Onnea, terveyttä, rahaa ja rakkautta?

Vesi-Tiikerin vuosi 2022

Kiinalainen vuosihoroskooppi 2022

Liity postituslistalle, niin lähetän sinulle kiinalaisen vuosihoroskoopin kaikista 12 horoskooppimerkistä.

Lähetin e-kirjan sähköpostiisi.
Tarkista osoite, se vaikuttaisi olevan puutteellinen.
Odottamaton virhe tapahtui. Kokeile hetken kuluttua uudestaan.


Odota hetki

Antamalla sähköpostiosoitteesi liityt postituslistalle ja saat Kiinalaisen vuosihoroskoopin 2022. Postituslistalta pääset pois yhdellä klikkauksella. Sähköpostiosoitettasi ei anneta eteenpäin.


Sisään

Astrokalenteri

Astrokauppa

Astro Akatemia
Kirjaudu sisään

Uusi käyttäjä? Rekisteröidy tästä.

Timo Kalliokoski

Timo Kalliokoski

24.2.2019

vieraskirjoitus:

Ora & Labora, Rukoile ja tutki

Ora & Labora!   Rukoile ja tutki.           Katso video tästä

Kun olen yrittänyt löytää jotakin alkupistettä, mistä lähteä kuvaamaan hermetismiä, tämä on ehkä paras. Hermetismi on se & tai ja, joka yhdistää tieteellisen ja uskonnollisen syventymisen. Se ei ole uskonto, joka pyrkisi uskonnoksi jonkun muun uskonnon paikalle, eikä se liioin ole tiede, joka pyrkisi niiden tutkimusaloilla pätemään. Se ei ole uusi kappeli, oratorio, eikä se ole uusi laboratorio.

Hermetismi tietää, että uskon maa on kartoittamatonta tiedon maata ja uskoo, että tieto on mahdollista kantaa valona tähän maahan ja piirtää uusia karttoja tässä Terra Incognitassa, Tuntemattomassa Maassa. 

Hermetismi on Sofiaa ja Logiaa. Se on Viisautta ja Järkeä, jotka viihtyvät toistensa seurassa. Ja se on aina innokkaana ja sydämen lämpöisenä yhdistämässä ja koettelemassa. Se on avoin Ilmestyksille, jotka puhuvat mielikuvituksemme kautta ja hedelmöittävät tietoamme uusin entäs-jos-aavistuksin ja se on valmis tutkimaan, hyväksymään tai hylkäämään ideansa, koska se on uskollinen myös tieteelliselle asenteelle.

Hermetismillä on omat menetelmänsä, joilla se yhdistää omia Ystäviään Iloisen Tiedon merkeissä. Se käyttää paljon analogioita, kaltaisuuksia. Se on vuosituhansia kestäneen olemassaolonsa aikana varmistunut siitä, että kaikkien tasojen läpi kulkee laadullisia samankaltaisuuksia, jotka yhdistävät eri tasoja. Koko hermetismin isänä voidaan pitää "Kolmesti Kirkastettua Hermestä", Hermes Trismegistusta, egyptiläistä vihittyä. Ehkä jo kulumiseen on toistettu maksiimia, joka Tabula Smaragdinassa kuuluu itse asiassa suunnilleen näin suomeksi käännettynä: "Se, mikä on ylempää, on alemman kaltaista ja se mikä on alempaa on ylemmän kaltaista, jotta Ykseyden ihmeet voivat toteutua."

Tämä lause ansaitsee varmaankin tulla tarkastelluksi jä käännetyksi vähän tarkemminkin, sen tutun "niin ylhäällä, kuin alhaalla"-tokaisun sijaan. Ihan pikaisella tarkastelulla, joka tässä on mahdollista, voimme ehkä kuitenkin oivaltaa jotakin hermetismin ydinajatuksesta: meillä on todellisuuden tasoja, joita mitä tahansa tutkimalla voimme oivaltaa Ykseyden ihmeitä.
 
 
Hermeettisen astrologian ja tarotfilosofian opintokokonaisuus

Olen rakentamassa neljän kurssin opintokokonaisuutta hermeettisestä astrologiasta ja tarotfilosofiasta. Kokonaisuus alkaa astrologisella näkökulmalla ja kaksi ensimmäistä kurssia ovat Taivaan Valot. Tarot liittyy Kabbalan elämänpuu-filosofiaan ja tämän kahden kurssin kokonaisuuden teema on Paratiisin Puut. Kurssikokonaisuus tuo yhteen astrologian ja tarotin hermeettisen filosofian. Sillä ne toden totta yhdistyvät! 


 
Sekä astrologia loputtomien symboliensa ja tulkintojensa kanssa, että elämänpuu äärettömän monimutkaisena "metasymbolina", ovat "henkisiä kaleidoskooppeja", symbolien ja arkkityyppien maailmoja, joissa yksittäiset symbolit: planetaariset tekijät tai tarotin "arcanumit", eli salaisuudet, saavat meidän omissa meditatiivisissa tulkinnoissamme yhä uusia heijastuksia ja "Valon taittumisia". Tarkoitan metasymbolilla ja henkisellä kaleidoskoopilla sitä kokonaisuutta, johon nämä yksittäiset symbolit asettuvat yhä uusiin suhteisiin. Yksittäiset salaisuudet ja tekijät selittyvät kokonaismaailmansa kautta ja ne rakentavat sen sisään yhä uusia tulkintoja, kuvia meistä itsestämme, näkökulmia ja lähtökohtia itseoivaltamiselle. 

Ylempi maailma, miksi sitä ikinä haluaa kutsuakaan, ilmentää aina itseään alemmissa. Tämä henkisen maailman Valo, todellinen tieto, on monesti ihmissilmälle liian kirkasta. Siksi me katselemme sen tuiketta "hämärässä". Symbolit, niiden tulkinnat ovat hermetismin tie. Symboli vihjaa sen takan olevaan todellisuuteen. Ja tässä symbolien hämärässä me näemme itsemme ja maailman juuri niin laajasti ja syvästi, kuin mihin oman meditaatiomme voima ja rukouksemme synnyttämä armo meitä kantaa. Kun rakastamme totuutta ja etsimme sitä, löydämme ilon ja rakkauden sen kautta.

Näillä kaikilla kursseilla me syvennymme Taivaan Valojen kuvaamaan itseemme, tunnemme itsemme yhä paremmin ja alamme kasvaa Puun tavoin kohti uudelleen syntyvää Paratiisia. Taivas on ehkä hiljentynyt menneistä vuosituhansista, henkiset olennot ovat piiloutuneet katseeltamme fyysisten tähtikuvioiden taakse. Silloin joskus tähdet puhuivat suoraan meille, nyt niiden hiljentymisen tuskassa kasvaa ihmisen oma Valo, henkinen olemus, joka valmistautuu puhumaan tähdille: Ihmisyydestä.

Kurssin esittelyvideo näkyy tästä

Tarkempaa tietoa kursseista ja ilmoittautumisohjeet löydät täältä

Palaa Timo Kalliokoski blogi hakemistoon

Tästä Seppo Tanhua blogi hakemistoon

Tästä Maiju Palin blogi hakemistoon

Tästä Johanna Vilén blogi hakemistoon

Tästä Virpi Karjalainen blogi hakemistoon

Tästä Jenniemilia Demus blogi hakemistoon

Tästä Evgenia Nyyssölä blogi hakemistoon

Tästä Anne Sundell blogi hakemistoon

Tästä Janne Laakso blogi hakemistoon

Tästä Margie Marketta Mylläri blogi hakemistoon

Tästä Esa Hyppönen blogi hakemistoon

Tästä Talvetar blogi hakemistoon

Tästä Mestari Harun blogi hakemistoon

Hallitse postituslistan asetuksia / Liity postituslistalle

Timo Kalliokoski

Astrologinen tieni on ollut pitkä ja kulkenut monien mielenmaisemien läpi.

Tähtipoikana, ikuisena uteliaana lapsena, olen kysellyt tyhmiä koko tämän matkan ajan ja päätynyt Astrosofiaan. Tämä astrologian suunta edustaa länsimaissa harvinaista sideeristä astrologiaa ja pohjaa ikivanhaan tähtiviisauteen, joka meidän on löydettävä uudelleen ja uutena. Tähtipoika tutkii, meditoi, ja kirjoittaa. Pyynnöstä teen myös omanlaisen tulkinnan Sinulle.

www.leveetaelamaa.com

Timo Kalliokoski

Kommentit


lue lisää- {{comment.name}} / {{formatDate(comment.updated_at)}}lue lisää

- {{reply.name}} / {{formatDate(reply.updated_at)}}

Ilmoita ylläpidolle


Vastaa tähän kommenttiin ( {{ comment.replyComments.length }} vastaus. vastausta. )

Piilota

Viestin lähetys onnistui
Viestin lähetys epäonnistui. Kokeile uudestaan
Lisää puuttuva tieto
Tämän tilin lähettämistä kommenteista on tullut liian paljon raportteja. Kommenttien lähetys on väliaikaisesti pois käytöstä.
Odota hetki ...
Kommentoi kirjoitusta

Viestin lähetys onnistui
Viestin lähetys epäonnistui. Kokeile uudestaan
Lisää puuttuva tieto
Tämän tilin lähettämistä kommenteista on tullut liian paljon raportteja. Kommenttien lähetys on väliaikaisesti pois käytöstä.
Odota hetki ...