Ilmainen Vuosi 2024 e-kirja

Vuosihoroskooppi

Liity postituslistalle, niin lähetän sinulle vuosihoroskoopin kaikista 12 horoskooppimerkistä.

Lähetin e-kirjan sähköpostiisi.
Tarkista osoite, se vaikuttaisi olevan puutteellinen.
Odottamaton virhe tapahtui. Kokeile hetken kuluttua uudestaan.


Odota hetki

Antamalla sähköpostiosoitteesi liityt postituslistalle ja saat Vuosi 2024 -PDF-horoskoopin. Postituslistalta pääset pois yhdellä klikkauksella. Sähköpostiosoitettasi ei anneta eteenpäin.

Liittymällä hyväksyt postituslistan tietojensiirtokäytäntömme.


Sisään

Astrokalenteri

Astrokauppa

Astro Akatemia

Tutki karttoja
Kirjaudu sisään

Uusi käyttäjä? Rekisteröidy tästä.

Virpi Karjalainen

Virpi Karjalainen

4.5.2021

vieraskirjoitus:

Auringonpaluu vie luovuuden valokeilaan

Auringonpaluuvuoteni käynnistyi helmikuussa, ja nyt toukokuussa on tullut aika tarkistaa omaa suuntaa uudelleen, kuin parhahiksi kesän kynnyksellä. Olenko oikeilla ulkoilureiteillä vaiko sisäisillä sielunpoluilla? Auringonpaluukartta kädessä tietää paremmin, että olisiko nyt tehtävä pieni korjausliike, ettei eksyisi kesken jännän matkan.

Monesti ”silmät kiinni, pelti auki” tuntuu olevan ihmisen tapa edetä vauhdikkaasti vuosi vuodelta. Jos uskaltaa raottaa vähän silmiä, niin saattaa nähdä, mitä onkaan tekemässä ja minne päin on oikein menemässä. Auringonpaluu onkin kuin tuo pakollinen vuosittainen tarkistuspiste, joka hetkeksi pysäyttää paikoilleen miettimään omaa motiivia. Kun vuoden määränpää taas kirkastuu, voi matka jatkua ilman pahempia suonsilmäkkeitä tai reitiltä eksymisiä.

Siisti juttu

Omassa AP-kartassani Neitsyt nousee tänä vuonna askendentille. On siis syytä kiinnittää huomiota omaan kriittisyyteen. Luulen, että kaikki, mikä nyt ärsyttää muissa, ärsyttääkin eniten juuri itsessä. Kriittisyyttä omia ja muiden valintoja kohtaan pitäisi annostella kuin suolaa, hippusellinen. Niin liika kritiikki kuin suolakin alkaa vain turvottaa ja tuo pahan olon. On hyvä ottaa vuoden lähtökohdaksi armollisuus, sillä kaikkihan tekevät kuitenkin aina parhaansa.

Neitsyet ovat kriittisen silmän lisäksi tunnettuja siisteydestä, väsymättömästä pilkunviilaamisesta ja ikuisesta tiedonhalusta. Tunnen Neitsyitä, jotka rakastavat puhtautta niin paljon, että siivoavat toistenkin koteja (sitten on se oma alalukunsa Neitsyitä, jotka eivät siisteydestä niin piittaa. He ovat niitä toisinajattelevia Neitsyitä). Luulen, että minunkin pitäisi taas siivota, luututa ja jynssätä ne paikat kodissani, jotka keräävät likaa, sekä ne paikat omassa päässäni, jotka keräävät matalaa energiaa. Sanotaanhan, että kirkkaat ikkunat auttavat näkemään taas paremmin niin sisälle itseen kuin kauemmaskin kadulle. Ja jos lattioilla pyörii pölypalleroita, on omassa energiassakin vähän tunkkaista.

Luulen kuitenkin, että kun Auringonpaluuvuosi osuu Neitsyen nousumerkkiin, ei ole niin väliä sillä, että käyttääkö siivotessa Viledaa vai Siniä. Kodin siivous on pikkujuttu verrattuna siihen, että pitäisi saada puhdasta jälkeä aikaan sisäisessä maailmassaan. Neitsytvuosi ehkä kertookin minulle, että moppaa sitä mennyttä nyt menemään ja järjestele ajatuksiasi uuteen uskoon. Tee asioita puhtaalla motiivilla, niin saat puhtaan omantunnon.

Neitsytvuosi saattaisi siis olla kuin ryhtiliike liian monien vappumunkkien jälkeen. Kun on ensin visioinut serpentiinistä sateenkaaria taivaalle, Neitsyt käskee siivoamaan ne jo pois ja palaamaan työn touhuun. Neitsytmerkki arvostaa arkirutiineja, säännönmukaista etenemistä ja tarkkoja suunnitelmia. Itse taas tunnen vetoa olla kuin luova säveltäjä, joka improaa partituurit vasta h-hetkellä inspiraation iskiessä. Voikin olla vaativaa elää tämä vuosi omassa korvassa koko ajan nipottavan Neitsyen kanssa.

Lisää opinnälkää ja tiedonjanoa

Mutta ei Auringonpaluukartta koskaan vain yhden horoskooppimerkin varassa pyöri. Täytyy katsoa muitakin merkkejä, ja kokonaisuutta, vasta sitten alkaa hahmottua, mikä on vuoden tärkein sanoma.

Merkurius korostuu karttani lähes tärkeimmäksi tekijäksi, osuessaan sekä Neitsyen kautta askendentille että Kaksosten kautta MC:lle, ja se taas lupaa uutta intoa opiskella ja oivaltaa. Kurssi kurssin perään ja kirja toisensa kaverina on kieltämättä houkutellut minua puoleensa, ja nyt tuntuukin, että tieto ja taito on se, johon kannattaa panostaa ja omat lanttinsa kuluttaa. Se on kuin sielunruokaa, jolla nyt tyydytän elämännälkääni.

Merkurius ohjaa avartamaan aivoja ja tekemään sinne tilaa uusille aluevaltauksille. Omalla kohdallani tämä kaikki kytkeytyy astrologiaan. Jos aiemmin sanoin jollekin opintokokonaisuudelle Ei vielä, niin nyt sanon Kyllä kiitos.

Tätä Auringonpaluutulkintakin selkeästi sanoo:

Tulet löytämään juuri ne tahot ja ihmiset, joiden avulla pääset porautumaan syvemmälle sinua ammatillisesti kiinnostaviin asioihin. Mitä vahvemmin olet valmis sitoutumaan uusien taitojen ja valmiuksien kehittämiseen erilaisten kurssien tai vain uudenlaisten haasteiden välityksellä, sitä upeammaksi tulee työtilanteesi tämän vuoden aikana muodostumaan. Sinun on tiedettävä hyvinkin tarkasti, mihin milloinkin kohdistat mielenkiintosi, jotta kosminen virtaus pääsee huuhtelemaan vanhentuneet mallit kokonaan pois ammatillisesta elämästäsi.      Tulet parhaimmassa tapauksessa tuottamaan tämän vuoden aikana sellaista tietoa ja viisautta, joka palvelee laajempaa henkistä kehitystä juuri sinun edustamallasi alalla.                

Vain omat ajankäytölliset ja itsekurilliset rajani ovat esteenä kaiken tuon uuden tiedon omaksumiselle ja ammatilliselle kehittymiselle. Pelkään kuitenkin samalla, etten tee tarpeeksi, etten opiskele tarpeeksi usein, tarpeeksi kauan, tarpeeksi tarpeeksi tarpeeksi... Mutta sitten muistutan itseäni siitä upeasta totuudesta, että kaikki tapahtuu ajallaan, juuri oikeaan aikaan. Minä teen oikeita asioita, juuri oikealla hetkellä. Sille on syynsä, miksi en aiemmin opiskellut lisää tai enemmän tai ahkerammin. Koska se oikea hetki odotti juuri tässä Auringonpaluuvuodessa. Voin siis olla levollisin mielin. Jos vain malttaisin!

Tasapainoilusta tasapainoon

Auringonpaluukarttani on oikeastaan viidennen ja kuudennen huoneen riemujuhlaa, kuten voit itsekin oheisesta karttakuvasta huomata. Kuudennessa huoneessa herätellään työmotivaatiota ja oman terveyden hellimistä. Siellä on lempeää Kuun ja Neptunuksen energiaa Kaloissa, sekä Cereksen ruokkiva rinta. On siis aika kasvattaa jotain kuin äidin hellässä povessa, jotain upeaa, rakkaudellista ja tasapainoista. Työn, terveyden ja arkihuoneen ollessa näin lempeissä, omaa hyvinvointia ruokkivissa energioissa, ei tarvitse repiä eikä painaa niska limassa, vaan voi kasvattaa uutta orastavaa alkua kuin kohdun suojissa.

Tasapaino on työteliäässä kuutoshuoneessa muutenkin aina avainasemassa, ja sisäinen tasapaino tuottaa tasapainoisia tuloksia niin työelämässä kuin terveydessä. Tiedän hyvin, mitä tasapainoton itsensä uhraaminen työn alttarille saa aikaan. Ihminen menee silloin ihan vinksin vonksin, ja sen jälkeen kaikki menee elämässä heikun keikun. Terveyskin saattaa sanoa tööt, ja sitten heti perään riks raks poks. Ammatillisissa asioissa on sujuvuutta vain, jos se ei tapahdu yksityiselämän tai terveyden kustannuksella, vaan niiden avustuksella. Tämä on kuutoshuoneen tärkeä viesti meille kaikille, ja aina yhtä ajankohtainen.

Vitosvaihde päälle

Viitoshuoneeni saa puolestaan tänä vuonna paistatella Auringon kaikenkattavassa valossa. Sen valokeilasta löytyvät myös Merkurius, Venus, Pallas Athene sekä Jupiter ja Saturnus. Kaikki nämä planeetat ovat tulleet katsomaan, mitä oikein saisinkaan aikaiseksi, jos vaan antaisin sisäiselle lapselleni luvan leikkiä omalla luovuudellaan. Nyt legopalikat, sanaleikit ja barbiet esiin! Jopa Ken saattaa tulla vieraisille, niin hyvältä tuo viitoshuoneen rakkauden ja luovuuden leikkipaikka tänä vuonna näyttää. Luovuushan on rakkauden teko itseä kohtaan, ja rakkaus taas on yhteistä luovuutta. En taida sitä paremmin enää osata sanoa.

Saturnus pitää huolen siitä, että jotain konkreettista luovuuden ja rakkaudellisuuden ulostuloa pääsee myös tapahtumaan. Saturnus ei jaksa katsella ikuista lillumista unelmien hattaraisella pilvellä, vaan se halua nähdä tuloksia, nyt ja heti. Ihan kuin karttani kertoisi, että otapa unelmien laidasta vihdoin kiinni ja hilaa itsesi niiden päälle. Omasta missiosta – ja unelmista – on tehtävä totista totta, mutta ei liian totisesti, vaan sisäisen, suorastaan lapsellisen riemun kautta.

Luovuuden bilehile

Karttani viitoshuoneessa on siis tänä vuonna varsinaiset kemut käynnissä ja haluan sinne itse mukaan! En (Neitsyt)emännäksi, joka siivoaa tuskastuneesti muiden jättämiä jälkiä, vaan bilehileeksi tanssilattialle, joka nauttii joka hetkestä diskopallon alla. Aurinko on tuo diskopallo, Jupiter on DJ ja Saturnus kyllä kertoo, milloin on aika lähteä kotiin, viimeisten hitaiden jälkeen (”teille ei enää tarjoilla”). Venus taitaa olla silloin jo kainalossa, ja Merkurius kuiskaa runollisesti korvaan, meille vai teille.

Pallas Athene muistuttaa, kuin ovella vartioiva järjestysmies, että tämä blogiteksti ei ole vielä ihan täysin valmis, että jospa jatkaisimme matkaa turvallisesti eteenpäin, kiitos ja hyvää yötä. Sisäiselle lapselleni se iskee ovella kuitenkin silmää. Jatka samaan malliin, kid, ja nähdään pian taas luovuuden tanssilattialla, sanojen ilotulituksessa.

Summa summarum...

Pääsin karttani tulkinnassa vasta alkuun, mutta taitaa olla kaiken kaikkiaan edessä vuosi, jolloin on syytä ottaa itsestä täydet tehot irti luovuuden saralla. Tiedän, että joskus tehokkainta on kuitenkin olla hetki tai toinenkin hiljaa paikoillaan, ja kuunnella, kuinka sieltä jostain omista syvyyksistä kumpuaa koko ajan voimakkaammin esiin se piilossa ollut tekemisen ilo ja luovuuden pärinä, se oma missio ja määränpää, jonka eteen haluaa kaikkensa antaa.

Pitäisiköhän laittaa oma rima tänä vuonna niin korkealle, että voi vain kävellä sen ali pystypäin, helposti, turhia huhkimatta ja huolehtimatta? Suorastaan limboten ja iloisesti bailaten?

Ehkäpä tämän vuoden motoksi voisinkin itselleni muotoilla: Ilon ja viitoshuoneen kautta kohti luovuuden huippuja.

PS: Jos tämä minun vuosikarttani tutkiminen herätti sinussa uteliaisuutta omaa Auringonpaluuvuottasi kohtaan, niin vielä ehdit tilata kaksi karttaa yhden hinnalla. Saat molemmat itsellesi käyttöön, tälle ja ensi vuodelle, jos sinulla ei ole juuri nyt omaa Auringonpaluutulkintaa voimassa.

Aurinkoisin terveisin,

Virpi Karjalainen

Palaa Virpi Karjalainen blogi hakemistoon

Tästä Seppo Tanhua blogi hakemistoon

Tästä Timo Kalliokoski blogi hakemistoon

Tästä Johanna Vilén blogi hakemistoon

Tästä Arto Virtanen blogi hakemistoon

Tästä Jenniemilia Demus blogi hakemistoon

Tästä Hanna Lindström blogi hakemistoon

Tästä Evgenia Nyyssölä blogi hakemistoon

Tästä Anne Sundell blogi hakemistoon

Tästä Janne Laakso blogi hakemistoon

Tästä Margie Marketta Mylläri blogi hakemistoon

Tästä Irene Länkinen blogi hakemistoon

Tästä Esa Hyppönen blogi hakemistoon

Tästä Talvetar blogi hakemistoon

Tästä Tiina Tolvanen blogi hakemistoon

Hallitse postituslistan asetuksia / Liity postituslistalle

Virpi Karjalainen

Olen Virpi Karjalainen, tulilohikäärme ja kolminkertainen vesitiikeri. Olen luova ja värikäs tyyppi, joka kulkee omia polkujaan eteenpäin. Maaenergia pitää minut vahvasti jalat maassa. Lohikäärme ja tiikeri pitävät huolen siitä, että pääni sisällä käydään tiukkoja debatteja, kyseenalaistetaan sääntöjä ja suhtaudutaan elämään yhtäaikaa huumorilla ja hartaalla vakavuudella. 

fengshuiaskeleita@gmail.com   +358 50 5499315

 

Virpi Karjalainen

Kommentit


lue lisää- {{comment.name}} / {{formatDate(comment.updated_at)}}lue lisää

- {{reply.name}} / {{formatDate(reply.updated_at)}}

Ilmoita ylläpidolle


Vastaa tähän kommenttiin ( {{ comment.replyComments.length }} vastaus. vastausta. )

Piilota

Viestin lähetys onnistui
Viestin lähetys epäonnistui. Kokeile uudestaan
Lisää puuttuva tieto
Tämän tilin lähettämistä kommenteista on tullut liian paljon raportteja. Kommenttien lähetys on väliaikaisesti pois käytöstä.
Odota hetki ...
Kommentoi kirjoitusta

Viestin lähetys onnistui
Viestin lähetys epäonnistui. Kokeile uudestaan
Lisää puuttuva tieto
Tämän tilin lähettämistä kommenteista on tullut liian paljon raportteja. Kommenttien lähetys on väliaikaisesti pois käytöstä.
Odota hetki ...