Onnea, terveyttä, rahaa ja rakkautta?

Vesi-Jäniksen vuosi 2023

Kiinalainen vuosihoroskooppi 2023

Liity postituslistalle, niin lähetän sinulle kiinalaisen vuosihoroskoopin kaikista 12 horoskooppimerkistä.

Lähetin e-kirjan sähköpostiisi.
Tarkista osoite, se vaikuttaisi olevan puutteellinen.
Odottamaton virhe tapahtui. Kokeile hetken kuluttua uudestaan.


Odota hetki

Antamalla sähköpostiosoitteesi liityt postituslistalle ja saat Kiinalaisen vuosihoroskoopin 2023. Postituslistalta pääset pois yhdellä klikkauksella. Sähköpostiosoitettasi ei anneta eteenpäin.


Sisään

Astrokalenteri

Astrokauppa

Astro Akatemia

Tutki karttoja
Kirjaudu sisään

Uusi käyttäjä? Rekisteröidy tästä.

Seppo Tanhua

Seppo Tanhua

14.3.2018

Onko maailmassa tasa-arvoa?

19.3. on Minna Canthin ja Tasa-arvon päivä! Se on ollut yleinen liputuspäivä vuodesta 2007. Hitaita olemme tunnustusten kanssa, sillä Minna sentään teki elämäntyönsä jo 1800-luvulla.

Minna oli ensimmäinen suomenkielinen sanomalehtinainen. Hän toi uusia ajatuksia suomalaisten tietoisuuteen ja teki työtä sen eteen, että suomalaisille tytöille aukesi aiempaa paremmat mahdollisuudet koulutukseen.

Tällä hetkellähän meille on itsestäänselvyys, että tytöt voivat esimerkiksi opiskella haluamansa ammatin, joten todellakin Minna on liputuksensa ansainnut.

Mutta tuo homma, että liputamme tasa-arvon puolesta. Yleensä liputus suoritetaan jonkin muistamiseksi, juhlistamiseksi, kunnioittamiseksi, kuten vaikka Minnan. Onko tasa-arvoisuus jo toteutunut yhteiskunnassamme niin, että sille voidaan liputtaa? Minun mielestäni ei!

Kun puhutaan tasa-arvosta, ajatellaan helposti vain miesten ja naisten välistä tasa-arvoa. Kaikki voimme varmaan olla yhtä mieltä, ettei sekään nyt ihan täysin toteutunut ole. Mutta entäpä sitten tasa-arvoinen kohtelu muita erilaisia ihmisiä kohtaan? Vammaiset, ikäihmiset, työttömät, mielenterveysongelmaiset, eri uskontojen tai kansanryhmien edustajat? Listaa voisi jatkaa vaikka kuinka. Juuri luin jonkun professorin ehdotuksesta, että lopetetaan yli seitsemänkymppisten hoito, kun ei niistä kuitenkaan terveitä saada. Hei Haloo!

Minullakaan ei sitten olisi enää kuin kahdeksan vuotta aikaa saada terveyspalveluja.

Tasa-arvon päivänä kunnioitan Minnan saavutuksia naisten aseman parantajana, mutta samalla kysyn itseltäni, miten minä itse edesautan tasa-arvon toteutumista maailmassa. Minunkin on kovin helppo kitistä ja rutista epäkohdista, mutta uskallanko vaikuttaa omalla esimerkilläni?

Tasa-arvolla en myöskään tarkoita tasapäistämistä. En halua maailmaa, jossa kaikki olemme samanlaisia, hajuttomia ja mauttomia ja yhtä mieltä kaikesta. Minun tasa-arvoisuuteeni mahtuu monia värejä ja sävyjä, mutta ilkeys ja kateus eivät.

Vuosi sitten saman päivän edellä kirjoitin:

” Itseluottamus luo tasa-arvoa

… Tasa-arvoa sen paremmin miehille kuin naisille ei voida antaa ulkoapäin. Tasa-arvon voi saavuttaa arvostamalla itse itsensä riittävän korkealle.

… Miesjohtajilta kysyttiin, mikseivät he ylentäneet vastuullisempaan ja paremmin palkattuun vakanssiin naista. Ylivoimaisesti yleisin vastaus oli, että he uskoivat naiselta puuttuvan tarpeeksi aseman vaatimaa itseluottamusta.

Yksikään menestynyt nainen, yksikään maailmaa tai naisen asemaa muuttanut nainen, ei olisi tehnyt sitä, minkä teki, ellei hän olisi uskonut itseensä.”

Tuo miesjohtajien esittämä selitys voi heijastaa vain heidän ennakkoluulojaan, mutta valitettavan usein olen saanut itsekin kohdata naisia, jotka eivät todellakaan ole uskoneet omiin kykyihinsä. Eikä itseluottamuksen puute rajoitu vain työelämässä menestymiseen, vaan se heijastuu kaikkeen omaan elämään ja tekemiseen.

Voisiko oppia uskomaan itseensä?

Väitän, että kyllä! Töitä tosin täytyy tehdä.

Itsetuntemus kasvattaa itseluottamusta! Sitä ei vain voi saada ulkoapäin.

Jotkut onnekkaat ovat syntyneet hämmästyttävän vahvan itseluottamuksen kanssa ja toisilla on ollut onni syntyä perheeseen, jossa tätä itsetuntemusta ja -luottamusta on osattu kauniisti kehittää. Silloinkaan sitä ei voi antaa ulkoapäin, mutta lapsen sisäistä kehitystä voi avittaa.

Sitten on suuri enemmistö, joka vertaa itseään ja tekemisiään toisten saavutuksiin, toisten ulkonäköön, toisten siihen taikka tähän ja kokee olevansa aina liian vähän. Tästä joukosta minäkin olen raivannut tietäni näkyväksi ja käyttänyt apunani astrologiaa. Ja koska tämä on elämänmittainen työsarka, valmista ei onneksi vielä ole tullut. Mutta hyvällä mallilla kuitenkin ollaan.

Yksi oma osuuteni maailman tasa-arvon kasvattamiseksi on tuoda astrologiaa myös muiden käyttöön.

Alkuponnahduksen tälle itsensä tuntemisen matkalle voi ottaa Luonteesi Voimat -tulkinnasta.

Ja kuten sanoin, työtäkin pitää tehdä. Tulkinta avautuu kuin sipuli. Jokaisella lukemisella löytyy uusia oivalluksia, ja joskus ne sipulin lailla myös itkettävät. Tärkeätä oman kehityksen kannalta on siirtää näitä oivalluksia myös oikeaan elämään ja vähän kerrassaan huomaat olevasi sinut itsesi kanssa.

Etsipä oma tulkintasi ( Luonteesi Voimat tai aiemmalta nimeltään Luonneanalyysi ) ja lue se taas uudelleen ja ellei Sinulla sitä vielä ole niin Luonteesi Voimat -tulkinnan tilaamiseen pääset tästä

P.s. Kerrohan, mitä tasa-arvoisuus merkitsee Sinulle. Miten se näyttäytyy - tai ei näyttäydy - Sinun elämässäsi? 

Palaa Seppo Tanhua blogi hakemistoon

Tästä Timo Kalliokoski blogi hakemistoon

Tästä Johanna Vilén blogi hakemistoon

Tästä Arto Virtanen blogi hakemistoon

Tästä Virpi Karjalainen blogi hakemistoon

Tästä Jenniemilia Demus blogi hakemistoon

Tästä Hanna Lindström blogi hakemistoon

Tästä Evgenia Nyyssölä blogi hakemistoon

Tästä Anne Sundell blogi hakemistoon

Tästä Janne Laakso blogi hakemistoon

Tästä Margie Marketta Mylläri blogi hakemistoon

Tästä Irene Länkinen blogi hakemistoon

Tästä Esa Hyppönen blogi hakemistoon

Tästä Talvetar blogi hakemistoon

Tästä Tiina Tolvanen blogi hakemistoon

Hallitse postituslistan asetuksia / Liity postituslistalle

Kommentit


lue lisää- {{comment.name}} / {{formatDate(comment.updated_at)}}lue lisää

- {{reply.name}} / {{formatDate(reply.updated_at)}}

Ilmoita ylläpidolle


Vastaa tähän kommenttiin ( {{ comment.replyComments.length }} vastaus. vastausta. )

Piilota

Viestin lähetys onnistui
Viestin lähetys epäonnistui. Kokeile uudestaan
Lisää puuttuva tieto
Tämän tilin lähettämistä kommenteista on tullut liian paljon raportteja. Kommenttien lähetys on väliaikaisesti pois käytöstä.
Odota hetki ...
Kommentoi kirjoitusta

Viestin lähetys onnistui
Viestin lähetys epäonnistui. Kokeile uudestaan
Lisää puuttuva tieto
Tämän tilin lähettämistä kommenteista on tullut liian paljon raportteja. Kommenttien lähetys on väliaikaisesti pois käytöstä.
Odota hetki ...