Ilmainen Vuosi 2024 e-kirja

Vuosihoroskooppi

Liity postituslistalle, niin lähetän sinulle vuosihoroskoopin kaikista 12 horoskooppimerkistä.

Lähetin e-kirjan sähköpostiisi.
Tarkista osoite, se vaikuttaisi olevan puutteellinen.
Odottamaton virhe tapahtui. Kokeile hetken kuluttua uudestaan.


Odota hetki

Antamalla sähköpostiosoitteesi liityt postituslistalle ja saat Vuosi 2024 -PDF-horoskoopin. Postituslistalta pääset pois yhdellä klikkauksella. Sähköpostiosoitettasi ei anneta eteenpäin.

Liittymällä hyväksyt postituslistan tietojensiirtokäytäntömme.


Sisään

Astrokalenteri

Astrokauppa

Astro Akatemia

Tutki karttoja
Kirjaudu sisään

Uusi käyttäjä? Rekisteröidy tästä.

Seppo Tanhua

Seppo Tanhua

5.5.2019

Taistele Äiti

Julistan nyt alkaneeksi äitien viikon, joka huipentuu Äitienpäivään tulevana sunnuntaina. Olen tehnyt urani aikana lukemattomia tulkintoja äideille heistä itsestään ja todella paljon myös heidän lapsistaan. Kokemukseni mukaan on täysin selvää, että äidit ovat nyt ja tulevien vuosien aikana kovempien haasteiden edessä kuin viimeiseen sataan vuoteen. Kun äidit asettavat itselleen vaatimuksia omien kokemustensa ja yhteiskunnan asettamien "vanhojen" normien puitteissa, elävät lapset täysin toisenlaisessa, television, netin, somen ja älylaitteiden luomassa illuusiomaailmassa, jossa ei kuulla puhetta, ei ymmärretä ohjeita, ei opita sosiaalisia taitoja, eikä osata olla mihinkään tyytyväisiä.

Jo hyvin pientenkin koululaisten sanavarastosta löytyvät useimmin käytettyinä sanoina v...., h...., f..., jne. Jos nämä heitetään päivittäin äidille päin näköä, niin mitä siinä pitäisi tehdä? Entä kun sanoja vielä vahvistetaan lyömällä ja potkimalla tai tavaroita rikkomalla? Samaa tapahtuu myös kouluissa. Luokat ovat ylisuuria ja opettajat lähes täysin aseettomia joidenkin lasten toteuttaman ilkivallan ja kiusaamisen (lue epätoivon) edessä. Opettajien lisäksi tilanteesta kärsivät muut oppilaat, mikä näkyy jo nyt pelottavasti heikentyneissä tuloksissa. Suomi on pudonnut kauas kärjestä koulutukseen kohdistuneiden leikkausten vuoksi.

Lain mukaan fyysinen kuritus on kielletty niin kotona kuin kouluissa ja jokainen lapsi kyllä tietää sen ennen toiselle luokalle siirtymistään ja usein jo ennen koulun alkamista. Opettajilla ovat toki omat keinonsa "rangaista" huonosti käyttäytyvää lasta, mutta valitettavasti se lähes poikkeuksetta on lapselle paljon fyysistä rangaistusta vahingollisempaa. Syy lapsen huonoon tai häiritsevään käytökseen ei koskaan ole lapsessa ja sitä moni pedagogin koulutuksen saanut opettaja ei valitettavasti tunnu ymmärtävän. Eikä se paljon auta, vaikka ymmärtäisikin, sillä resurssipulan vuoksi juuri mitään ei ole tehtävissä. Kaaos jatkuu ja pahenee, ellei kouluihin ja opettajiin kohdistuvaa painetta helpoteta valtion toimesta.

Miten lapsen aggressiivisen käytöksen sitten voisi ymmärtää normaali työssä käyvä, työtön tai henkisesti stressaantunut äiti tai isä? Hekin yrittävät käyttää milloin minkäkin laisia painostuskeinoja osaamatta puuttua todelliseen syyhyn, eli siihen, että lapsi voi huonosti, pelkää ja on stressaantunut. Painostuksella ja henkisellä väkivallalla saa ehkä hetkellistä helpotusta, mutta ennemmin tai myöhemmin tilanne räjähtää silmille.

Tietenkään kaikilla lapsilla ja vanhemmilla ei ole omassa elämässä näitä ongelmia, mutta jokainen lapsi ja aikuinen niihin tulee jossain vaiheessa ja jossain roolissa törmäämään. Jokainen tietää jonkun, joka on vaikeuksissa. Silloin on hyvä muistaa, että kysymys on poikkeuksetta lapsen tai vanhempien pahasta olosta ja ahdistuksesta.

Syyllisiä eivät ole lapset, eivät opettajat eivätkä missään nimessä vanhemmat, vaan tämä systeemi, jonka lapsemme tulevat tavalla tai toisella romuttamaan stressin ja pahanolon kasvaessa riittävän suureksi. Niukkuudessa elävien ja rikkaiden välinen kuilu ei ole koskaan ollut niin suuri kuin se on nyt. Se ei näy nälkäkuolemina, vaan armottomana stressinä ja paineena suurimmalla osalla ihmisistä. Asiasta ei puhuta, mutta se näkyy kaikessa ja kaikkialla.

Otan tämän asian näinkin rankkana esille siksi, että näin armottomana se tosiaan näyttäytyy monen ulkoisesti täysin normaalia elämää elävän perheen konkreettisessa elämässä. Traagisia esimerkkejä olisi vaikka kuinka paljon, mutta tärkeintä on nyt tietää, ettei kukaan ole yksin tällaisten ongelmien kanssa ja että ongelmat ovat ratkaistavissa

Todella usein tilanteet laukeavat ja vähintään helpottuvat sen jälkeen, kun lähdetään etsimään syytä lapsen ahdistukselle sen sijaan että yritetään väkivalloin muuttaa hänen käyttäytymistään "kiltimmäksi." Astrologinen kuva  lapsen ja vanhempien kartoista avartaa näkökulmaa ja tuo esille kokonaan uusia vaihtoehtoja vaikean tilanteen ratkaisemiseksi. Tärkeintä on kuitenkin aina nimenomaan Äidin ymmärrys omaa lasta kohtaan.

Tämän päivän maailmassa lasta stressaavia asioita on aivan valtavasti ja siksi Äitien on uskallettava olla aina vain entistä enemmän lapsiaan suojelevia, lapsiaan puolustavia ja ennen kaikkea lapsiaan ymmärtäviä äitejä. Tämä on mahdollista silloin, kun Äiti ymmärtää itseään ja hyväksyy itsensä sellaisena kuin on ilman pienintäkään syyllisyyttä. Antakaamme tämän äitien viikon aikana kaikille kohtaamillemme äideille kiitos ja tunnustus siitä, että aivan varmasti jokainen heistä on tehnyt ja edelleen tekee kaikkensa lastensa eteen. Äidin rakkautta ja äidin ymmärrystä suurempaa lahjaa tai helpotusta omaan oloonsa ei kukaan lapsi voi koskaan saada. Äideillä on se ratkaiseva avain: Rakkaus lapseen.

Onneksi olkoon äitienpäivän johdosta Sinulle Äiti, joka teet kaikkesi ja jaksat taistella lastesi puolesta.

Palaa Seppo Tanhua blogi hakemistoon

Tästä Timo Kalliokoski blogi hakemistoon

Tästä Johanna Vilén blogi hakemistoon

Tästä Arto Virtanen blogi hakemistoon

Tästä Virpi Karjalainen blogi hakemistoon

Tästä Jenniemilia Demus blogi hakemistoon

Tästä Hanna Lindström blogi hakemistoon

Tästä Evgenia Nyyssölä blogi hakemistoon

Tästä Anne Sundell blogi hakemistoon

Tästä Janne Laakso blogi hakemistoon

Tästä Margie Marketta Mylläri blogi hakemistoon

Tästä Irene Länkinen blogi hakemistoon

Tästä Esa Hyppönen blogi hakemistoon

Tästä Talvetar blogi hakemistoon

Tästä Tiina Tolvanen blogi hakemistoon

Hallitse postituslistan asetuksia / Liity postituslistalle

Kommentit


lue lisää- {{comment.name}} / {{formatDate(comment.updated_at)}}lue lisää

- {{reply.name}} / {{formatDate(reply.updated_at)}}

Ilmoita ylläpidolle


Vastaa tähän kommenttiin ( {{ comment.replyComments.length }} vastaus. vastausta. )

Piilota

Viestin lähetys onnistui
Viestin lähetys epäonnistui. Kokeile uudestaan
Lisää puuttuva tieto
Tämän tilin lähettämistä kommenteista on tullut liian paljon raportteja. Kommenttien lähetys on väliaikaisesti pois käytöstä.
Odota hetki ...
Kommentoi kirjoitusta

Viestin lähetys onnistui
Viestin lähetys epäonnistui. Kokeile uudestaan
Lisää puuttuva tieto
Tämän tilin lähettämistä kommenteista on tullut liian paljon raportteja. Kommenttien lähetys on väliaikaisesti pois käytöstä.
Odota hetki ...