lämpö?

Jos emme jaksa puhua, voimme aina halata. Voimme hetkeksi jäädä jonkun syliin, nojata päätä toisen olkapäätä vasten, vailla minkäänlaista suorittamista. Voimme vain jäädä tuntemaan, tunnustelemaan. Se on lohdullista marraskuun mannaa.

Hetken hellitys

Nyt on tärkeää tankata voimaa, kukin omalla tavallamme. Skorpionin aikaan ihmissuhteet, myös ihmissuhde itsemme kanssa, voi mennä tavallista syvemmälle. Se voi mennä syviin, mutaisiin vesiin, joissa on raskas olo. Se voi haluta jäädä kokonaan peiton alle. Emme voi vaatia nyt kirkkautta, täyttä valoa ja selkeyttä. Nyt ei ole sen aika. Luonto kääntyy kokonaan talvilepoon, hakemaan uudistumista pysähtyneisyydestä.

Minunkin tekee mieli pysähtyä. Hellittää hetkeksi kaikista vaatimuksista. Voin tehdä ainoastaan sitä, mikä kumpuaa minusta itsestäni. Vain se onnistuu, ja voi alkaa myöhemmin kantaa hedelmää. Vielä ei ole tuo kukinnan aika, silmujen esiin kuoriutumisen aika, hedelmällisten tulosten aika. Nyt on pysähtymisen aika, hiljaisuudessa väreilemisen aika. Nyt on aika ottaa tilaa itselle, ja antaa tilaa toisille. Voimme kyllä kohdata toisemme, mutta sen täytyy tapahtua täydessä levollisuudessa, täysin mitään vaatimatta, ja täydessä sallivassa, hyväksyvässä läsnäolossa.

Ympärillämme tapahtuu paljon, mutta meissä ei ole pakko nyt tapahtua paljoakaan. Riittää kun tiedät, että pinnan alla sinussakin tapahtuu valtavasti. Siellä on uusi kasvu käynnissä. Anna sille aikaa. Anna kehon ja mielen kokonaan rauhoittua, kun tunnet, että Skorpionin aika siihen sinua kutsuu.

Sisäisen soturin reitilläkin on välillä suvantokausia. On aika pysähtyä katsomaan mennyttä matkaa, tuumailla tulevaa. Onneksi osviittaa ja suuntaviivoja antava astrologinen kartta on aina käsissä. Voit tutkia omaa voimaannuttavaa Sisäisen Soturin tulkintaasi tästä.

Terveisin

Virpi Karjalainen

Palaa Virpi Karjalainen blogi hakemistoon

Tästä Seppo Tanhua blogi hakemistoon

Tästä Timo Kalliokoski blogi hakemistoon

Tästä Johanna Vilén blogi hakemistoon

Tästä Arto Virtanen blogi hakemistoon

Tästä Jenniemilia Demus blogi hakemistoon

Tästä Hanna Lindström blogi hakemistoon

Tästä Evgenia Nyyssölä blogi hakemistoon

Tästä Anne Sundell blogi hakemistoon

Tästä Janne Laakso blogi hakemistoon

Tästä Margie Marketta Mylläri blogi hakemistoon

Tästä Irene Länkinen blogi hakemistoon

Tästä Esa Hyppönen blogi hakemistoon

Tästä Talvetar blogi hakemistoon

Tästä Tiina Tolvanen blogi hakemistoon

Hallitse postituslistan asetuksia / Liity postituslistalle

Virpi Karjalainen

Olen Virpi Karjalainen, tulilohikäärme ja kolminkertainen vesitiikeri. Olen luova ja värikäs tyyppi, joka kulkee omia polkujaan eteenpäin. Maaenergia pitää minut vahvasti jalat maassa. Lohikäärme ja tiikeri pitävät huolen siitä, että pääni sisällä käydään tiukkoja debatteja, kyseenalaistetaan sääntöjä ja suhtaudutaan elämään yhtäaikaa huumorilla ja hartaalla vakavuudella. 

fengshuiaskeleita@gmail.com   +358 50 5499315

 

Virpi Karjalainen

Kommentit


lue lisää



- {{comment.name}} / {{formatDate(comment.updated_at)}}



lue lisää

- {{reply.name}} / {{formatDate(reply.updated_at)}}

Ilmoita ylläpidolle


Vastaa tähän kommenttiin ( {{ comment.replyComments.length }} vastaus. vastausta. )

Piilota

Viestin lähetys onnistui
Viestin lähetys epäonnistui. Kokeile uudestaan
Lisää puuttuva tieto
Tämän tilin lähettämistä kommenteista on tullut liian paljon raportteja. Kommenttien lähetys on väliaikaisesti pois käytöstä.




Odota hetki ...




Kommentoi kirjoitusta

Viestin lähetys onnistui
Viestin lähetys epäonnistui. Kokeile uudestaan
Lisää puuttuva tieto
Tämän tilin lähettämistä kommenteista on tullut liian paljon raportteja. Kommenttien lähetys on väliaikaisesti pois käytöstä.




Odota hetki ...