Ilmainen Vuosi 2024 e-kirja

Vuosihoroskooppi

Liity postituslistalle, niin lähetän sinulle vuosihoroskoopin kaikista 12 horoskooppimerkistä.

Lähetin e-kirjan sähköpostiisi.
Tarkista osoite, se vaikuttaisi olevan puutteellinen.
Odottamaton virhe tapahtui. Kokeile hetken kuluttua uudestaan.


Odota hetki

Antamalla sähköpostiosoitteesi liityt postituslistalle ja saat Vuosi 2024 -PDF-horoskoopin. Postituslistalta pääset pois yhdellä klikkauksella. Sähköpostiosoitettasi ei anneta eteenpäin.

Liittymällä hyväksyt postituslistan tietojensiirtokäytäntömme.


Sisään

Astrokalenteri

Astrokauppa

Astro Akatemia

Tutki karttoja
Kirjaudu sisään

Uusi käyttäjä? Rekisteröidy tästä.

Seppo Tanhua

Seppo Tanhua

27.12.2020

Vapauden hinta 2021

Vuosi 2020 on muuttanut maailman erilaiseksi kuin kukaan olisi voinut vuosi sitten uskoa. Koko maailmassa ja myös Suomessa on menossa sisällissota maskillisten ja maskittomien, rokotettavien ja rokottamattomien välillä. Tiedemiehet, lääkärit, hoitajat ja poliitikot ovat jakautuneet kahteen toisiaan vastaan taistelevaan leiriin. Sananvapaus on ajettu uskomattomaan rotkoon ja perheet hajoavat täysin tarpeettomiin riitoihin asioista, jotka potkivat rakkautta päähän mennen tullen ja palatessa. Mitä on luvassa vuonna 2021? Siitä juttelevat Seppo ja Arto. 

Välillä on vaikea käsittää, miten tällainen tilanne palvelee henkistä kehitystä ja kohoamista toiseen ulottuvuuteen. Useammin vaikuttaa, että putoamme sinne alempiin ulottuvuuksiin. Silti uusi päivä koittaa aina uudelleen ja aurinko nousee taivaalle. Elämä on kuitenkin aina ollut samanlaista taistelua milloin minkäkinlaisten vitsausten, sotien, lunnonmullistusten ja tautien kanssa. Tekninen kehitys tuo tullessaan uusia haasteita ja toisenlaista elämää.

Mytologioiden, Raamatun, Maya-astrologian ja lukuisien muiden ennustusten mukaan olemme tärkeällä vedenjakajalla, joka siirtää ihmiskunnan jälleen kerran uuteen alkuasetelmaan. Peli on alkamassa uudelleen ja sitä parasta lähtöpaikkaa ei kukaan osaa arvata, koska sellaista ei ole olemassa. Jo Raamatun kertomuksista selviää, että vain omilla ratkaisuilla on merkitystä lopputuloksen kannalta. Jokainen lähtöpaikka on yhtä hyvä tai yhtä huono. Asema tai ammatti ei merkitse yhtään mitään.

Aina kun ihmisen elämään tulee jotain uutta, on onnistumisen kannalta ratkaisevaa, kuinka vapaasti tuolla uudella alustalla pystyy elämään. Vapaus syntyy vain oman vastuun ottamisesta ja kantamisesta. Vastuuttomuus näyttäytyy mielistelynä, nöyristelynä, imarteluna ja kiltteytenä, jotka kaikki rajoittavat armottomasti oman elämän mielekkyyttä. Tällainen käytös ruokkii esimekiksi sellaista muoti-ilmiötä kuin narsismi. Narsistiksi haukutaan ihmistä, jota pyritään manipuloimaan näillä edellä mainituilla keinoilla ja joka siitä syystä kokee (aiheellisesti) olevansa toisen (heikomman ihmisen) yläpuolella, vaikka lopulta tilanne on usein toisinpäin.

Alkoholisti tarvitsee viinaa voidakseen olla sitä mitä on. Narsisti tarvitsee aiheetonta kehumista, hyväksyntää, nöyristelyä, menettämisen pelkoa ja kohtuuttomia odotuksia ollakseen sitä mitä on. Kukaan ei ole narsisti ilman toista ihmistä, joka tarjoilee narsistin kaipaamaansa huumetta. Voidaankin hyvällä syyllä ajatella, että narsismista kärsivä on ratkaisevasti suurempi ongelman aiheuttaja kuin narsistiksi haukuttu. Molemmat roolit ruokkivat toisiaan, eikä kumpikaan ole toista suurempi syntinen oman elämänsä pilaajana.

Kun maailma muuttuu ratkaisevalla tavalla, pääset valitsemaan oman roolisi. Haluatko olla mieluummin narsisti vai narsistin uhri? Kukaan ei tietenkään halua olla kumpaakaan ja siihen on vain yksi ratkaisu: Olla oma itsensä ja ottaa täysi vastuu vain itsestään ja omista tunteistaan. Vuoden 2021 alkaessa on jokaisella edessään uusi elämä ja uudet mahdollisuudet maailmassa, jota kukaan ei vielä tunne ja jonka tulevaisuutta kukaan ei pysty ennustamaan. Miten voisi parhaiten onnistua elämään onnellista elämää putoamatta kumpaankaan edellä mainituista ikävistä rooleista?

Suosittelen katselemaan ja kuuntelemaan ajatuksella tämän "Leirinuotiolla" videon, jossa Samuli Perälä, Juho Lyytikäinen ja Katja Kivelä ovat juontajien tentissä.

Narsismi leirinuotiolla

Astrokaupan Joulutarjoukset ovat voimassa vuoden loppuun saakka.

Terveisin

astrologi Seppo Tanhua

Palaa Seppo Tanhua blogi hakemistoon

Tästä Timo Kalliokoski blogi hakemistoon

Tästä Johanna Vilén blogi hakemistoon

Tästä Arto Virtanen blogi hakemistoon

Tästä Virpi Karjalainen blogi hakemistoon

Tästä Jenniemilia Demus blogi hakemistoon

Tästä Hanna Lindström blogi hakemistoon

Tästä Evgenia Nyyssölä blogi hakemistoon

Tästä Anne Sundell blogi hakemistoon

Tästä Janne Laakso blogi hakemistoon

Tästä Margie Marketta Mylläri blogi hakemistoon

Tästä Irene Länkinen blogi hakemistoon

Tästä Esa Hyppönen blogi hakemistoon

Tästä Talvetar blogi hakemistoon

Tästä Tiina Tolvanen blogi hakemistoon

Hallitse postituslistan asetuksia / Liity postituslistalle

Kommentit


lue lisää



- {{comment.name}} / {{formatDate(comment.updated_at)}}



lue lisää

- {{reply.name}} / {{formatDate(reply.updated_at)}}

Ilmoita ylläpidolle


Vastaa tähän kommenttiin ( {{ comment.replyComments.length }} vastaus. vastausta. )

Piilota

Viestin lähetys onnistui
Viestin lähetys epäonnistui. Kokeile uudestaan
Lisää puuttuva tieto
Tämän tilin lähettämistä kommenteista on tullut liian paljon raportteja. Kommenttien lähetys on väliaikaisesti pois käytöstä.




Odota hetki ...




Kommentoi kirjoitusta

Viestin lähetys onnistui
Viestin lähetys epäonnistui. Kokeile uudestaan
Lisää puuttuva tieto
Tämän tilin lähettämistä kommenteista on tullut liian paljon raportteja. Kommenttien lähetys on väliaikaisesti pois käytöstä.




Odota hetki ...