Ilmainen Vuosi 2024 e-kirja

Vuosihoroskooppi

Liity postituslistalle, niin lähetän sinulle vuosihoroskoopin kaikista 12 horoskooppimerkistä.

Lähetin e-kirjan sähköpostiisi.
Tarkista osoite, se vaikuttaisi olevan puutteellinen.
Odottamaton virhe tapahtui. Kokeile hetken kuluttua uudestaan.


Odota hetki

Antamalla sähköpostiosoitteesi liityt postituslistalle ja saat Vuosi 2024 -PDF-horoskoopin. Postituslistalta pääset pois yhdellä klikkauksella. Sähköpostiosoitettasi ei anneta eteenpäin.

Liittymällä hyväksyt postituslistan tietojensiirtokäytäntömme.


Sisään

Astrokalenteri

Astrokauppa

Astro Akatemia

Tutki karttoja
Kirjaudu sisään

Uusi käyttäjä? Rekisteröidy tästä.

Virpi Karjalainen

Virpi Karjalainen

21.4.2020

vieraskirjoitus:

Uuden ajan pakettimatka

Kun maailma panikoi koronavirusta, kun työpaikat pantiin kiinni, kun lapset lähetettiin kotiin ja vanhukset eristettiin muista, alkoi ihmiskunnan historiassa uusi aikakausi.

Kun sain maaliskuussa tiedon, että oma työpaikkani laittaa kaikki laput luukulle, että kaikki kurssit, riennot ja kohteet, joihin olin suunnitellut meneväni, peruttiin, tapahtui jännä juttu. Piristyin silminnähden. Havahduin siihen, että olen tulevien kuukausien ajan täysin oman itseni herratar. Voin päättää jokaikisestä minuutista, jokaikisestä menosta eli nyt siis menemättömyydestä. Voin olla. Voin myös tehdä, mutta vain jos itse haluan. Nyt ei kukaan odota minulta mitään. Voin eristää itseni maailmasta, nyt siihen on vihdoin lupa, suorastaan kehotus.

Viisi viikkoa kotoiltuani olen edelleen hyvillä mielin ja luottavainen. Olen löytänyt jostain sisäisen selviytyjän, joka tietää pärjäävänsä näissä ”kenttäolosuhteissa” vielä vaikka viisi kuukautta lisää. Se varmasti selittyy osaksi sillä, että minulla on viihtyisä asunto, enkä kaipaa välttämättä muuta seuraa kuin omaani. Olen lomalla muusta maailmasta!

Nyt on syytä ajatella, että on henkisesti arjesta lomalla

Usein kaipaamme nimenomaan enemmän aikaa olla kotona, vailla paineita, vailla aikatauluja. Nyt ne paineet voikin rauhassa jättää ulko-oven taakse. Uutisia maailmalta on ihan turha katsoa joka päivä, uutisaiheet kun ei juuri vaihdu päivästä toiseen. Jospa vain unohtaisi koko jutun hetkeksi, keskittyisi omaan elämään ja sen pieniin kuvioihin. Ja kun unohtaa todellisuuden, ei anna sille pienintäkään ajatusta, voi siirtyä hetkessä jonnekin muualle, päästää itsensä ihan oikeasti henkisesti lomalle. Kun otin lomalukemista omasta kirjahyllystä, olin hetkessä ihan eri elämässä, ihan eri ihmisten pään sisällä. Se oli virkistävää, sillä joskus omat ajatukset on niin nähty ja kuultu jo. Vähän niin kuin ne uutiset nykyään.

Mieli kaipaa aina jotain muuta, kuin mitä on tarjolla

Ihmistä vaivaa se, että usein haluamme olla jossain muualla kuin siellä missä nyt olemme. Mietipä hetki. Etkö haluakin olla kiireisen työpäivän tuoksinassa jo kotona, mieluiten sängyssä suihkunraikkaana nukkumassa? Kuntosalilla toivot, että olisipa tämä rääkki jo ohi, ja pääsisi vihdoin kotiin syömään jotain hyvää. Ja nyt, kun olemme lähes kaikki kotona, haluaisimmekin olla tuolla jossain ulkona, missä tahansa muualla kuin täällä, vaikka jumpassa, kaupoissa, kirjastossa, kahviloissa, siellä työpaikallakin. Meidän pitää aina saada jotain muuta kuin mitä meillä kulloinkin on. Se on ihmisyyteen upotettu ristiriita.

Vain lomalla itse asiassa tunnemme, että nyt ollaan oikeassa paikassa, hei, nyt eletään, tätä sen aina pitäisi olla.

Tällä kertaa olemmekin nyt vähän erilaisella pakettimatkalla

kaikki omiin koteihimme pakkautuneina. Nyt pitäisi ottaa oikea loma-asenne, sillä pitkän talven jälkeen koitti vihdoin se kaivattu hetki omaa aikaa ja kevätauringon paistetta. Hei, mitäs jos asennoidutaankin tällä kertaa niin, että vietetään tämä loma täällä kotimaassa ilman sen suurempia lomapaineita. Nyt ei tarvitse kerrankin stressata itse reissaamisesta. Jää enemmän aikaa olla lomakohteessa perillä!

Kukin lomailee tietysti oman lompakkonsa sisällön mukaan, pienesti tai isosti kuten muillakin reissuilla on tapana tehdä. Joillain meistä onnekkaista on hieno huoneisto (koti), toisilla taas on käytössään kokonainen talo ympäröivine pihoineen. Lyhyemmän korren vetävät ne, joilla on yhden hengen huone ilman parveketta. Ehkä näkymäkin on suoraan parkkipaikalle. Voihan se vähän hermoja kiristää, jos ihan kaikki lomatoiveet eivät käy toteen tällä kertaa.

Lähimatkailua kotimaan kohteessa

Tässä kotimaan kohteessa hyvää on mm se, että viihtyisyyteen on panostettu vuosien varrella, sillä hotellihuoneesta löytyy kaikki elektroniset viihdykkeet ja hienoudet, on oma teevedenkeitin, mikro ja kahvikone. Kotisviitissä tyynykin on juuri oikeanlainen ja sänky tuntuu ihan omalta. Yes, mikäs sen parempaa. Makoisat unet vievät sellaisille untuvaisille höyhensaarille, joilla et välttämättä olekaan vielä käynyt.

Tätä kotimaan matkailua yhdistää se, että meillä kaikilla on lupa käyttää ”hotellin puutarhaa”, suomalaista metsää. Jos olisimme nyt sillä kaipaamallamme ulkomaan matkalla, joutuisimme vain eristyksissä tuijottamaan ikkunasta ulos, katsomaan kauniita maisemia pelkästään lasin läpi. Se vasta pettymys olisi. Ellei sitten kävisi kuin Eaglesin kuuluisassa Hotel California -laulussa: You can check in anytime you like, but you can never leave... Huh, parempi pysyä ihan vaan kotona, ettei käy köpelösti.

On aika opetella nauttimaan omasta kotihotellista

Oma pakettimatkani on toistaiseksi sujunut hyvin. Huonepalvelu on toiminut ihan kiitettävästi, olen tyytyväinen oman hotellihuoneeni varustelu- ja siisteystasoon. Päivittäisen menunkin olen voinut valita toiveideni mukaan. Hotellini kuntosalille en ole vielä jaksanut lähteä, mikähän siinä onkin, että lomalla ei jaksa rehkiä ja vahtia ihan jokaista suupalaa. Nauttimaanhan tänne on tultu. Tässä hotellissa, jonka olen kotoilulomani ajaksi varannut, on sekin hyvä puoli, että aina löytyy tekemistä, vaikka ulkona olisi kuinka kurja lomakeli tahansa.

Tiedostan kyllä, että pandemia on vakava asia, että nyt on tosi kyseessä ja ihmisiä oikeasti kuolee koko ajan. Että monen ihmisen elanto on suuri kysymysmerkki, eikä tässä varsinaisesti ole naurun paikka. En näe silti mitään syytä antautua pelolle, paniikille tai hamstrausviettien valtaan. Luotan siihen, että elämä kantaa, että ruokahuolto pelaa, ja talous elpyy, kun on sen aika. Jonkun on luotettava. 

Se, että en antaudu kollektiiviseen kauhisteluun, ei altista yhtään enempää ihmisiä tälle taudille. Itse asiassa, se saattaa pelastaa henkiä. 

Tarvitsee siis nousta tilanteen yläpuolelle

Täytyy nostaa värähtelyjä maailmanlaajuisesti. Sillä tämä on tilattu kriisi, ihan samalla lailla kuin Australian metsäpalot ja muut luonnonkatastrofit. Olemme tilanneet kaikki kriisit pitkän ajan saatossa, vuosisatojen ja -tuhansien aikana, omalla itsekkyydellämme, ihmiskuntana, ja nyt on aika sekoittaa pakkaa kunnolla.

Tulossa on uusi upea maailma. Sitä ennen täytyy vaan siivota vähän entisiä sotkuja ja aloittaa se jokaisen kotoa.

Nautitaan siis kotoilusta, tästä henkisestä lomasta ja kosmoksen tarjoamasta pakettimatkasta omaan sisimpään. Ei ole syytä antautua synkkyyteen, sillä pelko, paniikki, negatiivisuus ja kaikki niistä seuraavat taudit värähtelevät matalalla. Toivo, optimismi, kiitollisuus ja rakkaus (sekä nautinnollinen lomafiilis) värähtelevät korkealla. Niistä ei synny epäreiluja epidemioita, niistä syntyy vain parantava pandemia.

Jos oma sisukkuutesi on kriisin keskellä vahingossa kadonnut jonnekin, niin tutki sisäistä soturiasi tarkemmin. Sinunkin pintasi alta löytyy yllättävän puhdikas ritari, jolla on sielu tulessa. Tilaa oma Sisäinen Soturi -tulkintasi tästä.

Terveisin

Virpi Karjalainen

Palaa Virpi Karjalainen blogi hakemistoon

Tästä Seppo Tanhua blogi hakemistoon

Tästä Timo Kalliokoski blogi hakemistoon

Tästä Johanna Vilén blogi hakemistoon

Tästä Arto Virtanen blogi hakemistoon

Tästä Jenniemilia Demus blogi hakemistoon

Tästä Hanna Lindström blogi hakemistoon

Tästä Evgenia Nyyssölä blogi hakemistoon

Tästä Anne Sundell blogi hakemistoon

Tästä Janne Laakso blogi hakemistoon

Tästä Margie Marketta Mylläri blogi hakemistoon

Tästä Irene Länkinen blogi hakemistoon

Tästä Esa Hyppönen blogi hakemistoon

Tästä Talvetar blogi hakemistoon

Tästä Tiina Tolvanen blogi hakemistoon

Hallitse postituslistan asetuksia / Liity postituslistalle

Virpi Karjalainen

Olen Virpi Karjalainen, tulilohikäärme ja kolminkertainen vesitiikeri. Olen luova ja värikäs tyyppi, joka kulkee omia polkujaan eteenpäin. Maaenergia pitää minut vahvasti jalat maassa. Lohikäärme ja tiikeri pitävät huolen siitä, että pääni sisällä käydään tiukkoja debatteja, kyseenalaistetaan sääntöjä ja suhtaudutaan elämään yhtäaikaa huumorilla ja hartaalla vakavuudella. 

fengshuiaskeleita@gmail.com   +358 50 5499315

 

Virpi Karjalainen

Kommentit


lue lisää



- {{comment.name}} / {{formatDate(comment.updated_at)}}



lue lisää

- {{reply.name}} / {{formatDate(reply.updated_at)}}

Ilmoita ylläpidolle


Vastaa tähän kommenttiin ( {{ comment.replyComments.length }} vastaus. vastausta. )

Piilota

Viestin lähetys onnistui
Viestin lähetys epäonnistui. Kokeile uudestaan
Lisää puuttuva tieto
Tämän tilin lähettämistä kommenteista on tullut liian paljon raportteja. Kommenttien lähetys on väliaikaisesti pois käytöstä.




Odota hetki ...




Kommentoi kirjoitusta

Viestin lähetys onnistui
Viestin lähetys epäonnistui. Kokeile uudestaan
Lisää puuttuva tieto
Tämän tilin lähettämistä kommenteista on tullut liian paljon raportteja. Kommenttien lähetys on väliaikaisesti pois käytöstä.




Odota hetki ...