Sisään

Astrokalenteri

Astrokauppa

Astro Akatemia

Tutki karttoja
Kirjaudu sisään

Uusi käyttäjä? Rekisteröidy tästä.

Johdanto ja eläinradan esittely

Kirjoittanut seppo tanhua

Eläinradalla tarkoitetaan aurinkokuntamme kahtatoista kiintotähdistöä, vaikka kaikki eivät nimeään eläinmaailmasta olekaan saaneet. Saan usein hämmentyneitä ja joskus jopa närkästyneitä kyselyitä ja kommentteja, että eihän astrologia voi pitää paikkaansa, koska eiväthän astronomian kiintotähdet ole samassa sijainnissa kuin miten astrologia esittää. Koetan selittää:

Länsimaisen astrologian eläinrata ei muodostu todellisten kiintotähtien sijainnin, vaan auringon ja maan keskinäisen kiertoliikkeen mukaan. Tämä eläinrata on jaettu kahteentoista yhtä suureen, 30 asteen kokoiseen osaan. Astrologia on siis vain lainannut samat tähdistöjen nimet ja antanut ne näille kahdelletoista osaselle muodostaen niistä oman eläinradan, zodiacin.

Planeettojen liikettä ei siis länsimaisessa astrologiassa tutkita suhteessa taivaankannen tähdistöihin, vaan kuvitteelliseen eläinrataan, joka muodostuu vuodenaikojen mukaan. Planeettojen liikettä tutkitaan suhteessa aikaan, ei paikkaan.

Astrologinen kartta ja horoskooppimerkit

Kevätpäiväntasaus on ajankohta, jolloin yö ja päivä ovat yhtä pitkät ja jonka jälkeen päivä alkaa pidentyä suhteessa yöhön. Tätä aikaa vastaa Oinaan merkki.

Oinaan vuodenaika

OinasOinas on alkavan kevään merkki ja siksi Oinasihminen on tunnistettavissa samasta periksiantamattomuudesta, mikä ilmenee luonnon ensimmäisissä kasveissa niiden työntyessä esiin kylmästä ja osin vielä jäisestä maasta.

Härän vuodenaika

HärkäLuonnon rytmissä Härkä edustaa kukoistavaa kevättä, jolloin kasvit juurruttavat itsensä sulaneeseen ja elämää pursuavaan maahan.

Luonnon rytminsä mukaisesti myös Härkäihminen haluaa juurruttaa elämänsä mahdollisimman turvalliseen ja kiinteään kasvuympäristöön.

Kaksosten vuodenaika

KaksosetLuonto on upeimmillaan ja valmistautuu siirtymään kesäaikaan silloin, kun Kaksoset syntyvät. Kukat kukkivat ja tuoksuvat tuhansissa väreissä ja koko ajan syntyy jotakin uutta entisten lisäksi.

Näin se tuntuu olevan Kaksosillakin, jotka eivät turhan pitkäksi aikaa malta pysähtyä samoihin maisemiin. Koko ajan pitää olla vireillä joku uusi idea tai mieluummin useampia yhtä aikaa.

Kesäpäivänseisaus on hetki, jolloin päivä on pisimmillään ja alkaa taas lyhetä. Luonnossa se on kukoistuksen, kukkien, hedelmöitymisen ja energian huipentuma, jonka jälkeen alkaa hedelmien ja viljan valmistuminen Ravun aika.

Ravun vuodenaika

RapuRavut syntyvät aikana jolloin luonto siirtyy kesäaikaan. Lämpö on ihanimmillaan ja kasvit keskittyvät hedelmien ja siementen tuottamiseen parhaissa mahdollisissa olosuhteissa.

Aikansa ilmiöitä seuraten myös Ravut osaavat luoda ympärilleen turvallisen ja hellän ilmapiirin niin halutessaan.

Leijonan vuodenaika

LeijonaVuodenaikojen kierrossa Leijonan aika on kesän lämpimintä aikaa, jolloin luontokin keskittyy vain nauttimaan Auringon valosta ja lämmöstä täysin siemauksin.

Leijonat ovat siis syntyneet paistattelemaan, milloin missäkin valokeilassa ja he kyllä osaavat kiinnittää huomion itseensä, jos ei hyvällä niin sitten jollain tuhansista Leijonan kehittämistä hyvän maun rajoilla olevista menetelmistä.

Neitsyen vuodenaika

NeitsytLuonnon kiertokulussa Neitsyen aika osuu hetkeen, jolloin luonto alkaa valmistautua syksyyn. Lämmin ja huoleton kesä on päättymässä ja kaikki kesän kypsyttämät hedelmät ja marjat on syytä kerätä tarkasti talteen.

Jyvät erotellaan akanoista ja muutenkin on menossa kiireisin vuodenaika. Niinpä Neitsytihmisilläkin riittää puuhaa koko maailman asioiden parantamisessa.

Syyspäiväntasaus on aika, jolloin yö ja päivä ovat jälleen yhtä pitkät, mutta nyt alkavatkin yöt pidentyä suhteessa päivään. Vaa'an merkki hallitsee tätä sadonkorjuun päättymisen ja talveen valmistumisen aikaa.

Vaa'an vuodenaika

VaakaSyyspäivän tasaus aloittaa Vaakojen ajan. Yö alkaa olla päivää pidempi ja luonto aloittaa varovaisen valmistautumisen tulevaan talveen. Aamuisin saa varautua pukeutumaan lämpimästi ja raaputtelemaan ohutta jääriitettä auton tuulilasista. Päivisin aurinko lämmittää ilman joskus hyvinkin kesäiseksi.

Vuodenaikansa vaatimusten mukaan Vaaka on hyvin sopeutuvainen erilaisiin olosuhteisiin ja tasapainoilee kiistatilanteissa puolelta toiselle.

Skorpionin vuodenaika

SkorpioniSyksyn edetessä illat käyvät pimeämmiksi ja ihminen alkaa miettiä elämänsä tarkoitusta. Mikään ei ole enää itsestään selvää. Pitkien öiden aikana asiat tuntuvat muuttuvan arvaamattomalla tavalla. Ollaan tultu Skorpionien aikaan.

Elämän alkemialliset salaisuudet nostavat päätään jokaisessa Skorpionissa ja elämää suuremmat mysteerit ovat löytäneet innokkaan ja väsymättömän tutkijan.

Jousimiehen vuodenaika

JousimiesJousimiehen aika johdattaa meidät vuodenaikojen pimeimpään kauteen, jolloin vallitsee vähintään jatkuva hämärä. Ulkoinen pimeys lisääntyy koko ajan. Luonnon kasvien ja eläinten on vain luotettava tulevaisuuteen pimeyden ja kylmyyden keskellä.

Epätoivolle ei ole varaa antaa minkäänlaista jalansijaa. Niinpä Jousimiehetkin ovat eläinradan suuria optimisteja, jotka ovat valmiita tekemään paljon töitä tulevaisuudessa häämöttävien mahdollisuuksien ja menestyksen eteen.

Viimeinen jakso tässä rytmissä alkaa talvipäivänseisauksesta, jolloin yö on pisimmillään, ja jonka jälkeen valo alkaa lisääntyä. Eletään Kauriin aikaa ja meillä valon juhlaa Jeesuksen syntymän muodossa. Kun väittely tähtitieteilijöiden kanssa on näin käynyt tarpeettomaksi, voimme siirtyä vapautuneemmin omille teillemme tutkimaan aikaa ja sen rytmejä eli astrologiaa.

Kauriin vuodenaika

KaurisKauriin aikana eletään talven kylmintä ja lumisinta aikaa. Olosuhteet ovat äärimmäisen niukat ja sekä eläinten että ihmisten tulee olla hyvin tarkkana säilyäkseen hengissä paukkuvan pakkasen keskellä.

Kauris haluaa tehdä kaiken mahdollisimman hyvin ja perusteellisesti, sillä hänellä ei ole varaa hukata energiaa erehdyksiin, laiskottelusta puhumattakaan.

Vesimiehen vuodenaika

VesimiesLuonnon kiertokulussa Vesimies edustaa aikaa jolloin valo lisääntyy, mutta talvi ei ole vielä antanut periksi. Tämä on aikaa, jolloin monien ihmisten henkinen jaksaminen on kovalla koetuksella. Henkiset energiavarastot alkavat olla vähissä ja tarvitaan kokonaan uutta näkemystä ja uusia oivalluksia, jotta tulevaisuus tuntuisi mielekkäältä ja valoisalta.

Vesimiehet ovatkin eläinratamme omaehtoisia kulkijoita ja suuria oivaltajia, jotka pystyvät näkemään tulevaisuuden verhon lävitse.

Kalojen vuodenaika

KalatKalojen aikana päivä alkaa viimein saavuttaa yön. Kevään merkit alkavat olla ilmassa, vaikka maa on vielä jäässä ja yöt ajoittain hyvinkin kylmiä. Luonnossa tapahtuu pienen pientä heräämistä. Kasvit reagoivat lisääntyvään valoon ja lämpöön pienillä solumuutoksilla, jotka pohjustavat alkamassa olevaa todellista heräämistä.

Kalaihmiset ovat vuodenaikansa mukaisesti hyvin herkkiä ympärillään tapahtuville mielialan muutoksille. He vaistoavat tulevia asioita, vaikka eivät pysty todistamaan aavistuksiaan todeksi.

-Seppo Tanhua

Johdatus astrologiaan

Tutustu horoskooppeihin tarkemmin

Tutustu eläinrataan

Tutustu astrologiseen syntymäkarttaan

Palaa takaisin

Kokemuksia astrologiasta

”Auttaa ymmärtämään maailman ja oman elämän tapahtumia”

Saamani tieto auttaa laittamaan perspektiiviä elämään ja ymmärtämään maailman ja oman elämän tapahtumia...

”Itsetuntemukseni lisääntyy ja saan tukea elämääni”

Itsetuntemuksen lisääntyy ja saan tukea oman tieni kulkemiseen...

”Osaan jo ennakoida jokapäiväisiä haasteita”

Käytän tietoa oman elämäni seuraamiseen astrologiselta tasolta.:) Olen huomannut sen synkkaavan täydellisesti jokapäiväisten haasteiden ja kohtaamisten puolesta, joten osaan jo ennakoida hieman astrologian avulla asioita...

”Sain suuren askeleen kohti vapaampaa elämää omana itsenäni”

Juuri oli ihmissuhteisiin liittyvä tilanne, jossa olisin mennyt todella pahasti metsään, ellei Astrokalenterissani olisi ollut juttua, miten oma menettämisen pelkoni voi saada jättämään leikin kesken vastoinkäymisten ilmaannuttua. Olen tästä todella kiitollinen!

Näin menettämisen pelkoni ja oikeestaan myös sen, miten paljon katson asioita historiani värittämin silmin. Sain tästä todella suuren askeleen kohti vapaampaa elämää omana itsenäni...

”Auttaa ymmärtämään itseä ja käyttäytymistä”

Kun oli hyvin vaikeaa elämässä, niin onnistuin ajatteleen ja pohtimaan paremmin kuinka edetä. Henkilökohtaiset tulkinnat ovat auttaneet ymmärtämään itseä ja käyttäytymistä paremmin...

”Vinkkejä, miksi reagoin niin kuin reagoin”

Antaa vinkkejä kuinka asioihin voi suhtautua ja millainen vaihe omassa elämässä on menossa. Miksi reagoin niin kuin reagoin...

”Sain suuren askeleen kohti vapaampaa elämää omana itsenäni”

Juuri oli ihmissuhteisiin liittyvä tilanne, jossa olisin mennyt todella pahasti metsään, ellei Astrokalenterissani olisi ollut juttua, miten oma menettämisen pelkoni voi saada jättämään leikin kesken vastoinkäymisten ilmaannuttua. Olen tästä todella kiitollinen!

Näin menettämisen pelkoni ja oikeestaan myös sen, miten paljon katson asioita historiani värittämin silmin. Sain tästä todella suuren askeleen kohti vapaampaa elämää omana itsenäni...

”Tieto antaa toivoa”

Saan tietoa itselleni ja ymmärtääkseni, että tietyt asiat vaan tapahtuvat. Tieto antaa myös toivoa...

”Auttaa ymmärtämään, missä mennään ja mihin kannattaa kiinnittää huomiota”

Auttaa ymmärtämään, missä mennään ja mihin kannattaa kiinnittää huomiota. Tarot ja riimut toimii hyvin kuin päivän "mantrana" ja oppaana...

”Elämän ohjenuora ja tuki omille ajatuksille”

Astrologia on elämän ohjenuora ja tuki omille ajatuksille. Joskus tutkin toisen ihmisen käyttäytymistä astrologian kannalta ja saan näin enemmän ymmärrystä myös häneen...

”Monta kertaa olen saanut vinkkejä”

Monta kertaa olen saanut vinkkejä Tarot-pöydän kautta, että miten voisin ajatella eri elämäntilanteitani...

Lue lisää kokemuksia