Sisään

Astrokalenteri

Astrokauppa

Astro Akatemia

Tutki karttoja
Kirjaudu sisään

Uusi käyttäjä? Rekisteröidy tästä.

Astrologi Seppo Tanhua

Tervetuloa Astrosivuilleni!

Synnyin ja vietin varhaislapsuuteni Virroilla Siekkiskylässä pikkuveljeni Timon kanssa leikkien ja tapellen. Maalaismaisemassa riitti lehmiä, sikoja, hevosia, kanoja, kissoja ja koiria, peltoa ja metsää sekä latoja, navetta ja riihirakennus antamaan virikkeitä monenlaiseen tekemiseen...

Mitä astrologia on?

Olin aikoinaan itse hyvinkin pettynyt käydessäni astrologian uranuurtajiin kuuluneen Olavi J Asikaisen juttusilla noin 25 vuotta sitten innokkaana astrologian noviisina, kun hän totesi, että astrologia on pelkkää rytmiä.

Mitä?

Nyt olen tietysti päätynyt samaan lopputulokseen. Taivaankappaleet tässä meidän aurinkokunnassamme kiertävät omia ratojaan sekunnin sadasosien tarkkuudella ja pienikin muutos minkä tahansa planeetan kiertoradassa saattaa olla tuhoisaa nykyisille elämänmuodoille maapallolla.

Auringon, Kuun ja planeettojen rytmiä on seurattu vuosituhansien ajan ja nämä rytmit on yhdistetty tapahtumiin niin yksityisten ihmisten kuin kylien ja valtioiden elämässä. Vastaavuudet ovat olleet ja ovat edelleen olemassa yhtä kiistattomasti kuin aina ennenkin. Astrologia siis tutkii planeettarytmien ja elämän suhdetta toisiinsa.

Planeetat kiertävät eläinrataa, joka meidän länsimaisessa astrologiassamme perustuu valon määrän vaihteluihin eli Auringon ja Maapallon keskinäiseen kiertoon Kevätpäivän tasauksesta Talvipäivän seisaukseen. Auringosta tuleva valon määrä rytmittää elämämme kevääseen, kesään, syksyyn ja talveen. Kuun kierrosta syntyvät kuukaudet. Maapallon pyörimisliikkeestä syntyy vuorokausi.

Nämä edellä mainitut ovat meille tuttuja ja kaikkien hyväksymiä rytmejä. Yhtä luonnollisia ovat myös aurinkokuntamme muiden planeettojen rytmit ja yhtä luonnollisesti ne vaikuttavat elämäämme. Näistä ”salatuista” rytmeistä voi tulla tietoiseksi vain astrologian avulla. Olen rakentanut tämän sivuston, jotta se olisi kaikille mahdollista.

Tervetuloa Astrologiseen seikkailuun.

Lisää astrologisista käsitteistä ja astrologian erityispiirteistä voit lukea astrologisesta tietopaketista.

Kuka minä olen astrologisesti?

Löydä itsesi ikivanhojen salaoppien ja mytologioiden valossa.

Lue lisää