Onnea, terveyttä, rahaa ja rakkautta?

Metalli-Härän vuosi 2021

Kiinalainen vuosihoroskooppi 2021

Liity postituslistalle, niin lähetän sinulle kiinalaisen vuosihoroskoopin kaikista 12 horoskooppimerkistä.

Lähetin e-kirjan sähköpostiisi.
Tarkista osoite, se vaikuttaisi olevan puutteellinen.
Odottamaton virhe tapahtui. Kokeile hetken kuluttua uudestaan.


Odota hetki

Antamalla sähköpostiosoitteesi liityt postituslistalle ja saat Kiinalaisen vuosihoroskoopin 2021. Postituslistalta pääset pois yhdellä klikkauksella. Sähköpostiosoitettasi ei anneta eteenpäin.

Astron joululahjaideat

Lahjat läheisillesi nopeasti, ilman ruuhkia!


Sisään

Astrokalenteri

Astrokauppa

Astro Akatemia
Kirjaudu sisään

Uusi käyttäjä? Rekisteröidy tästä.

Virpi Karjalainen

Virpi Karjalainen

5.12.2018

vieraskirjoitus:

Elämänmittainen lottovoitto

Tässä itsenäisyyspäivän alla mieleeni hiipi ajatus, että entä jos olisinkin syntynyt jonnekin muualle. En tänne Suomeen, missä syrjäytymiseenkin vaaditaan alan koulutus ja viiden vuoden kokemus (vitsi!), vaan tuonne jonnekin muualle, missä ihmisillä menee oikeasti aika lailla huonommin mitä meillä täällä Suomessa.

Asiaa tarkemmin tutkiakseni hyppäsin hetkeksi omalle epämukavuusalueelle, Suomen rajojen ulkopuolelle. Mistä kaikesta joutuisin naisena silloin luopumaan? Kenties omasta itsenäisyydestä ja vapaudesta. Perusturvallisuudesta, luonnon ja ravinnon puhtaudesta sekä ilmaisesta koulutuksesta ainakin. Meille Suomalaisille tämä kaikki on jo niin tuttua kauraa, että pidämme niitä jollain tavalla ihan itsestäänselvyyksinä.  Muille Suomen ulkopuolisille ihmisille tämä kaikki edellämainittu on kuitenkin täyttä luksusta. Olemme täyden kympin valtio, etenkin kun alkaa vertailemaan muihin valtioihin.

Mitä jos olisin syntynytkin rajan taakse Venäjälle,
jossa ei saa ilmaista mieltään ja seksuaalista tai poliittista suuntautuneisuuttaan vapaasti? Suomessa saa sanoa ja olla oma aito itsensä. Ei ehkä kovin näkyvästi, ettei ärsytä kateellisia, mutta kukaan ei heitä putkaan pelkästä mielipiteestä.

Mitä jos olisin syntynyt Kiinaan,
jossa tytöt ovat olleet automaattisesti vähempiarvoisia eivätkä ansainneet edes syntyä? Tai entä jos olisin syntynyt Japaniin, jossa jo alakouluikäiset tekevät harakirin, kun eivät kestä koulusysteemin valtavia paineita? Me annamme esimerkkiä koko maailmalle. Olemme yhtä fiksuja ja lahjakkaita kuin koulusysteemimme, suoraan kärkikastia. Ihanat pollamme sädehtivät valoa! Vielä kun saisimme sen valon siirtymään huulille, hymyyn ja itsetuntoon asti.

Mitä jos olisin syntynytkin kulttuuriin,
jossa vanhemmat päättävät puolestani, kenen kanssa on sopivaa avioitua? Entä jos minun pitäisi lähteä kotoa kauas naimisiin ja elättää koko suku? Entä jos minusta tehtäisiin synnytyskone, enkä voisi päättää omasta ehkäisystäni? Sellainen tuntuu niin kovalta kohtalolta, mutta on täyttä totta muualla maailmassa. Täällä meillä on valinnanvapaus, niin kumppanin valinnassa kuin siinä tekeekö lapsia vai ei. Oikeastaan "valintatalo" on meille auki sepposen selällään!

Mitä jos olisin syntynyt Arabimaihin,
joissa minun täytyy peittää naisellisuuteni mustaan huntuun? Entä jos koko vartaloni loukkaa Allahia ja voin näyttää vain silmäni? Entä jos en voi liikkua julkisella paikalla yksin tai ilman aviomiestä? Entä jos minulla ei ole lupaa ajaa autoa, koska olen nainen?

Entä jos en voi edes suudella julkisella paikalla, tai jos en voi perkele edes kiroilla?

Raskaat sukupuoliroolit ja tiukat käyttäytymisnormit muualla maailmassa saavat minut arvostamaan aina vaan enemmän suomalaisen miehen ja naisen välistä tasa-arvoista kumppanuutta. Suomalainen nainen saa olla hyvä jätkä ja suomalainen mies saa olla hellä perheenisä, ylpeästi, rinta rottingilla. Meillä on vapaus olla oma itsemme ja ilmaista se. Meillä on kaikki onnellisuuden ainekset jo kasassa. Nyt täytyy vielä tuntea se nahoissaan, eläytyä, tajuta.

Ymmärräthän Sinäkin kuinka paljon huonommin asiasi voisivat olla kohdallamme? Minä ja sinä voisimme molemmat olla ne arvottomat, alistetut, myydyt, kouluttamattomat ja hyljeksityt naiset joita maailma on väärällään. Sen sijaan olemme onnettaren valitsemia voittajia. Suomessa olemme molemmat saaneet kypärät päähämme ja nyrkkeilyhanskat käteemme ja jos vastoinkäymiset yrittävät hyökätä päällemme, iskemme ne hemmetin kanveesiin. Yhteiskunnan tuella.

On lottovoitto syntyä Suomeen

Pystymme niin moniin asioihin täällä Suomessa mihin niin moni muu nainen maailmassa ei pysty. Siksi meidän en pitäisi koskaan kirota Suomea "pahoinvointivaltioksi" edes heikoimpina hetkinämme. Meidän olisi hyvä siunata saamaamme ylenpalttista hyvinvointia, sillä olemme saaneet kaikkea enemmän, kuin olemme koskaan kyenneet antamaan takaisin. Minulla ja sinulla, meillä molemmilla on syytä olla kiitollisia ja todella ylpeitä siitä, että olemme syntyneet juuri tänne, vapauden ja koulutuksen maahan.  Ei pelkästään Amerikka ole se unelmien toteuttamisen maa, Suomi on.

Meillä kaikilla Suomalaisilla on kaikki mahdollisuudet avoinna tässä elämässä.

Syntymämaata ajatellen ei tullut pelkästään seitsemän oikein, vaan vielä lisänumerot ja jokeri kaupan päälle. Meillä kaikilla on syytä leveään hymyyn ja voitonkiljaisuun enemmän kuin aina välillä ymmärremmekään!

Palaa Virpi Karjalainen blogi hakemistoon

Tästä Seppo Tanhua blogi hakemistoon

Tästä Maiju Palin blogi hakemistoon

Tästä Timo Kalliokoski blogi hakemistoon

Tästä Johanna Vilén blogi hakemistoon

Tästä Jenniemilia Demus blogi hakemistoon

Tästä Janne Laakso blogi hakemistoon

Tästä Margie Marketta Mylläri blogi hakemistoon

Hallitse postituslistan asetuksia / Liity postituslistalle

Virpi Karjalainen

Olen Virpi Karjalainen, tulilohikäärme ja kolminkertainen vesitiikeri. Olen luova ja värikäs tyyppi, joka kulkee omia polkujaan eteenpäin. Maaenergia pitää minut vahvasti jalat maassa. Lohikäärme ja tiikeri pitävät huolen siitä, että pääni sisällä käydään tiukkoja debatteja, kyseenalaistetaan sääntöjä ja suhtaudutaan elämään yhtäaikaa huumorilla ja hartaalla vakavuudella. 

fengshuiaskeleita@gmail.com   +358 50 5499315

 

Virpi Karjalainen

Kommentit


lue lisää- {{comment.name}} / {{formatDate(comment.updated_at)}}lue lisää

- {{reply.name}} / {{formatDate(reply.updated_at)}}

Ilmoita ylläpidolle


Vastaa tähän kommenttiin ( {{ comment.replyComments.length }} vastaus. vastausta. )

Piilota

Viestin lähetys onnistui
Viestin lähetys epäonnistui. Kokeile uudestaan
Lisää puuttuva tieto
Tämän tilin lähettämistä kommenteista on tullut liian paljon raportteja. Kommenttien lähetys on väliaikaisesti pois käytöstä.
Odota hetki ...
Kommentoi kirjoitusta

Viestin lähetys onnistui
Viestin lähetys epäonnistui. Kokeile uudestaan
Lisää puuttuva tieto
Tämän tilin lähettämistä kommenteista on tullut liian paljon raportteja. Kommenttien lähetys on väliaikaisesti pois käytöstä.
Odota hetki ...