Ilmainen Vuosi 2024 e-kirja

Vuosihoroskooppi

Liity postituslistalle, niin lähetän sinulle vuosihoroskoopin kaikista 12 horoskooppimerkistä.

Lähetin e-kirjan sähköpostiisi.
Tarkista osoite, se vaikuttaisi olevan puutteellinen.
Odottamaton virhe tapahtui. Kokeile hetken kuluttua uudestaan.


Odota hetki

Antamalla sähköpostiosoitteesi liityt postituslistalle ja saat Vuosi 2024 -PDF-horoskoopin. Postituslistalta pääset pois yhdellä klikkauksella. Sähköpostiosoitettasi ei anneta eteenpäin.

Liittymällä hyväksyt postituslistan tietojensiirtokäytäntömme.


Sisään

Astrokalenteri

Astrokauppa

Astro Akatemia

Tutki karttoja
Kirjaudu sisään

Uusi käyttäjä? Rekisteröidy tästä.

Timo Kalliokoski

Timo Kalliokoski

25.8.2021

vieraskirjoitus:

Suuri Arcana: Ihmiskunnan Tarina!

”Jokainen ihminen on laulun arvoinen…” Näin lausui ja lauloi aikanaan kansantaiteilija Veikko Lavi. Me hermeettisen Tarotin ystävät ajattelemme ja tunnemme samoin. Meissä elää kaikissa koko ihmiskunnan tarina yhtenä säkeistönä. Mikä se Tarina sitten on? Mistä tämä minun säkeeni kertoo, mikä on se Suuri Tarina?

Se on Suurten Salaisuuksien tarina. Jokainen Suuri Salaisuus tarotpakassa on yksi arkkityyppi ihmisyydestä. Ja ihmisyys on kotiinpaluun tarina. Kun me asetumme vastakkain yhden Suuren Salaisuuden kanssa, avautuu eteemme syvyys, leveys ja korkeus, joilla ei ole loppua, ei ainakaan tässä elämässä. Mutta kaukana tulevaisuudessa siintää se kuva, jossa seuraamme Edelläkävijää ja tiennäyttäjiä takaisin viisauteen ja rakkauteen.

Tarot antaa kaikille luvan syventyä ja eläytyä salaisuuksiin juuri tarpeen, jaksamisen ja kiinnostuksen mukaan. Minä yritän tälläkin kirjoituksella kannustaa oman työhön näiden arkkityyppien äärellä. Uskon, että vakavasti otettuna Tarot on alkemistinen avain omaan itseemme, jolla aukeaa ovi sisäiseen laboratorioon ja oratorioon. Tämä on hermetismin ydin. Meitä kiinnostaa asioiden ja ilmiöiden, elämän kokonaisuus. Tieto ja usko ovat toistensa ystäviä ja voimme sisäisessä tilassa yhdistää ne, siten kuin ne ovat, siten kun tunnemme niiden meissä elävän.

Elämänpuussa, joka on Tarotin salaisuuksien ymmärtämisen avain, pieni arcana edustaa sefiroita, ilmennyksiä. Näitä on kymmenen numerokortin verran ja sen lisäksi on 16 hovikorttia, jotka edustavat ”salattua arcanaa”. Suuri arcana taas edustaa näitä perusperiaatteita yhdistäviä ”kanavia”. Näin ne ovat se mahla, joka virtaa elämänpuussa. Ne ovat liikettä, joka yhdistää meissä eri tasot ja tekee meistä henkis-fyysisen olennon, kokonaisuuden.

Tarot voi olla viihdettä ja illanistujaisten hupinumero, ei se siitä loukkaannu. Mutta se voi todella olla myös hermetistinen ja alkemiallinen Suuri Työ, itsensä parantaminen, eläväksi saattaminen, yksilöllisyyteen syntyminen. Pyrin omalla työlläni antamaan Sinun työllesi pohjan. En edes yritä antaa valmiita vastauksia, kuten ei tee Tarotkaan. Haastan Sinut ymmärtämään Tarotin kieltä, haastan Sinut tutkimaan omaa tarinaasi, ymmärtämään vähitellen, Suuren Työn kautta, Kuka Sinä Olet ja millaisilla rytmeillä elämäsi lankaa voi kehiä auki kompastelematta…

Suuri Arcana! Suuri Arcana sisältää Ihmiskunnan Tarinan kaikki arkkityypit

Se on Ihmiskunnan tarina ja sinä olet tämän tarinan yksi säe. Alamme nyt pureutua näihin ihmeellisiin syvyyksiin. Pieni Arcana on kuin puun oksat, latva, juuret; Suuri Arcana on kuin se mahla, joka yhdistää elämän ulottuvuudet tässä puussa. Sen 22 salaisuutta edustavat elämänpuun kanavia, ne yhdistävät aina kaksi sefiraa, kaksi elämänpuun osaa, ne ovat virtaa, ne ovat elämää. Nämä salaisuudet ovat kuin elämä itse: niitä ei voi määritellä, niitä ei voi pysäyttää, ne ovat verbejä… Ne yhdistävät lopulta Itsemme Paratiisiin, lähtökohtaan, joka on kollektiivisen muistimme syvyyksissä, ja ne yhdistävät meidät siihen toivoon, että joskus olemme taas kotona.

Suuren Arcanan ymmärtäminen ei ole helppoa. Kun saat eteesi Suuren Arcanan kortin, pakka esittää Sinulle vaikean kysymyksen. Mitä tällainen arkkityyppi, joka yhdistää kaksi jopa vastakkaisilta näyttävää asiaa, tarkoittaa Sinun tarinassasi? Oletko ”Taikuri”, mitä pelottava ”Kuolema” tarkoittaa juuri nyt?

Hyppää tänään illalla Tarot liveen mukaan 

Tervetuloa tuttuun aikaan uuteen Paratiisin Puut-verkkokurssin livelähetykseen: Suuri Arcana, Ihmiskunnan Tarina joka sisältää Ihmiskunnan Tarinan kaikki arkkityypit.

Aloitamme varsinaisen Suureen Arcanaan liittyvän kurssijakson klo 19.00, mutta pölisemme hauskoja jo 18.30 alkaen. Olet siis tervetullut mukaan Astron Youtube kanavalle milloin tahansa. 

https://www.youtube.com/channel/UCnPL4WBq8HXR4aqVw-yteGQ

Noin klo 20.00 siirrymme kyselytunnille ZOOM:n puolelle. Zoom:n kyselytunti on käytössä vain kurssin ostaneille henkilöille. Samalla päättyy Youtube striimi.

HUOMIO: Illan tallenne jää vain Tarot Paratiisin Puut kurssilaisten käyttöön.

Tervetuloa mukaan!

Timo & Seppo

Palaa Timo Kalliokoski blogi hakemistoon

Tästä Seppo Tanhua blogi hakemistoon

Tästä Johanna Vilén blogi hakemistoon

Tästä Arto Virtanen blogi hakemistoon

Tästä Virpi Karjalainen blogi hakemistoon

Tästä Jenniemilia Demus blogi hakemistoon

Tästä Hanna Lindström blogi hakemistoon

Tästä Evgenia Nyyssölä blogi hakemistoon

Tästä Anne Sundell blogi hakemistoon

Tästä Janne Laakso blogi hakemistoon

Tästä Margie Marketta Mylläri blogi hakemistoon

Tästä Irene Länkinen blogi hakemistoon

Tästä Esa Hyppönen blogi hakemistoon

Tästä Talvetar blogi hakemistoon

Tästä Tiina Tolvanen blogi hakemistoon

Hallitse postituslistan asetuksia / Liity postituslistalle

Timo Kalliokoski

Astrologinen tieni on ollut pitkä ja kulkenut monien mielenmaisemien läpi.

Tähtipoikana, ikuisena uteliaana lapsena, olen kysellyt tyhmiä koko tämän matkan ajan ja päätynyt Astrosofiaan. Tämä astrologian suunta edustaa länsimaissa harvinaista sideeristä astrologiaa ja pohjaa ikivanhaan tähtiviisauteen, joka meidän on löydettävä uudelleen ja uutena. Tähtipoika tutkii, meditoi, ja kirjoittaa. Pyynnöstä teen myös omanlaisen tulkinnan Sinulle.

www.leveetaelamaa.com

Timo Kalliokoski

Kommentit


lue lisää- {{comment.name}} / {{formatDate(comment.updated_at)}}lue lisää

- {{reply.name}} / {{formatDate(reply.updated_at)}}

Ilmoita ylläpidolle


Vastaa tähän kommenttiin ( {{ comment.replyComments.length }} vastaus. vastausta. )

Piilota

Viestin lähetys onnistui
Viestin lähetys epäonnistui. Kokeile uudestaan
Lisää puuttuva tieto
Tämän tilin lähettämistä kommenteista on tullut liian paljon raportteja. Kommenttien lähetys on väliaikaisesti pois käytöstä.
Odota hetki ...
Kommentoi kirjoitusta

Viestin lähetys onnistui
Viestin lähetys epäonnistui. Kokeile uudestaan
Lisää puuttuva tieto
Tämän tilin lähettämistä kommenteista on tullut liian paljon raportteja. Kommenttien lähetys on väliaikaisesti pois käytöstä.
Odota hetki ...