Onnea, terveyttä, rahaa ja rakkautta?

Vesi-Tiikerin vuosi 2022

Kiinalainen vuosihoroskooppi 2022

Liity postituslistalle, niin lähetän sinulle kiinalaisen vuosihoroskoopin kaikista 12 horoskooppimerkistä.

Lähetin e-kirjan sähköpostiisi.
Tarkista osoite, se vaikuttaisi olevan puutteellinen.
Odottamaton virhe tapahtui. Kokeile hetken kuluttua uudestaan.


Odota hetki

Antamalla sähköpostiosoitteesi liityt postituslistalle ja saat Kiinalaisen vuosihoroskoopin 2022. Postituslistalta pääset pois yhdellä klikkauksella. Sähköpostiosoitettasi ei anneta eteenpäin.


Sisään

Astrokalenteri

Astrokauppa

Astro Akatemia
Kirjaudu sisään

Uusi käyttäjä? Rekisteröidy tästä.

Virpi Karjalainen

Virpi Karjalainen

1.6.2021

vieraskirjoitus:

Pimennysten välimaastossa

Elämme pimennysten välistä kesäaikaa. Voisi myös sanoa, että elämme jonkinlaista vuoden 2021 ”keskiaikaa”, jolloin olemme vielä vähän pimennossa monenkin tulevaisuuden asian suhteen. Toukokuinen täydenkuun täyspimennys ja kesäkuun osittainen auringonpimennys sekoittavat hetkeksi pakan ja saattavat antaa välähdyksenomaisia oivalluksia, jonkinlaisen uuden suuntavaiston. Silmämme, oman kehomme auringot, suljetaan hetkeksi täysin, jotta voimme nähdä uuden valon kirkkaammin. Juhannukseen mennessä se uusi näkökyky on luultavasti kirkkaimmillaan näiden pimennysten suhteen, mutta työstämme nyt alkaneita teemoja seuraaviin saman sarjan pimennyksiin asti, eli ainakin marras-joulukuun taitteeseen asti.

Erityisesti Kaksosten ja Jousimiesten elämä (sekä aurinko- että nousumerkkisenä) voi nyt olla muutosherkässä tasapainottelun vaiheessa, sillä nuo merkit ovat pimennysten akselilla, toisiinsa tiiviisti kytkeytyneenä. Kun yhdessä merkissä räpsytellään valoja päälle ja pois, se tuntuu myös vastamerkissä, eli oppositiossa. Oletko sinä jo katsonut, mitä omalla kartallasi tapahtuu, eli mikä alue elämässä ikään kuin pimenee hetkeksi, ja mikä saa lisävalaistusta uusin silmin?

Täyspaussi ja uudelleenbuuttaus

Viime viikolla täysikuu Jousimiehessä pistettiin hetkeksi täyspaussille, jolloin Aurinko pääsi puolestaan paremmin loistamaan. Ensi viikolla 10. kesäkuuta käy päinvastoin, silloin Kaksos-Aurinko jää hetkeksi pimiön puolelle auringonpimennyksen aikaan. Kuun ja Auringon vuoropuhelu käynnistyy tällaisina aikoina alitajunnassamme, eikä koskaan tiedä mitä sieltä pulpahtelee tietoiseen pintaan asti.

Kuunpimennyksen ajatellaan liittyvän luopumiseen ja ihmisen sisäiseen tunneperäiseen prosessointiin, kun taas auringonpimennyksen tarkoitus on konkreettisesti käynnistää jotain uutta. Silloin painetaan starttinappulaa, ikään kuin buutataan kone uudestaan. Kuunpimennys saattaakin olla kuin ihmiskoneen laittamista hetkeksi telakalle. Kone sammutetaan hetkeksi, jotta se sitten uudelleenkäynnistettäessä toimisi paremmin. Prosessi on herkkä, eikä koskaan tiedä menettääkö vahingossa jotain tiedostoja. Ihmisen elämässäkin uudelleenkäynnistys voi aiheuttaa sen, että jokin kansio sulkeutuu kokonaan, tai jokin ohjelma on liian vanha toimiakseen enää ollenkaan uusilla asetuksilla, näissä korkeammissa värähtelyissä. Joskus taas menee koko kone vaihtoon, kun tulee täystilttaus. Silloin on hetken ajan kaikki sekaisin, ja mieli pimeänä, kun mikään ei toimi totutulla tavalla.

Eräänlainen uudelleensyntymä

Itse odotin täydellistä kuunpimennystä jännittyneessä, kaksosmaisen levottomassa ja mentaalisesti sähköisessä ilmapiirissä, jossa oli vaikea keskittyä mihinkään kovin pitkäksi aikaa. Olin todennut, että kuunpimennys osui askendentilleni, eli nousumerkin kohdalle. Askendentti on yksi voimakkaimpia kohtia kartalla. Se on juuri se uudelleensyntymisen piste, kun horisontissa ”tipahdamme taivaalta” maankamaralle, uuteen ihmiselämään. Ensimmäisessä astrologisessa huoneessa, ikään kuin karttamme lapsuudessa, otamme maallisen, kehollisen muodon ja alamme rakentaa persoonaamme tätä elämää varten. Meistä, sielukollektiivista, tulee yksilö, minä, joka alkaa toteuttaa omaa tehtäväänsä.

Kun tämä herkkä persoonan piste kartalla hetkeksi sammutetaan ja sitten käynnistetään uudelleen, ei oikein voi tietää millaisena ihmisenä sitä seuraavaksi herää. Ei myöskään voi tietää, kuinka kauan nyt alkava uudistusprosessi ihmisessä kestää. Tuleeko minusta nyt jotain kokonaan uutta, luonko nahkani täysin uusiksi?

Koska valmiita vastauksia ei ole, on vain liikuttava muutoksessa mukana, ja katsottava minne virta vie. Ja kuunpimennyksen ollessa kyseessä, Kuu nimenomaan vaikuttaa meissä oleviin vesiin, niin konkreettisesti kehossa kuin metaforisesti ihmisen sisäisten tunnevirtojen kautta. Kuulla onkin uskomatonta voimaa muuttaa meitä syvällisesti.

Tuntuuko jossain vai eikö tunnu?

Kuun- ja auringonpimennykset eivät välttämättä silti tunnu missään, jos ne eivät aktivoi omalla kartalla mitään akseleita, kuvioita tai planeettoja. Silloin saattaa ajatella, että mistä nuo muut nyt oikein kohkaavat, että kuu kuin kuu, aurinko kuin aurinko, olivat ne sitten pimeänä tai valaistuna. Mutta kaikella on oma merkityksensä ja tarkka ajoituksensa, vaikka me itse emme sitä sillä hetkellä ymmärtäisi.

En minäkään aiemmin osannut millään tavoin yhdistää näitä taivaan tapahtumia omaan elämääni, ennen kuin omassa merkissäni vuorostaan pimeni ja ”joku sammutti valot”. Vaikutus oli järisyttävä, kuin luudalla olisi lakaistu puolet elämästä pois – se maskuliininen puoli siitä sängyn toiselta laidalta. Ja samalla kun jotain otettiin pois, jotain myös annettiin tilalle. Minä sain henkisen uudelleenkäynnistyksen, ikään kuin hätäelvytyksen, ja siitä käynnistyneen luovuuden ja sisäisen kehityksen pikastartin. Siihen kuitenkin tarvittiin sytytysnesteeksi annos kipua, eli kyyneliä ja tuskanhikeä.

Onneksi kaikki pimennykset eivät vaikuta meihin yhtä voimakkaasti. Emme jaksaisi uudistua perusteellisesti joka ikinen vuosi, käydä kaikkea karmaa kerralla läpi. Saamme siis hetken hengähtää meitä aktivoivien pimennysten välillä ja työstää itse omia ongelmiamme eteenpäin. Jos emme kuitenkaan pääse puusta pitkälle, universumi tarjoaa siihen vähän työntöapua. Mitä vastahakoisampi on tekemään elämässään niitä kaikkein tärkeimpiä aloituksia ja lopetuksia, sen kovemmalla kouralla taivaan valot meitä ohjaavat. Sitä voisi sanoa vaikka karmalliseksi oppiläksyksi. Välillä voi tulla kovaakin laiskanläksyä ja korvatillikka kaupanpäälle. Siitä tietää, että ”tarttis varmaan tehrä jottai.” Aina voimme edes jonkinlaisen muutoksen tehdä, omaan vapaan tahdon avulla. Ei kaikkia vastauksia ole lukittu valmiiksi.

Sinäkö se oot?

Seuraava taivaallinen tälli, eli auringonpimennys 10.6.2021 Kaksosissa 20 astetta, on aloitusten aikaa. Kannattaa vilkaista mihin kohtaan omaa karttaa se osuu, ja mitä planeettoja ja aspekteja tuossa omassa Kaksosten huoneessa on. Itselläni auringonpimennys osuu 7. huoneeseen, tärkeimpien ihmissuhteiden huoneeseen. Jos kuunpimennyksen vastuulla on vedellä verhoja kiinni vanhoille näkymille, niin auringonpimennyksen pitäisi aloittaa pimeän yön jälkeen uusi päivä vetämällä verhot puolestaan auki. Tuleeko elämääni nyt uusi läheinen ihminen tai jokin uusi kumppanuussuhde? Ihmissuhteiden huoneessa ei ole enää kyse pelkästään minusta, vaan niistä ihmisistä, joiden kanssa tätä elämää jaan. Vierelle voi siis tulla joku ”sinä”.

Uusien sävelien aika

Pimennykset täräyttävät jotain uutta ja ihmeellistä sisään elämämme ovista ja ikkunoista – tai sitten ne putsaavat jotain vanhaa ja epärelevanttia elämästämme pois. Se, että jostain pitäisi luopua, on aina pelottava ajatus ihmismielelle, joka mieluummin takertuu vanhaan ja sinnittelee siinä. Mutta miten se uusi, jota niin kovasti haikaillaan saapuvaksi, voi koskaan alkaa, jos vanhaa ei irroteta tiukasti takertuvista näpeistä pois?

Universumilla on tapana siivoilla elämäämme sieltä, minne emme itse yllä, tai mitä kieltäydymme näkemästä. Kun olemme lakaisseet vuosien mittaan maton alle niin paljon tavaraa, että istumme jo melkein katonrajassa tuon valtavan käsittelemistä ja rehellistä kohtaamista vaativan kasan päällä, niin väistämättä eteen tulee jonkinlainen astrologinen kohtalon tulva, joka vie kaiken mennessään. Sattumasta harvemmin on kyse, sillä sanotaanhan, että se on laiskan miehen selitys elämän tapahtumille. Ei maailmankaikkeus operoi sattumien kautta, vaan kaikki on tarkkaan orkestroitu, ja jos emme jostain syystä itse suostu soittamaan samaa partituuria kuin kosminen orkesteri, niin meidän edestämme, siltä omalta nuottitelineeltä, napataan vanhat nuotit veke, ja isketään uudet tilalle. On aika soittaa uusia säveliä – vanhat on jo kuultu.

Kosminen näkökyky

Kun omalle syntymäkartalle osuu kuun- tai auringonpimennys johonkin oikein makeaan (kipu)pisteeseen, esimerkiksi juuri akseleille (AC – DC, MC – IC), Kuun ylä- tai alasolmulle, Auringon kylkeen, Pluton pelikaveriksi tai jotain muuta mukavaa, niin saatamme väkisinkin parahtaa. En ole valmis luopumaan tästä, enkä ainakaan ole valmis aloittamaan alusta, sanoo silloin pieni pelkuri, joka meidän kaikkien sisällä asuu. Se pieni pelkuri ei halua kehittyä, sillä se tietää vaistomaisesti, että kehitys aiheuttaa kipua. Ja kipu aiheuttaa kehitystä.

Mutta jospa se kivun parahduksena alkanut ääni kurkussamme muuttuukin lopulta nautinnolliseksi huokaukseksi, kun päästämme tiukan otteemme irti ja saamme mahdollisuuden aloittaa aivan alusta? Se on kuin kireä ja kipeä lihas, joka pingottaa, ja tuntuu ihanan helpottavalta saada se vihdoin sulamaan ja venymään taas pituutta.

Jos pimennykset triggeröivät juuri nyt sinun omaa karttaasi, on seuraava puolivuotisjakso kriittistä aikaa. Kannattaa olla hereillä ja ennen kaikkea itselleen rehellinen. Minkä on aika päättyä, sinussa, suhteissasi tai ympäristössäsi? Ja minkä on nyt aika alkaa ja käynnistyä, herätä kuin luonto uuteen kesään?

Jos et millään sitä itse näe, vaan arvuuttelet elämäsi suuntaa ja kaikkia sen mahdollisuuksia, niin luota siihen, että kosmiset voimat käynnistävät asioita elämässäsi oman aikataulunsa mukaan. Tuon isomman kokonaisuuden näkökykyyn voi aina luottaa.

Omaa karmallista viitekehystäsi voit tutkia myös Sisäinen Soturi -tulkinnan kautta. Se antaa vinkkejä siitä, mitkä asiat tässä elämässä on nostettu osaltasi auringon valoon työstettäviksi, ja millä elämänalueilla on puolestaan vähän himmeämmät valot. Sisäiseksi Soturiksi pääset tilaamalla tulkinnan tästä.

Terveisin

Virpi Karjalainen

Palaa Virpi Karjalainen blogi hakemistoon

Tästä Seppo Tanhua blogi hakemistoon

Tästä Maiju Palin blogi hakemistoon

Tästä Timo Kalliokoski blogi hakemistoon

Tästä Johanna Vilén blogi hakemistoon

Tästä Jenniemilia Demus blogi hakemistoon

Tästä Evgenia Nyyssölä blogi hakemistoon

Tästä Anne Sundell blogi hakemistoon

Tästä Janne Laakso blogi hakemistoon

Tästä Margie Marketta Mylläri blogi hakemistoon

Tästä Esa Hyppönen blogi hakemistoon

Tästä Talvetar blogi hakemistoon

Tästä Mestari Harun blogi hakemistoon

Hallitse postituslistan asetuksia / Liity postituslistalle

Virpi Karjalainen

Olen Virpi Karjalainen, tulilohikäärme ja kolminkertainen vesitiikeri. Olen luova ja värikäs tyyppi, joka kulkee omia polkujaan eteenpäin. Maaenergia pitää minut vahvasti jalat maassa. Lohikäärme ja tiikeri pitävät huolen siitä, että pääni sisällä käydään tiukkoja debatteja, kyseenalaistetaan sääntöjä ja suhtaudutaan elämään yhtäaikaa huumorilla ja hartaalla vakavuudella. 

fengshuiaskeleita@gmail.com   +358 50 5499315

 

Virpi Karjalainen

Kommentit


lue lisää- {{comment.name}} / {{formatDate(comment.updated_at)}}lue lisää

- {{reply.name}} / {{formatDate(reply.updated_at)}}

Ilmoita ylläpidolle


Vastaa tähän kommenttiin ( {{ comment.replyComments.length }} vastaus. vastausta. )

Piilota

Viestin lähetys onnistui
Viestin lähetys epäonnistui. Kokeile uudestaan
Lisää puuttuva tieto
Tämän tilin lähettämistä kommenteista on tullut liian paljon raportteja. Kommenttien lähetys on väliaikaisesti pois käytöstä.
Odota hetki ...
Kommentoi kirjoitusta

Viestin lähetys onnistui
Viestin lähetys epäonnistui. Kokeile uudestaan
Lisää puuttuva tieto
Tämän tilin lähettämistä kommenteista on tullut liian paljon raportteja. Kommenttien lähetys on väliaikaisesti pois käytöstä.
Odota hetki ...