Ilmainen Vuosi 2024 e-kirja

Vuosihoroskooppi

Liity postituslistalle, niin lähetän sinulle vuosihoroskoopin kaikista 12 horoskooppimerkistä.

Lähetin e-kirjan sähköpostiisi.
Tarkista osoite, se vaikuttaisi olevan puutteellinen.
Odottamaton virhe tapahtui. Kokeile hetken kuluttua uudestaan.


Odota hetki

Antamalla sähköpostiosoitteesi liityt postituslistalle ja saat Vuosi 2024 -PDF-horoskoopin. Postituslistalta pääset pois yhdellä klikkauksella. Sähköpostiosoitettasi ei anneta eteenpäin.

Liittymällä hyväksyt postituslistan tietojensiirtokäytäntömme.


Sisään

Astrokalenteri

Astrokauppa

Astro Akatemia

Tutki karttoja
Kirjaudu sisään

Uusi käyttäjä? Rekisteröidy tästä.

Seppo Tanhua

Seppo Tanhua

6.5.2015

Onnea äidille

ÄITINÄ OLEMINEN EI LOPU KOSKAAN!

Kun maailmamme muuttuu näin radikaalilla tavalla ja vaatii koko ajan jonkun uuden idean tai ajatusmallin oivaltamista, kohdistuu kovin paine ihmiseen, joka vaistomaisesti pitää huolta lapsistaan näiden iästä riippumatta.

Näin lapsen näkökulmasta tuntuu enimmäkseen ärsyttävältä, että kahdeksankymppinen äiti ottaa suvereenisti hoitaakseen kolmekymppisen lapsenlapsensa elämän ja kertoo isälle (siis minulle kuusikymppiselle) miten vaikeassa tilanteessa tulee menetellä. Ikään kuin tuo aikuinen nuori mies olisi täysin kyvytön tekemään omia ratkaisujaan ja vastaamaan niistä.

Tiedän kyllä kuinka kova paine omalla äidilläni ja monella muulla äidillä on meidän lasten ja lastenlasten elämästä huolehtimisessa. Tiedän tuhansia tulkintoja tehneenä, kuinka kova paine siitä syntyy näille ”huolehdittaville” ja millaisen palautteen he joutuvat äidilleen antamaan , etteivät pilaisi omaa elämäänsä yrittämällä vieläkin olla äidille mieliksi.

Äidin on pystyttävä muuttumaan ja mukautumaan sekä omassa että lastensa elämässä tapahtuviin muutoksiin joko hyvällä tai pahalla. Luvan antaminen omilla siivillä lentämiseen ja tässä uudistuvassa ajassa selviämiseen on yksi vaativimmista luopumisen laeista. Se on jotakin, jonka vain äiti joutuu kokemaan uudelleen ja uudelleen lapsen kasvaessa ja oppiessa kantamaan vastuuta itsestään.

Kaikkien kannalta ja erityisesti äidin kannalta on ehdottomasti tärkeintä, että äiti pitää hyvää huolta esisijaisesti itsestään ja vasta sitten lapsistaan. Jokainen meistä vähänkään isommista lapsista tietää, kuinka tärkeää äidin antama kannustus ja hyväksyntä on omasta iästämme riippumatta.

Suurin palveluksemme äidille on luopua tästä hyväksynnän hakemisesta ja antaa sitä kautta äidille oikeus ja velvollisuus pitää huolta itsestään ja hyvästä olostaan jollain muulla tavalla. Kukaan meistä lapsista ei osaa tehdä äitiä onnelliseksi millään keinolla. Vain äiti voi tehdä elämästään onnellista ja se tapahtuu elämällä itsensä näköistä elämää ilman tarpeetonta huolehtimista.

Äiti ei voi luopua huolehtimisesta, ellemme me lapset opi olemaan kaatamatta huoliamme heidän niskaansa. Aina kun kerromme murheitamme äidille tai isoäidille, ottaa hän sen kosmisena vaatimuksena löytää ongelmalle ratkaisu oman aikakautensa kivikautisilla keinoilla. On siis viisainta ja kaikille helpottavaa kertoa vain asioista, jotka ovat hyvin. Olkoon se tämän vuoden arvokkain äitienpäivälahja.

Yksi tapa saada äiti kiinnostumaan enemmän omasta elämästään on muistuttaa siitä päivittäin jollain sellaisella tavalla, ettet ole itse siihen lainkaan osallisena. Ihan viimeiseksi äitisi on valmis kuulemaan ohjeita sinulta. Älä siis haaskaa siihen aikaasi. Miltä sinusta tuntuisi, jos saisit äitisi todellakin miettimään enemmän omaa elämäänsä ja tekemään siitä itselleen mielekkään ja iloa tuottavan todellisuuden.

Lähes päivittäin sähköpostiin kilahtava henkilökohtainen muistutus oman elämän jatkuvasta uudistumisesta ja mahdollisuudesta vaikuttaa siihen omilla ratkaisuilla on jo tähän mennessä saanut monet äidit keskittymään enemmän omaan elämäänsä ja tekemään siitä päivä päivältä paremmalta tuntuvan kokonaisuuden itselleen ja sitä kautta niin lapsille kuin lapsenlapsille.

Jokainen äiti on ansainnut mahdollisuuden elää hyvää elämää. Polku hyvään elämään saattaa löytyä Astrokalenterin avulla. Anna äidin löytää oma hyvä rytminsä ihan itse. Enempää et todellakaan voi tehdä.

PALJON ONNEA ÄITIENPÄIVÄNÄ KAIKILLE ÄIDEILLE!

Palaa Seppo Tanhua blogi hakemistoon

Tästä Timo Kalliokoski blogi hakemistoon

Tästä Johanna Vilén blogi hakemistoon

Tästä Arto Virtanen blogi hakemistoon

Tästä Virpi Karjalainen blogi hakemistoon

Tästä Jenniemilia Demus blogi hakemistoon

Tästä Hanna Lindström blogi hakemistoon

Tästä Evgenia Nyyssölä blogi hakemistoon

Tästä Anne Sundell blogi hakemistoon

Tästä Janne Laakso blogi hakemistoon

Tästä Margie Marketta Mylläri blogi hakemistoon

Tästä Irene Länkinen blogi hakemistoon

Tästä Esa Hyppönen blogi hakemistoon

Tästä Talvetar blogi hakemistoon

Tästä Tiina Tolvanen blogi hakemistoon

Hallitse postituslistan asetuksia / Liity postituslistalle

Kommentit


lue lisää- {{comment.name}} / {{formatDate(comment.updated_at)}}lue lisää

- {{reply.name}} / {{formatDate(reply.updated_at)}}

Ilmoita ylläpidolle


Vastaa tähän kommenttiin ( {{ comment.replyComments.length }} vastaus. vastausta. )

Piilota

Viestin lähetys onnistui
Viestin lähetys epäonnistui. Kokeile uudestaan
Lisää puuttuva tieto
Tämän tilin lähettämistä kommenteista on tullut liian paljon raportteja. Kommenttien lähetys on väliaikaisesti pois käytöstä.
Odota hetki ...
Kommentoi kirjoitusta

Viestin lähetys onnistui
Viestin lähetys epäonnistui. Kokeile uudestaan
Lisää puuttuva tieto
Tämän tilin lähettämistä kommenteista on tullut liian paljon raportteja. Kommenttien lähetys on väliaikaisesti pois käytöstä.
Odota hetki ...