Onnea, terveyttä, rahaa ja rakkautta?

Vesi-Jäniksen vuosi 2023

Kiinalainen vuosihoroskooppi 2023

Liity postituslistalle, niin lähetän sinulle kiinalaisen vuosihoroskoopin kaikista 12 horoskooppimerkistä.

Lähetin e-kirjan sähköpostiisi.
Tarkista osoite, se vaikuttaisi olevan puutteellinen.
Odottamaton virhe tapahtui. Kokeile hetken kuluttua uudestaan.


Odota hetki

Antamalla sähköpostiosoitteesi liityt postituslistalle ja saat Kiinalaisen vuosihoroskoopin 2023. Postituslistalta pääset pois yhdellä klikkauksella. Sähköpostiosoitettasi ei anneta eteenpäin.


Sisään

Astrokalenteri

Astrokauppa

Astro Akatemia

Tutki karttoja
Kirjaudu sisään

Uusi käyttäjä? Rekisteröidy tästä.

Seppo Tanhua

Seppo Tanhua

9.8.2018

Jos olisin tiennyt..

Lapsen koulutiestä kirjoittamani blogi herätti paljon kommentteja. Laitan tähän yhden kauniin ja puhuttelevan palautteen, enkä sitten mitään muuta. Kiitos Netta palautteesta ja oivalluksista.

Heippa Seppo

Luin tiistaina ”Lapsesi on huippulahjakas omalla alallaan” blogin ja sen luettuani päätin tilata molemmista lapsistani itselleni Valon Lapsi -tulkinnat. Heti alkuun haluan sanoa sinulle Seppo, että iso kiitos näistä Valon Lapsi tulkinnoista <3.  Valon Lapsi -tulkinnat tarjosivat minulle monta vastausta kasvatusta koskeviin kysymyksiin ja asioihin mitä en ollut aiemmin edes osannut ajatella tai pysähtynyt edes ajattelemaan.

Ymmärrän nyt jälkikäteen miten paljon olen väärinymmärtänyt poikani käytöstä kaikki nämä vuodet.  Jos olisin ymmärtänyt häntä aiemmin paremmin niin olisin voinut tehdä asiat hänen kohdallaan toisin ja olisimme ehkä välttyneet kaikkein raskaimmilta asioilta kotona sisarusten välisessä suhteessa. Tulkinnassa sanottiin pojastani mm seuraavaa:

Auringon ja Marsin oppositio pitää sisällään huikean energiajännitteen, jonka suuntaaminen tuleeteettämään sekä sinulle että lapsellesi paljon töitä. Motivaatio on avainsana etenkin sinulle kasvattajana, sillä tälle lapselle energian kohdistaminen ei ole mahdollista ilman sellaista tarkoitusta jonka hän itsekin ymmärtää. Aina kun joku vaatii lapseltasi jotain sellaista mitä hän ei sisimmässään voi kokea mielekkääksi menevät hänen pasmansa sekaisin eikä hänelle jää muuta mahdollisuutta kuin taistella tuota vaatimusta vastaan kaikin voimin, joita sitten tulee kyllä riittämään vaikka loputtomiin. Lapsesi on syntynyt tähän elämään tekemään ja toteuttamaan joitakin asioita omista ja vain omista lähtökohdistaan käsin. Lapsena hänen on opittava miten se tehdään ilman väkivaltaa ja tässähän se sitten onkin kasvattajan näytön paikka. Ainoa mahdollisuus pärjätä tämän lapsen kanssa on asettaa hänet raudanlujalla otteella kantamaan vastuu kaikesta tekemisestään, siten että hän oppii ymmärtämään kuinka kokonaisuus syntyy pienistä toisiinsa liittyvistä osista.

Pojasta on tuntunut aina siltä, että pikkusisko on häntä tärkeämpi vaikka asia ei tietenkään ole niin. Tunteidensa vuoksi poika purkaa pahaa oloaan häijysti pikkusiskoaan kohtaan joka päivä. Minä koitan olla siellä heidän välissään ja olen uupunut vuosien saatossa kokonaan tähän taisteluun. Mitä enemmän yritän kasvattaa häntä vastuuntuntoiseksi ja oikeudentajuiseksi, sitä enemmän häneen tulee juuri niitä piirteitä mitä en haluaisi hänessä nähdä. Tunnen, että olen ollut kuin tuuliajolla asian kanssa, kun en ole saanut tilannetta muuttumaan parempaan suuntaan. Tiukka kasvatus ei ole tuottanut tulosta vaan on vain pahentanut tilannetta. Nyt kun luin poikani tulkintaa niin ymmärsin miten väärin olin hänen kohdallaan käyttäytynyt ja miten väärin olin häntä tulkinnut. Sen sijaan, että olin entistäkin tiukempi pojalleni minun olisi pitänyt vastata hänen tarpeisiinsa täysin erilailla. Minun olisi pitänyt osata kannustaa ja kehua häntä elämässä eteenpäin huomattavasti enemmän mitä olen tehnyt. Jatkuva nalkuttaminen ja kieltäminen riitatilanteissa on vain kostautuneet minulle kuten tulkinnassa kerrotaan:  

Tämä lapsi tarvitsee ryömimään opettelusta lähtien myönteistä palautetta omaa tekemistään kohtaan. Jos palaute lapsen mistä tahansa työstä (itkeminen, pullauttelu, oksentaminen, sotkeminen, siistiksi opettelu jne) on asenteeltaan ja muodoltaan kielteistä tai väheksyvää niin silloin hän menettää jo aikaisessa vaiheessa itsetuntonsa ja kaikkien uusien asioiden opettelu tulee olemaan iän kasvaessa yhä vaikeampaa ja vaikeampaa. Asenteeltaan kielteinen palaute tulee takaisin vanhemmille lapsen aggressiivisuutena tai jyrkkänä välinpitämättömyytenä hänelle asetettuja sääntöjä kohtaan. Koskaan ei kuitenkaan ole liian myöhäistä laittaa itsellesi muistitaulua yöpöydälle: "Muistitko tänään kannustaa lastasi / Muistan tänään kannustaa lastani siinä missä hän on hyvä". Jos vielä toimit muistilappusi ohjeiden mukaan niin voit pian kiljua riemusta lapsesi muuttuneen käytöksen johdosta.

Jatkossa koitan nyt keskittyä nostamaan esille enemmän hänen hyviä piirteitään enkä aina vain kiellä häntä kaikesta. Kaiken sen pinnallisen kovuuden alla sykkiikin herkän pojan sydän joka minun täytyi vain oppia näkemään kovan kuoren alta.

Sydämellinen kiitos vielä tulkinnoista Seppo.  

Terveisin
Netta

Palaa Seppo Tanhua blogi hakemistoon

Tästä Timo Kalliokoski blogi hakemistoon

Tästä Johanna Vilén blogi hakemistoon

Tästä Arto Virtanen blogi hakemistoon

Tästä Virpi Karjalainen blogi hakemistoon

Tästä Jenniemilia Demus blogi hakemistoon

Tästä Hanna Lindström blogi hakemistoon

Tästä Evgenia Nyyssölä blogi hakemistoon

Tästä Anne Sundell blogi hakemistoon

Tästä Janne Laakso blogi hakemistoon

Tästä Margie Marketta Mylläri blogi hakemistoon

Tästä Irene Länkinen blogi hakemistoon

Tästä Esa Hyppönen blogi hakemistoon

Tästä Talvetar blogi hakemistoon

Tästä Tiina Tolvanen blogi hakemistoon

Hallitse postituslistan asetuksia / Liity postituslistalle

Kommentit


lue lisää- {{comment.name}} / {{formatDate(comment.updated_at)}}lue lisää

- {{reply.name}} / {{formatDate(reply.updated_at)}}

Ilmoita ylläpidolle


Vastaa tähän kommenttiin ( {{ comment.replyComments.length }} vastaus. vastausta. )

Piilota

Viestin lähetys onnistui
Viestin lähetys epäonnistui. Kokeile uudestaan
Lisää puuttuva tieto
Tämän tilin lähettämistä kommenteista on tullut liian paljon raportteja. Kommenttien lähetys on väliaikaisesti pois käytöstä.
Odota hetki ...
Kommentoi kirjoitusta

Viestin lähetys onnistui
Viestin lähetys epäonnistui. Kokeile uudestaan
Lisää puuttuva tieto
Tämän tilin lähettämistä kommenteista on tullut liian paljon raportteja. Kommenttien lähetys on väliaikaisesti pois käytöstä.
Odota hetki ...