Ilmainen Vuosihoroskooppi 2022

Vuosihoroskooppi

Liity postituslistalle, niin lähetän sinulle vuosihoroskoopin kaikista 12 horoskooppimerkistä.

Lähetin e-kirjan sähköpostiisi.
Tarkista osoite, se vaikuttaisi olevan puutteellinen.
Odottamaton virhe tapahtui. Kokeile hetken kuluttua uudestaan.


Odota hetki

Antamalla sähköpostiosoitteesi liityt postituslistalle ja saat Vuosi 2022 -PDF-horoskoopin. Postituslistalta pääset pois yhdellä klikkauksella. Sähköpostiosoitettasi ei anneta eteenpäin.


Sisään

Astrokalenteri

Astrokauppa

Astro Akatemia
Kirjaudu sisään

Uusi käyttäjä? Rekisteröidy tästä.

Seppo Tanhua

Seppo Tanhua

27.8.2018

Alkemia blogien sarja alkaa: osa 1

Aloitan tämän maanantaisin julkaistavan alkemia-blogien sarjan palattuani juuri kehitysvammaisten diskoristeilyltä. Sain lähes hurmioituneena seurata toinen toistaan upeampia karaoke-esityksiä, joihin esiintyjät heittäytyivät kukin omana, luonnollisena itsenään. Kiinnitin huomiota myös siihen, kuinka ryhmän vetäjä uskomattoman intensiivisesti ja kannustavasti seurasi jokaista esitystä. Tällaisella matkalla näkee yhden alkemian suurista salaisuuksista moninkertaisena ilmiönä: ”Miten mahdoton muuttuu mahdolliseksi.” Jaksaminen on välillä kovalla koetuksella, mutta aina koittaa uusi päivä ja niin poikkeuksetta uudet haasteet.

Alkemian tunnetuin metafora on lyijyn muuttaminen kullaksi. Kullalla on joku valtavan paljon sen kauneutta ja vähäistä määrää suurempi toistaiseksi ainakin minulta salattu tarkoitus. Onhan se kuvattu USA:n vaakunaan jo vuonna 1776 ja sittemmin myös 1 dollarin seteliin pyramidin huipun katekivenä. Tuo dollarissa esitetty pyramidin laskukaava kertoo, että kultainen katekivi laskeutuu suuren pyramidin huipulle 2012-2032 välisenä aikana, josta sitten käynnistyy kokonaan uusi ”Kultainen aika”. Tähän palaamme tarkemmin jakson edetessä.

Mitä alkemia on?

Lyijyn muuttaminen kullaksi on metafora sille, miten raskaasta tulee kevyttä, surullisesta iloista, ahdistavasta innostavaa, vihasta rakkautta, mustasta valkoista, sodasta rauhaa jne. Me kaikki ja etenkin juuri satamassa hyvästelemäni kehitysvammaiset ja heidän vanhempansa/huoltajansa toteutamme tällaista vaikeuksien muuntamista mahdollisuuksiksi joka päivä. Enimmäkseen teemme sitä täysin tiedostamatta, jolloin työ on hidasta ja uuvuttavaa. Tämän blogi-sarjan ja siihen liittyvien videoiden välityksellä haluan tuoda esille erilaisia mahdollisuuksia alkemian harrastamiseen koko ajan tietoisemmin ja tietoisemmin.

Jo astrologian alkeista tuttu Hermes Trigesmistoksen teesi ”Niin ylhäällä kuin alhaalla” muistuttaa meitä elämän ja luonnon täydellisestä järjestyksestä. Sana kosmos tarkoittaa kreikan kielessä samaa kuin järjestys. Ensimmäistäkään asiaa ei tapahdu ihmiskunnan ja koko universumin elämässä ilman suurta tarkoitusta. Esimerkiksi tilastotiede osoittaa, ettei sattumaa ole olemassa. Samat asiat tapahtuvat tietyssä järjestyksessä uudelleen ja uudelleen uskomattoman tarkassa järjestyksessä. Joka päivä putoaa tietty määrä ihmisiä keittiön tikkailta, jää suojatiellä auton alle, sairastuu joko yleiseen tai harvinaiseen sairauteen, joutuu hoitovirheen uhriksi jne.

Kukaan meistä ei voi välttää omaa osuuttaan tässä ”sattumusten” sarjassa, vaikka kuinka yrittäisi. Toteutamme jokainen oman osuutemme onnistumisista, epäonnistumisista, terveenä pysymisistä ja sairaaksi tulemisista. Hermes sanoo: Totta se on, valheitta varmaa ja luotettavaa. Tämän viisauden omaksuminen vapauttaa ihmisen ja ihmiskunnan sen suurimmasta lyijynraskaasta taakasta eli syyllisyydestä. Syyllisyys aiheuttaa tunteen, että asiat olisi pitänyt tehdä toisin. Siihen taas kukaan meistä ei ikinä ole pystynyt eikä tule pystymään.

Itse opiskelen alkemiaa siksi, että oppisin joka hetki puhtaammin, kirkkaammin ja kevyemmin luottamaan kaikkeen, mitä teen ja kaikkeen mitä siitä seuraa. Tänne maapallolle on syntymässä uusi kultainen suku, joka elää tasapainossa kosmoksen eli järjestyksen kanssa. Voit varmaan kuvitella, kuinka valtavan luovuuden pystyt ja pystymme vapauttamaan sillä hetkellä, kun ei tarvitse murehtia omaa onnistumista tai muiden reaktioita omiin ratkaisuihin.

Tervetuloa seuraamaan alkemia-blogien ja videoiden sarjaa aina maanantaisin. Juuri nyt tehtävä tuntuu pitkältä kuin nälkävuosi, mutta mikään ei voisi olla tällä hetkellä innostavampaa, kuin jakaa omia oivalluksia ja saada uusia oivalluksia kommenttien kautta.

Palaa Seppo Tanhua blogi hakemistoon

Tästä Maiju Palin blogi hakemistoon

Tästä Timo Kalliokoski blogi hakemistoon

Tästä Johanna Vilén blogi hakemistoon

Tästä Virpi Karjalainen blogi hakemistoon

Tästä Jenniemilia Demus blogi hakemistoon

Tästä Anne Sundell blogi hakemistoon

Tästä Janne Laakso blogi hakemistoon

Tästä Margie Marketta Mylläri blogi hakemistoon

Hallitse postituslistan asetuksia / Liity postituslistalle

Kommentit


lue lisää- {{comment.name}} / {{formatDate(comment.updated_at)}}lue lisää

- {{reply.name}} / {{formatDate(reply.updated_at)}}

Ilmoita ylläpidolle


Vastaa tähän kommenttiin ( {{ comment.replyComments.length }} vastaus. vastausta. )

Piilota

Viestin lähetys onnistui
Viestin lähetys epäonnistui. Kokeile uudestaan
Lisää puuttuva tieto
Tämän tilin lähettämistä kommenteista on tullut liian paljon raportteja. Kommenttien lähetys on väliaikaisesti pois käytöstä.
Odota hetki ...
Kommentoi kirjoitusta

Viestin lähetys onnistui
Viestin lähetys epäonnistui. Kokeile uudestaan
Lisää puuttuva tieto
Tämän tilin lähettämistä kommenteista on tullut liian paljon raportteja. Kommenttien lähetys on väliaikaisesti pois käytöstä.
Odota hetki ...