Ilmainen Vuosi 2024 e-kirja

Vuosihoroskooppi

Liity postituslistalle, niin lähetän sinulle vuosihoroskoopin kaikista 12 horoskooppimerkistä.

Lähetin e-kirjan sähköpostiisi.
Tarkista osoite, se vaikuttaisi olevan puutteellinen.
Odottamaton virhe tapahtui. Kokeile hetken kuluttua uudestaan.


Odota hetki

Antamalla sähköpostiosoitteesi liityt postituslistalle ja saat Vuosi 2024 -PDF-horoskoopin. Postituslistalta pääset pois yhdellä klikkauksella. Sähköpostiosoitettasi ei anneta eteenpäin.

Liittymällä hyväksyt postituslistan tietojensiirtokäytäntömme.


Sisään

Astrokalenteri

Astrokauppa

Astro Akatemia

Tutki karttoja
Kirjaudu sisään

Uusi käyttäjä? Rekisteröidy tästä.

Seppo Tanhua

Seppo Tanhua

15.9.2013

Arto Virtasen merkkikohtaista tulkintaa syyskuulle

 

SYYSKUU, TAITEKOHTAKO?

 

SATURNUS

VENUS

KUUN YLÄSOLMU

8-9 ASTETTA SKORPIONIA

 

Venus tekee vuosittaisen esiintulonsa saturnuksen varjosta 18.9. Tätä edeltävänä aikana on jossakin mielessä yhteenvedon aika, inventaarin hetki vuoden pituiselta ajanjaksolta, jossa punnitaan mitkä asiat vielä tuottavat mielihyvää. Venus kertoo ihmisistä ja asioista joihin ihastumme, arvomaailmasta ja kauneuskäsityksestä.

 

Saturnus on vaativa opettaja ja asiat tehdään perusteellisesti ja kurinalaisesti. Hiljaa hyvä tulee, vähitellen ja pienin askelin. Pitävää pohjaa kun ei hosuen saa aikaiseksi. Nyt saturnus tarkistaa onko syytä muuttaa omia käsityksiä siitä mikä on todella tärkeää, mitä teet omasta sydämestäsi ja mikä vastaa omaa näkemystä ihmisarvosta. Saturnusjakson aikana on tyypillistä keventää kuormaa, ei yksinkertaisesti jaksa toimia itseään vastaan. Saturnus vaatii myös kärsivällisyyttä ja monet myös luopuvat vanhoista tarpeettomiksi käyneistä tavaroistaan.

 

18.9. jälkeen venus näyttää hetken aikaa tietä kohti rakastamiamme asioita ja avaa mahdollisuuden löytää kestävämpääkin ihastumisen aihetta. Usein tälle mahdollisuudelle on edellytyksenä jostakin luopuminen, tehdään tilaa jollekin uudelle mukavalle asialle jolloin se mahtuu osaksi elämää. Venuksen kyseessä ollessa se liittynee jollain tavalla esim. kauneuteen, läheisiin ihmisiin tai taiteeseen.

 

Venuksen ja saturnuksen kontakti tapahtuu 8 asteessa skorpionia
Edellisen kerran saturnus on ollut skorpionissa ja yhtymässä venukseen -83 - -84. Venuksen teemat ovat syvällisellä tasolla tarkastelun kohteena, mukavan näköiset kulissit eivät nyt riitä.

 

☊ Kuun yläsolmu siityy  myös 9 asteeseen skorpionia 25.9 saturnuksen kanssa. Yläsolmu kertoo yksityisen ihmisen kartalla muiden tekijöiden ohella jotakin yksilön päämääristä, elämässä perusteellisesti opeteltavista asioista. Se merkitsee myös tutulta osa-alueelta poikkeamista. Se vaatii siis rohkeutta ja luottamusta, ehkä kokeilua ja erehdyksiäkin. Kuun yläsolmu tekee yhtymää saturnukselle n. 11 vuoden välein, skorpionissa tämä on tapahtunut edellisen kerran 1808. Varsin merkittävistä asioista taitaa olla kysymys, lieneekö jonkinlainen perusteellisempi taitekohta. Kuun yläsolmun ja saturnuksen yhtymä on laskettavissa yhtymäaspektiksi ainakin heinäkuun alusta marraskuun alkuun.

 

Odotan mielenkiinnolla syyskuun 25. päivää ja sen jälkeistä aikaa. Odotan siksi että siitä eteenpäin toivon olevan enemmän mukavia ja pitkälle kantavia mahdollisuuksia näköpiirissä. Luultavasti monelle tämä syyskuun alku on tuntunut odottelulta, tapahtuisi jo jotain, löytyisi jotakin mieltä lämmittävää.

 

MITEN TÄMÄ OSUU OMALLE KOHDALLE?

 

Alla olevat tulkinnat ovat terävimmillään kuun vaihteeessa syntyneille ja ehkä voimakkaimmin skorpionille, ainakin kuunsolmun ja saturnuksen näkökulmasta. Samat teemat toistuvat jossakin määrin muillekin merkeille joten kuvaus skorpionista kannattaa myös lukea. Yritän hieman valottaa minkä tyyppisesti tämä muissa merkeissä tuntuu. Allaoleva on aurinkomerkille, miten ne osuvat muille henkilökohtaiselle kartan osatekijöille (Asc-Dc akseli, Mc-Ic akseli, kuu, merkurius, venus ja mars) voit tarkistaa omalta syntymäkartaltasi allaovien eläinradan merkkisijainneista onko 9 asteen tietämillä em. persoonallisia tekijöitä. Erityisesti kannattaa katsoa  skorpioni, kauris, oinas, härkä, rapu, vaaka.

 

Kartan voi tehdä osoitteessa www.astro.fi ja minultakin sen saa sähköpostitse pyytämällä ilmoittamalla tarkan syntymähetken ja -paikan osoitteesta info@astrostudio.fi


Sorpioni, 2.11. syntyneiden auringolle tämä osuu täysosumalla, ja siitä suuntaan taikka toiseen reilun viikon verran. Haarukan laitamilla tuntuma on sitten lievempi. Tunnen muutaman kuunvaihteen tienoilla syntyneen skorpionin, jähmeätä tunnelmaa, paljoa ei edes jaksa, kuin käsijarru päällä yrittäisi ajella. Saturnus jo yksinään syntymäkartan aurinkoa lähestyessään tekee vuodesta kovin raskassoutuisen, nyt on vielä kuunsolmun esittämä pyyntö suunnata jossain määrin tuntematonta kohti. Monen skorpionin elämässä on melko perusteellinen muutoksen aikakausi alkamassa. Myötätuulta muutokseen puhaltaa pluto suopeassa mutta aloitehaasteellisuutta osoittavasta sijainnistaan yllättävän tarkalla sekstiiliaspektillaan. Pluto on pitkään ollut peruuttavana ja lähtee etenemään jälleen 22.9. Pluto on skorpionin hallitsija ja tällöin skorpionit alkavat saada elämäänsä liikettä. Tähän asti ei ole ollut tarkoituskaan suuremmin saada asioita etenemään. Yksilonvapauden planeetta Uranus tulee myös hyvin tarkassa ja pakottavantuntuisessa kvinkunssiaspektissa ja haastaa ennakkoluulottomuuteen uusia asioita kohtaan. Skorpioneille alkaa monessa mielessä muutoksen ja uusien innostavien asioiden löytämisen jakso. Varsin hyvin myös chironin auttavaa ja parantavaa viisautta on itsetuntemusta kehittäneiden skorpionien käytettävissa. Skorpionin merkki on myös osana mahdollisuuksien pikkukolmio-kuviota.

 

Härkä, pluton pakollinen muutosenergia tulee jouheammin. Härällä on ennemminkin keventämisen teema liian raskaista asioista meneillään kuin uusiin asioihin keskittyminen. Chironin edustama elämänviisaus on härälle suopeasti ikäänkuin ”taivaan lahja” -aspektissa.

 

Leijona, saturnus osoittaa huomiontarpeen esiin lähinnä ärsyyntymisen muodossa. Tarvittaville toimille tämä on saturnuksen osalta pikemminkin tilaisuus tarttua toimeen kuin muiden ehdoilla jatkamiseen entiseen malliin. Pluto antaakin sitten pakottavampaa muutosenergiaa, kuitenkin niin että pääsääntöisesti valinnan mahdollisuus on olemassa. Uranuksen uudistava ja yllätyksellinen vaikutus on periaatteessa suopeasti leijonalle, mutta uranuksen kyseessä ollessa on mahdotonta sanoa etumerkkiä.

 

Vesimies on saturnuksen osalta olosuhteiden sanelemien ehtojen puitteissa ja jos on tarvetta olosuhteiden korjaamiselle, vesimies ei ole aivan helpoimmassa roolissa. Uranus on toimivassa asemassa vesimieheen nähden ja lisäksi vielä vesimiehen hallitsija. Voisi kuvitella tarpeellisten irtiottojen tai muun uudistumisen tarpeen kuitenkin suosivan vesimiestä. Uranuksen myötä ennakkoluulottomuudella saattaa olla sijansa.

 

Kauris on pluton myötä ehkä perusteellisenkin muutoksen silmässä, usein aivan tahtomattaan joutuen osalliseksi prosessia, jossa pysyviksikin luultujen rakenteiden on pakko järjestäytyä uudelleen. Kauris saa myös uranuksen haastavan särmän puun takaa tulevine yllätyksineen. Jotakin tolkkua tapahtumien seurauksena saattaa kuitenkin syntyä chironin suosivan aseman myötä ja saattaapa saturnuksen ja venuksen  sekä kuun noususolmun myötä kohdalle osua lopulta jotakin tarkeää ja mielihyvää tuottavaa näköpiiriin. Kauris  on osana omaa aloitekykyä vaativaa mutta mahdollisuuksia tarjoavaa pikkukolmio-kuviota.

 

Kalat toimii chironin kanssa ja saattaa hyvin olla osallisena elämänkipujen parantamisprosessia omalla kohdallaan mikäli elämänkokemuksien myötä on todellista viisautta syntynyt. Voimakkaat ulkoplaneetat ovat lähinnä antamassa  voimaa tarvittaviin muutoksiin ja kalat onkin kolmantena osana pikkukolmion kuviossa. Tällaisessa muodostelmassa on aina vähintään 3 planeetan harmoninen asetelma.

 

Kaksonen saattaa joutua mukaan muutosen pyörteisiin lähinnä pluton kvinkunssin myötä. Samainen kvinkunssi tulee myös saturnuksen ja kuunsolmun yhtymältä. Kaksonen on jod-kuvion kärkenä, käytännössä tämä tuntuu pakottavana tarpeena suunnistaa oman innostumisen ohjaamana ja parhaat ratkaisut syntyvät vain itse soveltamalla. Uranuksenkin tuulettava ja uudistava vaikutus tuntunee lähinnä palkkiolta.

 

Rapu saa pluton opposition ja uranuksen neliön joten jostakin vapautumisen teemaa lienee meneillään ja pakottavan muutoksen tarve varmasti tuntuu selvästi. Pluton suhteen on vielä itselläkin vaikutusmahdollisuus asioiden kulkuun mutta uranus saattaa tulla yllätyksensä kanssa aivan puskasta. Rapu vesimerkkinä on kuitenkin saturnuksen ja chironin suosiossa, joten melko hyvät eväät on myös tarjolla.

 

Neitsyelle Pluton muutosvaikutus tulee ainakin teknisesti ottaen suopeimmassa mahdollisessa kulmassa, Uranuksen oman vapauden ja uudistumisen teema hieman ärsyttävämmässä muodossa. Saturnuksen, venuksen ja kuunsolmun tarjoilema mahdollisuus johonkin mieluisaan lienee hyvinkin neitsyen ulottuvilla.

 

Vaaka johtavana merkkinä saa uudistumisen haasteen varsin tuntuvasti sisäisen pakon tunteena ja pluton asemakin heittää haasteen kehään tarttumaan muuttumisen härkää sarvista, sillä siihen on nyt hyvät vaikutusmahdollisuudet ja vaaka jossain määrin on tilanteen niskan päällä. Ilman mieluisan tilanteen ilmestymistä vaakakaan tuskin jäänee saturnuksen sijaitessa ”avautuvalla” puolella. Chironin viisauttakin on avautuvan kvinkunssin myötä käytettävissä jossain määrin jos sen osaa oivaltaa, yleensä se liittyy jollain tavalla aiempiin elämänkokemuksiin ja siihen mitä niistä on tullut opittua.

 

Jousimies saa uranuksen uudistavan ja oman vapauden värähtelyt harmonisessa aspektissa ja plutokin on jousimieheen nähden kokolailla helpon oloisesti. Chironin haasteellinen aspekti saattaa tuoda esille jotakin ärsyttävääkin ja nyt onkin hyvä mahdollisuus säätää tilannetta mallillensa. Saturnus, venus ja kuun yläsolmu ovat tuolla ”palkkiopuolella” aikaisemmista valinnoista, jos osuvia valintoja on onnistunut aiemmin tekemään.

 

Oinas on Erityisesti uranustuuletuksen kohteena, määräilemään ja ohjailemaan tai rajoittamaan pyrkivät tahot eivät saa suurta kannatusta oinaan silmissä. Haasteellisuutta tuo myös pluton ehdoton muuttumisen tarve ja mahdollisesti pääsee osalliseksi jonkun toisen tahon muutospaineista johtuvaan muutossykliin ilman suurempaa omaa vaikutusmahdollisuutta. Saturnuksen, venuksen ja kuunsolmun esittämiin mahdollisuudetkin tuntunevat  nekin hieman hankalasti tavoitettavilta. Tilanne lähteneekin purkautumaan oinaan näkökulmasta parhaiten uranusta hyödyntäen, ottamalla ohjat omiin käsiin. Se onkin oinaalle luontaista.

 

Arto Virtanen © Astrostudio

Palaa Seppo Tanhua blogi hakemistoon

Tästä Timo Kalliokoski blogi hakemistoon

Tästä Johanna Vilén blogi hakemistoon

Tästä Arto Virtanen blogi hakemistoon

Tästä Virpi Karjalainen blogi hakemistoon

Tästä Jenniemilia Demus blogi hakemistoon

Tästä Hanna Lindström blogi hakemistoon

Tästä Evgenia Nyyssölä blogi hakemistoon

Tästä Anne Sundell blogi hakemistoon

Tästä Janne Laakso blogi hakemistoon

Tästä Margie Marketta Mylläri blogi hakemistoon

Tästä Irene Länkinen blogi hakemistoon

Tästä Esa Hyppönen blogi hakemistoon

Tästä Talvetar blogi hakemistoon

Tästä Tiina Tolvanen blogi hakemistoon

Hallitse postituslistan asetuksia / Liity postituslistalle

Kommentit


lue lisää- {{comment.name}} / {{formatDate(comment.updated_at)}}lue lisää

- {{reply.name}} / {{formatDate(reply.updated_at)}}

Ilmoita ylläpidolle


Vastaa tähän kommenttiin ( {{ comment.replyComments.length }} vastaus. vastausta. )

Piilota

Viestin lähetys onnistui
Viestin lähetys epäonnistui. Kokeile uudestaan
Lisää puuttuva tieto
Tämän tilin lähettämistä kommenteista on tullut liian paljon raportteja. Kommenttien lähetys on väliaikaisesti pois käytöstä.
Odota hetki ...
Kommentoi kirjoitusta

Viestin lähetys onnistui
Viestin lähetys epäonnistui. Kokeile uudestaan
Lisää puuttuva tieto
Tämän tilin lähettämistä kommenteista on tullut liian paljon raportteja. Kommenttien lähetys on väliaikaisesti pois käytöstä.
Odota hetki ...